Playstation VR briller test – Les ekspertenes dom her

Sist oppdatert Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

Med de nye PlayStation VR-brillene blir den virtuelle virkeligheten endelig tilgjengelig for den vanlige forbrukeren. Brillene har vært underveis i snart 30 år og kommer virkelig til å revolusjonere spillopplevelsen. Les mer her og finn ut hva de ledende nettmediene tenker om de nye, spennende brillene.

For snart 40 år siden imponerte Commodore 64 med «avanserte» spill som for eksempel Ping Pong og mange andre. Den gangen ble de presentert i grov, pikselert grafikk, men siden har utviklingen i spillindustrien gått enormt fort. I dag har nesten hvert eneste hjem en spillkonsoll – for eksempel PlayStation, som med enorm datakapasitet kan avvikle avanserte spill med flytende grafikk i filmkvalitet.

Nå tar Sony spilleopplevelsen til nye høyder med PlayStation VR som byr på virtuell virkelighet til en pris det går an å betale. I denne artikkelen ser vi nærmere på produktet og undersøker hvordan anmeldere og eksperter vurderer PlayStation VR.

Playstation VR – virtual reality til din Playstation

PlayStation VR er de første virtual reality-brillene på markedet til spillkonsoller, og fordi Sony står bak, er de selvsagt utviklet for å brukes med den nye PS4-konsollen. I tillegg til PS4 trenger du tilleggsproduktene PlayStation Camera og enten et sett Move Motion Controllers eller en PS4 DualShock 4 Controller – alt etter hva du skal spille.ps-vr-briller

PlayStation VR har høretelefoner som følger med, innebygd mikrofon, gyroskop og akselerometer, og trenger bare å bli koblet til PS4-en. Som vanlig med PlayStation er det snakk om brukervennlig «plug and play», og du trenger ikke å tenke over drive, software eller andre ting.

Sony har gjort mye ut av designet på brillene. Du kan justere de på mange forskjellige måter, og den perfekte balanseringen og tilpassingen gjør at man ikke legger merke til at man har de på seg under bruk. Hele meningen med PlayStation VR er jo akkurat å «suge» deg inn i spillet så du glemmer alt rundt deg og blir en del av den virtuelle verdenen. Det er allerede en del spill tilgjengelig som tar i bruk de spennende nye mulighetene, og brillene er faktisk også gode når du vil se vanlig film i «storformat».

Du kan lese mer om de revolusjonerende brillene på PlayStations egen nettside her, der det også er animasjoner, trailere og videoklipp som gir deg et lite inntrykk av hva som venter.


Tester og anmeldelser av Sony PlayStation VR

Sony er ikke først ute på markedet med virtual reality-briller, ettersom både HTC og Oculus allerede har kommet med velfungerende modeller. PlayStation VR utmerker seg likevel med en markant lavere pris enn de 2 andre brillene på markedet, og det store spørsmålet er selvsagt om kvalitet og prestasjon også er lavere.

For å finne svaret på dette har vi analysert mange tester og anmeldelser. I artikkelen gir vi en kort oppsummering av hver test, og linker direkte til kilden slik at du selv har mulighet til å lese grundigere.

Her kan du se en video fra PlayStation der de presenterer hva VR-brillene kan:


Det skriver mediene om PlayStations Virtual Reality-briller:

Trustedreview.com – 5 av 5 mulige stjerner

Det engelske magasinet Trustedreviews.com tar for seg tester og anmeldelser av elektroniske produkter. Et sikkert kjennetegn for artiklene i dette magasinet er at de er grundige, og det gjelder også for testen av PlayStation VR som virkelig går i dybden.

Testpaneler er begeistret og gir brillene 5 av 5 mulige stjerner. Panelet er blant annet svært imponert over den mekaniske kvaliteten og alle justeringsmulighetene som gjør bruken svært komfortabel – også selv om man bruker vanlige briller under. Trustedreview.com anbefaler uten å nøle å utforske virtuell virkelighet med PlayStation VR – ikke fordi det er det billigste alternativet, men rett og slett fordi det er det beste produktet på markedet akkurat nå, ifølge magasinet. Les eventuelt hele testen her.


Techradar.com – 4,5 av 5 mulige stjerner

«Det lovede land for kunstig virkelighet på konsoll», mener amerikanske Techradar.com, som ikke legger skjul på begeistringen over at det nå er mulig å oppleve virtuell virkelighet til en rimelig pris. Løsningene fra Oculus og HTC som har vært alternativet til nå er ganske dyre i seg selv og krever også dyrt datautstyr for å kunne brukes, mens PlayStation VR åpner mulighetene for enhver PS4-eier. Hos Techradar er de også svært fornøyde med det gode utvalget av kompatible spill og den flotte utførelsen. Det trekker litt ned at det er nødvendig med ekstrautstyr i tillegg til selve brillene, men dette er tross alt også tilfellet med de andre produktene. Vurderingen gir derfor 4,5 stjerner av 5 mulige – noe som er mer enn godkjent. Vil du ha alle testdetaljene kan du lese anmeldelsen her.


Solid anbefaling fra Pcadvisor.co.uk

Hos britiske Pcadvisor.co.uk er testpanelet imponert over at prisen for PlayStation VR er så lav som den er, pluss at brillene kan brukes med én gang med en av de 44 millioner PS4 rundt omkring i hjemmene. Poenget er at du ikke trenger å ha en dyr gamer-data for å oppleve kunstig virkelighet.

Den lette vekten og gode passformen er også elementer som imponerer Pcadvisor.com. Den ultimate testen er selvsagt å prøve utstyret med skikkelige spill, og her ble det blant annet eksperimentert med blant annet ”Fair Point” og ”The London Heist” med stor suksess. Konklusjonen er at den kunstige virkeligheten er så forheksende at de få små tekniske begrensningene blir glemt på et blunk når adrenalinet bruser i det altoppslukende virtuelle universet. Hvis du vil lese mer kan du se hele den komplette artikkelen her.


Wired.co.uk – 8 av 10 mulige point

Selv om Wired ikke synes PlayStation VR lever helt opp til bildekvaliteten hos de noe dyrere konkurrentene, er den engelske versjonen av magasinet ikke i tvil om at disse brillene fortjener god karakter. Testpanelet opplever ikke at produktet fra Sony mangler noe kvalitetsmessig i forhold til konkurrentene, og når det blir testet live med kompatible spill, glemmer man alt rundt seg.

En detalj som også trekker karakteren opp er muligheten for å spille vanlige spill eller se film. Det gjemmer seg en skikkelig hjemmekino i de små brillene, slik Wired.co.uk skriver. Brillene kan simulere skjermstørrelse på opptil 226 tommer, som gjør at helt vanlige filmer føles som virtuell virkelighet. Konklusjonen fra Wired.co.uk er at PlayStation VR er det beste alternativet til en kunstig virkelighetsopplevelse på markedet om ikke budsjettet ditt er helt ubegrenset. Du kan eventuelt lese hele anmeldelsen her.


M3 – 8 av 10 poeng

Dette svenske magasinet starter anmeldelsen av Sonys Playstation VR med å kalle brillene for «intet mindre enn en teknisk revolusjon». Anmelderne hos M3 er ikke i tvil om at Sony med det relativt prisbillige produktet er en av de produsentene som virkelig kommer til å dra underholdningsindustrien inn i den virtuelle verdenen.

Om man sammenligner med konkurrentene får man svært mye for pengene, og testpanelet nøler ikke med å gi toppkarakter til produktet. Ikke bare er prisen mye lavere enn de andre alternativene, men du trenger heller ikke dyrt og avansert datautstyr for å gå inn i en spennende, kunstig virkelighet. Se hele artikkelen her.


Computerbild.de – 5 sikre stjerner

Det tyske magasinet Computerbild tester med vanlig tysk grundighet, og her er det ikke bare skryt til Sony PlayStation VR. Blant annet konstaterer det tyske testpanelet at bildekvaliteten og oppløsningen ikke er like god som i de beste produktene på markedet. På en annen side er konklusjonen helt klar: Til denne prisen er disse virtual reality-brillene suverene, og de får toppkarakter på 5 sikre stjerner.

En av de tingene som imponerer testpanelet er den gode passformen. PlayStation VR skiller seg ut med mange justeringsmuligheter, og brillene er også forholdsvis lette i konstruksjonen. Brillene ble selvsagt testet med en rekke spill, og konklusjonen er at de små skjønnhetsfeilene blir glemt fordi det kunstige universet fort blir levende og oppsluker deg. Se hele artikkelen her.


Chip.de – klar anbefaling

Hos det tyske magasinet Chip.de har testpanelet ikke oversett at PlayStation VR har et par småfeil. Her blir det også notert at opplysningen ikke er helt på høyde med de dyreste produktene på markedet. I likhet med flere anmeldere, vurderer Chip.de at den lave prisen veier opp for disse småtingene, fordi prisen gjør at vanlige forbrukere får mulighet for å bruke virtuell virkelighet.

Derfor får Sonys PlayStation VR en klar anbefaling fra Chip.de, som også trekker frem en lang rekke fordeler ved produktet. I tillegg til den lave prisen får man helt fra lanseringstidspunktet tilgang til en rekke spill som er kompatible med det nye og spennende formatet. Installasjonen blir fremhevet som desidert ”barnevennlig”, og komforten blir nevnt som et stort pluss. Les eventuelt hele artikkelen, hvis du vil ha med detaljene.


Dn.no – sikker anbefaling

«Gjør plass under juletreet», skriver DN.no, som spår at kunstig virkelighet blir en kjempetrend. Testpanelet i magasinet synes at PlayStation VR ikke er helt billig, men innrømmer at de andre alternativene er mye dyrere. Det er ikke gratis å være først ute med noe, men allerede fra begynnelsen er det en del spill å få tak i til PlayStation VR – og magasinet tror at spillutviklerne kommer til å stå i kø for å levere spennende opplevelser til dette systemet.

I tillegg til den ekstremt gode passformen er testpanelet hos DN.no begeistret for at det er mulig å bruke PlayStation VR-brillene til vanlige 2D-spill og -film. De mener at brillene gir mye bedre innlevelse og opplevelse enn med vanlig tv-skjerm. Alt i alt en klar anbefaling fra DN.no. Du kan lese alle detaljert i anmeldelsen her.


Feber.se – dobbel tommel opp

”En skikkelig god opplevelse”, kommer det fra Feber.se som har testet Sonys PlayStation VR i kombinasjon med spillet ”London Heist”. Den begeistrede anmelderen gir med en gang brillene en anbefaling – og i tillegg dobbel tommel opp. Feber.se skriver at oppløsningen ikke er sylskarp, men det betyr ingenting når man først holder på.

Headsettet er behagelig å ha på og kontrollene reagerer lynraskt. Den store fordelen er at man bare trenger en vanlig PS4 til PlayStation VR, og de mye dyrere modellene krever dyrt datautstyr i tillegg til selve brillene. Du kan lese hele artikkelen her, hvor du også kan se mange interessante kommentarer fra andre som har brukt PlayStation VR.


Nyteknik.se – anbefalt opplevelse

Der er ingen tvil om at anmelderen fra det svenske magasinet Nyteknik.se er fascinert av den virtuelle virkeligheten etter å ha testet PlayStation VR fra Sony. «Ingen skjønner den realistiske skalaen uten å ha prøvd det selv» erklærer han. Vurderingen er blant annet basert på PS4-spillet «Ocean Descent» med VR-kompatibilitet, der en hvithai i angrep tydeligvis nesten er mer realistisk enn man ønsker.

Det at oppløsningen på PlayStation VR er litt lavere enn i konkurrentenes produkter er mest et spørsmål om tall på arket, om man spør anmelderen hos Nyteknik.se. I praksis er det snakk om et «japansk stykke ingeniørkunst» som fungerer og gir den ettertraktede innlevelsen i opplevelsene. I tillegg er det selvsagt det at Sonys PlayStation VR er markant billigere enn de eksisterende modellene fra HTC og Ocolus. En klar anbefaling fra Nyteknik.se – du kan eventuelt se hele artikkelen her.

Her kan du se en video med Austin Evans som presenterer VR-brillene og forteller sin mening:

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere