Annonse
Anonns

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Best i test: Stor guide til valg av ny seng

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Vår utvalgte senger

Nordic Dream Snefrid Fjord

Forbrukerliv anbefaler Gå for den beste prisen Les vår anmeldelse

Bedre Nætter Senses Seng 3030

Beste seng for prisen Gå for den beste prisen Les vår anmeldelse

Nordic Dream Ragna Älv

Utmerket for ømme rygger Gå for den beste prisen Les vår anmeldelse

Bedre Nætter Haven 6030

Førsteklasses valg av seng Gå for den beste prisen Les vår anmeldelse

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte senger

Nordic Dream Snefrid Fjord - luksuriøs seng fra Nordic Dream

Forbrukerliv anbefaler

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Nordic Dream Snefrid Fjord:

Fordeler

 • God støtte i nakke- og skulderregionen
 • Sklisikker og allergivennlig madrass
 • Robust kvalitet
 • Tilgjengelig i 4 forskjellige farger

Ulemper

 • Sengegavl må kjøpes ekstra

Konsumentmagasinets review

Vi anbefaler Snefrid til deg som ser etter en seng med fullt fokus på sovekomfort. Vi mener madrassen passer alle kroppsbygninger, og at den vil gi bedre nattesøvn allerede fra første natt. Vi liker at sengene er tilgjengelig i mange forskjellige størrelser, hvor 180×200 er den mest brukte, ettersom det er en allsidig størrelse for både single og par.

Prisklassen er ikke akkurat budsjettvennlig, men denne sengen skiller seg ut på markedet -den er av svært høy kvalitet og den holder det den lover.

Bedre Nætter Senses Seng 3030 - med 7 komfortsoner for optimal komfort

Beste seng for prisen

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Bedre Nætter Senses Seng 3030:

Fordeler

 • 7 komfortsoner for optimal komfort
 • OEKO-TEX sertifisert seng
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • Vegghengt sengegavl følger gratis med
 • 100 dagers prøveperiode og 24 timers support

Ulemper

 • Noen kunder opplever at overmadrassen glir og at sengegavlen knirker
 • Noen opplever forsinket levering, men alltid rask support

Konsumentmagasinets review

Totalt sett er vi veldig positive til Sirius kontinentalseng. Vi er spesielt begeistret for sengens gode ergonomiske egenskaper, samt overmadrassens gode pusteevne. At overmadrassen i tillegg er svanemerket og allergivennlig, og at sengen er 100 % fri for skadelige stoffer, er et ekstra pluss.

Vi ser det som et kvalitetsstempel at Bedre Nætter har en 100-dagers prøveperiode, hvor du gratis kan sende sengen tilbake. Det gir selvsagt en følelse av trygghet, og bekrefter bare at Bedre Nætter har stor tro på komforten, kvaliteten og ergonomien til kontinentalsengen.

De skiller seg fra konkurrentene ved at deres overmadrass er svanemerket, og ved at det følger med en gratis vegghengt sengegavl. Bedre Nætter har også svært god service, som de eneste på markedet med 24 timers support, og kortest leveringstid (8-15 dager), hvor de fleste andre sengeforhandlere har leveringstid på 10-30 dager.

Kombinasjonen av svært gode anmeldelser, allergivennlig overmadrass og 7 komfortsoner, gjør at vi anbefaler Sirius kontinentalseng på det varmeste. At du i tillegg får en gratis vegghengt sengegavl, og 24 timers support, ser vi på som et ekstra stort pluss.

Nordic Dream Ragna Älv - for dem som vil justere sengens nakke, rygg og ben

Utmerket for ømme rygger

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Nordic Dream Ragna Älv:

Fordeler

 • Naturlig overmadrass i lateks og med vaskbart trekk -allergivennlig
 • Høykvalitets motor som vil vare i mange år
 • Ergonomiske pocketfjærer med ulikt trykk slik at hele kroppen får god komfort og støtte
 • 7 Spesialutviklede komfortsoner som gir optimal støtte
 • Utviklet i samarbeid med ledende eksperter i både Danmark og Sveits

Ulemper

 • Kan være vanskelig å justere lamellene i sengen

Konsumentmagasinets review

Vi mener denne sengen er ideell for alle som ser etter en regulerbar seng med stort fokus på ergonomi, kvalitet og holdbarhet. Vi er imponert over det store utvalget av størrelser, og at prisene gjenspeiler seg i den gode kvaliteten.

Vi tenker at madrassen passer alle behov, og skjønner godt hvorfor denne sengen er en av de mest ettertraktede på markedet. Justeringsmulighetene er fantastiske, og det er åpenbart at det er lagt ned mye jobb i å utvikle sengen.

Bedre Nætter Haven 6030 - Best i test

Førsteklasses valg av seng

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Bedre Nætter Haven 6030:

Fordeler

 • Nordisk svanemerket toppmadrass
 • 7 komfortsoner
 • Bærekraftige materialer
 • Mange valgalternativer for personlig preg
 • Vaskbart madrasstrekk
 • Gir ergonomisk riktig arbeidsstilling

Ulemper

 • Høy prisklasse

Konsumentmagasinets review

Sengen er testet av Testfakta, der den ble kåret til “best i test”. Selv om dette er en test finansiert av Bedre Nætter selv, vitner den om en seng av høy kvalitet, med fokus på ergonomi. Haven har fått en vurdering på 4,5 basert på kundeanmeldelser. I tillegg får Bedre Nætter som merkevare 4,7 stjerner på Trustpilot, noe som tyder på at kundene deres er veldig fornøyde med sengene.

Du får 100 netters prøvetid, og kan sende den tilbake gratis dersom den ikke er som ønsket. I tillegg får du 25 års garanti på fjær- og rammebrudd. Kombinasjonen av god kundeservice og kundenes flotte anmeldelser gjør at vi anbefaler Haven Original.

Tester og anmeldelser av senger som er brukt i artikkelen

Vi håper at du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av alle produkter, og derfor ser vi til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt forskningsteam har undersøkt markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Ekspert- og testkilder

Testfakta.dk

Testfakta.dk er en gruppe uavhengige test- og forskningsselskaper som spesialiserer seg på laboratorietester og anmeldelser av ulike produkter. Testfakta har testet Bedre Nætter Haven Original Kontinentalseng mot betaling fra Bedre Nætter. Selv om testen har møtt kritikk fra BT-journalister, kan vi konstatere at testen ble godt utført av profesjonelle spesialister og laboratorieteknikere.

 

FAQ

Vi anbefaler blant annet Nordic Dream Snefrid Fjäll, Bedre Nætter Senses Seng, Nordic Dream Ragna Fjäll og Bedre Nætter Haven.
Hvilken fasthet bør sengen min ha?
Det anbefales at du velger en seng med medium fasthet hvis du veier under 75 kilo. Dette sikrer at madrassen gir tilstrekkelig etter slik at du ikke ligger for hardt. Veier du mellom 75 til 95 kilo er en fastere madrass ofte et bedre valg. Veier du over 95 kilo så er det også en fast madrass du skal se etter, men her kan det imidlertid være verdt å se etter en modell med ekstra mange fjærer for å få best mulig støtte.
Hvor mange timer søvn er optimalt?
Det er anbefalt at voksne får mellom 7 til 9 timers søvn hver natt. Selv om man kanskje ikke skulle tro det, jobber hjernen mye mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen den samme søvnsyklusen 4 til 5 ganger. Hver syklus varer i 90 til 120 minutter og består av 4 søvnstadier som er viktige for aktiviteten vår i de våkne timene.

Det må være nok plass i sengen:

Danske TV2 har på sin hjemmesiden et intervju med fysioterapeut Mark Abildhauge, som forteller at det også er svært viktig at sengen ikke er for liten. Du sover bedre hvis du har rikelig med plass. Sengen bør minst være 90 cm bred og ha 20-30 cm luft i hver ende slik at du kan ligge helt strakt.

Hvilken seng skal man velge?  

Vi tilbringer en tredjedel av livet vårt i sovende tilstand, og at søvn er avgjørende for at hjernen og kroppen skal fungere optimalt. Det er derfor viktig å forstå at det ikke finnes en seng som er best for alle. Den beste sengen for deg kommer an på hvilken kroppstype du har og hvilke krav du stiller til en seng.

Alle kropper er ulike og har forskjellige behov. Dette må du ta høyde for når du skal velge en ny seng. Vi håper at våre råd kan hjelpe å finne den beste modellen for dine behov.

Dersom du er kort og rund, har du mest sannsynlig bruk for en hardere madrass sammenlignet med en høy og slank kroppsfigur, som vil dra nytte av en mykere madrasstype.

Den danske avisen Politiken.dk har intervjuet kiropraktor Michael Randsøe som har mange års erfaring med rådgiving ved sengekjøp. Her gir han noen gode råd om noen av de viktigste elementene du bør være oppmerksom på.

Velg rett overmadrass:

Det er ikke nok å kun ha fokus på å finne riktig madrass; det er minst like viktig å finne en passende overmadrass. Det er overmadrassen som ligger øverst på sengen, og det er den kroppen din har kontakt med i løpet av natten. Derfor er det svært viktig at du velger en overmadrass som passer til din kroppstype.

Forbrukerliv.no anbefaler to forskjellige materialer i overmadrassen:

 • Lateks
  Lateks er utvunnet fra gummitrær og skaper en overmadrass med god fasthet. Når du velger lateks får du en overmadrass som gir optimale forhold for en god nattesøvn. Du får god støtte fordi den er todimensjonal og samtidig svært trykkavlastende.
  Lateks har også den fordelen at det både er allergivennlig og svært ventilerende, noe som betyr at materialet ikke blir påvirket av kroppsvarmen din. Dette gjør at en overmadrass av lateks er svært behagelig å sove på, også om sommeren.
 •  Memory Skum
  Memory skum, også kalt memory foam, justerer seg etter kroppens vekt og former seg etter den fasongen kroppen har, ved hjelp av kroppsvarme. Memory skum blir mykere når det blir varmet opp av kroppen, noe som tillater kroppen å synke litt ned i madrassen i de områdene med ekstra belastning, slik som ved hofter og skuldrer. Det gjør at man ligger i en mer fastlåst posisjon som gir svært god søvnkomfort for mange mennesker. Det blir anbefalt at folk med ryggproblemer sover på en madrass av memory skum.
  Med Memory skum får du altså en trykkavlastende overmadrass som gir avlasting ved hjelp av kroppsvarme, fordi den former seg etter kroppen. Når du synker ned i madrassen ligger du roligere om natten og beveger deg mindre. Overmadrassen tilpasser seg kroppsstillingen din.

Feil seng kan forverre ryggproblemene:

Politiken skriver at omtrent hver 5. person sover i en seng som gjør ryggproblemene verre.

Selv om vi bruker ca. 26 år av livet i sengen, tenker vi likevel for lite på hvor viktig sengen faktisk er for at vi har det bra. Dersom vi ikke er oppmerksomme på å velge en seng som passer, kan det gå ut over både nattesøvn og helse – og spesielt ryggen.

Tom Bendix, som er professor i Danmark og leder for forskningsenheten ved Videnscenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Glostrup Hospital, sier følgende til Politiken om hvor viktig det er å velge en god seng:

“Det har en viss betydning, og det tyder ulike studier også på, selv om man må være forsiktig med å komme med svart/hvite utmeldinger når det kommer til ryggproblemer”

“Det er klart at en vanlig springfjærmadrass ikke varer evig, og selv om det kan være vanskelig å si noe definitivt om en slitt madrass har en betydning for folk med ryggproblemer, uten å ha gjennomført en større undersøkelse, er det noe som taler for at det kan forverre dårlige rygger”.

Kiropraktor Michael Randsøe sier til avisen:
»Sengen er det møbelet du bør stille størst krav til i hjemmet. Dersom du skal til å bygge rede, så prioriter sengen og sitt på ølkasser i stuen. Det er ikke så skadelig å sitte på en gammel, slitt kasse som det er å sove i en billig, dårlig seng”

Dermed er det ingen tvil om at sengen faktisk spiller en stor rolle i livet vårt. Med den rette sengen kan du minske risikoen for ryggsmerter og oppleve en hverdag hvor du føler deg kvikk og uthvilt.