Terrassevarmer Test 2023 – se de 6 beste modellene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Vil du gjerne forlenge sommerkveldene eller sitte ute både på våren og høsten? Da burde du kanskje tenke på å skaffe deg en terrassevarmer.

Det finnes mange modeller på markedet, så for enkelhetens skyld har vi gjort forarbeidet for deg. Vi presenterer deg her for de 6 beste modellene ifølge ekspertene. Hver modell vil sikre deg mange fine og varme kvelder ute på terrassen.

Vi gjennomgår alle produktene hver for seg slik at du på en oversiktlig og enkel måte får med deg alt det viktige ved hver terrassevarmer. Her får du både de praktiske opplysningene og en gjennomgang av ekspertenes kommentarer.

Er du på utkikk etter flere varme- og avkjølingsprodukter kan du også få hjelp av oss til å finne de beste modellene innen hver kategori. Til slutt i artikkelen finner du linker til våre artikler om tester av aircondition- og klimaanlegg, samt vifteovner og varmepumper.

Dette bør du notere deg før du kjøper den nye terrassevarmeren din

Lengter du etter å forlenge de deilige sommerkveldene med en terrassevarmer, så er det noen ting du bør være oppmerksom på før du foretar et kjøp:

green-elmType: Velg mellom enheter som står på gulvet eller bordet – og enheter som er fastmontert på veggen, i taket eller på markisen/parasollen.
green-elmEnergitype: Leter du etter en terrassevarmer som bruker gass, eller en elektrisk terrassevarmer?
green-elmVarmekapasitet: Skal du varme opp en liten terrasse eller en stor? Noen modeller egner seg best til det ene, mens andre modeller egner seg best til det andre.
green-elmFunksjoner: Det kan være en god idé å ha flere varmeinnstillinger å velge mellom, og kanskje en fjernkontroll.
green-elmDesign: En terrassevarmer vil ofte være synlig på terrassen, så hvis du er interessert i estetikk så kan det være at designet har betydning.
green-elmPris: Prisen henger gjerne sammen med type, funksjoner og evner, så du får ofte det du betaler for.
green-elmSikkerhet: Sikkerhet er viktig når du har med varmekilder å gjøre. Sjekk om den er stabil og har eventuelle sikkerhetsforanstaltninger.

Flere av faktorene ovenfor kan være vanskelige å undersøke på egen hånd. Her kan du med fordel se nærmere på det ekspertene har skrevet – slik at du er sikker på å få en modell som er anbefalt av ekspertene. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i artikkelen.

Vår terrassevarmer test artikkel inneholder:

green-elmOversikt over de 6 beste terrassevarmerne på markedet
green-elmGjennomgang av hva ekspertene mener
green-elmInformasjon om hva apparatene kan
green-elmGuide til å velge den beste terrassevarmeren
green-elmKunnskap om terrassevarmere og økonomi/miljø
green-elmGjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
green-elmEn guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de modellene på markedet som fungerer best.

Terrassevarmer test 2023 – Her er de 6 beste, ifølge ekspertene

Videre følger det en gjennomgang av 6 av de beste ventilatorene på markedet. Her finner du både toppscorere, favoritter og andre slik at variasjonen blir stor. Her er det noe for enhver lommebok og smak.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hva ekspertene fremhever ved hvert apparat, og her vil du også finne en prissammenligning av de ulike modellene. På den måten vil du raskt og enkelt kunne se hvor du kan få de mest gunstige prisene.

Hva du bør vurdere før du kjøper en terrassevarmer

Strøm
varmekapasiteten til varmeren blir bestemt av apparatets wattstyrke. For en mindre terrasse er 1400 watt typisk nok, 2000 watt er standard for medium, og 2500 watt kreves for å varme opp en større uteplass. Varmedekning angir hvor mye overflate som kan varmes opp av apparatet. De største vil varme opp til 20 meter, mens de mindre vil kunne varme noen meter. Sørg for å vite hvor du skal plassere terrassevarmeren for å få optimal temperatur i hele området.

Sikkerhet
Noen modeller har en automatisk bryter som slår av varmen hvis den blir for varm, noe som kan utgjøre en brannfare, mens andre har vippebeskyttelse som automatisk slår seg av når de faller på gulvet eller bordet. Andre kan være designet med et touch-glass som er trygt for barn eller kjæledyr å ta på. Det er viktig å vite at du er trygg mens du nyter kvelden på terrassen, så sørg for å sjekke om ønsket modell har noen av disse brukervennlige funksjonene.

Design og funksjoner
Alle terrassevarmere har forskjellige design, og noen kommer med unike funksjoner som en fjernkontroll som lar deg justere temperaturen på avstand. Generelt er modeller som tilbyr justerbare innstillinger dyrere, siden de lar deg endre varmeintensiteten til dine behov. Siden de alle kommer i forskjellige design, fra frittstående modeller til monterbare og åpne flammer, bør du sørge for å velge den som passer best til terrasse innredningen din.

Pris
For en dyrere, funksjonsfylt modell kan du forvente å betale rundt 9000 NOK eller mer, men hvis dine behov er enkle kan budsjettvennlige modeller, som koster mellom 500 og 600 NOK, kan være tilstrekkelig. Det er alltid best å lage et budsjett og se om du har noen unike krav før du starter søket etter et spesifikt produkt.

Bruker- og ekspertanmeldelser
Brukeranmeldelser kan fortelle deg om hvor enkelt monteringen er, om det gir mye valuta for pengene, og hva de synes om den generelle brukervennligheten og designet. Eksperter vil kunne fortelle deg alt om egenskapene til terrassevarmeren, hvor bra den fordeler varmen, og hvordan den kan sammenlignes med andre modeller på markedet. Med denne informasjonen kan du ta en informert beslutning om hvilken modell som passer best for deg.

arrow-more


Opranic Eco (1400/2300W) – med fjernkontroll

Opranic Eco (1400/2300W)

Denne terrassevarmeren er perfekt for de som ønsker en modell som sparer energikostnader og som varmes opp umiddelbart. Med to strømalternativer gir den 1400 eller 2300 watt varme, noe som gjør den til et godt valg for både inne- og utebruk.

 • Effekt opp til 2300W
 • For innendørs og utendørs bruk
 • Fjernkontroll

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Flowgun pocket

Opranic terrassevarmer er den perfekte løsningen for å holde uteoppholdet ditt komfortabelt året rundt, men du kan også bruke den innendørs. Varmeren har en fjernkontroll for enkel betjening, og den har en konstruksjon av dobbeltstøpt aluminium som gjør den slitesterk. Terrassevarmeren har også beskyttelse mot overoppheting, noe som er avgjørende for sikkerheten. Effekten reguleres i 5 trinn, slik at du kan være sikker på at varmeeffekten alltid er like jevn. Anbefalt oppvarmingsområde for 2300W-modellen er 9m2 ute og 23m2 inne. Det vil gi en optimal og behagelig temperatur på kort tid.

1400W-alternativet kommer med termostat, som bidrar til å sikre at temperaturen alltid er riktig. Dette gjør den til et godt valg for de som ønsker å kunne styre varmeeffekten manuelt. Den kan monteres på veggen eller taket, noe som gjør den til et allsidig alternativ for enhver plass. Dette er en flott funksjon hvis du vil spare plass eller trenger å bruke varmeren på et sted med lite plass.

Fordeler

 • Beskyttelse mot overoppheting
 • Enkel å installere
 • Enkelt vedlikehold
 • Kan monteres på vegg eller tak
Ulemper

 • Hvis du velger 1400W vil den leveres uten fjernkontroll

Forbrukerlivs vurdering

Modellen er enkel å installere og vedlikeholde – du må derimot være forsiktig så du ikke rører de varme metalloverflatene. Den eneste ulempen er at 1400W-alternativet ikke kommer med fjernkontroll. Likevel vil denne terrassevarmeren tilfredsstille de fleste brukerbehov og gi en optimal temperatur gjennom hele vinteren.

Spesifikasjoner
Dimensjoner (LxBxH): 75,5 x 11,3 x 19,0 (1400W)
88,0 x 11,3 x 19,0 (2300W)
Effekt: 1400/2300W
Oppvarmingsareal: 7m2 ute, 14m2 inne (1400W)
9m2 utvendig, 23m2 innvendig (2300W)
Vekt: 2,6 kg (1400W)
3 kg (2300W)


Home it Terrassevarmer gulvmodell karbonrør infrarød 2000W – den bærbare sprutsikre terrassevarmeren

Home it Terrassevarmer gulvmodell karbonror infrarod 2000W

Home it Terrassevarmer gulvmodell karbonrør infrarød 2000w har et anodisert aluminiumslegeringshus. Dette gjør at terrassevarmeren ikke vil ruste, noe som betyr at du kan bruke den utendørs uten å bekymre deg for at den skal bli skadet av vær og vind.

 • Deksel av anodisert aluminiumslegering
 • Effektiv aluminiumsreflektor
 • Sprutsikker (IP34)

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Home it Terrassevarmer gulvmodell karbonrør infrarød 2000W

Home it Patio varmeovn gulvmodell karbonrør infrarød har en effekt på 2000 W. Den har en effektiv aluminiumsreflektor for å lede varmen dit du trenger den mest. Den sprutsikre IP34-klassifiseringen betyr at denne varmeovnen kan trygt brukes i nærheten av vann, noe som gjør den perfekt for bruk ved bassenget eller i hagen.

Fordeler

 • Lett å flytte på
 • På/av-knapp
 • 2000W effekt
 • Enkel å lagre
 • Brukervennlig
Ulemper

 • Kun 1 varmeinnstilling

Forbrukerlivs vurdering

Denne Home it Patio-varmeren har et bærbart design som betyr at du kan flytte den rundt for å finne det optimale plassen å ha den på. På/av-knappen gjør den enkel å bruke. Det er bare én varmeinnstilling, men det er ikke noe problem – den gjør jobben bra nok. 

Spesifikasjoner
Effekt: 2000w
Høyde: 90 cm
Bredde: 30 cm
Dybde: 30 cm


Opranic Norveco Star terrassevarmer med stativ – bærbar modell

Norveco Star 2000

Den justerbare høyden på denne modellen gjør det enkelt å tilpasse den til dine behov, noe som er perfekt for oppvarming av et spesifikt område. Den er for alle som ønsker å bruke den på terrassen, balkongen eller andre uteområder.

 • Justerbar høyde
 • Mediumbølge infrarød oppvarming
 • IPX4-sertifisert

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Opranic Norveco Star Patio Heater with Stand

Norveco Star er en middelsbølge infrarød terrassevarmer som er effektiv i sitt strømforbruk. Den har en termostat som er styrt med to varmenivåer, som lar deg tilpasse opplevelsen etter dine behov. Enten du vil at det skal være varmere eller kjøligere, vil termostaten hjelpe deg med å oppnå det. Modellen er også trygg i tilfelle et fall. Den vil automatisk slå seg av slik at du ikke trenger å bekymre deg for potensielle ulykker. Med en effekt på 2000W kan terrassevarmeren raskt varme opp et område.

I tillegg har den en IPX4-sertifisering som betyr at den er motstandsdyktig mot støv og vannsprut fra alle retninger. Denne terrassevarmeren har et bærbart design som gjør det enkelt å flytte rundt på terrassen din. Enten du vil flytte den til et annet sted eller ta den med deg på tur, er terrassevarmeren enkel å transportere.

Hva sier brukere og eksperter om Opranic Norveco Star Patio Heater with Stand

Terrassevarmeren med stativ har fått 7,5 av 10 på Tek.no, en av Norges mest populære testsider. De elsket varmeovnens evne til å gi ut mye varme og dens robuste konstruksjon, som gjør at den er motstandsdyktig mot forskjellige værforhold.

Fordeler

 • Termostat med to varmesoner
 • Effektivt strømforbruk
 • Slår seg av ved fall
 • Behagelig lysintensitet
Ulemper

 • Litt bråkete

Forbrukerlivs vurdering

Denne terrassevarmerens lys er behagelig, ikke for lys eller hard mot øynene, og med en automatisk avstengning trenger du ikke bekymre deg for å la den stå på. Den eneste ulempen er at det er litt bråkete, men generelt sett anser vi dette som et godt alternativ med tanke på prisen.

Spesifikasjoner
Effekt: 2000W
Mål (LxBxH): 101,5 x 16 x 30 cm
Vekt: 5,6 kg


Hortus Terrassevarmer Bordmodell – Står stabilt og er lett å flytte på

 • Toppscorer hos danske Pricerunner.dk
 • Brukervennlig
 • Svært stabil – selv i vind

Hortus Terrassevarmer Bordmodel

 

Hortus Terrassevarmer Bordmodell er blitt testet i en terrassevarmer test utført av den danske sammenligningssiden Pricerunner.dk. Her er til sammen 5 modeller blitt testet, og Hortus-produktet oppnår en flott plassering som toppscorer.

Pricerunner.dk kaller den for en «Svært transportabel infrarød terrassevarmer i et flott design» (oversatt fra dansk) og fremhever at den både er brukervennlig og stabil. Den står godt fast på bordet og leverer en god varmespredning, kommenterer ekspertene, og i tillegg får du her mye for pengene. Pricerunner.dk merker seg at det er tre innstillinger for intensitet, men du må sitte helt inntil for å merke varmen. Varmen er imidlertid veldig behagelig, og enheten gir i tillegg en fin belysning. Det er også bra at den kommer i bordformat og at den da er lettere å flytte rundt på i hagen. Ekspertene har bare et par ulemper å nevne, som for eksempel at de savner en fjernkontroll.

Pricerunnner.dk oppsummerer opplevelsen slik: «Hortus Terrassevarmer Bordmodell er velegnet hvis du vil ha en infrarød terrassevarmer som er enkel å flytte rundt på, varmer godt til et mindre selskap og som også kan brukes til belysning når det blir mørkt.

Ser ut som en lampe

Hortus Terrassevarmer Bordmodell vil være det ideelle valget for deg som leter etter en liten infrarød modell som er lett å flytte rundt på. Den er også et godt valg hvis du legger stor vekt på design og estetikk. Denne modellen fra Hortus tar ikke spesielt stor plass og er laget til å bli plassert på bordet. Den har en lav vekt på kun 6,2 kilo og vil være lett nok til å bli flyttet rundt på etter behov. Modellen bare vil fungere hvis det er strøm i nærheten, for her er det snakk om en elektrisk terrassevarmer.

Ledningen er imidlertid på 2 meter, så her vil du du vil få mye spillerom. Selv om den ikke tar så mye plass så er det ingen grunn til å tvile på stabiliteten. Med en vekt på 6,2 kilo er den tung nok til ikke å velte i kraftig vind, så du trenger ikke å være redd for uhell. Utformingen med den brede foten bidrar også til stabiliteten.

Utseendemessig er produktet også en perle, for den er svært flott å se på. Den er designet som en stilig lampe med rette linjer i skandinavisk stil, og den ser litt ut som en lampe. Du kan faktisk også bruke terrassevarmeren som lyskilde – for mens den varmer avgir den også lys. Det vil være nok til å gi en

behagelig belysning på en sommerdag når solen er gått ned.

Kapasitet på opptil 8 m2

Hortus Terrassevarmer Bordmodell er som sagt en elektrisk terrassevarmer som tar strøm fra en stikkontakt. Det dreier seg om 230 volt og en effekt på 2100 watt. Effekten er derfor nok til å varme opp et bra område, og ifølge produsenten selv vil den ha en varmekapasitet på opptil 8 m2. Det tilsvarer til et selskap på 8-10 personer avhengig av avstand.

Den er 80 centimeter i høyden, så vær oppmerksom på at den tar en del plass på bordet.

Modellen leverer en utrolig rask oppvarming, for det tar kun få sekunder før den når full effekt. Den har tre innstillinger for varmetilførsel, og de ligger på 900 watt, 1200 watt og 2100 watt.

Hortus Terrassevarmer Bordmodell kommer med flere fordeler, og den største fordelen er muligens størrelsen – eller mangel på størrelse. Den tar ikke stor plass sammenlignet med en tradisjonell terrassevarmer, og dette gjør den ideell til å ta med seg på farten – for eksempel på ferie, campingtur eller til bruk på hytta.

Alt i alt er den en svært solid og robust bord-modell som både gir en deilig varme og et behagelig lys – pluss at den er lett å transportere.

Spesifikasjoner ved Hortus Terrassevarmer Bordmodell – nøkkelopplysninger

Produsent: Hortus
Type: Terrassevarmer til bord, infrarød
Energikilde: Elektrisk Terrassevarmer
Effekt: 2100 watt
Volt: 230
Materiale: Rustfritt stål / aluminium
Varmekapasitet: Opptil 8 m2
Høyde: 80 centimeter
Vekt: 6,2 kilo

Fordeler ved Hortus Terrassevarmer Bordmodell

🔵Toppscorer i terrassevarmer test
🔵Lett å flytte rundt på eller ta med seg på ferie
🔵Attraktivt design i bordformat
🔵Tre innstillinger for varme
🔵Ideell til små selskap


Solarmagic Premium+ 2500 ARC – Mulig å koble sammen med flere terrassevarmere

 • God anmeldelse hos danske Pricerunner.dk
 • Høy varmespredning
 • Moderne teknologi

solamagic-2500-premium-arc

 

Solarmagic Premium+ 2500 ARC er en elektrisk terrassevarmer som er inkludert i danske Pricerunner.dk sin terrassevarmer test av 5 forskjellige modeller.

Pricerunner.dk er svært imponerte over produktet som de kaller «… en strålevarmer i premium-segmentet med behagelig varme og god spredning» (oversatt fra dansk). De roser terrassevarmeren for at den har en robust konstruksjon og mulighet til å kunne kobles sammen med flere terrassevarmere.

Ekspertene noterer seg også med glede den brede spredning av varmen, og at du vil kunne den slå på eller av på selve kroppen.

På minussiden forklarer Pricerunner.dk at prisen er litt høy og at brukervennligheten ikke er den beste. I tillegg er den også litt vanskelig å montere.

Til montering på vegg eller i taket

Solarmagic Premium+ 2500 ARC vil være et godt valg for den forbrukeren som leter etter en effektiv reflektor-modell som kan monteres på veggen eller i taket. Den måler 87 centimeter i lengden og er avlang, derfor vil den ta litt plass der den blir plassert.  Til gjengjeld slipper du at den tar opp plass på hagebordet eller på terrassen.

Stilen er enkel og grei, og den vil ikke gjøre mye vesen av seg. Den er robust og hardfør, og er laget i rustfritt stål og værbestandig aluminium. Det betyr at selv dårlige værforhold ikke vil ødelegge den. Som en ekstra bonus er produktet vanntett slik at det ikke blir ødelagt av litt regn.

Modellen er en elektrisk terrassevarmer og derfor går den på strøm. Du vil imidlertid få en bra fleksibilitet, for ledningen er 1,8 meter lang.

Den har en effekt på opptil 2500 watt, noe som er en del. 2500 watt er det maksimale nivået, men du trenger ikke å ha den på fullt hver gang: Den har flere nivå-innstillinger for varme som du kan velge etter behov.

Som et pluss kan du koble den sammen med flere apparater og få en bredere dekning.

God varmespredning

Solarmagic Premium+ 2500 ARC kommer som sagt med mange fordeler, men det er én som krever spesiell oppmerksomhet – og det er varmespredningen. Den kommer med nytenkende Ultra No Glare Teknologi og en asymmetrisk reflektor, og sammen gir dette en fantastisk varmespredning. Fordelingen av varmen er høynet med 15 prosent, og derfor vil modellen kunne varme et areal på opptil 19 m2 – det er veldig mye.

Her er det snakk om en strålevarmer, og den typen kommer som regel med en fjernkontroll til å styre apparatet. Det gjelder også denne enheten (legg merke til at den noen steder må kjøpes separat), så da behøver du ikke å reise deg hvis du vil endre på varmen.

Du kan imidlertid også styre kontrollen på selve kroppen, og dette er en fordel da mange moderne strålevarmere kun kan betjentes ved hjelp av fjernkontrollen. Det betyr at hvis du skulle komme til å miste fjernkontrollen så kan du likevel bruke produktet.

Alt i alt er Solarmagic Premium+ 2500 ARC en elektrisk terrassevarmer i absolutt premium-klasse, og den er ideell dersom du har budsjettet til å kjøpe den.

Spesifikasjoner ved Solarmagic Premium+ 2500 ARC – nøkkelopplysninger

Produsent: Solarmagic
Type: Terrassevarmer til vegg eller tak, reflektor
Energikilde: Elektrisk Terrassevarmer
Effekt: 2500 watt
Volt: 230
Materiale: Rustfritt stål / aluminium
Varmekapasitet: Opptil 19 m2
Lengde: 87 centimeter
Vekt: 3,9 kilo

Fordeler ved Solarmagic Premium+ 2500 ARC

🔵God anmeldelse i terrassevarmer test
🔵Til fastmontering på vegg eller i tak
🔵Premium-modell
🔵God varmespredning
🔵Du kan styre den med en fjernkontroll


Solarmagic 1400 Eco+ Pro – Det plassbesparende valget

 • God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de
 • God anmeldelse hos det tyske terrassevarmer-testmagasinet Heizstrahler-test.de
 • Kompakt størrelse
 • Varmer godt uten støy- eller luktplager

Solarmagic 1400 Eco+ Pro

 

Solarmagic 1400 Eco+ Pro er blitt testet av to forskjellige ekspertkilder: Det inkluderer en terrassevarmer test hos henholdsvis det tyske testmagasinet Testberichte.de samt hos det tyske terrassevarmer-testmagasinet Heizstrahler-test.de.

Begge kildene av eksperter er svært fornøyde med modellen. Testberichte.de skriver for eksempel at den får 4,1 av 5 stjerner, og de beskriver modellens evner med ordene: «Solarmagic 1400 Eco+ Pro sikrer en behagelig og jevnt fordelt varme etter kort tid» (oversatt fra tysk).

Testberichte.de gir terrassevarmeren ros for flere andre ting, og det inkluderer for eksempel brukervennligheten og monteringen. De forklarer at den er svært enkel å sette sammen, og i tillegg er det smart at du kan justere vinklene etter at den er montert. De mener imidlertid at ledningen er litt for kort.

Stilig variant til veggmontering

Solarmagic 1400 Eco+ Pro er en moderne løsning for deg som ønsker å kunne sitte ute på terrassen selv om solen har gått ned. Her er det snakk om en infrarød elektrisk terrassevarmer som er slank og avlang. Den måler 44 centimeter i lengden og er litt mindre enn storebroren Solarmagic Premium+ 2500.

Designet er enkelt og moderne, og blander funksjonalitet med estetikk. Prisen på modellen er heller ikke så lav – men den er imidlertid mer prisvennlig enn den nevnte storebroren.

Den er laget til montering på vegg eller i tak, men hvis du ønsker det kan du også montere den under for eksempel parasollen eller markisen. Da kan du skjule den og samtidig få full ytelse.

Produktet har en effekt på opptil 1400 watt, noe som er bra uten å være prangende. Her er det satt fokus på varmespredningen, så den vil kunne varme et opp stort areal. Varmekapasiteten ligger på opptil 14 m2, noe som er en del. Derfor kan gjestene dine sitte lunt og behagelig – til og med på en stor hagefest.

Det miljøvennlige valget

Hvis du er interessert i klima og miljø så vil Solarmagic 1400 Eco+ Pro være det perfekte valget for deg. Takket være moderne teknologier som Solarmagic No Glare utnytter terrassevarmeren energien bedre til oppvarmingen, og du vil oppleve en infrarød varmeteknologi som gir en prisvennlig og effektiv oppvarming.

Energiutnyttelsen hos modellen ligger på imponerende 94, 8 prosent, og det betyr at nesten 95 prosent av den brukte energien blir omdannet til varme. Dette gir som en bonus en mindre belastning av miljøet.

Produktet er produsert av en kombinasjon av rustfritt stål og værbestandig aluminium, så du vil oppleve at den er svært robust og har en slitestyrke som gjør at modellen vil vare lenge. Som en fordel er den også middels vanntett slik at den ikke vil ta skade av å stå litt ute i det norske sommerværet.

Som sagt så er det her snakk om en elektrisk terrassevarmer, derfor går den på strøm. Ledningen er på 1,8 meter. En lav vekt på 2,3 kilo gjør den enkel å ha med å gjøre ved montering.

Alt i alt er Solarmagic 1400 Eco+ Pro en flott mindre terrassevarmer til oppheng som benytter de mest moderne teknologiene til å få en høy energiutnyttelse.

Spesifikasjoner ved Solarmagic 1400 Eco+ Pro – nøkkelopplysninger

Produsent: Solarmagic
Type: Terrassevarmer til vegg eller i tak, infrarød
Energikilde: Elektrisk Terrassevarmer
Effekt: 1400 watt
Volt: 230
Materiale: Rustfritt stål / aluminium
Varmekapasitet: Opptil 14 m2
Lengde: 44 centimeter
Vekt: 2,3 kilo

Fordeler ved Solarmagic 1400 Eco+ Pro

🔵God anmeldelse i terrassevarmer test
🔵Til montering på vegg, i tak eller under markiser og parasoller
🔵God varmespredning
🔵Solarmagic No Glare-teknologi
🔵Miljøvennlig


Opranic Thor – Best til det beskyttede rommet

 • Toppscorer hos teknologimagasinet Tek.no
 • 4,5 av 5 stjerner hos Amazon
 • Lav vekt
 • Topp mellombølge-valg
 • Enkel å montere og bruke

Opranic Thor

 

Opranic Thor hører til blant både ekspertenes og brukernes favoritter. Den får 4,5 av 5 stjerner i gjennomsnitt hos brukerne, og i tillegg gir teknologimagasinet Tek.no den 8 av 10 stjerner i sin terrassevarmer test. De kårer den også til toppscorer.

Tek.no noterer at det er veldig mange fordeler ved denne modellen, og blant disse inkluderes det blant annet at den er svært robust mot vind og vær, og at den har en god varmefordeling som gir en deilig varme. Ekspertene forklarer at produktet også har et veldig fint lys som ikke virker sjenerende – det er også en fordel at forbrukeren kan skifte varmerør selv.

Til tross for fordelene så nevner Tek.no også et par ulemper som går ut på at den bråker litt, og i tillegg blir yteevnen noe påvirket når det er dårlige værforhold.

Enkel å frakte

Opranic Thor vil være det ideelle valget til den forbrukeren som ønsker en enkel måte å tilføre varme til terrassen. Apparatet er av den høye og slanke infrarøde typen og måler 100 centimeter i høyden. Med den høyden kan den enten bli plassert direkte på bordet eller ved siden av på terrassen.

Den er stilig og elegant utformet i sort aluminium, så den vil pynte opp i enhver hage.

Den veier heller ikke mye med en vekt på kun 3,5 kilo. Det gjør at det vil være svært lett å flytte rundt på den, og derfor kan du plassere den hvor enn du vil i hagen. På grunn av den lave vekten og det flyttbare designet kan du også ta den med på ferie, campingtur eller på hytta. Her vil du kunne nyte den like mye – og alt du trenger er en stikkontakt til strømmen. Her er det nemlig snakk om en elektrisk terrassevarmer.

Effekten på modellen er høy og ligger på opptil 2000 watt, men hvis du ikke ønsker å ha så mye varme kan du velge et lavere nivå. I alt finnes det 5 varmeinnstillinger å velge mellom, derfor kan du benytte den både på de lune sommerkveldene og de kjølige vår- og høstkveldene.

Med fjernkontroll

Opranic Thor gjør det så enkelt for deg som mulig å få varme. Det følger med en fjernkontroll, og den kan du bruke til for eksempel å velge varmeinnstilling. Da behøver du ikke å reise deg opp.

Varmekapasiteten er god uten at den ligger i den absolutt høyeste enden sammenlignet ned konkurrentene. Den ligger på opptil 4 meter, og det gjør det mulig for alle gjestene rundt bordet å merke varmen.

Opranic Thor kommer med infrarød mellombølge-varme som kalles R X Teknologi. Teknologien gjør det mulig med en retningsbestemt varmefordeling mot personene i stedet for luften, og dette utnytter så mye av energien som mulig. Det gjør den også miljøvennlig. Mellombølgevarmen vil gi deg den samme varmefølelse som du kjenner fra solvarmen, og derfor vil det være behagelig å sitte nærme produktet.

Modellen kommer med flere fordeler som blant annet at den har en veltesikring i foten, er middels vanntett og gir et behagelig oransje lys som virker naturlig. Det følger med en ledning på 1,9 meter og den er beskyttet mot vær og vind.

Alt i alt er dette en smart og transportabel terrassevarmer som du kan ta med deg på ferie, og den bruker også den moderne og miljøvennlige R X Teknologien.

Spesifikasjoner ved Opranic Thor – nøkkelopplysninger

Produsent: Opranic
Type: Terrassevarmer til bord eller til gulv, infrarød
Energikilde: Elektrisk Terrassevarmer
Effekt: 2000 watt
Volt: 230
Materiale: Aluminium
Varmekapasitet: Opptil 4 meter
Høyde: 100 centimeter
Vekt: 3,5 kilo

Fordeler ved Opranic Thor

🔵Toppscorer i terrassevarmer test
🔵Til plassering på bord eller på bakken
🔵Transportabel
🔵R X Teknologi
🔵Miljøvennlig


Eva Solo HeatUp – Flott modell til de litt kaldere dagene

 • Toppscorer hos teknologimagasinet Tek.no
 • 3,5 av 5 stjerner hos Amazon
 • Elegant design
 • Godt kortbølge-valg

Eva Solo HeatUp

 

 

Eva Solo HeatUp er et populært valg både blant forbrukere og eksperter. Forbrukerne gir den i gjennomsnitt 3,5 av 5 stjerner hos Amazon, mens teknologimagasinet Tek.no gir den 7,5 av 10 stjerner i sin test av terrassevarmere. De kårer den også til toppscorer.

Tek.no begrunner sin flotte poengsum med at modellen spesielt imponerer med sitt veldig flotte design. Ekspertene noterer seg at den er utrolig stilig og flott, og som en bonus er den svært robust og hardfør. Yteevnen er blitt testet, men resultatene viser at selv om varmen er god så er den ikke den kraftigste på markedet. Tek.no merker seg imidlertid at den er veldig stødig selv i vind, hvor mange av konkurrentene har problemer. Den er også støysvak, mener ekspertene – men prisen er litt høy.

Ekspertene oppsummerer opplevelsen med ordene: «Dette er en robust terrassevarmer med et fantastisk design».

Estetisk perle

Er du estetisk orientert og tiltrukket av det som er virkelig flott å se på? Da vil Eva Solo HeatUp være akkurat noe for deg.

Her er det snakk om et stilig infrarødt vidunder som er svært flott å se på. Den er laget av sort rustfritt stål i et høyt og slankt design. Nederst er foten som er utformet som et stativ eller en trebent skammel, og formene er runde og innbydende. Ledningen som er plassert bak er på 1,8 meter, og den går på strøm.

Produktet er laget for å stå på gulvet der den sprer varmen utover i en god radius – selv om den ikke er den største på markedet. Prisen ligger helt klart mot den høye siden, men du vil også få mye kvalitet for pengene, og ikke minst en arkitektonisk perle. Eva Solo er generelt sett kjent for god kvalitet, og denne modellen er fremstilt til å være svært robust og hardfør.

Dette gjelder også i forhold til været da den er beskyttet mot skader og er middels vanntett. Det må imidlertid ikke være for mye vann i nærheten av varmeapparatet – dette gjelder også for rengjøringen som du enkelt kan gjøre med en litt fuktig klut uten rengjøringsmidler. Tørk deretter over med en tørr klut.

Ofte vil det bare være nødvendig med rengjøring når hagesesongen er over og du skal dette den bort for vinteren. Husk å oppbevare den på et tørt sted.

Full effekt etter 5 sekunder

Eva Solo HeatUp er mer enn bare en fryd å se på. Takket være de tre bena vil den stå stabilt og ha et godt tyngdepunkt, og den vil være vanskelig å velte – de 8,8 kiloene sørger for det. Dersom du likevel skulle være uheldig å velte terrassevarmeren så der den utstyrt med en veltesikring. Den gjør at varmen automatisk blir slått av ved velt.

Modellen er svært rask til å varmes opp, og allerede etter 5 sekunder er den helt varm. Den har 3 varmeinnstillinger som du kan velge mellom, og disse avgjør hvor mye apparatet varmer. Varmen er av den målrettede typen, og det gjør at den er rettes mot personene rundt bordet og ikke bare sender varmen ut i luften.

Dette gjør den også miljøvennlig, og produsenten har produsert Eva Solo HeatUp til å være CO2-reduserende.

Den målrettede varmefordeling skjer også takket være den avlange fysiske formen, for på den måten kan den tilføre varme til et større område uten at energien går til spille – både over og under bordet.

Alt i alt er Eva Solo HeatUp en fantastisk stilig og miljøvennlig terrassevarmer med en rask oppvarming som oser av eksklusivitet.

Spesifikasjoner ved Eva Solo HeatUp – nøkkelopplysninger

Produsent: Eva Solo
Type: Terrassevarmer til gulv, infrarød
Energikilde: Elektrisk Terrassevarmer
Effekt: 1500 watt
Volt: 230
Materiale: Rustfritt stål / aluminium
Varmekapasitet: Opptil 4 meter
Høyde: 110 centimeter
Vekt: 8,8 kilo

Fordeler ved Eva Solo HeatUp

🔵Toppscorer i terrassevarmer test
🔵Fantastisk flott design – det eksklusive valget
🔵God stabilitet med tre ben
🔵3 varmeinnstillinger
🔵Varmes opp på kun 5 sekunder


Guide: Dette bør du tenke over før du velger en terrassevarmer

Det finnes mange terrassevarmere av forskjellige typer på markedet, så hvis du er i tvil om hvilken som passer best til deg så er du ikke alene.

Her har vi – basert på ekspertkunnskap fra danske Bolius.dk og Idenyt.dk – utarbeidet en guide der du kan få svar på de spørsmålene du måtte ha:

Type

Du kan få terrassevarmere i flere typer når det gjelder utforming og tiltenkt plassering. Noen modeller er fremstilt for å bli plassert på bordet eller på gulvet, og andre er laget til fastmontering på vegg eller i taket, under markisen eller parasollen.

green-elmStående variant som står plassert på gulvet på selve terrassen er et populært og klassisk valg. Den vil være tydelig på terrassen, men til gjengjeld er mange av disse moderne modellene veldig flotte og stilige å se på. Derfor kan de faktisk pynte opp. Den stående varianten kommer både som terrassevarmer med gass og med elektrisitet, og den vil ofte være svært stabil og levere en god varmefordeling. Som en bonus kan du flytte den etter behov.
green-elmBordvarianten er en mindre versjon av den stående terrassevarmeren. Den vil kunne stå på bordet og være veldig lett å transportere. Derfor vil du enkelt kunne ta den med på hytta eller på campingtur, men den vil ofte ikke kunne levere så mye varme.
green-elmTakvarianten kan henge i taket over bordet og være en del av dekorasjonen. Du vil kunne få flotte modeller som passer til din unike stil, og de vil vanligvis kunne varme opp et relativt stort område.
green-elmVeggvarianten har den fordelen at du nesten ikke vil kunne se den med den rette plasseringen. Monter den på husveggen og den vil stort sett være usynlig. Den kan levere en god varmefordeling, og i noen tilfeller vil du også kunne montere den under markisen eller på toppen av en parasoll

Terrassevarmer med gass eller elektrisitet?

Det andre du bør være oppmerksom på er energitypen. De fleste terrassevarmere har enten strøm eller gass som energikilde, og det er fordeler og ulemper ved begge.

green-elmGass-modeller er kanskje de vanligste modellene til bruk på cafeer og restauranter til utendørsservering, men de finnes også ofte i private hager. Gass-modellen vil vanligvis være i stående format med en skjult gassflaske i bunnen. En av fordelene er den gode varmespredningen som gassen kan levere. Plasser modellen i midten slik at alle vil kunne sitte tett inntil, og du vil få en behagelig og varm opplevelse. Ulempen kan være utslippet av CO2 som kan være høyt med gass. Du må også kun bruke den utendørs på grunn av karbondioksidet som blir utviklet under bruk, og går du tom for gass så kan du ikke få glede av den. Gass-modellene er ofte billige å anskaffe, men dyrere i drift, og de passer godt til de store terrassene. Fargen på lyset vil helle mot oransje og den mer koselige siden av fargeskalaen.
green-elmElektriske modeller får strøm fra stikkontakten, og derfor kan du være sikker på at du ikke går tom for strøm. Du kan få de elektriske apparatene med både infrarød-, halogen- og reflektorvarme. Den infrarøde og den med halogen ligner en del på hverandre og ser ut som vanlige lamper. De fungerer ved at lampen sender ut infrarøde stråler, og når personer eller ting befinner seg i søkelyset så blir de varmet opp. Det er altså oppvarmingen av personer og gjenstander – og ikke luften – som krever energi. Mange terrassevarmere benytter seg av infrarød oppvarming i dag. Reflektorlampen fungerer litt som en brødrister og sender ut varme via en plate – reflektoren. Her blir luften også varmet opp, og den kan være energislukende.

Uansett type så er en elektrisk terrassevarmer ofte litt dyrere å skaffe seg i forhold til en som bruker gass. Den vil også vanligvis ha et mindre CO2-utslipp, og den vil kunne målrette varmen bedre. Derfor sparer du både energi og penger. Det røde infrarøde lyset vil imidlertid ikke passe til alle fordi gassmodellen vil gi et mer behagelig oransje lys.

Pris

Som sagt så vil gass-modellen ofte være billigere å skaffe seg, men dyrere i drift, og den elektriske modellen vil være dyrere å kjøpe og billigere i drift.

De elektriske terrassevarmerne koster gjerne to-tre ganger så mye å kjøpe, men med begge typer blir du nok kvitt et par tusen kroner. Derfor er ikke en terrassevarmer en spesielt billig investering.

Så kommer driften, og uavhengig av hvilken type du velger så må du ta lommeboka ut av lommen. Som en tommelfingerregel koster de mest prisvennlige elektriske apparatene mellom 1 og 5 kroner i timen, mens de dyreste gjerne koster tre-fire ganger så mye.

Driftsprisen er avhengig av både energitype og kapasitet.

Varmekapasitet og watt

Varmekapasiteten henger sammen med antall watt apparatet har som effekt. Til en mindre terrasse vil 1400 watt vanligvis passe bra, 2000 watt er bra til den mellomstore, og 2500 watt er nødvendig for å kunne varme opp en stor terrasse.

Noen produkter vil kunne varme et par meter, mens de større vil kunne varme opptil 20 meter.

Design

Design kan være en annen faktor som vil ha betydning for valget. Produktene kommer i vidt forskjellige design, og noen har mest fokus på funksjonalitet, og andre på begge deler. Hvis du er veldig interessert i stil kan du med fordel velge en av de som er penere å se på.

Funksjoner

Terrassevarmere har som regel ikke spesielt mange funksjoner, men det kan være smart med flere varmeinnstillinger. Da kan du få den varmen som passer best til temperaturen og sikre at du ikke fyrer for fuglene. En fjernkontroll er en annen smart funksjon som kan gjøre det enklere for deg å kontrollere varmen.

Sikkerhet

Sikkerhet er et viktig aspekt. Velg gjerne en som står – eller kan monteres stabilt. Velg gjerne også en som kommer med sikkerhetsanordninger som veltesikring – slik at du kan være sikker på at ingenting antennes. Til slutt er det viktig at du bare bruker terrassevarmeren din utendørs hvis dette er uttrykkelig angitt. Hvis ikke risikerer du forgiftning – eventuelt med døden til følge.

Transport

Hvis du gjerne vil ta terrassevarmeren din med deg for eksempel til sommerhuset eller på campingturen, så kan du med fordel velge en bordmodell som er enkel å transportere. De veier bare noen få kilo.

Vil du flytte rundt på modellen i hagen kan du også gjøre det med en stående modell. De vil imidlertid være litt tyngre. En fastmontert terrassevarmer i taket eller på veggen vil du ikke kunne ta med eller flytte rundt på.

Lys

Avhengig av type (elektrisk eller gass) gir produktene forskjellig lys. Lyset fra de infrarøde strøm-drevne modellene er gjerne litt mer røde, og de gass-drevne har et mer koselig og oransje skjær. Det er en smakssak hva man foretrekker.

Kunnskap: Hvilken type terrassevarmer er best for miljøet og lommeboka?

Som sagt så er ikke en terrassevarmer omkostningsfri i bruk, og du kan fort bli kvitt en god del penger mens du nyter den forlengede sommerkvelden.

Basert på ekspertkunnskap fra danske Sparenergi.dk og Voresvilla.dk guider vi deg her til hvordan terrassevarmerne og økonomi henger sammen:

En dyr fornøyelse

Har du et lite budsjett, men gjerne vil ha varme på terrassen med en terrassevarmer når solen svikter? Da guider vi her til hvordan du slipper billigst unna.

Først og fremst gjør ekspertene oppmerksom på at den aller billigste metoden er å droppe terrassevarmeren helt og ta på deg et pledd i stedet, men dette er ikke alltid nok, praktisk eller spesielt koselig – så derfor vil en terrassevarmer være mer interessant.

Ekspertene anbefaler deretter at du velger en elektrisk modell, og gjerne av den infrarøde typen. De infrarøde varmer bare opp personer og gjenstander, og ikke luften, derfor vil de være mer energivennlige i bruk. De vil ofte bruke halvparten så mye energi som de andre typene som bruker gass.

En elektrisk med reflektor kan være fristende da innkjøpsprisene er lavere, men ifølge ekspertene er det ikke en god investering.

Ekspertene forklarer at du bør kjøpe kapasitet i forhold til individuelle behov. Det er for eksempel ingen grunn til å kjøpe en modell til 20 m2 hvis det bare er 2 personer i husstanden. Jo høyere kapasitet, desto høyere vil også energiforbruket og CO2-utslippet være.

Velg også type i forhold til behov. Har du en liten terrasse, så velg en bord-modell i stedet for en stående modell med stativ.

Forskjell på strøm og gass

Ekspertene avdekker forskjellene på elektriske- og gass-modeller: Her forklarer de at gass-produktene ofte kan dekke et større område, men at de til gjengjeld har et større CO2 utslipp og andre skadelige stoffer.

De elektriske modellene avgir færre skadelige kjemikalier, og du kan få dem i forskjellige størrelser. De infrarøde vil vanligvis være de mest energibesparende i forhold til de med en reflektor.

Dette koster de forskjellige typene i bruk

Her sammenligner vi de tre mest populære typene i forhold til innkjøpspris, driftsomkostninger og CO2-utslipp. Dette dreier seg om terrassevarmere som bruker gass og terrassevarmere som bruker strøm: Infrarød og reflektor.

green-elmGass-varmer: Innkjøpspris: Rundt 1000 kroner.
green-elmElektrisk varmer med infrarød oppvarming: Innkjøpspris: Rundt 2000-4000 kroner.
green-elmElektrisk varmer med reflektorvarme: Innkjøpspris: Rundt 500-1000 kroner.
green-elmGass-varmer: Driftsomkostninger: Cirka 18-19 kroner i timen.
green-elmElektrisk varmer med infrarød oppvarming: Driftsomkostninger: Cirka 1-2 kroner i timen.
green-elmElektrisk varmer med reflektorvarme: Driftsomkostninger: Cirka 4-6 kroner i timen.
green-elmGass-varmer: CO2-utslipp: Rundt 3 kilo i timen.
green-elmElektrisk varmer med infrarød oppvarming: CO2-utslipp: Rundt 0,2 kilo i timen.
green-elmElektrisk varmer med reflektorvarme: CO2-utslipp: Rundt 0,7 kilo i timen.

Legg merke til at tallene ovenfor er avhengig av apparatets kapasitet og størrelse.


Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Amazon

Amazon er en internasjonal markedsplass for handel der du kan finne alt ifra film og musikk til hageredskaper, bøker, klær, smykker og kjøkkenredskaper. Hos Amazon kan kjøperne legge igjen anmeldelser av de varene de har kjøpt, og disse kan komme andre potensielle kunder til gode.

Les mer om hva brukerne mener om Enders/Densol Elegance Terrassevarmer her.
Les mer om hva brukerne mener om Opranic Thor her.
Les mer om hva brukerne mener om Eva Solo HeatUp her.

Heizstrahler-test.de
Heizstrahler-test.de er et tysk magasin som foretar tester av terrassevarmere. Her har de tyske ekspertene foretatt en test av terrassevarmere og inkludert modellen Solarmagic 1400 Eco+ Pro. Les mer om testen hos Heizstrahler-test.de.
Pricerunner.dk
Pricerunner.dk er den danske versjonen av den internasjonale sammenligningssiden Pricerunner. Her kan du få sammenlignet prisen på en gitt vare hos flere forhandlere, slik at du enklere kan finne det billigste valget. Pricerunner.dk utfører også egne tester av diverse forbrukerprodukter, og her gjelder det en terrassevarmer test der modellene Hortus Terrassevarmer Bordmodell og Solarmagic Premium+ 2500 ARC er blitt inkludert. Du kan lese testen i sin helhet hos Pricerunner.dk.
Tek.no
Tek.no er et norsk teknologimagasin som skriver om alt det som rører seg innen teknologiens verden. Det inkluderer for eksempel nyheter, trender, guider, tips, videoer, anmeldelser og tester. Her dreier det seg om en terrassevarmer test der modellene Opranic Thor og Eva Solo HeatUp er inkludert. Du kan lese testen i full lengde hos Tek.no.
Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin som samler resultatene fra en lang rekke tyske tester, og deretter gir ekspertene sin egen vurdering. Her har Testberichte.de sett nærmere på to forskjellige modeller:

Les mer om ekspertenes vurdering av Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gass hos Testberichte.de.
Les mer om ekspertenes vurdering av Solarmagic 1400 Eco+ Pro hos Testberichte.de.

Andre relevante tester og artikler

I vår artikkel om tester av terrassevarmere har vi sett nærmere på 6 av de beste modellene på markedet.

Hvis du gjerne vil vite mer om flere varme- og kjøleprodukter til hjemmet så kan du finne inspirasjon i flere av våre andre test-artikler:

Det dreier seg for eksempel om en Dyson vifte test der vi presenterer deg for de beste modellene på markedet. En vifte kan tilføre bedre luft i hjemmet.

Du kan også lese vår varmepumpe test-artikkel der vi gir deg en oversikt over de beste varmepumpene til hjemmet. En varmepumpe er etter hvert blitt en mye brukt metode til å få varmet opp hjemmet på, og den kan for eksempel erstatte elektrisk strøm, vedovn eller peisvarme. I artikkelen får du ekstra informasjon om alt det du bør vite når du skal velge en varmepumpe.

Hvis du i større grad er interessert i å få tilført nedkjøling til hjemmet så kan du lese vår aircondition test-artikkel. Her presenterer vi deg for de mest velfungerende modellene på markedet, og i tillegg gir vi deg et avsnitt med ekstra informasjon slik at du blir mer bevisst rundt alt det praktiske. Les ogaå om de beste oppblåsbare boblebadene.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gass – Svært lite gass gir høy varme

 • Toppscorer hos det tyske testmagasinet Testberichte.de
 • 4,6 av 5 stjerner hos Amazon
 • Mye valuta for pengene
 • God varmeeffekt

 

 

Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gass er en terrassevarmer med gass som hører til blant både ekspertenes og brukernes favoritter.

Modellen får hele 4,6 av 5 stjerner i gjennomsnitt hos Amazon, og hos det tyske testmagasinet Testberichte.de blir den kåret til toppscorer i en terrassevarmer test.

De tyske ekspertene forklarer at den scorer 93,2 prosent av 100, noe som er utrolig høyt. De kaller produktet for «meget godt» og skriver at varmen «utstråler helt jevnt og kan merkes fra et bredt område» (oversatt fra tysk). Det betyr at terrassevarmeren vil kunne varme opp et stort areal, og ekspertene noterer seg i den forbindelse at varmen er deilig og behagelig. Den er også så effektiv at den vil kunne bli brukt selv i kjølig høstvær.

Flott design i stående format

Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gass vil være et opplagt valg for deg som leter etter en terrassevarmer på gass som både er elegant og energivennlig.

Modellen bruker gass, som navnet tilsier, og derfor slipper du irriterende strømledninger som gjør den mindre fleksibel og tar ifra deg den frie følelsen. Gassbeholderen er en integrert del av det flotte designet, og den er skjult slik at du ikke ser den. Selve stilen er utrolig elegant og stilig, og produktet vil helt klart pynte opp enhver terrasse.

Her er det snakk om en terrassevarmer i stående format, og derfor må du plassere den på bakken. Den er formet litt som en lampe i minimalistisk fasong, og den er høy og slank. Apparatet måler 220 centimeter, men med det slanke design kommer du ikke til å føle at den tar mye plass.

Vekten ligger på 16,5 kilo, noe som er en del, men du vil enkelt kunne flytte på den hvis du ønsker det. 16,5 kilo er imidlertid nok til at den står svært godt og stabilt, og det er ingen fare for at den velter.

Som en bonus er prisen overkommelig slik at den vil være tilgjengelig for et bredt utvalg av forbrukere.

Miljøvennlig

Ettersom Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gass bruker gass som energikilde så vil du kanskje tenke at den er skadelig for miljøet. Dette har produsentene hatt i tankene under produksjonen, og de har fremstilt den slik at den har et redusert CO2-utslipp med 30 prosent i forhold til en vanlig terrassevarmer på gass.

Derfor er den svært miljøvennlig, og varmen blir ikke nedsatt som følge av det reduserte CO2-utslippet.

Enheten har en kraftig effekt på opptil 8000 watt, noe som er veldig mye. Den kan varme opp et areal på opptil 9 meter i diameter, og står den i midten av selskapet vil den kunne varme 4,5 meter til hver side. Det betyr at du enkelt kan invitere en god del gjester til hagefesten.

Modellen kommer med flere fordeler som blant annet inkluderer den såkalte piezo-tenningen. En piezo-tenning gjør at apparatet vil være klar til bruk i det øyeblikket du trykker på tenn-knappen. Det finnes også flere sikkerhetsanordninger slik at ingen kan blir skadet: Det inkluderer en anti-vippe mekanisme samt en avbrytelse av gasstilførselen hvis flammen blir kraftig påvirket av vær og vind. Anti-vippe mekanismen gjør at dersom produktet blir vippet mer enn 45 grader så blir gasstilførselen automatisk avbrutt.

Alt i alt er Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gass en stilig og miljøvennlig stående terrassevarmer med en god varmespredning og flere sikkerhetsanordninger.

Spesifikasjoner ved Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gass – nøkkelopplysninger

Produsent: Enders/Densol
Type: Terrassevarmer til gulv
Energikilde: Terrassevarmer gass
Effekt: 8000 watt
Materiale: Rustfritt stål
Varmekapasitet: Opptil 4,5 meter
Høyde: 220 centimeter
Vekt: 16,5 kilo

Fordeler ved Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gass

🔵Toppscorer i terrassevarmer test
🔵Stilig design i stående format
🔵Med piezo-tenning
🔵Energivennlig
🔵Gode sikkerhetsanordninger


FAQ

Terrassevarmer test: Hvilken er den beste?
Det finnes mange gode terrassevarmere på markedet, og i vår artikkel om tester av terrassevarmere har vi gjennomgått de 6 beste: Dette inkluderer Hortus Terrassevarmer Bordmodell, Solarmagic Premium+ 2500 ARC, Enders/Densol Elegance Terrassevarmer Gass, Solarmagic 1400 Eco+ Pro, Opranic Thor og Eva Solo HeatUp.
Hva bør jeg være oppmerksom på før jeg kjøper en terrassevarmer?
Det er flere kriterier og forhold som du bør undersøke før du kjøper en terrassevarmer. Dette gjelder spesielt hvilken type (skal den stå på bordet, gulvet eller være tak- eller vegghengt, energikilden (terrassevarmer på strøm eller gass), varmeinnstillinger og varmekapasitet. Du bør også se etter pris, stabilitet, funksjoner, lys, flyttbarhet og design. Noen av forholdene kan være vanskelige å finne ut av selv, så her kan du med fordel se nærmere på tester av terrassevarmere som er utført av ekspertene. Du kan finne linker til undersøkelser nederst i denne artikkelen.
Har jeg bruk for en terrassevarmer? Og bør det være en terrassevarmer på gass eller strøm?
Det nordiske været er ikke alltid spesielt fint, og derfor kan det være en kald fornøyelse å sitte ute – selv midt på sommeren. Med en terrassevarmer kan du få tilført varme slik at det blir mer behagelig å oppholde seg utendørs. Du kan velge mellom flere typer, som for eksempel en terrassevarmer på gass eller en terrassevarmer på strøm. Den ene typen får energi fra stikkontakten, og den andre får energi fra en gasstank. Det er en smakssak hva du foretrekker, men som regel vil de elektriske modellene være billigere i lengden. De avgir også et mindre CO2-utslipp.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere