Termometer Test 2021 – 8 øretermometere til å sjekke feber

Senest opdateret den 0

I denne artikkelen finner du en oversikt over de 8 beste termometerne markedet har å by på.

Her er det snakk om en artikkel om tester av øretermometere, og det finnes både ekspertfavoritter og brukerfavoritter.

Artikkelen er bygget opp slik at vi går igjennom produktene en etter en. Først gir vi deg informasjon om hva ekspertene eller brukerne har å komme med av fordeler og ulemper, og deretter beskriver vi hvordan hver modell fungerer.

Etter gjennomgangen gir vi deg en liste over de ekspert/forbrukerkildene vi henviser til, samt linker til kildenes tester/kommentarer. Deretter følger en guide til andre relevante tester og artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Denne artikkelen om termometer tester inneholder:
🔸 Oversikt over de 8 beste øretermometerne til sjekking av feber
🔸 Gjennomgang av hva ekspertene/forbrukerne mener
🔸 Mer informasjon om hva apparatene kan
🔸 Guide til ulike typer termometere og målinger
🔸 Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
🔸 Guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Termometer test 2021 – Her er de 8 beste, ifølge eksperter og forbrukere

Nedenfor følger det en gjennomgang av 8 av de beste termometerne på markedet. Her finnes det både testvinnere, toppscorere, favoritter og andre modeller slik at variasjonen blir stor. Det vil være noe for enhver smak og lommebok.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan man se hva ekspertene/brukerne fremhever ved hvert apparat, og her vil man også kunne se en prissammenligning av de ulike modellene. På den måten vil man raskt og enkelt kunne se hvor man kan finne de mest gunstige prisene.


Braun ThermoScan 7 IRT6520

✅ Testvinner hos danske Pricerunner.dk
✅ 4,8 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon.co.uk
✅ 9,6 av 10 stjerner hos termometer-magasinet Bestearthermometer.com

Braun ThermoScan 7 IRT6520

Butik Pris Totalpris Les mer
687,00 687,00 Les mer

 

Braun ThermoScan 7 IRT6520 er blitt testet i en øretermometer-test hos danske Pricerunner.dk samt hos magasinet Bestearthermometer.com, hvor ekspertene er veldig imponerte. Denne begeistringen deles av forbrukerne fra Amazon.co.uk, som i gjennomsnitt tildeler modellen 4,8 av 5 stjerner.

Danske Pricerunner.dk kårer til og med dette termometeret til testvinner og skriver at det er det beste øretermometeret til å vise febertemperatur. Det er veldig gjennomtenkt, og i tillegg kommer det med innstillinger til tre forskjellige aldersgrupper. Ekspertene forklarer også at resultatet vises både som tall og som fargeindikator – og det er et stort pluss at displayet vises på begge sider. I tillegg får termometeret ros for å ha et godt lys og at det er lett å bytte batterier. Den eneste praktiske ulempen som nevnes er at det kan være litt vanskelig å stille inn alder ved hver måling.

Danske Pricerunner.dk oppsummerer opplevelsen slik: «Brukervennlig øretermometer til barnefamilier med tydelig display med fargeindikasjon».

Bestearthermometer.com legger også til at denne modellen er førstevalget hos legene og det beste valget for barnefamilien.

Det pedagogiske valget

Braun ThermoScan 7 IRT6520 gjør det raskt og enkelt å ta temperaturen for å se om det er en normal temperatur eller febertemperatur. Man måler inni øret, og på få sekunder kan man se resultatet. Det finnes et godt opplyst display på begge sider av håndtaket, og her kan man lese av temperaturen.

Resultatet skrives på to måter, for denne modellen er svært pedagogisk: Både med tall og med farger. Hvis det er en normal temperatur så vises den grønne fargen. Hvis det er en lett febertemperatur så er fargen gul, og dersom feberen er høy så vil man se en rød farge.

Til hele familien

Braun ThermoScan 7 IRT6520 er et svært familieorientert termometer. Baby, barn og voksne kan bruke det da modellen kommer med innstillinger til forskjellige aldersgrupper. Disse inkluderer baby, barn opptil 36 måneder og store barn/voksne. Det finnes forskjellige grenseverdier for de tre aldersgruppene og derfor vil man lettere kunne se om den aktuelle personen har febertemperatur.

For hygienens skyld kan man bytte «hodet», for det følger nemlig med flere beskyttende engangshetter. I tillegg er apparatet utstyrt med en lagringsfunksjon som kan huske de siste målingene. Her er det snakk om de siste 9, og alle målingene er digitale. Måleintervallet ligger på mellom 34 og 42,2 grader celsius.

Spesifikasjoner ved Braun ThermoScan 7 IRT6520 – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Braun
🔴 Type: Øretermometer
🔴 Måler feber baby: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleintervall: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Lagringsfunksjon: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordeler ved Braun ThermoScan 7 IRT6520
Testvinner
Med både tall og fargeindikator
Display på begge sider
Innstillinger til forskjellige aldersgrupper
Med lagringsfunksjon


Nokia Withings SCT01 Thermo

✅ Toppscorer hos danske Pricerunner.dk
✅ 4,5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon.co.uk
✅ God anmeldelse hos teknologibloggen Titaniumgeek.com

Nokia Withings SCT01 Thermo

Butik Pris Totalpris Les mer

 

Nokia Withings SCT01 Thermo er blitt inkludert i en termometer-test hos danske Pricerunner.dk samt blitt testet hos teknologibloggen Titaniumgeek.com. Her får den flotte kommentarer og gode poeng. Den er også en brukerfavoritt hos Amazon.

Danske Pricerunnner.dk utnevner modellen til toppscorer og forklarer at det er en smart modell som måler temperaturen på pannen i stedet for i øret. Det gjør temperaturtagningen enklere. Man trenger ingen berøring, noe som forbedrer hygienen, og det tar kun få sekunder å se om det er snakk om en normal temperatur eller febertemperatur. I tillegg roses apparatet for å levere en pålitelig måling, at det er brukervennlig og at det er enkelt å bytte batterier. Ekspertene noterer seg imidlertid at modellen er litt dyr, og at den kun fungerer i samspill med en app.

Danske Pricerunner.dk oppsummerer opplevelsen slik: «Praktisk termometer som gjør det lett å måle temperaturen uten å vekke barnet».

Nokia Withings SCT01 Thermo er også en brukerfavoritt, og brukerne fremhever spesielt modellens brukervennlighet denne typen temperaturmåling er veldig enkel.

Det hygieniske valget

Hvis hygiene er viktig for deg som forbruker så kan temperaturtagning godt være en utfordring. Nokia Withings SCT01 Thermo fikser imidlertid dette, for her er det ikke nødvendig å komme i kontakt med kroppsvæsker eller kroppsdeler for å måle temperaturen.

I stedet for å måle i øret eller rektalt, så måler dette termometeret temperaturen på pannen. Man trenger bare å holde den en centimeter fra huden (dermed er det ikke behov for kontakt) og etter kun få sekunder kommer temperaturen frem. Det måles både med tall og fargeindikatorer, så det blir lett å lese av om det er febertemperatur eller normal temperatur.

Brukes med app

Nokia Withings SCT01 Thermo måler ved hjelp av 16 infrarøde sensorer og er et termometer som både baby, barn og voksne kan bruke. I og med at det ikke skal inn i øret eller rektalt så vil ikke målingen vekke barnet. Det finnes en lagringsfunksjon med bruker-valg slik at hver bruker får sin egen profil. Dermed kan man lettere følge med på den enkelte brukerens feber.

Det som muligens er mest iøynefallende ved dette termometeret er at det fungerer via en app. Med den tilhørende appen på smarttelefonen kan man følge bedre med på temperaturutviklingen, og dette øker både oversikten og brukervennligheten. Det skal imidlertid nevnes at modellen ikke fungerer optimalt dersom man ikke har appen.

Spesifikasjoner ved Nokia Withings SCT01 Thermo – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Nokia
🔴 Type: Panne-termometer
🔴 Måler feber baby: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleintervall: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Lagringsfunksjon: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordeler ved Nokia Withings SCT01 Thermo
Toppscorer
Krever ingen berøring
Med fargeindikator
Fungerer med app
Høy brukervennlighet


Medisana TM 750 Termometer

✅ Toppscorer hos danske Pricerunner.dk
✅ 5 av 5 stjerner hos Ebay.co.uk
✅ 3,9 av 4 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon.co.uk

Medisana TM 750 Termometer

Butik Pris Totalpris Les mer
462,00 462,00 Les mer
462,00 462,00 Les mer
462,00 462,00 Les mer

 

Medisana TM 750 Termometer er både en ekspert- og brukerfavoritt da den får en flott plassering som toppscorer i en termometertest hos ekspertene fra danske Pricerunner.dk. I tillegg er den populær på Ebay og blant brukerne hos Amazon.

Danske Pricerunner.dk er generelt sett veldig imponerte, og forklarer at det her er snakk om et multi-funksjonelt termometer som kan måle temperatur både i øret og på pannen via sensorer. I tillegg kan sensorene brukes til å måle overflatetemperaturer på for eksempel melk til barnet. Ekspertene nevner også at det er smart at man kan slå av lyden (slik at man ikke vekker barnet), og i tillegg ledsages tallene av fargeindikatorer. Danske Pricerunnner.dk noterer seg imidlertid også et par ulemper: Blant annet at det er vanskelig å måle den korrekte temperaturen på pannen, og at det ikke følger med hygienebeskyttelse.

Danske Pricerunner.dk oppsummerer opplevelsen med dette øretermometeret slik: «Multi-funksjonelt febertermometer som måler både kroppstemperatur og væsker».

Her er det i tillegg snakk om en brukerfavoritt: Brukerne er spesielt imponerte over funksjonaliteten og allsidigheten.

Et multi-funksjonelt valg

Hvis du ser etter en modell som kan fungere som et panne- og øretermometer så vil Medisana TM 750 Termometer være et veldig godt valg. Det er et termometer som babyer, barn og voksne vil kunne få glede av da det både kan måle feber på voksne og feber på babyer.

Allsidighet er nøkkelordet her, for med denne modellen kan man måle temperaturen både i øret eller på pannen. Dette er mulig på grunn av den moderne sensorteknologien. I tillegg er det mulig å måle temperaturen på overflater – for eksempel på melken til barnet.

Husker målingene dine

Medisana TM 750 Termometer er moderne på flere områder – denne modellen kommer med en lagringsfunksjon som betyr at den kan huske de siste 30 målingene. Dermed kan man lettere holde øye med om feberen stiger eller ikke.

Det finnes også en feberalarm slik at man ikke er i tvil om det er feber, og indikatoren har tall som ledsages av en fargeindikator.

Spesifikasjoner ved Medisana TM 750 Termometer – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Medisana
🔴 Type: Øretermometer, panne-termometer
🔴 Måler feber baby: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleintervall, feber: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Lagringsfunksjon: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordeler ved Medisana TM 750 Termometer
Toppscorer
Fargeindikator
Kan måle i øret og på pannen
Kan måle overflatetemperaturer
Husker de 30 siste målingene


Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer

✅ Toppscorer hos danske Pricerunner.dk
✅ 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Kids-room.com
✅ 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon.ae

Chicco AD8WG2

Butik Pris Totalpris Les mer
475,00 475,00 Les mer

 

Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer er blitt testet av ekspertene hos danske Pricerunner.dk, som er veldig fornøyde. Det samme gjelder kundene fra både Kids-room.com og Amazon.ae.

Pricerunner.dk gir modellen en flott anmeldelse da de spesielt er imponerte over formatet og komforten. Termometeret ligger godt i hånden, og målingen foretas veldig raskt, forklares det. I tillegg gir ekspertene ekstra ros for at modellen har et klart lydsignal (som imidlertid ikke kan slås av) og for lagringsfunksjonen. Ekspertene kaller det for et «praktisk, pålitelig og brukervennlig termometer» som ikke er så prisvennlig.

Brukerne er også svært imponerte, og flere brukere kommenterer at det er enkelt å bruke og gir en pålitelig måling.

Det komfortable valget

Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer vil passe til den forbrukeren som trenger et øretermometer som ligger godt i hånden. Det er laget med komfort for temperaturtageren i fokus, og designet er også veldig flott og stilig.

Her er det snakk om et termometer som babyer, barn og voksne kan bruke, og selve målingen foretas i øret. I løpet av få sekunder er temperaturen målt, og dette tallen vil vises på displayet. Er varmen over 37,5 grader så vil man høre en alarm slik at man er oppmerksom på febertemperaturen.

Optimal hygiene

Ettersom dette termometeret skal inn i øret og kommer i kontakt med kroppsvæsker så er hygiene veldig viktig. Derfor følger det med 20 beskyttende engangshetter til målingene, og disse skal kastes etter bruk.

Som en bonus får man også en praktisk holder samt en lagringsfunksjon som øker oversikten. Denne modellen kan nemlig huske de siste 20 målingene. Det vil gjøre det enklere å se utviklingen og holde øye med om febertemperaturen stiger, eller om den er i ferd med å gå ned mot en normal temperatur.

Spesifikasjoner ved Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Chicco
🔴 Type: Øretermometer
🔴 Måler feber baby: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleintervall: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Lagringsfunksjon: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordeler ved Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer
Toppscorer
Høy komfort
Rask måling
Feberalarm
Beskyttende engangshetter følger med


Medisana TM 700 Termometer

✅ 4,5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos danske Pricerunner.dk
✅ 4,1 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos nederlandske Bol.com

Medisana TM 700 Termometer

Butik Pris Totalpris Les mer
259,00 259,00 Les mer

 

Medisana TM 700 Termometer hører til blant de populære brukerfavorittene både hos danske Pricerunner.dk og nederlandske Bol.com. Her får modellen veldig høye poengsummer.

Brukerne hos danske Pricerunner.dk er faktisk så imponerte at nesten 90 prosent gir modellen enten 4 eller 5 stjerner. Hele 79 prosent gir modellen hele 5 stjerner av 5 mulige.

Noe av det brukerne ofte trekker frem er den gode prisen og brukervennligheten. Det nevnes at det her er snakk om et enkelt termometer som bare gjør det som det skal, uten mange moderne funksjoner.

Det allsidige, prisvennlige og enkle valget

Medisana TM 700 Termometer er et enkelt produkt som helt klart ligger mot den prisvennlige siden av skalaen. Her får man det som kan karakteriseres som et «klassisk» eller «tradisjonelt» termometer – det vil si en modell som ikke kommer med så mye moderne teknologi, men som har fokus på en rask og nøyaktig måling.

Modellen kan brukes til alle aldersgrupper da den kan måle febertemperaturer som både babyer og voksne plages av. Det finnes flere muligheter for å ta temperaturen – både i armhulen, munnen og rektalt. Har man med spedbarn å gjøre så bør målingen foregå rektalt, noe som gir den mest optimale målingen.

Lagringsfunksjon og feberalarm

Selv om Medisana TM 700 Termometer er prisvennlig og enkelt, så er det likevel et par moderne funksjoner som øker funksjonaliteten. Her er det snakk om en lagringsfunksjon som gjør at man kan se den siste målingen og sammenligne. I tillegg finnes det en auto-slukk funksjon slik at batteriet ikke går tomt, samt en feberalarm. Denne gir lyd fra seg hvis det ikke er normal temperatur, men i stedet en uønsket febertemperatur.

I tillegg har modellen en bøyelig spiss, og hygienen er høy – for denne modellen er nemlig vanntett. Det betyr at man kan vaske den etter bruk, noe som er veldig viktig da målinger i armhule, munn eller rektalt vil etterlate rester av kroppsvæsker og bakterier.

Spesifikasjoner ved Medisana TM 700 Termometer – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Medisana
🔴 Type: Febertermometer, måler i armhule, munn og rektalt
🔴 Måler feber baby: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleintervall: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Lagringsfunksjon: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordeler ved Medisana TM 700 Termometer
Brukerfavoritt
God pris
Kan måle både i armhule, munn og rektalt
Vanntett
Feberalarm


Beurer 3i1 FT65 Termometer

✅ 4,4 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos danske Pricerunner.dk
✅ 8,8 av 10 stjerner hos testmagasinet Thereviewhut.co.uk

Beurer 3i1 FT65 Termometer

Butik Pris Totalpris Les mer
438,00 438,00 Les mer
438,00 438,00 Les mer
495,00 495,00 Les mer

 

Beurer 3i1 FT65 Termometer er blitt anmeldt hos testmagasinet Thereviewhut.co.uk som er veldig imponerte. Faktisk så imponerte at de gir modellen til sammen 8,8 av 10 stjerner. I tillegg er dette også en favoritt blant brukerne hos danske Pricerunner.dk.

Hos Pricerunner.dk gis det i gjennomsnitt 4,4 av 5 stjerner, og nesten 90 prosent av brukerne gir enten 4 eller 5 stjerner. Det er veldig høyt. Brukerne roser modellen spesielt for å gi nøyaktige målinger, for å være brukervennlig og for å fungere som det skal. De trekker med glede fram at det kan brukes både som øretermometer og til pannen.

Én bruker oppsummerer opplevelsen slik: «Termometeret er enkelt å bruke og virker som å gi riktige målinger. Vi er spesielt fornøyde med funksjonen som gjør at man kan måle temperaturen ved å føre termometeret over pannen da dette er veldig enkelt» (oversatt fra dansk).

Det allsidige og moderne valget

Beurer 3i1 FT65 Termometer vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en modell som kan måle temperaturen både i øret og på pannen. Denne kan nemlig begge deler. Designet er moderne og stilig, og det fungerer via sensorer som fanger opp varmen. Man kan se om temperaturen er normal, eller om man har febertemperatur, enten ved å sjekke øret eller pannen. Begge målinger er laget til å være helt korrekte.

Dette panne- og øretermometeret kommer med moderne teknologi, og derfor finnes det også en lagringsfunksjon som gjør at man kan få bedre oversikt over feberens utvikling. Det er snakk om de siste 10 målingene, og både dato og tid lagres. I tillegg ledsages visningen av temperaturen i tall av en fargeindikator: Grønn betyr at man ikke har feber, mens rød betyr at man har en febertemperatur. Modellen har en feberalarm, og denne gir lyd fra seg hvis temperaturen overstiger 38 grader.

Mulig å måle overflatetemperatur

I tillegg til å kunne brukes som panne- og øretermometer så kan Beurer 3i1 FT65 Termometer måle overflatetemperaturer. Det kan for eksempel være på melken til barnet slik at den ikke blir for varm. Dette bidrar til allsidigheten og øker anvendeligheten.

Apparatet går på batteri, og den har en batteriindikator som sier ifra når det er på tide å bytte batteri. I tillegg finnes det en auto-slukk funksjon som trer i kraft etter 60 sekunder. Her er det snakk om et termometer som baby, barn og voksne kan bruke, og det foretas presise og pålitelige målinger.

Spesifikasjoner ved Beurer 3i1 FT65 Termometer – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Beurer
🔴 Type: Øretermometer, panne-termometer
🔴 Måler feber baby: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleintervall, feber: 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Lagringsfunksjon: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordeler ved Beurer 3i1 FT65 Termometer
Brukerfavoritt
Kan måle både i øret og på pannen
Fargeindikator
Feberalarm
Kan også måle overflatetemperaturer


Omron Gentle Temp 521

✅ Toppscorer hos Pricerunner.dk
✅ God anmeldelse hos bloggen Intheplayroom.co.uk
✅ 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Praxisdienst.com

Omron Gentle Temp 521

Omron Gentle Temp 521 er blitt testet hos ekspertene fra både danske Pricerunner.dk og Intheplayroom.co.uk samt hos brukerne fra forhandleren av medisinsk utstyr Praxisdienst.com. Både ekspertene og brukerne er svært imponerte over modellen og gir den rene toppkarakterer.

Danske Pricerunner.dk forklarer at dette termometeret er praktisk med et opplyst display, noe som også gjør det mulig å bruke det om natten. I tillegg måler det raskt med pålitelige resultater, og det er også en stor fordel at man kan slå av lyden– så man ikke vekker barnet. Som enda en bonus kan man via den infrarøde sensoren måle overflater og se om for eksempel smokken er for varm, og det følger i tillegg med hele 21 utskiftbare engangshetter. Ekspertene nevner kun et par ulemper som hovedsakelig handler om batteriet da det er et klokkebatteri. Dette vil man neppe ha liggende hjemme, og det kan føre til problemer hvis man skal måle temperatur her og nå.

Danske Pricerunner.dk oppsummerer opplevelsen slik: «Øretermometer som gir raske og pålitelige resultater – kan også måle overflater».

Intheplayroom.co.uk er svært imponerte over modellen – og de trekker spesielt frem den raske målingen som med én gang kan vise om man har en normal temperatur eller febertemperatur. I tillegg nevnes det at brukervennligheten er høy.

Med 25 lagringsmålinger

Omron Gentle Temp 521 er et robust og holdbart øretermometer som passer til hele familien. Det er spesielt designet til å bli brukt til barn da det kan måle temperaturen på kun 1 sekund. Det er veldig raskt for et termometer. Baby, barn og voksne kan bruke apparatet, og det er skånsomt i bruk med den infrarøde sensoren.

Noe av det som gjør denne modellen spesiell er lagringsfunksjonen som er veldig imponerende. Det betyr at den kan huske så mye som de siste 25 målingene. Dermed er det lettere å sammenligne for å se om varmegradene er på vei mot en normal temperatur, eller om temperaturen er blitt høyere i forhold til den forrige målingen.

Måler også overflater

I og med at Omron Gentle Temp 521 fungerer via infrarøde sensorer så kan man foreta flere typer målinger: Denne modellen kan nemlig måle temperaturer på overflater, og det er praktisk hvis man for eksempel vil se om melken eller maten er for varm for babyen.

I tillegg er hygienen høy på grunn av den infrarøde målingen samt de 21 beskyttende engangshettene som følger med. Som en ekstra bonus finnes det en batteriindikator slik at man vet om apparatet holder på å gå tomt for strøm, og for å spare på batteriet er den laget med en auto-slukk funksjon.

Spesifikasjoner ved Omron Gentle Temp 521 – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Omron
🔴 Type: Øretermometer
🔴 Måler feber baby: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleintervall (øret): 34,0 til 42,2 grader celsius
🔴 Måleintervall (overflater): -22,0 til 80,0 grader celsius
🔴 Lagringsfunksjon: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordeler ved Omron Gentle Temp 521
Toppscorer
Rask måling på 1 sekund
25 lagringsmålinger
Kan måle temperatur på overflater
Med batteriindikator


Termometerfabriken Viking AB Termometer

✅ Brukerfavoritt hos danske Pricerunner.dk

Termometerfabriken Viking AB

Termometerfabriken Viking AB Termometer hører til blant brukerfavorittene hos den danske prissammenligningssiden Pricerunner.dk da det her er snakk om et godt og velfungerende termometer.

Det fremheves at det er veldig enkelt å bruke og at prisen er lav. Enkelhet er nøkkelordet her, og det er lett å ta temperaturen.

Det prisvennlige og tradisjonelle valget

Termometerfabriken Viking AB Termometer er et tradisjonelt febertermometer som måler febertemperaturer både på voksne og på babyer. Modellen er ideell hvis man foretrekker en gammeldags modell som er både pris- og brukervennlig.

Dette produktet koster nemlig ikke så mye, og det er helt enkelt. Man trenger bare å trykke på en knapp, og så kommer temperaturen frem på den lille skjermen. Hvis det er snakk om en febertemperatur så vil en alarm lage en lyd slik at man er klar over situasjonen.

Med lyd og lagringsfunksjon

Selv om Termometerfabriken Viking AB Termometer er helt enkelt og klassisk – noen vil kalle det gammeldags – så er det fremdeles et par moderne funksjoner. I tillegg til feberalarmen så finnes det en lagringsfunksjon – som betyr at termometeret husker den forrige målingen. Dermed kan man lettere sammenligne med det siste resultatet.

I tillegg finnes det en lysindikator som hjelper til med å gi en enda bedre oversikt, og dette termometeret er også vanntett. Det betyr at det vil være lett å vaske og at man uten problemer kan holde hygienen på topp.

Spesifikasjoner ved Termometerfabriken Viking AB Termometer – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Viking AB
🔴 Type: Febertermometer, måler i armhule, munn og rektalt
🔴 Måler feber baby: Ja
🔴 Måler feber voksne: Ja
🔴 Måleintervall: 34,0 til 43,0 grader celsius
🔴 Lagringsfunksjon: Ja
🔴 På batteri: Ja

Fordeler ved Termometerfabriken Viking AB Termometer
Brukerfavoritt
Enkel modell
Prisvennlig
Med lagringsfunksjon
Er vanntett


Guide: Hvilket termometer bør jeg velge?

Det finnes ulike typer termometere til å foreta en temperatursjekk på kroppen, og ekspertene fra danske Apotekets.dk forklarer at det berøringsfrie termometeret og rektal-termometeret er de mest utbredte.

Et øretermometer ligger nært de berøringsfrie modellene da det her foretas en lett berøring mot kroppen.

Det er fordeler og ulemper ved begge typer, men begge kan brukes som et termometer som babyer, barn og voksne kan bruke. Det rektale anses som å ha de aller mest nøyaktige målingene for kroppens kjernetemperatur. Er barnet under 6 måneder så vil det rektale dermed være det beste termometeret. Babyen må nemlig ha spesielt mye oppmerksomhet dersom den har feber, og derfor er det viktig med en helt nøyaktig måling.

Det berøringsfrie termometeret måler via infrarøde sensorer som imidlertid også er svært pålitelige.

Det rektale eller berøringsfrie termometeret til måling av febertemperatur

For alle over 6 måneder vil den berøringsfrie modellen eller øretermometeret være et velfungerende valg til å måle om man har normal temperatur eller feber.

Det er mange fordeler ved disse typene, og den mest åpenbare er muligens at øretermometeret ikke er like invaderende å bruke når man skal sjekke temperaturen – for i motsetning til det rektale så skal det nemlig ikke inn i kroppen, men bare holdes inntil huden. Det gjør det også mye mer hygienisk da det ikke kommer i kontakt med så mange bakterier som for eksempel det rektale i rumpa.

I tillegg er øretermometeret mye enklere å bruke generelt sett da kroppen ikke sjeneres, og man kan også bruke det til å måle temperaturen til babyen mens han eller hun sover.

Mål alltid det samme stedet

Når man måler kroppstemperaturen for å sjekke om man har en normal temperatur eller febertemperatur, så er det imidlertid viktig at man alltid måler samme sted. Temperaturen er nemlig ikke jevn over hele kroppen, og måler man forskjellige steder så kan man få misvisende resultater. I tillegg svinger temperaturen også i takt med døgnrytmen, og temperaturen vil ofte være høyest om kvelden og lavest en times tid før man våkner.

Normal temperatur

Nedenfor kan du se hva som er en normal temperatur målt forskjellige steder på kroppen:

✔ Oralt: 35,5 – 37,5 grader celsius
✔ Armhule: 34,7 – 37,3 grader celsius
✔ Panne: 35,4 – 37,4 grader celsius
✔ Rektalt: 36,6 – 38,0 grader celsius
✔ Øre: 35,7 – 37,7 grader celsius


FAQ – Ofte silte spørsmål

🤩 Hvilket termometer er det beste?

Det finnes mange gode modeller på markedet, og de faller innenfor ulike kategorier. Leter du etter et bra termometer så kan du med fordel vurdere de følgende modellene, som alle er et termometer som baby, barn og voksne kan bruke: Braun ThermoScan 7 IRT6520, Omron Gentle Temp 521, Nokia Withings SCT01 Thermo, Medisana TM 750 Termometer, Termometerfabriken Viking AB Termometer, Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer, Medisana TM 700 Termometer og Beurer 3i1 FT65 Termometer.

🤓 Hva slags termometer burde jeg velge? Øretermometer eller andre?

Det finnes ulike modeller til å sjekke om man har normal temperatur eller febertemperatur. Enkelte er helt berøringsfrie, andre er nesten berøringsfrie (som et øretermometer) og andre er til rektalt bruk. Til de fleste aldersgrupper vil et øretermometer være et godt valg da det foretar en nøyaktig, lett, rask og skånsom måling av temperaturen. En baby som er i de første levemånedene (opptil 5 måneder) bør få målt temperaturen rektalt.

🤔 Hvordan vurderer ekspertene et øretermometer?

Ekspertene vurderer modellene ut ifra blant annet presisjon, håndterbarhet, type, generell kvalitet, design, funksjoner, rengjøring, anvendelighet (om det kan måle feber som både babyer, barn og voksne har) og pris. Du kan lese mer om hva ekspertene helt konkret mener om produktene nederst i denne artikkelen –der det finnes linker til undersøkelsene deres.


Termometer Test 2020: Disse kildene har vi brukt

Amazon.com / Amazon.co.uk / Amazon.ae 🇬🇧

Amazon.com / Amazon.co.uk / Amazon.ae er en internasjonal forhandler av alt ifra film, musikk og bøker til klær, elektronikk og husholdningsprodukter. Her kan kundene også skrive anmeldelser som kan være til nytte for nye potensielle kunder:

Les mer om brukernes holdninger til Braun ThermoScan 7 IRT6520 her.

Les mer om brukernes holdninger til Nokia Withings SCT01 Thermo her.

Les mer om brukernes holdninger til Medisana TM 750 Termometer her.

Les mer om brukernes holdninger til Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer her.

Bestearthermometer.com 🇺🇸

Bestearthermometer.com er et nettmagasin som har fokus på øretermometere. Ekspertene har testet et stort utvalg, og det gjelder også Braun ThermoScan 7 IRT6520. Les hele anmeldelsen hos Bestearthermometer.com.

Bol.com 🇳🇱

Bol.com er en stor nederlandsk forhandler av alt ifra smykker, klær og elektronikk til bøger, film, musikk, gjør-det-selv og babyprodukter. Brukerne kan skrive kommentarer som kommer andre potensielle kunder til gode. Her har brukerne anmeldt Medisana TM 700 Termometer. Les alle kommentarene hos Bol.com.

Ebay.co.uk 🇬🇧

Ebay.co.uk karakteriserer seg selv som «verdens markedsplass» da man her kan kjøpe alt det hjertet begjærer av forbrukerprodukter, klær, biler og hageartikler med mer. Brukerne kan kommentere på varene, og her er det snakk om Medisana TM 750 Termometer. Les alle anmeldelsene hos Ebay.co.uk.

Intheplayroom.co.uk 🇬🇧

Intheplayroom.co.uk er en blogg på nett som handler om livet med småbarn, livsstil og det å være foreldre. Bloggen tester også av og til produkter som har med disse emnene å gjøre, og her er det snakk om Omron Gentle Temp 521. Les hele anmeldelsen hos Intheplayroom.co.uk.

Kids-room.com 🇩🇪

Kids-room.com er en nettbutikk som selger produkter til barn og baby – og de har alt ifra klær til leker og møbler med mer. Brukerne kan kommentere på varene, og her er det snakk om brukeranmeldelser av Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer. Les dem alle hos Kids-room.com.

Praxisdienst.com 🇬🇧

Praxisdienst.com er en stor nettbutikk som selger medisinsk utstyr, og her selges det også termometere til bruk i hjemmet. Kundene kan legge igjen kommentarer, og her er det snakk om Omron Gentle Temp 521. Les mer hos Praxisdienst.com.

Pricerunner.dk 🇩🇰

Pricerunner.dk er den danske versjonen av prissammenlignings-siden Pricerunner. Her kan man finne informasjon om et gitt produkt, finne forhandlere og lese anmeldelser. Pricerunner.dk foretar også selv tester av produktene av og til, og her er det snakk om en test av de beste termometerne på markedet. Modellene Braun ThermoScan 7 IRT6520, Omron Gentle Temp 521, Nokia Withings SCT01 Thermo, Medisana TM 750 Termometer og Chicco Infrarød AD8WG2 Termometer er blitt inkludert i denne testen. Les testen i full lengde hos Pricerunner.dk.

Pricerunner.dk skriver også brukeranmeldelser, og forbrukerne har her sett nærmere på følgende modeller:

Les mer om brukernes anmeldelser av Termometerfabriken Viking AB Termometer her.

Les mer om brukernes anmeldelser av Medisana TM 700 Termometer her.

Les mer om brukernes anmeldelser av Beurer 3i1 FT65 Termometer her.

Thereviewhut.co.uk 🇬🇧

Thereviewhut.co.uk er et britisk testmagasin basert på brukeranmeldelser, og nettsiden har som formål å gi de beste og mest detaljerte anmeldelsene av ulike forbrukerprodukter til leserne. Her har ekspertene anmeldt Beurer 3i1 FT65 Termometer. Les hele anmeldelsen hos Thereviewhut.co.uk.

Titaniumgeek.com

Titaniumgeek.com er en teknologi-blogg med fokus på gadgets, sykling og teknologi generelt sett. Her foretas det også vitenskapelige tester av utvalgte produkter, og her er det snakk om en test av Nokia Withings SCT01 Thermo. Les mer hos Titaniumgeek.com.


Andre relevante tester og artikler

I denne artikkelen har vi sett nærmere på øretermometere: Testvinnere, toppscorere og brukerfavoritter.

Det er som oftest barn og babyer som rammes av feber, og derfor vil et øretermometer være et uunnværlig redskap for barnefamilier, men selvfølgelig også for andre.

Har man barn så vil det ofte være mange andre produkter man har bruk for i hverdagen. Vi har skrevet testartikler om forskjellen på disse, der du kanskje kan finne inspirasjon, spare penger og foreta det valget som passer til dine behov.

Det dreier seg for eksempel om barnevogner som vil være en fast bestanddel i ethvert småbarns-hjem. Vi har skrevet en artikkel om de beste barnevognene på markedet samt fylt den med massevis av nyttig informasjon slik at du er bedre rustet til å foreta kjøpet ditt.

Barnevognen er et uunnværlig produkt, men de fleste foreldre foretrekker av og til å ta barnet opp og gå rundt med det. Etter hvert som barnet vokser så kan det fort bli tungt, og derfor kan det være fordelaktig med en bæresele. Er du i tvil om hvilke seler eller slynger som er best så kan du bli klokere i vår bæresele artikkel.

Et lite barn har bruk for mye søvn, og når det ikke sover i barnevognen så vil det hvile i sengen. Det kan være vanskelig å skulle holde øye med barnet hele tiden, og da kan det være en god idé med en babycall. Har du ikke en slik, eller trenger du en ny, så kan du finne inspirasjon i vår babycall artikkel der du kan finne ekspertenes favoritter.