Squat rack test-guide: Her er de beste knebøystativer til hjemmetrening

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

SIST OPPDATERT: mai 5, 2023.
Squat rack test-guide: Her er de beste knebøystativer til hjemmetrening

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Det finnes få øvelser som er mer effektive enn knebøy når det kommer til å trene den nedre halvdelen av kroppen. Ikke bare kan du styrke musklene i kroppen fort – du vil også kunne se resultater relativt raskt, noe som er en stor fordel dersom du for eksempel har lyst til å bli større.

Styrketrening ved hjelp av et squat rack vil også kunne hjelpe deg med å utføre øvelsene korrekt slik at du kan styrke ledd, sener og skjelett – i tillegg til at stativene er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner som sørger for at du kan løfte vekter på en trygg måte, også når du trener alene.

Styrketrening kan også hjelpe deg med å gå ned i vekt dersom du trener med en intensitet som virkelig gjør at du blir svett. Et squat rack er derfor et allsidig redskap å ha uansett hva slags mål du har for helsen eller utseendet ditt.

På grunnlag av tester utført av eksperter – samt brukeranmeldelser fra brukere som har testet alle modellene i praksis, har vi her valgt ut en rekke av de beste knebøystativene som markedet har å by på.

De 5 beste squat i testguiden 2023:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

5 ting du bør vurdere før du kjøper

 • Størrelse

  Ved kjøp av et knebøystativ er det viktig å tenke på størrelsen. Du må tenke på størrelsen på den tilgjengelige plassen din, i tillegg til plassen rundt stativet,  slik at du kan bevege deg trygt mens du trener. Du må også tenke på hvor høyt stativet skal være og huske å la det være litt plass over stativet for pull-ups.

 • Allsidighet

  En av de viktigste tingene å ta i betraktning er allsidigheten til ønsket modell. Dette betyr at knebøystativet skal kunne mer enn bare knebøy og presseøvelser. Det er bra hvis knebøystativet også har andre øvelser som man kan utføre, som for eksempel pull-ups og dips. Det er også nyttig hvis knebøystativet har oppbevaringsplass for vekter, båndpinner for å legge til motstandsbånd og diverse andre ting. De mer allsidige knebøystativene vil være dyrere, men de vil også kunne vare lenge ettersom treningsbehovene dine endres.

 • Vektkapasitet

  En annen faktor å vurdere er hvor mye vekt et knebøystativ kan tåle. Dette er viktig fordi du vil at stativet skal kunne holde mer vekt enn du noen gang vil løfte, slik at det vil være trygt for deg å bruke det uten begrensninger. De fleste knebøystativer kan holde mer enn 250 kg, som er mer enn de fleste noen gang vil trenge. Et mer avansert stativ i mellomprisklassen kan imidlertid holde rundt 350 kg, og hvis du er en styrkeløfter, kan det hende du trenger et stativ som kan holde mer enn 400 kg. Det viktigste er å vurdere dine evner og mål når du velger vektgrense for knebøystativet ditt.

 • Pris

  Hvis du ønsker å bruke litt mer penger og virkelig bygge et solid treningssenter til hjemmet, koster premium alternativer rundt 15000 NOK og passer for de fleste løftere og idrettsutøvere på grunn av deres høye kvalitet konstruksjon og ulike treningsmuligheter. Budsjett alternativer koster mellom 3000 og 4000 NOK, men kan ha lav vektkapasitet. Det er lurt bruke nok penger til å få et solid knebøystativ som tåler mye bruk og vekt, men ikke for mye til å ikke ha noe igjen for tilbehør eller vekter.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Når du kjøper et knebøystativ, er det viktig å vurdere hva folk som har brukt det mener. Synes de at det er stabilt, var det enkelt å sette opp og hvor holdbar den totale konstruksjonen er. Du bør også se på ekspertanmeldelser for å se om knebøystativet tilbyr gode treningsmuligheter og brukervennlige funksjoner sammenlignet med andre modeller på markedet.

arrow-more

Gorilla Sports Power Squat Rack - Stabilt knebøystativ med stålramme og rikelig med oppbevaringsplass

Blant de beste stativene for hjemmetrening
 • 4.2/5 hos Amazon

Se priser og tilbud på Gorilla Sports Power Squat Rack:

 • Maksimal lastekapasitet 300 kg
 • 9 stangholdere
 • 180 kg sikkerhetshyller

Forbrukerlivs vurdering

Gorilla Sports Power Squat Rack er et robust og allsidig treningsstativ som kan brukes til flere forskjellige øvelser. Den justerbare høyde og den brede stålrammen gjør at stativet tåler tung belastning og gir god stabilitet under treningen. Sikkerhethyllene gir ekstra sikkerhet under øvelsene, og gjør at stativet passer for personer på alle ferdighetsnivåer, fra nybegynnere til profesjonelle. Stativet har god lagringsplass på siden, men den er kun kompatibel med vektplater som har en 50/51 mm boring. Det vil si at vektplater med en 30/31 mm boring ikke kan henges på siden. Så lenge stangen du bruker har en intern dimensjon på minst 110 cm, kan du trene uten problemer. 

Fordeler

 • Passer for høye personer
 • Rikelig med lagringsplass for vektplater
 • Stabil stålkonstruksjon

Ulemper

 • Plater med boring 30/31 mm kan ikke lagres på siden

Gorilla Sports Power Squat Rack er et sikkert og stabilt treningsstativ, med to sikkerhetshyller som tåler 180 kg. Dette sikrer en trygg plattform for å utføre intense treningsøvelser og tunge løft. Dette treningsstativet er derfor ideelt for dem som driver med styrketrening, og det tilpasningsdyktige designet åpner for at man kan utføre mange ulike styrkeøvelser.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Barbell stand pro squat rack

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 300 kg
 • Dimensjoner: 162,5 x 115 x 186 cm
 • Type: Halv stativ

Dimensjonene til Gorilla Sports Power Squat Rack vil passe de aller fleste brukere, men justeringer kan være nødvendige avhengig av øvelsen som utføres, da den første hyllen er plassert bare 43 cm fra gulvet. Imidlertid kan høyden mellom hyllene justeres med 10 cm, og den øverste hyllen er plassert i en avstand på 171 cm fra gulvet. Man kan altså tilpasse høyden til egen kroppsstilling og bevegelighet. Det er viktig å merke seg at sikkerhetshyllene har en lengde på 40 cm, men er faste i høyden, noe som kan kreve litt ekstra forsiktighet for høye personer som utfører knebøy eller overhead-press.

Dette knebøy-stativet er svært stabilt og holdbart, med en vektkapasitet på 300 kg. Imidlertid er den maksimale belastningskapasiteten på sikkerhetshyllen begrenset til 180 kg. I tillegg er stativer er utstyrt med fire vektplateholdere med en Olympisk standard 50/51 mm boring.

MERK: Det er viktig å være sikker på at knebøy-stativet du velger er kompatibel med størrelsen og typen på stangen din, samt eventuelt annet tilleggsutstyr du planlegger å bruke i fremtiden. Gorilla Sports Power Squat Rack er spesielt egnet til stenger med en intern dimensjon på minimum 110 cm. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Barbell stand pro squat rack?

Flere forbrukere har gitt dette knebøy-stativet gode tilbakemeldinger, særlig for den solide og stabile konstruksjonen. På Amazon har stativet en vurdering på 4,2 av 5 stjerner. Én forbruker skriver: “Dette er et flott stativ med mange fordeler. Det er stabilt og sterkt, og har en justerbar sikkerhetsstang som passer til alle øvelser. Racken kan brukes til alle tunge øvelser med stang, inkludert benkpress. I tillegg passer den til selv personer på min størrelse (196 cm). Noen knebøy-stativer på markedet er veldig små, men denne er stor nok. Å montere stativet er enkelt siden skruene og festene er forhåndsordnet og merket, slik at det er vanskelig å gjøre feil. Vær oppmerksom på at stativet ikke er like bredt som typiske fitnessstudio-racker, så vær forsiktig med å laste av stangen jevnt på begge sider, for å unngå at stangen tipper.”

Mer om Gorilla Sports Power Squat Rack

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 300 kg
 • Dimensjoner: 162,5 x 115 x 186 cm
 • Type: Halv stativ

American Barbell Squat Stand - lett og bærbart vektstangstativ med stabil, men smal base

Blant de beste med stor lastekapasitet
 • Beste knebøystativ" på SI.com
American Barbell Squat Stand

De beste prisene fra Prisguide

 • 3 x 3 tommer kvadratiske stålrør med tykkelse 11
 • Smal, men stabil base
 • Støttebøyler

Forbrukerlivs vurdering

American Barbell Squat Stand er et kompakt treningsstativ som er egnet for en rekke treningsøvelser. Den slanke profilen og det lette designet gjør det til et ideelt valg for dem med begrenset treningsplass. Stativet er laget av stålrør av høy kvalitet, og støttebøylen i bunnen av rammen gir maksimal stabilitet. Med full lengde hull og justerbare j-kroker, tilbyr American Barbell Squat Stand fleksibilitet samtidig som den kan tilpasses. Dette stativet er en utmerket investering for både nybegynnere og viderekommende vektløftere som ønsker å bygge styrke og forbedre sin fysiske form. Dette knebøystativet har imidlertid ingen spotting-funksjoner, så avanserte løftere bør kanskje velge et stativ med ekstra spotter-funksjoner for økt sikkerhet.

Fordeler

 • Lettvekt
 • Bærbar
 • Stabil og robust

Ulemper

 • Ingen spotting-funksjoner

American Barbell Squat Stand er et plassbesparende knebøystativ med dimensjoner på 86 x 122 x 190,5 cm. Den smale basen, som også er svært stabil, gjør dette stativet praktisk for hjemmetrening.

Gjennomgang: En detaljert gjennomgang av American Barbell Squat Stand

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 86 x 122 x 190,5 cm
 • Type: Knebøystativ

American Barbell Squat Stand er et svært allsidig treningsstativ som kan brukes til en rekke øvelser, inkludert benkpress, overhead press, rack pulls og markløft. Et knebøystativ i full størrelse krever mer plass, men American Barbell Squat Stand har kun to oppreiste stolper som er festet med støttebøyler. Dette gir økt sikkerhet og stabilitet, og forhindrer bevegelse under tunge løft. Designet på stativet gjør det til et ideelt valg for personer som har begrenset plass, men fortsatt ønsker å kunne løfte tunge vekter hjemme. I tillegg til den slanke profilen, ligger max. belastningen på 500 kg, som gjør at den også er egnet for erfarne løftere.

I tillegg er dette knebøystativet laget av høykvalitets 3 x 3-tommers kvadratiske stålrør, som gir optimal holdbarhet. Støttebøylen i bunnen av rammen sikrer også maksimal stabilitet, og gjør at stativet egner seg for selv de mest utfordrende løftene. De oppreiste stolpene har full lengde hull, som gir et utvalg av stangposisjoner, avhengig av høyde, bevegelighet, kroppsstilling og treningsmål.

American Barbell Squat Stand inkluderer også to j-kroker, som er enkle å justere og svært sikre under bruk. Disse krokene har god vektkapasitet, noe som gjør dem egnet for de fleste nybegynnere og viderekommende løftere.

Hva sier forbrukere og eksperter om American Barbell Squat Stand?

American Barbell Squat Stand har også blitt lagt merke til av eksperter i fitness-industrien, og Sports Illustrated har kåret den til “Best Squat Stand” på deres nettsted SI.com. De påpeker at dette er et kompakt knebøystativ og en flott investering for dem som ønsker å inkludere knebøy og andre øvelser i treningsrutinen sin hjemme, uten å ofre plass eller stabilitet.

Mer om American Barbell Squat Stand

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 86 x 122 x 190,5 cm
 • Type: Knebøystativ

Fitnord Squat Rac - kompakt og bærbart knebøystativ

Blant de beste knebøystativene i budsjettklassen
Fitnord Squat Rac

De beste prisene fra Prisguide

 • 2 x 2-tommers stålrør
 • 4 benkpress høyder
 • 170 maks. høyde

Forbrukerlivs vurdering

FitNord Squat Rack er en solid og pålitelig plattform for ulike styrketreningsøvelser, og anses som en god investering for alle som ønsker å øke sin fysiske form gjennom styrketrening hjemme. Selv om stativet kan brukes til mange forskjellige øvelser er den spesielt egnet for knebøy og overhead press. Den kan også brukes til benkpressøvelser når den kombineres med en benk eller skrå benk. Med sine allsidige og justerbare høydeinnstillinger og løse stativer, er den svært fleksibel i bruk. I tillegg er den enkel å oppbevare på grunn av sitt slanke og kompakte vertikale design. Det er viktig å merke seg at spotting-armene ikke er inkludert, og ekstra forsiktighet bør tas når man utfører knebøy uten disse. På den annen side gjør fraværet av spotting-armene at stativene tar mindre plass og dermed er enklere å oppbevare. 

Fordeler

 • Kompakt og plassbesparende
 • Bærbar
 • Praktisk for nybegynnere

Ulemper

 • Ingen spotterarmer

FitNord Squat Rack er utstyrt med fire nivåer for benkpress og er et godt tillegg til ethvert treningshjem. Stativet gir en trygg og solid plattform for ulike styrkeøvelser og er derfor et passende alternativ for dem som foretrekker å trene hjemme eller de som har begrenset tilgang til et treningssenter.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Fitnord Squat Rack

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 180 kg
 • Dimensjoner: 43 x 48 x 170 cm
 • Type: knebøystativ

FitNord Squat Rack leveres med to bærbare stativer for stenger, som er designet for både benkpress og knebøy-øvelser. Disse stativene er laget av 2 x 2 tommers stålrør, som er robuste, holdbare og enkle å justere for å tilpasses til ulike øvelser. De kan brukes sammen med både flate og skrå benker, og passer til stenger av forskjellige lengder. Med en maksimal belastningskapasitet på 180 kg er dette et ideelt valg for både erfarne vektløftere og nybegynnere. Stativene er allsidige og tilpasser seg forskjellige typer stenger og vektskiver, siden de ikke er sammenkoblet, og deres øvre J-kroker er brede nok til å støtte Olympian og andre stangprofiler.

Stativene er støttet av en stabil base med føtter som måler 43 x 48 cm. Fitnord Squat Rack er spesielt egnet for benkpress og knebøy. Imidlertid kan det også brukes til andre øvelser som overhead press, barbell-rows og lignende øvelser. For benkpress-øvelser kan stangen justeres til fire forskjellige høyder: 82, 92, 102 og 112 cm. For knebøy-øvelser kan stangen justeres til et høydenivå mellom 115 og 170 cm. Dette gir mulighet til å finne optimal høyde for øvelsen, basert på kroppstype, bevegelsesomfang og den spesifikke øvelse som skal utføres. For eksempel bør stangen være justert til en høyde som tillater full bevegelsesutslag for benkpress, uten at stangen berører brystet eller nakken. På samme måte bør stangen være justert til en høyde som muliggjør riktig justering av knær og hofter under knebøy-øvelsen. Å kunne justere stangen til riktig høyde sikrer at øvelsen utføres sikkert og effektivt, og reduserer risikoen for skader, samtidig som man maksimerer treningseffekten.

Mer om Fitnord Squat Rac

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 180 kg
 • Dimensjoner: 43 x 48 x 170 cm
 • Type: knebøystativ

Master Fitness Stand XT4 - allsidig knebøystativ

Blant de beste knebøystativene for nybegynnere
Master Fitness Stand XT4

De beste prisene fra Prisguide

 • 280 kg lastekapasitet
 • Kompakt og slank design
 • Fleksibel og allsidig

Forbrukerlivs vurdering

Master Fitness XT4 knebøystativ er justerbar og kompakt i størrelsen, noe som gjør det ideelt for de med begrenset plass. Dets solide stålkonstruksjon garanterer sikkerhet og stabilitet under trening, til tross for den mindre størrelsen. Selv om belastningskapasiteten er begrenset til 280 kg, får du likevel mye for pengene. Derfor er dette en fornuftig investering for alle som ønsker å bygge styrke, spesielt for nybegynnere eller casual-løftere som ikke trenger svært tunge vekter. Imidlertid kan en høyere belastningskapasitet være nødvendig for profesjonelle vektløftere.

Fordeler

 • Robust stålramme
 • Justerbar høyde
 • God lastekapasitet

Ulemper

 • Ikke egnet for profesjonelle vektløftere

Master Fitness XT4 knebøystativ er et svært allsidig treningsstativ. Stativet er egnet for både nybegynnere og erfarne treningsentusiaster og kan brukes til en rekke forskjellige styrkeøvelser, som knebøy, utfall, overhead press, barbell rows, deadlifts, rack pulls, calf raises, og mange flere.

Gjennomgang: En detaljert gjennomgang av Master Fitness Stand XT4

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 280 kg
 • Dimensjoner: 98 x 119 x 169 cm
 • Type: knebøystativ

Master Fitness X4 knebøystativ er laget for å gi sikkerhet og stabilitet selv under de mest utfordrende treningsøktene. Den solide konstruksjonen, bestående av stålrør av høy kvalitet, sikrer holdbarhet og lang levetid. Dette garanterer at sikkerhet og stabilitet aldri blir en utfordring, og stativet er bygget for å tåle intensiv bruk over tid.

XT4-stativet kan justeres i høyden og er tilpasset brukere med forskjellige høyder og treningsbehov. Dette gjør det til et ideelt valg for hjemmetrening med begrenset plass. Høydeområdet på 104-169 cm sikrer at brukerne kan sette stangen på riktig høyde for ulike øvelser og oppnå riktig form og optimale resultater. Spotting-armene, som måler 40 cm i lengde, fungerer som en ekstra sikkerhetsfunksjon, slik at man trygt kan presse grensene sine. 

Til tross for sin lille størrelse, er Master Fitness X4 Barbell Stand likevel i stand til å holde opptil 280 kg. Dette er kanskje ikke nok for profesjonelle styrkeløftere, men det passer fint for de fleste casual-løftere og nybegynnere som ikke trenger veldig tunge vekter. Ved kjøp av Master Fitness X4 Barbell Stand får du rett og slett mye for pengene.

Mer om Master Fitness Stand XT4

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 280 kg
 • Dimensjoner: 98 x 119 x 169 cm
 • Type: knebøystativ

Kraftmark Foldback squat stand 2.0 galvanised - allsidig knebøystativ for under- og overkroppstrening

Blant de beste valgene for utendørstrening

Se priser og tilbud på Kraftmark Foldback squat stand 2.0 galvanised:

 • Galvanisert knebøystativ
 • Svensk stål
 • 400 kg lastekapasitet

Forbrukerlivs vurdering

Kraftmark Foldback Squat Stand er et pålitelig og holdbar treningsstativ for utendørs bruk under alle værforhold. Det kompakte og lette designet, den robuste konstruksjonen og den høye lastekapasiteten gjør dette stativet godt egnet for de aller fleste treningsentusiaster. De galvaniserte J-kroker forbedrer sikkerheten under treningsøktene og stålkonstruksjonen av høy kvalitet. I tillegg er stativet kompatibelt med ekstra tilbehør. Husk imidlertid at fester til veggen selges separat, så sørg for å finne ut hva slags vegg du planlegger å feste den til.

Fordeler

 • Kompakt og slank
 • Bra for utendørs og innendørs bruk
 • Robust med god vektkapasitet

Ulemper

 • Fester til vegger selges separat

Kraftmark Foldback knebøystativ er et allsidig treningsstativ som både kan brukes  innendørs og utendørs. Stativet kommer med en justerbar pull-up bar med en diameter på 32 mm og en lengde på 108 cm, og kan brukes til en rekke treningsøvelser for både overkroppen og underkroppen. Dette er et godt alternativ for personer som liker å trene utendørs.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Kraftmark Foldback knebøystativ 2.0 galvanisert

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 400 kg
 • Dimensjoner: 78 x 202 x 233 cm
 • Type: Knebøystativ

Galvanised Foldback knebøystativ er et pålitelig og holdbart treningsstativ designet for utendørs bruk under alle værforhold. Galvanisering er en prosess som brukes til å beskytte stål eller jern mot rust og korrosjon. Det innebærer at det lages en barriere mellom metallet og miljøet, slik at stativet kan plasseres hvor som helst utendørs. 

Kraftmark Foldback knebøystativ er et kompakt og lett stativ, med solid konstruksjon og en høy belastningskapasitet på 400 kg, noe som er godt nok for de fleste fritidsbrukere. Dens bredde på 149 cm, 233 cm høyde og 70 cm dybde når den er fullt oppslått, gjør den til et flott valg for de fleste utendørs og innendørs rom. Det følger også med galvaniserte J-kroker som gir et sikkert grep under øvelsene, noe som forbedrer sikkerheten under treningen.

I tillegg er stativet laget av svensk stål av høy kvalitet, noe som gjør at stativet holder seg lenge. Stativet er kompatibelt med en rekke ulikt, som gir mulighet for en tilpasset treningsøkt. 
MERK: Det er viktig å merke seg at ulike veggmaterialer krever ulike typer festeverktøy, og tilpassede fester som passer til dine vegger må kjøpes separat. Før bruk bør man slipe ned skarpe kanter for økt sikkerhet.

Mer om Kraftmark Foldback squat stand 2.0 galvanised

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 400 kg
 • Dimensjoner: 78 x 202 x 233 cm
 • Type: Knebøystativ

Sammendrag: De 5 beste squat

Se hele tabellen

Tester og anmeldelser av squat som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

SI.com

SI.com står for Sports Illustrated, som er et amerikansk sportsmedieselskap eid av Authentic Brands Group. SI.com er et nettsted med nyheter, analyser og kommentarer til ulike idretter, blant annet basketball, fotball, baseball, hockey og fotball. Nettstedet tilbyr mye forskjellig innhold, inkludert artikler, videoer, podcaster og oppdateringer på sosiale medier, som dekker de siste nyhetene og hendelsene i sportsbransjen.

Du finner deres anmeldelse av American Barbell Squat Stand her.

Sist oppdatert 5. april 2023

Kundeanmeldelser

Amazon.com

Amazon er en internasjonal markedsplass for handel der du kan kjøpe alt ifra film og musikk til hageredskaper, bøker, klær, smykker og kjøkkenredskaper hvor kundene kan skrive anmeldelser. Her er det snakk om Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ, Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym og Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 squat rack.

Du kan lese mer om Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ her.
Du kan lese mer om Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym her.
Du kan lese mer om Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ her.
Du kan finne forbrukeranmeldelser på Gorilla Sports Power Squat Rack her.

Aimworkout.com

Aimworkout.com er en internasjonal nettside med eksperter som tester produkter og gir sine profesjonelle anmeldelser. Her er det snakk om Body Solid Commercial Rack SPR500 squat rack.

Du kan lese mer om Body Solid Commercial Rack SPR500 Knebøystativ her.

BestFitnessEq.com

BestFitnessEq.com er en internasjonal nettside som utfører grundige tester av all slags treningsutstyr. Her er det snakk om modellen Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym.

Du kan lese mer om Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym her.

Fitdir.com

Fitdir.com er en amerikansk nettbutikk som selger alt du kan tenke deg av utstyr til trening. Her har brukerne anmeldt modellen Body Solid Power Rack GS348 squat rack.

Du kan lese mer om Body Solid Power Rack GS348 Knebøystativ her.

FAQ

Body Solid Pro Power Rack GPR378 squat rack , Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym, Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ, Body Solid Commercial Rack SPR500 Knebøystativ, Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym og Body Solid Power Rack GS348 Knebøystativ.
Hvor mye koster et squat rack?
Et knebøystativ trenger ikke være veldig dyrt. Du kan finne en god modell til ca. 2000 kroner, men dersom du har plass i budsjettet så kan du finne de aller beste modellene i 10 - 15,000 kronersklassen.
Hvordan velge et bra squat rack?
Det lønner seg alltid å lese tester og anmeldelser, men det er også viktig å se etter funksjoner som for eksempel at stativet kan boltes fast i gulvet, at det er laget av sterke materialer i høy kvalitet (gjerne tykt stål), at modellen har spotterarmer for økt sikkerhet og eventuelt andre sikkerhetsfunksjoner som kan gjøre treningen din så trygg som mulig.

Hva er en Squat Rack?

En Squat Rack er et treningsapparat som brukes til å utføre knebøyøvelser, også kjent som squats. Apparatet har en ramme som kan justeres i høyden, og dermed tilpasses brukerens høyde og ønsket utgangsstilling. Squat Racken gir deg muligheten til å utføre tung styrketrening sikrere og mer effektivt, da den gir støtte og tar av for vekten du løfter.

Squat Racken er et viktig apparat for å trene musklene i ben og rumpe, men den kan også brukes til andre øvelser, som for eksempel militærpress og benkpress. For å få maksimalt utbytte fra treningen, er det viktig å trene variert og inkludere ulike treningsapparater i treningsøktene dine. Tredemølle, ellipsemaskin og romaskin er eksempler på andre treningsapparater som kan gi deg en god kardiovaskulær trening og økt utholdenhet.

Ved å kombinere styrketrening på Squat Racken med kardiovaskulær trening på tredemølle, ellipsemaskin og romaskin kan du få en helhetlig trening og oppnå bedre resultater.

For de som ønsker å ta treningsregimet sitt til neste nivå, kan en massasjepistol være et nyttig verktøy. En massasjepistol kan bidra til å redusere muskelspenninger og ømhet etter en treningsøkt, og gi bedre blodsirkulasjon i musklene.

Helsefordeler ved å trene knebøy

Det finnes utrolig mange gode helsefordeler ved å trene øvelser som for eksempel knebøy. Du vil selvsagt bli sterkere, bygge mer muskelmasse og se bedre ut – men det er langt flere fordeler å hente, og de vil vi fortelle deg mer om her.

Styrker kjernemuskulaturen
Knebøy kan hjelpe til med å styrke kjernemuskulaturen i kroppen din, som igjen vil gjøre hverdagslige bevegelser som å bøye seg eller stå rett opp og ned mye enklere.

En sterk kjernemuskulatur vil også kunne forbedre balansen din, redusere smerter i korsryggen og gi deg en bedre holdning.

Reduserer risikoen for skader
Dersom du trener på en måte som styrker musklene i den nedre halvdelen av kroppen din, så vil det bli mye enklere for deg å utføre øvelser hvor du bruker hele kroppen. Musklene vil dermed hjelpe deg med å utføre øvelsene korrekt samt å forbedre balanse, mobilitet og holdning mens du trener.

Du vil i tillegg kunne redusere risikoen for skader ved at du utfører øvelsene korrekt – det er fordi både sener, leddbånd og skjelettet styrkes.

Forbrenner kalorier
Det er ikke bare kondisjonstrening som kan hjelpe deg med å forbrenne kalorier. Styrkeøvelser som knebøy kan nemlig også forbrenne flere kalorier enn du tror. Dersom du utfører øvelsene med en høy intensitet så kan du forbrenne massevis av kalorier også under styrketrening.

Dersom du for eksempel veier ca. 70 kg så vil rundt 30 minutter med intens styrketrening eller vektløfting kunne forbrenne ca. 223 kalorier.

I tillegg til de kroppslige fordelene som påvirker helsen så er det også en stor fordel at du kan utføre styrkeøvelser stort sett hvor som helst – og når du først har mestret korrekt teknikk så kan du prøve mange ulike variasjoner av knebøy-øvelsen. Du kan også sette en treningsbenk under maskinen. Da har du muligheten til å gjøre benkpress.

Når det kommer til styrketrening, er squat rack et populært og essensielt treningsutstyr for å utføre knebøy. Knebøy er en av de mest effektive øvelsene for å utvikle styrke og muskelmasse i underkroppen, inkludert setemuskulaturen, lårene og leggene. Squat racks gir støtte og sikkerhet under treningen, og lar deg justere vektene etter eget behov og progresjon.

I tillegg til squat racks finnes det også andre treningsapparater som kan hjelpe deg med å forbedre styrken i hele kroppen. Et eksempel på dette er stakemaskiner. Disse maskinene er utmerkede for å trene både overkropp og underkropp, og de gir en jevn og kontrollert motstand som hjelper deg med å oppnå effektiv muskelaktivering.

Stakemaskiner kan enkelt kombineres med andre treningsapparater, som squat racks, for å skape et allsidig og komplett treningsprogram. Ved å integrere både squat racks og stakemaskiner i treningsrutinen din, kan du sikre at du får en balansert og helhetlig styrkeøkning i hele kroppen.

Er du imidlertid glad i vannsport så kan du med fordel lese vår artikkel om SUP brett. Liker du å følge med på målingene dine og se fremskritt så kan det også være lurt å vurdere en pulsklokke.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Body Solid Pro Power Rack GPR378 Squat rack

Body Solid Commercial Rack SPR500 Squat rack

Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym

ProForm Full Rack

Abilica sammenleggbart stativ

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme