Hvor mye søvn trenger barn? – Les hele guiden

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Barn trenger mye søvn, men det kan være vanskelig å vite hvor mye søvn de faktisk trenger.

Å ikke få nok søvn kan føre til alle slags problemer for barn, fra grettenhet og vanskeligheter med å prestere på skolen til overvekt og diabetes. I vår guide finner vi ut hvor mye søvn barn faktisk trenger, slik at du kan benytte deg av praktiske informasjon og tips om hva du kan gjøre for å hjelpe barna dine til å få en så god natts søvn som mulig.


Hvorfor er søvn så viktig for barn?

Søvn er svært viktig for et barns helse og velvære. Søvn hjelper kroppen med å vokse og utvikle seg, og gir også hjernen en sjanse til å hvile og restituere etter dagens aktiviteter. Mangel på søvn kan føre til mange problemer for barn, inkludert dårlige karakterer på skolen, atferdsproblemer og til og med helseproblemer.

De fleste eksperter er enige om at barn trenger mellom 10 og 12 timers søvn per dag, selv om dette kan variere fra person til person. Det er også viktig at barna følger en regelmessig søvnplan, slik at kroppen kan komme inn i en rytme, som vil gjøre at de får mest mulig ut av søvnen.

Det er flere ting foreldre kan gjøre for å hjelpe barna å få den søvnen de trenger, inkludert å ha en fast leggetid, holde soverommet mørkt og stille og unngå digitale skjermer før leggetid. Med litt innsats kan du hjelpe barna dine med å få den søvnen de trenger for å være sunne og lykkelige.

Hvor mye skal babyer sove?

Det sies at en nyfødt baby trenger å sove 16 til 18 timer i døgnet. Denne søvnen er imidlertid ikke kontinuerlig og kan deles opp i kortere perioder. Når barnet blir eldre, vil det trenge mindre søvn. Når de er tre måneder gamle synker behovet til rundt 14 timer søvn per dag. Etter 6 måneder trenger de omtrent 12 timers søvn per dag.

Hvor mye bør småbarn sove?

Småbarn (1-3 år) trenger ca. 12 timers søvn per dag. Noen småbarn kan fortsatt trenge en lur i løpet av dagen, selv om dette ikke alltid er tilfelle. De fleste barn over 3 år trenger ikke lenger en lur på dagtid.

Når kan en baby sove på magen?

De fleste babyer sover på ryggen, men noen foretrekker kanskje å sove på magen. Hvis babyen din er frisk og ikke har noen medisinsk grunn til å sove på ryggen, kan du la ham sove i den stillingen han foretrekker. Bare pass på å holde et øye med dem og overvåke pusten deres mens de sover. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte barnelegen din.

Hvilke klær bør en baby sove i?

Når det kommer til søvn, er det mange forskjellige ideer om hva som er best for babyer. Noen sier at babyer ikke skal sove i annet enn bleie, mens andre mener at det er viktig å kle dem i varme klær.

Det finnes derfor ikke noe klart svar til dette spørsmålet Noen babyer sover bedre når de er varme, mens andre ikke liker å være overkledd. De fleste foreldre må eksperimentere for å finne det som fungerer best for barna deres. Hvis du er bekymret for at babyen din blir for kald, kan du kle babyen i en sovepose eller andre typer klær som er laget for å holde babyer varme om natten.

Du kan også bruke et teppe, men da bør du sørge for å stikke det ordentlig inn slik at barnet ikke kan sparke det av seg i løpet av natten. Hvis du er bekymret for at babyen din blir for varm i løpet av natten, kan du kle babyen i lette klær eller bruke et luftig teppe som puster. Du kan også vurdere å sette opp en vifte i rommet for å holde luften i bevegelse.

Det viktigste er å sørge for at barnet ditt er komfortabelt og kan sove godt. Du må kanskje eksperimentere litt med forskjellige klesalternativer til du finner det som passer best for barnet ditt. Hvis du vil sove bedre, er det viktig for deg å ha den beste sengen for dine behov. Sjekk ut vår guide til de beste kontinentalsengene og regulerbar seng og finn den sengen som passer best for dine preferanser. Hvis du ikke vet hvilken seng du skal få kan du også sjekke vår guide for de beste sengene generelt. Les også om det beste bæresjalet for din baby.

FAQ

Hvor mye søvn trenger babyer?
Det anbefales at en nyfødt baby sover 16-18 timer per dag. Denne søvnen er imidlertid ikke kontinuerlig og kan deles inn i kortere øyeblikk. Behovet for søvn går ned med alderen. Fra de er tre måneder gamle trenger de kun cirka 14 timers søvn per dag. Etter seks måneder trenger de omtrent 12 timers søvn per dag.
Hvor mange timers søvn trenger småbarn?
De fleste småbarn trenger 12 timers søvn per dag, selv om noen fortsatt kan trenge en lur i løpet av dagen. Fra de er tre år og oppover trenger de vanligvis ikke lenger en lur på dagtid.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere