Siemens tørketrommel test – Her er de beste modellene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen ser vi nærmere på tørketromler fra merket Siemens. De fleste tørketromlene er populære blant forbrukerne, som har gitt modellene gode anmeldelser. 

Vi går igjennom modellenes funksjoner og spesifikasjoner – og tatt en titt på hva forbrukerne sier i brukeranmeldelsene. I tillegg til dette går vi også igjennom alternativer til tørketromler fra Siemens som har klart seg godt i eksperttester hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. 

Etter gjennomgangen av de ulike tørketromlene kan du finne gode råd og flere guider som kan hjelpe deg med å velge riktig modell.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra utvalgte tester og brukeranmeldelser. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

Siemens tørketrommel test-guide – Her er de beste tørketromlene fra Siemens 

I avsnittene nedenfor får du en oversikt over de beste tørketromlene fra Siemens. Hos Forbrukerliv har vi gjennomgått eksperttester fra inn- og utland, og samlet de beste modellene her. Du finner også en prissammenligning under de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan danne deg en oversikt over hvor du finner den billigste forhandleren.


Siemens WT4HXKL9DN

✅ 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren Skousen.no

Siemens WT4HXKL9DN

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Siemens WT4HXKL9DN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men den har imidlertid fått gode anmeldelser fra brukerne. Hos forhandleren Skousen.no har tørketrommelen nemlig fått 5 av 5 stjerner.

Brukerne merker seg her at dette er en kvalitetsmaskin som lever opp til deres forventninger og virker som den skal. Ingen av brukerne nevner noen ulemper ved tørketrommelen.

Ved kjøp av Siemens WT4HXKL9DN må man huske å være oppmerksom på målene dersom modellen skal plasseres oppå en vaskemaskin.

Energivennlig kondenstørketrommel med selvrensende kondensator

Siemens WT4HXKL9DN er en stor tørketrommel som har en kapasitet på 9 kilo tøy. Maskinen er derfor velegnet til en større familie på rundt fem eller flere personer. I tillegg har tørketrommelen energimerkingen A++, derfor bruker den ikke mye energi i løpet av et år.

I tillegg er Siemens WT4HXKL9DN utstyrt med en selvrensende kondensator. Den selvrensende kondensatoren renser seg selv etter hver tørking slik at man ikke trenger å gjøre dette manuelt.

Velg mellom flere tørkeprogrammer

Med Siemens WT4HXKL9DN får man en tørketrommel der man kan velge mellom forskjellige tørkeprogrammer alt etter hvilket tøy man ønsker å tørke.

Disse programmene inkluderer blant annet bomull, skjorter, undertøy, håndklær, outdoor, mix, syntetisk og Super 40. Dersom man har behov for en rask tørking kan man bruke Super 40-programmet som bare varer i 40 minutter.

De forskjellige programmene kan stilles inn via maskinens LED-display. På displayet finnes det også en timer-funksjon. Med timer-funksjonen kan man programmere modellen til å starte opptil 24 timer på forhånd.

Siemens WT4HXKL9DN bråker ikke mye under tørkeprosessen takket være et lydnivå på bare 62 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Skånsom tørking av tøyet

Ved kjøp av Siemens WT4HXKL9DN er man sikret en tørketrommel med en skånsom tørkeprosess. Dette er på grunn av trommelsystemet SoftDry som sikrer en stabil temperatur og en jevn luftstrøm. Dette gjør at tøyet unngår å bli skadet når man tørker det.

Sist, men ikke minst kommer Siemens WT4HXKL9DN med LED-belysning inne i trommelen. Dermed har man alltid en god oversikt i forhold til om man har fått alt tøy ut av selve trommelen.

Spesifikasjoner ved Siemens WT4HXKL9DN – mål:
 Høyde: 85,7 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 59,9 centimeter
 Vekt: 55,56 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens WT4HXKL9DN – nøkkelopplysninger:
Type: Kondenstørketrommel
Kapasitet: 9 kilo
Energiklasse: A++
Kondenseringsevne: A
Årlig strømforbruk kWh: 259
Lydnivå ved standardprogram dB(A): 62 dB

Fordeler ved Siemens WT4HXKL9DN:
Skånsom tørking
Romslig tørketrommel
LED-belysning inne i trommelen
Selvrensende kondensator
Flere tørkeprogrammer


Siemens WT43H007DN

✅ Gode brukeranmeldelser

Siemens WT43H007DN

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Siemens WT43H007DN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld populære blant forbrukerne. Tørketrommelen har nemlig fått gode brukeranmeldelser hos diverse forhandlere.

De fleste forbrukerne legger ekstra vekt på at Siemens WT43H007DN kommer med mange programmer, samt at den er enkel å betjene – noe de mener er en fordel.

Det er ikke mange som nevner noen ulemper ved modellen, men et par av forbrukerne mener at tøyet fremdeles kan være litt fuktig selv om maskinen selv har vurdert at det skulle vært tørt.

Det er også viktig at man er oppmerksom på tørketrommelens størrelse dersom man vil plassere den oppå en vaskemaskin.

Forbrukerne: Brukervennlig tørketrommel med gode funksjoner

Siemens WT43H007DN er en populær tørketrommel blant forbrukerne – som mener at denne modellen vil passe godt inn i de fleste hjem.

For eksempel skriver én av brukerne at «det er en veldig god tørketrommel med mange gode programmer som passer perfekt til vårt bruk». Dette er en annen bruker også enig i og skriver at de er «svært fornøyde med denne tørketrommelen da den kommer med mange gode funksjoner og er enkle å betjene».

I tillegg til dette nevner et par forbrukere også at modellen er forholdsvis stillegående i tillegg til at den «tørker perfekt når den stilles inn riktig». Noen av forbrukerne mener imidlertid at det kan være litt vanskelig å stille inn tørketrommelen i begynnelsen, men når man først har lært seg hvordan den fungerer så er den både «effektiv» og «fantastisk».

Tørketrommel med sensorstyring og timer-funksjon

Med Siemens WT43H007DN får man en tørketrommel som kan romme hele 7 kilo tøy. Dette passer godt til en husstand på ca. 3 til 4 personer.

Videre kommer Siemens WT43H007DN med en sensorstyring som selv velger den nødvendige tørketiden. Det vil si at modellen kommer med en sensor som måler restfuktigheten i tøyet før programmet vurderer hvor lenge det skal tørke.

Siemens WT43H007DN kommer også med en timer-funksjon. På den måten kan man stille inn maskinen til å starte når det passer. I og med at tørketrommelen er plassert i energiklasse A+, er man sikret en forholdsvis energibesparende modell som ikke bruker mye energi i løpet av året.

Tørketrommelen er også utstyrt med et easyClean-filter og en sensorstyrt autoDry-teknologi. EasyClean-filteret sørger for at det er enkelt å fjerne lo fra kondensfilteret, og autoDry-teknologien forhindrer at klærne krymper under tørkeprosessen.

Modell med mange programmer, softDry-system og AntiVibration-design

Siemens WT43H007DN er utstyrt med en god del programmer slik at man kan velge nøyaktig det programmet som passer best til tøyet eller tekstilene. Den kommer blant annet med programmer som Skjorter, Dun, Outdoor, Antikrøll, Håndklær, Ull, Mix og mye mer. Tørketrommelen kommer med et tørkeprogram som kan tørke tøyet på kun 40 minutter dersom det først vaskes med vaskeprogrammet Super15.

I tillegg til dette kommer tørketrommelen med et softDry-system. Dette systemet sørger for å tørke tøyet forsiktig og skånsomt da trommelen er designet på en spesiell måte. Trommelen er nemlig en stor og unik galvanisert trommel.

Sist, men ikke minst, er Siemens WT43H007DN utstyrt med et AntiVibration-design. Med AntiVibration vil tørketrommelen bråke og vibrere mindre under bruk – derfor ligger også modellens lydnivå kun på 66 dB, som er forholdsvis lavt. Til sammenligning vil en samtale i et normalt stemmeleie ha et lydnivå på 60 dB.

Spesifikasjoner ved Siemens WT43H007DN – mål:
Høyde: 85,4 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 63,6 centimeter
 Vekt: 45,7 kilo 

Spesifikasjoner ved Siemens WT43H007DN – nøkkelopplysninger:
Type: Kondenstørketrommel
Kapasitet: 7 kilo
Energiklasse: A+
Kondenseringsevne: B
Årlig strømforbruk kWh: 233
Lydnivå ved standardprogram dB(A): 66 dB 

Fordeler ved Siemens WT43H007DN:
Tørketrommel med easyClean-filter og autoDry-teknologi
Med en skånsom trommel
Stillegående modell med AntiVibration-design
Med timer-funksjon
Flere programmer


Dette bør du tenke på før du kjøper ny tørketrommel

Når du er på utkikk etter en tørketrommel så kan det virke uoversiktlig da det i dag finnes mange valgmuligheter på markedet. Det er også mange ting du bør forholde deg til og tenke på når du skal kjøpe ny tørketrommel. Hvis du skal kjøpe deg en tørketrommel så finner du her flere gode råd om hva du bør tenke på:

Skal det være avtrekk eller kondens?

Til å begynne med må du finne ut av om du vil ha en kondenstørketrommel eller en avtrekkstørketrommel.

En kondenstørketrommel sørger for å lede vannet ned i en vannbeholder før det samles opp som kondensvann. Med denne typen tørketrommel slipper man å lage et hull i veggen til avtrekk.

Det kan imidlertid være vanskelig å samle opp alt vannet for enkelte kondenstørketromler – derfor kan det hende at noe av fukten ender opp i rommet maskinen står i. Man må derfor sørge for å lufte ut jevnlig.

Med en avtrekkstørketrommel må du lage et hull i veggen slik at fukten føres ut via et rør. Dette kan være en ulempe for noen, men til gjengjeld vil du slippe å få fukt i huset.

Derfor må du finne ut av hva slags tørketrommel som passer best til deg og dine behov.

Tørketrommelens energiforbruk

En annen ting du bød være oppmerksom på er hvilken energiklasse tørketrommelen er plassert i. Sørg for at du leser energimerket grundig og finner ut hvor mye energi den spesifikke modellen bruker i løpet av et år – samt ved hvert tørkeprogram. Det vil gjøre det enklere for deg å finne en energieffektiv modell dersom det er det du vil ha.

Er det viktig å ha en rask tørketrommel?

Hvis det er viktig for deg å kjøpe en tørketrommel som er rask og effektiv til å tørke tøy så må du tenke over hva slags modell du vil ha. Generelt sett sies det at avtrekkstørketromler er raskere til å tørke tøy sammenlignet med kondenstørketromler.

Vær oppmerksom på tørketrommelens mål

Hvis du gjerne vil plassere tørketrommelen på et bestemt sted – som for eksempel oppå en vaskemaskin – må du sørge for at du alltid sjekker målene til modellen før du kjøper den. På den måten kan du finne en tørketrommel som passer akkurat til det stedet du vil plassere den.

Trommelens kapasitet

Trommelens kapasitet
Hvor mye kan tørketrommelen romme? Dette er enda en viktig faktor du bør vurdere.

Det er svært individuelt hva forbrukere vil ha når det kommer til kapasitet. Det kommer som regel an på hvor ofte du bruker tørketrommelen og hvor mange mennesker som bor i husstanden. De fleste tørketromler har en kapasitet på mellom 6 og 9 kilo.

I tillegg til dette kan du også ta en titt på hva slags trommel det er. Er det lys i trommelen, er det en skånsom trommel – og hvilke andre fordeler har den spesifikke modellen?

Hvilken vei åpnes døren?

Det kan også være en fordel å kjøpe en tørketrommel hvor døren kan festes på begge sider. Det kan nemlig være enklere å plassere tørketrommelen dersom du har mulighet til å henge døren akkurat der du vil.

Hvor mye bråker modellen?

Bråker modellen mye eller lite? Bråk kan virke veldig sjenerende, derfor er det en fordel dersom du sjekker maskinens lydnivå. Vanligvis har tørketromler et lydnivå på litt over 60 dB – noe som ikke er mye da en samtale i et normalt stemmeleie har et lydnivå på 60 dB.

Hvor brukervennlig er tørketrommelen?

Det kan være stor forskjell på tørketrommelens funksjoner og hvor brukervennlig den er. Dette kan du finne ut av ved å ta en titt på displayet for å se om det er enkelt å forstå – eller om det virker som en mer avansert modell. I tillegg til dette kan det også være en fordel å kjøpe en tørketrommel som viser både resttid og som har en timer-funksjon.

Spesialprogrammer

SpesialprogrammerKommer tørketrommelen med flere spesialprogrammer, eller har den kun de vanligste programmene? Jo flere spesialprogrammer, desto mer er det å velge mellom når det kommer til å finne et program som passer til ulike typer tøy og tekstiler.

Sikkerhetsfunksjoner

Sist, men ikke minst, må du finne ut av om tørketrommelen har noen sikkerhetsfunksjoner. Hvis du for eksempel har små barn, er det viktig at du kjøper en med barnesikring eller en annen type lås.

Hvis du vil lese flere gode råd om hva du bør tenke på når du skal kjøpe ny tørketrommel, kan du klikke på denne artikkelen fra Which.co.uk.


Slik får du mest mulig ut av tørketrommelen din

Det sies ofte at en tørketrommel bruker mye energi, er hard mot tøyet og at den kan ende med å ødelegge eller skade plaggene. Dersom du sørger for å bruke tørketrommelen din på best mulig måte og tar noen forholdsregler, kan du få mest mulig ut av tørketrommelen din – men hva bør du gjøre?

Sørg for å lese bruksanvisningen
Først og fremst bør du lese tørketrommelens bruksanvisning. På den måten kan du enklere finne ut hva den kan og hva den ikke kan før du går i gang med å bruke den.

Sørg for å variere temperaturen
Du må også sørge for å variere temperaturen når du tørker tøy i tørketrommelen. Det er nemlig forskjell på hva ulike materialer tåler – og ikke tåler – når det kommer til varme.

Ikke fyll for mye i tørketrommelen
Ikke fyll for mye i tørketrommelenDu må også sørge for at du ikke fyller for mye i tørketrommelen på én gang. Det skal nemlig være nok plass til at tøyet kan bevege seg rundt i trommelen. Før du starter tørkeprogrammet er det lurt å prøve å putte en hånd inn i trommelen. Dersom det er plass til hånden din så har du sannsynligvis ikke overfylt maskinen.

Sorter tøyet ditt
Dersom plaggene ikke veier like mye, bør de ikke tørkes samtidig. Det kan derfor være en fordel å for eksempel tørke lett sommertøy for seg selv – og ikke sammen med mange tunge håndklær.

Bruk riktig program
I dag kommer mange tørketromler med flere spesialprogrammer slik at du kan velge det programmet som passer til nøyaktig de tekstilene du vil tørke. Ved bruk av riktig program er det en større sjanse for at det ikke skjer noe med tøyet i løpet av tørkeprosessen.

Sentrifuger tøyet i vaskemaskinen
Sentrifuger tøyet i vaskemaskinenEt godt tips er å sentrifugere tøyet i vaskemaskinen før du legger det i tørketrommelen. Dette sørger for at tøyet tørker raskere da det inneholder mindre vann enn hvis du ikke sentrifugerte det.

Sørg for å rense lofilteret
Det er viktig at du husker å rense lofilteret regelmessig da det ellers kan forlenge tørketiden og øke strømforbruket. Det kan være en fordel dersom du husker å rense det etter hver gang du har brukt tørketrommelen.

 


Forstå energimerket

Som vi nevnte tidligere i denne artikkelen, er det viktig at du tar en titt på tørketrommelens energimerke. I dette avsnittet kan du finne mer informasjon om energimerket slik at du vet nøyaktig hva du skal se etter.

Forstå energimerketEnergimerket gjør det enklere for deg å finne de mest energieffektive produktene på markedet. Dette gjelder uansett om du er på utkikk etter et nytt kjøleskap, en ny vaskemaskin eller en ny tørketrommel.

Det mest utbredte og anerkjente energimerket er EU’s obligatoriske ordning for energimerking. På energimerket kan du nemlig finne all den informasjonen du trenger dersom du vil kjøpe et energivennlig produkt.


Dette kan energimerket fortelle deg:

Først og fremst kan du se en bokstav som viser hvilken energiklasse produktet er plassert i. Denne skalaen går generelt sett fra A til G, hvor A er det beste og G det dårligste. Skalaen kan imidlertid variere fra produkt til produkt, men A vil alltid være det beste.

Det vil også finnes en grønn pil som viser hvilken klasse som er det beste merket da dette avhenger av produktet. I tillegg til dette viser også energimerket produktets årlige energiforbruk. Dette vises i kWh/år.

Sist, men ikke minst, kan du finne mer informasjon om alt ifra støynivå til vannforbruk – og andre funksjoner. Dette er imidlertid kun mulig på noen produkter, derfor kan dette variere fra produkt til produkt.

Energimerking av tørketromler

Som vi har forklart ovenfor, kan et energimerke hjelpe deg med å finne den tørketrommelen som er best for deg dersom du helst vil ha en strømbesparende og energieffektiv modell.

På energimerket kan du se hvor mye strøm tørketrommelen bruker i løpet av et år. Du kan også finne opplysninger om tørketrommelens lydnivå og kapasitet.

I tillegg til dette så informerer energimerket om typen tørketrommel. Det gjør at du kan se om modellen er en avtrekkstørketrommel eller om det er en kondenstørketrommel. Du kan også sjekke kondenseringsevnen som er merket på en skala fra A til G, hvor A er det beste.

Det anbefales at du går etter tørketromler som er plassert i energiklasse A++ eller A+++ da disse er de mest energibesparende. Når det kommer til tørketromler så går energiskalaen fra A+++ til D.

De mest energieffektive tørketromlene er derfor energimerket med enten A++ eller A+++. Danske Sparenergi.dk skriver for eksempel at kondenstørketromler med en innebygd varmepumpe som regel er plassert i de beste energiklassene.

 


Slik er tørketromlene blitt testet 

Hvis du vil vite mer om hvordan tørketromler blir testet så kan du lese videre her. I dette avsnittet kan du nemlig lese mer om hvordan eksperter tester og anmelder de ulike tørketromlene som finnes på markedet.

Tørketromler testes ved bruk av flere programmer

TørketromlerDe fleste eksperter begynner med å teste alle tørketromlene ved å fylle de med ulike typer tekstiler og klær, før de setter i gang et av programmene.

Vanligvis bruker de flere forskjellige programmer for å se hvilke modeller som klarer seg best – og hvilke modeller som ikke klarer seg like godt. De fleste ekspertene tester maskinene på alt ifra ull til bomull og syntetisk stoff.

Hvor energivennlig er maskinen i forhold til mengden tøy?

I tillegg til de ulike programmene så blir alle tørketromlene testet i forhold til hvor mye energi de bruker ved hver testfylling.

På den måten kan ekspertene enklere skaffe seg en oversikt over hvor energivennlig maskinen faktisk er. Dette er en viktig faktor når det kommer til denne type produkter.

Hvor brukervennlig er egentlig tørketrommelen?

Selv om man mener at en bestemt tørketrommel er brukervennlig og energivennlig, så kan dette variere fra person til person.

Det er imidlertid fremdeles mulig å vurdere dette da ekspertene vanligvis også tar en titt på produktets bruksanvisning, display, knapper, rensing av filter og mye mer.

På den måten kan ekspertene vurdere om det er enkelt å komme i gang med maskinen uten å måtte lese bruksanvisningen – eller om det tar litt tid før man har lært maskinen å kjenne.

Hvor effektiv er tørketrommelens tørkeevne?

En faktor som er ekstra viktig for mange eksperter å teste, er selve tørkeevnen til modellen.

Det er også en fordel dersom nøyaktigheten på programmene blir testet. På den måten kan man nemlig enklere finne ut av hvor optimalt maskinen tørker klærne – samt om maskinen tørker tøyet til den restfuktigheten man ønsker.

Bråker modellen litt eller mye?

Sist, men ikke minst, så sjekker ekspertene tørketromlenes lydnivå. De fleste vil ha en stillegående tørketrommel som ikke sjenerer hele hjemmet under bruk.

Vanligvis bedømmes bråket av flere personer som deretter vurderer om de mener at modellen bråker litt eller mye.

I tillegg til dette kommer tørketrommelen selvfølgelig også med et lydnivå som ekspertene forholder seg til. Dette lydnivået ligger vanligvis på mellom 64 til 66 dB for tørketromler, men det er imidlertid mulig å finne tørketromler som kommer med både et høyere og lavere lydnivå enn dette.

 


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Siemens WT4HXEL9DN

✅ 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren Skousen.no

Siemens WT4HXEL9DN

.
Siemens WT4HXEL9DN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær modell blant forbrukerne. Tørketrommelen har nemlig fått 5 av 5 stjerner av brukerne hos forhandleren Skousen.no.

Her skriver brukerne at dette er en god tørketrommel som ikke trenger å bli renset hele tiden fordi den klarer dette selv. Ingen av brukerne nevner noen utpregede ulemper ved denne trommelen.

Ved kjøp av Siemens WT4HXEL9DN må man være oppmerksom på målene dersom man ønsker å plassere tørketrommelen opp på en vaskemaskin.

Romslig tørketrommel med sensorstyring

Med Siemens WT4HXEL9DN får man en romslig tørketrommel med en kapasitet på 9 kilo tøy.

Dette gjør at den er velegnet til en familie på rundt fem personer eller mer. I tillegg er maskinen plassert i energiklasse A, så den bruker ikke mye energi i løpet av et år.

Takket være maskinens sensor kan den måle tøyets restfuktighet. Ut ifra dette fastsetter tørketrommelen selv den spesifikke tørketiden slik at tøyet blir tørket på en optimal måte uten at det blir overtørket.

Siemens WT4HXEL9DN har også et lydnivå på 59 dB, så den bråker ikke mye under bruk. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Skånsom tørking

Siemens WT4HXEL9DN er en intelligent tørketrommel som kommer med et SoftDry- trommelsystem. Dette trommelsystemet sørger for en jevn luftstrøm og en nøyaktig temperatur slik at tøyet tørkes på den mest skånsomme måten. Dette gjør også at tøyet ikke blir skadet under prosessen.

I tillegg har Siemens WT4HXEL9DN en timer-funksjon og en innebygd tørkefunksjon med damp.

Timer-funksjonen gir brukeren mulighet til å programmere maskinen til å starte på et bestemt tidspunkt, mens den innebygde damptørkefunksjonen hjelper til med å glatte ut tøyet under tørkeprosessen. Tøyet vil dermed ikke bli så krøllete, noe som gjør strykingen enklere.

Mange tørkeprogrammer

Siemens WT4HXEL9DN er utstyrt med forskjellige tørkeprogrammer slik at man kan velge et program ut ifra hva man skal tørke. Disse programmene inkluderer alt ifra skjorter til bomull, undertøy, håndklær, outdoor, tepper, miks og mye mer.

Når man skal velge et program så kan dette gjøres på maskinens display på fronten eller via Home Connect-appen. Med denne appen kan man nemlig starte tørketrommelen når man er hjemme, eller når man er på farten. I appen kan man også holde et øye med maskinen for å se når tøyet er tørt.

Spesifikasjoner ved Siemens WT4HXEL9DN – mål:
 Høyde: 84,2 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 59,9 centimeter
 Vekt: 59,6 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens WT4HXEL9DN – nøkkelopplysninger:
Type: Kondenstørketrommel
Kapasitet: 9 kilo
Energiklasse: A
Kondenseringsevne: B
Årlig strømforbruk kWh: 193
Lydnivå ved standardprogram dB(A): 59 dB

Fordeler ved Siemens WT4HXEL9DN:
SoftDry-trommelsystem
Sensorstyring
Kan betjenes via en app
Romslig tørketrommel
Energivennlig


LG RC80U2AV0W

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

LG RC80U2AV0W

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt LG RC80U2AV0W som de har gitt en god anmeldelse. Dette har de blant annet gjort fordi de er fornøyde med modellens lave energiforbruk og effektive kondenseringsevne.

Til gjengjeld er de svenske ekspertene mindre imponerte over tidsforbruket ved noen av tørkeprogrammene.

Ved kjøp av LG RC80U2AV0W må man huske å være oppmerksom på målene dersom man ønsker å plassere den oppå en vaskemaskin.

Energibesparende tørketrommel

LG RC80U2AV0W er en energibesparende tørketrommel med energimerkingen A+++. Det vil si at maskinen ikke bruker mye energi i løpet av et år – noe som ikke bare er en fordel for lommeboka, men også for miljøet. I tillegg har maskinen en kapasitet på 8 kilo tøy, så den er velegnet til en stor familie på rundt 4 til 5 personer.

I tillegg kommer LG RC80U2AV0W med en praktisk timer-funksjon som gir brukeren mulighet til å programmere modellen til å starte på et bestemt tidspunkt. Når tørketrommelen er i gang med en tørkeprosess så vil den heller ikke bråke mye under bruk da lydnivået ligger på kun 62 dB.  Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Brukervennlig tørketrommel 

Med LG RC80U2AV0W får man en brukervennlig tørketrommel som er enkel å betjene. Man har mulighet til å stille inn maskinen via en skruknapp på fronten eller via en app på en smarttelefon eller et nettbrett.

I tillegg er LG RC80U2AV0W utstyrt med besparende funksjoner i form av en Inverter-teknologi og ECO Hybrid.

Inverter-teknologien sørger for at maskinen tørker på en energieffektiv måte med en redusert tørketid, mens ECO Hybrid sikrer at maskinen tørker ved lavere temperaturer slik at prosessen er mer energivennlig og skånsom for tøyet.

Praktiske egenskaper

LG RC80U2AV0W er utstyrt med flere programmer som for eksempel blandet tøy, hurtigtørking, ull, dyner, kald luft og Allergy Care-program. Allergy Care-programmet sikrer at 99,9 % av alle allergener reduseres.

Sist, men ikke minst kommer LG RC80U2AV0W med en Smart Diagnosis-funksjon. Denne funksjonen hjelper til med å løse eventuelle problemer med maskinen. Man trenger bare plassere mobiletelefonen ved tørketrommelen, og deretter gjennomfører den en feilsøking sammen med dataen i maskinen slik at problemet blir løst.

Spesifikasjoner ved LG RC80U2AV0W – mål:
 Høyde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 69 centimeter
 Vekt: 56 kilo

Spesifikasjoner ved LG RC80U2AV0W – nøkkelopplysninger: 
Type: Kondenstørketrommel
Kapasitet: 8 kilo
Energiklasse: A+++
Kondenseringsevne: A
Årlig strømforbruk: 159 kWh/år
Lydnivå ved standardprogram dB(A): 62 dB

Fordeler ved LG RC80U2AV0W:
Inverter-teknologi
Allergy Care-program
ECO Hybrid
Energimerking A+++
Smart Diagnosis


Siemens WT47Y879DN

Siemens WT47Y879DN

Siemens WT47Y879DN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er likevel blitt inkludert i denne artikkelen slik at man kan skaffe seg en bedre oversikt over hva som finnes på markedet av tørketromler fra Siemens.

Med Siemens WT47Y879DN får man en romslig tørketrommel med en kapasitet på opptil 9 kilo. Tørketrommelen passer derfor godt til en familie på ca. 5+ personer. Dette er også en energivennlig modell da tørketrommelen er plassert i energiklasse A++. Derfor kan man trygt stole på at man får en energieffektiv modell som ikke bruker for mye energi i løpet av året.

Man bør imidlertid være oppmerksom på målene på tørketrommelen før man går til innkjøp av den dersom man vil plassere den oppå en vaskemaskin.

Tørketrommel med flere programmer og AntiVibration-design

Med Siemens WT47Y879DN får man en tørketrommel som kommer med flere programmer, AntiVibration-design og en timer-funksjon.

Tørketrommelen er også utstyrt med en del programmer slik at man kan velge akkurat det programmet som passer til det man ønsker å tørke. Disse programmene inkluderer blant annet Ull, Mix, Outdoor, Tepper, Håndklær, Tidsprogram varmt, Tidsprogram kaldt, Allergi Plus/Hygiene, superRask 40, Skjorter og Antikrøll.

I tillegg til dette kommer modellen med et tørkeprogram som kan tørke klærne på kun 40 minutter dersom tekstilene er blitt vasket med vaskeprogrammet super15. Modellen kan også tørke en full maskin 35 minutter raskere enn tidligere modeller.

Siemens WT47Y879DN kommer også med et AntiVibration-design som skaper stabilitet og dermed fører til mindre bråk og vibrasjon. Derfor ligger maskinens lydnivå kun på 64 dB – noe som gjør at den ikke kommer til å forstyrre hele hjemmet under bruk.

Tørketrommelen kommer også med en timer-funksjon man kan benytte seg av dersom man vil forhåndsprogrammere maskinen til å starte på et bestemt tidspunkt.

Modell med flere praktiske funksjoner

Siemens WT47Y879DN er utstyrt med en kondensator som er selvrensende. Det vil si at man aldri trenger å rengjøre kondensatoren manuelt da den tar seg av dette automatisk. Rengjøringsprosessen skjer etter hver tørking, derfor vil man få en kondensator uten lo som igjen vil optimere tørkeprosessen.

Videre kommer Siemens WT47Y879DN med en sensorstyrt autoDry-teknologi som forhindrer at tøyet krymper under tørkeprosessen. Derfor vil man ikke oppleve at tøyet kommer ut i en mindre størrelse når man skal legge klærne på plass i klesskapet.

Modellen er også utstyrt med en elektrisk barnesikring som sørger for at maskinen låses under bruk. På den måten er det ikke mulig for barn å åpne døren når maskinen er i gang med å tørke klær.

Brukervennlig tørketrommel med softDry-trommelsystem

Siemens WT47Y879DN er utstyrt med et stort og intuitivt display som sørger for å gi brukeren en oversikt over all programinformasjon. På displayet kan man se programforløp, omdreiningstall og temperatur.

I tillegg til at maskinen er brukervennlig og har et intuitivt display, kommer Siemens WT47Y879DN også med et softDry-trommelsystem. Dette er et unikt trommelsystem som sørger for en jevn luftstrøm og en konstant temperatur. Tøyet blir fordelt i trommelen på en måte som er skånsom og forsiktig slik at det ikke skades under prosessen.

Spesifikasjoner ved Siemens WT47Y879DN – mål:
Høyde: 84,2 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 59,9 centimeter
 Vekt: 55,2 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens WT47Y879DN – nøkkelopplysninger:
Type: Kondenstørketrommel
Kapasitet: 9 kilo
Energiklasse: A++
Kondenseringsevne: A
Årlig strømforbruk kWh: 259
Lydnivå ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordeler ved Siemens WT47Y879DN:
Med flere programmer
Med AntiVibration-design
Energivennlig modell
Med softDry-trommelsystem
Brukervennlig modell


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke Siemens tørketromler har fått de beste anmeldelsene

Siemens WT4HXKL9DN, Siemens WT4HXEL9DN og Siemens WT43H007DN

Hvordan testes Siemens tørketromlene?

Maskinene vurderes ut ifra deres tørkeevne, jevnhet av tørkingen og evnen til å etterlate den ønskede mengden restfukt (alt etter valg av program). I tillegg ses det også på støynivå, energiforbruk og brukervennlighet.

Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for tørketromler går fra A+++ som det beste – helt til D som det dårligste. Det anbefales at man ser etter en maskin med A+ som et minimum.


Gjennomgang av testkilder

Råd & Rön  
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön utfører tester og anmeldelser av ulike forbrukerprodukter. Her har Råd & Rön laget en omfattende test av tørketromler fra ulike produsenter som ligger i forskjellige prisklasser. Dette inkluderer blant annet de to modellene Miele TDB220WP Active og Bosch WTW8758LSN. I testen har de fokusert på å teste alt ifra tørkeevne til brukervennlighet, funksjoner og energiforbruk med mer.

Du kan lese mer om testen fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön her. Du bør imidlertid være oppmerksom på at full tilgang krever et abonnement. Du kan også velge å kjøpe deg tilgang til enkelte tester individuelt.


Andre relevante tester:

Hos Forbrukerliv finner du vår generelle tørketrommel test hvor vi har samlet alle de tørketromlene som klarer seg best i testene på tvers av ulike produsenter.

Dersom du allerede vet at du vil skaffe deg en kondenstørketrommel så bør du lese vår artikkel om dette. Her finner du en stor oversikt over alle de beste modellene – samt tips og råd til hva du bør tenke på før du går til anskaffelse av en kondenstørketrommel.

Hvis du bor i en liten leilighet og ønsker å kombinere vaskemaskin og tørketrommel i ett produkt, bør du også vurdere å lese vår artikkel om vaskemaskiner med tørketrommel. Her har vi samlet de modellene som har fått de beste anmeldelsene av ulike eksperter som har testet dem.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere