Siemens tørketrommel test 2020 – Her er de beste modellene ifølge ekspertene

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på tørketromler fra merket Siemens. De fleste tørketromlene er populære blant forbrukerne, som har gitt modellene gode anmeldelser. 

Vi går igjennom modellenes funksjoner og spesifikasjoner – og tatt en titt på hva forbrukerne sier i brukeranmeldelsene. I tillegg til dette går vi også igjennom alternativer til tørketromler fra Siemens som har klart seg godt i eksperttester hos det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. 

Etter gjennomgangen av de ulike tørketromlene kan du finne gode råd og flere guider som kan hjelpe deg med å velge riktig modell.

Denne artikkelen inneholder:
🔸 Oversikt over tørketromler fra Siemens
🔸 Alternativer til tørketromler fra Siemens
🔸 Guide til hva du bør overveie før kjøp av ny tørketrommel
🔸 Slik får du mest mulig ut av tørketrommelen din
🔸 Informasjon om energimerket
🔸 Informasjon om hvordan tørketromler testes

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra utvalgte tester og brukeranmeldelser. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

Siemens tørketrommel test – Her er de beste tørketromlene fra Siemens 

I avsnittene nedenfor får du en oversikt over de beste tørketromlene fra Siemens. Hos Forbrukerliv har vi gjennomgått eksperttester fra inn- og utland, og samlet de beste modellene her. Du finner også en prissammenligning under de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan danne deg en oversikt over hvor du finner den billigste forhandleren. 


Siemens WT43H007DN

✅ Gode brukeranmeldelser

Siemens WT43H007DN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 490,00 Kr. 0,00 Kr. 5 490,00 Kr. Les mer
5 490,00 Kr. 0,00 Kr. 5 490,00 Kr. Les mer
5 490,00 Kr. 0,00 Kr. 5 490,00 Kr. Les mer

 

Siemens WT43H007DN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld populære blant forbrukerne. Tørketrommelen har nemlig fått gode brukeranmeldelser hos diverse forhandlere.

De fleste forbrukerne legger ekstra vekt på at Siemens WT43H007DN kommer med mange programmer, samt at den er enkel å betjene – noe de mener er en fordel.

Det er ikke mange som nevner noen ulemper ved modellen, men et par av forbrukerne mener at tøyet fremdeles kan være litt fuktig selv om maskinen selv har vurdert at det skulle vært tørt.

Det er også viktig at man er oppmerksom på tørketrommelens størrelse dersom man vil plassere den oppå en vaskemaskin.

Forbrukerne: Brukervennlig tørketrommel med gode funksjoner

Siemens WT43H007DN er en populær tørketrommel blant forbrukerne – som mener at denne modellen vil passe godt inn i de fleste hjem.

For eksempel skriver én av brukerne at «det er en veldig god tørketrommel med mange gode programmer som passer perfekt til vårt bruk». Dette er en annen bruker også enig i og skriver at de er «svært fornøyde med denne tørketrommelen da den kommer med mange gode funksjoner og er enkle å betjene».

I tillegg til dette nevner et par forbrukere også at modellen er forholdsvis stillegående i tillegg til at den «tørker perfekt når den stilles inn riktig». Noen av forbrukerne mener imidlertid at det kan være litt vanskelig å stille inn tørketrommelen i begynnelsen, men når man først har lært seg hvordan den fungerer så er den både «effektiv» og «fantastisk».

Tørketrommel med sensorstyring og timer-funksjon

Med Siemens WT43H007DN får man en tørketrommel som kan romme hele 7 kilo tøy. Dette passer godt til en husstand på ca. 3 til 4 personer.

Videre kommer Siemens WT43H007DN med en sensorstyring som selv velger den nødvendige tørketiden. Det vil si at modellen kommer med en sensor som måler restfuktigheten i tøyet før programmet vurderer hvor lenge det skal tørke.

Siemens WT43H007DN kommer også med en timer-funksjon. På den måten kan man stille inn maskinen til å starte når det passer. I og med at tørketrommelen er plassert i energiklasse A+, er man sikret en forholdsvis energibesparende modell som ikke bruker mye energi i løpet av året.

Tørketrommelen er også utstyrt med et easyClean-filter og en sensorstyrt autoDry-teknologi. EasyClean-filteret sørger for at det er enkelt å fjerne lo fra kondensfilteret, og autoDry-teknologien forhindrer at klærne krymper under tørkeprosessen.

Modell med mange programmer, softDry-system og AntiVibration-design

Siemens WT43H007DN er utstyrt med en god del programmer slik at man kan velge nøyaktig det programmet som passer best til tøyet eller tekstilene. Den kommer blant annet med programmer som Skjorter, Dun, Outdoor, Antikrøll, Håndklær, Ull, Mix og mye mer. Tørketrommelen kommer med et tørkeprogram som kan tørke tøyet på kun 40 minutter dersom det først vaskes med vaskeprogrammet Super15.

I tillegg til dette kommer tørketrommelen med et softDry-system. Dette systemet sørger for å tørke tøyet forsiktig og skånsomt da trommelen er designet på en spesiell måte. Trommelen er nemlig en stor og unik galvanisert trommel.

Sist, men ikke minst, er Siemens WT43H007DN utstyrt med et AntiVibration-design. Med AntiVibration vil tørketrommelen bråke og vibrere mindre under bruk – derfor ligger også modellens lydnivå kun på 66 dB, som er forholdsvis lavt. Til sammenligning vil en samtale i et normalt stemmeleie ha et lydnivå på 60 dB.

Spesifikasjoner ved Siemens WT43H007DN – mål:
🌀 Høyde: 85,4 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 63,6 centimeter
🌀 Vekt: 45,7 kilo 

Spesifikasjoner ved Siemens WT43H007DN – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Kondenseringsevne: B
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 233
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 66 dB 

Fordeler ved Siemens WT43H007DN:
🔵 Tørketrommel med easyClean-filter og autoDry-teknologi
🔵 Med en skånsom trommel
🔵 Stillegående modell med AntiVibration-design
🔵 Med timer-funksjon
🔵 Flere programmer


Siemens WT47Y879DN

Siemens WT47Y879DN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
12 299,00 Kr. 0,00 Kr. 12 299,00 Kr. Les mer
12 399,00 Kr. 0,00 Kr. 12 399,00 Kr. Les mer
12 399,00 Kr. 0,00 Kr. 12 399,00 Kr. Les mer

 

Siemens WT47Y879DN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er likevel blitt inkludert i denne artikkelen slik at man kan skaffe seg en bedre oversikt over hva som finnes på markedet av tørketromler fra Siemens.

Med Siemens WT47Y879DN får man en romslig tørketrommel med en kapasitet på opptil 9 kilo. Tørketrommelen passer derfor godt til en familie på ca. 5+ personer. Dette er også en energivennlig modell da tørketrommelen er plassert i energiklasse A++. Derfor kan man trygt stole på at man får en energieffektiv modell som ikke bruker for mye energi i løpet av året.

Man bør imidlertid være oppmerksom på målene på tørketrommelen før man går til innkjøp av den dersom man vil plassere den oppå en vaskemaskin.

Tørketrommel med flere programmer og AntiVibration-design

Med Siemens WT47Y879DN får man en tørketrommel som kommer med flere programmer, AntiVibration-design og en timer-funksjon.

Tørketrommelen er også utstyrt med en del programmer slik at man kan velge akkurat det programmet som passer til det man ønsker å tørke. Disse programmene inkluderer blant annet Ull, Mix, Outdoor, Tepper, Håndklær, Tidsprogram varmt, Tidsprogram kaldt, Allergi Plus/Hygiene, superRask 40, Skjorter og Antikrøll.

I tillegg til dette kommer modellen med et tørkeprogram som kan tørke klærne på kun 40 minutter dersom tekstilene er blitt vasket med vaskeprogrammet super15. Modellen kan også tørke en full maskin 35 minutter raskere enn tidligere modeller.

Siemens WT47Y879DN kommer også med et AntiVibration-design som skaper stabilitet og dermed fører til mindre bråk og vibrasjon. Derfor ligger maskinens lydnivå kun på 64 dB – noe som gjør at den ikke kommer til å forstyrre hele hjemmet under bruk.

Tørketrommelen kommer også med en timer-funksjon man kan benytte seg av dersom man vil forhåndsprogrammere maskinen til å starte på et bestemt tidspunkt.

Modell med flere praktiske funksjoner

Siemens WT47Y879DN er utstyrt med en kondensator som er selvrensende. Det vil si at man aldri trenger å rengjøre kondensatoren manuelt da den tar seg av dette automatisk. Rengjøringsprosessen skjer etter hver tørking, derfor vil man få en kondensator uten lo som igjen vil optimere tørkeprosessen.

Videre kommer Siemens WT47Y879DN med en sensorstyrt autoDry-teknologi som forhindrer at tøyet krymper under tørkeprosessen. Derfor vil man ikke oppleve at tøyet kommer ut i en mindre størrelse når man skal legge klærne på plass i klesskapet.

Modellen er også utstyrt med en elektrisk barnesikring som sørger for at maskinen låses under bruk. På den måten er det ikke mulig for barn å åpne døren når maskinen er i gang med å tørke klær.

Brukervennlig tørketrommel med softDry-trommelsystem

Siemens WT47Y879DN er utstyrt med et stort og intuitivt display som sørger for å gi brukeren en oversikt over all programinformasjon. På displayet kan man se programforløp, omdreiningstall og temperatur.

I tillegg til at maskinen er brukervennlig og har et intuitivt display, kommer Siemens WT47Y879DN også med et softDry-trommelsystem. Dette er et unikt trommelsystem som sørger for en jevn luftstrøm og en konstant temperatur. Tøyet blir fordelt i trommelen på en måte som er skånsom og forsiktig slik at det ikke skades under prosessen.

Spesifikasjoner ved Siemens WT47Y879DN – mål:
🌀 Høyde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vekt: 55,2 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens WT47Y879DN – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 9 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 259
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordeler ved Siemens WT47Y879DN:
🔵 Med flere programmer
🔵 Med AntiVibration-design
🔵 Energivennlig modell
🔵 Med softDry-trommelsystem
🔵 Brukervennlig modell


Siemens WT44E1L7DN

Siemens WT44E1L7DN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 599,00 Kr. 0,00 Kr. 5 599,00 Kr. Les mer
5 599,00 Kr. 0,00 Kr. 5 599,00 Kr. Les mer
5 599,00 Kr. 0,00 Kr. 5 599,00 Kr. Les mer

 

Siemens WT44E1L7DN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er likevel blitt inkludert i denne artikkelen. På den måten kan man skaffe seg en oversikt over hva som finnes på markedet når det kommer til tørketromler fra Siemens.

Med Siemens WT44E1L7DN får man en tørketrommel som kan romme til sammen 7 kilo. Den er plassert i energiklasse B, og dette er ikke den beste energiklassen på markedet. Det er noe man bør være oppmerksom på.

Dersom man vil plassere tørketrommelen oppå envaskemaskin så må man sjekke modellens mål før man kjøper den.

Tørketrommel med skånsom tørking og 40-minutters tørkeprogram

Siemens WT44E1L7DN er utstyrt med en skånsom og forsiktig tørking da den kommer med trommelsystemet softDry. Dette systemet sikrer en konstant temperatur og en permanent luftstrøm. I tillegg til dette fordeles tøyet mer skånsomt og effektivt slik at det ikke vil skades under tørkeprosessen.

I tillegg til dette kommer Siemens WT44E1L7DN med flere spesialprogrammer – blant annet et 40-minutters tørkeprogram ved navn super40.

Programmet tørker tøyet raskt og effektivt på kun 40 minutter dersom man først har vasket det med vaskeprogrammet super15. Modellen kommer også med programmene Varmt 20 og AntiKrøll.

Med AntiVibration-design og autoDry

Siemens WT44E1L7DN er en tørketrommel som kommer med flere praktiske egenskaper. Disse egenskapene inkluderer blant annet en annen elektrisk fuktkontroll ved navn autoDry – samt et AntiVibration-design.

Den elektriske fuktkontrollen autoDry sørger for at tøyet ikke krymper noe særlig under tørkeprosessen. Derfor vil man ikke oppleve at tøyet er mindre når man tar det ut av tørketrommelen.

I tillegg til dette kommer Siemens WT44E1L7DN med et AntiVibration-design som sørger for bedre stabilitet. Dette sikrer at modellen hverken bråker eller vibrerer mye under bruk. Modellens lydnivå ligger på 66 dB. Til sammenligning har en samtale i normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB.

Enkel å betjene

Med Siemens WT44E1L7DN får man en tørketrommel som er enkel å betjene. Den er utstyrt med en skruknapp som sitter foran på maskinen. Her har man mulighet til å finne de ulike innstillingene og programmene raskt og enkelt.

Maskinen har også en indikator som gjør at man kan følge med på om tanken eller lofilteret er fullt. Denne indikatoren vil gi beskjed når det er på tide å tømme enten filteret eller tanken.

I tillegg til dette vil tørketrommelen også gi fra seg en lyd når tørkeprogrammet er ferdig, derfor vil man alltid kunne høre når det er på tide å ta tøyet ut av maskinen.

Spesifikasjoner ved Siemens WT44E1L7DN – mål:
🌀 Høyde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 60,1 centimeter
🌀 Vekt: 38,4 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens WT44E1L7DN – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Kondenseringsevne: B
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 504
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 66 dB 

Fordeler ved Siemens WT44E1L7DN:
🔵 Enkel å betjene
🔵 Med AntiVibration-design
🔵 Med autoDry-teknologi
🔵 Skånsom tørkeprosess
🔵 Med 40-minutters tørkeprogram


Alternative testvinnere fra andre produsenter

Vi har nå gjennomgått et par tørketromler fra Siemens ut ifra modellenes spesifikasjoner og funksjoner – samt forbrukernes anmeldelser.

I tillegg til tørketromler fra Siemens, finnes det også andre modeller på markedet fra diverse produsenter. Nedenfor vil vi gå igjennom maskiner fra andre merker som har fått gode anmeldelser fra flere ekspertkilder.


Bosch WTW8758LSN

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch WTW8758LSN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 199,00 Kr. 0,00 Kr. 9 199,00 Kr. Les mer
9 199,00 Kr. 0,00 Kr. 9 199,00 Kr. Les mer
9 199,00 Kr. 0,00 Kr. 9 199,00 Kr. Les mer

 

Tørketrommelen Bosch WTW8758LSN er blitt inkludert i tester både hos det danske Forbrukerrådet Tænk og svenske Råd & Rön. Her har ekspertene vurdert modellen ut ifra dens funksjoner, brukervennlighet og tørkeevne med mer.

Ekspertene elsker denne modellen, derfor har begge kåret den til en av toppscorerne i testene deres. De er nemlig imponerte over at modellen er så brukervennlig – i tillegg til at den kommer med en effektiv tørkeevne.

Hverken det danske Forbrukerrådet Tænk eller svenske Råd & Rön finner mange ulemper ved modellen, men skriver at vannbeholderen kan være vanskelig å ta ut og sette inn.

Dersom man vil plassere tørketrommelen oppå en vaskemaskin så er det viktig at man er oppmerksom på modellens mål før man kjøper den.

Stillegående og energivennlig tørketrommel med flere funksjoner

Med Bosch WTW8758LSN får man en tørketrommel som kan romme opptil 8 kilo. Modellen er også energivennlig da den er plassert i energiklasse A++. Derfor kan man trygt stole på at tørketrommelen ikke bruker for mye energi i løpet av året.

Bosch WTW8758LSN kommer med en sensorstyring som gjør at den selv velger tørketiden. Dette er mulig da sensoren måler klærnes restfuktighet før programmet bestemmer hvor lenge klærne skal tørke.

I tillegg til dette er tørketrommelen utstyrt med en timer-funksjon som gjør at man kan forhåndsinnstille maskinen til å starte på et tidspunkt som passer best inn i ens timeplan. Modellen er også forholdsvis stillegående med et lydnivå på 64 dB. Til sammenligning har en samtale i normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB.

Modell med flere programmer og selvrensende kondensator

Bosch WTW8758LSN er utstyrt med flere programmer slik at man kan velge akkurat det programmet som passer best til tøyet og tekstilene. Man kan for eksempel finne programmer til ull, skjorter, silke, håndklær, sport og mye mer.

I tillegg til alle disse programmene så er Bosch WTW8758LSN utstyrt med en kondensator som er selvrensende. Med en selvrensende kondensator slipper man å gjøre dette manuelt i og med at tørketrommelen selv sørger for å rense kondensatoren etter hver tørking.

Bosch WTW8758LSN er også en trygg modell da den kommer med en barnesikring. Denne barnesikringen sørger for at døren til tørketrommelen låses under tørkeprosessen slik at barn ikke kan åpne den.

Effektiv tørketrommel med SensitiveDrying-system

Bosch WTW8758LSN er en effektiv tørketrommel med en høy kondenseringsevne. Den er nemlig plassert i klasse A, derfor lekker den ikke mye fukt ut. Dette er en stor fordel for det rommet maskinen står plassert i.

Tørketrommelen er også utstyrt med et SensitiveDrying-system som skåner tøyet under tørkeprosessen. Dette er mulig da tøyet tørkes ved hjelp av en varm og skånsom luft.

Sist, men ikke minst, er Bosch WTW8758LSN utstyrt med designet AntiVibration som sørger for en bedre stabilitet. Det betyr at tørketrommelen ikke bråker eller vibrerer for mye, og derfor holdes lydnivået også nede.

Spesifikasjoner ved Bosch WTW8758LSN – mål:
🌀 Høyde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vekt: 56,6 kilo 

Spesifikasjoner ved Bosch WTW8758LSN – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 233
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 64 dB 

Fordeler ved Bosch WTW8758LSN:
🔵 Med SensitiveDrying-system
🔵 Med AntiVibration-design
🔵 Plassert i energiklasse A++
🔵 Kapasitet på opptil 8 kilo
🔵 Med selvrensende kondensator


Miele TDB220WP Active

✅ God anmeldelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Miele TDB220WP Active

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 299,00 Kr. 0,00 Kr. 9 299,00 Kr. Les mer
9 299,00 Kr. 0,00 Kr. 9 299,00 Kr. Les mer

 

Miele TDB220WP Active er blitt testet og anmeldt av det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Begge ekspertene liker denne tørketrommelen svært godt, derfor har de valgt å gi den en god anmeldelse.

Ekspertene mener nemlig at den er utstyrt med flere praktiske egenskaper – samt at den er enkel å betjene. Ekspertene nevner ikke mange ulemper ved modellen, men skriver at det er en skam at det ikke finnes en indikator for lofilteret eller en barnesikring.

Til gjengjeld er Miele TDB220WP Active en energieffektiv modell da den er plassert i energiklasse A++. Derfor kan man trygt stole på at modellen ikke bruker mye strøm i løpet av året.

I tillegg til dette får man her en tørketrommel med en kapasitet på opptil 7 kilo. Det vil si at modellen egner seg godt til en familie med ca. 3 til 4 medlemmer. Man må imidlertid huske å sjekke tørketrommelens mål før man kjøper den dersom man vil plassere den oppå en vaskemaskin.

Effektiv modell med praktiske funksjoner

Med Miele TDB220WP Active får man en tørketrommel med flere praktiske funksjoner. Miele TDB220WP Active er nemlig utstyrt med en EcoDry-teknologi og et vedlikeholdsfritt varmeelement.

Mens EcoDry-teknologien sørger for at man vil få en kortere og raskere tørketid – samt et lavere energiforbruk. Varmeelementet sørger for at man ikke trenger å rense eller vedlikeholde det.

Varmeelementet kommer også med et filtersystem som gjør at det ikke kan tettes av lo. Dette hjelper til med å forkorte tørketiden og holde energiforbruket nede.

Skånsom tørking og enkel betjening

Miele TDB220WP Active er enkel å betjene da man finner en skruknapp og et display foran på maskinen. Her har man mulighet til å finne alle innstillinger og funksjoner slik at man kan velge nøyaktig det programmet man har bruk for.

I tillegg til detteså kommer modellen med et filter som er enkelt å ta ut og sette på plass igjen. Filteret er nemlig laget slik at det skal være enkelt å rense. En indikator på displayet vil gi beskjed når det er på tide å rense filteret.

Miele TDB220WP Active er også utstyrt med en SoftCare-trommel som sikrer en skånsom og forsiktig tørkeprosess. Trommelen kommer med en overflatestruktur som sørger for at luftstrømmen føres rundt på en skånsom måte.

Stillegående modell med flere programmer

Miele TDB220WP Active er en forholdsvis stillegående tørketrommel med et lydnivå på 66 dB. Dette er gjennomsnittet for tørketromler på dagens marked, så den vil hverken bråke mye eller virke forstyrrende under bruk. Til sammenligning har en samtale i et normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB.

I tillegg til dette så kommer Miele TDB220WP Active med 11 programmer slik at man selv kan velge det programmet som passer best til det man skal tørke. Disse programmene inkluderer blant annet Bomull, Strykelett, Finvask, Skjorter, Finish ull, Ekspress, Jeans, Outdoor, Impregnering, Luft varm og Sletting.

Sist, men ikke minst, er Miele TDB220WP Active utstyrt med systemet PerfectDry. Dette systemet sørger for at klærne tørkes på en måte som er effektiv og optimal slik at det er helt tørt etter endt program – uansett kalkinnhold i vannet.

Spesifikasjoner ved Miele TDB220WP Active – mål:
🌀 Høyde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,6 centimeter
🌀 Vekt: 57,5 kilo 

Spesifikasjoner ved Miele TDB220WP Active – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 211
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 66 dB 

Fordeler ved Miele TDB220WP Active:
🔵 Mulighet for å velge mellom 11 programmer
🔵 Med PerfectDry-system
🔵 Med SoftCare-trommel
🔵 Med EcoDry-teknologi
🔵 Vedlikeholdsfritt varmeelement


Dette bør du tenke på før du kjøper ny tørketrommel

Når du er på utkikk etter en tørketrommel så kan det virke uoversiktlig da det i dag finnes mange valgmuligheter på markedet. Det er også mange ting du bør forholde deg til og tenke på når du skal kjøpe ny tørketrommel. Hvis du skal kjøpe deg en tørketrommel så finner du her flere gode råd om hva du bør tenke på:

Skal det være avtrekk eller kondens?

Til å begynne med må du finne ut av om du vil ha en kondenstørketrommel eller en avtrekkstørketrommel.

En kondenstørketrommel sørger for å lede vannet ned i en vannbeholder før det samles opp som kondensvann. Med denne typen tørketrommel slipper man å lage et hull i veggen til avtrekk.

Det kan imidlertid være vanskelig å samle opp alt vannet for enkelte kondenstørketromler – derfor kan det hende at noe av fukten ender opp i rommet maskinen står i. Man må derfor sørge for å lufte ut jevnlig.

Med en avtrekkstørketrommel må du lage et hull i veggen slik at fukten føres ut via et rør. Dette kan være en ulempe for noen, men til gjengjeld vil du slippe å få fukt i huset.

Derfor må du finne ut av hva slags tørketrommel som passer best til deg og dine behov.

Tørketrommelens energiforbruk

En annen ting du bød være oppmerksom på er hvilken energiklasse tørketrommelen er plassert i. Sørg for at du leser energimerket grundig og finner ut hvor mye energi den spesifikke modellen bruker i løpet av et år – samt ved hvert tørkeprogram. Det vil gjøre det enklere for deg å finne en energieffektiv modell dersom det er det du vil ha.

Er det viktig å ha en rask tørketrommel?

Hvis det er viktig for deg å kjøpe en tørketrommel som er rask og effektiv til å tørke tøy så må du tenke over hva slags modell du vil ha. Generelt sett sies det at avtrekkstørketromler er raskere til å tørke tøy sammenlignet med kondenstørketromler.

Vær oppmerksom på tørketrommelens mål

Hvis du gjerne vil plassere tørketrommelen på et bestemt sted – som for eksempel oppå en vaskemaskin – må du sørge for at du alltid sjekker målene til modellen før du kjøper den. På den måten kan du finne en tørketrommel som passer akkurat til det stedet du vil plassere den.

Trommelens kapasitet

Trommelens kapasitet
Hvor mye kan tørketrommelen romme? Dette er enda en viktig faktor du bør vurdere.

Det er svært individuelt hva forbrukere vil ha når det kommer til kapasitet. Det kommer som regel an på hvor ofte du bruker tørketrommelen og hvor mange mennesker som bor i husstanden. De fleste tørketromler har en kapasitet på mellom 6 og 9 kilo.

I tillegg til dette kan du også ta en titt på hva slags trommel det er. Er det lys i trommelen, er det en skånsom trommel – og hvilke andre fordeler har den spesifikke modellen?

Hvilken vei åpnes døren?

Det kan også være en fordel å kjøpe en tørketrommel hvor døren kan festes på begge sider. Det kan nemlig være enklere å plassere tørketrommelen dersom du har mulighet til å henge døren akkurat der du vil.

Hvor mye bråker modellen?

Bråker modellen mye eller lite? Bråk kan virke veldig sjenerende, derfor er det en fordel dersom du sjekker maskinens lydnivå. Vanligvis har tørketromler et lydnivå på litt over 60 dB – noe som ikke er mye da en samtale i et normalt stemmeleie har et lydnivå på 60 dB.

Hvor brukervennlig er tørketrommelen?

Det kan være stor forskjell på tørketrommelens funksjoner og hvor brukervennlig den er. Dette kan du finne ut av ved å ta en titt på displayet for å se om det er enkelt å forstå – eller om det virker som en mer avansert modell. I tillegg til dette kan det også være en fordel å kjøpe en tørketrommel som viser både resttid og som har en timer-funksjon.

Spesialprogrammer

SpesialprogrammerKommer tørketrommelen med flere spesialprogrammer, eller har den kun de vanligste programmene? Jo flere spesialprogrammer, desto mer er det å velge mellom når det kommer til å finne et program som passer til ulike typer tøy og tekstiler.

Sikkerhetsfunksjoner

Sist, men ikke minst, må du finne ut av om tørketrommelen har noen sikkerhetsfunksjoner. Hvis du for eksempel har små barn, er det viktig at du kjøper en med barnesikring eller en annen type lås.

Hvis du vil lese flere gode råd om hva du bør tenke på når du skal kjøpe ny tørketrommel, kan du klikke på denne artikkelen fra Which.co.uk eller denne artikkelen fra det danske Forbrukerrådet Tænk.


Slik får du mest mulig ut av tørketrommelen din

Det sies ofte at en tørketrommel bruker mye energi, er hard mot tøyet og at den kan ende med å ødelegge eller skade plaggene. Dersom du sørger for å bruke tørketrommelen din på best mulig måte og tar noen forholdsregler, kan du få mest mulig ut av tørketrommelen din – men hva bør du gjøre?

Sørg for å lese bruksanvisningen
Først og fremst bør du lese tørketrommelens bruksanvisning. På den måten kan du enklere finne ut hva den kan og hva den ikke kan før du går i gang med å bruke den.

Sørg for å variere temperaturen
Du må også sørge for å variere temperaturen når du tørker tøy i tørketrommelen. Det er nemlig forskjell på hva ulike materialer tåler – og ikke tåler – når det kommer til varme.

Ikke fyll for mye i tørketrommelen
Ikke fyll for mye i tørketrommelenDu må også sørge for at du ikke fyller for mye i tørketrommelen på én gang. Det skal nemlig være nok plass til at tøyet kan bevege seg rundt i trommelen. Før du starter tørkeprogrammet er det lurt å prøve å putte en hånd inn i trommelen. Dersom det er plass til hånden din så har du sannsynligvis ikke overfylt maskinen.

Sorter tøyet ditt
Dersom plaggene ikke veier like mye, bør de ikke tørkes samtidig. Det kan derfor være en fordel å for eksempel tørke lett sommertøy for seg selv – og ikke sammen med mange tunge håndklær.

Bruk riktig program
I dag kommer mange tørketromler med flere spesialprogrammer slik at du kan velge det programmet som passer til nøyaktig de tekstilene du vil tørke. Ved bruk av riktig program er det en større sjanse for at det ikke skjer noe med tøyet i løpet av tørkeprosessen.

Sentrifuger tøyet i vaskemaskinen
Sentrifuger tøyet i vaskemaskinenEt godt tips er å sentrifugere tøyet i vaskemaskinen før du legger det i tørketrommelen. Dette sørger for at tøyet tørker raskere da det inneholder mindre vann enn hvis du ikke sentrifugerte det.

Sørg for å rense lofilteret
Det er viktig at du husker å rense lofilteret regelmessig da det ellers kan forlenge tørketiden og øke strømforbruket. Det kan være en fordel dersom du husker å rense det etter hver gang du har brukt tørketrommelen.

Du kan lese mer om hvordan du bruker tørketrommelen din på best mulig måte i denne artikkelen fra det danske Forbrukerrådet Tænk.


Forstå energimerket

Som vi nevnte tidligere i denne artikkelen, er det viktig at du tar en titt på tørketrommelens energimerke. I dette avsnittet kan du finne mer informasjon om energimerket slik at du vet nøyaktig hva du skal se etter.

Forstå energimerketEnergimerket gjør det enklere for deg å finne de mest energieffektive produktene på markedet. Dette gjelder uansett om du er på utkikk etter et nytt kjøleskap, en ny vaskemaskin eller en ny tørketrommel.

Det mest utbredte og anerkjente energimerket er EU’s obligatoriske ordning for energimerking. På energimerket kan du nemlig finne all den informasjonen du trenger dersom du vil kjøpe et energivennlig produkt.


Dette kan energimerket fortelle deg:

Først og fremst kan du se en bokstav som viser hvilken energiklasse produktet er plassert i. Denne skalaen går generelt sett fra A til G, hvor A er det beste og G det dårligste. Skalaen kan imidlertid variere fra produkt til produkt, men A vil alltid være det beste.

Det vil også finnes en grønn pil som viser hvilken klasse som er det beste merket da dette avhenger av produktet. I tillegg til dette viser også energimerket produktets årlige energiforbruk. Dette vises i kWh/år.

Sist, men ikke minst, kan du finne mer informasjon om alt ifra støynivå til vannforbruk – og andre funksjoner. Dette er imidlertid kun mulig på noen produkter, derfor kan dette variere fra produkt til produkt.

Energimerking av tørketromler

Som vi har forklart ovenfor, kan et energimerke hjelpe deg med å finne den tørketrommelen som er best for deg dersom du helst vil ha en strømbesparende og energieffektiv modell.

På energimerket kan du se hvor mye strøm tørketrommelen bruker i løpet av et år. Du kan også finne opplysninger om tørketrommelens lydnivå og kapasitet.

I tillegg til dette så informerer energimerket om typen tørketrommel. Det gjør at du kan se om modellen er en avtrekkstørketrommel eller om det er en kondenstørketrommel. Du kan også sjekke kondenseringsevnen som er merket på en skala fra A til G, hvor A er det beste.

Det anbefales at du går etter tørketromler som er plassert i energiklasse A++ eller A+++ da disse er de mest energibesparende. Når det kommer til tørketromler så går energiskalaen fra A+++ til D.

De mest energieffektive tørketromlene er derfor energimerket med enten A++ eller A+++. Danske Sparenergi.dk skriver for eksempel at kondenstørketromler med en innebygd varmepumpe som regel er plassert i de beste energiklassene.

Hvis du ønsker å lese mer om hvordan du kan spare penger kun ved å ta en titt på energimerket, kan du klikke her og lese denne artikkelen fra det danske Forbrukerrådet Tænk.


Slik er tørketromlene blitt testet 

Hvis du vil vite mer om hvordan tørketromler blir testet så kan du lese videre her. I dette avsnittet kan du nemlig lese mer om hvordan eksperter tester og anmelder de ulike tørketromlene som finnes på markedet.

Tørketromler testes ved bruk av flere programmer

TørketromlerDe fleste eksperter begynner med å teste alle tørketromlene ved å fylle de med ulike typer tekstiler og klær, før de setter i gang et av programmene.

Vanligvis bruker de flere forskjellige programmer for å se hvilke modeller som klarer seg best – og hvilke modeller som ikke klarer seg like godt. De fleste ekspertene tester maskinene på alt ifra ull til bomull og syntetisk stoff.

Hvor energivennlig er maskinen i forhold til mengden tøy?

I tillegg til de ulike programmene så blir alle tørketromlene testet i forhold til hvor mye energi de bruker ved hver testfylling.

På den måten kan ekspertene enklere skaffe seg en oversikt over hvor energivennlig maskinen faktisk er. Dette er en viktig faktor når det kommer til denne type produkter.

Hvor brukervennlig er egentlig tørketrommelen?

Selv om man mener at en bestemt tørketrommel er brukervennlig og energivennlig, så kan dette variere fra person til person.

Det er imidlertid fremdeles mulig å vurdere dette da ekspertene vanligvis også tar en titt på produktets bruksanvisning, display, knapper, rensing av filter og mye mer.

På den måten kan ekspertene vurdere om det er enkelt å komme i gang med maskinen uten å måtte lese bruksanvisningen – eller om det tar litt tid før man har lært maskinen å kjenne.

Hvor effektiv er tørketrommelens tørkeevne?

En faktor som er ekstra viktig for mange eksperter å teste, er selve tørkeevnen til modellen.

Det er også en fordel dersom nøyaktigheten på programmene blir testet. På den måten kan man nemlig enklere finne ut av hvor optimalt maskinen tørker klærne – samt om maskinen tørker tøyet til den restfuktigheten man ønsker.

Bråker modellen litt eller mye?

Sist, men ikke minst, så sjekker ekspertene tørketromlenes lydnivå. De fleste vil ha en stillegående tørketrommel som ikke sjenerer hele hjemmet under bruk.

Vanligvis bedømmes bråket av flere personer som deretter vurderer om de mener at modellen bråker litt eller mye.

I tillegg til dette kommer tørketrommelen selvfølgelig også med et lydnivå som ekspertene forholder seg til. Dette lydnivået ligger vanligvis på mellom 64 til 66 dB for tørketromler, men det er imidlertid mulig å finne tørketromler som kommer med både et høyere og lavere lydnivå enn dette.

Hvis du vil lese mer om hvordan for eksempel det danske Forbrukerrådet Tænk tester og anmelder tørketromler, kan du ta en titt på denne artikkelen. Her kan du også få en god oversikt over hvor stor vekt de legger på de ulike parameterne – samt hva de anser som viktigst i sine tester av tørketromler.


Gjennomgang av testkilder

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrukerrådet Tænk utfører tester og anmeldelser av mange forskjellige forbrukerprodukter som finnes på markedet.

De tester og anmelder alt ifra vaskemaskiner til kaffemaskiner, blendere og kjøleskap. Her har de laget en test av de to tørketromlene Miele TDB220WP Active og Bosch WTW8758LSN. I testen av disse tørketromlene har det danske Forbrukerrådet Tænk fokusert på parametere som støynivå, brukervennlighet, tørkeevne og programmenes nøyaktighet med mer.

Du kan lese mer om de to testene fra det danske Forbrukerrådet Tænk her og her. Du bør imidlertid være oppmerksom på at full tilgang krever et abonnement. Du kan også velge å kjøpe deg tilgang til enkelte tester individuelt.

Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön utfører tester og anmeldelser av ulike forbrukerprodukter. Her har Råd & Rön laget en omfattende test av tørketromler fra ulike produsenter som ligger i forskjellige prisklasser. Dette inkluderer blant annet de to modellene Miele TDB220WP Active og Bosch WTW8758LSN. I testen har de fokusert på å teste alt ifra tørkeevne til brukervennlighet, funksjoner og energiforbruk med mer.

Du kan lese mer om testen fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön her. Du bør imidlertid være oppmerksom på at full tilgang krever et abonnement. Du kan også velge å kjøpe deg tilgang til enkelte tester individuelt.


Andre relevante tester:

Hos Forbrukerliv finner du vår generelle tørketrommel test hvor vi har samlet alle de tørketromlene som klarer seg best i testene på tvers av ulike produsenter.

Dersom du allerede vet at du vil skaffe deg en kondenstørketrommel så bør du lese vår artikkel om dette. Her finner du en stor oversikt over alle de beste modellene – samt tips og råd til hva du bør tenke på før du går til anskaffelse av en kondenstørketrommel.

Hvis du bor i en liten leilighet og ønsker å kombinere vaskemaskin og tørketrommel i ett produkt, bør du også vurdere å lese vår artikkel om vaskemaskiner med tørketrommel. Her har vi samlet de modellene som har fått de beste anmeldelsene av ulike eksperter som har testet dem.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse