Beste shampoo for krøllete hår: Finn beste shampoo for krøllete hår – fra bølger til tette krøller

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Leter du etter shampoo som er spesielt utviklet for krøllete hår? Shampoo er en viktig del av enhver hårvaksrutine -den renser og pleier, samtidig som den tilfører viktige næringsstoffer for å opprettholde et sunt og friskt hår. Det er likevel viktig å huske på at det finnes ulike shampooer for ulikt hår. Derfor har vi satt sammen en liste over de beste krølle-shampooene på markedet. Klikk deg videre til nettsiden vår for å lære mer om hver shampoo, og for å finne den perfekte shampooen for deg.

Kjøpeguide

Ulike typer krøller
Det finnes forskjellige typer krøller. Når du skal kjøpe shampoo er det viktig at du vet hvilken type du har. Hvis du har løse krøller bør du se etter en shampoo som kan tilføre litt definisjon. Hvis du har klassiske krøller bør du se etter en shampoo som tilfører fukt og forhindrer frizz. Om du har tette eller “coily” krøller, trenger du en shampoo som kan tilføre fukt, og temme håret, på et dypere nivå.

Ingredienser
Det viktigste å se etter når du skal kjøpe krølle-shampoo, er en kombinasjon av milde rengjøringsmidler, som ikke fjerner hårets naturlige oljer. Sulfater er en hyppig brukt komponent i shampoo -det gjør at shampooen skummer, og at fett og skitt lett løsner fra hodebunnen. “Sodium laureth sulfate” er ett eksempel på et sulfat. Sulfater kan imidlertid også fjerne hårets naturlige og fordelaktige oljer, som kan gjøre håret tørt.

For å unngå tørt, matt og krusete hår, bør man se etter sulfatfrie alternativer som inneholder mildere rengjøringsmidler. Se etter en shampoo med nærende ingredienser, som kan bidra til å reparere og fukte håret, uten at hårets naturlige oljer fjernes. For å oppnå mykt og glansfullt hår, kan man se etter produkter som bruker ingredienser som kokosnøtt, Shea eller svart ricinus. I tillegg bør du se etter ingredienser som vitamin E og B5 (panthenol), som har beroligende egenskaper, og argan olje og honning, som reduserer frizz. 

Tilleggsfunksjoner
Det første du bør gjøre, er å se om shampooen er merket som spesielt laget for krøllete hår. Deretter bør du være oppmerksom på shampooens lukt. Krøllete hår er ofte tørrere enn andre hårtyper, så du bør unngå sterke kjemikalier (kjennes ofte som sterk lukt). Dette fordi sterke kjemikalier ofte trekker fukt ut av håret.

Let deg frem til en shampoo som har en lett og frisk duft. Det er også lurt å se på shampooens konsistens. Tykkere konsistens vil bidra til å fukte og temme krusete hår, og tynnere konsistens bidrar til at krøllene ikke tynges ned. Med denne informasjonen i bakhodet, vil det være enklere for deg å finne en shampoo som er spesielt laget for krøllete hår. 

Pris
Dyrere shampoo koster vanligvis rundt 700 kr, og inneholder ofte ingredienser av bedre kvalitet. Dette inkluderer naturlige oljer, slik som kokos og argan, som kan bidra til å forbedre hårets tilstand. De inneholder heller ikke skadelige kjemikalier som sulfater, parabener og silikoner, og har vanligvis en mild og behagelig lukt. Det finnes likevel mange gode budsjettvennlige alternativer, som koster rundt 150 kr. Det er viktig å lese etikettene nøye, så du ser om shampooen er laget spesielt for den typen krøller du har. 

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Forbruker- og ekspertanmeldelser kan være svært nyttige når du skal kjøpe shampoo for krøllete hår. Forbrukeranmeldelser kan gi deg en idé om hvor godt en shampoo har fungert for personer med samme type krøller som deg. På denne måten kan du lett begrense alternativene dine.

Ekspertanmeldelser kan gi mer detaljert informasjon om shampooens kvalitet, ingredienser og lukt. For å hjelpe deg med å ta den beste avgjørelsen, har vi inkludert begge typer anmeldelser i vår artikkel.

arrow-more


Hairlust Curl Crush Shampoo 250ml – økologisk shampoo for alle typer krøller

Beste næringsrike valg

Denne shampooen er godt egnet for alle typer krøller. Den tilfører fukt og definerer krøllene, samtidig som den ikke tynger ned håret eller får det til å føles fett. 

 • Passer for alle typer krøller
 • Godkjent for Curly Girl-metoden
 • Bambusekstrakt og den fuktighetsgivende Aquaxyl

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Hairlust Curl Crush Shampoo

Hairlust Curl Crush shampoo inneholder den aktive ingrediensen Aquaxyl, som bidrar til å fukte og pleie håret. Aquaxyl er et derivat av xylitol -et naturlig sukkeralkohol som finnes i mange planter. Dette binder fuktighet til hårstrået, noe som bidrar til å holde krøllene sunne og hydrerte. Shampooen inneholder også bambusekstrakt, som er rikt på mineraler, og som gir næring til hodebunn og hår. Dette ekstraktet inneholder også silika, som er gunstig for hårvekst. Bambusekstraktet vil altså både nære håret, og sørge for sunn hårvekst.

Denne shampooen er godkjent av “Curly Girl Method”, da den ikke inneholder noen skadelige ingredienser, slik som sulfater, tørkesprit, silikon, mineraloljer eller parabener. I motsetning til den kjemiske lukten som ofte er å finne hos andre shampooer, har denne shampooen en deilig tropisk duft. I tillegg inneholder shampooen protein, som bidrar til å holde håret sterkt, og hindrer det i å knekke.

Fordeler

 • Sertifisert økologisk
 • Vegan-vennlig
 • Lett konsistens
 • Deilig tropisk duft
 • Inneholder protein som holder håret sterkt
Ulemper

 • Det tørke håret litt ut
 • Hard firkantet flaske

Forbrukerlivs vurdering

Denne økologiske shampooen er ideell for personer med krøllete hår, som ønsker at håret skal føles lett. Den er også vegan-vennlig, som betyr at den ikke inneholder noen animalske ingredienser. Den lette konsistensen gjør den enkel å fordele gjennom håret, uten at håret tynges ned. Den kan imidlertid tørke håret litt ut, som ikke er ideelt for de som har tørt eller skadet hår. I tillegg er den firkantede flasken litt vanskelig å holde i, noe som kan være en utfordring i dusjen. Samlet sett inneholder shampooen nøye utvalgte ingredienser, så vi anser den som det beste næringsrike valget. 

Spesifikasjoner
Volum: 250 ml


Olaplex Hair Perfector NO.3 – shampoo for krøllete hår -salongbehandling hjemme

Beste premium-valg

Olaplex Hair Perfector NO.3 shampoo er sulfat- og parabenfri. Dette gjør den spesielt godt egnet for de med skadet eller kjemisk behandlet hår. Den er også et godt valg for alle som ønsker å ta vare på krøllene sine, uten bruk av sterke kjemikalier. 
 • Vegansk
 • Sulfat- og parabenfri
 • Passer for alle hårtyper

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Olaplex Hair Perfector NO.3

Olaplex Hair Perfector NO.3 er en vegansk shampoo som passer for alle hårtyper -den fungere for extensions, så vel som naturlig hår. Den styrker hårsekkene, opprettholder hårets elastisitet, forhindre at håret knekker og reduserer frizz og flisete tupper. På denne måten kan denne shampooen gi et sunnere hår. Den skummer godt og etterlater håret silkemykt. Shampooen er vegansk og inneholder derfor ingen animalske ingredienser. Den er også cruelty-free, som vil si at den ikke er testet på dyr. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Olaplex Hair Perfector NO.3?

Shampooen har fått en vurdering på 4,6 på Amazon, og 4,6 i henhold til Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker. Den tilfører fukt og definere krøller, og forbrukerne med krøllete hår sier at håret føles hydrert uten å bli tynget ned. Forbrukerne liker også at denne shampooen forhindrer flisete tupper og floker, som er et vanlig problem for folk med krøllete hår.

Fordeler

 • Fungerer for extensions
 • Fuktighetsgivende og gjenoppbyggende
 • Vedlikeholder Olaplex salongbehandling
 • Forhindrer at håret knekker
Ulemper

 • Ikke-økonomisk
 • Kanskje ikke egnet for sensitiv hud

Forbrukerlivs vurdering

Olaplex Hair Perfector NO.3 shampoo er utviklet for å fukte og vedlikeholde krøllete hår, samt redusere at håret knekker. På grunn av den høye kvaliteten, anser vi denne shampooen som det beste premiumvalget. Denne shampooen er imidlertid ikke økonomisk i bruk -flasken inneholder en mindre mengde shampoo. Olaplex Hair Perfector NO.3 shampoo kan også være for sterk for personer med sensitiv hud, da den kan være litt hard mot hodebunnen. Til tross for disse ulempene anser vi likevel denne shampooen som det beste premiumvalget, da den gjør håret silkemykt samtidig som den reparerer hvert enkelt hårstrå fra innsiden.

Spesifikasjoner
Volum: 100 ml


Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo 1000ml – Shampoo for krøller -med melkeprotein

Beste skånsomme valg for daglig bruk

Goldwell Dualsenses Curly Twist er laget for å tilføre fukt, og beskytte hårets farge. Denne shampooen er ideell for de som ønsker seg et sunt og levende hår. 
 • Med melkeprotein
 • Fargebeskyttende
 • Praktisk pumpe

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo

Goldwell Dualsenses Curly Twist shampoo inneholder Goldwells microProtec-kompleks, som beskytter håret mot skade, samtidig som det bidrar til sunt og levende hår. Den inneholder også melkeprotein, som skånsomt renser håret så det føles mykt og silkeaktig. Shampooen kommer i en praktisk pumpeflaske, slik at du enkelt kan fordele riktig mengde i håret. I tillegg lukter den godt og er fri for parabener, slik at håret ikke tørkes ut eller irriteres. Shampooen har også egenskaper som gjør at håret holder på fargen lengre, slik at det ikke ser falmet eller matt ut. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo?

Ifølge forbrukerne holder shampooen det den lover. Den har en vurdering på 4,7 på Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker. Den har også over 3.000 anmeldelser på Amazon, med 4,3 stjerner. Folk liker godt at den tilfører mye fukt og at den holder håret frizz-fritt hele dagen. Det er verdt å merke seg at denne shampooen også er fri for sulfater og parabener, så den er skånsom og passende for daglig bruk.

Fordeler

 • Skånsomt rensende og behagelig lukt
 • Øker elastisitet
 • Uten parabener
 • Gir kontroll og anti-frizz effekt
Ulemper

 • Det kan føles tyngende for de med fint og tynt hår

Forbrukerlivs vurdering

Goldwell Dualsenses Curly Twist shampoo er utviklet for å skånsomt vaske og definere krøllete hår. Den vasker håret effektivt, har anti-frizz effekt og god lukt. Denne shampooen kan likevel føles litt tung for de som har fint eller tynt hår. I tillegg skummer den ikke like mye som andre shampooer, så du må muligens bruke litt mer tid på å massere den inn i håret. Til tross for disse ulempene er shampooen fortsatt det beste valget for daglig bruk, fordi den er mild og skånsom, samtidig som den tilfører nok fuktighet til håret.

Spesifikasjoner
Volum: 1000 ml


Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo 250ml – shampoo for krøllete hår med manuka honning og ceramid

Best for hodebunnen

Denne shampooen passer for de med krøllete hår, som ønsker en skånsom og fuktighetsgivende shampoo. Den har egenskaper som bevarer hodebunnens egne naturlige oljer. Dette er viktig fordi krøllete hår ofte er tørrere og mer utsatt for frizz enn andre hårtyper. Denne shampooen er altså ideell dersom du vil holde hårlokkene sunne og hydrerte. 
 • Bevarer hodebunnens egne oljer
 • Beriket med Manuka honning og ceramid
 • Gir definerte og sprettende krøller

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation shampoo er en næringsrik og fuktighetsgivende shampoo, som også definerer krøllene godt. Den er beriket med Manuka-honning og ceramid, som bidrar til å fukte og pleie hårfibrene, slik at krøllene får spenst og glans. Manuka-honning er fullpakket med næringsstoffer som vitamin B1, B2, B3 og B5, samt mineraler som sink og jern.

I tillegg har den antiinflammatoriske egenskaper, som bidrar til å lindre eventuell irritasjon i hodebunnen. Ceramid, en annen nøkkelingrediens i denne shampooen, er en type lipid som finnes naturlig i cellemembranene i huden og håret vårt. Ceramid bidrar til å beskytte hodebunnen mot dehydrering. Shampooen vil heller ikke tynge håret ned, så du kan være trygg på at krøllene vil føles lette og sprettende. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo?

Denne krølle-shampooen har generelt fått gode tilbakemeldinger fra forbrukerne. På Amazon har den en vurdering på 4,6 av 5 stjerner basert på over 2.000 anmeldelser. På Googles samling av forbrukeranmeldelser, på tvers av butikker, har den også en vurdering på 4,6 av 5 stjerner basert på over 800 anmeldelser. Forbrukerne roser hvordan shampooen vasker håret effektivt uten å få det til å føles tørt, og at den er godt egnet for å definere krøller. 

Fordeler

 • For alle typer krøller
 • Renser skånsomt
 • Føles ikke tung
 • Tilfører fukt og næring til hårfibrene
Ulemper

 • Lukten kan oppleves som litt sterk for noen
 • Konsistensen er litt tykk

Forbrukerlivs vurdering

Kérastase Curl Manifesto Bain er laget spesielt for krøllete hår, og den holder det den lover. Den renser skånsomt, føles oppfriskende og gir krøller som ser sprettende og sunne ut. Den eneste ulempen er at noen synes den lukter litt sterkt og at konsistensen er litt tykk. Totalt sett synes vi Kérastase Curl Manifesto Bain er et av de beste alternativene for en sunn hodebunnen, fordi den er beriket med manuka-honning som inneholder gode vitaminer og mineraler.

Spesifikasjoner
Volum: 250 ml


Milk_shake Curl Passion Shampoo 1000ml – Shampoo for krøller -med kokosolje og fruktekstrakt

Best for sprettende krøller

Denne shampooen er laget for å minimere frizz, og holde håret sunt og levende. Den er ideell for de som sliter med tørt hår, da den tilfører mye næring til hodebunnen, og holde krøllene veldefinerte.
 • Minimerer frizz
 • Beriket med kokosolje
 • Inneholder grapefrukt-, eple- og ferskenekstrakt

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Milk_shake Curl Passion Shampoo

Milkshake Curl Passion-shampoo er spesielt laget for krøllete hår. Derfor har den de næringsstoffene håret trenger for å holde seg sunt og hydrert. Denne shampooen er beriket med kokosolje, som bidrar til å styrke og beskytte håret mot skade. Kokosolje er kjent for sine fuktighetsgivende egenskaper, som bidrar til at krøllene ikke blir tørre og krusete.

Denne krølle-shampooen inneholder også andre næringsrike ingredienser som beskytter håret, slik som quinoaproteiner og økologisk babassuolje. I tillegg inneholder den grapefrukt-, eple- og ferskenekstrakt, som gir økt glans og får håret til å se levende ut. Shampooen er også god for farget hår, da den bidrar til å opprettholde fargen. Sammenlignet med andre krølle-shampooer er denne også rimeligere -men den er svært god, derfor får du virkelig mye for pengene.

Hva sier forbrukere og eksperter om Milk_shake Curl Passion Shampoo?

Milk_shake Curl Passion Shampoo er et populært produkt, og forbrukerne ser ut til å være svært fornøyde. Den har en vurdering på 4,6 på Amazon og 4,7 på Googles samling av forbrukeranmeldelser, på tvers av butikker. Fobrukeranmeldelsene er generelt positive, med tilbakemeldinger om at den gir myke og skinnende krøller. Noen forbrukere sier at det hjelper å temme frizz, mens andre sier at det gjør krøllene deres mer definerte.

Fordeler

 • Renser skånsomt uten å tørke ut håret
 • Fuktighetsgivende egenskaper
 • Beskytter farget hår
Ulemper

 • Noen synes lukten er for søt

Forbrukerlivs vurdering

Milkshake Curl Passion Shampoo renser skånsomt uten å tørke ut håret ut, og den har fuktighetsgivende egenskaper som bidrar til å holde krøllene sprettende og sunne. Noen synes lukten er for søt, men totalt sett Milk_shake Curl Passion ansett som en veldig god shampoo som holder det den lover. Vi har derfor kåret denne til shampooen som er best for sprettende krøller.

Spesifikasjoner
Volum: 1000 ml


L’Oréal Professionnel Serie Expert Curl Expression Moisture Shampoo – Krølle-Shampoomed en stjernesjasmin, orkide og fresia

Beste fuktighetsgivende shampoo

Den største fordelen med denne shampooen er at den tilfører håret langvarig fuktighet. Dette gjør den ideell for de som ønsker en shampoo med unike ingredisenser, som gir sunne hårfibere.
 • Langvarig hydrering
 • Fri for parabener, sulfater, silikoner
 • For alle typer krøller

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av L’Oréal Professionnel Serie Expert Curl Expression Moisture Shampoo

L’Oréal Professionnel Curl Expression Moisture Shampoo inneholder blomsterekstraktene stjernesjasmin, orkide og fresia. Denne kombinasjonen fukter og nærer hodebunnen og håret, samtidig som den lukter veldig godt. Shampooen er også beriket med glyserin, som bidrar til å forsegle fuktighet og beskytte håret mot å tørke ut.

Denne krølle-shampooen er laget for å tilføre langvarig fukt, gi næring, definisjon og glans. Den passer godt for alle krølletyper, fra tette/”coily” krøller, til løse bølger. Den er også fri for parabener, sulfater og silikoner, så den vil ikke tynge håret, eller gi følelse av fett hår. Shampooen skummer godt, og den renser håret skånsomt samtidig som den gir optimal fuktighet og glans.

Hva sier forbrukere og eksperter om L’Oréal Professionnel Serie Expert Curl Expression Moisture Shampoo?

L’Oréal Professionnel Curl Expression Moisture Shampoo har fått 4,6 av 5 stjerner på Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker. Forbrukerne liker shampooen fordi den skånsomt renser hodebunnen og håret, samtidig som den gir optimal fuktighet og myke, skinnnde og frizz-frie krøller. Den har også en lett blomsterduft som ikke oppleves som overveldende.

Fordeler

 • Renser håret i dybden uten å være for hardt mot hodebunnen
 • Blomsterekstrakt av stjernesjasmin, orkide og fresia
 • Skummer godt
Ulemper

 • Tynt og fint kan føles fett

Forbrukerlivs vurdering

L’Oréal Professionnel Curl Expression Moisture renser håret i dybden uten å være for hardt mot hodebunnen. Derfor er den ideell for personer med krøllete hår. En ulempe er likevel at personer med tynt og fint hår kan oppleve håret som fett. Til tross for dette synes vi denne shampooen er et godt valg, fordi den gir langvarig fuktighet som holder håret sunt og skinnende.

Spesifikasjoner
Volum: 1500 ml


Hva er god shampoo for krøllete hår?

Folk med krøllete hår kjenner nok til hvor vanskelig det kan være å finne den rette shampooen. Feil shampoo kan skape frizz, gjøre håret tørt og uhåndterlig. Den riktige shampooen, derimot, kan gi sprettende krøller som er fulle av liv. Så, hva er hemmeligheten -hvordan finner man den beste shampooen for krøllete hår?

Den rette formelen

Når du skal finne den beste shampooen for krøllete hår, bør du fokusere på shampooens ingredienser. Krøllete hår er naturlig mer utsatt for å bli tørt, sammenlignet med andre hårtyper. Derfor trenger du en shampoo som tilfører mye fuktighet, uten å tynge ned håret. Du bør derfor se etter en shampoo med naturlige ingredienser, slik som Shea Butter eller kokosolje -disse gir næring og temmer frizz. 

Du bør også unngå shampoo som inneholder sulfater, da disse kan fjerne hårets naturlige oljer. Hvis hårets naturlige oljer fjernes i for stor grad, vil håret føles tørt. 

Riktig frekvens

Hvor ofte du vasker håret er like viktig som hvilken shampoo du bruker. Hvis du har veldig tørt eller skadet krøllete hår, trenger du kanskje bare å vaske det en eller to ganger i uken. Dette for å unngå å tørke det ut ytterligere. Hvis håret ditt føles fett, bør du kanskje vaske håret oftere -hver dag eller annenhver dag. Lytt til håret ditt og se hva som fungerer best for deg.

Riktig teknikk

Når du vasker håret bør du sørge for å bruke milde, sirkulære bevegelser med fingertuppene i stedet for å skrubbe hardt. Pass på å fokusere på hodebunnen heller enn endene, som vanligvis ikke blir så skitne. Etter at du har skylt ut shampooen bør du avslutte med balsam -her bør du også konsentrere deg om hodebunnen. Når du er ferdig i dusjen skal du helst klemme ut overflødig vann fra krøllene (ikke vri dem ut). Påfør deretter en leave-in balsam, eller krøllekrem, for å tilføre fuktighet og definisjon. Avslutningsvis, klem håret forsiktig med et mikrofiberhåndkle, eller en gammel t-skjorte (dette vil bidra til å redusere frizz). La håret deretter lufttørke eller bruk en føner på lav varme.

Hvilke ingredienser bør du unngå i shampoo for krøllete hår?

Å finne riktig shampoo for krøllete hår kan føles som å lete etter en nål i en høystakk -men det kan være litt lettere når du vet hva du bør unngå. Unngå en shampoo som tørker ut håret, fjerner hårets naturlige oljer, eller gir tungt og fett hår. En god regel er å unngå shampooer som inneholder svært sterke kjemikalier, som hverken er bra for deg eller miljøet. 

Sulfater

Sulfater er en av de vanligste ingrediensene i shampoo – men også en av de mest skadelige. Sulfater er sterke rensemidler som kan fjerne hårets naturlige oljer, slik at håret føles tørt, sprøtt og lettere knekker. De kan også føre til frizz og irritert hodebunn. Hvis du ser “sodium lauryl sulfate” eller “sodium laureth sulfate” på etiketten, bør du vurdere å legge den tilbake på hyllen.

Parabener

Parabener er konserveringsmidler som brukes for å forlenge holdbarheten til produktene. Uten at man vet helt hvor skadelig disse stoffene er, har parabener blitt knyttet til hormonforstyrrelser og kreft. Det kan derfor være en god ide å styre unna shampoo med parabener. Her kan du se etter “metylparaben”, “butylparaben” eller “propylparaben” på en etiketten. 

Parfyme

Det kan være fristende med en shampoo som lukter deilig, men “parfyme” er en ingrediens du definitivt vil unngå. Dette fordi parfyme innebærer en rekke skadelige kjemikalier, hvorav mange er kjente allergener og hormonforstyrrende stoffer. Det er heller ikke påkrevd å oppføre parfymens innhold på produktetiketten, så det kan være svært vanskelig å fastslå nøyaktig hva som er i et produkt når “parfyme” er oppført som en ingrediens. Når du er i tvil, velg parfymefrie produkter.

Hvordan bør folk med krøllete hår vaske håret?

Det er et par ting du bør huske på når du vasker krøllete hår. For det første bør du sørge for at du bruker en shampoo, og en balsam, som er spesielt egnet for krøllete hår. Disse produktene vil tilføre fuktighet og gi næring til håret, som er viktig for sunne og levende krøller. 

For det andre bør du som har krøller, være ekstra forsiktig når du vasker dem. Sørg for å bruke en kam eller børste med brede tenner, for å gre håret forsiktig før du tar i shampoo. Når du fordeler shampooen bør du fokusere på hodebunnen, og ikke endene. Krøllete hår er mer utsatt for uttørring og hår som knekker, så det er viktig å ikke vaske det for mye.

Avslutningsvis, sørg for at du bruker en leave-in balsam etter at du har vasket håret. Dette vil bidra til å holde krøllene hydrerte og fine. 

Hvilken type shampoo bør jeg bruke for krøllete hår?

Krøllete hår er flott og unikt -derfor fortjener det spesiell pleie. Den beste pleien for krøllete hår, er en skånsom og sulfatfri shampoo. Sulfater er sterke rengjøringsmidler som kan fjerne hårets naturlige oljer, forårsake frizz og få håret til å se matt ut. Når du skal kjøpe en shampoo for krøllete hår bør du se etter produkter som inneholder disse fuktighetsgivende ingrediensene:

Kokosolje

Kokosolje er en naturlig ingrediens som vil myke opp og pleie krøllete hår. Det kan også bidra til å redusere frizz ved å forsegle hårstråene. I tillegg kan produkter med kokosolje kan gjøre det lettere å gre gjennom håret.

Shea Butter

Shea Butter er en fyldig krem som kommer fra nøtten til det afrikanske shea-treet. Shea Butter er en utmerket fuktighetskrem for tørt, krusete eller sprøtt hår. I shampoo brukes Shea Butter for å tilføre fuktighet og temme frizz. 

Avokadoolje

Avokadoolje er en nærende olje som er rik på fettsyrer. Avokadoolje kan tilføre fukt til tørr hodebunn, redusere flass og gi glans til kjedelig hår. I krølle-shampoo brukes avokadoolje for å gjøre krøllene myke, skinnende og håndterbare. 

Les også om vippeserum


FAQ

Hva er best shampoo for krøllete hår?
Personer med krøllete hår har andre behov enn de med andre hårtyper. Krøllete hår er mer utsatt for uttørring og floker, så det er viktig å velge en shampoo som tilfører fukt, uten at det tynges ned. Derfor bør du se etter en shampoo med naturlige ingredienser, som vil tilføre fuktighet og definisjon. Unngå shampoo som inneholder sulfater, da disse kan fjerne hårets naturlige oljer og gjøre det tørt og sprøtt. Når du har funnet riktig shampoo, bør du sørge for å følge opp med en balsam, slik at krøllene dine holder seg på best mulig måte.
Hva er den beste shampooen for krøllete farget hår?
Du bør velge en shampoo som renser håret uten at den fjerner hårets naturlige oljer -håret trenger nemlig sine naturlige oljer for å holde seg sunt og hydrert. Se etter en shampoo som er spesielt utviklet for krøllete hår, da dette vil bidra til å bevare og definere krøllene. Mange krølle-shampooer inneholder også ekstra pleiende ingredienser for å holde håret mykt og håndterbart. Hvis du har fargebehandlet hår bør du se etter en shampoo som er skånsom nok for daglig bruk, og som inneholder UV-beskyttelse, for å forhindre falming.
Hva gjør krølle-shampoo med håret?
Shampoo for krøllete hår er spesielt utviklet for å vaske håret skånsomt, tilføre masse fukt og redusere frizz. Den riktige shampooen vil fjerne skitt og smuss fra hodebunnen, uten å fjerne hårets naturlige oljer. En god shampoo vil også gjøre krøllene dine myke, glasnfulle og mer håndterbare. Når du fordeler shampooen i håret bør du sørge for å fokusere på hodebunnen, og massere produktet inn med fingerspissene. Skyll deretter grundig og følg opp med en balsam spesielt utviklet for krøllete hår. Ved å bruke riktig shampoo, tar du vare på krøllene dine, og slik kan du oppnå sunne, vakre krøller.

Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du føler at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av alle produkter, og derfor stoler vi på både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både danske og internasjonale nettbutikker. Vårt forskningsteam har undersøkt markedet og undersøkt alle relevante kilder.I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Forbrukere kan søke etter og sammenligne produkter fra nettbutikker ved å bruke Google Shopping-tjenesten. Forbrukere kan bruke tjenesten til å søke etter produktdetaljer, inkludert priser, tilgjengelighet og kundeanmeldelser. I tillegg tilbyr Google Shopping et utvalg kriterier, blant annet prisklasse og produkttype.

Olaplex Hair Perfector NO.3 kundeanmeldelser finner du her

Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo 1000ml kundeanmeldelser finner du her

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo 250ml kundeanmeldelser finner du her

Milk_shake Curl Passion Shampoo 1000ml kundeanmeldelser finner du her

L’Oréal Professionnel Serie Expert Curl Expression Moisture Shampoo kundeanmeldelser finner du her

Amazon

Amazon er en globalt online markedsplass. Nettsiden har eksistert siden 1995 og har vokst til å bli en av de mest kjente nettsidene på internett. Amazon lar forbrukerne skrive anmeldelser av produktene de har kjøpt. 

Olaplex Hair Perfector NO.3 kundeanmeldelser finner du her

Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo 1000ml kundeanmeldelser finner du her

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo 250ml kundeanmeldelser finner du her

Milk_shake Curl Passion Shampoo 1000ml kundeanmeldelser finner du her

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere