Test av Roborock S7: Smart robotstøvsuger med gulvrens

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Roborock S7 er en av de nyeste robotstøvsugerne på markedet og kommer med mange unike funksjoner som gjør det enkelt å holde hjemmet rent. Denne nye modellen er kraftig utviklet sammenlignet med S6 og kommer med mange nye funksjoner som ennå ikke er sett på markedet. Men hvordan er den sammenlignet med konkurrentene og er det et godt kjøp? Det har jeg tenkt å teste.

Roborock S7

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Testparametere

Jeg har valgt å teste den hjemme hos meg, som er en 55 kvadratmeter stor leilighet fordelt på 2 rom. For å skape de beste forholdene har jeg valgt å ikke støvsuge eller vaske gulvet på 2 uker for å best mulig kunne se hvor godt det kommer inn i alle hjørner og hvor grundig det er.

For å utfordre den enda mer vil jeg teste den mot forrige modell, kaffeflekker, sand, samt samle opp større smussbiter.

Kort om Roborock S7

Roborock er det siste tilskuddet og en av de mest avanserte robotstøvsugerne som Roborock har produsert. Modellen bruker Lidar-laserteknologi for å skanne hele hjemmet ditt for å beregne hvordan det best rengjør hjemmet. Deretter deler den opp hjemmet ditt i firkanter og kjører gjennom det i rette linjer for å komme seg rundt det hele. Roborock S7 har avstandssensorer som gjør at den ikke kjører inn i ting, men kommer så nært som nødvendig.

Oppsett

Roborock S7 kommer i denne esken og er forsvarlig pakket inn. Den medfølgende manualen er enkel å følge og monteringen er enkelt. Det krever bare å sette opp robotstøvsugere 0,5 meter unna andre omgivelser og slå på dokken.

Roborock-appen er enkel å laste ned og kobles enkelt til robotstøvsugeren, slik at du kan tilpasse alle innstillingene.

Jeg er veldig imponert over hvor tydelig, men samtidig hvor mange ulike innstillinger det er. De viktigste innstillingene er:

Justering av sugekraft og skrubbekraft

Som du kan se på bildet over kan du justere hvor sterk suge- og skrubbestyrken du ønsker skal brukes. Du kan til og med ta det et steg videre og stille inn robotstøvsugeren slik at den kan støvsuge og skrubbe forskjellig avhengig av hvilket rom robotstøvsugeren er i.

No-go-soner og no-go-linjer

Etter at robotstøvsugeren har kjørt gjennom hjemmet ditt en enkelt gang, kan du tegne linjer og lage soner som du ikke vil at robotstøvsugeren skal kjøre inn i. Dette kan f.eks. være om du ikke vil at den skal rengjøre under sofaen eller ikke skal være i nærheten av bestemte områder i hjemmet ditt.

Inndeling av arealer etter hvordan du ønsker at de skal rengjøres

Hvert område i boligen kan deles inn etter hvordan du ønsker det skal rengjøres. Hvis du f.eks. ønsker at kjøkkenet skal støvsuges og vaskes, men badet kun skal støvsuges, så kan dette enkelt stilles inn.

Angi når og hvor ofte du vil at den skal rengjøre

Du kan enkelt stille inn hvilke dager og når på dagen du vil at Roborock S7 skal rengjøre. Det kan være praktisk hvis du f.eks. vil at den skal rengjøre når du er på jobb eller når du sover.

Trådløs fjernkontroll uansett hvor du er i verden

Siden Roborock S7 kobles til internett, kan du bruke appen til å starte den uansett hvor du er. Det er helt klart en fordel om du spontant inviterer gjester over og kanskje ikke er hjemme akkurat da, eller om du bare vil starte det mens du er på vei hjem fra hytta.

Jeg føler virkelig at appen kan gjøre alt jeg vil at den skal gjøre. Det eneste minuset er at appen ikke er tilgjengelig på dansk, noe som kan være et problem for noen.

Test av oppsamling, gulvvask og tepper

For å teste hvor god robotstøvsugeren egentlig er for det som teller, valgte jeg å lage kaffeflekker og ikke støvsuge i 2 uker frem til testen. Jeg må innrømme at Roborock S7 er utmerket for å fjerne kaffeflekker fra laminatgulv. Selv etter første gang det rant over kaffeflekkene, var de borte. Når man tenker på at gulvmoppen fortsatt er en relativt ny funksjon, er jeg veldig imponert over hvor god den er til å fjerne flekker fra gulvet.

Jeg valgte å kaste hele cornflakes i ulike størrelser på gulvet for å teste hvor flink den var til å plukke opp småting. Her imponerte den også, da det ikke var en eneste cornflake igjen når den var ferdig med rengjøringen.

Til slutt valgte jeg å teste den på teppet mitt under stuebordet ved også å kaste cornflakes i forskjellige størrelser i. Jeg skrudde på teppeboost-funksjonen og her gjorde den den også en god jobb, men ikke like bra som i de 2 første testene . Mitt anslag er at 95 % av alle cornflakes ble fjernet etter støvsuging. Det skal imidlertid sies at teppet er veldig tykt, så det krever mye sugekraft for å virkelig komme ned og ta tak i alt.

Hva er nytt i forhold til forrige modell?

Nytt moppesystem og vanntank

Roborock har tatt den nye modellen til et helt annet nivå med lanseringen av S7. Roborock S7 kommer med et helt nydesignet moppesystem som ikke bare tørker gulvet, men i stedet skrubber gulvet. Jeg har selv hatt Roborock S5 og ser tydelig forskjell på hvor fint gulvet ser ut etter rengjøring. Kaffeflekker og lignende som min Roborock S5 ikke ville klart å fjerne lett, var borte etter en overkjøring med det nye skrubbesystemet i S7. Det er en av de nye funksjonene jeg er spesielt imponert over.

Den nye modellen kan nå selv oppdage at den kjører på teppe og kan nå løfte moppen opp slik at teppet ikke blir moppet. I de tidligere modellene måtte man ta av moppen dersom man ville bruke moppesystemet på gulv som har både harde gulv og tepper. Dette betyr at du aldri trenger å fjerne moppen fra robotstøvsugeren, men i stedet alltid kan la den stå alene i kaien.

En annen liten ekstrafunksjon er at vanntanken har gått fra 140ml til 300ml, noe som betyr at du må helle vann i vanntanken sjeldnere.

Les også: Gulvrens best i test

Nytt børstehode og børstedesign

En kul funksjon ved S7 er at den kommer med et helt nytt børstehode og børstedesign. Børstehodet er mye mer mobilt enn i forrige modell, og det former seg mye bedre etter gulvet. Børstehodet er nå laget 100% av plast og jeg opplever at det er spesielt godt til å plukke opp alt fra større smussbiter til sand.

En ulempe jeg har merket er at designet har en tendens til å sette seg fast rundt børsten. Det er imidlertid ikke en dealbreaker i det hele tatt, siden den fortsatt tar den opp lett og håret lett kan fjernes. Jeg har lært at gulvet blir renere på lav sugeeffekt på S7 enn gulvet gjør på den høyeste sugeeffekten på S6. Jeg ser derfor på denne oppgraderingen som et kjempepluss, til tross for at håret har litt lettere for å sette seg fast på børsten. På grunn av det nye designet er også S7 ca. 1,5 kg tyngre enn S6.

Kompatibel med det nye Roborock Auto Empty Dock-systemet

Roborock har nylig lansert deres Auto Empty Dock-system, som gjør at robotstøvsugeren automatisk tømmes for skitt, samt automatisk vasker moppen og tilfører nytt vann. Det er et tilleggskjøp du kan vurdere om du ønsker minimal innsats og bare ønsker at roboten skal ta vare på seg selv over en lengre periode.

Fordeler:

  • God til å samle opp smuss i alle størrelser på gulvet
  • Moppsystemet er svært effektivt til å fjerne kaffeflekker
  • 300ml vanntank, slik at du ikke trenger å fylle på hele tiden
  • Mange innstillingsmuligheter i appen
  • Kompatibel med Roborock Auto Empty Dock-systemet
Ulemper:

  • Rom for små forbedringer når det kommer til støvsuging av tykke tepper
  • Appen er ikke tilgjengelig på dansk og det er en tendens til at hår setter seg fast rundt børsten

Vår vurdering av Roborock S7

Roborock har virkelig levert en robotstøvsuger av meget høy kvalitet og de har til og med klart å lage den enda bedre enn deres forrige modell Roborock S6. Jeg er spesielt glad i det nye moppesystemet som enkelt fjernet kaffeflekker på gulvet, samt evnen til å plukke opp smuss i alle størrelser på laminatgulv. Det nye børstehodet og børste designet har fått Roborock S7 til å nå et nytt nivå, hvor det kreves langt mindre sugekraft for vilt gode resultater.

Ulempene til Roborock S7 er små, men det er fortsatt et lite rom for forbedring. Appen er ikke tilgjengelig i en dansk versjon, noe som derfor kan være en ulempe for noen. Det nye børstedesignet er bra, men ting har en tendens til å sette seg fast rundt børsten. Til slutt er det et lite rom for forbedringer når det kommer til støvsuging av veldig tykke tepper.

Vi vil anbefale Roborock S7 spesielt til de som har laminatgulv og ikke altfor tykke tepper, men også til deg som ønsker å bruke mindre tid på støvsuging i hverdagen.

Les også: iRobot Roomba Test


FAQ

Kan Roborock S7 kjøre over dørstokker?
Roborock S7 kan enkelt kjøre over døråpninger med en høyde på opptil 5 cm. Den passer derfor inn i de fleste danske hjem.
Hvem lager Roborock?v
Roborock er laget av den kinesiske produsenten Xiaomi, som er kjent for elektronikk av meget høy kvalitet.
Hva er forskjellen mellom Roborock S6 og S7?
Forskjellen på Roborock S6 og S7 er at den nye modellen har en større vanntank, et helt nytt børstehode og børstedesign, samt et nytt moppesystem som renser gulvet mer effektivt.
Når kan du kjøpe Roborock S7 i Danmark?

Roborock S7 kan allerede kjøpes i Danmark i de fleste elektronikkbutikker, samt på nett. Det er derfor ingenting som holder deg tilbake fra å kunne få tak i denne modellen.

Les også: Robotstøvsuger sammenligning

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere