Test-oversikt: Her er de beste printerne ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne testen av printere ser vi nærmere på en rekke printere som er blitt kåret til testvinnere eller fått andre utmerkelser i uavhengige tester i Skandinavias mest anerkjente testmagasiner. Testene konkluderer med at laserprinterne har gått så langt ned i pris at det nå gir mening å kjøpe de til privat bruk.

Velger du i stedet en billig blekkskriver så bør du først sjekke prisen på blekkpatronene. For de er – med få unntak – som regel dyrest på de billigste modellene.

Artikkelen inneholder:

🔸 Alle testvinnerne fra de største testene i Skandinavia
🔸 Hvor det er billigst å kjøpe hver enkelt printer
🔸 Alle de testene vi har gjennomgått finner du nederst i artikkelen. Her kan du finne linker til de originale kildene

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at du lett kan skaffe deg en oversikt over de beste produktene på markedet.

I avsnittene nedenfor vil du finne de printerne som klarer seg best i test. Forbrukerliv har analysert en rekke eksperttester og viser deg her alle de beste modellene – ifølge ekspertene. Du finner også en prissammenligning av de ulike printerne slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over de billigste forhandlerne. 


Canon Maxify MB5150 – Klarer alt

Vår anbefaling

 • 5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet PCmag.com

Canon MAXIFY MB5150

.
Denne printeren har fått 5 av 5 stjerner. Printeren er en multifunksjonsprinter, også kalt en All-In-One printer. Derfor kan denne printeren bruke både vanlig papir, fotopapir, glanset papir og matt papir. Samtidige kan den både printe, skanne, fakse og lage kopier.

Denne printeren minner mye om den forrige printeren som Canon laget, nemlig MB5050. De har imidlertid laget noen endringer slik at både skanneprosessen og berøringen på skjermen er blitt forbedret – samtidig som man også får flere nettverksfunksjoner.

En av de nye funksjonene ved denne printeren er at man kan skanne både forsiden og baksiden av et dokument samtidig. Printeren har også fått et bedre speednivå slik at den for eksempel får printet ut arkene raskere.

Fordeler

 • Kan benyttes til både kopiering, skanning, printing og faks
 • Kan skanne både forsiden og baksiden av et dokument samtidig
 • Tar ikke så stor plass
 • Testvinder
Ulemper

 • Maks mediestørrelse: A4

Canon Maxify MB5150 – spesifikasjoner:
Høyde: 29,1 centimeter
Bredde: 46,3 centimeter
Dybde: 39.4 centimeter
Vekt: 11,4 kilo
Type: Blekkskriver
Mulighet for fargeprinting: Ja
Papirkapasitet: 250 ark
Dokumentmaterkapasitet: 50 ark
WiFi-tilkobling: Ja


Brother MFC-L2750DW – Printer og kopierer raskt

Beste printer for hjemmekontoret

 • God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
 • Kåret til “Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Brother MFC-L2750DW

Brother MFC-L2750DW er blitt testet og anmeldt av fem ekspertkilder. Dette inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, Which.co.uk, Tomsguide.com og PCmag.com.

Alle ekspertkildene har gitt Brother MFC-L2750DW en god anmeldelse og forklarer at modellens største fordeler er at den printer og kopierer raskt samt at den kommer med lave omkostninger.

Selv om ekspertene generelt sett liker denne printeren svært godt så nevner de også at den likevel er litt dyrere enn andre printere på markedet med samme funksjoner.

Kompakt og rask printer med mange funksjoner ifølge ekspertene

Brother MFC-L2750DW er en printer som har fått mange rosende ord med på veien av de ulike ekspertkildene.

Ekspertene fra Tomsguide.com skriver for eksempel at Brother MFC-L2750DW er en rask og kompakt printer som egner seg godt til et mindre kontor eller å ha i hjemmet. Dette mener de fordi modellen har en lav pris per side, massevis av funksjoner og en rask hastighet.

Ekspertene fra PCmag.com er enige i dette, men forklarer også at de ikke er like imponerte over printerens omkostninger som Tomsguide.com. De mener nemlig at den er dyrere enn andre sammenlignbare printere – noe man bør være oppmerksom på. De skriver imidlertid også at printerens funksjoner og raske utskrift fordeler ved denne modellen.

Printer med mange muligheter

Ved kjøp av Brother MFC-L2750DW får man en printer med mange muligheter. Det er nemlig mulig å benytte printeren til både printing, skanning, kopiering og faks.

I tillegg til dette kommer Brother MFC-L2750DW med en trådløs forbindelse slik at man har mulighet til å printe ut fra diverse mobile enheter. Man kan for eksempel benytte seg av «Trykk og print» fra sin mobile enhet takket være det innebygde kablede nettverkskortet hvis man vil få en rask og enkel utskrift direkte fra mobilen, nettbrettet eller noe lignende.

Brother MFC-L2750DW leveres med en stor starttoner slik at man har mulighet til å gå i gang med å printe ut dokumenter med én gang. Den medfølgende starttoneren sørger for at man kan printe opptil 1200 A4-sider.

Lydsvak, rask og kompakt printer med fargetouchskjerm og stor papirskuff 

Brother MFC-L2750DW er designet til å kunne printe raskt da den kan printe opptil 34 sider i minuttet. Selv om printeren er rask så er den likevel lydsvak da dens maksimale lydnivå ligger på 50 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Videre kommer Brother MFC-L2750DW med mulighet til å benytte seg av skytjenester direkte fra fargetouchskjermen. Man kan derfor bruke alt ifra DropBox til OneNote. Man har også mulighet til å lage sine egne snarveier via touchskjermen slik at man raskt kan finne frem til de funksjonene man bruker mest.

Printeren er også utstyrt med en papirskuff med en kapasitet på 250 ark samt en automatisk dokumentmater som klarer 50 ark. Man har også mulighet til å benytte seg av automatisk dobbeltsidig printing, skanning, kopiering og faks.

Fordeler

 • Lydsvak modell
 • Stor papirskuff
 • Fargetouchskjerm med personlige snarveier
 • Mobilutskrift
 • Kan benyttes til både kopiering, skanning, printing og faks
Ulemper

 • litt dyrere enn andre printere på markedet med samme funksjoner

Brother MFC-L2750DW – spesifikasjoner:
Høyde: 31,85 centimeter
Bredde: 41 centimeter
Dybde: 39,85 centimeter
Vekt: 12 kilo
Type: Laserprinter
Mulighet for fargeprinting: Nei
Størst mulig printformat: A4
Papirkapasitet: 250 ark
Dokumentmaterkapasitet: 50 ark
WiFi-tilkobling: Ja

Utvalgte fordeler ved Brother MFC-L2750DW:
Lydsvak modell
Stor papirskuff
Fargetouchskjerm med personlige snarveier
Mobilutskrift
Kan benyttes til både kopiering, skanning, printing og faks


Brother HL-L6300DW – Laserprinter

Beste printer i premiumklassen

 • Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd og Rön

Brother HL-L6300DW

.
Brother HL-L6300DW er blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, og ekspertene plasserer modellen høyt i sin store test av printere.

Ekspertene vurderer at Brother HL-L6300DW er en svært god printer. Dette er en laserprinter som er laget til å kunne printe ut veldig mye og veldig raskt.

Ekspertene skriver at denne modellen vil være et svært godt valg til et kontor.

46 sider i minuttet

Brother HL-L6300DW er en litt tradisjonell printer som er laget til hovedsakelig å kunne printe ut A4-ark.

Denne modellen er også en laserprinter, og laserprintere er ofte veldig raske når det kommer til å skrive ut dokumenter. Dette gjelder også for denne modellen, for den kan printe ut 46 sider i minuttet samtidig som at kvaliteten er svært god og flott.

Man kan kontrollere denne printeren på mange forskjellige måter – og disse inkluderer blant annet LAN-tilkobling, USB- tilkobling, WiFi- tilkobling, WiFi Direct, AirPrint og Google Cloud Print.

Brother HL-L6300DW er kompatibel med både Windows og Mac.

Store tonere

Denne printer er skapt til å kunne printe ut veldig mye– samtidig som at modellen reduserer omkostningene.

Modellen er nemlig utstyrt med ekstra store tonere som holder til opptil 12.000 sider. I tillegg til dette har den en fleksibel papirhåndtering med en kapasitet på 570 sider – det er også mulig å få kapasiteten til å holde til så mye som 2.650 ark.

Man kontrollerer modellen via et display med touchskjerm på 4,5 cm som er plassert på toppen – til venstre for utskriftsområdet.

Sikker printer

Ettersom Brother HL-L6300DW er laget til bruk i bedrifter og kan kobles til svært mange enheter så kommer modellen også med mye bedre sikkerhet enn andre gode printere.

Modellen har flere sikkerhetsprogrammer som sørger for at man får en økt dokumentsikkerhet, sikker brukertilgang samt en sikker brukerautorisering på modellen.

Brother HL-L6300DW måler 40 x 29 x 40 cm og veier 13 kilo.

Fordeler

 • Laserprinter laget til å printe ut på A4-format
 • Kan printe 46 sider i minuttet
 • Styres via touchskjerm
 • Sikker modell
Ulemper

 • Høy prisklasse

Brother HL-L6300DW – spesifikasjoner
Høyde: 39,6 centimeter
Bredde: 40 centimeter
Dybde: 42 centimeter

Vekt: 17,1 kilo
Papirkapasitet: 1090 ark


Brother HL-L2375DW

Beste printer i test

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Brother HL-L2375DW

Brother HL-L2375DW er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön samt Englands største testmagasin Which.co.uk.

Alle de tre ekspertkildene er imponerte over printeren som de mener er en god sort/hvitt-printer. Ekspertene forklarer også at printeren har et lavt strømforbruk – noe de mener er en klar fordel.

Ingen av ekspertkildene finner noen utpregede ulemper ved modellen. De nevner imidlertid at man bør være oppmerksom på at printeren ikke kommer med mange av de vanlige printerfunksjonene da den for eksempel ikke har en funksjon til skanning eller kopiering.

Prisvennlig sort/hvitt-printer med mange egenskaper

Brother HL-L2375DW er en sort/hvitt-laserprinter som egner seg godt til et mindre kontor eller til hjemmet. Den kan printe i sort/hvitt – og derfor har man ikke mulighet til å printe i farger med denne modellen.

Til gjengjeld er denne modellen prisvennlig sammenlignet med andre modeller på markedet, og den inneholder mange forskjellige egenskaper. Det er en effektiv printer med lave omkostninger takket været modellens store starttoner og papirskuff som har en kapasitet på opptil 250 ark i skuffen. Det betyr at man ikke trenger å fylle papir i papirskuffen hele tiden. Den medfølgende starttoneren kan printe opptil så mye som 700 sider.

Brother HL-L2375DW er laget til å kunne stå på et bord og kommer med både et innebygd kablet og trådløst nettverkskort.

Lydsvak og brukervennlig printer 

Brother HL-L2375DW er en lydsvak printer med et lydnivå på 50 dB. Det gjør printeren optimal til et kontor eller arbeidsrom da man kan printe ut dokumenter uten å bli forstyrret hele tiden. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Selv om printeren er lydsvak så betyr ikke det at den er langsom. Den kan nemlig skrive ut opptil 34 sider i minuttet uten at den bråker noe mer.

I tillegg til dette er Brother HL-L2375DW brukervennlig og kan kobles til WiFi. Det betyr at utskriften kan skje raskt og enkelt da printeren bare skal kobles til et nettverk for å fungere.

Robust og miljøvennlig modell

Med Brother HL-L2375DW får man en robust printer som er produsert til å kunne vare i lang tid. Den er nemlig fremstilt av et robust materiale slik at man ikke trenger å investere i en ny printer med én gang.

Printeren er i tillegg miljøvennlig da den etterlever flere miljøstandarder som for eksempel Der Blauer Engel og det Nordiske Svanemerket. Det vil si at printeren reduserer påvirkningen av miljøet.

Sist, men ikke minst kommer Brother HL-L2375DW med automatisk dobbeltsidig print, noe som er en fordel hvis man gjerne vil skrive ut et dokument hvor det er print på begge sider.

Brother HL-L2375DW – spesifikasjoner:
🔴 Høyde: 18,3 centimeter
🔴 Bredde: 35,6 centimeter
🔴 Dybde: 36 centimeter
🔴 Vekt: 7,2 kilo
🔴 Type: Laserprinter
🔴 Mulighet for fargeprinting: Nei
🔴 Størst mulig printformat: A4
🔴 Papirkapasitet: 250 ark
🔴 WiFi-tilkobling: Ja

Utvalgte fordeler ved Brother HL-L2375DW:
 Kan kobles til WiFi
Miljøvennlig modell
Lydsvak printer med et lydnivå på 50 dB
Rask til å skrive ut
Stor papirskuff


Gode råd til valg av printer og type

I dag er det mulig å få printere til priser så lave som et par hundre kroner, men det lønner seg likevel å vurdere hva man har behov for og hvilke forventninger man har før man kjøper en printer. De billigste modellene er som regel blekkskrivere – og de er utstyrt med relativt små blekkpatroner som for det meste er til demobruk. Mange fabrikanter er klar over dette, og selger derfor printeren ekstra billig med en intensjon om en senere fortjeneste på de dyre blekkpatronene. Hvis behovet ditt for printing er minimalt så kan de billigste printere imidlertid være en utmerket løsning – også på lang sikt.

Har du som privatperson et moderat behov for å printe så kan det lønne seg å se litt nærmere på blekkforbruket på den printeren du vurderer å kjøpe. Det kan også variere mye, og prisene på originale blekkpatroner varierer også en del fra merke til merke og fra modell til modell. Du kan eventuelt også ta en titt på markedet for å se hva som finnes av «kompatible blekkpatroner» – altså kopier av de originale patronene som ofte er av samme kvalitet som de produsentene selger.

Laserprinteren er blitt billigere

Som artikkelen også viser så er sort/hvitt laserprintere gått så langt ned i pris de siste årene at de eventuelt kan være verdt å vurdere hvis du ikke har bruk for fargeutskrift og flott grafikk. Du bør imidlertid være oppmerksom på at toneren til laserprinteren er dyrere enn en vanlig blekkpatron, men den vil også vare lenger – og prisen per utskrevet side er vesentlig lavere.

Hvis du skriver ut mange sider hver dag – eventuelt i jobbsammenheng – så vil laserprinteren generelt sett være det beste valget selv om det nå for tiden kommer flere og flere blekkskrivere på markedet som nærmer seg laserprinteren både når det kommer til prestasjon og pris.

I denne artikkelen har vi flere gode anmeldelser på billige laserprintere som i et par tilfeller også vurderes som de beste kjøpene generelt sett. Laserprintere er en del dyrere å kjøpe, men de printer både raskere og billigere, og trenger ikke vedlikehold like ofte. Laserprintere er imidlertid ikke like skarpe som blekkskrivere når det kommer til å skrive ut flott grafikk og bilder i fotokvalitet.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


HP OfficeJet Pro 7730

HP OfficeJet Pro 7730

.
Ekspertene er imponerte over denne modellen som også kan utføre veldig mange oppgaver.

HP OfficeJet Pro 7730 er nemlig et slags multiprodukt som kan gjøre mer enn å bare printe ut dokumenter. Dette er en printer som er laget til å kunne brukes hver dag, og modellen opererer ved bruk av blekk.

Allsidig printer

Blekkskriveren HP OfficeJet Pro 7730 kan utføre flere oppgaver i tillegg til å printe da dette er en såkalt All-in-One printer. Disse oppgavene inkluderer skanning, kopiering og faks – og det foregår enkelt via både LAN-tilkobling, USB-tilkobling, WiFi-tilkobling, Wifi Direct, AirPrint og Google Cloud Printing.

Det er også mulig å bruke HP OfficeJet Pro 7730 med både Windows og Mac.

Profesjonell printer

Denne printeren er skapt til å gi forbrukeren et profesjonelt resultat – noe som også gjør at modellen egner seg godt til et kontor eller til en mindre virksomhet.

Denne printeren kan nemlig også printe ut A3-format i tillegg til A4-format – og foreta utskrifter av svært god fargekvalitet. Oppgavene utføres raskt via den automatiske dokumentmateren til 35 sider, og det kan også foretas en automatisk dobbeltsidig utskrift hvis det er noe man ønsker.

Fargene er så nyanserte at man på HP OfficeJet Pro 7730 lett kan designe grafikk til blant annet brosjyrer og presentasjoner av svært god kvalitet. Utskriftene blir både motstandsdyktige både når det kommer til vann og flekker, og de falmer heller ikke.

Også til store oppgaver

HP OfficeJet Pro 7730 kan som sagt også skrive ut i A3-format, for modellen er nemlig designet til å kunne ta seg av både store utskrifter og profesjonelle oppgaver.

Derfor finnes det også to papirskuffer med en kapasitet på 250 ark hver – noe som sikrer at man ikke trenger å fylle på ark så ofte. I tillegg til å printe ut på vanlig papir så kan HP OfficeJet Pro 7730 også printe ut på fotopapir som på grunn av de nyanserte fargene blir både flotte og virkelighetstro.

I tillegg til at man kan skrive ut fra datamaskinen så finnes det også en medfølgende app til telefonen slik at man kan skrive ut dokumenter direkte fra mobilen sin.

Én enkelt ulempe nevnes imidlertid ved HP OfficeJet Pro 7730, og det er at modellen ikke er så rask. Den kan bare printe ut 22 sider i minuttet, men kvaliteten av utskriften blir til gjengjeld veldig bra.

Fordeler

 • Blekkskriver som både kan printe, kopiere, skanne og fakse
 • Farge av god kvalitet som er motstandsdyktige mot vann og flekker
 • Kan også brukes til store formater som A3
 • Kan skrive ut direkte fra mobilen
Ulemper

 • Tar mer plass

HP OfficeJet Pro 7730 – spesifikasjoner
Høyde: 38,58 centimeter
Bredde: 58,49 centimeter
Dybde: 44,48 centimeter
Vekt: 18,5 kilo
Dokumentmaterkapasitet: 35 ark
Papirkapasitet: 250 ark


Canon Pixma Pro-100S

Canon Pixma Pro-100S

.
Modellen Canon Pixma Pro-100S er blitt testet av 4 forskjellige ekspertkilder som alle på en eller annen måte arbeider med elektronikk. Her er det nemlig snakk om den britiske testsiden Expertreviews.co.uk, den britiske versjonen av datamagasinet Pcmag.com samt de 2 teknologisidene Alphr.com og Techradar.com.

Canon Pixma Pro-100S imponerer alle testkildene og får flott kritikk og gode karakterer av alle ekspertene.

Avansert printerteknologi

Denne modellen hører til blant de printerne som er utstyrt med moderne teknologi for å gi de best mulige utskriftene. Denne printeren fra Canon har nemlig 8 forskjellige typer blekk som alle har individuelt fargestoff – noe som gir den mest nøyaktige gjengivelsen av farger og mønstre.

Canon Pixma Pro-100S har en innebygd WiFi-tilkobling som gjør at man kan bruke den til alle enhetene sine – enten det er snakk om en datamaskin, et nettbrett eller en telefon.

Denne printeren har også den fordelen at den sammenlignet med andre printere til kontoret eller hjemmekontoret kan printe så store dokumenter som opptil A3-format.

God til prisen ifølge ekspertene

Canon Pixma Pro-100S er blitt anmeldt av flere eksperter som alle er positivt innstilt til denne modellen. Pcmag.com forklarer blant annet at det her er snakk om god kvalitet til prisen, for modellen har et overkommelig prisnivå samtidig som at kvaliteten av utskriftene blir bra – uten at de vil gå så langt som å kalle utskriften fantastisk.

Kvaliteten er likevel så bra at ekspertene mener at utskrifter fra denne printeren godt kunne hengt på et galleri. Pcmag.com mener imidlertid også at Canon Pixma Pro-100S er relativt rask når den printer.

Printer flotte bilder ifølge ekspertene

Også Techradar.com er imponerte over den billedkvaliteten som denne modellen kan prestere. De forklarer også at de synes at denne modellen selges til en god pris, og hvis man sammenligner Canon Pixma Pro-100S med andre og dyrere modeller fra Canon så blir kvaliteten på modellene stort sett den samme.

Expertreviews.co.uk forklarer også at denne modellen kanskje vil være litt for mye for en amatør-fotograf, men hvis man er profesjonell eller halv-profesjonell og trenger en printer på budsjett så vil denne modellen være et godt valg.

Fordeler

 • Stor og kraftig printer
 • Bruker flere typer blekk for bedre fargegjengivelse
 • Med WiFi-tilkobling
 • Kan kommunisere med både telefon, nettbrett og datamaskin
 • Kan skrive ut opp til A3-format 
Ulemper

 • Mindre papirskuff

Canon Pixma Pro-100S – spesifikasjoner
 Høyde: 21,5 centimeter
Bredde: 38,5 centimeter
Dybde: 68,9 centimeter
Vekt: 19,7 kilo
Type: Blekkskriver
Mulighet for fargeprinting: Ja
Størst mulig printformat: A3
Papirkapasitet: 150 ark
WiFi-tilkobling: Ja


Canon Pixma TS5055

5 av 5 stjerner hos den britiske testsiden Expertreviews.co.uk
5 av 5 stjerner hos den britiske IT-nettsiden Itpro.co.uk

 


.
Modellen Canon Pixma TS5055 er blitt testet av 2 forskjellige ekspertkilder. Her er det snakk om 2 britiske kilder, nemlig testsiden Expertreviews.co.uk og IT-nettsiden Itpro.co.uk.

Her har begge ekspertkildene sett nærmere på hvordan Canon Pixma TS5055 fungerer, om den leverer et tilfredsstillende resultat og om den har en god funksjonalitet.

Denne printeren lever i stor grad opp til de kravene som stilles av den, og derfor får modellen hele 5 av 5 stjerner begge steder.

Lett printing

Canon Pixma TS5055 er designet til å gjøre jobben med å printe så lett som mulig, og derfor finnes det en hurtig-tilgang til både å skanne, kopiere og printe. Det finnes et smart LCD-display samt et justerbart frontpanel hvor man kan velge handlingene sine.

Denne printeren fra Canon kommer også med mulighet til å koble til WiFi, noe som gjør det mulig å printe fra både datamaskin, telefon og nettbrett. Her er det også snakk om en modell som ikke tar stor plass rent fysisk, for Canon Pixma TS5055 er 40 prosent mindre enn tidligere modeller.

Flott, men litt dyr printer, ifølge ekspertene

De 2 ekspertene gir begge denne modellen hele 5 av 5 stjerner, noe som betyr at de er veldig fornøyde med modellen.

Ekspertene har imidlertid både fordeler og ulemper å komme med angående modellen, og på den negative siden nevner de spesielt prisen – som de synes er litt høy. De savner også en mulighet til å kunne bruke en automatisk duplex-funksjon.

På plussiden legger ekspertene først merke til modellens utseende, for de fremhever her at Canon Pixma TS5055 er virkelig flott og stilfull, og at den kommer i et pent og kompakt design.

God til alle slags oppgaver ifølge ekspertene

Ekspertene forklarer videre at modellen også har et høyt prestasjonsnivå som virkelig er imponerende.

Modellen klarer nemlig alle slags oppgaver bra og passer derfor godt til den forbrukeren som foretar seg litt av hvert. I tillegg til dette får modellen også ros av ekspertene for brukervennligheten – for de synes nemlig at Canon Pixma TS5055 kommer med et enkelt display og kontrollpanel som er enkelt å finne ut av.

Canon Pixma TS5055 – spesifikasjoner
🔴 Høyde: 12,6 centimeter
🔴 Bredde: 37,2 centimeter
🔴 Dybde: 31,5 centimeter
🔴 Vekt: 5,5 kilo
🔴 Type: Blekkskriver
🔴 Mulighet for fargeprinting: Ja
🔴 Størst mulig printformat: A4
🔴 Papirkapasitet: 100 ark
🔴 WiFi-tilkobling: Ja

Utvalgte fordeler ved Canon Pixma TS5055:
Kan både printe, kopiere og skanne
Styres via en LCD-skjerm
Mulighet for WiFi-tilkobling
Kan brukes til både datamaskin, telefon og nettbrett
Tar ikke så stor plass

Her kan du se en præsentationsvideo af Canon Pixma TS5055.


Epson EcoTank ET-7700

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk
3.5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet PCmag.com

Epson EcoTank ET-7700

.
Epson EcoTank ET-7700 er blitt testet og anmeldt av fire ekspertkilder – og dette inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, Which.co.uk og PCmag.com. Alle ekspertkildene har gitt printeren en god anmeldelse da de mener at dette er en god fargeprinter med flere attraktive funksjoner.

Ekspertene er spesielt imponerte over at Epson EcoTank ET-7700 kommer med WiFi-tilkobling slik at det er enkelt å printe ut dokumentar både fra en datamaskin og fra mobile enheter. Selv om ekspertkildene generelt sett er imponerte over printeren så nevner de også at den er forholdsvis dyr.

Ekspertene: God printer med flere attraktive funksjoner

Ifølge ekspertene så er Epson EcoTank ET-7700 en liten printer sammenlignet med andre modeller på markedet – noe de mener er en fordel.

Ekspertene fra PCmag.com skriver for eksempel at Epson EcoTank ET-7700 er fantastisk hvis man ikke vil ha en stor printer i hjemmet. De forklarer også at modellen kommer med «ekstremt lave driftsomkostninger» slik at man kan skrive ut for eksempel fargefoto med mer til en svært lav pris per utskrift.

Ekspertene trekker også frem at printeren leveres med massevis av blekk i tillegg til at den skriver ut dokumenter med «svært god tekstkvalitet». De er imidlertid mindre imponerte over modellens pris i tillegg til at den mangler noen funksjoner som for eksempel ADF og mulighet til å fakse.

Printer uten blekkpatroner og fotoutskrift

Med Epson EcoTank ET-7700 får man en printer uten blekkpatroner som sørger for å holde omkostningene nede.

Blekkpatronene har en stor kapasitet, derfor er det ikke er behov for blekkpatroner – noe som gjør det mulig å skrive ut dokumenter mellom påfyllingene. Det medfølgende blekket gir også brukeren mulighet til å skrive ut opptil 3.400 foto fra blekkpatronene.

Disse fotoene er av høy kvalitet da printeren kommer med et 5-farge-blekksystem som inneholder sort fotoblekk. Printeren er også enkel i bruk da den kommer med en SD-kortplass, fotoutskrift til kant samt doble papirskuffer.

Printer med utskrift fra mobil og LCD-skjerm

Epson EcoTank ET-7700 er utstyrt med WiFi og WiFi Direct slik at man har mulighet til å sende diverse dokumenter og filer til utskriving fra mobile enheter. Dette kan blant annet gjøres ved hjelp av den medfølgende appen Epson iPrint.

Med Epson EcoTank ET-7700 er det også mulig å bruke appen Creative Print som sørger for at man får mest mulig ut av bildene sine på Facebook. Appen kan brukes til å skrive ut bilder, lage kort og mye mer – og deretter kan bildene overføres direkte til printeren.

I tillegg til dette kommer Epson EcoTank ET-7700 med en LCD-skjerm hvor man kan finne alle de nødvendige printerfunksjonene. Det er på denne skjermen at man kan velge om man ønsker å kopiere, skanne eller benytte seg av en dobbeltsidig utskrift.

Epson EcoTank ET-7700 – spesifikasjoner:
🔴 Høyde: 16,1 centimeter
🔴 Bredde: 42,5 centimeter
🔴 Dybde: 35,9 centimeter
🔴 Vekt: 8 kilo
🔴 Type: Blekkskriver
🔴 Mulighet for fargeprinting: Ja
🔴 Størst mulig printformat: A4
🔴 Papirkapasitet: 100 ark
🔴 WiFi-tilkobling: Ja

Utvalgte fordeler ved Epson EcoTank ET-7700:
Kan både printe, skanne og kopiere
Betjenes via en LCD-skjerm
Mulighet til å koble til WiFi
Enkel utskrift via mobil
Lave omkostninger


Samsung Xpress M2885FW

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Samsung Xpress M2885FW

.
Modellen Samsung Xpress M2885FW klarer å imponere de svenske ekspertene i testen deres av printere. Modellen imponerer i så stor grad at Samsung Xpress M2885FW får en flott førsteplass.

Samsung Xpress M2885FW er en kraftig laserprinter som kan mer enn bare å printe. I tillegg til dette har modellen mange funksjoner og kan brukes både til kontoret og til et hjem hvor det skal skrives ut mange dokumenter.

Bruk printeren til flere formål

Samsung Xpress M2885FW er som sagt ikke en maskin som bare kan printe ut på vanlig papir. Modellen kan også både skanne, kopiere og fakse, og man kan kontrollere printeren via mange ulike enheter som også inkluderer mobiltelefonen.

Hvis man har en internettilkobling så slipper man også irriterende ledninger, for denne modellen har en trådløs utskrift.

Tidligere versjoner av modellen har hatt problemer med å levere en utskrift som er rask nok – derfor er Samsung Xpress M2885FW blitt hele 25 prosent raskere enn de tidligere modellene, og kan nå printe ut 26 sider i minuttet.

God kvalitet

Samsung Xpress M2885FW er laget til å kunne printe ut i profesjonell kvalitet. Dette skjer via en høy oppløsning når det kommer til billedkvaliteten, med en ny teknologi som leverer skarpe kanter, klare motiver og en nyansert fargepalett.

Også detaljene blir mer synlige, uttrykket blir renere og bildene blir mer naturlige generelt sett.

Også skriften på de vanlige sidene er forbedret slik at til og med en tekst i en liten skriftstørrelse blir klar og tydelig.

Mulighet til å printe på flere typer papir

Samsung Xpress M2885FW har en stor allsidighet, og det gjelder også når det kommer til valg av papir til å skrive ut på.

I tillegg til vanlig papir så kan denne printeren også skrive ut på etiketter, kort, konvolutter, overhead folie, resirkulert papir, tynt papir, tjukt papir og bomullspapir. Denne modellen har også en stor kapasitet når det kommer til ark – for den kan holde til hele 250 ark.

Denne modellen er også en miljøvennlig printer som kan printe på begge sidene av et ark for å spare papir. Toneren er også laget for å være besparende.

Samsung Xpress M2885FW måler 40 x 36 x 37 cm og veier 10,4 kilo.

Utvalgte fordeler ved Samsung Xpress M2885FW:
Laserprinter som også kan skanne, kopiere og fakse
Kan brukes både trådløst og også via mobilen
God fargekvalitet
Kan brukes på mange forskjellige typer papir – inkludert blant annet tykt papir, tynt papir og etiketter
Miljøvennlig modell


Epson SureColor P600 – Blekkskriver

6 av 6 stjerner hos Lydogbilde.no

Epson SureColor SC-P600

.
Nordens største elektronikkmagasin Lydogbilde.no har testet fotoprinteren Epson SureColor P600, og her ga ekspertene modellen hele 6 av 6 mulige stjerner. Dette er en fargeprinter som bruker blekkpatroner, men den hører til i den litt dyrere prisklassen. Hovedformålet til denne printeren er å printe ut god fotokvalitet – for eksempel til bruk for amatør-fotografer eller profesjonelle fotografer. Dette er som sagt hovedsakelig en fotoprinter.

Derfor finnes det ikke en papirskuff i Epson SureColor P600, og én enkelt utskrift kan ta opptil flere minutter. Printeren bruker også hele 9 forskjellige fargepatroner – så det er nok ikke akkurat denne typen printer man skal skaffe seg hvis man hovedsakelig har tenkt å skrive ut strikkeoppskrifter og invitasjoner til barnebursdag.

Flere grunner til at Lydogbilde.no er imponerte over Epson SureColor P600

Epson SureColor P600 egner seg nok ikke så bra til hjemmekontoret, men i testen hos Lydogbilde.no skriver ekspertene at modellen til gjengjeld er et fantastisk verktøy for amatørfotografen og til profesjonelt bruk av fotografer. Printeren presterer vesentlig bedre enn andre sammenlignbare produkter som finnes på markedet – og sort/hvit-kvaliteten fremheves som å være helt eksepsjonell.

Epson SureColor P600 klarer formater helt opp til A3 og kan printe på nesten enhver form for underlag – alt ifra fotopapir til bomull og lerret – og opptil en tykkelse på hele 1,3 millimeter. Alt styres og overvåkes fra det vippbare betjeningspanelet som også får mye ros fra ekspertene. I forhold til andre tilsvarende printere som finnes på markedet så vurderer Lydogbillede.no også at utskriften med Epson SureColor P600 går mye raskere uten at det går utover kvaliteten.

Derfor anbefaler vi denne modellen:
Fargeekte utskrifter i foto-kvalitet
Kan skrive ut på formater opp til A3
Kan også printe på bomull og lerret
Vippbart betjeningspanel
Rask utskrift i forhold til den gode kvalitet


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke printere er best i test?

🤩Brother HL-L2375DW, Epson EcoTank ET-7700, Brother MFC-L2750DW, Canon Pixma Pro-100S, Samsung Xpress M2885FW og Epson SureColor P600.

Hvordan er printerne blitt testet?

🤔Printerne er blitt vurdert ut ifra parametere som utskriftsfunksjoner, skannefunksjoner, kopifunksjoner og brukervennlighet. I tillegg til dette er de også blitt vurdert på kostnader for blekkpatroner og tonere, nettverksfunksjoner og strømforbruk.

Hva bør man tenke på før man kjøper en ny printer?

🤓Det finnes hovedsakelig to typer printere – nemlig blekkskrivere og laserprinterne. Skal du printe stort sett hver dag – og ikke har noe behov for å skrive ut flott grafikk og bilder i fotokvalitet – så er nok laserprinteren det beste valget til tross for at prisen er litt høyere. Printer du derimot sjeldent så kan en blekkskriver være et godt valg for deg. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis printeren er veldig billig, så kan den risikere å bruke blekkpatronene veldig raskt slik at produsenten tjener mer penger på den måten.

Printer Test: Disse kildene er brukt i denne artikkelen

Vi har forsøkt å holde vurderingene av hver enkelt printer på et så saklig grunnlag som mulig. Nedenfor finner du en liste over de kildene vi har brukt i denne artikkelen. Hver enkelt kilde er også utstyrt med linker slik at du selv har mulighet til å fordype deg i de testene som ligger til grunn for anmeldelsene.

Råd & Rön
Det uavhengige svenske forbrukermagasinet utfører – upartiske tester på forbrukernes vegne. I løpet av høsten 2015 testet de hele 145 forskjellige printere. Full tilgang til testresultatene krever imidlertid et abonnement, og dersom du har det så kan du finne hele testen her.

Råd & Rön har testet alle typer av vanlige printere, og resultatene er presentert på en oversiktlig måte i et interaktivt skjema hvor du selv kan sortere etter poengsum, merker og priser. Du kan også sammenligne de deltagende printerne med hverandre. Man kan finne alle resultatene for hver enkelt modell ved å klikke på modellen.

Råd & Rön har også testet og anmeldt de tre printerne Epson EcoTank ET-7700, Brother HL-L2375DW og Brother MFC-L2750DW. Du kan lese anmeldelsene av de tre modellene her.

Pcforalla.se
Vi har også tatt en titt på det svenske magasinet Pcforalla.se – som er en del av IDG-konsernet. Her offentliggjorde magasinet i løpet av våren 2015 en test av 20 av de beste printerne på markedet – fordelt på ulike typer. Testen er tilgjengelig gratis her.

Computerworld.no
Det norske magasinet Computerworld.no skriver om alt som har med IT-bransjen å gjøre. I 2015 utførte magasinet en spesifikk test av blekkskriveren OfficeJet Pro x576dw fra Hewlett Packard som en utfordrer til arbeidslivets foretrukne laserprintere. Vi har tatt en titt på testen – og det kan du også gjøre via denne linken. Det er helt gratis.

Lyd & Bilde
Nordens største magasin for forbrukerelektronikk er fra Norge og heter Lyd & Bilde. Her har de testet den spesielle fotoprinteren Epson SureColor P600 i 2015. Den er målrettet både mot hobbyfotografer og profesjonelle fotografer. Fotografering er en hobby i stor fremgang her i landet – derfor har vi valgt å inkludere dette produktet i denne artikkelen. Hvis du vil lese hele anmeldelsen hos Lyd & Bilde så er den tilgjengelig gratis her.

Alphr.com
Alphr.com er en amerikansk teknologinettside som skriver bredt om teknologi og produkter, informasjon og ekspertkunnskap som har med den teknologiske verden å gjøre – samt de forandringene teknologien medfører. Det gjelder også tester av ulike digitale produkter, og her har Alphr.com testet printeren Canon Pixma Pro-100S. Du kan lese mer her.

Expertreviews.co.uk
Expertreviews.co.uk er en britisk testside som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren kan ha bruk for i hjemmet. Nettsidens hovedfokus ligger på TV, datamaskiner og mobiltelefoner – i tillegg til kjøkkenprodukter. Her har de britiske ekspertene testet forskjellige printere:

Ønsker du å lese mer om testen av Canon Pixma TS5050 så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Canon Pixma Pro-100S så kan du klikke på denne linken.

Itpro.co.uk
Itpro.co.uk er en britisk IT-nettside som dekker mange ulike aspekter innen det digitale livet – og målgruppen er de personene som jobber profesjonelt med IT. Derfor foretar siden også ulike tester av digitale produkter, og her har Itpro.co.uk testet printeren Canon Pixma TS5050. Du kan lese mer på Itpro sin hjemmeside her.

Pcmag.com
Pcmag.com er en internasjonal nettside som skriver om alt som har med datamaskiner, IT, hardware, software og teknologi å gjøre. Her er det snakk om den britiske versjonen av Pcmag.com som hjelper forbrukeren gjennom den teknologiske verden ved å skrive om nyheter, guider, kunnskap og tester med mer. Her har Pcmag.com testet printeren Canon Pixma Pro-100S. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken.

PCmag.com har også testet og anmeldt disse to printerne:

Ønsker du å lese testen av Epson EcoTank ET-7700 så kan du finne den her.

Ønsker du å lese testen av Brother MFC-L2750DW så kan du finne den her.

Techradar.com
Techradar.com er en internasjonal teknologi-nettside som skriver om utviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet printeren Canon Pixma Pro-100S. Les mer på Techradar sin hjemmeside her.

Tomsguide.com
Det amerikanske testmagasinet Tomsguide.com leverer nyheter og artikler som har med elektronikk og teknologi å gjøre. I tillegg til dette så tester og anmelder Tomsguide.com også en lang rekke produkter. Her har de testet Brother MFC-L2750DW som de har gitt hele 4,5 av 5 mulige stjerner. Du kan lese hele testen her.

Which.co.uk
Which.co.uk er det største testmagasinet i England, og hver dag tester de massevis av forskjellige forbrukerprodukter. Når de har testet et produkt så videreformidler de resultatene til forbrukerne. Deretter har forbrukerne mulighet til å lese anmeldelsen. Her har Which.co.uk testet de to printerne Epson EcoTank ET-7700 og Brother HL-L2375DW – som begge er blitt kåret til å være et «Best Buy».

 Du kan lese hele testen av Epson EcoTank ET-7700 her.

Du kan lese hele testen av Brother HL-L2375DW her.

 Man må imidlertid være oppmerksom på at full tilgang til testens resultater krever et abonnement.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere