Marshall Stanmore Høyttaler Test – Testvinner Guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Marshall Stanmore-høyttaleren et produkt som skiller seg ut fra mengden på alle måter: Den retro-designede Bluetooth-høyttaleren er stor og tung, lydnivået kan nå uante høyder og den leverer optimalt med rock’n’roll-musikk.

Engelske Marshall er kjent for å være storleverandør av tungt rockeutstyr til profesjonelle musikere, konserter og lignende. De seneste årene har de satt døra litt på gløtt slik at vanlige forbrukere også kan få tak i lekkert lydutstyr fra dette kjente merket – blant annet hodetelefoner og Bluetooth-høyttalere. Det er spesielt Stanmore-høyttaleren som har fått mye oppmerksomhet. Den har vunnet en haug av priser, og dette undersøker vi nærmere i de neste avsnittende.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.

marshall stanmore hoejtaler

Merk deg at Marshall Stanmore er utgått, derfor viser vi her prisen for Marshall Stanmore II som er en ny og forbedret versjon.

Samlet info om Marshall Stanmore-høyttaleren

Marshall har valgt en svært utradisjonell utforming på Stanmore-høyttaleren, ettersom den er designet som en gitarforsterker. Høyttaleren måler 350x185x185 mm og er derfor ganske stor til en trådløs høyttaler å være. Vekten er også markant høyere enn de fleste små plasthøyttalerne, med hele 5,1 kilo. Dette er altså ikke en høyttaler du bare tar med i vesken på vei til stranda, men den er veldig fin hvis du skal ha med en høyttaler på en fest eller vil ha skikkelig god lyd på hytta.

Marshall Stanmore er ikke bare en høyttaler, men også en flott dekorasjon som leder tankene tilbake til 1960- og 1970-tallet. Høyttaleren har kunstlær på alle flatene. Den mest populære modellen er svart, men du kan også få høyttaleren i creme og brun. Selve fronten er dekket av høyttalerstoff i vintage-stil, og toppen av høyttaleren er prydet med en nedsenket forgylt kontrollflate der både volum, bass og diskant kan justeres analogt med store potensiometer. Her finner du også av-og-på-knappen som er designet som en klassisk vippekontakt.

Ved siden av lydknappene kan du koble til Bluetooth-enheter, og her er det også en inngang til Jack-plugg om du vil koble lydkilden på den kjappe manuelle måten. På kontrollpanelet er det også en rekke røde lysdioder som indikerer hvilken signalkilde som er valgt.

Bluetooth-muligheten har allerede blitt nevnt, og Marshall Stanmore husker helt opp til 6 forskjellige Bluetooth-kilder. Her er det snakk om den nyeste Bluetooth V4.0-teknologien med aptX-støtte som kan streame lyd i CD-kvalitet hvis originallyden din er i høy nok kvalitet.

Jack-plugg-løsningen er den raske og enkle. Det følger med en flott designet spiralkabel som imiterer en gitarledning med solide forgylte Jack-plugger i begge ender. Du kan velge å bruke kabelen eller benytte deg av en av de andre input-mulighetene.

Høyttaleren har også en klassisk RCA-inngang med phono-løsninger, og her kan du for eksempel koble på Sonos-anlegget ditt, den gamle CD-spilleren eller til og med platespilleren. Den har også en optisk digitalinngang der du kan koble nyere utstyr på, for eksempel TV, Apple TV, harddisk, satellitt- eller kabelmottaker og så videre.

Den innebygde forsterkeren i Marshall Stanmore er en såkalt klasse D forsterker, som er den mest strømsparende typen på markedet uten noen særlig form for spilt strøm til varme og standby-funksjon. Forsterkeren yter 80 Watt RMS og leverer stereolyden via to dome tweeters på 20 Watt hver. Den dype bassen kommer fra en 40 Watt subwoofer på 13 centimeter som får støtte av en bassrefleksport bak i høyttaleren.

Fakta om Marshall Stanmore:
Mål: 350 x 185 x 185 mm
Vekt: 5,1 kg
Retro stil
Bluetooth
Verdensklasse lydkvalitet
Strømsparende forsterker
40 Watt subwofer
80 Watt Forsterker

Merk deg at Marshall Stanmore er utgått, derfor viser vi her prisen for Marshall Stanmore II som er en ny og forbedret versjon.

Andre produkter fra Marshall

Stanmore-høyttaleren er uten tvil det mest omtalte forbrukerproduktet fra Marshall, men de har også en rekke andre høyttalere i sortimentet. I tillegg finnes det også et bredt produktprogram med hodetelefoner, både de små og lette in-ear, on-ear og over-ear – og du finner også trådløse Bluetooth-modeller her.

Du kan selvsagt også kjøpe tilbehør som kabler og reservedeler, og Marshall tilbyr også et utvalg av smarttelefon-deksler med den legendariske logoen.


Testvinner Guide – Kilder brukt i artikkelen

Testvinner hos Lydogbillede.dk

Det danske magasinet Lyd & Billede har hatt Marshall Stanmore på testbenken, og det ble det toppkarakter av. Magasinet gir høyttaleren stempelet “Spesielt anbefalt”. Sammenlagt blir det et testresultat med 5 av 6 mulige stjerner. Dette er en uvanlig god gjennomsnittskarakter fra det danske magasinet, som dekker områdene lydkvalitet, funksjonalitet, brukervennlighet og kvalitetsinntrykk.

Det er spesielt kvalitetsinntrykket som imponerer testpanelet. Her får høyttaleren absolutt toppkarakter. Panelet vurderer at denne modellen “oser av kvalitet”, uansett om man ser på kabinett-konstruksjonen, knappene eller den gjennomførte finishen. Du kan lese hele testen her.

Manuelle knapper og ”gitarledning” til mobiltelefonen

En av de elementene Lyd & Billede trekker spesielt frem i testen er Marshall Stanmores svært autentiske uttrykk, som tar en tilbake til Rock’n’Roll-ens storhetstid på ‘60- og ‘70-tallet. Kabinettet er trukket med lær, og stoffronten gir en perfekt bakgrunn for den legendariske Marshall-logoen.

En annen ting som gjør at denne høyttaleren skiller seg ut fra mengden av andre Bluetooth-høyttalere er de manuelle skruknappene og kontaktene, som i prinsippet også hører til en annen tidsepoke. Kvaliteten er gammeldags gedigen og gjennomført. Testpanelet er også begeistret for spiralledningen som følger med og kan brukes om man kobler på mobil eller en annen lydkilde med Jack-plugg. Ledningen minner mye om de ledningene som opp gjennom tidene har blitt brukt til å koble elektriske rockegitarer til forsterkeren.


Toppkarakter hos Meremobil.dk

Et annet dansk magasin som er begeistret for høyttaleren er magasinet Meremobil.dk, som blir ansett for å være en av de primære ekspertisene innen smarttelefoner og tilhørende elektronikk. I 2014 utførte de en test av Marshall Stanmore-høyttaleren. Dette resulterte i en klar stjerneanbefaling fra magasinet og 5 av 6 stjerner. Den eneste grunnen til at høyttaleren ikke fikk absolutt toppkarakter er at den ikke er kompatibel med Airplay-funksjonen til Apple-produkter. Bortsett fra dette er det bare ros til de mange tilkoblingsmulighetene som gjelder både Bluetooth, Jack-plugg, standard phono-plugg og til og med optisk inngang.

Det er også ros å høre for designet på høyttaleren, som magasinet mener passer inn i enhver innredningsstil. Selv i et stramt designet hjem er det plass til den rå høyttaleren som kan piffe litt opp. Testen ble utført av journalisten John G, grunnleggeren av Meremobil.dk, som ikke legger skjul på at han liker de manuelle knappene svært godt. Volum, bass og diskant blir regulert via de store og solide skruknappene, og power-knappen er en stor vippekontakt i messing. Akkurat slik man kjenner det igjen fra gitarforsterkere, vurderer han. Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres her.

Marshall Stanmore har like bra lyd som utseende

Det viktigste med en høyttaler er selvsagt lyden, og her er anmelderen virkelig begeistret. Selv om høyttaleren først og fremst er rettet mot et rockepublikum, vurderer han at lyden er “ufattelig autentisk” ved alle musikktyper. Bassgang og trommer har presise anslag, gitarspillingen ligger bra fremme i lydbildet og vokalen er klar og tilgjengelig.

Anmelderen innrømmer at prisen på denne høyttaleren er litt høy, men mener samtidig av Marshall Stanmore gir full valuta for pengene. Lyden er fantastisk for en så liten høyttaler og den kan også levere utrolig høyt volum uten å vrenge lyden eller endre kvaliteten.


Toppkarakter hos Ekstra Bladet

Den store danske avisen Ekstra Bladet testet en rekke av de aller beste trådløse høyttalerne til mobilmusikk i 2014. Marshall Stanmore ble ikke bare valgt ut til testen, men fikk også toppkarakter med 5 av 6 stjerner. Grunnen til at høyttaleren måtte “klare seg” med 5 stjerner var at den ikke er kompatibel med Airplay-funksjonen til Apple-produkter og det at rock-høyttaleren ikke passer like bra til alle musikksjangre. Testpanelet mente likevel at modellen utmerker seg med uvanlig godt med mange tilkoblingsmuligheter.

Og om man liker rock’n’roll var Ekstra Bladet kjappe med å stemple høyttaleren som “spesielt anbefalt”. Modellen er perfekt til hvinende gitarer og dunkende bass ved øredøvende volum. I følge testpanelet er dette akkurat hva man kan forvente fra et merke som Marshall, som er kjent for å levere konsertutstyr til profesjonelle musikere. Du kan lese hele testen på eb.dk.

Glimrende valg som egentlig musikkanlegg

I Norge i dag er det flere og flere som velger å droppe det tradisjonelle stereoanlegget til fordel for en smart løsning med mobil og Bluetooth-høyttaler. I mange tilfeller er det litt synd med tanke på musikken som sjeldent lyder optimalt i de typiske små høyttalerne. Her vurderer Ekstra Bladet at den velspillende Marshall Stanmore hører til blant de høyttalerne som reelt sett kan erstatte et tradisjonelt musikkanlegg, for eksempel hvis plassen er trang.

Marshall Stanmore har dessuten så mye kraft (80 Watt) at den kan brukes som transportabel høyttaler til fester. “Det er skikkelige saker av god kvalitet”, vurderer testpanelet.


Toppkarakter hos Teknisk Ukeblad

Testpanelet hos Teknisk Ukeblad hadde stort sett bare gode ord å si om Marshall Stanmore, da de testet og undersøkte spesifikasjonene på den i 2014. Det største problemet med denne modellen er prisen, som ligger over gjennomsnittet for Bluetooth-høyttalere, men testpanelet vurderer til gjengjeld at den storslåtte høyttaleren kanskje ikke kan sammenlignes med tradisjonelle trådløse høyttalere, men at den kanskje heller bør sammenlignes med et minianlegg til stuen, ettersom den leverer flere klasser over andre Bluetooth-produkter.

De er blant annet imponert over den Bluetooth-teknikken som er brukt, nemlig versjon 4 med Apt X-støtte. Det gir lyd i CD-kvalitet på tross av trådløs forbindelse – altså en svært høy lydkvalitet. Antallet tilkoblingsmuligheter blir også vurdert til å være eksepsjonelle, der den eneste mangelen for noen kanskje kunne være AirPlay. Ellers har den både RCA-inngang, digital optisk inngang og mulighet for å bruke vanlig Jack-plugg med spiralledningen som følger med – og selvsagt den høykvalitets-Bluetooth-tilkoblingen som de fleste nok vil bruke. Modellen husker opptil 6 ulike Bluetooth-lydkilder. Du kan lese hele testen på tek.no her.

Manuelle kontroller som i gamle dager

Testpanelet hos Teknisk Ukeblad har også mye skryt til designet med det læraktige vinyltrekket, det retro frontstoffet og ikke minst de manuelle kontrollene i toppen. De blir fremhevet som et stort pluss i forhold til de mer digitale løsningene fordi det er lett å se og endre innstillingene. Fordi Marshall Stanmore har en egen innebygd equalizer med mulighet for å justere både bass og diskant, anbefaler testpanelet at eventuelle lydkilder som også har equalizer blir satt på nøytral lyd for optimalt resultat

Det retro-inspirerte designet og likheten med en gitarforsterker får en nesten til å forvente å høre en plagsom skurring under bruk, men testpanelet hos Teknisk Ukeblad understreker at situasjonen nesten er omvendt: Innmaten er moderne teknikk og høyttaleren leverer ren og klar lyd, også når det er fest og dere skrur opp volumet.


Toppkarakter hos Ljudochbild.se

Med 5 av 6 mulige stjerner og anbefalingen ”Särskilt rekommanderad” er det ingen tvil om at det svenske magasinet Ljudochbild.se er svært positive etter å ha testet Marshall Stanmore-høyttaleren. De store volum- og bassressursene imponerer testpanelet, slik som de mange tilkoblingsmulighetene som ligger langt over hva man vanligvis ser i trådløse høyttalere.

Designet utstråler Rock’n’roll og det er også her den største styrken ligger, vurderer det svenske testpanelet. Høyttaleren ble testet med blant annet AC/DC og Jimmy Hendrix, der både den dype bassen og avspillingen av gitar-riff imponerer. Testpanelet vurderer også at Mashall Stanmore er svært god til å gjengi elektronisk musikk optimalt. Derimot blir den ikke vurdert som et optimalt kjøp dersom man foretrekker mer delikat og elegant musikk. Du kan lese hele testen her.

Ærlig og tillitsvekkende design

Svenske Ljudochbild.se legger ikke skjul på at designet på denne høyttaleren er svært utradisjonelt, men synes også at man for en gangs skyld kan vurdere et produkt på utseendet. Det ligner en tøff rock-høyttaler, og det er akkurat det det er. Med en musikkeffekt på 80 Watt kan Marshall Stanmore uten problemer spille så høyt at naboene blir sure. Den kan med andre ord erstatte stereoanlegget direkte, også når det er fest.

Kvaliteten på høyttaleren blir vurdert som svært solid, og her får modellen også absolutt toppkarakter. Kabinettet er helt lyd-dødt, og kombinert med høy vekt og solide gummiføtter er det lagt et godt grunnlag for den slagkraftige bass.


Toppkarakter hos Bestbuy.com

På portalen Bestbuy.com er det ingen tvil om at Marshall Stanmore er den populær trådløs høyttaler. Produktet er vurdert av over 400 brukere og ender med et gjennomsnitt på 4,7 av 5 mulige stjerner, og 96 av 100 anbefaler denne modellen. Dette er uvanlig høy brukertilfredshet.

Høyttaleren er også helt spesiell, noe man er klar over ved første blikk. Marshall Stanmore holder seg konsekvent til vintagestilen med lærtrekk på overflaten og retro frontstoff, og ikke minst de manuelle kontrollene med potensiometer og vippekontakter samt gitarforsterker-utseendet. Les artikkelen her.

Stor lyd og mange tilkoblingsmuligheter

Som designet også legger opp til, er det snakk om en høyttaler som er perfekt til rock’n’roll-musikk. Dyp og slagfast bass og ren og sprø lyd som gjengir både trommer, gitar-riff og det som hører til i denne sjangeren helt perfekt. Og så kan du skru volumet høyt opp – med en effekt på 80 Watt RMS kan Marshall Stanmore-høyttaleren fint spille så taket løfter seg hvis det er fest.

Modellen utmerker seg også ved de svært mange tilkoblingsmulighetene. De fleste bruker nok den trådløse Bluetooth-koblingen, men det følger også med en ledning med Jack-plugg og mulighet for å koble på digitale lydkilder via optisk tilkobling. Det finnes også en RCA-inngang slik at du kan koble på platespilleren og høre de gamle vinylplatene fra rockens gullalder på ‘60- og ‘70-tallet.


Editors Choice hos PCmag i England

Det engelske magasinet PCmag hadde Marshall Stanmore-høyttaleren til testing i 2014, og her ble modellen kåret som “Editor’s Choice” med bedømmelsen “Excellent”. Testpanelet var blant annet imponert over den innebygde 80 Watts klasse D-forsterkeren som leverer “mye, mye mer” enn vanlige Bluetooth-høyttalere.

Den kraftige “trøkken” betyr selvsagt at høyttaleren ikke går på batterier, og derfor ikke er desidert transportabel slik små, batteridrevne trådløse høyttalere er. Lydkvaliteten i særklasse kompenserer likevel for dette.

Designet som en gitarforsterker

Testpanelet hos PCmag legger også merke til at designet tydelig slekter på ett av kjerneproduktene fra Marshall, nemlig gitarforsterkeren. Her er det snakk om en ekte musikkforsterker med mange tilkoblingsmuligheter. Det er både Bluetooth, digital- og RCA-inngang og mulighet for å bruke vanlig Jack-plugg. Hele artikkelen er tilgjengelig her.


Spitzenklasse hos Hifitest.de

Marshall Stanmore-høyttaleren har blitt testet i Tyskland. I 2013 hadde det tyske testmagasinet Hifitest.de ingen problemer med å klassifisere høyttaleren som “Spitzenklasse”. I testen ble det generelt gitt karakter på både lyd, kontroll og design og på alle områder får modellen 4 av 5 mulige stjerner. Det er flotte karakterer etter standarden i Hifitest.de, og testpanelet mener også at den har “super lyd, genialt design og svært bra pris-kvalitetsforhold”.

Det tyske testpanelet var spesielt imponert over den faste, dype bassen som blir sendt ut av den innebygde subwooferen på 13 centimeter og understøttet av en bassrefleksport på baksiden av høyttaleren. Til og med ved full lydstyrke blir lyden vurdert til å være ren og klar.

Moderne teknikk i retro-pakke

Testpanelet hos Hifitest.de var også svært begeistret for den klassiske gitarforsterkerutseende som er gjennomført til minste detalj og i klassisk vintagestil, slik den er kjent fra rockens gullalder. Den gammeldagse innpakkingen dekkes dog over avansert moderne teknikk med fantastisk ren lyd.

I testen finnes det også mye ros til det store utvalget av signalinnganger. Marshall Stanmore kan for eksempel spille musikk via Jack-pluggen som følger med samt digitale og analoge lydinnganger, men den viktigste er nok den trådløse Bluetooth-koblingen som imponerer med aptX-protokoll som øker kvaliteten av den trådløse dataoverføringen. Les artikkelen her, men vær oppmerksom på at den er på tysk.


Historien bak Marshall Amplification

Marshall Amplification – også kjent som Marshall Amps, eller bare Marshall, startet i 1960 når Jim Marshall åpnet en trommebutikk i London. Her tilbød har også trommeundervisning og det hendte ofte at elevene tok gitaristene med bort i butikken – for eksempel gitarister med navn som i dag er berømte, slik som Pete Townshend og Ritchie Blackmore.

Etter hvert ble Jim Marshall klar over at gitaristene hadde store behov for bedre forsterkere enn de som eksisterte på markedet. Det førte til at Marshall valgte å bevege seg inn på dette forretningsområdet, og i 1962 klarte han etter mange mislykkede prototyper å fremstille en forsterker med lyd som imponerte mange av de dyktige gitaristene.

Allerede den første dagen ble det bestilt 23 forsterkere, og snart var kjente navn som Eric Clapton og Jimi Hendrix kunder i butikken. I årene som fulgte ble det gradvis lansert stadig bedre, og ikke minst større, forsterkeranlegg og høyttalere – og gjennom tiår har Marshall Amps vært dominerende på det profesjonelle lydområdet. Historien har selvsagt massevis av spennende detaljer som du kan lese mer om på Marshalls hjemmeside.

marshall-stanmore-speaker


Les også vår trådløse høyttaler testoversikt.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvem har testet Marshall Stanmore høyttalerne?

Lydogbillede.dk, Meremobil.dk, Ekstra Bladet, Teknisk Ukeblad, Ljudochbild.se, Bestbuy.com, PCmag og Hifitest.de.

🤓 Hvordan er Marshall Stanmore blitt testet?

Marshall Stanmore er blitt vurdert ut ifra dens lydkvalitet, innebygde funksjoner og brukervennlighet. I tillegg har ekspertene også testet høyttalernes evne til å spille forskjellige musikkgenre.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige høyttaleren?

Det finnes ikke et eksakt svar på dette spørsmålet, men du kan begynne med å spørre deg selv om hva du egentlig har behov for. Hvor stort budsjett har du? Skal du kunne fylle et stort rom med musikk, eller bor du i en liten leilighet? Skal høyttaleren være enkel å ta med på farten, og vil du ha bedre estetikk og design? Deretter er det bare å begynne å lete etter høyttalere som passer til kriteriene dine.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere