Liebherr Kjøleskap Test – Finn de beste Liebherr kjøleskapene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen ser vi nærmere på kjøleskap fra merket Liebherr. Kjøleskapene har vært igjennom flere tester hvor ekspertene har vurdert hvilke modeller de anser som de beste.

For å dekke et større område har vi også tatt med et par andre testvinnende modeller som alternativer til Liebherr. Vi har også inkludert flere kjøle-/fryseskap som både kan kjøle og fryse matvarer.

Vi gjennomgår forskjellige tester for best å kunne guide deg til å finne det kjøleskapet som passer til dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra det svenske forbrukerrådet Råd & Rön, samt brukeranmeldelser fra Whiteaway.com.

Markedet for kjøleskap er stort, så det er kun utvalgte modeller som kommer med i de forskjellige testene. Dette betyr ikke at de modellene som ikke er blitt testet er noe dårligere – de har bare ikke blitt testet enda.

Dersom du ønsker å lese mer, finnes det en liste over lenker til undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne Liebherr kjøleskap testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste Liebherr kjøleskapene, et par alternativer samt et antall kjøle-/fryseskap
🔸
 Informasjon om Liebherr
🔸
 Guide til å rengjøre kjøleskapet og fjerne lukt
🔸
 Informasjon om energimerket
🔸
 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Om Liebherr

Liebherr produserer i dag hvitevarer som kjøleskap og frysere, men den produksjonen som startet virksomheten i 1940-årene var oppfinnelsen av tårnkranen, som i dag sees på stort sett alle byggeplasser når det skal bygges høye bygninger.

Merket Liebherr ble startet i 1949 av Hans Liebherr i Tysklands etterkrigstid da det manglet redskaper og maskiner til gjenoppbygging av landet. Liebherr sitt føreste produkt var en høy kran til byggingsformål. Opp gjennom 1950-årene oppdaget Hans Liebherr at det stadig manglet maskiner til større byggeprosjekter, og i 1954 produserte han den første hydrauliske gravemaskinen som satte stor fart på produksjonen av store maskiner.

Hans Liebherr viste seg raskt å være en god forretningsmann og spredte seg utover flere områder da han oppdaget at veldig få tyske familier hadde kjøleskap på 1950-tallet. Han så potensiale for forretningsgrunnlag og begynte produksjonen. Liebherr-virksomheten ekspanderte utover Tyskland mot slutten av 1950-tallet, hvor også interessen for å produsere teknologi for fly startet.

I dag produserer Liebherr en stor katalog av store maskiner og produkter. Dette gjelder blant annet utstyr til minearbeid, diverse kraner, sementmaskiner, maskiner til havnearbeid, teknologi til fly og ikke minst et par produkter til hjemmet; nemlig kjøleskap og frysere.

Liebherr logo


Guide: Slik får du kjøleskapet ditt helt rent og unngår lukt

Mange forskjellige matvarer settes ut og inn av kjøleskapet daglig, og da er det ikke til å unngå at kjøleskapet blir skittent. Denne skitten kan raskt bli grobunn for bakterier, og etter hvert som tiden går kan kjøleskapet begynne å lukte vondt.

Politiken.dk veileder her til hvordan man best fjerner skitt, bakterier og lukt:

Slå av strømmen:
Når man skal gjøre rent et kjøleskap er det nødvendig å slå av strømmen først. Fjern deretter matvarene og legg de i kjølebag om mulig, da spesielt kjøtt og annen mat ikke har godt av å stå ute i romtemperatur.

Vask:
Bland varmt vann med oppvaskmiddel og vask kjøleskapet utvendig og innvendig med blandingen. Skyll etter med kaldt og rent vann. Husk også hyllene.

Avløpshullet og rennen:
I rennen under kjøleelementet sitter avløpshullet. Rens det med en vattpinne eller piperenser og fjern eventuelle matrester fra rennen.

Av-isingsskålen:
Hvis matvarer rører bakveggen i kjøleskapet kan de komme til å fryse fast til veggen. Når isen smelter renner både vann og matrester ned i avløpshullet, hvor blandingen vil bli varmet opp i av-isingsskålen – og dette vil gi en ekkel lukt. Husk derfor å rengjøre skålen grundig.

La isen smelte:
Is på kjøleelementet tines så fort du slår av strømmen og åpner døren. Dersom det tar lengre tid kan du la døren stå åpen lengre mens resten av isen tiner.

Skru på strømmen:
Nå kan strømmen skrus på igjen og matvarene settes tilbake i kjøleskapet. Har du kun behov for å vaske én enkelt hylle så trenger du ikke slå av kjøleskapet.

Annenhver måned:
Denne rengjøringsprosessen skal helst foretas minst annenhver måned, men dersom en hylle er skitten kan man med fordel rengjøre den for hånd.

Tildekning:
For å forhindre lukt bør man alltid dekke til matvarer når de settes inn i kjøleskapet – spesielt dersom det gjelder sterkt luktende rester etter middagen.


Energimerking og kjøleskap

Strømvalget.no gir oversikt over strømforbruket til forskjellige hvitevarer i hjemmet og tips til hvordan man kan minimere energiforbruket sitt for å spare penger.

Prosessen starter allerede i butikken når det skal kjøpes nytt kjøleskap. Gå etter en så høy energimerking som mulig (A++ eller A+++). Investerer man i et A+++ kjøleskap fremfor A+, så kan man spare omkring 320 kroner i året. I løpet av kjøleskapets beregnede levetid vil det være snakk om over 3.000 kroner. Husk også å se på størrelsen – er man en liten husstand er det ingen grunn til å velge et stort kjøleskap.

Husk også å se godt etter hva som står på selve energimerket – dette gjelder for alle elektriske forbrukerprodukter. Energimerket gir først og fremst opplysninger om energiklassen (ofte fra G til A+++) og markeres med fargekoder. Her bør du gå etter den mørkeste grønne. Energimerket opplyser også om det årlige energiforbruket i kWh samt eventuell støy og vannforbruk.

Etter innkjøp er der også et par ting i hjemmet som kan spare strøm. Sørg for å holde temperaturen på 3-5 grader i kjøleskapet og -18 grader i fryseren. Tin matvarer i kjøleskapet for å frigi kulden til kjøleskapet, og sørg for at tetningslisten er helt tett.


Derfor skal du ikke oppbevare poteter i kjøleskapet 

Derfor skal du ikke opbevare kartofler i dit koeleskab

På den ene siden har fremgang innenfor vitenskapen gjort livet enklere og lettere, men på den andre siden har det også økt kompleksiteten på mange ulike områder. Et eksempel på slik kompleksitet er kjøleskapet. Som et kjøkkenprodukt hjelper det til med å oppbevare mat og redusere matavfall på en trygg måte, men den kalde temperaturen kan også føre til mange helsemessige problemer. Det er nemlig bevist at oppbevaring av poteter i kjøleskapet er farlig og at det kan føre til forskjellige former for kreft.

Poteter som enda ikke er tilberedt bør heller oppbevares på et tørt og kjølig sted. Å sette poteter i kjøleskapet kan nemlig øke sukkerinnholdet og føre til høyere nivåer av en kjemikalie kalt akrylamid når potetene tilberedes ved baking eller steking ved høye temperaturer.

Hva er akrylamid?
Akrylamid er en kjemikalie som først ble oppdaget av svenske forskere i 2002. Kjemikalien finnes i matvarer som inneholder mye stivelse og som er blitt tilberedt ved høye temperaturer. Disse matvarene inkluderer blant annet pommes frites, chips og brød med mer. Det er til og med blitt påvist at akrylamid kan forårsake kreft hos dyr og skade ens generelle helse.

Det har vist seg at kjemikalien akrylamid kan forårsake kreft i dyr, og derfor er folk redde for at det også kan ha samme virkning på mennesker. Ifølge flere eksperter er det imidlertid ingen grunn til panikk. Ekspertene understreker nemlig at det enda ikke er klare bevis på at akrylamid forårsaker kreft hos mennesker. Selv om bevis fra dyreforsøk har vist at akrylamid i matvarer kan knyttes til kreft, er ikke denne sammenhengen klar og konsistent hos mennesker.

For å være på den sikre siden kan man imidlertid redusere eksponeringen av akrylamid ved å følge en normal, sunn og balansert kost – og spise færre matvarer med høyt kaloriinnhold som for eksempel pommes frites, potetgull og kjeks, som er de største kildene til akrylamid.

Akrylamid produseres naturlig
Akrylamid produseres naturlig når matvarer med høyt stivelsesinnhold tilberedes ved høye temperaturer. Tidligere forskning viser at mat som kokes ikke produserer akrylamid. Det er ikke mulig å stoppe produksjonen av akrylamid eller fjerne det fra matvarer når det først er produsert, derfor forskes det på hvordan nivåene av akrylamid som produseres i matvarer kan reduseres.

Matlaging og oppbevaring av poteter
Madlavning og opbevaring af kartoflerHvis du vil hjelpe til med å redusere mengden av ​​akrylamid i kostholdet ditt, finnes det et par råd om matlaging og oppbevaring av poteter du kan benytte deg av. Først og fremst må poteter, som tidligere nevnt, oppbevares på et kjølig og tørt sted – ikke i kjøleskapet. Dette skyldes at sukkerinnholdet i potetene øker dersom de oppbevares i kjøleskap – noe som kan føre til høyere nivåer av akrylamid når potetene stekes, bakes eller tilberedes ved høye temperaturer.

Forskning har også vist at dersom du for eksempel lager dine egne pommes frites, vil de inneholde mindre akrylamid når de tilberedes til en lysere farge sammenlignet med pommes frites som blir tilberedt til en mørkere farge.

Du kan også redusere nivået av akrylamid ved å legge potetene i vann i 30 minutter før de skal stekes, men husk at overflødig vann bør tørkes av før potetene legges i varm olje. Dersom du bruker frosne poteter vil akrylamidnivået være lavere så lenge instruksjonene for tilberedning på emballasjen følges.

Det kan være et mareritt når du ikke finner eller ikke får plassert alle de nyinnkjøpte matvarene dine i kjøleskapet. I stedet for å konkludere med at du trenger et større kjøleskap, kan det godt hende at du bare trenger å rydde og optimere måten du bruker kjøleskapet ditt på. Før du bestemmer deg for å kjøpe et nytt kjøleskap må du først tømme hele kjøleskapet og kaste alle halvtomme glass og bokser. Det anbefales også at du sjekker hva du har i kjøleskapet før du handler inn nye matvarer for å unngå unødvendig matavfall.


9 ting du bør være oppmerksom på

De fleste av oss tar for gitt hvor viktige kjøleskap er for å holde matvarene våre ferske og kroppene våre sunne. Oppbevarer du maten helt riktig, og er du klar over akkurat hva du bør være oppmerksom på? Vi har funnet 9 konkrete ting du bør være oppmerksom på når det kommer til oppbevaring av matvarer i kjøleskap. Du kan også lese mer om hva du bør være oppmerksom på i denne artikkelen fra Good Housekeeping Institute.

Optimer måten du bruker kjøleskapet ditt på
Saadan opbevares mad i koeleskabetDet kan være et mareritt når du ikke finner eller ikke får plassert alle de nyinnkjøpte matvarene dine i kjøleskapet. I stedet for å konkludere med at du trenger et større kjøleskap, kan det godt hende at du bare trenger å rydde og optimere måten du bruker kjøleskapet ditt på. Før du bestemmer deg for å kjøpe et nytt kjøleskap må du først tømme hele kjøleskapet og kaste alle halvtomme glass og bokser. Det anbefales også at du sjekker hva du har i kjøleskapet før du handler inn nye matvarer for å unngå unødvendig matavfall.

Plasser matvarene på riktige steder 
Det sies at matvarene holder seg opptil tre ganger så lenge dersom du vet hvor i kjøleskapet de skal plasseres. Problemet er imidlertid at folk flest ikke vet hvor de skal sette hvilke matvarer – de bare åpner kjøleskapsdøren og setter de inn. I stedet for å bare plassere matvarene der det er plass til de, er det viktig at du plasserer matvarene der de har det best. Det er for eksempel best å plassere egg på den midterste hyllen (siden den har en jevnere temperatur), mens smør og myke oster godt kan settes i kjøleskapsdøren da de ikke trenger å stå i den kaldeste delen. Fisk og kjøtt bør plasseres nederst, mens frukt og grønt bør plasseres øverst. Les mer om dette i neste avsnitt.

Rengjør kjøleskapet ditt
Det er viktig å gi hyllene, skuffene og veggene i kjøleskapet en god rengjøring regelmessig. Ideelt sett bør vi rengjøre og vaske kjøleskapet hver uke – samt sørge for en grundig rengjøring minst én gang i måneden. Dette vil ikke bare holde kjøleskapet fritt for ubehagelige bakterier, det vil også minimere risikoen for at kjøleskapet kommer til å lukte vondt.

Forsegl og oppbevar maten ordentlig
Både rester fra gårsdagens middag og åpne bokser med mat bør oppbevares på en måte som sørger for at kontaminerende bakterier og lukter forblir inne i selve forseglingen eller innpakningen. Derfor anbefales det at du oppbevarer mat i kjøleskapet i lufttette beholdere eller innpakket i plastfolie. Glassbeholdere er et godt og miljøvennlig alternativ til plastikk.

Kjøleskapets temperatur   
Koeleskabets temperaturOfte har ikke kjøleskapet riktig temperatur, derfor er det alltid viktig at skjermen eller displayet viser den optimale temperaturen for å holde matvarene ferske. For kjøleskap vil dette ligge på 3-5 grader, mens frysere skal ha en temperatur på mellom –18 og -20 grader. Ved å stille inn kjøleskapet på 3-5 grader vil ikke skadelige bakterier kunne formere seg. Ved denne temperaturen vil også matvarene være trygge å spise.

Hold noen matvarer unna hverandre
Det er spesielt viktig å holde rått kjøtt, fjærkre og fisk unna andre matvarer. Sørg for at emballasjen alltid er tett forseglet og at du oppbevarer ubehandlet kjøtt/fisk på den nederste hyllen i kjøleskapet for å forhindre at de lekker og drypper på andre matvarer.

Vask alltid hendene dine før og etter bruk av kjøleskapet
Dette kan virke som sunn fornuft, men vi er sikre på at du har åpnet kjøleskapet midt i forberedelsen av middagen. Dersom du har tatt på matvarer som rått kjøtt eller fisk, er det utrolig viktig at du vasker hendene før du tar i kjøleskapsdøren eller innholdet. Bare tenk på alle bakteriene som kan være på kjøleskapshåndtaket dersom du ikke sørger for å vaske hendene dine! 

Oppbevar frukt og grønt på riktig måte
Det kan være vanskelig å oppbevare frukt og grønt. Ifølge enkelte eksperter er det en fordel å oppbevare for eksempel avokado, bananer, nektariner, fersken, pærer, plommer og tomater i romtemperatur da disse matvarene kan gjøre at andre typer frukt og grønnsaker blir raskere dårlig dersom de oppbevares på samme hylle eller samme skuff i kjøleskapet.

Hold øye med datostemplingen 
Hold oeje med anvendelsesdatoerEnhver matvare som har passert datostemplingen må ikke spises da skadelige bakterier har hatt mulighet til å vokse og gjøre matvaren helseskadelig. Mat som ikke har passert holdbarhetsdatoen kan spises da det ikke vil være helseskadelig – da er det bare et kvalitetsmerke.


Slik oppbevarer man mat i kjøleskapet

Øverste og midterste hylle
På disse hyllene bør du oppbevare matvarer som meieriprodukter, ferdigretter og ferdig pakkede matvarer, rester, tilberedt kjøtt og tilberedte salater. Disse må alle tildekkes eller oppbevares i lufttette beholdere for å forhindre bakteriesmitte og så videre. Matvarer som er tilberedt må oppbevares øverst i kjøleskapet og unna rå matvarer slik at skadelige bakterier ikke overføres fra rå mat til mat som allerede er tilberedt.

Nederste hylle 
Nederste hyldeRått kjøtt, fjærkre og fisk må oppbevares i lufttette beholdere for å forhindre at de drypper eller er nær andre matvarer. Rått kjøtt bør alltid oppbevares i bunnen av kjøleskapet for å unngå krysskontaminering. Sørg for at hver gjenstand er pakket inn eller plassert i en lufttett beholder slik at den ikke kommer i kontakt med andre matvarer.

Grønnsaksskuffen
Sørg for at frukt, grønnsaker og salat er pakket inn i papir eller plast med hull i for å beskytte de mot bakterier. For salater og urter må du sørge for å pakke de inn i fuktig kjøkkenpapir før oppbevaring for å forhindre at de tørker ut og sørge for at de holder seg ferske lengre.


Ting du bør tenke på før du kjøper nytt kjøleskap

Å velge et nytt kjøleskap er lettere sagt enn gjort, for du vil jo ikke kjøpe et kjøleskap som ikke passer til dine ønsker og behov. For å finne det perfekte kjøleskapet for deg (og din familie) er det 5 viktige ting du bør være oppmerksom på.

Energiklassen
Hvis du vil kjøpe et kjøleskap som både er miljø- og energivennlig så bør du investere i et kjøleskap med en høy energiklasse. Energimerkingen bør ligge på minst A+ da dette vil sørge for at du kjøper et kjøleskap med et lavt årlig energiforbruk. Dette vil synes tydelig på strømregningen din.

Størrelsen på kjøleskapet  
Stoerrelsen på koeleskabetJo flere mennesker som finnes i husstanden, desto større bør også kjøleskapet være. Før du investerer i et nytt kjøleskap bør du derfor tenke over hvor stor kapasitet du trenger. Et kjøleskap med en kapasitet på rundt 150 til 200 liter vil som regel være nok til en familie på 3-4 personer.

Hva slags kjøleskap vil du ha?
I dag kan du kjøpe flere ulike typer kjøleskap. Derfor bør du tenke over hva slags type du kunne tenke deg. De vanligste typene er retrokjøleskap, et integrert kjøleskap, et mindre kjøleskap eller et frittstående kjøleskap. Alle disse typene har ulike fordeler og ulemper, derfor er det viktig å tenke over hva slags kjøleskap som passer best til dine ønsker og behov.

Ekstra funksjoner
Når du er på utkikk etter et nytt kjøleskap bør du også tenke på om du har bruk for et par ekstra funksjoner eller ikke. Det finnes nemlig et vell av ulike ekstrafunksjoner som for eksempel dobbeltdør, turbokjøling, hurtiglaging av isbiter, baristaservice og mye mer. Jo flere ekstrafunksjoner du vil ha, desto dyrere vil også kjøleskapet være.

Velg et kjøleskap med en god belysning
BelysningEn av de viktigste funksjonene ved et kjøleskap er belysningen. Det er nemlig viktig at belysningen er så god at den kan lyse opp hele kjøleskapet, slik at du alltid kan finne nøyaktig det du har bruk for. I enkelte modeller kan det være vanskelig å se alle hyllene og skuffene med den eksisterende belysningen i kjøleskapet – noe som til syvende og sist ikke er verdt noen ting. Vær derfor oppmerksom på at kjøleskapet du finner har helt riktig belysning til dine behov.

Hvis du vil lese mer om hva du bør tenke på når du skal kjøpe nytt kjøleskap så kan du lese denne artikkelen fra det danske Elforbundet.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Liebherr SK 4260

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Liebherr SK 4260

Liebherr SK 4260 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ekspertene er imponerte over kjøleskapet som de har kåret til toppscorer i de stor test sine.

Dette har de blant annet gjort på grunn av kjøleskapets gode kvalitet og brukervennlighet. Ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med modellens temperaturinnstilling. 


Energieffektivt og romslig kjøleskap

Liebherr SK 4260 er et romslig og energieffektivt kjøleskap med en kapasitet på 381 liter. Kjøleskapet er derfor velegnet til en familie på rundt fem til seks personer. Samtidig er modellen plassert i energiklasse A++, derfor bruker den ikke mye energi i løpet av et år.

I tillegg ligger selve lydnivået på kun 34 dB – derfor bråker ikke modellen mye.  Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB. Når man åpner Liebherr SK 4260 vil en LED-belysning slå seg på slik at man raskt og enkelt kan finne det man leter etter.

Holder matvarer ferske

Liebherr SK 4260 er utstyrt med flere funksjoner som gjør at matvarene holder seg ferske så lenge som mulig. Kjøleskapet har nemlig både en SuperCool-funksjon og en ventilert kjøling.

SuperCool-funksjonen senker temperaturen i kjøleskapet til 2 grader i opptil 12 timer for å avkjøle ferske matvarer så raskt som mulig, og den ventilerte kjølingen sørger for at temperaturen holder seg jevn i hele kjøleskapet.

I tillegg har Liebherr SK 4260 en elektronisk temperaturstyring slik at det er enkelt å stille inn og regulere temperaturen helt nøyaktig.

Integrert åpningsmekanisme og døralarm

Liebherr SK 4260 kommer med et robust og stilrent håndtak som er utstyrt med en integrert åpningsmekanisme. Denne mekanismen sørger for at døren åpnes uten problemer når man skal ta matvarer inn eller ut av kjøleskapet. 

Kjøleskapet har i tillegg en døralarm som gir beskjed dersom døren har vært åpen i mer enn 60 sekunder. Hvis det er behov for det så kan man benytte seg av barnelåsen slik at kjøleskapet ikke kan slås av.


Sist, men ikke minst har Liebherr SK 4260 både en flaskehylle og gjennomsiktige frukt- og grønnsaksskuffer som er enkle å rengjøre.

Liebherr SK 4260 måler 185,2 (h), 60 cm (b), 62,3 cm (d) og er et frittstående kjøleskap.

Utvalgte fordeler ved Liebherr SK 4260:
SuperCool-funksjon
Døralarm
Ventilert kjøling
Integrert åpningsmekanisme   
Elektronisk temperaturstyring


Liebherr IK 3520

Middels anmeldelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ 83 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Liebherr IK 3520

 

Liebherr IK 3520 er blitt testet og anmeldt av de to britiske testmagasinene Which.co.uk og Kagoo.co.uk. Begge ekspertene er imponerte over kjøleskapet som de har gitt henholdsvis en middels anmeldelse og 83 av 100 poeng.

I anmeldelsene sine skriver ekspertene at de er spesielt fornøyde med kjøleskapets energieffektivitet og store kapasitet, men de er imidlertid mindre fornøyde med prisen.

Ved kjøp av Liebherr IK 3520 bør man være oppmerksom på at dette er et kjøleskap til integrering. Det vil si at modellen må bygges inn i et kjøkkenskap.

Energieffektivt og romslig kjøleskap

Liebherr IK 3520 er et energieffektivt kjøleskap med energimerkingen A++. Det betyr at kjøleskapet ikke bruker mye energi i løpet av et år.

Selve kapasiteten ligger på 325 liter, så modellen egner seg godt til en familie på rundt fem til seks personer.

I tillegg er Liebherr IK 3520 utstyrt med ventilert kjøling, derfor vil det alltid være en jevn temperatur i hele kjøleskapet.

Modellen har også en elektronisk temperaturstyring slik at det er enkelt å stille inn temperaturen helt nøyaktig.

Effektive systemer

Med Liebherr IK 3520 får man et kjøleskap som er utstyrt med flere effektive systemer i form av blant annet PowerCooling og BioCool.

PowerCooling sørger for at ferske matvarer raskt kjøles ned til en jevn temperatur, og BioCool-boksene gjør det mulig å justere luftfuktigheten i kjøleskapet. Dette er med på å forlenge matvarenes holdbarhet og holde dem ferske. Kjøleskapet har to BioCool-bokser med teleskoputtrekk.

I tillegg ligger lydnivået på kun 34 dB – derfor bråker ikke modellen mye under bruk. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Funksjonell innredning 

Liebherr IK 3520 er innredet på en funksjonell måte som gjør det enklere å få plass til en god del matvarer i kjøleskapet. Modellen har for eksempel syv GlassLine oppbevaringshyller som er svært robuste.

En av disse hyllene er delbar, og det gjør at den er enkel å flytte rundt på eller dele i to. Kjøleskapet har i tillegg en flaskehylle til flasker. Når man åpner Liebherr IK 3520 så vil en LED-belysning slå seg på slik at man raskt kan skaffe seg en oversikt over hva som er på hyllene og i skuffene.

Liebherr IK 3520 måler 177,2 (h), 57 cm (b), 55 cm (d) og er et kjøleskap til integrering i kjøkkeninnredningen.

Utvalgte fordeler ved Liebherr IK 3520:
LED-belysning
BioCool-bokser
 PowerCooling
Ventilert kjøling
Elektronisk temperaturstyring


Liebherr KB4350

✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Liebherr KB4350

 

.
Liebherr KB4350 er et temperaturstabilt kjøleskap, så dersom man stiller inn temperaturen etter manualens forskrift kan man være sikker på at den valgte temperaturen opprettholdes.

Liebherr KB4350 har også et effektivt kjøleelement slik at den ønskede temperaturen raskt oppnås igjen etter kjøleskapet har blitt åpnet eller det blir lagt inn nye og varmere matvarer.

Energivennlig kjøleskap

Liebherr KB4350 er å finne i A+++ klassen, som er den beste energiklassen. Energiforbruket er meget lavt og brukervennlig, også når det kommer til de mer avanserte funksjonene som indikatorer og alarmer. Kjøleskapet er stort og romslig og det er enkelt å få plass til alle matvarene man trenger på de 3 GlassLine hyllene og de 4 hyllene i døren.

Teknikk holder matvarene ferske

Liebherr KB4350 er utstyrt med moderne teknologi som sørger for å bevare matvarenes kvalitet best mulig. Det finnes en PowerCooling-funksjon med FreshAir aktivt kullfilter og 3 BioFresh-skuffer. Utover dette finnes også en chill-boks.

LED-belysning både i taket, skuffene og bakveggen sørger for godt lys også ved rengjøring. For å være sikker på temperaturinnstilling angir det digitale temperaturdisplayet den korrekte temperaturen, og en frostfri sikring sørger for at det heller aldri blir for kaldt i kjøleskapet. Modellen har hvit front som vil passe inn i de fleste kjøkken.

Liebherr KB4350 måler 185 cm (h), 60 cm (b), 72 cm (d) og er et frittstående kjøleskap med en kapasitet på 367 liter.

Utvalgte fordeler ved Liebherr KB4350:
God innretning
Gode kjøleelementer
 Energivennlig modell
Intelligent kjøleskap holder maten fersk lengre
 God belysning i hele kjølerommet


Liebherr KBes4350

✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Liebherr KBes4350

 

.
Liebherr KBes4350 ligger i den dyre enden av prisskalaen, men til gjengjeld er modellen et godt kvalitetsprodukt som er solid og velfungerende. Det er en modell med god temperaturstabilitet og lavt energiforbruk. Liebherr KBes4350 ligger i energiklasse A+++ som er den beste.

God brukervennlighet

Liebherr KBes4350 har et pent utseende med front i rustfritt stål og håndtak av aluminium med integrert åpningsmekanisme. Døren er vendbar og lukkes godt for minimalt kuldeutslipp, og den frostfrie funksjonen sørger for at kjøleskapet ikke blir for kaldt.

Det er enkelt å finne ut av diverse indikatorer og alarmer – deriblant en smart døralarm som sier ifra dersom døren står åpen for lenge. Kjøleskapet er enkelt å innrede, mens hverdagsbruken er enkel uten irritasjonsmomenter.

Lett å rengjøre

Som en ekstra bonus er det enkelt å komme til i alle kriker og kroker med Liebherr KBes4350 når det skal rengjøres. Oppbevaringshyllene i GlassLine er lette å tørke av, og dette gjelder også GlassLine dør-hyllene samt flaske-/krukkeholderne og eggebakken. LED-belysning både i taket, bakveggen og skuffene sørger for bedre oversikt og VarioSafe-systemet sørger for at robustheten er høy.

Liebherr KBes4350 måler 185 cm (h), 60 cm (b), 72 cm (d) og er et frittstående kjøleskap med en kapasitet på 367 liter.

Utvalgte fordeler ved Liebherr KBes4350:
 Velfungerende kjøleskap i god kvalitet
 Stabil temperatur
 Lett å bruke
 Flott utseende i rustfritt stål
 Lett å gjøre rent


Liebherr T 1410-21 001

Populær blant brukerne

Liebherr T 1410-21 001

 

.
Liebherr T 1410-21 001 har ikke blitt tatt med i Forbrukerrådenes tester, men vi har likevel valgt å ta den med i artikkelen vår da forbrukerne er spesielt begeistret over dette kjøleskapet. Forbrukerne bruker modellene i hverdagen og vet derfor hva som fungerer godt ved hver modell ut ifra egen erfaring.

Vi har sett på brukeranmeldelser fra nettstedet Whiteaway.com hvor forbrukerne i gjennomsnitt har gitt Liebherr T 1410-21 001 4,7 stjerner av 5 mulige. Spesielt er det størrelsen og lettheten som appellerer til brukerne.

Lite men solid kjøleskap

Liebherr T 1410-21 001 er et lite kjøleskap som med en kapasitet på 138 liter er mye mindre enn de andre modellene i denne artikkelen. Den lille størrelsen gjør at modellen vil passe godt inn i et mindre kjøkken hvor det er trangt om plassen, og det vil være et godt kjøp for en familie på 2-3 personer.

Forbrukerne selv liker modellen veldig godt og nevner at den fleksible størrelsen gjør plassering av kjøleskapet veldig enkelt. Det er lett å plassere det akkurat der man skulle ønske. Også modellens robusthet og kvalitet roses av forbrukerne.

Støysvak modell

Liebherr T 1410-21 001 er velfungerende på mange områder. I tillegg til fleksibiliteten og robustheten er kjøleskapet bra på å holde en stabil og lav temperatur hvor matvarenes holdbarhet blir optimal. En annen stor fordel ved modellen er lydnivået.

Liebherr T 1410-21 001 er meget stillegående med et lydnivå på kun 39 dB. Til sammenligning ligger nivået for en hviskende person på 40 dB, så kjøleskapet kan plasseres hvor som helst uten å forstyrre. Har man bruk for et kjøleskap på kontoret så vil Liebherr T 1410-21 001 være et godt valg.

Godt innredet

Forbrukerne forteller at til tross for den lille kapasiteten så er Liebherr T 1410-21
001 innredet så bra og fleksibelt at det er plass til mye mer enn man skulle tro. Glasshyllene er flyttbare og både Comfort GlassLine-dørhyllene, eggebakken og grønnsaksskuffen er romslige.

Belysningen i selve kjølerommet er dempet men bra, og modellen er utstyrt med en smart automatisk avisnings-funksjon. Som en bonus bemerker brukerne også at Liebherr T 1410-21 001 er et pent kjøleskap i hvit farge med Slimline håndtak for bedre grep og mindre synlighet.

Liebherr T 1410-21 001 måler 85 cm (h), 50 cm (b), 63 cm (d) og er et frittstående kjøleskap med en kapasitet på 138 liter.

Utvalgte fordeler ved Liebherr T 1410-21 001:
 Lite og bra kjøleskap
 Ideelt til kontoret
 Støysvak modell
 Fleksibel innredning
 Pent kjøleskap


Andre testvinnere

Ovenfor har vi gjennomgått en rekke kjøleskap fra Liebherr som enten er testvinnere og/eller har fått toppkarakterer og gode omtaler i forskjellige tester – i tillegg til at de er populære blant brukerne.

Utover kjøleskap fra Liebherr finnes det mange andre gode kjøleskap på markedet.

Her gjennomgår vi 2 kjøleskap fra Electrolux som også har fått gode omtaler hos de svenske forbrukerrådene Råd & Rön.


Electrolux ERF4114AOW

✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Electrolux ERF4114AOW

 

.
Uavhengig av om Electrolux ERF4114AOW plasseres i kjølige eller varme omgivelser, så sørger modellens kjøleelementer for å holde kjølerommet både kjølig og stabilt.

Modellen sørger også for hurtig nedkjøling av nye matvarer slik at eventuell bakterievekst bremses og maten holdes fersk lengre.

Husk at det er temperaturforskjeller i kjøleskapet, så plasser de matvarene som skal oppbevares kaldest nærmest kjøleelementene.

Med SuperKjøl-funksjon

Moderne teknologi kan sørge for å holde matvarene ferske lengre, og Electrolux ERF4114AOW er også utstyrt med flere smarte funksjoner som forlenger holdbarheten på matvarene.

Modellen har elektronisk temperaturstyring som sikrer et kjølig klima, og man kan følge med på et LCD-display som viser nåværende temperatur.

Dersom man ønsker rask nedkjøling kan man slå på SuperKjøl-funksjonen. Ett enkelt trykk senker temperaturen i en periode hvis man vil kjøle ned matvarene raskere, som for eksempel nye matvarer eller en middagsrett. Deretter vender termostaten tilbake til normal temperatur.

Støysvak og miljøvennlig modell

Der er mange fordeler ved Electrolux ERF4114AOW. Det er et meget stillegående kjøleskap med et lydnivå på kun 36 dB; dette tilsvarer mindre lyd enn en hviskende person og man legger generelt sett ikke merke til noen form for støy fra kjøleskapet.

Electrolux ERF4114AOW vil også være et godt valg for den miljøbevisste forbrukeren da modellen er i energiklasse A++ og får ros for sitt lave energiforbruk. Modellen er dessuten skapt med front i hvit farge og er enkel å bruke. Innredningen gjør også at det er enkelt å rengjøre kjøleskapet.

Electrolux ERF4114AOW måler 185 cm (h), 60 cm (b), 67 cm (d) og er et frittstående kjøleskap med en kapasitet på 387 liter.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ERF4114AOW:
 God temperaturstabilitet
 Velfungerende kjøleelementer
 Gode funksjoner som SuperKjøl sørger for lav temperatur
 Støysvak modell
 Skapt med tanke på miljøet


Electrolux ERF4114AOX

Electrolux ERF4114AOX

 

.
Hvis man leter etter et solid kjøleskap med innbygd moderne teknologi vil
Electrolux ERF4114AOX være et godt valg. Modellen har flere effektive funksjoner som SuperKjøl, som med ett enkelt trykk sørger for å øke temperaturen i en periode dersom man for eksempel har satt inn rester etter middagen.

Smarte funksjoner

I tillegg til SuperKjøl-funksjonen er Electrolux ERF4114AOX et kjøleskap som av-iser seg selv. Dette sparer brukeren for både tid og krefter, og det eneste man skal gjøre er å tørke av med en klut. En annen fordelaktig funksjon er ferie-funksjonen som sørger for at man ikke trenger å slå av kjøleskapet helt når man drar bort i en lengre periode.

Kjøleskapet settes i stedet i hvile, hvor det kjøres lett og dermed unngår mugg og lukt. At man kan ha kjøleskapet påslått når man er bortreist betyr også at langtidsholdbare matvarer, som for eksempel enkelte typer grønnsaker, ikke trenger å bli dårlige i løpet av ferien.

Når kjøleskapet er satt i hvile bruker det også mindre strøm.

Romslig kjøleskap

Med samlet volum på 281 liter får man et romslig kjøleskap med Electrolux ERF4114AOX som er stort nok til en stor familie på 4-5 personer.

Det finnes 5 hyller i selve kjøleskapet, 5 i dørene og 2 skuffer. I døren finnes det også 1 boks med lokk, 1 eggebakke og 2 flaskeholdere.

Flere av hyllene er også justerbare, som betyr at de kan flyttes rundt alt etter størrelsen på matvarene. Electrolux ERF4114AOX er dessuten pent å se på med stålgrå front som vil passe inn i de fleste kjøkkens design.

Modellen måler 185 cm (h), 60 cm (b), 67 cm (d) og er et frittstående kjøleskap med en kapasitet på 281 liter.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ERF4114AOX:
 Høy kvalitet og moderne teknologi
 Temperatursikker modell
 Spesialfunksjoner holder matvarene ferske lengre
 Stort og romslig kjøleskap
 Mange hyller og steder å plassere maten best mulig


Kjøl- og fryseskap

I de ovenstående avsnittene har vi skrevet om forskjellige rendyrkede kjøleskap – både fra merket Liebherr, men også fra et par alternative merker.

I de følgende avsnittene gjennomgår vi 6 kombinerte kjøl- og fryseskap som inneholder både kjøleskap og fryser i ett produkt. Vi har tatt med et par modeller fra Liebherr, men også modeller fra Siemens, Bosch og Smeg.

Årsaken til at vi ikke har tatt med flere Liebherr kjøl- og fryseskap i denne delen av artikkelen er ganske enkelt at det ikke finnes nyere tester av deres modeller.


Smeg FC370X2PE

✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Smeg FC370X2PE

 

.
Smeg FC370X2PE er et meget romslig kjøl- og fryseskap med en kapasitet på 219 liter i kjøleskapet og 99 liter i fryseren. Selv om rommene er store, er det ikke noe problem for Smeg FC370X2PE å kjøle de ned. Det påvirker ikke modellen hvilke omgivelser den befinner seg i – den klarer raskt og effektivt å holde en lav og passende temperatur.

Hurtigfrysningsknappen på modellen er her fordelaktig da aktivering av denne raskt sørger for at temperaturen faller. Hvis temperaturen i fryseren blir for høy så varsler den forbrukeren.

Støy- og miljøvennlig

Det vil gagne både miljø og egen økonomi å anskaffe et kjøl- og fryseskap som Smeg FC370X2PE. Modellen er i energiklasse A++ og har et lavt energiforbruk.

Det er viktig å legge spesielt godt merke til energiforbruket når du skal kjøpe kjøleskap eller kombiskap, da disse hvitevarene alltid står på og konstant bruker strøm.

Støy kan også være et irritasjonsmoment for enkelte, men Smeg FC370X2PE er veldig støysvakt med et lydnivå på kun 35 dB, noe man nesten ikke vil kunne høre. Til sammenligning ligger lydnivået til en hviskende person på 40 dB.

Lett å betjene

Smeg FC370X2PE er utstyrt med et elektronisk LCD-display, og det finnes et velfungerende panel utenpå døren. Her stiller man inn modellen etter behov, og det er enkelt og intuitivt å finne ut av de forskjellige innstillingene. Også innredningen er enkel og fleksibel, og det er lett å flytte rundt på hyller og skuffer.

Det finnes 2 justerbare glasshyller i kjøleskapet samt en grønnsaksskuff og flaskehylle. Selve kjøleskapsrommet er lyst opp av strømsparende LED-belysning.

I døren finnes 2 dørhyller hvor den ene er justerbar, samt 1 flaskehylle og 1 eggebakke. Fryseren er utstyrt med 3 store oppbevaringsskuffer og 1 separat mindre rom med hylle til isbiter.

Fryseren er som sagt meget romslig og det er mulig å fryse ned 18 kg. per døgn.

Smeg FC370X2PE måler 184 cm (h), 60 cm (b), 70 cm (d) og er et frittstående kombiskap med kjøleskapskapasitet på 219 liter og fryserkapasitet på 99 liter.

Utvalgte fordeler ved Smeg FC370X2PE:
 Romslig kombiskap
 Opprettholder stabil lav temperatur
 Fryser raskt ned matvarer
 Modell i energiklasse A++ med lavt energiforbruk
 Høy brukervennlighet


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Liebherr kjøleskap er best i test?

Liebherr KB4350 og Liebherr KBes4350

🤓 Hvordan testes Liebherr kjøleskapene?

Kjøleskapene testes på deres evne til å opprettholde den optimale temperaturen – også når temperaturen i omgivelsene endrer seg. I tillegg ses det på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for kjøleskap går fra A+++ til D. Det er anbefalt av energimyndighetene at du velger en modell i energiklasse A+++.


Gjennomgang av testkilder  

Nye kilder: 

Kagoo.co.uk

Det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk sammenligner og tester et bredt utvalg av elektroniske forbrukerprodukter slik at det er enklere for brukerne å finne frem til de beste produktene – alt etter ønske og behov. 

Her har de britiske ekspertene testet og anmeldt Liebherr SKef 4260, Liebherr IK 3520 og Liebherr IKB 3520.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Liebherr SKef 4260 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Liebherr IK 3520 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Liebherr IKB 3520 så kan du klikke her.

Eksisterende kilder:

Which.co.uk
Which.co.uk har også testet og anmeldt Liebherr IK 3520 som de har gitt en middels anmeldelse. Du kan lese hele anmeldelsen her.


Andre relevante tester og artikler

Er du enda ikke sikker på hvilket kjøleskap du bør velge så har vi her hos Forbrukerliv en rekke andre tester som kanskje kan være relevante for deg. 

Ønsker du å få en bredere oversikt over hva markedet ellers har å by på så kan du lese vår generelle kjøleskap test. Her finner du en lang rekke med testvinnende kjøleskap fra forskjellige produsenter. 

Dersom det er et bestemt merke du gjerne vil vite mer om så kan du med fordel fordype deg i vår rekke med produsent-spesifikke tester. 

Her finner du blant annet vår Siemens kjøleskap test, vår Bosch kjøleskap test, vår Electrolux kjøleskap test og vår amerikanske kjøleskap  test. De forskjellige kjøleskapene er valgt ut på grunnlag av resultatene de har fått i diverse eksperttester. Vi gir deg også en prissammenligning slik at du enkelt kan finne ditt nye kjøleskap til best mulig pris.

I motsetning til kjøleskapene i denne artikkelen som er laget til å være frittstående så finnes det også kjøleskap som er laget til å integreres som en del av kjøkkenet ditt. 

I vår integrerte kjøleskap test kan du lese om ekspertenes favoritter innenfor denne kategorien.

Har du begrenset med plass der du bor så kan det være en idé å velge et kjøleskap med innebygd fryser. I vår kjøleskap med fryser test og i vår kombiskap  test kan du lese mer om alle modellene som er ekspertenes favoritter. 

Dersom du trenger en ny fryser så kan vi også være behjelpelig med dette. Her kan du lese vår 

fryseskap test, vår fryseboks  test og vår skapfryser test som alle inneholder testvinnende modeller.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere