Beste lesebriller: Velg det beste paret stilige lesebriller

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Trenger du lesebriller? Mange vet faktisk ikke at de trenger lesebriller før det er for sent. Det begynner ofte med problemer med å lese liten tekst, eller se objekter på nært hold. Hvis dette høres ut som deg, kan det være på tide med lesebriller. Vi har et bredt utvalg av lesebriller å velge mellom, og en rekke ulike stiler for både menn og kvinner.

Vi har også en rekke farger og materialer, slik at du kan finne de de brillene som passer deg best. Dessuten er lesebrillene som presenteres  i denne artikkelen rimelige, og de er laget av kvalitetsmaterialer som vil vare.


Adams Black – moderne lesebriller for damer og herre med fleksible hengsler

Den største fordelen med Adams Black lesebriller er at de har fleksible hengsler. Dette gjør dem mer behagelige å ha på seg, ettersom de tilpasser seg ansiktsformen. De er ideelle for deg som ønsker en litt fremtredende innfatning, med justerbar funksjon.

 • Fleksible hengsler
 • Brillestyrke fra +1 til +3,5
 • 100 dager gratis retur

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Adams Black

Adams Black lesebrille er et stilig og rimelig alternativ for deg som trenger lesebriller. Innfatningen tåler mye slitasje, samtidig som den rektangulære formen sørger for at brillene sitter behagelig på ansiktet. Lesebrillene er tilgjengelige i en rekke ulike styrker, fra +1 til +3,5, slik at du kan finne det brilleparet som passer ditt syn best. Lesebrillene har et antistatisk og vannavstøtende design som holder brillene dine rene og klare. Dette bidrar til at brilleglassene holder seg i god stand over lengre tid.

Før du kjøper et par lesebriller fra Luxreader, kan du prøve dem gjennom AR-teknologi (hvor du kan se deg selv med en digital versjon av brillene). På denne måten får du mulighet til å se hvordan brillene passer ditt ansiktet. Du kan også dra nytte av stilguiden, og gratis synstest, som Luxreader tilbyr. Dette kan hjelpe deg med å finne de lesebrillene som passer deg best. Hvis du ikke er fornøyd med kjøpet, kan du returnere dem innen 100 dager.

Fordeler

 • CE godkjent
 • Allergivennlig
 • Antistatisk og vannavstøtende design
 • Du kan prøve lesebrillene gjennom AR-teknologi
 • Deres stilguide og gratis synstest hjelper deg med å finne den riktige modellen for deg
Ulemper

 • En rengjøringsklut er ikke inkludert

Forbrukerlivs vurdering

Adams Black lesebriller er et godt valg for alle som leter etter stilige og funksjonelle briller. Adams Black-lesebriller er CE-godkjente, noe som betyr at de er sertifisert for å oppfylle de nødvendige sikkerhets- og kvalitetsstandardene. De er også allergivennlige, noe som gjør dem til et godt valg for de som er følsomme for visse materialer.

Brillene kommer imidlertid ikke med en rengjøringsklut, som kan være upraktisk for noen forbrukere. Generelt anbefaler vi disse lesebrillene på grunn av det stilige designet og at brilleglassene oppfyller sikkerhets- og kvalitetsstandardene. 

Spesifikasjoner:
 Design: Rektangulær
Materiale: naturlig acetat
Styrke: fra +1 til +3,5


Ray-Ban RX6465 Jack – lesebriller med UV-beskyttelse

 

Den største fordelen med Ray-Ban RX6465 lesebriller er innfatningen i metall, som gjør disse mer holdbare enn andre lesebriller på markedet. Disse lesebrillene er for deg som ønsker klassiske runde lesebriller som kan vare i mange år.

 • Innfatning i metall
 • Linser av førsteklasses kvalitet
 • UV-beskyttelse på begge sider

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Ray-Ban RX6465 Jack

Ray-Ban RX6465 lesebriller er det ideelle valget for deg som ønsker kvalitet, stil og UV-beskyttelse. UV-beskyttelse er viktig når det kommer til lesebriller, da det beskytter øynene mot solens skadelige stråler. Disse lesebrillene har UV-beskyttelse på begge sider, slik at du er beskyttet fra alle vinkler.

De passer også for de som bruker mye tid på å lese utendørs eller i sterkt sollys. Lesebrillene har et bredt synsfelt, som er ideelt for folk som ønsker å kunne se klart i alle retninger. Dette er en flott funksjon for de som trenger å lese eller jobbe i forskjellige stillinger, siden du da ikke trenger å endre hodestilling for å få et klart syn. I tillegg er innfatningen til lesebrillene slitesterke, noe som betyr at de vil holde seg som nye over lengre tid.

Hva sier forbrukere og eksperter om Ray-Ban RX6465 Jack?

Lesebrillene har en vurdering på 4,7 av 5 på Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker. Denne høye vurderingen skyldes sannsynligvis brillens evne til å gi en god leseopplevelse og at de sitter behagelig på ansiktet.

Fordeler

 • Ekstra bredt synsfelt
 • Tilgjengelig i mange farger
 • Ideelt valg spesielt for firkantede og hjerteformede ansikter
 • Slitesterke
Ulemper

 • Høyere prisklasse
 • Kan oppleves som “for lette” for noen

Forbrukerlivs vurdering

Ray-Ban RX6465 er et godt valg, spesielt hvis du har et firkantet eller hjerteformet ansikt. De kommer i mange forskjellige farger og stiler, slik at du kan finne det ideelle brilleparet for din ansiktsform og personlige stil. Linsene er laget av førsteklasses kvalitet, slik at du kan se klart og komfortabelt. Imidlertid kan innfatningen føles for lett for noen, og prisklassen er høyere enn gjennomsnittet. Totalt sett synes vi RX6465 er et førsteklasses alternativ, grunnet brillenes ekstra UV-beskyttelse og slitesterke innfatning.

Spesifikasjoner:
Design: Uregelmessig
innfatnings-materiale: Metall


Morgan Black – Allergivennlige lesebriller med herdet glass for herre og damer

Den største fordelen med Morgan Black lesebriller er det sofistikerte og elegante utrykket de gir. De passer godt for deg som trenger lesebriller til hverdags, og som ønsker å myke opp ansiktstrekkene dine.

 • Elegant og sofistikert uttrykk
 • Herdet glass med ripebeskyttelse
 • Allergivennlige

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Morgan Black

Morgan Black lesebriller er tilgjengelige i styrker fra +1,00 til +3,50, noe som sikrer at du kan finne et brillepar som passer ditt syn. De har herdet glass med ripebeskyttelse, som gjør de ekstra slitesterke og motstandsdyktige mot riper. Dette er en god funksjon for alle damer og herre som bruker lesebriller regelmessig, da det bidrar til at de holde seg lengre.

Lesebrillene er også allergivennlige, noe som betyr at de ikke vil forårsake allergiske reaksjoner. Dette er en fordel for de som er sensitive overfor visse materialer. De er laget av høy kvalitet og naturlig acetat, så de er ideelle for deg med allergi. Du kan også prøve brillene gjennom AR-teknologi (digital versjon av brillene) før du kjøper. På denne måten kan du se hvordan brillene vil se på deg.

Fordeler

 • Lette lesebriller med styrke fra +1,00 opp til +3,50
 • Du kan prøve brillene gjennom AR-teknologi før du kjøper
 • Fleksible hengsler
 • Høy kvalitet og naturlig acetat
Ulemper

 • Rengjøringsklut er ikke inkludert

Forbrukerlivs vurdering

Lett innfatning og fleksible hengsler gjør Morgan Black lesebriller behagelige å ha på seg. Dessuten er den svarte rammen stilig og allsidig, noe som gjør de ideell for enhver anledning. Den eneste ulempen er at de ikke kommer med en rengjøringsklut, så du må kjøpe en klut separat for å holde dem rene og fri for riper. Samlet sett er Morgan Black lesebriller et utmerket valg for alle som leter etter et par stilige og komfortable lesebriller.

Spesifikasjoner:
Design: Rund
Rammemateriale: Naturlig acetat
Styrke: fra +1 til +3,5


Miller Gold – lesebriller med innfatning i rustfritt stål

Lesebrillene Miller Gold er for de som ønsker en diskret og enkel innfatning. Den største fordelen med disse brillene er at de har et tidløst og klassisk design, som gjør at de passer godt for enhver anledning.

 • Tidløst og klassisk design
 • Herdede linser med anti-ripe
 • Stenger i acetat

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miller Gold

Lesebrillene har herdede linser med antiripebeskyttelse, noe som betyr at de vil tåle mye slitasje uten å få riper. Dette er en fordel for alle som bruker lesebriller ofte, da de vil holde seg i god stand. Innfatningen er laget i rustfritt stål, som gir dem en sterk og holdbar konstruksjon. Dette gjør brillene ideelle for daglig bruk, da de tåler påkjenningene ved vanlig bruk.

I tillegg vil stenger i acetat gi brillene et stilig uttrykk. Du kan prøve brillene gjennom AR-teknologi (en digital versjon av brillene), som er en god måte å prøve lesebriller før du kjøper dem. Med AR-teknologi kan du se hvordan lesebrillene ser ut på deg, slik at du kan avgjøre om de passer for deg eller ikke.

Fordeler

 • Styrke +1 til +3,50
 • Enkeltstyrke glass
 • Rustfritt stål
 • Du kan prøve brillene gjennom AR-teknologi før du kjøper dem
 • 100 dager gratis retur
Ulemper

 • En rengjøringsklut er ikke inkludert

Forbrukerlivs vurdering

Miller Gold lesebriller kommer i styrker fra +1 til +3,50, så de bør kunne dekke behovene til de fleste. I tillegg tilbyr de 100 dagers gratis returrett, noe som er flott hvis du ikke er helt fornøyd med kjøpet. En potensiell ulempe med disse lesebrillene er at rengjøringsklut ikke er inkludert. Dette kan gjøre det vanskelig å holde glassene rene og fri for flekker og fingeravtrykk. Samlet sett synes vi disse lesebrillene er et utmerket valg for alle som vil ha lesebriller med klassisk stil og gode styrkemuligheter.

Spesifikasjoner:
 Design: Rund
Rammemateriale: Rustfritt stål
Styrke: fra +1 til +3,5


Hvordan velge riktig størrelse på lesebriller?

Det er noen faktorer å vurdere når du skal finne riktig størrelse på lesebriller. Den første er pupillavstanden, eller PD. Dette er avstanden i millimeter mellom midten av venstre pupill og midten av høyre pupill. I tillegg til PD er det et par andre faktorer å huske på når du velger lesebriller. Disse inkluderer:

Øyestørrelse: Dette er bredden på øynene dine i millimeter, og det er vanligvis notert som “Sfære” (eller S). Øyestørrelsen din varierer fra omtrent 48 mm til 60 mm – gjennomsnittet er 54 mm – og det hjelper deg med å finne ut hvilken størrelse på innfatningen som passer best til ditt ansikt. 

Brostørrelse: Dette er avstanden i millimeter mellom glassene på brillene dine, og det er vanligvis notert som “Bro” (eller B). En komfortabel passform for de fleste ligger mellom 14 mm-24 mm – gjennomsnittet er 17 mm – men dette kan variere avhengig av ansiktsstruktur og personlige preferanser.

Tinninglengde: Dette måler hvor lange tinningsarmene er, og det er vanligvis notert som “Tinning” (eller T). En god tommelfingerregel er at tinningsarmene skal strekke seg fra halvveis over hver linse til like utenfor der ørekroken buer rundt bak øret – vanligvis rundt 145 mm-155 mm for voksne.

Hvordan velge lesebriller?

Her er noen ting du bør huske på når du velger lesebriller:

 • Brilleresepten din: Dette er den viktigste faktoren ved valg av lesebriller. Sørg for å konsultere en optiker eller øyelege for å få en oppdatert resept før du kjøper lesebriller.
 • Stilen på innfatningen: Akkurat som vanlige briller kommer lesebriller i en rekke ulike stiler. Ønsker du en tradisjonell metallramme? En elegant og moderne plastramme? Noe morsomt og funky? Mulighetene er endeløse.
 • Formen på ansiktet ditt: En annen viktig faktor å vurdere når du velger lesebriller er ansiktsformen. Ovale ansikter kan passe praktisk talt alle stiler, mens firkantede ansikter ser best ut i rundere rammer.

Hvordan fungerer lesebriller?

Når du trenger lesebriller betyr det at musklene i øynene dine ikke lenger kan justerer seg slik de pleide -når vi blir eldre, blir øyeeplene hardere og mindre elastiske. For å se klart på nært hold, må øyeeplet ditt være rundere slik at lyset som kommer inn gjennom pupillen din kan fokuseres riktig på netthinnen din – den følsomme slimhinnen bak i øyet der bilder sendes til hjernen din.

Briller eller kontaktlinser med plusstegn (+) foran nummeret betyr at de vil hjelpe deg å se bedre på nært hold. Jo høyere tall, jo sterkere vil lesebrillene være. For eksempel betyr +1,50 at linsene er 1 og 1/2 ganger så sterke som det du normalt ville sett uten dem.

De fleste vil måtte begynne å bruke lesebriller en gang etter fylte 40 år, når øynene begynner å miste noe av evnen til å endre form. Dette kalles presbyopi, og det er en naturlig del av aldring. Du må kanskje bruke lesebriller til noen aktiviteter, men ikke til andre (som å kjøre bil eller se på TV). Eller du kan trenge dem hele tiden. Mye avhenger av hvor dårlig synet ditt har blitt og hva du gjør når du trenger visuell hjelp.

Hvordan vite når du trenger lesebriller?

Den ene dagen leser du helt fint, og den neste dagen myser du og anstrenger deg for å se. Hvis dette har skjedd med deg, er det mulig du trenger lesebriller. Her er noen tegn på at det kan være på tide å konsultere øyelegen din for å få et par lesebriller:

 1. Du mister ofte konsentrasjonen mens du leser.
 2. Du opplever at du leser saktere enn vanlig.
 3. Du må holde bøkene eller bladene dine nærmere ansiktet enn du pleide for å kunne lese dem.
 4. Du opplever hodepine eller tretthet i øynene etter å ha lest selv en kort periode.

Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det på tide å lage en avtale med øyelegen din. Han eller hun vil kunne gi deg en profesjonell vurdering av hvorvidt du trenger lesebriller eller ikke, og foreskrive et par om nødvendig.

I mellomtiden er det et par ting du kan gjøre for å gjøre lesingen lettere for øynene dine, for eksempel å øke skriftstørrelsen på de elektroniske enhetene dine eller sørge for at det er rikelig med lys når du leser.

Du bør vurdere å kjøpe blålysbriller samtidig som du kjøper lesebriller. Du kan lese mer om vår testguide for blålysbriller her


FAQ

Hva er lesebriller?
Lesebriller er spesielle briller som hjelper deg med å se bedre når den leser. Linsene i lesebriller er sterkere enn linsene i vanlige briller.
De fleste begynner å trenge lesebriller når de er rundt 40 år. Dette fordi musklene inne i øyet svekkes med alderen. De svakere musklene gjør det vanskeligere for øyet å fokusere på nære gjenstander.
Hvordan vet du hvilken styrke lesebrillene skal ha?
Det kan være vanskelig å velge den riktige styrken i lesebrillene. Hvis du velger et par med for svak styrke, må du anstrenge øynene for å se. Dette kan føre til hodepine og tretthet. På den annen side, hvis du velger et par med for høy styrke, kan du oppleve at du stadig justerer dem på nesen eller myser for å se. Den beste måten å finne de riktige styrke, er å besøke en optiker eller øyelege. De vil kunne utføre en synstest og foreskrive riktig styrke for dine behov.
Hva er den laveste styrken i lesebriller?
Den laveste styrken i lesebriller er +1,0 dioptrier. Dette er kraften som trengs for å korrigere for nærsynthet, eller manglende evne til å se ting på nært hold. Hvis du har +1,0 dioptrier av nærsynthet, betyr dette at du kan se objekter tydelig når de er én fot unna øynene dine, men de vil virke uskarpe når de er nærmere enn det.

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Oakley Holbrook Rx – lesebriller med trepunktssystem

 

Den største fordelen med Oakley Holbrook Rx-lesebriller er at de er svært stilige og har et trepunktssystem, som sikrer en mer komfortabel og stabil passform. De er ideelle for aktive menn som vil ha stilige lesebriller, som passer ethvert antrekk.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Oakley Holbrook Rx

Oakley Holbrook Rx har avanserte beskyttelsende RX-linser, som betyr at de er i stand til å beskytte øynene mot solens skadelige UV-stråler. Dette er viktig, da det kan bidra til å forhindre øyeskader for et sunt syn. I tillegg har lesebrillene et trepunktssystem som sikrer en mer komfortabel og stabil passform.

Dette systemet bruker tre kontaktpunkter på innfatningen for å holde dem på plass, noe som bidrar til å redusere sannsynligheten for at brillene glir eller beveger seg rundt. Dette gjør dem til et godt valg for deg som trenger korrigeringslinser og som ønsker briller som holder seg på plass. Denne modellen har en innfatning som kun berører noen få punkter, som bidrar til en mer komfortabel passform og forhindrer trykk på nesen eller ørene. Dessuten finnes disse lesebrillene i flere forskjellige varianter, slik at du kan finne de beste lesebrille for deg.

Hva sier forbrukere og eksperter om Oakley Holbrook Rx?

I følge Googles datainnsamling av forbrukeranmeldelser, på tvers av butikker, har lesebriller en gjennomsnittlig vurdering på 4,6 på av 5. Kundene setter pris på at lesebrillene kan brukes til flere formål og kommer i en rekke ulike styrker. Noen anmeldere synes prisene er litt høye, men de aller fleste kunder vil anbefale lesebriller til andre.

Fordeler

 • Ideelt valg spesielt for runde, ovale og hjerteformede ansikter
 • Lett og komfortabel passform
 • Avansert beskyttende RX-objektiver
Ulemper

 • De kan være litt for store for noen

Forbrukerlivs vurdering

Hvis du er ute etter et par gode lesebriller som sitter godt og er behagelig på, kan de fra Oakley Holbrook Rx være ideelle for deg. De har et lett design og passer for personer med runde, ovale eller hjerteformede ansikter. Imidlertid kan de oppleves som for store for noen, så husk på dette før du kjøper. Totalt sett er disse brillene et ideelt valg for aktive menn som trenger optisk korreksjon mens de er på farten.

Spesifikasjoner:
Design: kvadratisk

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere