Kenwood Chef XL Test – Her er ekspertenes vurderinger – Best i Test

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om kjøkkenmaskiner fra Kenwood, som alle er i serien Kenwood Chef XL. Vi har sett nærmere på eksperttester som har testet og vurdert de ulike modellene før de har gitt sin vurdering på grunnlag av modellenes funksjoner og spesifikasjoner.

Ekspertkildene består av en lang rekke ulike eksperter – inkludert Which.co.uk, Tek.no, Gastromand.dk og Fratelliaifornelli.it.

Hvis man ønsker å lese mer om de ulike testene så finnes det en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i denne artikkelen.

Denne Kenwood Chef XL testen inneholder: 
🔸 Gjennomgang av Kenwood Chef XL kjøkkenmaskiner
🔸 Informasjon om Kenwood
🔸 Gode råd når man skal kjøpe en mikser
🔸 Forskjellige oppskrifter
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester. På den måten kan forbrukeren enklere skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet.

Kenwood Chef XL Test 2021 – Her er de beste Kenwood Chef XL modellene ifølge ekspertene

Her finner du en gjennomgang av de beste kjøkkenmaskinene fra Kenwood Chef XL linjen. Vi har analysert eksperttester fra inn- og utland, og samlet de modellene som har fått best anmeldelser i denne testen.

Du finner også en prissammenligning under hvert produkt slik at du enkelt kan finne den forhandleren som har den beste prisen. 


Kenwood Chef XL KVL4100S

Kenwood Chef XL KVL4100S

.

Stor kjøkkenmaskin med enkel betjening 

Med Kenwood Chef XL KVL4100S får man en stor og kraftig kjøkkenmaskin som er laget i et stilrent og elegant design. Designet er forholdsvis industrielt og firkantet, noe som kjennetegner de fleste kjøkkenmaskiner fra Kenwood.

Kenwood Chef XL KVL4100S er enkel å betjene i og med at den er utstyrt med en skruknapp. Her har man mulighet til å justere på maskinens hastighet. Man bør imidlertid være oppmerksom på at Kenwood Chef XL KVL4100S er en stor modell, derfor vil den ta en del plass på kjøkkenbenken.

Kraftig motor og tre medfølgende tilbehørsdeler

Kenwood Chef XL KVL4100S er en kjøkkenmaskin som er laget til å kunne håndtere både lette og tunge ingredienser og blandinger. Derfor kommer modellen med en motor som har en effekt på 1200 watt. Det vil si at maskinen er i stand til blant annet å elte tunge deiger. Til dette følger det med en deigkrok.

I tillegg til deigkroken kommer maskinen også med en visp og en K-spade slik at man har mulighet til å piske fløte og eggehviter samt blande forskjellige ingredienser. Man kan kjøpe 20 forskjellige tilbehørsdeler slik at man har mulighet til å lage akkurat det man har lyst til.

Man kan også justere på deigkroken eller vispen for å minimere søl med det medfølgende skrujernet.

Kjøkkenmaskinen er også utstyrt med en trinnløs og variabel hastighetskontroll som sikrer en optimal kontroll i forhold til om hastigheten skal være høy eller lav. På den måten kan man også unngå søl på kjøkkenbenken når man bruker maskinen. Maskinens turbofunksjon er fordelaktig å bruke dersom man skal håndtere hardere og tunge ingredienser.

Med stor bollekapasitet og sprutskjerm 

Selv om Kenwood Chef XL KVL4100S hastighetskontroll er laget til å unngå søl, er det ikke mulig å unngå. Derfor kommer maskinen også med en sprutskjerm slik at man kan være sikker på at blandingen ikke spruter over hele kjøkkenet.

I tillegg til dette er Kenwood Chef XL KVL4100S utstyrt med en stor bollekapasitet. Bollen kan nemlig romme 6,7 liter, noe som er mye sammenlignet med andre modeller på markedet. Dette gjør det mulig å lage store porsjoner på én gang. Bollen er laget i rustfritt stål og kan derfor holde i mange år fremover.

Sist, men ikke minst, er Kenwood Chef XL KVL4100S utstyrt med tre stikkontakter som sikrer en større fleksibilitet.

Spesifikasjoner ved Kenwood Chef XL KVL4100S:
🔴 Høyde: 34,5 centimeter
🔴 Bredde: 38,5 centimeter
🔴 Dybde: 28 centimeter
🔴 Vekt: 9,4 kilo
🔴 Motoreffekt: 1200 Watt
🔴 Bollekapasitet: 6,7 liter
🔴 Antall hastigheter: Trinnløs 

Fordeler ved Kenwood Chef XL KVL4100S:
 Kraftig motor med en effekt på 1200 Watt
 Trinnløs hastighetskontroll og turbofunksjon
 Stor bollekapasitet på 6,7 liter
 Flere typer tilbehør følger med
 Med sprutskjerm 

Her kan du se en unboxing video av Kenwood Chef XL KVL4100S. Videoen er produsert av WhiteAway: 


Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S

Kenwood KVL8320s

.

Kraftig kjøkkenmaskin med flere tilberedningsmuligheder

Med Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S får man en kraftig kjøkkenmaskin med en motoreffekt på 1700 Watt. Det er kraftig for en slik modell, derfor har man mulighet til å bruke den til mer krevende blandinger og ingredienser.

I tillegg til dette så har man mulighet til å bruke Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S til ulike formål, enten man skal elte, mikse eller piske. Det følger også med en deigskrape, en visp og en K-spade slik at man kan bruke det tilbehøret som passer til det man skal tilberede.

Det finnes mer enn 20 ulike former for tilbehør som er tilgjengelig for denne maskinen. Man bør imidlertid være oppmerksom på at mange av disse ikke følger med ved kjøp av modellen, men at de må kjøpes i tillegg.

Stor kjøkkenmaskin

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S er en stor kjøkkenmaskin med en vekt på 10,5 kilo. Den kan derfor være litt tung å flytte rundt på. Til gjengjeld er den laget i et enkelt og stilrent design med røre-elementer i rustfritt stål.

Bollen kommer derfor også i rustfritt stål og har en kapasitet på 6,7 liter. I tillegg til den store kapasiteten så er bollen også utstyrt med en innvendig belysning slik at man alltid vil ha en god oversikt over blandingen.

Intelligent hastighetskontroll

Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S er utstyrt med en skruknapp hvor man har mulighet til å kontrollere hastigheten.

Hastigheten er variabel og kan stilles både opp og ned slik at man kan finne akkurat det nivået som passer best til den blandingen man holder på med. Dette gir brukeren optimal kontroll over hastigheten da man selv kan kontrollere hvor lav eller høy den skal være. Maskinen kommer også med en pulsfunksjon.

Videre er Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S utstyrt med en sprutskjerm slik at blandingen ikke spruter utover hele kjøkkenet. Dette gjør at blandingen forblir i bollen slik at man unngår å søle ned hele kjøkkenbenken under bruk.

Spesifikasjoner ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S: 
🔴 Høyde: 38 centimeter
🔴 Bredde: 35,6 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vekt: 10,5 kilo
🔴 Motoreffekt: 1700 Watt
🔴 Bollekapasitet: 6,7 liter
🔴 Antall hastigheter: Variabel 

Fordeler ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8320S: 
 Motor med en effekt på 1700 Watt
 Med intelligent hastighetskontroll
 Bollekapasitet på 6,7 liter
 Kan brukes til flere ulike tilberedningsformål
 Med sprutskjerm

Her kan du se en liten video om hvordan ernæringsekspert og kokk, Zoe, bruker sin Kenwood Chef XL på kjøkkenet. Videoen er produsert av Kenwood: 


Kenwood Chef Titanium KVC7300S

✅ 69 av 100 poeng hos den britiske testsiden Which.co.uk

Kenwood Chef Titanium KVC7300S

 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er blitt testet og anmeldt av testmagasinet Which.co.uk – som har gitt modellen 69 av 100 poeng.

Ekspertene fra Which.co.uk er imponerte over modellen ut ifra de testede parameterne som for eksempel brukervennlighet, design og tilberedning.

Which.co.uk er imidlertid mindre imponerte over maskinens pris da de mener at den er forholdsvis dyr.

Kraftig motor og bolle på 4,6 liter 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er laget til å kunne hjelpe til med mange oppgaver på kjøkkenet som for eksempel å elte, blande, mikse og røre. Derfor kommer modellen med en kraftig motor med en effekt på 1500 Watt. Det betyr at kjøkkenmaskinen kan klare selv tunge og mer krevende blandinger.

Ved kjøp av Kenwood Chef Titanium KVC7300S følger det med en bolle med en kapasitet på 4,6 liter. Det vil si at man kan lage forholdsvis store porsjoner av gangen, men man bør imidlertid være oppmerksom på at modellen ikke har den største kapasiteten sammenlignet med andre modeller.

Enkel å betjene 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er utstyrt med forskjellige typer tilbehør som kan brukes til diverse formål. Det følger blant annet med en visp, en deigkrok og en K-spade som man kan bruke. Modellen kommer med en kremvisp og et elteredskap.

Ved betjening av Kenwood Chef Titanium KVC7300S kan man gjøre dette på siden av modellen med en skruknapp. Her er det også mulig å kontrollere hastigheten.

Som en ekstra detalj kommer Kenwood Chef Titanium KVC7300S også med LED-belysning som gjør det enklere å skaffe seg en oversikt over blandingen i bollen.

Ekspertene: Effektiv men dyr kjøkkenmaskin 

Kenwood Chef Titanium KVC7300S har fått en god anmeldelse av Which.co.uk som liker modellen svært godt. De forklarer at maskinen egner seg godt til pisking av både fløte og eggehviter, og at den også fungerer effektivt ved andre oppgaver.

I tillegg til dette trekker ekspertene frem at Kenwood Chef Titanium KVC7300S er enkel å betjene. Da den kun er utstyrt med en skruknapp så finnes det ikke mange knapper man må holde styr på. De er også fornøyde med at den ikke bråker så mye under bruk.

Avslutningsvis skriver de at modellen er rengjøringsvennlig da de avtakbare delene tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Derfor er de generelt sett fornøyde med modellen, men de mener fremdeles at prisen er litt for høy.

Spesifikasjoner ved Kenwood Chef Titanium KVC7300S: 
🔴 Høyde: 30,5 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vekt: 9,2 kilo
🔴 Motoreffekt: 1500 Watt
🔴 Bollekapasitet: 4,6 liter
🔴 Antall hastigheter: 2

Fordeler ved Kenwood Chef Titanium KVC7300S: 
 Motor med en effekt på 1500 watt
 Flere medfølgende tilbehørsdeler
 Enkel betjening
 Med LED-belysning
 Bollekapasitet på 4,6 liter 

Her kan du se en video som viser hvordan man lager surdeigsbrød med kjøkkenmaskinen Kenwood Chef Titanium. Videoen er produsert av Kenwood: 


Om Kenwood

kenwood logo
Kenwood blev grunnlagt i 1947 av Kenneth Wood. Den britiske virksomheten Kenwood er mest kjent for kjøkkenmaskiner, men i tillegg til dette så produserer de også alt ifra stavmiksere til brødristere og vannkokere med mer – så lenge det kan brukes på kjøkkenet.

Kenwood ble som sagt etablert i 1947 i byen Woking i England, hvor Kenneth Wood startet med å bygge ulike produkter til husholdningen i garasjen sin.

Formålet hans var å produsere maskiner som kunne hjelpe de britiske husmødrene i hverdagen. Etterhvert ble virksomheten større, derfor ble maskinene flyttet til fabrikker i Havant i 1962. Produksjonen av maskinene kan finnes i denne byen den dag i dag.

Kenwood er mest kjent for kjøkkenmaskinene sine, men det hele startet med et toastjern på 1940-tallet. Kenneth Wood fant nemlig opp en maskin som kunne riste brød, og denne maskinen kom på markedet i 1947.

Sortimentet ble større etter suksessen med toastjernet – og den første Kenwood Chef kjøkkenmaskinen ble lansert på 1950-tallet. Denne maskinen gjorde også stor suksess, og derfor ble Kenwood raskt kjent over hele verden i løpet av 1960-tallet.

I dag eies Kenwood av en italiensk virksomhet ved navn DeLonghi – som er kjent for å lage kaffemaskiner.


Gode råd ved kjøp av mikser

Gode råd ved kjøp av mikser

Ved kjøp av en mikser bør du ikke bare kjøpe den første og beste du finner, for det finnes nemlig veldig mange ulike modeller på markedet. Disse modellene skiller seg fra hverandre på flere forskjellige punkter. Her kan du lese mer om hva du bør tenke på når du skal kjøpe en ny mikser.

Dine behov 
Start med å finne ut hva du vil bruke mikseren til – både når det gjelder tilberedning, oppskrifter og størrelsen på porsjonene. Dette kan hjelpe deg med å innskrenke søket ditt da du finner ut nøyaktig hva du vil at mikseren skal kunne gjøre – samt hvor stor kapasitet du trenger.

prisPris 
Når det kommer til miksere så kan du finne mange modeller i ulike prisklasser. Derfor bør du tenke på hvor mye penger du ønsker å bruke på en ny maskin. Det er imidlertid viktig at du er realistisk da maskinen vanligvis blir dyrere jo flere funksjoner og egenskaper den har.

Hastighetsinnstillinger 
Ulike typer ingredienser krever ulike blandingshastigheter. De fleste modeller tilbyr flere hastigheter, men det finnes enkelte modeller som ikke lar deg justere noe særlig på hastigheten. Det er alltid en fordel å skaffe seg en maskin hvor du har mulighet til å ha full kontroll over hastigheten – samt at du kan justere den både opp og ned da dette kan hjelpe til med å håndtere de tunge og mer krevende blandingene.

Tilbehør 
De fleste miksere leveres med standardtilbehør i form av en deigkrok, en visp og en K-spade. Med disse tilbehørsdelene kan du få hjelp til en del ulike kjøkkenoppgaver. Du kan også finne modeller som kommer med mye mer tilbehør slik at du også kan få hjelp til å juice, blende og mye mer. Du må som regel kjøpe disse delene i tillegg dersom du vil ha de, men en gang iblant er de også inkludert i prisen ved kjøp av mikseren.

StøynivåStøynivå 
Miksere bråker som regel litt, noe de naturligvis bør gjøre for en optimal yteevne. Det er imidlertid forskjell på om maskinen bråker litt eller om den bråker mye. Hvis du ikke vil ha et apparat som bråker veldig, så kan det være lurt å se etter maskiner som er kjent for å være stillegående.

Design 
Du kan nøye deg med en enkel kjøkkenmaskin, eller du kan kjøpe en som tilfører farge på kjøkkenet. Uansett hva du foretrekker så vil du ikke få problemer med å finne massevis av miksere i ulike farger. Du vil derfor enkelt kunne finne en mikser som passer til resten av innredningen på kjøkkenet.

Rengjøring 
Hvis du vil ha en rengjøringsvennlig mikser så bør du se etter en modell som du raskt og enkelt kan vaske. Dette finner du blant annet ut av ved å se hvilke deler som er avtakbare – og om de kan settes i oppvaskmaskinen eller ikke.

VektenVekten 
En annen viktig faktor er mikserens vekt. Det finnes flere fordeler ved å velge en tung modell da den vil stå godt fast på kjøkkenbenken under bruk. En maskin som veier lite kan forflytte seg bortover kjøkkenbenken under bruk, noe som ikke er så heldig. Hvis du ikke vil at maskinen skal stå fremme på kjøkkenbenken så kan det være en fordel å velge en mindre modell da denne vil være enklere å flytte rundt på.


4 deilige oppskrifter


Kanelboller med dadler 

Kanelboller med dadlerIngredienser

Daddelfyll:
16 dadler
¼ ts. salt
50 gram usaltet smør
1 ss. revet appelsinskall
1 ts. kanel

Deig:
1 dl. melk
4 ts. honning
1 pakke gjær
2 store eggeplommer
2 store egg
1 dl. kjernemelk
1-2 dl. mel
1 ts. salt
1 dl. sukker
En klype kanel

Slik gjør du 

Daddelfyll:
1. Ha dadler, salt og 1-2 dl. vann i en gryte. Når blandingen koker kan du skru ned varmen og la den småkoke. Rør i blandingen regelmessig.

2. Når dadlene faller fra hverandre og det ikke er mer vann igjen, er blandingen ferdig. Den skal være forholdsvis tykk.

3. La blandingen kjøle seg ned. Når den er avkjølt kan du tilsette smør, kanel og appelsinskall.

Deig:
1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Varm melk og honning i en liten gryte, og bland melkeblandingen sammen med kjernemelken i en bolle med en mikser. Når kjernemelken skummer kan du løse opp gjær og tilsette eggeplommer, egg, mel, salt og honning.

3. Rør sammen blandingen med en mikser til den er myk og flytende. Mens motoren er i gang kan du tilsette litt smør av gangen.

4. Når smøret ikke er klumpete lenger, kan du ha deigen i en bolle. La den heve i ca. halvannen time.

5. Del deigen i to deler og rull den ene ut i et rektangel. Hell daddelfyllet over deigen og skjær den i åtte trekanter før du ruller dem sammen til boller.

6. Dekk bollene med folie og la de heve i ca. 30 til 40 minutter.

7. Bland sukker og kanel i en liten bolle. Visp det resterende egget og 1 ts. vann i en annen bolle, og smør det på bollene. Dryss litt kanelsukker på bollene og stek dem i ovnen til de er gylne og gjennomstekte. Dette tar ca. 20 til 25 minutter.


Sjokoladekake med makroner 

Sjokoladekake med makroner Ingredienser 
1 dl. kokosolje
2 ss. usøtet kakaopulver
50 gram mandler
200 gram sjokolade
1 ts. salt
2 ss. kokos
6 store egg
1 dl. sukker
1 dl. brunt sukker
2 ts. vaniljepulver

Slik gjør du
1. Sett en stekeplate midt i ovnen og forvarm ovnen til 180 grader. Smør en stekeplate med olje. Sett mandlene inn i ovnen og rist de i 8 til 10 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 160 grader.

2. Smelt sjokolade og olje i en bolle over en gryte med litt vann. Ikke la bollen være nær vannet. Rør i blandingen jevnlig før du fjerner den fra varmen når sjokoladen er smeltet.

3. Bland mandler, salt og kakaopulver i en mikser til nøttene er finhakket. Tilsett revet kokos og slå på maskinen igjen.

4. Tilsett egg i blandingen i mikseren og start den. Deretter skal du tilsette sukker og vanilje til blandingen er tykk.

5. Når blandingen er tykk, skal du tilsette sjokoladeblandingen litt av gangen. Da vil deigen være klar til å helles i en form.

6. Stek kaken i ovnen i 35 til 45 minutter. La kaken kjøles ned i et kvarters tid før servering.


Mandel-marengs med anisfrø 

Mandel-marengs med anisfrøIngredienser 
1 ts. anisfrø
4 store egg
2 dl. sukker
2 dl. melis
1 dl. mandler

Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Rist 1 ts. anisfrø i en liten panne på middels varme i 2 minutter. Husk å snu frøene hele tiden, og la de avkjøles etter dette.

2. Bruk en mikser på høy hastighet til å piske eggene i ca. 1 minutt. Mens maskinen er i gang kan du tilsette sukker og piske i ca. 8 til 10 minutter. Deretter skal du tilsette melis og blande i 5 minutter. Tilsett anisfrøene til slutt.

3. Sett marengs på litt bakepapir på en stekeplate. Hell mandler og flere anisfrø på toppen og stek til blandingen er tørr. Dette tar ca. 2 til 2 og en halv time. Skru av varmen og la den kjøles ned.


Krydret italiensk pølse 

Krydret italiensk pølseIngredienser
1-3 kilo svinekjøtt (avhengig av antall personer)
30 gram salt
1 ts. fennikelfrø
En klype pepper
2 ts. cayennepepper
2 ts. paprikapulver
1 ts. røkt paprikapulver
2 ts. hvitløk
3 ts. rødvin 

Slik gjør du 
1. Skjær kjøttet i små stykker og hakk det i en mikser. Kjøttdeigen kan godt være grov, men det kommer an på hva du foretrekker. Rør sammen alle de andre ingrediensene grundig med det hakkede kjøttet i mikseren. Tilsett litt av gangen og bland regelmessig.

2. Stapp kjøttdeigen i tarmene og vri de til pølser. Størrelsen kan variere da det kommer an på dine preferanser. Pølsene må tørke ca. ett døgn, og dette kan skje i kjøleskapet hvor pølsene ligger på en plate med folie over.

3. Når pølsene er tørre, kan de varmes i ovnen på ca. 90 til 100 grader i en times tid. Det kan være en fordel å la pølsene kjøles ned litt etter tilberedning.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Kenwood Chef XL kjøkkenmaskiner er best i test?

Kenwood Chef XL KVL4100S, Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S og Kenwood Chef XL KVL8470S

🤓 Hvordan er Kenwood Chef XL kjøkkenmaskinene blitt testet?

Kjøkkenmaskinene er vurdert ut ifra deres evne til å blant annet piske, røre og elte. I tillegg har ekspertene sett på maskinenes kvalitet, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige modellen?

For å finne den riktige modellen som passer til dine behov anbefales det at du først og fremst vurderer maskinens kvalitet, størrelse og vekt. Deretter bør du se på motoreffekt samt tilbehør og innebygde funksjoner.


Gjennomgang av testkilder 


Fratelliaifornelli.it 🇮🇹
Fratelliaifornelli.it er en italiensk nettside som leverer et vell av oppskrifter inspirert av reisene de har foretatt rundt omkring i verden. I tillegg til dette så tester og anmelder de også massevis av produkter – inkludert kjøkkenmaskiner. Her har ekspertene testet Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, som de har gitt 5 av 5 mulige stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.

Gastromand.dk 🇩🇰
Det danske mannemagasinet Gastromand.dk har fokus på alt som har med gastronomiens verden å gjøre. De skriver om alt ifra mattrender til oppskrifter, restauranter, kokebøker og kokekar. Gastromand.dk tester også produkter som for eksempel kjøkkenmaskiner. Her har de testet Kenwood Chef XL KVL8470S. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Tek.no 🇳🇴
Det norske teknologimagasinet Tek.no skriver om alt som har med teknologi og elektronikk å gjøre. I tillegg til å levere nyheter og guider, så tester og anmelder Tek.no også produkter som for eksempel kjøkkenmaskiner. De har blant annet testet Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S og Kenwood Chef XL Elite KVL6300S. Du kan lese de to anmeldelsene her og her.

Which.co.uk 🇬🇧
Englands største forbruker- og testmagasin Which.co.uk tester og anmelder ulike forbrukerprodukter. Which.co.uk er til for forbrukerne – hvor formålet deres er å hjelpe forbrukerne med å finne det rette produktet de har behov for. Dette gjør Which.co.uk blant annet ved å jevnlig teste ulike produkter. Her er det snakk om en test av kjøkkenmaskinene Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S og Kenwood Chef Titanium KVC7300S.

Du kan lese anmeldelsene her og her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til anmeldelsenes spesifikke resultater krever et abonnement.


Alternative tester og artikler

Har du enda ikke bestemt deg for å velge en Kenwood Chef XL kjøkkenmaskin, så finnes det også en lang rekke andre artikler her på Forbrukerliv som kan være interessante for deg.

Du kan blant annet lese vår generelle Kjøkkenmaskin test. I denne artikkelen finner du en samling av miksere fra ulike merker som har klart seg godt i diverse eksperttester. Vi kommer også med en prissammenligning av produktene slik at du raskt og enkelt kan finne den billigste forhandleren.

Når det kommer til kjøkkenmaskiner, er Kenwoods kvalitetsprodukter å finne blant brukernes favoritter. Du finner derfor også en rekke spesifikke artikler om Kenwood-produkter – som for eksempel vår store Kenwood Kjøkkenmaskin test, vår Kenwood Major test eller vår Kenwood Chef test. I disse artiklene finner du en oversikt og prissammenligning av de kjøkkenmaskinene fra Kenwood som har fått best anmeldelser på markedet.

Dersom hovedoppgaven til mikseren din kommer til å være baking av brød, kan du med fordel lese vår Bakemaskin test. I denne testen finner du de bakemaskinene på markedet som har fått de beste anmeldelsene i ulike eksperttester. Som alltid har vi også laget en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan finne den billigste forhandleren av det produktet du ønsker.


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

✅ 69 av 100 poeng hos den britiske testsiden Which.co.uk 
✅ Anbefalt med 8.5 av 10 stjerner hos Tek.no 
✅ 5 av 5 stjerner hos italienske Fratelliaifornelli.it

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

.
Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er blitt testet av de tre ekspertkildene Which.co.uk, Tek.no og Fratelliaifornelli.it. Ekspertene har gitt modellen henholdsvis 69 av 100 poeng, 8,5 av 10 stjerner og 5 av 5 stjerner.

Alle ekspertene elsker modellen da de mener at den klarer seg godt på de testede parameterne – som yteevne, tilberedning og brukervennlighet med mer.

Flere av ekspertkildene nevner imidlertid at Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er en forholdsvis stor kjøkkenmaskin, derfor tar den en del plass. Tek.no beskriver også maskinens design som «kjedelig».

Kraftig kjøkkenmaskin med romslig bolle

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er laget i et klassisk design fra Kenwood med fokus på det industrielle og enkle. Maskinen er laget til å kunne håndtere både lette og tunge blandinger da motoren har en effekt på 1700 Watt. Det vil si at den lett vil kunne klare for eksempel tunge brøddeiger.

Videre er Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S utstyrt med en romslig bolle med en kapasitet på 6,7 liter. Bollen har derfor plass til en del ingredienser slik at man kan lage store porsjoner på én gang.

Allsidig maskin med flere hastigheter og pulsfunksjon 

Med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S får man en allsidig modell som kan brukes til flere forskjellige tilberedningsformål.

Modellen kommer nemlig med forskjellig tilbehør i form av en deigkrok, en K-spade, en ballongvisp og en fleksivisp. Alt tilbehør er fra SystemPro-serien, derfor er de av høy kvalitet og kan vaskes i oppvaskmaskin.

I tillegg til dette er Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S utstyrt med to hastigheter som man kan justere avhengig av behov. Modellen har også en pulsfunksjon.

Modellen har en sprutskjerm som sørger for at eventuell sprut og søl blir redusert slik at det ikke griser ned hele kjøkkenet. Modellen er også utstyrt med en LED-belysning slik at man alltid har optimal oversikt over tilberedningsprosessen.

For at man skal kunne være sikker på at alle ingrediensene i bollen blandes grundig sammen, kan man både heve og senke de de ulike tilbehørsdelene dersom det trengs.

Effektiv kjøkkenmaskin som er god til tunge deigblandinger, ifølge ekspertene

Kjøkkenmaskinen fra Kenwood er blitt testet av tre ekspertkilder som alle er imponerte over modellen. Fratelliaifornelli.it skriver blant annet at de synes det her er snakk om en kraftig maskin som kan håndtere selv de «mest krevende deigene». De anbefaler derfor maskinen til alle «som elsker å lage mat».

De italienske ekspertene forklarer også at modellens eneste ulempe er prisen. De mener at prisen for selve maskinen er fornuftig, men at tilbehørsdelene er forholdsvis dyre.

Ekspertene fra Which.co.uk har også testet Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. De mener at en av de største fordelene ved maskinen er at den er stillegående, samt at den «er fantastisk til å elte deig og blande ingredienser» på best mulig måte.

De er imidlertid mindre imponerte over maskinen når den skal piske fløte. Modellen er forholdsvis stor og tung, noe forbrukerne bør være oppmerksomme på.

Tek.no liker også Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S svært godt. Ekspertene trekker frem modellens kvalitet, og skriver at den «vil fremme bake-gleden i mange år fremover». De er imidlertid ikke så glad i maskinens design da de beskriver som en «sementblokk». 

Spesifikasjoner ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S: 
🔴 Høyde: 35,6 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vekt: 10,4 kilo
🔴 Motoreffekt: 1700 Watt
🔴 Bollekapasitet: 6,7 liter
🔴 Antall hastigheter: 2 

Fordeler ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S: 
 Kraftig motor
 Bollekapasitet på 6,7 liter
 To ulike hastigheter og en pulsfunksjon
 Med LED-belysning
 Mulighet til å justere på tilbehøret 

Her kan du se en video som viser hvordan man ved hjelp av Kenwood Chef XL kan lage en spektakulær bryllupskake. Videoen er produsert av Kenwood:  


Kenwood Chef XL KVL8470S

✅ 6 av 6 stjerner hos danske Gastromand.dk

Kenwood Chef XL KVL8470

Kenwood Chef XL KVL8470S er blitt testet og anmeldt av danske Gastromand.dk. Ekspertene fra Gastromand.dk elsker denne modellen, som de har gitt 6 av 6 stjerner. De mener nemlig at det er en effektiv og kraftig maskin.

Ekspertene finner ikke mange ulemper ved Kenwood Chef XL KVL8470S. De skriver imidlertid at de ikke er like imponerte over at det er lagt til så mye ekstra til maskinen i forhold til hva den er laget til.

Effektiv og sterk kjøkkenmaskin, ifølge ekspertene 

Ifølge ekspertene fra Gastromand.dk er Kenwood Chef XL KVL8470S en «temmelig awesome» kjøkkenmaskin. Derfor skriver de også at de synes det er vanskelig å finne noen ulemper ved modellen.

Dersom de må sette fingeren på noe, så er det at maskinen er blitt lagt til så mye ekstra tilbehør som heller er til flere maskiner med hver sin funksjon.

Selv om dette bare er for å finne noe ved maskinen å kritisere, skriver de fremdeles at de «anbefaler maskinen på det varmeste» til alle.

Ekspertene trekker også frem modellens pris da de mener den er «helt rettferdig». De mener det er noe «veldig gjennomført» ved den. Avslutningsvis nevner de at maskinen også «sterk som bare det».

Kraftig motor og 6,7 liters bolle 

Med Kenwood Chef XL KVL8470S får man en hjelpende hånd på kjøkkenet da maskinen kan brukes til et vell av ulike oppgaver som å mikse, røre, piske, skjære, blende, elte, hakke, kverne eller juice.

Dette er mulig på grunn av det medfølgende tilbehøret. Det følger nemlig med fem SystemPro-redskaper som en K-visp, en ballongvisp, en spiralformet deigkrok, en kremvisp og en fleksivisp. Alle redskapene tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Hvis tilbehøret er plassert for høyt så har man mulighet til å justere på det med det medfølgende skrujernet.

I tillegg til dette kommer Kenwood Chef XL KVL8470S med en kraftig motor med en effekt på 1700 Watt, derfor kan den klare et vell av oppgaver fra lette blandinger til tykke og tunge deiger.

Bollen har en kapasitet på 6,7 liter, derfor kan man tilberede store porsjoner samtidig dersom det trengs.

Med hastighetskontroll, sprutskjerm og LED-belysning

Kenwood Chef XL KVL8470S er utstyrt med to hastigheter samt en elektronisk hastighetskontroll. Man har derfor mulighet til å tilpasse hastigheten etter behov. Maskinen kommer også med en pulsfunksjon samt en Start/Stopp-knapp slik at man har full kontroll over hastighetsnivået.

Videre kommer Kenwood Chef XL KVL8470S med en sprutskjerm som sørger for at innholdet ikke spruter utover hele kjøkkenet under bruk. Dette gjør rengjøringen enklere når man er ferdig med å bruke maskinen.

Med modellens integrerte LED-belysning er det også enkelt å skaffe seg en oversikt over tilberedningsprosessen.

Spesifikasjoner ved Kenwood Chef XL KVL8470S: 
🔴 Høyde: 35,6 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vekt: 10,4 kilo
🔴 Motoreffekt: 1700 Watt
🔴 Bollekapasitet: 6,7 liter
🔴 Antall hastigheter: 2 

Fordeler ved Kenwood Chef XL KVL8470S: 
 Bollekapasitet på 6,7 liter
 Kan brukes til et vell av ulike formål
 Med to hastigheter og elektronisk hastighetskontroll
 Med fem SystemPro-redskaper
 Med LED-belysning 

Her kan du se en video som viser hvordan du kan lage churros med sjokoladesaus med kjøkkenmaskinen Kenwood Chef XL. Videoen er produsert av Kenwood: 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere