Joggevogn Test 2020 – Finn de beste joggevognene – Best i Test guide

0

Det finnes utrolig mange joggevogner på markedet, derfor kan det være vanskelig å finne ut hvilke joggevogner som er de beste og hvordan de skiller seg fra hverandre. Ofte er det slik at selgerne i butikken har størst interesse av å selge de joggevognene som gir selgeren størst kommisjon.

Derfor har vi samlet en lang rekke testvinnende joggevogner slik at vi kan gi deg en enkel oversikt over de beste joggevognene på markedet.

Senere i artikkelen kan du kan lese en beskrivelse av hver enkelt joggevogn vi har sjekket ut.

Vi har gjennomgått mange forskjellige tester av joggevogner som har blitt foretatt av en rekke forskjellige medier. Vi ser blant annet nærmere på hvilke joggevogner Tænk.dk og Jyllands Posten har kåret til de beste joggevognene. Nedenfor vil vi gjennomgå fordelene ved de forskjellige testvinnerne og helt nederst i artikkelen finner du linker og kilder til testene vi refererer til.

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Baby Jogger Summit X3

✅ Toppscorer hos Aftenposten.no

Baby Jogger Summit X3 

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 915,00 Kr. 0,00 Kr. 4 915,00 Kr. Les mer

Summit X3 er en kombinert jogge- og barnevogn som har både bremse- og låsefunksjon på håndtaket. Den har naturligvis også en stropp til håndleddet. I testene utmerker modellen seg spesielt ved at den har utrolig effektive bremser og en ekstra lang stropp som kan festes rundt håndleddet. Dette gir deg større bevegelsesfrihet når du løper. I motsetning til de fleste andre joggevogner sitter stroppen til håndleddet fast til den nederste delen av vognen. I praksis betyr det at du ikke risikerer å velte barnevognen bakover dersom du plutselig trenger å rive i stroppen eller faller.

Ifølge Aftenposten.no kjører Summit X3 veldig enkelt og stabilt under bruk. Hjulene har også veldig god fjæring som gir større komfort for barnet. Det er også tenkt på barnets komfort og sikkerhet i den justerbare 5-punktsselen som er utstyrt med en behagelig skulderpolstring.

Modellen er laget til både bykjøring og ujevnt terreng hvor man har bruk for en viss fleksibilitet og robusthet, for eksempel hvis man skal ta seg en joggetur i skogen. Joggevognen er forholdsvis smal og det fremste svinghjulet gjør det enkelt å manøvrere vognen hvis man skal opp og ned av fortau eller høye kanter. Alle de 3 hjulene er luftfylte og har derfor veldig god fjæring som gir god støtdemping til vognen. Det fremste svinghjulet kan låses fast under bruk; dette kan du gjøre via en liten spak under håndtaket.

Håndtaket på joggevognen er ergonomisk utformet og derfor er vognen enkel å styre – til og med kun med én hånd.

Kalesjen på vognen er justerbar og det finnes et vindu som kan åpnes og lukkes etter behov. Stoffet i kalesjen er behandlet med SPF 50 slik at barnet ditt er ekstra godt beskyttet mot skadelige stråler fra solen. På begge sider er det mulig å åpne for ventilasjon, og setet i vognen kan legges helt ned slik at barnet kan hvilke i vannrett posisjon når det skal sove.

På baksiden av joggevognen er det en stor og romslig lomme som for eksempel kan brukes til nøkler og telefon. Under selve vognen finnes det en kurv hvor man kan oppbevare opptil 5 kilo.

Vognen har Baby Joggers patenterte ”Quick-Fold”-system som betyr at den raskt og enkelt kan foldes sammen ved å trekke i et håndtak én gang. Du kan se hvordan i videoen nedenfor.

Selve vognen veier 12,2 kilo og kan klare en maksvekt på 34 kilo. Den anbefalte alderen til vognen er 0-5 år. Legg merke til at dersom du vil bruke vognen allerede fra 0 måneder, så vil det kreve det kjøp av ekstra tilbehør. Vognen er kompatibel med veldig mange bilseter, men også her vil du trenge å kjøpe en bilsete-adapter.

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Baby Jogger Summit X3 og dens funksjoner:

https://www.youtube.com/watch?v=nZ7_sUivT7U

Britax BOB Revolution Pro

✅ Testvinner hos Klikk.no

Britax BOB Revolution Pro 

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 995,00 Kr. 0,00 Kr. 6 995,00 Kr. Les mer
6 995,00 Kr. 0,00 Kr. 6 995,00 Kr. Les mer

Joggevognen fra Britax er velegnet til kjøring i by og skog, både til gåing og jogging. I testen utmerker vognen seg spesielt ved å kjøre stabilt og ha gode manøvrerbare hjul. Britax BOB Revolution Pro er generelt sett en veldig godt manøvrerbar vogn hvor det i designet har blitt lagt stor vekt på at den skal være enkel og behagelig å komme seg rundt med, både for barn og foreldre. Forbrukernettstedet Klikk.no utnevner modellen til ”den beste allrounder-vognen man kan få”. Joggevognen er blant de eneste modellene som har blitt godkjent både til jogging og løp med rulleskøyter.

Britax BOB Revolution Pro har alt det som kreves av utstyr for å være trygg under en løpetur: Robuste hjul, justerbart fjæringssystem, trommelbremser, stropp til håndleddet og et forhjul som kan låses. Stroppen til håndleddet er laget av sterkt polyester og sitter fast til håndtaket på vognen. Stroppen brukes også til å sikre joggevognen når den er lagt sammen. Vognens håndtak kan reguleres slik at du enkelt kan finne nøyaktig den høyden som passer til deg.

Forhjulet på joggevognen sørger for ekstra enkel manøvrering da det både kan snus og låses slik at du lett kan skifte mellom city- og sport-innstilling. Her kan du tilpasse hjulet til jogging rett framover. Hjulene er laget av støtsikkert polymerkompositt som er spesielt velegnet til ujevnt terreng. Alle hjulene er også luftfylt.

Seteryggen i vognen kan legges helt ned slik at det er mulig for barnet å hvile i nesten vannrett posisjon. Både setet og fempunktsselen er polstret slik at barnet sitter trygt spent fast hele tiden.

Kalesjen har et smart vippesystem som sørger for et dekningsområde på hele 125° så barnet er ekstra godt beskyttet mot solen. Kalesjen har også et stort vindu med klar utsikt slik at du enkelt kan holde øye med barnet. På seteryggen finnes det en stor lomme med god plass til for eksempel lommebok og telefon, og under setet finnes det en stor oppbevaringskurv med plass til ca. 4 kilo. Da vil det være enkelt å dra på handletur.

Skal vognen med på tur kan den enkelt legges sammen med 2 trinn. Hvis bagasjerommet er ekstra lite kan hjulene avmonteres slik at vognen tar enda mindre plass. Du kan se hvordan i videoen nedenfor.

Vognen veier tilsammen 7,4 kilo og kan klare en maksvekt på 19 kilo. Vognen anbefales til barn fra ca. 6 måneder til 3 år. Modellen er også utstyrt med en adapter slik at man enkelt kan montere på en BOB babyvognstol, en bære-bag eller et lekebord. Hvis man monterer på et bilsete til baby så kan vognen brukes fra 0 måneder.

Nedenfor kan du se en presentasjon av Britax BOB Revolution Pro og dens funksjoner:

https://www.youtube.com/watch?v=aFGtJFbOeeI

Baby Jogger City Mini GT Single

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

city-mini-gt-single - en af markedets bedste løbevogne

Baby Jogger City Mini GT Single er ikke nødvendigvis en vogn som er laget for jogging, men heller en barnevogn som kan klare litt av alt. Høyden på håndtaket er enkelt å justere slik at vognen kan tilpasses alle høyder og gi god komfort når man løper. Vognen er også enkel å legge sammen og ta med.

Modellen kan brukes på de fleste underlag og fjæringen gjør at den lett kan brukes i skogen. Vognens lave vekt betyr at den enkelt kommer over kantstein og andre utfordringer man treffer på i byen. Et lite minus ved denne modellen er at du ikke kan snu setet og derfor ikke har like mye kontakt med barnet. Til gjengjeld kan barnet nyte utsikten på turen.

Forskjellen på Baby Jogger City Mini GT-modellen og vanlige Baby Jogger City Mini, er at GT-modellen er mer ”joggevennlig”.

Vognen er en lettvekter på kun 7,5 kilo og har en vektkapasitet på 22,5 kilo, noe som er en god del mer enn mange andre joggevogner.

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Baby Jogger City Mini GT og dens funksjoner:

https://www.youtube.com/watch?v=sHupi4UDJSw

Baby jogger City Elite Single

Testvinner hos danske Jyllandsposten.dk
Testvinner hos danske Voresbørn.dk

Baby Jogger City Mini GT Single - løbevogn testvinder

City Elite Single ble den soleklare testvinneren da Jyllandsposten satte sammen en mammagruppe til å teste de forskjellige barnevognene. Denne modellen ble kun på utseendet vurdert til en klar vinner – heldigvis lå funksjonaliteten, komforten og sikkerheten også i toppklasse da alle disse elementene ble testet.

Siden det ble lagt ekstra stort fokus på utseendet og komforten så må man ikke glemme at vognen ikke nødvendigvis er så god å løpe med. Dette skyldes de små hjulene som vil ha det vanskelig med å klare det høye tempoet på samme måte som en modell laget spesielt til jogging. Derfor er modellen, som navnet også antyder, for det meste en barnevogn man kan bruke i by.

Kvinnene i testen la også merke til at barnevognen er veldig bred. Dette gir barnet mye plass, men gjør at den tar større plass på fortauet. Bredheten ble likevel ikke oppfattet som et problem.

Alt i alt ble vognen vurdert til å være den som alle i testpanelet ville brukt pengene sine på. Ved denne modellen får man mest verdi for pengene selv om det ikke er den billigste.


Thule Urban Glide

Testvinner i Aftenposten.no

Thule Urban Glide - En af de bedste løbevogne på markedet

Aftenposten.no kåret Thule Urban Glide til testvinner med en høy karakter på hele 4,7 av 5 mulige poeng. I denne testen tok Aftenposten.no stilling til 3 testområder: Kvalitet, kapasitet og brukervennlighet. Vognen fikk toppkarakter på nesten alle punktene. Det eneste som trakk ned var en svak parkeringsbrems. Til tross for dette virker joggevognen som det ideelle valget til den aktive mammaen eller pappaen.

Thule Urban Glide har store hjul og god fjæring som gjør at man kan ta den med mange steder. Utover dette klarer den også en maksvekt på 34 kilo – som er blant de høyeste i testen.

Prisen for denne joggevognen er middels høy, men så kommer den også med alt utstyret man har bruk for. Joggevognen kan legges ned i sovestilling slik at barnet enkelt faller i søvn. Deretter kan du bare kjøre av gårde.

I testen var det flere konkurrenter som kom tett på som også var vesentlig dyrere enn Thules modell. Testen kåret også en ”mest for pengene”-vinner i form av North 13,5 Jogger. Her får man til en tredjedel av prisen masser av kvalitet, men med litte grann mindre komfort og dårligere håndbrems.

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Thule Urban Glide og dens funksjoner:

https://www.youtube.com/watch?v=XFjTmfiPQ0g

3 gode råd om joggevogner:

Husk å rette ryggen

Danske Vorespuls.dk har i samarbeid med løpeekspert Ole Harbæk skrevet en artikkel med gode råd til løping med babyjogger.

Ett av rådene Ole Harbæk fremhever er at man skal huske å holde ryggen rett når man løper. Mange kan ha en tendens til å løpe med krum rygg når man dytter en joggevogn. Det er viktig å holde ryggen rett for at unngå skader og overbelastning.

En joggevogn krever tilvenning

Det krever tilvenning å løpe med en babyjogger og du bør regne med at de første turene ikke kommer til å være behagelige. Ole Harbæk forklarer i artikkelen at det krever langsom tilvenning før man klarer å løpe avslappet med en babyjogger.

Derfor er det viktig at man bevarer lysten selv om de første turene ikke er spesielt behagelige, for hvis man øver et par ganger venner man seg fort til å løpe med joggevognen.

Barnet må ha riktig alder

Danske Politiken.dk har utgitt en artikkel som handler om babyjoggere. Her gir Politikens sunnhetseksperten Bente Klarlund Pedersen en rekke råd om bruk av babyjoggere.

Her sier hun blant annet at det er viktig at man venter med å ta med seg barnet på løpetur frem til det er gammelt nok. Dette er fordi barnets ryggmuskler må være sterke nok til å holde seg selv oppreist sittende. I artikkelen nevner hun at de fleste barn klarer dette når de er 6-8 måneder. Hvis du er i tvil bør du spørre barnets lege om råd.


Joggevogn Test – Disse testene har vi gjennomgått

Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk har gjennomgått en rekke barnevogner som de har testet på sikkerhet og holdbarhet. Alle vognene er også testet og bedømt av Tænk sitt brukerpanel. Vi har gjennomgått resultatene deres og valgt ut de barnevognene med toppkarakterer hos Tænk som også kan brukes som joggevogner.

Du kan lese hele testen her. Merk deg at Tænk.dk krever at du er opprettet som betalende bruker for å få tilgang til testene deres.

Voresbørn.dk 🇩🇰
Danske Voresbørn.dk har gjennomtestet en rekke barnevogner med mammagruppen de har satt sammen. Vi har tatt med toppscorerne som også kan brukes som joggevogner. De har skrevet lange og gode beskrivelser av de forskjellige vognene. Du kan lese hele testen deres her.

Jyllandsposten.dk 🇩🇰
Danske Jyllands Posten har i samarbeid med voresbørn.dk laget en test som er basert på de ovenfor. Du kan lese hele testen ved å klikke her.

Løberen.dk 🇩🇰
Danske Løberen.dk har laget en dyptgående test av favorittjoggevognen sin, nemlig Chariot Carriers Cougar. Her gjennomgår de joggevognen fra A – Å. Den får 5 av 6 mulige stjerner i testen deres og du kan lese hele testen ved å klikke her.

Aftenposten.no 🇳🇴
Avisen foretok i 2015 en test av 6 forskjellige joggevogner. Her ble de forskjellige joggevognene vurdert ut ifra kvalitet, kapasitet og brukervennlighet.

Her var det Thule Glide som gikk av med seieren og ble kåret til testvinner. Baby Jogger Summit X3 gikk av med andreplassen. Du kan lese hele artikkelen på Aftenpostens hjemmeside ved å klikke her.

Klikk.no 🇳🇴
Forbrukernettstedet Klikk.no foretar hundredevis av forbrukertester hvert år – alt fra bolig og bil, til mote, helse, teknologi og mye mer. I denne artikkelen har de testet 7 forskjellige babyjoggere. Les mer her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse