Joggevogn Test – Finn de beste joggevognene – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Det finnes utrolig mange joggevogner på markedet, derfor kan det være vanskelig å finne ut hvilke joggevogner som er de beste og hvordan de skiller seg fra hverandre. Ofte er det slik at selgerne i butikken har størst interesse av å selge de joggevognene som gir selgeren størst kommisjon.

Derfor har vi samlet en lang rekke testvinnende joggevogner slik at vi kan gi deg en enkel oversikt over de beste joggevognene på markedet.

Senere i artikkelen kan du kan lese en beskrivelse av hver enkelt joggevogn vi har sjekket ut.

Vi har gjennomgått mange forskjellige tester av joggevogner som har blitt foretatt av en rekke forskjellige medier. Vi ser blant annet nærmere på hvilke joggevogner Jyllands Posten har kåret til de beste joggevognene. Nedenfor vil vi gjennomgå fordelene ved de forskjellige testvinnerne og helt nederst i artikkelen finner du linker og kilder til testene vi refererer til.

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Baby jogger City Elite Single

Testvinner hos danske Jyllandsposten.dk
Testvinner hos danske Voresbørn.dk

Baby Jogger City Mini GT Single - løbevogn testvinder

.
City Elite Single ble den soleklare testvinneren da Jyllandsposten satte sammen en mammagruppe til å teste de forskjellige barnevognene. Denne modellen ble kun på utseendet vurdert til en klar vinner – heldigvis lå funksjonaliteten, komforten og sikkerheten også i toppklasse da alle disse elementene ble testet.

Siden det ble lagt ekstra stort fokus på utseendet og komforten så må man ikke glemme at vognen ikke nødvendigvis er så god å løpe med. Dette skyldes de små hjulene som vil ha det vanskelig med å klare det høye tempoet på samme måte som en modell laget spesielt til jogging. Derfor er modellen, som navnet også antyder, for det meste en barnevogn man kan bruke i by.

Kvinnene i testen la også merke til at barnevognen er veldig bred. Dette gir barnet mye plass, men gjør at den tar større plass på fortauet. Bredheten ble likevel ikke oppfattet som et problem.

Alt i alt ble vognen vurdert til å være den som alle i testpanelet ville brukt pengene sine på. Ved denne modellen får man mest verdi for pengene selv om det ikke er den billigste.


Thule Urban Glide

Testvinner i Aftenposten.no

Thule Urban Glide - En af de bedste løbevogne på markedet

 

Aftenposten.no kåret Thule Urban Glide til testvinner med en høy karakter på hele 4,7 av 5 mulige poeng. I denne testen tok Aftenposten.no stilling til 3 testområder: Kvalitet, kapasitet og brukervennlighet. Vognen fikk toppkarakter på nesten alle punktene. Det eneste som trakk ned var en svak parkeringsbrems. Til tross for dette virker joggevognen som det ideelle valget til den aktive mammaen eller pappaen.

Thule Urban Glide har store hjul og god fjæring som gjør at man kan ta den med mange steder. Utover dette klarer den også en maksvekt på 34 kilo – som er blant de høyeste i testen.

Prisen for denne joggevognen er middels høy, men så kommer den også med alt utstyret man har bruk for. Joggevognen kan legges ned i sovestilling slik at barnet enkelt faller i søvn. Deretter kan du bare kjøre av gårde.

I testen var det flere konkurrenter som kom tett på som også var vesentlig dyrere enn Thules modell. Testen kåret også en ”mest for pengene”-vinner i form av North 13,5 Jogger. Her får man til en tredjedel av prisen masser av kvalitet, men med litte grann mindre komfort og dårligere håndbrems.

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Thule Urban Glide og dens funksjoner:


3 gode råd om joggevogner:

Husk å rette ryggen

Danske Vorespuls.dk har i samarbeid med løpeekspert Ole Harbæk skrevet en artikkel med gode råd til løping med babyjogger.

Ett av rådene Ole Harbæk fremhever er at man skal huske å holde ryggen rett når man løper. Mange kan ha en tendens til å løpe med krum rygg når man dytter en joggevogn. Det er viktig å holde ryggen rett for at unngå skader og overbelastning.

En joggevogn krever tilvenning

Det krever tilvenning å løpe med en babyjogger og du bør regne med at de første turene ikke kommer til å være behagelige. Ole Harbæk forklarer i artikkelen at det krever langsom tilvenning før man klarer å løpe avslappet med en babyjogger.

Derfor er det viktig at man bevarer lysten selv om de første turene ikke er spesielt behagelige, for hvis man øver et par ganger venner man seg fort til å løpe med joggevognen.

Barnet må ha riktig alder

Danske Politiken.dk har utgitt en artikkel som handler om babyjoggere. Her gir Politikens sunnhetseksperten Bente Klarlund Pedersen en rekke råd om bruk av babyjoggere.

Her sier hun blant annet at det er viktig at man venter med å ta med seg barnet på løpetur frem til det er gammelt nok. Dette er fordi barnets ryggmuskler må være sterke nok til å holde seg selv oppreist sittende. I artikkelen nevner hun at de fleste barn klarer dette når de er 6-8 måneder. Hvis du er i tvil bør du spørre barnets lege om råd.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke joggevogn er best i test?

Baby jogger City Elite Single

🤓 Hvordan er joggevognene blitt testet?

Joggevognene er blitt vurdert ut ifra en brukerrtest der forskjellige familier har brukt de ulike vognene i en bestemt periode. I tillegg er løpevognene blitt testet på deres sikkerhet, merking og brukerveiledning.

🤔 Når er barnet mitt gammelt nok til å være med ut å løpe?

Det er viktig at man venter til barnets ryggmuskulatur er sterk nok til å holde seg sittende i en oppreist stilling. Dette er de fleste barn i stand til når de blir 6 – 8 måneder gamle. Er du i tvil så bør du spørre barnets lege om råd.


Joggevogn Test – Disse testene har vi gjennomgått

Voresbørn.dk 🇩🇰
Danske Voresbørn.dk har gjennomtestet en rekke barnevogner med mammagruppen de har satt sammen. Vi har tatt med toppscorerne som også kan brukes som joggevogner. De har skrevet lange og gode beskrivelser av de forskjellige vognene. Du kan lese hele testen deres her.

Jyllandsposten.dk 🇩🇰
Danske Jyllands Posten har i samarbeid med voresbørn.dk laget en test som er basert på de ovenfor. Du kan lese hele testen ved å klikke her.

Løberen.dk 🇩🇰
Danske Løberen.dk har laget en dyptgående test av favorittjoggevognen sin, nemlig Chariot Carriers Cougar. Her gjennomgår de joggevognen fra A – Å. Den får 5 av 6 mulige stjerner i testen deres og du kan lese hele testen ved å klikke her.

Aftenposten.no 🇳🇴
Avisen foretok i 2015 en test av 6 forskjellige joggevogner. Her ble de forskjellige joggevognene vurdert ut ifra kvalitet, kapasitet og brukervennlighet.

Her var det Thule Glide som gikk av med seieren og ble kåret til testvinner. Baby Jogger Summit X3 gikk av med andreplassen. Du kan lese hele artikkelen på Aftenpostens hjemmeside ved å klikke her.

Klikk.no 🇳🇴
Forbrukernettstedet Klikk.no foretar hundredevis av forbrukertester hvert år – alt fra bolig og bil, til mote, helse, teknologi og mye mer. I denne artikkelen har de testet 7 forskjellige babyjoggere. Les mer her.


Les også vår tredemølle og ellipsemaskin testoversigt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere