JBL Charge 3 – Test og Prissammenligning

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

I denne artikkelen får du en oversikt over høyttaleren JBL Charge 3, som er en oppgradert versjon av lillebroren JBL Charge 2+.

JBL Charge 3 har blitt testet av en rekke eksperter som har foretatt en vurdering og skrevet en anmeldelse av modellen. Blant disse teller hele 12 forskjellige ekspertkilder som blant annet inkluderer store anerkjente magasiner som whathifi.com, pcmag.com, thverge.com og tek.no.

Vi gjennomgår de forskjellige testene for å gi deg en bedre oversikt over JBL Charge 3 sine funksjoner, muligheter, anvendelighet, fordeler og ulemper.

Artikkelen inneholder:
🔸 Introduksjon til JBL Charge 3
🔸 Gjennomgang av ekspertenes vurdering av JBL Charge 3
🔸 Prissammenligning av JBL Charge 3
🔸 Alternative modeller til JBL Charge 3

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Introduksjon til JBL Charge 3

JBL Charge 3

Prissammenligning av JBL Charge 3:

.
Merk deg at JBL Charge 3 er utgått, derfor viser vi her prisen for JBL Charge 4 som er en ny og forbedret versjon.

JBL Charge 3 er en tredjegenerasjons høyttaler og storebroren til den populære JBL Charge 2+, som kom på markedet for et par år siden. JBL Charge 3 er en oppgradert versjon som tar litt mer plass. Modellen er laget til den forbrukeren som vil ha en god høyttaler til bruk i hjemmet, som man også kan ta med seg på farten og på tur.

JBL Charge 3 i korte trekk – funksjoner og muligheter

JBL Charge 3 er en reisehøyttaler og tar derfor ikke spesielt stor plass – omtrent det samme som 1 liter melk. Den er laget til å bli tatt med overalt på reiser og takket være en beskyttende innpakning så er JBL Charge 3 også vanntett ned til ca. 1 meter. jbl_charge3_anmeldelse

JBL Charge 3 brukes i liggende form – ikke stående som er tilfellet med mange andre høyttalere. Oppå finnes det knapper til å styre musikk og funksjoner. Her er det snakk om knapper til volum, Bluetooth, play, pause og JBL Connect-funksjonen.

baksiden finnes de forskjellige utgangene og portene til oppladning, USB og AUX, som er beskyttede.

JBL Connect til sammenkobling av høyttalere

JBL Connect-funksjonen har som formål å gjøre det mulig å koble JBL Charge 3 sammen med andre høyttalere fra samme merke, slik at man enten kan få stereolyd eller multi-room-lyd, hvor man plasserer flere høyttalere i forskjellige rom hjemme og alle vil spille den samme musikken.

Utover dette er JBL Charge 3 utstyrt med en mikrofon, noe som betyr at man også kan bruke JBL Charge 3 som et håndfritt headset. jbl3-charge-3-bluetooth-mini-speaker-subwoofer

Man styrer JBL Charge 3 via Bluetooth, og dette foregår ved at man slår på Bluetooth på modellen og finner høyttaleren via Bluetooth på telefonen. Deretter kan man etablere en trådløs forbindelse – helst innenfor en rekkevidde på 10 meter. Det finnes også en tilhørende app, som man imidlertid egentlig ikke trenger.

Ettersom JBL Charge 3 spiller musikk via telefonens musikkbibliotek eller Spotify (JBL Charge 3 kan også kobles til en iPod dersom man vil), så er man avhengig av telefonens batteri. Fra JBL sin side er det tenkt på dette da man kan koble telefonen til batteriet til JBL Charge 3 og «låne» strøm til mobilen hvis den holder på å gå tom.

Spesifikasjoner:
🔊 Forbindelse: 3,5 mm kontakt, Bluetooth 4.1, USB
🔊 Effekt: 2 x 10 W
🔊 Batteri: 6000 mAh, 20 timers batteritid – oppladning tar 4,5 timer
🔊 Funksjoner: Høyttalertelefon, stereokobling
🔊 IPX7-vanntett modell
🔊 Mål: 21,3 cm x 8,7 cm x 8,9 cm
🔊 Vekt: 770 gram
🔊 Farger: Finnes i 5 forskjellige farger

Her kan du se en liten introduksjonsvideo av JBL Charge 3:


Dette sier ekspertene om JBL Charge 3

I dette avsnittet går vi gjennom hver av de 12 kildene som har testet JBL Charge 3 og gitt sin vurdering av modellen.

Lydogbillede.dk

logo-lydogbillede.dk
5 av 6 mulige stjerner

Det danske teknologinettstedet lydogbillede.dk har nesten kun positive kommentarer om JBL Charge 3 i sin anmeldelse. I dere øyne er modellen både en kraftig og robust høyttaler som lett kan tåle litt hardhendt behandling. Modellen fungerer også bra til alle sjangre med en kraftig bass og god lydbalanse slik at ingen instrumenter overdøver hverandre.

Legg merke til at det kreves betaling for å lese lydogbillede.dk sin anmeldelse av JBL Charge 3.


M3

m3
9 av 10 mulige stjerner

Den svenske teknologiportalen M3 er utrolig imponerte over JBL Charge 3, som de utnevner til den beste reisehøyttaleren – modellen kan også med fordel brukes i hjemmet.

Det finnes veldig mange fordeler ved JBL Charge 3 ifølge de svenske ekspertene. Først og fremst kan modellen trygt tas med på stranden, for etter egen test konkluderer de svenske ekspertene med at JBL Charge 3 er like vanntett som den lover, i tillegg til at sand ikke utgjør et problem.

Batterilevetiden komplimenteres også. Modellen lover over 20 timer, men ekspertene forteller at de ofte hørte på modellen i hele 2 uker uten å måtte lade opp batteriet én eneste gang. Det er også verdt å nevne at de flere ganger brukte JBL Charge 3 sitt sterke batteri til å fullade mobilen.

Allsidig høyttaler

M3 har også hørt godt på lyden og dette er et aspekt som fungerer veldig bra på JBL Charge 3. Lyden er nemlig klar og god, og bassen er velbalansert. Bassen høres ut som den kommer fra en mye kraftigere høyttaler.

Også JBL Connect-funksjonen får gode kommentarer av de svenske ekspertene, for lyden kommer til å høres veldig bra ut når man kobler sammen flere JBL-høyttalere og skaper stereolyd.

Utover dette noterer ekspertene seg at man også kan bruke flere JBL-høyttalere via Connect, slik at man kan skape en multi-room-opplevelse hvor man plasserer en høyttaler i forskjellige rom i hjemmet, hvor hver høyttaler spiller samme musikk. Dette gjør JBL Charge 3 til en veldig allsidig modell.

Du kan lese hele anmeldelsen på deres hjemmeside her.


Vg.no

vg.no-logo
5 av 6 mulige stjerner

Den store avisen VG.no mener at JBL Charge 3 hører til blant de beste reisehøyttalerne på markedet da modellen overrasker med både god beskyttelse mot vind og vær, men også den høye lyden som modellen kan produsere. JBL Charge 3 er ifølge ekspertene blitt markant forbedret sammenlignet med forgjengerne.

VG.no har likevel både positive og negative kommentarer angående JBL Charge 3, men kritikken er for det meste god. På den positive siden nevner ekspertene at JBL Charge 3 har en veldig god lydkvalitet og at musikken er klar og ren. Bassen på JBL Charge 3 har en kraftig effekt og styrke. Den høres veldig imponerende ut, men likevel mener ikke ekspertene at dette går utover resten av lydbildet. Ifølge VG.no er JBL Charge 3 ideell til alle slags musikksjangre.

Vanntett og lang batterilevetid

De mange forbedringene på JBL Charge 3 inkluderer også vanntettheten, skriver VG.no. Tidligere modeller var bare motstandsdyktige overfor vann – JBL Charge 3 er i stedet helt vanntett. Også batteriet imponerer ekspertene da dette også har blitt forbedret betraktelig – faktisk så mye at man til og med kan stjele litt av batteriet til JBL Charge 3 til sin egen mobiltelefon dersom den holder på å gå tom for strøm.

VG.no ser også JBL Connect som en velkommen tilføyelse til JBL Charge 3, hvor man nå kan koble JBL Charge 3 sammen med andre høyttalere fra JBL slik at man skaper en stereolyd. Til gjengjeld er det ikke mange negative kommentarer fra VG.no – en av de eneste kritikkpunktene ekspertene trekker frem er at de savner en NFC slik at man enklere kan koble modellen sammen med mobiltelefoner.

Hvis du vil lese hele testen fra VG.no, så kan du lese mer her.


Mobil.se

mobil.se
jbl-charge-3-høyttaler8 av 10 stjerner

Det svenske mobilnettstedet Mobil.se kommenterer at JBL Charge 3 på ingen måte er en billig høyttaler – men det er heller ingen av de bedre høyttalerne på markedet. Derfor ligger prisnivået ganske likt sammenlignet med konkurrentene.

Mobil.se skriver at JBL Charge 3 er en robust og velbygd reisehøyttaler. Ettersom modellen er pakket inn i en vannbeskyttende atmosfære såkan man ta JBL Charge 3 med seg overalt – for eksempel på campingturen eller på stranden. Takket være dekslet kan man plassere modellen overalt, og ifølge de svenske ekspertene kan JBL Charge 3 uten problem legges i de fleste reisevesker.

Kraftig batteri

Mobil.se skriver også at JBL Charge 3 er en veldig enkel og brukbar høyttaler som er lett å betjene for alle. Den har få knapper og flere utganger, og ekspertene er spesielt fornøyde med muligheten for å kunne lade opp telefonen via det kraftige batteriet til JBL Charge 3.

Ifølge de svenske ekspertene fungerer lyden også veldig godt på JBL Charge 3, til tross for at størrelsen som reisehøyttaler setter et par naturlige begrensninger for prestasjonen.

Lyden kan bli veldig høy og selve kvaliteten blir også god. Bassen er veldig tydelig, men dersom man ønsker en bedre bass så kan den kjøres gjennom en equalizer først.

Les hele testen hos mobil.se her.


Techradar.com

techradar
4,5 av 5 mulige stjerner

Det store internasjonale teknologimagasinet Techradar.com er fryktelig fornøyde med JBL Charge 3. Det finnes ikke mange ulemper ved modellen ifølge Techradar.com, som mener at selv prisen er rimelig i forhold til det kvalitetsproduktet man får dersom man investerer i JBL Charge 3. Ekspertene skriver også at JBL Charge 3 er med på å opprettholde JBL sin status som dominerende på det transportable Bluetooth-baserte høyttalermarkedet.

Techradar.com sammenligner JBL Charge 3 med forgjengeren JBL Charge 2. De konkluderer med at JBL Charge 3 er forbedret på stort sett alle områder. Imidlertid tilbyr JBL Charge 2 en litt renere lyd, men til gjengjeld har ikke modellen alle de nye kvalitetene som finnes hos JBL Charge 3 – som blant annet inkluderer vanntetthet. Ekspertene mener at den litt dårligere lydkvaliteten på JBL Charge 3 ikke ansees som et problem, og anbefaler derfor modellen på det sterkeste.

Fremragende lydjbl-charge-3-speaker

Lyden er fremdeles veldig god på JBL Charge 3 i følge ekspertene. Lyden kalles faktisk fremragende da den både er klar og kan bli veldig høy – selv for en reisehøyttaler som JBL Charge 3. Når man velger å spille veldig høyt så oppstår det heller ingen mislyder eller skurring i lydbildet.

Ekspertene prøvde å spille musikk i alle tenkelige sjangre og kunne konkludere med at all slags musikk høres veldig bra ut med JBL Charge 3 og bassen er utrolig dyp og kraftig.

Også de mange mindre forbedringene ved JBL Charge 3 er nevneverdige for Techradar.com. Her trekker de først frem vanntettheten da den gjør at man kan ta med seg modellen overalt, i tillegg til muligheten for å bruke batteriet til JBL Charge 3 dersom telefonen mangler strøm.

Legg merke til at JBL Charge 3 ikke er så lett og liten, selv om det er en reisehøyttaler.

Du kan lese hele anmeldelsen deres her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
4,5 av 5 mulige stjerner

Trustedreviews.com er en av verdens største online testnettsteder. Her har de testet JBL Charge 3 og har for det meste kun positiv feedback til modellen. JBL Charge 3 ser kanskje ikke ut som en høyttaler av høy klasse, men her er det det indre som teller, skriver testpanelet hos Trustedreviews.com

Prismessig ligger JBL Charge 3 i den noe prisvennlige enden av skalaen uten at den er alt for billig. Ifølge ekspertene får man for denne prisen en veldig god og solid høyttaler – og i en tid hvor man for det meste skal være online hele tiden, kan JBL Charge 3 brukes offline med en kabel til den gamle iPoden.

Man kan laste ned en app til å styre musikken med, men ekspertene noterer at man ikke savner appen dersom man velger å la være å laste den ned.

Imponerende lyd

JBL Charge 3 kan mer enn bare å spille musikk, for ettersom batteriet er så kraftig kan man bruke modellen som en lader til telefonen dersom man trenger strøm på farten. Det finnes en indikator med 5 lys på modellen som viser hvor mye batteri som er igjen – og når man lader modellen vises det her hvor lang tid som er igjen før oppladningen er ferdig.

Ekspertene fra Trustedreviews.com har også testet både den påstående vanntettheten og lydkvaliteten. Testpanelet har nemlig tatt med JBL Charge 3 i dusjen og der beviser modellen at den er helt vanntett.

Lyden har også blitt testet og imponerer stort. Ifølge ekspertene leverer JBL Charge 3 en veldig imponerende prestasjon med solid lyd, som er godt avrundet med god balanse. Lyden kan også skrus opp veldig høyt uten at bassen blir for dominerende. Det eneste kritikkpunktet fra testpanelet angående lyden er at vokalen av og til kan høres litt svak og grumsete ut.

Du kan lese hele testen her.


Whathifi.com

what-hifi-logo
5 av 5 mulige stjernerjbl-charge

Engelske Whathifi.com er et av Europas største teknologimagasiner. De har også testet høyttaleren og skriver at JBL Charge 3 gir god kvalitet for pengene. Modellen vil være spesielt fordelaktig dersom man ønsker å bruke høyttaleren utendørs. JBL Charge 3 er veldig allsidig og kan derfor også brukes innendørs dersom man ønsker det.

Whathifi.com skriver at JBL Charge 3 er en velbygd høyttaler som har en god størrelse og lett kan pakkes ned i en ryggsekk for å tas med på eventyr. Takket være den unike beskyttelsesinnpakningen er JBL Charge 3 robust og kan tåle en hard reise. Ta med fordel med deg JBL Charge 3 på campingtur eller på stranden – modellen er nemlig vanntett.

Mindre aspekter utgjør en forskjell

Ifølge ekspertene er det mange fordeler ved JBL Charge 3, og her teller også de mindre tingene som for eksempel vanntettheten og muligheten til å lade telefonen sin via modellens batteri.

Lyden har også blitt testet av ekspertene og den er de veldig fornøyde med. Både lyd, vokaler og bass høres bra ut og er balanserte i forhold til hverandre. Lyden fremstår som meget kraftig og imponerende.

Du kan lese hele testen på Whathifi.com her.


Mobilsiden.dk

logo-mobilsiden
5,5 av 6 mulige stjerner

Det danske mobil- og teknologinettstedet Mobilsiden.dk mener at JBL Charge 3 faller inn i sin helt egne kategori – den er verken en del av de store høyttalerne eller de små. JBL Charge 3 ligger et sted midt imellom.

JBL Charge 3 er laget som en reisehøyttaler som har stort potensiale med det oppgraderte batteriet og lyden. JBL Charge 3 føles derfor heller ikke som en billig høyttaler, men i stedet er den velbygd og robust slik at den tåler mye – til og med en tur i vannet fordi den er vanntett.

JBL Charge 3 har en enkel, lett og grei betjening ifølge de danske ekspertene. Knappene på modellen er store og tydelige, og LED-belysningen viser om bestemte funksjoner er slått på. Oppsettingen skjer veldig raskt via Bluetooth på telefonen og deretter er det bare å starte musikken.

JBL-Flip-3-gif

God til alle sjangre

Ifølge ekspertene er lyden på JBL Charge 3 veldig imponerende. Lyden blir behagelig og varm, hvor alle toner er velbalanserte i forhold til hverandre. Spesielt er bassen er godt representert. Derfor høres stort sett alle musikksjangre gode ut på modellen, og dersom har man lyst så kan JBL Charge 3 spille veldig høyt. Presisjonen kan imidlertid mislykkes litt på de høye tonene.

Mobilsiden.dk anbefaler at man går til anskaffelse av 2 JBL Charge 3-høyttalere og kobler de sammen med JBL Connect dersom man skal ha fest.

Også batteritiden får gode kommentarer av ekspertene, men de påpeker at batteritiden forkortes noe dersom man spiller på full guffe.

Du kan lese hele anmeldelsen på Mobilsiden.dk her.


Pcmag.com

PCMag
4 av 5 mulige stjerner hos Pcmag.com

Det store britiske datamagasinet Pcmag.com har testet JBL Charge 3 og har overveiende positiv kritikk å komme med til modellen. Her teller både de mindre ekstrafunksjonene i tillegg til lyden, og alt i alt leverer JBL Charge 3 veldig god kvalitet til prisen.

Ekspertene skriver at JBL Charge 3 vil være et veldig godt valg dersom man vil ha en solid og definert lyd. I praksis viser det seg at selv de lavere frekvensene på sanger med kraftig bass blir imponerende og det kommer heller ingen skurring eller andre mislyder når man skrur opp lyden. Naturligvis føler man ikke at man har en ekstra sub-woofer i rommet, men størrelsen tatt i betraktning er lyden veldig imponerende.

På sanger uten tung bass blir vokalene klare og fyldige i klangen, samtidig som renheten og de definerte linjene beholdes. Det betyr at man tydelig kan høre nyanser og detaljer i sangene.

JBLCHARGE3

God til utendørs bruk

Ekspertene skriver også at JBL Charge 3 har et par ekstra, mindre – men gode – funksjoner. Her teller blant annet det vanntette designet, i tillegg til den lange batteritiden og ”dele-funksjonen” som gjør at man kan lade mobiltelefonen sin via JBL Charge 3.

Avslutningsvis konkluderer Pcmag.com med at JBL Charge 3 er en utendørsvennlig høyttaler takket være den robuste utformingen, selv om den kan være litt vanskelig å bære rundt på – den er nemlig litt stor og kronglete utformet for en reisehøyttaler.

Hele testen fra Pcmag finner du her.


Techgearlab.com

techgearlab_logo
4 av 5 mulige stjerner

Det amerikanske teknologinettstedet Techgearlab.com er en smule ambivalente i sin vurdering av JBL Charge 3 da det ifølge ekspertene er det mange ting som fungerer bra på JBL Charge 3, men også en del irritasjonsmomenter.

På den positive siden ligger først og fremst JBL Charge 3 sin kraftige bass. Ekspertene sier også at bassen er kraftig nok til at man får følelsen av å være tilstede på en techno-klubb. Volumet er også veldig høyt – faktisk så høyt at modellen lett fyller hele leiligheten med lyd. Dersom man hører på basstunge sjangrer som rock og hiphop så vil JBL Charge 3 derfor være et veldig bra valg.

Kraftig bass

Bassen ligger også på den negative siden, for ekspertene mener at bassen er så kraftig at den ikke blir balansert nok i forhold til de andre instrumentene. Derfor kan den generelle lyden godt virke litt grumsete og uklar. Dette blir spesielt tydelig hvis man hører på akustiske sanger med JBL Charge 3.

Utover dette mener testpanelet også at JBL Charge 3 nesten er for stor til at man kan kalle den en reisehøyttaler. Det er ikke fordi den veier mer enn andre reisehøyttalere, men heller det at den er laget til å være stor og tar opp mesteparten av plassen i en ryggsekk.

Techgearlab.com er generelt sett fornøyde med JBL Charge 3. Dette gjelder også vanntettheten og levetiden på batteriet. Begge funksjonene har blitt testet av ekspertene, som konkluderer med at JBL Charge 3 lever opp til påstanden om at den er vanntett. Også den lovende batteritiden på 20 timer overholdes – faktisk kan den holde i 30 timer ifølge ekspertenes test.

Du kan se hele anmeldelsen på Techgearlab.com her.


Tek.no

tek.no
7 av 10 poeng

Det store teknologinettstedet Tek.no er generelt sett fornøyde med JBL Charge 3 og skriver at JBL Charge 3 leverer et fint kvalitetsinntrykk. Likevel finnes det både fordeler og ulemper ved å gå til anskaffelse av JBL Charge 3.

Tek.no legger først merke til designet til JBL Charge 3’s med det ”pilleformede” utseende, som de kaller det. Dette aspektet liker ikke ekspertene så godt og synes ikke modellen er bygd så robust som de hadde forventet. Blant annet skriver ekspertene at basselementene på siden er sensitive mot slag, men den påståtte vanntettheten er det ingen problemer med. Ifølge ekspertene kan man lett ta med JBL Charge 3 når man tar seg et bad dersom man ønsker det.

God lyd

Ifølge Tek.no er lyden det viktigste elementet i en test av høyttalere. Derfor er de villige til å se gjennom fingrene når det kommer til problemer med designet i en byttehandel for god lyd. Lyden er ifølge ekspertene god, men ikke helt fantastisk. De konkluderer med at JBL Charge 3 produserer en tilfredsstillende lyd til de fleste sjangre, men at bassen aldri blir så aksentuert som de skulle ønske.

Dermed kan basstunge sanger godt miste litt kant, men selve balansen i musikken blir til gjengjeld veldig god og behagelig å høre på. Av og til kan det også være lydmessige problemer med vokalen som kan gjøre at det skurrer litt.

Du finner hele testen fra Tek.no her.

Du kan se en video fra produsenten JBL, innspilt i Brasil: 🇧🇷


Theverge.com

the_verge
9 av 10 poeng

Theverge.com, det store amerikanske nettstedet for teknologinyheter, har testet JBL Charge 3. Konklusjonen deres er at modellen er den beste Bluetooth-baserte reisehøyttaleren på markedet. Det er spesielt modellens allsidighet som gir anledning til de flotte kommentarene.

Theverge.com skriver nemlig at man kan bruke JBL Charge 3 i veldig mange situasjoner – både på strandturen, piknikturen i parken, på kjøkkenet til podcast, i badekaret (til og med hvis den mistes i vannet ved uhell) eller som en del av et større høyttalersystem da den kan kobles sammen med andre JBL-høyttalere.

JBL Charge 3 er faktisk vanntett, noe som er en stor fordel. En annen fordel er den lange levetiden på batteriet. I denne sammenhengen kommenterer Theverge.com at batteritiden er mye lengre på denne modellen enn hos de fleste konkurrentene på markedet.

God dybde og klar lyd

Ifølge ekspertene er lyden også veldig god. Bassen er veldreiet og tillater en høy grad av dybde og volum i basstunge sjangre som hiphop og elektronisk musikk. Samtidig er JBL Charge 3 allsidig nok på lydfronten til at den også kan brukes til andre sjangre med mindre fremtredende bass – alt fra rock til folkemusikk og klassisk. Her har lyden fremdeles en god dybde, men med en velbalansert klarhet. Dermed kan man bruke JBL Charge 3 til å høre enkelte, stille sanger eller til en fest hvor volumet skal skrus helt opp.

jbl-charge-3-vand.jpg

Therverge.com finner ikke mange ulemper ved JBL Charge 3, men de få ulempene de legger merke til er bare småting og har ingenting med lyden å gjøre. Disse handler mest om utseendet, som ekspertene mener at ikke er elegant nok til «pene» stuer da JBL Charge 3 er både fargerik og en smule uhåndterlig i designet med den høye graden av robusthet.

Det nevnes at JBL Charge 3 er en del større og tyngre enn de fleste andre reisehøyttalere, men sylinder-formen gjør likevel at modellen enkel å ha med på tur.

Du finner hele artikkelen fra Theverge.com her.


Konklusjon

Etter nøye testing av JBL Charge 3 kommer de mange forskjellige ekspertkildene mer eller mindre frem til samme konklusjon angående modellen: Denne reisehøyttaleren er robust, allsidig og har en god lyd med en høy grad av balanse i lydbildet, i tillegg til en kraftig bass.

jbl-charge-3-konklusion.jpg

Det fremheves flere steder at JBL Charge 3 også har den fordelen at den kan brukes alene, men den kan også kobles sammen med flere JBL-høyttalere for en multi-room-lyd med funksjonen JBL Connect.

Ved JBL Charge 3 er det spesielt de mindre detaljene som skiller denne modellen fra andre modeller, ifølge ekspertene. Blant disse teller den utrolig lange levetiden på batteriet, som er så kraftig at man faktisk kan «låne» strøm fra høyttaleren for å lade mobilen sin dersom den holder på å gå tom for strøm.

Utover dette får vanntettheten også masse skryt av ekspertene, og dette aspektet fungerer like bra som produsenten hevder at det skal.

Størrelsen er enda et aspekt som ekspertene er litt uenige i. JBL Charge 3 kan være litt for stor til å være en reisehøyttaler – det vil si at noen mener den er for stor, mens andre mener at størrelsen er ok.

Prissammenligning av JBL Charge 3:

Merk deg at JBL Charge 3 er utgått, derfor viser vi her prisen for JBL Charge 4 som er en ny og forbedret versjon.

Du kan se en gjennomgang av JBL Charge 3 her. Videoen er produsert av det store internasjonale teknologimagasinet Cnet.com:


Alternativer til JBL Charge 3

Nedenfor vil vi i litt kortere format gjennomgå alternativer til JBL Charge 3.

Vi gjennomgår en rekke alternativer slik at du får mulighet til å sammenligne JBL Charge 3 med flere av de mest populære reisehøyttalerne på markedet.


B&O Play Beoplay A1

bang-olufsen-beoplay-a1

.
B&O Play Beoplay A1 er en liten, rund og flat reisehøyttaler med en todelt overflate. Den ene delen er i aluminium og den andre delen har en matt overflate. Modellen er lillebroren til B&O Play Beoplay A2 og er kun halvparten så stor som storebroren.

B&O Play Beoplay A1 måler 13,3 cm x 4,8 cm og har en vekt på 600 gram, så her er det snakk om en liten høyttaler hvor lyden kommer ut gjennom toppen.

B&O Play Beoplay A1 fungerer både via Bluetooth 4.2, AUX, ADK og USB. Det finnes en tilhørende app til iOS og Android. Modellen har også en innebygd mikrofon til mobilsamtaler.

B&O Play Beoplay A1 går på batteri som kan holde i 24 timer. Ladetiden ligger på 2,5 timer. Frekvensområdet ligger på 20 Hz – 24 kHz.

Du kan se en introduksjonsvideo fra B&O her:

https://www.youtube.com/watch?v=FzNRBRLEm7U


Dette sier ekspertene om B&O Play Beoplay A1

I dette avsnittet vil vi gjennomgå hver av de 3 kildene som har testet B&O Play Beoplay A1og gitt sin vurdering av modellen.

Theverge.com

the_verge
8 av 10 poeng

Teknologinettstedet Theverge.com har testet B&O Play Beoplay A1 sammen med en rekke andre reisehøyttalere. B&O Play Beoplay A1 får en flott plassering helt i toppen av testen.

Theverge.com fremhever spesielt designet på B&O Play Beoplay A1, som er veldig unikt med den runde formen. Dette gjør at modellen ser ganske annerledes ut i forhold til konkurrentene – og det finnes også en reim som man enkelt kan bære modellen med.

Ifølge ekspertene er lyden er også veldig god på B&O Play Beoplay A1. De mener den blir både fyldig og klar med mye dybde.

Du kan lese hele testen her.


Lydogbillede.dk

logo-lydogbillede.dk
5 av 6 mulige stjerner

Det danske teknologinettstedet lydogbillede.dkhar nesten kun positive kommentarer å komme med til B&O Play Beoplay A1. De skriver denne modellen virkelig skiller seg ut – både med design og lyd.

Merk at det krever betaling for å lese lydogbillede.dk sin anmeldelse av B&O Play Beoplay A1.


Tek.no
tek.no
9 av 10 mulige stjerner

Tek.no har testet B&O Play Beoplay A1. Det unike designet av utrolig høy kvalitet vekker interesse. Til tross for det pene utseendet er modellen også vanntett. Ekspertene er litt usikre på om denne vanntettheten faktisk fungerer, men merker i hvert fall at den godt tåler en regnbyge eller en tur på stranden.

Lyden er et annet aspekt som imponerer ekspertene. De noterer at selv om B&O Play Beoplay A1 er veldig liten, så er det utrolig hvor mye lyd som kan komme ut av modellen. Lyden er veldig god og ren, og de aller fleste sjangre høres bra ut på modellen. Her får man en bass som er både dyp og luftig. Veldig jazzete låter kan fort bli en smule skarpe, men dette er også ekspertenes eneste klage.

Ekspertene noterer videre at B&O Play Beoplay A1 er en brukervennlig høyttaler med lang levetid på batteriet, men at prisen er litt høy.

Du finner testen i full lengde her.


Les også: Bluetooth Høyttaler Testoversikt


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvem har testet JBL Charge 3?

Lydogbillede.dk, M3, Vg.no, Mobil.se, Techradar.com, Trustedreviews.com, Whathifi.com, Mobilsiden.dk, Pcmag.com, Techgearlab.com, Tek.no og Theverge.com.

🤓 Hvordan er JBL Charge 3 blitt testet?

JBL Charge 3 er blitt vurdert ut ifra dens lydkvalitet, innebygde funksjoner og brukervennlighet. I tillegg har ekspertene også testet høyttalernes evne til å spille forskjellige musikkgenre.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige høyttaleren?

Det finnes ikke et eksakt svar på dette spørsmålet, men du kan begynne med å spørre deg selv om hva du egentlig har behov for. Hvor stort budsjett har du? Skal du kunne fylle et stort rom med musikk, eller bor du i en liten leilighet? Skal høyttaleren være enkel å ta med på farten, og vil du ha bedre estetikk og design? Deretter er det bare å begynne å lete etter høyttalere som passer til kriteriene dine.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere