Hjemmetrening Utstyr – Oversikt over alt utstyr til hjemmetrening

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen guider vi deg til det beste utstyret du kan bruke til å trene hjemme – slik at du kan droppe treningssenteret og komme i form hjemme på stuegulvet. 

Artikkelen er bygget opp slik at vi har tre forskjellige kategorier, nemlig «Styrketrening», «Kondisjon» og «Oppvarming og uttøyning».

Under hver av disse finnes det forskjellige typer produkter – som inkluderer håndvekter og treningsbenker under «Styrketrening», hoppetau, treningsstrikk og medisinball under «Kondisjon» og yogamatter og foam rollers under «Oppvarming og uttøyning».

Vi beskriver hver av disse treningsutstyr-produktene til hjemmetrening med tanke på funksjonalitet, bruk og anvendelighet for å gjøre det lettere for brukeren å se om utstyret passer til sine individuelle behov.

Etter gjennomgangen av modellene til hjemmetrening gir vi deg noen gode øvelser som gjør det lettere å komme i form hjemme, og vi gir deg også litt informasjon om hvordan hjemmetrening fungerer som alternativ til det lokale treningssenteret.

Denne artikkelen om utstyr til hjemmetrening inneholder:

green-elmOversikt over det beste utstyret til hjemmetrening
green-elmInndeling i tre hovedkategorier med tilhørende underkategorier
green-elmInformasjon om hva apparatene kan
green-elmGuide til gode treningsøvelser
green-elmKunnskap om hvorfor hjemmetrening er et godt alternativ til treningssenteret

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester apparatene selv. I stedet samler vi en rekke utvalgte produkter slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Hjemmetrening utstyrsguide – Her er de beste produktene

Nedenfor følger det en gjennomgang av til sammen 22 treningsutstyr-produkter fordelt innenfor de tre hovedkategoriene «Styrketrening», «Kondisjon» og «Oppvarming og uttøyning». Her vil det finnes noe for enhver lommebok, behov og smak.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan man se hva som er verdt å fremheve ved hver modell, og her vil man også kunne se en prissammenligning av de ulike apparatene. På den måten vil man raskt og enkelt kunne se hvor man kan finne de beste prisene.

Styrketrening

Styrketrening kan være mange ting i dag, men grunnleggende sett er produkter til styrketrening enheter som hjelper til med å styrke kroppens muskulatur. Det kan for eksempel være å styrke triceps, biceps, mage, bryst, lår eller rygg. Enkelte øvelser vil trene spesifikke muskler, mens andre har mere fokus på hele muskelgrupper.

I denne kategorien finner du produkttypene «Justerbare håndvekter», «Håndvekt sett» og «Treningsbenker». Hvis du helst vil få mest mulig ut av styrketreningen din så kan det hende at du burde supplere treningen din med et økt inntak av protein. Her kan du med fordel lese vår egen guide om proteinpulver.

Justerbare håndvekter

Nedenfor gjennomgår vi forskjellige justerbare håndvekter som utstyr til hjemmetrening. 


Abilica PowerBox Manualsett 15 kg – for dem som vil ha et manualsett til forskjellige øvelser

Det allsidige manualsettet fra Abilica inneholder et smart skjøtestykke slik at det kan brukes som både vektstang og manualer. Du kan enkelt justere vekten opptil 15 kg med de 12 forkrommede vektskivene og sikre den med de 4 gjengelåsene som medfølger. Manualsettet har behagelige hådtak, slik at du skal få den beste treningsopplevelsen hjemme.

Dette må du vite før du kjøper Abilica PowerBox Manualsett 15 kg

Gode justeringsmuligheter og komfortable håndtak
Manualsettet inneholder 2 stk forkrommede stenger på 35 cm og et skjøtestykke på 10 cm. Dette gjør det enkelt å koble stengene sammen til en lang vektstang som kan brukes til for eksempel bicepscurl. Håndtakene er komfortable og gir et stabilt grep under hele treningsøkten. Manualsettet er enkelt å pakke sammen og tar lite plass.

Lite vekt for avanserte brukere
Manualsettet har kan kun justeres opp til 15 kg. Dette er litt lite vekt for avanserte brukere men en fin vekt for dem som er ute etter å definere musklene. For de mer avanserte brukerne er dette et perfekt manualsett dersom du skal på hytten og planlegger lette treningsøkter.

Hva sier forbrukere og eksperter om Abilica PowerBox Manualsett 15 kg

Basert på 4 vurderinger på Google Shopping har manualsettet fått en gennomsnitsvurdering på 4,8 av 5. De mener dette er et flott produkt som er enkelt å ta i bruk. At ytterste lag på vektskivene flasser av blir nevnt.

Fordeler

 • God kvalitet
 • Fungerer som både vektstang og manualer
 • Enkel å montere
Ulemper

 • Ytterste lag på vektskivene flasser lett av
 • For lite vekt for avanserte brukere

Redaksjonens vurdering

Vi anbefaler Abilica PowerBox Manualsett 15 kg til deg som ser etter det perfekte manualsettet til gymmen hjemme. Vi mener dette er et allsidig manualsett som passer de fleste behov med sine 15 kg og flotte justeringsmuligheter. Vi liker håndtaket som gir et fast og stabilt grep om manualene.

Spesifikasjoner
Materiale: Forkrommet
Vekt: 15 kg
Lengde: 35 cm
Hulldiameter: 2,5 cm


Kondisjon

Kondisjonstrening er den treningsformen som anvendes til å forbedre kondisjon og føre til vekttap. Her er det snakk om vanlig kondisjon- og kretsløpstrening der pulsen økes, og hjertet pumper oksygen raskt rundt i kroppen.

I denne kategorien finner du produkttypene «Hoppetau», «Treningsstrikk» og «Medisinball». Hvis du er spesielt interessert i å trene kondisjon så kan du også vurdere å investere i et større treningsapparat hvis du har plass. For eksempel en treningssykkel. Hvis du er i tvil om hva som finnes på markedet så kan du med fordel lese vår treningssykkel artikkel der ekspertene guider deg til de beste.

Hoppetau

Nedenfor går vi igjennom forskjellige hoppetau som treningsutstyr til hjemmetrening.


Abilica Nature Hoppetau 230 cm – for dem som ønsker hoppetau med justerbar lengde

Dette miljøvennlige hoppetauet passer perfekt til barn i alle aldre. Tauet er laget av ubleket bomull og håndtakene i tre. Dette er den perfekte måten å varme opp hele kroppen før andre aktiviteter og er lett å bære med seg. Lengden på tauet kan enkelt justeres slik at det passer barnet perfekt.

Dette må du vite før du kjøper Abilica Nature Hoppetau 230 cm

Nedbrytbare materialer
De miljøvennlige håndtakene er gode for små hender og det myke bomullstauet er snill mot barnets legger. Tauet floker seg ikke opp og hele hoppetauet har minimal vekt slik at barnet enkelt kan ta det i bruk. Håndtakene er laget i tre og har perfekt passform for små hender.

Justerbar lengde for maksimal aktivitet
Det 230 cm lange tauet kan enkelt justeres for å passe barnets lengde. Hoppetauet er perfekt for å varme opp hele kroppen før en annen aktivitet, eller på hjemmebane for å få ut litt energi. Et hoppetau gir både god kondis og styrker benmusklene til barna, dette hoppetauet er lett å ta med på tur ettersom det tar lite plass i sekken.

Hva sier forbrukere og eksperter om Abilica Nature Hoppetau 230 cm

Basert på 19 vurderinger på Google shopping får Abilica Nature Hoppetau 230 cm en gjenomsnitvurdering på 3,5 av 5. Forbrukerne mener dette er et flott hoppetau for barn men drar frem at håndtakene løsner. De mener det er enkelt å skru på plass igjen.

Fordeler

 • Lett å ta med seg
 • Naturlige nedbrytbare materialer
 • Lettvekt
Ulemper

 • Håndtakene løsner litt etter et par hoppe økter

Redaksjonens vurdering

Vi mener Abilica Nature Hoppetau 230 cm passer perfekt til aktive barn. Vi liker materialene som er brukt og at tauet er snilt mot legger. At tauet kan tilpasses enhver høyde er også noe vi setter høyt på listen ettersom det kan følge barnet gjennom oppveksten.


Treningsstrikk


XC TrainingBand Set ECO – for alle som trenger et treningsstrikk for oppvarming og styrketrening av over- og underkropp

De 3 treningsstrikkene fra Abilica er laget i 100% naturgummi og er derfor 100% nedbrytbare. Treningsstrikkene er ment for å vare og kan strekkes helt opp til 750% av opprinnelig lengde. Settet har 3 motstandsnivåer som passer alle behov. Perfekt for oppvarming eller styrketrening i hverdagen.

Dette må du vite før du kjøper XC TraningBand Set ECO

Bærekraftige materialer

Treningsstrikkene er helt fri for latex og laget i 100% naturgummi. Dette betyr at strikkene er miljøvennlige og 100% nedbrytbare. Strikkene tåler en strekkbelastning helt opp til 750% av opprinnelig lengde. Abilica er kjent for å ha markedets beste kvalitet og disse strikkene er intet unntak.

Gode motstandsnivåer

XC TrainingBand Set ECO inneholder 3 motstandsnivåer som passer perfekt til oppvarming eller styrketrening av over- og underkroppen. I pakken får du følgende:

1 stk PowerBand 1,5 cm bredde, motstand fra 11 kg til 42 kg.
1 stk PowerBand 3 cm bredde, motstand fra 21,5 kg til 84 kg.
1 stk PowerBand 5 cm bredde, motstand fra 7 kg til 25 kg.

Fordeler

 • Miljøvennlig produsert
 • Flere motstandsnivå alternativer inkludert 
 • Oppbevaringsbag inkludert
 • Slitesterkt materiale
Ulemper

 • Høyere prisklasse

Medisinball

Nedenfor gjennomgår vi forskjellige medisinballer som treningsutstyr til hjemmetrening.


Abilica Medisinball 5 kilo

Abilica Medisinball 5

Abilica Medisinball 5 kilo er en medisinball – som er en ball med tung vekt. Den kan brukes både til styrketrening og rehabilitering samt til forbedring av nevromuskulær koordinasjon. Denne typen treningsutstyr er derfor veldig allsidig når det kommer til trening av kroppen, og den tjener mange formål.

Som en ekstra bonus er den også prisvennlig og ligger mot den lave enden av prisskalaen. Den er også spesielt velegnet til å trene situps.

Trener hele kroppen

Abilica Medisinball 5 kilo er en god tilførsel til treningsprogrammet, og den er enkel å bruke. I tillegg er det en skånsom måte å trene kroppen på, og denne allsidigheten har gjort den til en del av det faste reportuaret hos mange profesjonelle.

Ballen er ideell til trening av magemuskler, men den kan også brukes til å trene armer, skuldre og muskulaturen i ryggen. Den kan kombineres med balanseputer hvis man vil fokusere på tøyning.

Spesifikasjoner ved Abilica Medisinball 5 kilo – nøkkelopplysninger

Type: Medisinball
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Produsent: Abilica
Vekt: 5 kilo

Fordeler ved Abilica Medisinball 5 kilo

Svært allsidig treningsball
Prisvennlig
Kan brukes til styrketrening, tøyning og rehabilitering
Enkel å bruke til hjemmetrening
Trener spesielt magemuskler


Oppvarming og uttøyning

Det er ikke alle treningsformer som nødvendigvis krever masse svette på pannen. Oppvarming er en viktig del av treningen for å sikre seg mot skader, og det samme gjelder uttøyningen. Du kan forbedre kroppens smidighet og bevegelighet med god oppvarming og utstrekking, og krydre gjerne den vanlige treningen din med yoga for en komplett trening av kroppen.

I denne kategorien finner du produkttypene «Yogamatter» og «Foam Rollers».

En solid runde med oppvarming er nødvendig dersom du skal ta deg en joggetur, for løping kan belaste kroppen veldig. Har du varmet grundig opp minimerer du risikoen for å få skader. Hvis du foretrekker å kunne løpe hjemme så vil en tredemølle være ideell. De moderne modellene trenger hverken å ta stor plass eller koste så mye som før i tiden. Vil du gjerne vite mer om tredemøller og se noen av de beste modellene på markedet så kan du finne inspirasjon i vår artikkel om tredemøller.


Yogamatter

Nedenfor gjennomgår vi tre forskjellige yogamatter som utstyr til hjemmetrening.


Abilica Eco Yogamatte

Abilica Eco Yogamatte

 

Abilica Eco Yogamatte vil være et godt valg både for yoga-entusiasten så vel som den forbrukeren som driver med styrketrening, kondisjon eller annen trening hjemme.

Denne matten til hjemmetrening er dermed veldig allsidig, og derfor er den vår anbefaling – ikke minst fordi den er laget av miljøvennlige materialer som er bra for deg og omgivelsene dine. Her er det snakk om resirkulert TPE. Pass imidlertid på at du ikke glemmer matten i solen, for direkte sollys kan skade materialene.

Sklisikker

Denne modellen har også den fordelen at den er sklisikker slik at du kan være sikker på at den ligger fast – til og med når øvelsene blir mer fysisk utfordrende. I tillegg gir den et godt grep, og den har en god tykkelse på 4 centimeter.

Den kommer også i et flott tofarget design som vil pynte opp ethvert gulv, og den måler 175 x 65 centimeter. Dermed er den både bred og lang.

Spesifikasjoner ved Abilica Eco Yogamatte – nøkkelopplysninger

Type: Yogamatte
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Produsent: Abilica
Materiale: TPE
Lengde: 175 centimeter
Bredde: 65 centimeter

Fordeler ved Abilica Eco Yogamatte

Allsidig
Laget av miljøvennlige materialer
Sklisikker
Godt grep
God størrelse


Foam rollers

Nedenfor gjennomgår vi tre forskjellige foam rollers som utstyr til hjemmetrening.


TriggerPoint The Grid Foam Roller

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon.com
 • God anbefaling fra nettsiden Runnersworld.com

 

TriggerPoint The Grid Foam Roller gir deg mye valuta for pengene, for her er det snakk om et redskap til hjemmetrening som gir deg like gode resultater som hos massøren.

Dette produktet kommer med varierende hardheter og bredder, og dette er bra for kroppen fordi modellene er laget for å etterligne den måten en profesjonell massør ville jobbet på. Det gir en autentisk opplevelse som går i dybden i musklene. På den måten kan man lettere forebygge muskelskader.

Til mange ulike formål

Apparatet vil være en god tilførsel hvis man ønsker å forbedre smidigheten sin, eller hvis man skal rehabiliteres. Du kan ta øvelsene eller massasjen i ditt eget tempo, og du kan selv øke eller redusere intensiteten etter behov. Når det rulles så økes tilførselen av oksygen og blod til musklene, slik at de gjenoppbygges raskere.

Vekten er lav på 650 gram, så foam rolleren er også lett å ta med seg på farten.

Spesifikasjoner ved TriggerPoint The Grid Foam Roller – nøkkelopplysninger

Type: Foam Roller
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Produsent: TriggerPoint
Maksimumbelastning: 225 kilo
Lengde: 33 centimeter
Vekt: 650 gram

Fordeler ved TriggerPoint The Grid Foam Roller

Allsidig produkt
Gir massasje som hos massøren
Kan forebygge muskelskader
Kan øke smidighet
Lett å ta med seg


Gode øvelser til hjemmetrening

Trening hjemmet krever ikke like mye utstyr som på treningssenteret, og det gjør det raskt og enkelt å komme i gang. Enkelte øvelser kan gjøres helt uten utstyr, mens andre krever litt mer.

Basert på ekspertkunnskap fra de danske kildene Alt For Damerne og Heartbeats.dk guider vi deg her til de beste øvelsene du kan gjøre hjemme. Via ekspertenes linker vil du også kunne finne en visuell guide til hvordan øvelsene skal utføres.

Armhevninger 

Armhevninger er en klassiker, men denne øvelsen virker: Plasser armene rett med håndflatene mot gulvet og senk brystkassen. Trekk deg deretter opp ved hjelp av armene, og gjenta bevegelsen.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Squat jumps

Sett deg ned som når du squatter og ta i med benene slik at du hopper opp. Etter hoppet skal du ned i squat-stilling igjen før neste hopp.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Lunges

Lunges er også nærmest blitt til en ny klassiker i fitnessverdenen. Du tar lunges ved å stå med benene i hoftebredde og hendene i livet. Løft det ene benet fremover og gå i kne med det. Hold denne posisjonen og bytt deretter til det andre benet.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Planken

Planken er både kjent og fryktet, for den kan være tung. Legg deg ned vannrett og hvil kroppen på tærne og underarmen fra albuen til hendene. Spenn magemusklene og bli liggende så lenge du kan.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Deadlift på ett ben

Stå rett og bøy deg fremover. Samtidig løfter du det ene benet mot taket. Hold denne posisjonen i 15 sekunder og bytt deretter ben.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Kombinert arm/beinløft

Stå rett og løft høyre kne diagonalt opp. La det møtes med venstre albue på midten. Gjenta deretter med venstre kne og høyre arm.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Diagonalt armløft

Stå i samme stilling som med armhevninger, men hold armene strake og bytt på å løfte høyre og venstre arm opp diagonalt.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Burpee

Ta en armhevning som beskrevet ovenfor og la deretter beina hoppe inn under deg som en ball, slik at du sitter på huk. Hopp deretter rett opp og klapp med hendene over hodet. Gjenta. 

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Hvordan virker det?

Øvelsene ovenfor er et veldig godt utgangspunkt for å komme i bedre form. De virker fordi de kombinerer både styrke- og kondisjonstrening, som er den beste kombinasjonen hvis du gjerne vil få en sunnere kropp.

Du må imidlertid være tålmodig og utholdende, for du må utføre disse øvelsene nesten hver dag for at de skal virke – i hvert fall fem ganger i uken. Du må også være innstilt på at det kan bli hardt, for intensiteten er høy – og det vil gå noen uker før du kan se noen ytre resultater. Innvendig derimot, vil kroppen påvirkes raskt med tanke på både muskler, nervesystem, stoffskifte og oksygenopptak.

Som en ekstra bonus så tar hele runden med øvelsene cirka 10 minutter totalt, så det er ikke mye tid du må sette av. Til sammen vil du kunne forbrenne opptil 700 kalorier i uken – pluss etterforbrenning.

Hvis du ønsker å utføre enda mer trening hjemme så kan det være en god idé å supplere med litt styrketrening med håndvekter. Dette kan både definere og styrke musklene på armer, rygg og bryst. I tillegg vil et hoppetau kunne få opp pulsen og forbedre kondisjonen, mens annet utstyr til hjemmetrening som treningsstrikker og medisinballer vil gjøre smidigheten bedre. Disse typene utstyr til hjemmetrening kan du finne lenger oppe i artikkelen, der vi har valgt ut de beste modellene innenfor hver kategori.


Guide: Derfor er hjemmetrening bra og lurt

Veien til en flottere kropp og en bedre helse går ofte gjennom mosjon. Det er treningssentre overalt, men ikke alle bryr seg om dem eller synes de passer inn i en travel hverdag.

Derfor kan det være en ideell løsning å skaffe seg litt utstyr til hjemmetrening slik at man kan i stedet komme i form hjemme på stuegulvet. Her viser det danske magasinet iform deg hvorfor hjemmetrening er både lurt og bra for kroppen:

Du sparer penger

Hvis du trener hjemme så slipper du å betale det ofte dyre abonnementet for å være medlem av et treningssenter. Et medlemskap koster som regel et par hundre kroner i måneden. Med trening hjemme koster det kun de utgiftene man har på eventuelt utstyr.

Du sparer tid

Mange voksne synes det er vanskelig å finne nok tid i hverdagen, og turen til og fra treningssenteret legger enda mer press på tidsskjemaet. Skal du også koordinere med andre medlemmer av husstanden så kan det være vanskelig å finne et «hull» til å dra av sted. Med hjemmetrening kan du få opp pulsen når du har litt ledig tid.

Du bestemmer hvor og når

Med hjemmetrening kan du selv bestemme 100 prosent hvor og når du vil trene. Du behøver altså ikke tilpasse treningen i forhold til når treningssenteret har åpent eller når barna er i seng. 

Du slipper kø

Har du en 9-17 jobb så vil du ofte kun ha mulighet til å dra på treningssenteret når alle andre også er der. Derfor er det ofte kø for å bruke de populære maskinene, og du vil ikke få fritt valg på øverste hylle. Hjemme slipper du både kø og et stappfullt treningssenter.

Ingen ser på

Mange synes det er ubehagelig at andre kan se på mens man svetter og kanskje ikke presenterer seg fra den beste vinkelen. Hjemme på stuegulvet er det ingen som ser deg, og derfor trenger du ikke bekymre deg om hvordan du ser ut. Det samme gjelder treningstøyet. Hjemme kan du velge de stygge buksene med hull i og toppen med flekker.

Bedre hygiene

På treningssenteret må du dele apparater og utstyr med de andre medlemmer, og det er ikke alltid like gøy å overta en benk full av svette eller apparater med fete håndtak. I tillegg så utskiller mange mennesker mye svette, og dermed også lukt, og det kan fort skape en ubehagelig luft. Hjemme hos deg selv slipper du dette.

Din egen musikk på full guffe 

Med mindre du hører på musikk med høretelefoner så kan du ikke bare skru opp volumet på favorittsangene dine når du er på treningssenteret. Hjemme i din egen stue så kan du bare gi gass med bass og volum. Du kan også synge med uten merkelige blikk fra sidemannen.

Din egen underholdning

Mange hører på musikk mens de trener, mens andre heller vil underholdes visuelt – for eksempel med en episode av yndlingsserien. Hjemme kan du bare slå på TV-en eller datamaskinen og la den distrahere deg fra de harde øvelsene.

Du trenger ikke forlate hjemmet

Det kan være en stor utfordring å komme av gårde til treningssenteret – spesielt hvis man er i startfasen og det ikke er blitt en del av den daglige rutinen enda. Med hjemmetrening trenger du ikke forlate hjemmet for å trene, og det vil være en velsignelse på regnværsdager eller dager hvor barna er umulige.

Ditt eget bad

De fleste mennesker synes det er litt flaut å dele bad med andre mennesker, og det kan være ekstra ubehagelig å skulle dele bad med mange fremmede. Hjemme kan du dusje helt alene – og bruke så lang tid som du ønsker. Hjemme er det heller ingen plagsom kø som maser på deg.

Ingen pakking av bag 

Du slipper for å måtte pakke en trenings-bag og oppdage at du mangler skoene når du allerede har dratt. Med hjemmetrening er alt innenfor rekkevidde.


Les også vår tredemølle, ellipsemaskin, massasjepistol og SUP brett testoversikt.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Reebok Delta Hoppetau

Reebok Delta Hoppetau vil være et godt valg for nybegynneren til hjemmetrening, eller til familien som liker å hoppe både for moro og for trening. Denne modellen koster nemlig ikke så mye, og som en bonus er den produsert av merket Reebok, som har et veldig flott rykte innenfor fremstilling av sportsutstyr.

Produktet er ideelt til oppvarming og lek, men også til mer seriøs trening. Trening med hoppetau forbedrer nemlig kondisjon, styrke og smidighet.

God kvalitet til lav pris

Den lave prisen gjør imidlertid at man kommer til å gå på kompromiss med noen elementer som er mer avanserte hos de dyrere hoppetauene. Det gjelder for eksempel justerbarheten som ikke finnes på dette hoppetauet til hjemmetrening. Det er til gjengjeld veldig solid og tåler hardhendt bruk.

Tykkelsen ligger på 5 millimeter, og selve tauet er laget av gummi og polymer. Derfor skjer det ingenting dersom du tråkker på det eller slår det inn i andre gjenstander. Håndtakene er slanke for et bedre grep, og tauet gir en kraftig rotasjon med god bevegelse.

Spesifikasjoner ved Reebok Delta Hoppetau – nøkkelopplysninger

Type: Hoppetau
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Produsent: Reebok
Materiale: Gummi-tau i Polymer
Justerbart: Nei
Lengde, totalt: 300 centimeter
Vekt: 150 gram

Fordeler ved Reebok Delta Hoppetau

Lav pris
For hele familien
Solid konstruksjon
Gummi-tau
Slanke håndtak


Hop Sport Justerbare Manualer

Hop Sport Justerbare Manualer

Hop Sport Justerbare Manualer er et perfekt valg for deg som elsker å trene hjemme, men som ikke vil bruke tusenvis av kroner på å skaffe deg nye manualer hver gang du når nye nivåer i treningen din og blir sterkere. Disse manualene kan nemlig justeres opp og ned i vekt. 

Forsterket mot skader

Disse manualene er forsterket slik at de er svært motstandsdyktige mot skader og sprekker. Dette er på grunn av forsterkningsprofilene som er blitt plassert på innsiden av manualene. Modellens grove struktur gjør også at manualene er mindre utsatt for riper – slik at de vil se flotte ut i lang tid. 

Rette griffiner med preisjonsklemmer

Hop Sport Justerbare Manualer er i tillegg utstyrt med 2 rette griffiner med egne presisjonsklemmer. Disse har en total lengde på 45 cm samt en diameter som måler 30 mm. De er mer enn lange nok til å takle ekstra belastning. 

Selve halsen på de justerbare manualene fra Hop Sport er laget av et slitesterkt rør av stål. Stålrøret er deretter blitt belagt med kromplast for økt slitestyrke, og i tillegg beskytter dette laget mot korrosjon. På hver side av griffin finner du også plugger av plast. 

Sklisikre grep

Med Hop Sport Justerbare Manualer får du et justerbart og sklisikkert grep som er laget av plast. Dette gjør at manualene ligger godt i hånden – også når du er svett i håndflaten. Her får modellen ekstra poeng for eksepsjonell treningskomfort. 

Fordeler

 • Motstandsdyktig ovenfor sprekker og skader
 • Flott design
 • Krombelegg på stålrør
Ulemper

 • Plasthåndtakene er ikke ideelle for et godt grep

Spesifikasjoner:

 2 x 45 cm fi.30 mm med muttere
4 x bitumen belastning 2,5 kg
8 x bitumen belastning 1,25 kg
2,5 kg: Diameter 21 cm, tykkelse 40 mm, hulldiameter 31 mm
1,25 kg: Diameter 16,5 cm, tykkelse 30 mm, hulldiameter 31 mm


PowerBlock Sport Series Justerbare Manualer

PowerBlock Sport Series Justerbare Manualer PowerBlock Sport Series er ypperlige for deg som vil ha manualer som du kan bruke i lang tid, men som ikke ønsker å kjøpe massevis av manualer som koster deg skjorta.

Bytt manualene

Disse justerbare manualene selges i par, og du kan velge å bytte mellom hele 16 par manualer – noe som tilsvarer så mye som 374 kg i vekt. Per arm kan du utvide modellene til 32 kg eller til 41 kg. Manualene er litt store, men det er nødvendig for å oppnå denne typen fleksibilitet med treningsutstyret. I centimeter måler modellen 30,5 L x 16,5 B x 16,5 H.

Åpne håndtak

Håndtakene på denne modellen har en åpen utforming som gir deg et stort bevegelsesområde, med et komfortabelt gummigrep slik at du kan holde godt fast i håndtaket – også når du er svett i håndflaten. 

Justerbare manualer er utrolig praktiske da du kan bruke de over lang tid du mens du utvikler deg og blir sterkere – for da slipper du å måtte bytte de ut med en gang du føler de blir for lette. PowerBlock Sport Series er i tillegg utstyrt med bånd på sideskinnene, og disse gjør det enklere for deg å se hva vekten ligger på. Enkelte modeller bruker også farger på håndtaket for enda bedre oversikt. 

Automatisk lås

PowerBlock Sport Series kommer også med en automatisk lås der du kan gjøre mikrojusteringer. Du kan nemlig justere vekten på håndtaket med 1 eller 2,3 kg, og fjerne de to 1-kilos vektene ved å trekke i håndtaket. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping elsker disse justerbare manualene da de har tildelt modellen hele 4,8 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen: 

«These dumbells are worth every penny. They eliminate the need for multiple fixed weight dumbells, so I have much more space now. I also found that other adjustable dumbells were too long for me, as I am a woman with a small frame, but the PowerBlocks are really compact and easy to manoeuvre. I also really like that they are square, so you can high plank on them without risk of rolling. It’s really quick and easy to change weight, so you can make adjustments mid-workout without breaking your flow, and they seem quieter than other adjustable dumbells I have tried when you are throwing them about.»

Fordeler

 • Komfortabelt gummihåndtak
 • Designet gir en god bevegelse
 • Kan enkelt utvides
 • Plassbesparende design
Ulemper

 • Dyr modell

Spesifikasjoner:

 Selges parvis
Antall manualer: 16 par / 374 kg i vekt
Utvidelse: 32 eller 41 kg per hånd
Mål: 30,5 L x 16,5 B x 16,5 H cm
Trinn: 1, 2,3, 3,4, 4,5, 6,8, 8, 9, 11,3, 12,5, 13,6, 15,9, 17, 18, 20,4, 21, 5, 22,7 kg per hånd


Håndvekt 15 kilo Justerbar
Handvekt 15 kilo Justerbar Håndvekt 15 kilo Justerbar er et veldig godt valg til prisen, og produktet passer godt til både nybegynnere og godt trente brukere. Det er mulig fordi modellen er justerbar og kommer med forskjellige vektskiver. Disse kan man sette på og ta av etter behov.

Til sammen 8 medfølgende skiver

Selve vektene er laget av jern for en lang holdbarhet, og derfor tåler de også en hardhendt behandling. Ettersom det her er snakk om justerbart utstyr til hjemmetrening så finnes det til sammen 8 vekstskiver med forskjellig tyngde. Her er det snakk om 2 skiver på 2 kilo, 4 skiver på 1,5 kilo og 2 skiver på 1,25 kilo.

Disse skivene kan mikses og tilpasses slik at belastningen kan økes gradvis. Dermed kan man bygge opp styrken sin gradvis. Det er også satt stort fokus på en høy sikkerhet da skivene låses fast på stangen ved hjelp av håndklemmer av metall.

Spesifikasjoner ved Håndvekt 15 kilo Justerbar – nøkkelopplysninger

Type: Justerbare håndvekter 
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Materiale: Jern
Justerbar: Ja
Antall skiver: 8 (2 a 2 kilo, 4 a 1,5 kilo g 2 a 1,25 kilo)
Vekt til sammen: 15,5 kilo

Fordeler ved Håndvekt 15 kilo Justerbar

God pris
Ideell til nye så vel som godt trente brukere
Laget i holdbart jern
Justerbar modell med skiver i forskjellige vektklasser
8 medfølgende skiver


Treningsstrikk

Nedenfor gjennomgår vi tre forskjellige treningsstrikker som utstyr til hjemmetrening.


Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pak)

Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pakk) gir deg tilgang til en svært allsidig form for trening på en utrolig lett og enkel måte. Trening med strikk er nemlig ideelt til for eksempel styrketrening og tøyning, og denne modellen er til og med veldig rimelig.

Denne typen utstyr til hjemmetrening kan derfor assistere ved mange forskjellige former for trening, og disse inkluderer blant annet oppvarming og rehabilitering.

4 forskjellige vanskelighetsgrader

Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pakk) kommer som en pakke med 4 strikker. De varierer i vanskelighetsgrad, og derfor kan man kontinuerlig bygge opp styrken og smidigheten sin – uansett om man er nybegynner eller godt trent. Den gule er på nivå 1, den grønne på nivå 2, den blå på nivå 3 og den sorte på nivå 4.

Hvilken vanskelighetsgrad hver strikk har er tydelig markert på siden av strikken.

Spesifikasjoner ved Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pakk) – nøkkelopplysninger

Type: Treningsstrikker
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Produsent: Tunturi
Materiale: Gummi
Justerbar: Nei
Antall strikker: 4

Fordeler ved Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pakk)

Lett tilgang til trening
Prisvennlig
Kan assistere ved både styrketrening, tøyning, oppvarming og rehabilitering
4-pakk med ulike vanskelighetsgrader 
Tydelig indikator for vanskelighetsgrad


Everlast Medisinball 7,5 kilo

Everlast Medisinball 7,5 kilo gir deg mulighet til å trene mer intenst hjemme på en lett og smart måte. Ballen kan brukes til mye forskjellig innenfor flere ulike typer trening, og derfor er allsidigheten svært stor – prisen ligger imidlertid i den lave enden av skalaen.

Det er spesielt innen styrketrening – men også kondisjon, rehabilitering og tøyning – at medisinballer brukes. Fordelene er at de kan gjøre treningen mer intens og utfordrende, men man kan også trene på et lettere nivå hvis man har lyst til det.

Powercore-teknologi

Her er det snakk om en ball med en god vekt på 7,5 kilo, og den er skapt av den anerkjente produsenten innen sportsartikler, Everlast. I denne modellen har Everlast brukt den såkalte Powercore-teknologien, som gir ballen en mer sentral vektplassering. Dette gjør at man vil få mer ut av øvelsene sine.

Medisinballer er gode å ha dersom man trener hjemme, og man kan ta dem frem når man har bruk for dem – og i tillegg trener de mange områder av kroppen.

Spesifikasjoner ved Everlast Medisinball 7,5 kilo – nøkkelopplysninger

Type: Medisinball
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Produsent: Everlast
Vekt: 7,5 kilo

Fordeler ved Everlast Medisinball 7,5 kilo

Stor allsidighet
Kan brukes til alle former for trening, men er ideell til styrketrening
Kan intensivere treningen
Powercore-teknologi
Sentral vektplassering


inSPORTline Sunshine Yogamatte

inSPORTline Sunshine Yogamatte

inSPORTline Sunshine Yogamatte er perfekt til deg som setter stor pris på design og gjerne vil ha en yogamatte med et nydelig orientalsk design. 

Sklisikker bunn

Med inSPORTline Sunshine Yogamatte kan du trene all slags yoga uten å måtte bekymre deg for at underlaget skal skli vekk. Denne modellen er nemlig utstyrt med en sklisikker bunn. I tillegg så er gummien som matten er laget av robust nok til at den ikke beveger seg rundt så lett – den rynker seg heller ikke lett. 

Bruk til yoga og pilates

Denne yogamatten kan brukes til mer enn bare yoga. Dersom du for eksempel liker pilates, så kan du også bruke den til dette. Du kan også bruke den til strekking, enkle turnøvelser, meditasjon, styrketrening eller andre kreative formål. 

Nydelig design

Selve designet er kreativt, orientalsk og beroligende da motivet er laget i duse blå farger, med et flott elefanthode av intrikate mønster midt på matten. Denne yogamatten er derfor perfekt til deg som vil ha en matte som står i samsvar med roen du føler mens du lever deg inn i yogaøkten eller meditasjonene dine. 

Fordeler

 • Komfortabel modell
 • Enkel å rengjøre
 • Livlig design
 • Sklisikker bunn
Ulemper

 • Kunne vært litt tykkere

Spesifikasjoner:

Mål: 183 x 61cm
Tykkelse: 4 mm
Materiale: semsket stoff (øvre del), naturgummi
Vekt: 2,1 kg

Abilica Bambus Yogamatte

img class=”aligncenter wp-image-67608 size-medium” src=”https://forbrukerliv.no/wp-content/uploads/2021/05/49403398-69922686-11453-org-300×300.jpg” alt=”Abilica Eco Yogamatte” width=”300″ height=”300″ />

 

Ser du etter en luksus yogamatte så vil Abilica Bambus Yogamatte være det perfekte valget for deg. Her er et snakk om en veldig god kvalitet både på innsiden og utsiden, og dette produktet har virkelig mange elementer som er verdt å fremheve.

Dette gjelder blant annet at den er produsert i slitesterk bambus. Matten er ikke glatt som flere av konkurrentene. I stedet er den myk, og materialet gjør at den absorberer svette og fukt veldig raskt. Mens den gjør dette så sørger bambusen for å hindre bakterievekst samt å redusere eventuelle luktgener fra svetten.

Ideell til hot yoga

At modellen er så absorberende gjør at forbrukeren får en deilig tørr følelse, for selve matten blir ikke glatt og fuktig. Disse egenskapene betyr at den egner seg godt til hot yoga eller bikram yoga, der man ofte svetter mye.

Undersiden kommer med et sklisikkert belegg slik at matten ikke beveger seg, og hvis du mangler inspirasjon så kan du laste ned den tilhørende appen fra Abilica.

Spesifikasjoner ved Abilica Bambus Yogamatte – nøkkelopplysninger

Type: Yogamatte
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Produsent: Abilica
Materiale: Bambus
Lengde: 172 centimeter
Bredde: 61 centimeter

Fordeler ved Abilica Bambus Yogamatte

Luksusvalg
Laget av bambus
Svetteabsorberende
Luktreduserende
Bakteriehemmende 


Toorx Yogamatte

Toorx Yogamatte vil være et godt valg for den forbrukeren som gjerne vil ha en velfungerende yogamatte som både er prisvennlig og av god kvalitet. Denne modellen er ikke prangende og skiller seg ikke ut ifra mengden, men til gjengjeld får man det man har behov for.

Det gjelder uansett om man mangler en matte utelukkende til yoga eller til andre øvelser på stuegulvet. Denne typen utstyr til hjemmetrening er derfor svært allsidig.

Sklisikker og lang

Produktet er laget av PVC, som er veldig slitesterkt og kommer i et flott design som lyser opp på gulvet. Overflaten er sklisikker slik at man er sikker på at man ligger fast, og dermed er sikkerheten høy. 

Målene viser 173 x 60 centimeter, og dette er en fin lengde – man har derfor mye plass til rådighet når det trenes. Tykkelsen er derimot lav på 0,4 centimeter – noe som gir en god kontakt med bakken.

Spesifikasjoner ved Toorx Yogamatte – nøkkelopplysninger

Type: Yogamatte
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Produsent: Toorx
Materiale: PVC
Lengde: 173 centimeter
Bredde: 60 centimeter

Fordeler ved Toorx Yogamatte

Prisvennlig
Ideell til både yoga og andre treningsøvelser
Slitesterk
Sklisikker
Tynn modell


inSPORTline Foam Roller inSPORTline Foam Roller

inSPORTline Foam Roller er ypperlig for deg som trener mye, går mye eller opplever spenninger i musklene dine. En foam roller er utrolig bra til å løsne opp stive muskler, samt å hjelpe såre og støle muskler slik at du kan bevege deg som normalt igjen mye raskere. 

Grå modell i nydelig design

Denne foam rolleren fra inSPORTline har et nydelig design i en lys grå farge, med et fabelaktig mønster som nærmest gjør at den ser elegant ut. Dette er et ypperlig valg om du vil gi deg selv en liten massasje eller løsne muskelvevet ditt etter trening. 

Hvil på smertepunktene

For å bruke foam rolleren riktig så er det viktig at du ruller sakte over de stedene der det gjør mest vondt. Dette kan være utfordrende, men dersom du stopper opp der det gjør vondt, hviler på punktet og puster deg igjennom smerten så vil du etter hvert merke at smerten avtar og at musklene slapper av.

Øker blodsirkulasjonen

En foam roller fungerer ved at den trykker der musklene er strammest og der du har muskelknuter, og ved å holde foam rolleren på dette punktet i et par minutter så vil du øke blodsirkulasjonen og sørge for at musklene får mer oksygen og klarer å slappe av. Dette redusere restitusjonstiden din betraktelig, samtidig som det reduserer risikoen for at du skader deg.

Fordeler

 • Rimelig modell
 • Reduserer restitusjonstiden
 • Kompakt størrelse
Ulemper

 • Ikke best til dypvevsmassasje

Spesifikasjoner:

 Diameter: 10 cm
Lengde: 30 cm
Farge: Grå


Toorx Yoga Foam Roller

Toorx Yoga Foam Roller passer perfekt hvis du som forbruker har bruk for en foam roller, men ikke ønsker å betale så mye. Denne modellen ligger nemlig i den lave enden av prisskalaen, men den leveres likevel med en god kvalitet.

Produktet er laget av kraftig skum og måler 33 centimeter i lengden. Dette er en allsidig modell som kan assistere ved mange forskjellige oppgaver ved hjemmetrening, men den er spesielt ideell til muskelproblemer på grunn av kombinasjonen av hardt skum og en overflate med struktur.

Kan forebygge muskelskader

Den fungerer litt som et massasjeredskap, og dersom man bruker denne så blir man raskere kvitt muskelspenninger og ømhet. Man kan også komme muskelskader i forkjøpet ved å forebygge at det skjer.

I tillegg kan den brukes til tøyning og som en del av oppvarming og utstrekking. Både nybegynnere og godt trente brukere vil kunne få glede av den, men husk å starte forsiktig dersom du er nybegynner.

Spesifikasjoner ved Toorx Yoga Foam Roller – nøkkelopplysninger

Type: Foam Roller
Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
Produsent: Toorx
Materiale: Kraftig skum
Lengde: 33 centimeter

Fordeler ved Toorx Yoga Foam Roller

Prisvennlig
God lengde på 33 centimeter
Hjelper med muskelproblemer
Kan forebygge muskelskader
Passer både til nybegynnere og godt trente


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilket utstyr til hjemmetrening bør jeg velge?

Det finnes mange typer utstyr til hjemmetrening, så du bør velge ut ifra hva slags trening du gjerne vil drive med hjemme. Hvis det er snakk om styrketrening så kan du med fordel vurdere et par håndvekter eller en treningsbenk. Hvis du heller mer mot kondisjonstrening så kan du velge et hoppetau, treningsstrikker eller en medisinball. Det er også en god idé å kjøpe en yogamatte eller en foam roller som både kan brukes til den viktige oppvarmingen og tøyning – eller til yoga.

Kan treningsutstyr til hjemmetrening hjelpe meg med å komme i bedre form?

Uansett om du vil styrke musklene dine, forbedre kondisjonen din, bli mykere eller gå ned i vekt så vil treningsutstyret i denne artikkelen kunne hjelpe deg godt på vei. Produktene til hjemmetrening har den fordelen at de er lette og enkle å ta frem – og du slipper også å måtte dra til et treningssenter. Hvis du er veldig seriøs med treningen din så må du sannsynligvis supplere med mer utstyr, men apparatene i denne artikkelen vil helt klart kunne utgjøre en forskjell.

Hvor mye plass har jeg behov for til trening hjemme?

Det utstyret til hjemmetrening som vi har inkludert i denne artikkelen vil ikke ta stor plass. Her er det nemlig ikke snakk om store apparater, men i stedet håndvekter, baller, matter, strikker og hoppetau – som tar relativt liten plass. Utstyret kan lett settes bort i et skap eller under sengen når det ikke er i bruk.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere