Hjemmetrening Utstyr 2021 – Oversikt over alt utstyr til hjemmetrening

Senest opdateret den 0

I denne artikkelen guider vi deg til det beste utstyret du kan bruke til å trene hjemme – slik at du kan droppe treningssenteret og komme i form hjemme på stuegulvet. 

Artikkelen er bygget opp slik at vi har tre forskjellige kategorier, nemlig «Styrketrening», «Kondisjon» og «Oppvarming og uttøyning».

Under hver av disse finnes det forskjellige typer produkter – som inkluderer håndvekter og treningsbenker under «Styrketrening», hoppetau, treningsstrikk og medisinball under «Kondisjon» og yogamatter og foam rollers under «Oppvarming og uttøyning».

Vi beskriver hver av disse treningsutstyr-produktene til hjemmetrening med tanke på funksjonalitet, bruk og anvendelighet for å gjøre det lettere for brukeren å se om utstyret passer til sine individuelle behov.

Etter gjennomgangen av modellene til hjemmetrening gir vi deg noen gode øvelser som gjør det lettere å komme i form hjemme, og vi gir deg også litt informasjon om hvordan hjemmetrening fungerer som alternativ til det lokale treningssenteret.

Denne artikkelen om utstyr til hjemmetrening inneholder:

🔸Oversikt over det beste utstyret til hjemmetrening
🔸Inndeling i tre hovedkategorier med tilhørende underkategorier
🔸Informasjon om hva apparatene kan
🔸Guide til gode treningsøvelser
🔸Kunnskap om hvorfor hjemmetrening er et godt alternativ til treningssenteret

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester apparatene selv. I stedet samler vi en rekke utvalgte produkter slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Hjemmetrening utstyrsguide 2021 – Her er de beste produktene

Nedenfor følger det en gjennomgang av til sammen 22 treningsutstyr-produkter fordelt innenfor de tre hovedkategoriene «Styrketrening», «Kondisjon» og «Oppvarming og uttøyning». Her vil det finnes noe for enhver lommebok, behov og smak.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan man se hva som er verdt å fremheve ved hver modell, og her vil man også kunne se en prissammenligning av de ulike apparatene. På den måten vil man raskt og enkelt kunne se hvor man kan finne de beste prisene.

Styrketrening

Styrketrening kan være mange ting i dag, men grunnleggende sett er produkter til styrketrening enheter som hjelper til med å styrke kroppens muskulatur. Det kan for eksempel være å styrke triceps, biceps, mage, bryst, lår eller rygg. Enkelte øvelser vil trene spesifikke muskler, mens andre har mere fokus på hele muskelgrupper.

I denne kategorien finner du produkttypene «Justerbare håndvekter», «Håndvekt sett» og «Treningsbenker». Hvis du helst vil få mest mulig ut av styrketreningen din så kan det hende at du burde supplere treningen din med et økt inntak av protein. Her kan du med fordel lese vår egen guide om proteinpulver.

Justerbare håndvekter

Nedenfor gjennomgår vi forskjellige justerbare håndvekter som utstyr til hjemmetrening. 


Håndvekt 15 kilo Justerbar

✅Best til prisen
✅God til både nybegynnere og godt trente
Handvekt 15 kilo Justerbar
Butik Pris Totalpris Les mer
Håndvekt 15 kilo Justerbar er et veldig godt valg til prisen, og produktet passer godt til både nybegynnere og godt trente brukere. Det er mulig fordi modellen er justerbar og kommer med forskjellige vektskiver. Disse kan man sette på og ta av etter behov.

Til sammen 8 medfølgende skiver

Selve vektene er laget av jern for en lang holdbarhet, og derfor tåler de også en hardhendt behandling. Ettersom det her er snakk om justerbart utstyr til hjemmetrening så finnes det til sammen 8 vekstskiver med forskjellig tyngde. Her er det snakk om 2 skiver på 2 kilo, 4 skiver på 1,5 kilo og 2 skiver på 1,25 kilo.

Disse skivene kan mikses og tilpasses slik at belastningen kan økes gradvis. Dermed kan man bygge opp styrken sin gradvis. Det er også satt stort fokus på en høy sikkerhet da skivene låses fast på stangen ved hjelp av håndklemmer av metall.

Spesifikasjoner ved Håndvekt 15 kilo Justerbar – nøkkelopplysninger

🔴Type: Justerbare håndvekter 
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Materiale: Jern
🔴Justerbar: Ja
🔴Antall skiver: 8 (2 a 2 kilo, 4 a 1,5 kilo g 2 a 1,25 kilo)
🔴Vekt til sammen: 15,5 kilo

Fordeler ved Håndvekt 15 kilo Justerbar

God pris
Ideell til nye så vel som godt trente brukere
Laget i holdbart jern
Justerbar modell med skiver i forskjellige vektklasser
8 medfølgende skiver


Kondisjon

Kondisjonstrening er den treningsformen som anvendes til å forbedre kondisjon og føre til vekttap. Her er det snakk om vanlig kondisjon- og kretsløpstrening der pulsen økes, og hjertet pumper oksygen raskt rundt i kroppen.

I denne kategorien finner du produkttypene «Hoppetau», «Treningsstrikk» og «Medisinball». Hvis du er spesielt interessert i å trene kondisjon så kan du også vurdere å investere i et større treningsapparat hvis du har plass. For eksempel en treningssykkel. Hvis du er i tvil om hva som finnes på markedet så kan du med fordel lese vår treningssykkel artikkel der ekspertene guider deg til de beste.

Hoppetau

Nedenfor går vi igjennom forskjellige hoppetau som treningsutstyr til hjemmetrening.


Reebok Delta Hoppetau

✅Det beste av de billige
✅Kan brukes av hele familien

Butik Pris Totalpris Les mer
378,00 378,00 Les mer

Reebok Delta Hoppetau vil være et godt valg for nybegynneren til hjemmetrening, eller til familien som liker å hoppe både for moro og for trening. Denne modellen koster nemlig ikke så mye, og som en bonus er den produsert av merket Reebok, som har et veldig flott rykte innenfor fremstilling av sportsutstyr.

Produktet er ideelt til oppvarming og lek, men også til mer seriøs trening. Trening med hoppetau forbedrer nemlig kondisjon, styrke og smidighet.

God kvalitet til lav pris

Den lave prisen gjør imidlertid at man kommer til å gå på kompromiss med noen elementer som er mer avanserte hos de dyrere hoppetauene. Det gjelder for eksempel justerbarheten som ikke finnes på dette hoppetauet til hjemmetrening. Det er til gjengjeld veldig solid og tåler hardhendt bruk.

Tykkelsen ligger på 5 millimeter, og selve tauet er laget av gummi og polymer. Derfor skjer det ingenting dersom du tråkker på det eller slår det inn i andre gjenstander. Håndtakene er slanke for et bedre grep, og tauet gir en kraftig rotasjon med god bevegelse.

Spesifikasjoner ved Reebok Delta Hoppetau – nøkkelopplysninger

🔴Type: Hoppetau
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Produsent: Reebok
🔴Materiale: Gummi-tau i Polymer
🔴Justerbart: Nei
🔴Lengde, totalt: 300 centimeter
🔴Vekt: 150 gram

Fordeler ved Reebok Delta Hoppetau

Lav pris
For hele familien
Solid konstruksjon
Gummi-tau
Slanke håndtak


Treningsstrikk

Nedenfor gjennomgår vi tre forskjellige treningsstrikker som utstyr til hjemmetrening.


Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pak)

✅Det beste av de billige
✅Ideell til oppvarming og rehabilitering

Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pakk) gir deg tilgang til en svært allsidig form for trening på en utrolig lett og enkel måte. Trening med strikk er nemlig ideelt til for eksempel styrketrening og tøyning, og denne modellen er til og med veldig rimelig.

Denne typen utstyr til hjemmetrening kan derfor assistere ved mange forskjellige former for trening, og disse inkluderer blant annet oppvarming og rehabilitering.

4 forskjellige vanskelighetsgrader

Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pakk) kommer som en pakke med 4 strikker. De varierer i vanskelighetsgrad, og derfor kan man kontinuerlig bygge opp styrken og smidigheten sin – uansett om man er nybegynner eller godt trent. Den gule er på nivå 1, den grønne på nivå 2, den blå på nivå 3 og den sorte på nivå 4.

Hvilken vanskelighetsgrad hver strikk har er tydelig markert på siden av strikken.

Spesifikasjoner ved Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pakk) – nøkkelopplysninger

🔴Type: Treningsstrikker
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Produsent: Tunturi
🔴Materiale: Gummi
🔴Justerbar: Nei
🔴Antall strikker: 4

Fordeler ved Tunturi Mini Treningsstrikker (4-pakk)

Lett tilgang til trening
Prisvennlig
Kan assistere ved både styrketrening, tøyning, oppvarming og rehabilitering
4-pakk med ulike vanskelighetsgrader 
Tydelig indikator for vanskelighetsgrad


Medisinball

Nedenfor gjennomgår vi forskjellige medisinballer som treningsutstyr til hjemmetrening.


Abilica Medisinball 5 kilo

✅Den prisvennlige
✅Velegnet til situp øvelser

Abilica Medisinball 5

Butik Pris Totalpris Les mer

Abilica Medisinball 5 kilo er en medisinball – som er en ball med tung vekt. Den kan brukes både til styrketrening og rehabilitering samt til forbedring av nevromuskulær koordinasjon. Denne typen treningsutstyr er derfor veldig allsidig når det kommer til trening av kroppen, og den tjener mange formål.

Som en ekstra bonus er den også prisvennlig og ligger mot den lave enden av prisskalaen. Den er også spesielt velegnet til å trene situps.

Trener hele kroppen

Abilica Medisinball 5 kilo er en god tilførsel til treningsprogrammet, og den er enkel å bruke. I tillegg er det en skånsom måte å trene kroppen på, og denne allsidigheten har gjort den til en del av det faste reportuaret hos mange profesjonelle.

Ballen er ideell til trening av magemuskler, men den kan også brukes til å trene armer, skuldre og muskulaturen i ryggen. Den kan kombineres med balanseputer hvis man vil fokusere på tøyning.

Spesifikasjoner ved Abilica Medisinball 5 kilo – nøkkelopplysninger

🔴Type: Medisinball
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Produsent: Abilica
🔴Vekt: 5 kilo

Fordeler ved Abilica Medisinball 5 kilo

Svært allsidig treningsball
Prisvennlig
Kan brukes til styrketrening, tøyning og rehabilitering
Enkel å bruke til hjemmetrening
Trener spesielt magemuskler


Everlast Medisinball 7,5 kilo

✅Best til prisen
✅Powercore-teknologi

Everlast Medisinball 7,5 kilo gir deg mulighet til å trene mer intenst hjemme på en lett og smart måte. Ballen kan brukes til mye forskjellig innenfor flere ulike typer trening, og derfor er allsidigheten svært stor – prisen ligger imidlertid i den lave enden av skalaen.

Det er spesielt innen styrketrening – men også kondisjon, rehabilitering og tøyning – at medisinballer brukes. Fordelene er at de kan gjøre treningen mer intens og utfordrende, men man kan også trene på et lettere nivå hvis man har lyst til det.

Powercore-teknologi

Her er det snakk om en ball med en god vekt på 7,5 kilo, og den er skapt av den anerkjente produsenten innen sportsartikler, Everlast. I denne modellen har Everlast brukt den såkalte Powercore-teknologien, som gir ballen en mer sentral vektplassering. Dette gjør at man vil få mer ut av øvelsene sine.

Medisinballer er gode å ha dersom man trener hjemme, og man kan ta dem frem når man har bruk for dem – og i tillegg trener de mange områder av kroppen.

Spesifikasjoner ved Everlast Medisinball 7,5 kilo – nøkkelopplysninger

🔴Type: Medisinball
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Produsent: Everlast
🔴Vekt: 7,5 kilo

Fordeler ved Everlast Medisinball 7,5 kilo

Stor allsidighet
Kan brukes til alle former for trening, men er ideell til styrketrening
Kan intensivere treningen
Powercore-teknologi
Sentral vektplassering


Oppvarming og uttøyning

Det er ikke alle treningsformer som nødvendigvis krever masse svette på pannen. Oppvarming er en viktig del av treningen for å sikre seg mot skader, og det samme gjelder uttøyningen. Du kan forbedre kroppens smidighet og bevegelighet med god oppvarming og utstrekking, og krydre gjerne den vanlige treningen din med yoga for en komplett trening av kroppen.

I denne kategorien finner du produkttypene «Yogamatter» og «Foam Rollers».

En solid runde med oppvarming er nødvendig dersom du skal ta deg en joggetur, for løping kan belaste kroppen veldig. Har du varmet grundig opp minimerer du risikoen for å få skader. Hvis du foretrekker å kunne løpe hjemme så vil en tredemølle være ideell. De moderne modellene trenger hverken å ta stor plass eller koste så mye som før i tiden. Vil du gjerne vite mer om tredemøller og se noen av de beste modellene på markedet så kan du finne inspirasjon i vår artikkel om tredemøller.


Yogamatter

Nedenfor gjennomgår vi tre forskjellige yogamatter som utstyr til hjemmetrening.


Toorx Yogamatte

✅Den budsjettvennlige
✅Sklisikker og holdbar

Toorx Yogamatte vil være et godt valg for den forbrukeren som gjerne vil ha en velfungerende yogamatte som både er prisvennlig og av god kvalitet. Denne modellen er ikke prangende og skiller seg ikke ut ifra mengden, men til gjengjeld får man det man har behov for.

Det gjelder uansett om man mangler en matte utelukkende til yoga eller til andre øvelser på stuegulvet. Denne typen utstyr til hjemmetrening er derfor svært allsidig.

Sklisikker og lang

Produktet er laget av PVC, som er veldig slitesterkt og kommer i et flott design som lyser opp på gulvet. Overflaten er sklisikker slik at man er sikker på at man ligger fast, og dermed er sikkerheten høy. 

Målene viser 173 x 60 centimeter, og dette er en fin lengde – man har derfor mye plass til rådighet når det trenes. Tykkelsen er derimot lav på 0,4 centimeter – noe som gir en god kontakt med bakken.

Spesifikasjoner ved Toorx Yogamatte – nøkkelopplysninger

🔴Type: Yogamatte
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Produsent: Toorx
🔴Materiale: PVC
🔴Lengde: 173 centimeter
🔴Bredde: 60 centimeter

Fordeler ved Toorx Yogamatte

Prisvennlig
Ideell til både yoga og andre treningsøvelser
Slitesterk
Sklisikker
Tynn modell


Abilica Eco Yogamatte

✅Vår anbefaling
✅Laget av miljøvennlige materialer

Abilica Eco Yogamatte

Butik Pris Totalpris Les mer

Abilica Eco Yogamatte vil være et godt valg både for yoga-entusiasten så vel som den forbrukeren som driver med styrketrening, kondisjon eller annen trening hjemme.

Denne matten til hjemmetrening er dermed veldig allsidig, og derfor er den vår anbefaling – ikke minst fordi den er laget av miljøvennlige materialer som er bra for deg og omgivelsene dine. Her er det snakk om resirkulert TPE. Pass imidlertid på at du ikke glemmer matten i solen, for direkte sollys kan skade materialene.

Sklisikker

Denne modellen har også den fordelen at den er sklisikker slik at du kan være sikker på at den ligger fast – til og med når øvelsene blir mer fysisk utfordrende. I tillegg gir den et godt grep, og den har en god tykkelse på 4 centimeter.

Den kommer også i et flott tofarget design som vil pynte opp ethvert gulv, og den måler 175 x 65 centimeter. Dermed er den både bred og lang.

Spesifikasjoner ved Abilica Eco Yogamatte – nøkkelopplysninger

🔴Type: Yogamatte
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Produsent: Abilica
🔴Materiale: TPE
🔴Lengde: 175 centimeter
🔴Bredde: 65 centimeter

Fordeler ved Abilica Eco Yogamatte

Allsidig
Laget av miljøvennlige materialer
Sklisikker
Godt grep
God størrelse


Abilica Bambus Yogamatte

✅Premium valg
✅Laget av bambus-materiale
✅Velegnet til hot yoga / bikram yoga
Abilica Eco Yogamatte
Butik Pris Totalpris Les mer

Ser du etter en luksus yogamatte så vil Abilica Bambus Yogamatte være det perfekte valget for deg. Her er et snakk om en veldig god kvalitet både på innsiden og utsiden, og dette produktet har virkelig mange elementer som er verdt å fremheve.

Dette gjelder blant annet at den er produsert i slitesterk bambus. Matten er ikke glatt som flere av konkurrentene. I stedet er den myk, og materialet gjør at den absorberer svette og fukt veldig raskt. Mens den gjør dette så sørger bambusen for å hindre bakterievekst samt å redusere eventuelle luktgener fra svetten.

Ideell til hot yoga

At modellen er så absorberende gjør at forbrukeren får en deilig tørr følelse, for selve matten blir ikke glatt og fuktig. Disse egenskapene betyr at den egner seg godt til hot yoga eller bikram yoga, der man ofte svetter mye.

Undersiden kommer med et sklisikkert belegg slik at matten ikke beveger seg, og hvis du mangler inspirasjon så kan du laste ned den tilhørende appen fra Abilica.

Spesifikasjoner ved Abilica Bambus Yogamatte – nøkkelopplysninger

🔴Type: Yogamatte
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Produsent: Abilica
🔴Materiale: Bambus
🔴Lengde: 172 centimeter
🔴Bredde: 61 centimeter

Fordeler ved Abilica Bambus Yogamatte

Luksusvalg
Laget av bambus
Svetteabsorberende
Luktreduserende
Bakteriehemmende 


Foam rollers

Nedenfor gjennomgår vi tre forskjellige foam rollers som utstyr til hjemmetrening.


Toorx Yoga Foam Roller

✅Den budsjettvennlige
✅Velegnet til nybegynnere

Toorx Yoga Foam Roller passer perfekt hvis du som forbruker har bruk for en foam roller, men ikke ønsker å betale så mye. Denne modellen ligger nemlig i den lave enden av prisskalaen, men den leveres likevel med en god kvalitet.

Produktet er laget av kraftig skum og måler 33 centimeter i lengden. Dette er en allsidig modell som kan assistere ved mange forskjellige oppgaver ved hjemmetrening, men den er spesielt ideell til muskelproblemer på grunn av kombinasjonen av hardt skum og en overflate med struktur.

Kan forebygge muskelskader

Den fungerer litt som et massasjeredskap, og dersom man bruker denne så blir man raskere kvitt muskelspenninger og ømhet. Man kan også komme muskelskader i forkjøpet ved å forebygge at det skjer.

I tillegg kan den brukes til tøyning og som en del av oppvarming og utstrekking. Både nybegynnere og godt trente brukere vil kunne få glede av den, men husk å starte forsiktig dersom du er nybegynner.

Spesifikasjoner ved Toorx Yoga Foam Roller – nøkkelopplysninger

🔴Type: Foam Roller
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Produsent: Toorx
🔴Materiale: Kraftig skum
🔴Lengde: 33 centimeter

Fordeler ved Toorx Yoga Foam Roller

Prisvennlig
God lengde på 33 centimeter
Hjelper med muskelproblemer
Kan forebygge muskelskader
Passer både til nybegynnere og godt trente


TriggerPoint The Grid Foam Roller

✅Vår anbefaling
✅Forebygger muskelskader
✅Forbedrer smidighet

TriggerPoint The Grid Foam Roller gir deg mye valuta for pengene, for her er det snakk om et redskap til hjemmetrening som gir deg like gode resultater som hos massøren.

Dette produktet kommer med varierende hardheter og bredder, og dette er bra for kroppen fordi modellene er laget for å etterligne den måten en profesjonell massør ville jobbet på. Det gir en autentisk opplevelse som går i dybden i musklene. På den måten kan man lettere forebygge muskelskader.

Til mange ulike formål

Apparatet vil være en god tilførsel hvis man ønsker å forbedre smidigheten sin, eller hvis man skal rehabiliteres. Du kan ta øvelsene eller massasjen i ditt eget tempo, og du kan selv øke eller redusere intensiteten etter behov. Når det rulles så økes tilførselen av oksygen og blod til musklene, slik at de gjenoppbygges raskere.

Vekten er lav på 650 gram, så foam rolleren er også lett å ta med seg på farten.

Spesifikasjoner ved TriggerPoint The Grid Foam Roller – nøkkelopplysninger

🔴Type: Foam Roller
🔴Anvendelse: Hjemmetrening utstyr
🔴Produsent: TriggerPoint
🔴Maksimumbelastning: 225 kilo
🔴Lengde: 33 centimeter
🔴Vekt: 650 gram

Fordeler ved TriggerPoint The Grid Foam Roller

Allsidig produkt
Gir massasje som hos massøren
Kan forebygge muskelskader
Kan øke smidighet
Lett å ta med seg


Gode øvelser til hjemmetrening

Trening hjemmet krever ikke like mye utstyr som på treningssenteret, og det gjør det raskt og enkelt å komme i gang. Enkelte øvelser kan gjøres helt uten utstyr, mens andre krever litt mer.

Basert på ekspertkunnskap fra de danske kildene Alt For Damerne og Heartbeats.dk guider vi deg her til de beste øvelsene du kan gjøre hjemme. Via ekspertenes linker vil du også kunne finne en visuell guide til hvordan øvelsene skal utføres.

Armhevninger 

Armhevninger er en klassiker, men denne øvelsen virker: Plasser armene rett med håndflatene mot gulvet og senk brystkassen. Trekk deg deretter opp ved hjelp av armene, og gjenta bevegelsen.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Squat jumps

Sett deg ned som når du squatter og ta i med benene slik at du hopper opp. Etter hoppet skal du ned i squat-stilling igjen før neste hopp.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Lunges

Lunges er også nærmest blitt til en ny klassiker i fitnessverdenen. Du tar lunges ved å stå med benene i hoftebredde og hendene i livet. Løft det ene benet fremover og gå i kne med det. Hold denne posisjonen og bytt deretter til det andre benet.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Planken

Planken er både kjent og fryktet, for den kan være tung. Legg deg ned vannrett og hvil kroppen på tærne og underarmen fra albuen til hendene. Spenn magemusklene og bli liggende så lenge du kan.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Deadlift på ett ben

Stå rett og bøy deg fremover. Samtidig løfter du det ene benet mot taket. Hold denne posisjonen i 15 sekunder og bytt deretter ben.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Kombinert arm/beinløft

Stå rett og løft høyre kne diagonalt opp. La det møtes med venstre albue på midten. Gjenta deretter med venstre kne og høyre arm.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Diagonalt armløft

Stå i samme stilling som med armhevninger, men hold armene strake og bytt på å løfte høyre og venstre arm opp diagonalt.

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Burpee

Ta en armhevning som beskrevet ovenfor og la deretter beina hoppe inn under deg som en ball, slik at du sitter på huk. Hopp deretter rett opp og klapp med hendene over hodet. Gjenta. 

Krever kun yogamatte og skal kun utføres i 30 sekunder.

Hvordan virker det?

Øvelsene ovenfor er et veldig godt utgangspunkt for å komme i bedre form. De virker fordi de kombinerer både styrke- og kondisjonstrening, som er den beste kombinasjonen hvis du gjerne vil få en sunnere kropp.

Du må imidlertid være tålmodig og utholdende, for du må utføre disse øvelsene nesten hver dag for at de skal virke – i hvert fall fem ganger i uken. Du må også være innstilt på at det kan bli hardt, for intensiteten er høy – og det vil gå noen uker før du kan se noen ytre resultater. Innvendig derimot, vil kroppen påvirkes raskt med tanke på både muskler, nervesystem, stoffskifte og oksygenopptak.

Som en ekstra bonus så tar hele runden med øvelsene cirka 10 minutter totalt, så det er ikke mye tid du må sette av. Til sammen vil du kunne forbrenne opptil 700 kalorier i uken – pluss etterforbrenning.

Hvis du ønsker å utføre enda mer trening hjemme så kan det være en god idé å supplere med litt styrketrening med håndvekter. Dette kan både definere og styrke musklene på armer, rygg og bryst. I tillegg vil et hoppetau kunne få opp pulsen og forbedre kondisjonen, mens annet utstyr til hjemmetrening som treningsstrikker og medisinballer vil gjøre smidigheten bedre. Disse typene utstyr til hjemmetrening kan du finne lenger oppe i artikkelen, der vi har valgt ut de beste modellene innenfor hver kategori.


Guide: Derfor er hjemmetrening bra og lurt

Veien til en flottere kropp og en bedre helse går ofte gjennom mosjon. Det er treningssentre overalt, men ikke alle bryr seg om dem eller synes de passer inn i en travel hverdag.

Derfor kan det være en ideell løsning å skaffe seg litt utstyr til hjemmetrening slik at man kan i stedet komme i form hjemme på stuegulvet. Her viser det danske magasinet iform deg hvorfor hjemmetrening er både lurt og bra for kroppen:

Du sparer penger

Hvis du trener hjemme så slipper du å betale det ofte dyre abonnementet for å være medlem av et treningssenter. Et medlemskap koster som regel et par hundre kroner i måneden. Med trening hjemme koster det kun de utgiftene man har på eventuelt utstyr.

Du sparer tid

Mange voksne synes det er vanskelig å finne nok tid i hverdagen, og turen til og fra treningssenteret legger enda mer press på tidsskjemaet. Skal du også koordinere med andre medlemmer av husstanden så kan det være vanskelig å finne et «hull» til å dra av sted. Med hjemmetrening kan du få opp pulsen når du har litt ledig tid.

Du bestemmer hvor og når

Med hjemmetrening kan du selv bestemme 100 prosent hvor og når du vil trene. Du behøver altså ikke tilpasse treningen i forhold til når treningssenteret har åpent eller når barna er i seng. 

Du slipper kø

Har du en 9-17 jobb så vil du ofte kun ha mulighet til å dra på treningssenteret når alle andre også er der. Derfor er det ofte kø for å bruke de populære maskinene, og du vil ikke få fritt valg på øverste hylle. Hjemme slipper du både kø og et stappfullt treningssenter.

Ingen ser på

Mange synes det er ubehagelig at andre kan se på mens man svetter og kanskje ikke presenterer seg fra den beste vinkelen. Hjemme på stuegulvet er det ingen som ser deg, og derfor trenger du ikke bekymre deg om hvordan du ser ut. Det samme gjelder treningstøyet. Hjemme kan du velge de stygge buksene med hull i og toppen med flekker.

Bedre hygiene

På treningssenteret må du dele apparater og utstyr med de andre medlemmer, og det er ikke alltid like gøy å overta en benk full av svette eller apparater med fete håndtak. I tillegg så utskiller mange mennesker mye svette, og dermed også lukt, og det kan fort skape en ubehagelig luft. Hjemme hos deg selv slipper du dette.

Din egen musikk på full guffe 

Med mindre du hører på musikk med høretelefoner så kan du ikke bare skru opp volumet på favorittsangene dine når du er på treningssenteret. Hjemme i din egen stue så kan du bare gi gass med bass og volum. Du kan også synge med uten merkelige blikk fra sidemannen.

Din egen underholdning

Mange hører på musikk mens de trener, mens andre heller vil underholdes visuelt – for eksempel med en episode av yndlingsserien. Hjemme kan du bare slå på TV-en eller datamaskinen og la den distrahere deg fra de harde øvelsene.

Du trenger ikke forlate hjemmet

Det kan være en stor utfordring å komme av gårde til treningssenteret – spesielt hvis man er i startfasen og det ikke er blitt en del av den daglige rutinen enda. Med hjemmetrening trenger du ikke forlate hjemmet for å trene, og det vil være en velsignelse på regnværsdager eller dager hvor barna er umulige.

Ditt eget bad

De fleste mennesker synes det er litt flaut å dele bad med andre mennesker, og det kan være ekstra ubehagelig å skulle dele bad med mange fremmede. Hjemme kan du dusje helt alene – og bruke så lang tid som du ønsker. Hjemme er det heller ingen plagsom kø som maser på deg.

Ingen pakking av bag 

Du slipper for å måtte pakke en trenings-bag og oppdage at du mangler skoene når du allerede har dratt. Med hjemmetrening er alt innenfor rekkevidde.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤔Hvilket utstyr til hjemmetrening bør jeg velge?

Det finnes mange typer utstyr til hjemmetrening, så du bør velge ut ifra hva slags trening du gjerne vil drive med hjemme. Hvis det er snakk om styrketrening så kan du med fordel vurdere et par håndvekter eller en treningsbenk. Hvis du heller mer mot kondisjonstrening så kan du velge et hoppetau, treningsstrikker eller en medisinball. Det er også en god idé å kjøpe en yogamatte eller en foam roller som både kan brukes til den viktige oppvarmingen og tøyning – eller til yoga.

🤩Kan treningsutstyr til hjemmetrening hjelpe meg med å komme i bedre form?

Uansett om du vil styrke musklene dine, forbedre kondisjonen din, bli mykere eller gå ned i vekt så vil treningsutstyret i denne artikkelen kunne hjelpe deg godt på vei. Produktene til hjemmetrening har den fordelen at de er lette og enkle å ta frem – og du slipper også å måtte dra til et treningssenter. Hvis du er veldig seriøs med treningen din så må du sannsynligvis supplere med mer utstyr, men apparatene i denne artikkelen vil helt klart kunne utgjøre en forskjell.

🧐Hvor mye plass har jeg behov for til trening hjemme?

Det utstyret til hjemmetrening som vi har inkludert i denne artikkelen vil ikke ta stor plass. Her er det nemlig ikke snakk om store apparater, men i stedet håndvekter, baller, matter, strikker og hoppetau – som tar relativt liten plass. Utstyret kan lett settes bort i et skap eller under sengen når det ikke er i bruk.

Denne side er anmeldt af: Holge Svenson Rating 5/5