Guide for valg av gulvrenser 2020 – Finn de beste gulvrenserne

0

I denne artikkelen får du en gjennomgang av en rekke gulvrensere, som er blant de beste og mest effektive på markedet.

Vi ser nærmere på hvilke områder de ulike modellene utmerker seg da det er stor forskjell på de ulike gulvrenserne på markedet. Etter å ha lest denne artikkelen vil du ha nok kunnskap til å kunne velge den beste gulvrenseren for dine behov.

Nederst i artikkelen finner du en rekke tips og triks til hvordan du best rengjør ulike typer glatte gulv, samt en vurdering av hvilke gulvrensere som er best egnet til oppgaven.

Denne artikkelen inneholder:
🔸
 Gjennomgang av noen av markedets beste gulvrensere
🔸 Guide til rengjøring av dine gulv 


iRobot Braava 390T – effektiv robotgulvrenser med stor kapasitet

irobot_braava_390t

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 659,00 Kr. 0,00 Kr. 2 659,00 Kr. Les mer
2 799,00 Kr. 0,00 Kr. 2 799,00 Kr. Les mer
2 799,00 Kr. 0,00 Kr. 2 799,00 Kr. Les mer
2 799,00 Kr. 0,00 Kr. 2 799,00 Kr. Les mer

Har du litt erfaring med rengjøring, vet du sikkert at det handler om å holde skitten nede på daglig basis, eller ganske ofte. Hyppig rengjøring sikrer at den er overstått på et øyeblikk, slik at den fryktede hovedrengjøringen er nesten aldri nødvendig.

Hvis du hører til de mange med en travel hverdag, er det hjelp å hente i moderne robotteknologi. iRobot Braava 390T kan fjerne støv fra glatte gulv helt av seg selv og er langt mer effektiv enn fleste forventer.

Mikrofiber og statisk elektrisitet rengjør effektivt og stille
De siste årene har mikrofiberklutene virkelig gjort sitt inntog i rengjøringsindustrien på grunn av materialets uovertrufne evne til å suge opp støv, skitt og hår. iRobot Braava 390T utnytter samme prinsipp, siden den ganske enkelt støvtørker gulvet med mikrofiber.

gulvrenser test

Gulvrenseren er effektiv i tillegg til at den jobber overraskende stille. Den bråkete støvsugermotoren er erstattet av små, rolige presisjonsmotorer som er så stille at du kan se på TV eller ta en lur uten å legge merke til robotens lydløse bevegelser på gulvet.

Fraværet av en strømslukende støvsugermotor sikrer også et svært lavt strømforbruk, som ikke er en belastning på strømregningen. Mikrofiberprinsippet er også gode nyheter for allergikere, for det ikke løser opp støvet slik det gjør ved tradisjonell støvsuging. Det er ingen utblåsningsluft som skal filtreres, og selv de minste støvpartiklene og allergenene kleber seg effektivt til mikrofibermaterialet.

iRobot Braava 390T mestrer også våt rengjøring
Tørr mikrofiberstøvtørking er perfekt for tørt støv og skitt, men er gulvet fett eller klissete må det vann til. Den disiplinen mestrer heldigvis iRobot Braava 390T. Maskinen er utstyrt med et vannreservoar som kan fylles med rent vann eller vann tilsatt mildt vaskemiddel. Velger du våtrengjøring, vil roboten legge til litt vann. Gulvet kommer ikke på noe tidspunkt å bli vått, men gulvkluten vil hele tiden være fuktig, slik at vanskelig skitt også kan fjernes.

Den mer gjennomgående våtrengjøringen reduserer derimot robotens rengjøringskapasitet til 33 kvadratmeter per lading. Bruker du den til normal tørr rengjøring, klarer den hele 93 kvadratmeter på én lading. Etter endt rengjøring kjører den selv tilbake til utgangspunktet, og etter litt lading er iRobot Braava 390T igjen klar for nye utfordringer.

Utvalgte fordeler med iRobot Braava 390T:
🔵 Svært lavt støynivå under bruk
🔵  Lavt strømforbruk
🔵 Allergivennlig rengjøring
🔵 Stor aksjonsradius
🔵 Alternativ for både støvtørking og gulvvask
🔵 Helautomatisert robotteknologi

Her ser du en demonstrasjonsvideo av gulvrenseren Robot Braava 390T:

https://www.youtube.com/watch?v=e3oe7idM9ys

iRobot Braava Jet 240 – minirobot for spesielt skitne gulv

irobot braava jet 240 gulvrenser

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 949,00 Kr. 0,00 Kr. 1 949,00 Kr. Les mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Les mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Les mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Les mer

I likhet med den nevnte iRobot Braava 390T, er iRobot Braava Jet 240 en helautomatisk rengjøringsrobot for rengjøring av gulv. Mens den tidligere nevnte modellen er ment for mer generell rengjøring, er iRobot Braava Jet 240 utviklet med særlig fokus på ekstra skitne gulv, som du vanligvis finner på badet eller kjøkkenet. Her bør litt mer «kraft» til, og det har denne modellen. Den er enkel å betjene og kan administreres fra smarttelefonen via en app.

Gulv på bad og kjøkken er vanligvis begrenset i omfang, derfor er denne roboten er ekstra kompakt med et litt mindre batteri. Det navigeringen enkel, samtidig som roboten relativt billig sammenlignet med de fleste andre universelle rengjøringsroboter.

Jetspraying og vibrerende rengjøring
Noe som skiller iRobot Braava Jet 240 fra de fleste andre gulvrensere, er en frontmontert jetspray, som meget presist legger et svært tynt vannlag foran maskinen. Denne funksjonen bidrar til å løsne vanskelig skitt og flekker før selve rengjøringen finner sted. Roboten er utstyrt med rengjøringspute, som med forsiktige vibrasjoner skrubber gulvet helt rent. Den rengjør effektivt og lager lite lyd.

iRobot Braava Jet 240

iRobot Braava Jet 240 kan også gjøre en vanlig tørrmopping av gulvet hvis det er ikke nødvendig med ytterligere rengjøring. Det er også mulig å velge en kombinasjonsløsning. Det følger med forskjellige moppetyper til maskinen, og flere kan naturligvis kjøpes etter behov. Roboten oppdager selv hvilken mopp som monteres, og dermed hvilket rengjøringsprogram som skal kjøres. Det eneste du trenger å gjøre er å trykke på rengjøringsknappen, så gjør roboten resten av seg selv.

Fleksibelt system med mange alternativer
iRobot Braava Jet 240 er fleksibel og kommer med 3 typer mopper. Blå mopper indikerer gulvvask, og monterer du denne får du den mest grundige gulvrensen. Det sprayes vann på gulvet, og roboten rengjør i et mønster som ligner det du selv ville gjort. Den kjører litt fremover og ut til den ene siden, rygger litt og kjører frem igjen, men denne gangen til motsatt side. Slik fortsetter den til gulvet er rengjort.

Velger du i stedet en oransje mopp, går rengjøringen raskere fordi den hopper over bevegelsene til siden. Roboten kjører frem og tilbake, slik at gulvene skrubbes godt og vannsprayen er fortsatt i bruk.

Hvis du velger en hvit mopp, vil ikke iRobot Braava Jet 240 bruke vann, men i stedet nøye seg med en tørrensing. Den fjerner løst støv, skitt og hår etter mennesker og dyr. Her går roboten bare i bevegelse fremover.

Roboten oppdager automatisk hvilken mopp du bør velge. Alle mopper er tilgjengelige i både vaskbare og engangsutgaver. Den vaskbare er selvfølgelig billigere i bruk i lengden, men engangsutgavene har den hygieniske fordelen. Når moppen er skitten, kan du enkelt trykke på en knapp for å låse opp moppen og kaste den i søpla uten å ta på de skitne delene.

Utvalgte fordeler med iRobot Braava Jet 240:
🔵 Klarer enkelt ekstra skitne gulv
🔵 Fritt valg mellom 3 ulike typer rengjøring
🔵 Rolig og stillegående i bruk
🔵 Valgfri bruk av både vaskbare og engangs-mopper
🔵 Relativt kompakt og rimelig
🔵 Kan lett kontrolleres via en app på telefonen din

I denne videoen kan du lære mer om iRobot Braava Jet 240:

https://www.youtube.com/watch?v=pJuBeyX70Vg

Hoover CA2IN1D – rimelig damprenser med høy effekt

Hoover CA2IN1D

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 395,00 Kr. 0,00 Kr. 1 395,00 Kr. Les mer
2 315,00 Kr. 0,00 Kr. 2 315,00 Kr. Les mer

Alle vet at høy varme effektivt renser og dreper bakterier. Vi bruker prinsippet overalt, fra matlaging og klesvask, til desinfeksjon og rengjøring.

Gulvet er selvfølgelig en av stedene i hjemmet hvor det er flere bakterier, og her er damprenseren suveren. Dette gjelder selvfølgelig også Hoover CA2IN1D, som gir deg en kraftig damprenser til en attraktiv pris. I likhet med andre damprensere, fungerer imidlertid Hoover CA2IN1D best hvis gulvet er støvsugd før rengjøringen begynner.

Kraftig 1700 Watt dampgenerator
Hoover CA2IN1D er basert på en stor 1700 Watt dampgenerator som gir høy effekt, raskere oppvarmingstid og mer damp per tidsenhet, hvilket betyr at du kan arbeide raskere. Maskinen er klar til bruk allerede 20 sekunder etter at strømledningen er koblet til. Den har vannbeholder med kapasitet på 0,35 liter, som er nok til at damp kan genereres fortløpende i tolv minutter før det må fylles på nytt vann.

En damprenser som Hoover CA2IN1D er først og fremst ment for rask rengjøring av glatte gulv. Den varme dampen dreper bakterier og løsner smuss og skitt, som samles opp av den påmonterte kluten – alt i en enkelt arbeidsflyt. Med andre ord kan du raskt gjøre en effektiv gulvrengjøring.

Vær oppmerksom på at ikke alle typer tregulv har godt av hardhendt behandling. Hvis du er i tvil, bør du sjekke opp instruksjonene som fulgte med gulvet, eller alternativt be en godkjent elektriker om råd. Ofte kan en damprengjøring fungere hvis dampen skrus ned, eller ved å bruke en ekstra klut for å redusere varmepåvirkningen. Av gulvtyper som fliser, parkett, laminat, linoleum, vinyl og lignende, vil Hoover CA2IN1D til gjengjeld være en sikker snarvei til et helt rent gulv.

Smart 2-i-1-løsning gir deg flere alternativer
Damp kan brukes mange andre steder enn på gulvet, og derfor er Hoover CA2IN1D utformet som en 2-i-1-løsning, hvor dampaggregatet kan avmonteres fra stangen, og i stedet brukes som en håndholdt enhet.
gulvrenser fra Hoover CA2IN1D

Da kan du komme til overalt, og mulighetene er mange: for eksempel, hvis de krøllete gardinene skal rettes ut (samme prinsipp som dampstrykejern) eller hvis vanskelige matrester skal løsnes fra grillristen.

En av de store fordelene med den håndholdte enheten, er imidlertid at du nesten kan komme til overalt, hvor den vanlige kluten og børsten må gi tapt. Den varme dampen trenger inn i fuger og sprekker, og bekjemper dermed begynnende bakterievekst. Ofte vil du også oppleve at dampen løsner, slik at skitten blir lettere å fjerne med vanlige rengjøringsmetoder.

Utvalgte fordeler med Hoover CA2IN1D:
🔵 Attraktiv pris
🔵 Kraftig 1700 Watt dampgenerator
🔵 Egnet for de fleste typer glatte gulv
🔵 Mulighet for bruk av håndholdt enhet
🔵 Gir deg muligheten til å rense og desinfisere hvor som helst i hjemmet ditt
🔵 Fjerner 99,9% av bakterier


Morphy Richards 9i1 – damprenser med utallige muligheter

Morphy Richards 9i1

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Les mer
1 094,00 Kr. 0,00 Kr. 1 094,00 Kr. Les mer
1 096,00 Kr. 0,00 Kr. 1 096,00 Kr. Les mer

Denne damprenseren leveres med et stort tilbehørsprogram av dyser og børster, og mulighetene for damprensing i hjemme er derfor mange. Med sin 1500 Watt dampgenerator leverer Morphy Richards 9i1 damprenser en ganske varm damp, og produsenten anbefaler den derfor ikke på tregulv og malt gulv. Maskinen passer derimot godt til andre typer glatte gulv, hvis du raskt vil ha rene gulv uten bruk av bøtter, filler og vann.

Damprensning skaper et optimalt miljø for allergikere
Antallet allergikere er stigende fra år til år, uten at forskerne vet årsaken. Medisinsk vitenskap har imidlertid vært bedre til å avdekke hva som forårsaker allergi, og noen av de største syndebukkene er blant annet støvmidd og muggsporer.

Hvis du eller andre i husholdningen er allergisk, kan Morphy Richards 9i1 damprenser være den rette løsningen. Med sin svært varme damp dreper det effektivt alle levende organismer. Dampen sikrer samtidig at de ikke virvles opp i luften, men i stedet samles i den fuktige moppen.

Det beste resultatet oppnås hvis gulvet er renset for synlig støv og smuss, for eksempel gjennom vanlig støvsuging. Før du starter må den 0,4 liter store vannbeholderen fylles opp. Du kan med fordel bruke de-mineralisert vann, slik at du unngår at filtrene forkalkes med tiden.

Koble damprenseren til veggkontakten og vent 30 sekunder til maskinen er varm. Da er den klar til bruk. Effektiv brukstid er 14 minutter før vannbeholderen må etterfylles.

Morphy Richards 9i1 - flere delerHåndholdt enhet med mye ekstrautstyr
Selv om de fleste kjøper en damprenser for effektiv rengjøring av gulv, er det nok av andre anvendelsesmuligheter – ikke minst med en kombimodell som Morphy Richards 9i1 damprenser. Her kan dampen faktisk avmonteres. Den er utstyrt med håndtak, og lengden er bare 47 cm, noe som gjør det mulig å komme til de aller fleste steder.

Den medfølgende utstyrspakken er først og fremst rettet mot bruken av den håndholdte delen, og her finnes det et bredt utvalg av forskjellige dyser og børster. Den kan brukes til alt fra utjevning av stoffer til rensing av rusk i fuger og sprekker, hvor regelmessig renhold er nesten umulig.

Utvalgte fordeler med Morphy Richards 9i1:
🔵 Lang brukstid i minutter
🔵 Kombimodell med håndholdt enhet
🔵 Flott utstyrspakke med dyser og børster
🔵 Store vannbeholder på 0,4 liter
🔵 Allergivennlig rengjøring

Her ser du en liten presentasjonsvideo av Morphy Richards 9i1:

https://www.youtube.com/watch?v=0pcgcePSPrk

Philips AquaTrio Pro – ultimat gulvrenser med trippel-funksjon

Philips AquaTrio Pro gulvrenser

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 995,00 Kr. 0,00 Kr. 3 995,00 Kr. Les mer
3 995,00 Kr. 0,00 Kr. 3 995,00 Kr. Les mer
4 579,00 Kr. 0,00 Kr. 4 579,00 Kr. Les mer
4 730,00 Kr. 0,00 Kr. 4 730,00 Kr. Les mer

Selv om Philips AquaTrio Pro ikke hører til blant de billigste rengjøringsmaskinene får du mye for pengene med denne modellen. Den støvsuger, vasker og tørker gulvet i en enkelt arbeidsflyt med en veldig bra rengjøringsevne til tross for at den bare bruker 500 watt. Det er betydelig mindre enn både vanlige støvsugere og andre damprensere på markedet. Maskinen fungerer bare på glatte gulv, men behandler de til gjengjeld så forsiktig at den lett kan brukes på delikate tregulv og lakkerte gulv generelt.

Støvsugning, gulvvask og tørking i en enkelt arbeidsflyt 
 Philips AquaTrio Pro
Philips AquaTrio Pro er litt tyngre å manøvrere enn mange rimeligere gulvrensere. Den totale vekten holder seg godt under 7 kilo. Maskinen glir lett over gulvet og den ergonomiske utformingen forenkler arbeidet.

Under det futuristiske ytre skjuler det seg hele 3 rengjøringsfunksjoner. Det første trinnet er selve støvsugingen, som foregår med raskt roterende mikrofiberbørster som kryper ned i alle sprekker og fordypninger. Med hele 6700 omdreininger i minuttet skaper det et lufttrykk/sugekraft som gir en støvsugende effekt.

Neste trinn i rengjøringsprosessen er selve gulvvasken, som ivaretas av motsatt roterende mikrofiberbørster. Philips AquaTrio Pro sørger selv for å dosere vannmengden etter behov. Det siste trinnet er tørking, som oppnås med luftstrømmer, som skapes av roterende børster. Da er gulvene enkelt støvsugd, vasket og tørket igjen.

To vanntanker for henholdsvis rent og skittent vann
En av de mest kjente fordelene av Philips AquaTrio Pro er bruk av 2 forskjellige tanker som rommer 0,65 liter. Ved oppstart er tanken tom, mens den andre er fylt med rent vann, eventuelt med tillegg av såpe som ikke skummer så mye. Til gulvvasken brukes det hele tiden rent vann, og det skitne vannet er samlet i tank nummer to. Her havner også alt støv og skitt fra støvsuging, og våte elementer sikrer at ikke støvet virvler ut igjen.

Philips AquaTrio Pro fjerner opptil 99% av alle bakterier og urenheter og er dermed et ekstremt allergivennlig valg. Store vanntanker sikrer du kan rengjøre opptil 60 kvadratmeter av gulvflaten før beholderen med skittent vann må tømmes og vannbeholderen fylles igjen.

Utvalgte fordeler med Philips AquaTrio Pro:
🔵 Lavt strømforbruk
🔵 Forsiktig rengjøring, som også er egnet for tregulv
🔵 Både støvsuging, gulvvask og tørking i én arbeidsflyt
🔵 Gulvvasken skjer hele tiden med rent vann
🔵 Stor kapasitet på 60 kvadratmeter per tank og tømming

I denne videoen kan du se hvordan AquaTrio Pro fungerer:

https://www.youtube.com/watch?v=UAeBuRmr9Iw

Guide til gulvrensere: Tips til rengjøring av forskjellige typer gulv

Glatte gulv er generelt kjennetegnet ved å være lettere å holde rene. Det finnes forskjellige gulvtyper som hver bør behandles med større eller mindre omtanke. Dette gjelder uansett om du bruker den enkle måten med en av gulvrenserne vi har omtalt her i guiden, eller velger en tradisjonell manuell rengjøring. Nedenfor gjennomgår vi kort de vanligste gulvtypene, og legger til kommentarer der dette er relevant.

Ubehandlet tregulv – den vanskeligste gulvtypen

ubehandlet tregulv

Ubehandlet tregulv er ikke så utbredt fordi de er ganske upraktiske og tungvint å vedlikeholde. På en annen side gir disse gulvene en varm atmosfære i rommet. Har du ubehandlet tregulv, vil det vanligvis være vanskelig å dra nytte av de ovennevnte gulvrenserne og damprengjøring er utelukket. Er gulvene litt glatte, kan du bruke robotrenserne eller den skånsomme AquaTrio Pro fra Philips, men det avhenger av treslaget.

Ellers kan du få mye hjelp i denne artikkelen fra nettmagasinet viivilla.no, hvor du finner tips for rengjøring av tregulv og hvilke rengjøringsmidler som anbefales.

Hvis det ubehandlede tregulvet blir fett, er det er ingen vei utenom et rengjøringsmiddel, som for eksempel universalrengjøringsmiddel.  Husk at rengjøringsmiddel har den motsatte effekten av såpe. Blir gulvet veldig skittent, er den eneste løsningen en grundig skuring, med en kraftig såpeblanding og stiv børste.

Lakkert tregulv og laminatgulv – unngå for mye vann

lakkert tregulv

Lakkert tregulv er mer robust enn ubehandlede tregulv, siden lakken beskytter mot både fukt og skitt. Damprenseren vil i noen tilfeller være litt hard på lakken. Her kan du eventuelt i samarbeid med en fagperson, vurdere om du kan bruke damprenseren på ditt gulv. Alle de øvrige gulvrenserne er til gjengjeld opplagte valg her. De behandler overflaten forsiktig, og bruker bare minimale mengder vann.

Hvis du må vaske gulvet manuelt, bør du være ekstra oppmerksom på at det bør spares på vannet. Eventuelle riper i lakken kan gi vannet tilgang til underliggende tre. Det kan gå veldig galt hvis vi snakker om laminat med et tynt lag av ekte tre, som er festet på spon eller MDF-plater. Hvis vannet trekker ned i dette materialet, kan gulvet bule opp og bli ødelagt.

Oljet tregulv – ganske robust ved rett vedlikehold

Et oljebehandlet tregulv krever en del vedlikehold, siden det må oljes og vaskes ofte med spesiell såpe. Til gjengjeld fremheves treets vakre strukturer og varme, og beskyttelsen er betydelig bedre enn på det ubehandlede tregulvet. Også vil her du kunne bruke de fleste gulvrensere, men unngå damprenseren.

Linoleum – et holdbart og robust naturmateriale

Linoleum gulv

Selv om linoleum er et naturlig materiale, er det svært robust. Nye linoleumsgulv kan også være overflatebehandlet med stoffer som ytterligere styrker og forsegler. I alle tilfeller kan du enkelt bruke både damprensere og alle andre typer gulvrensere uten risiko for å skade gulvet.

Hvis det er behov for å bruke såpe, enten du vasker for hånd eller med rensemaskin, bør du bruke vanlig universalrengjøringsmiddel. Såpe og andre natursåper anses normalt for å være de mildeste, men linoleum vil ikke ta imot de nærende ingrediensene slik at natursåpen bare vil etterlate et fettlag oppå linoleumen.

Klinker og fliser – robust og langvarig overflate

flise gulv

Fliser er blant de mest robuste overflatene, og her kan du trygt bruke alle typer gulvrensere. Ofte er det ikke skjøter mellom fliser eller klinker, og disse kan i enkelte tilfeller være litt av en utfordring hvis du er opptatt av hygiene. Her kan en damprenser være det beste valget hvis du vil helt til bunns, men AquaTrio Pro fra Philips er også ganske effektiv til å komme helt ned i sprekker. Til hverdagens enklere rengjøring, er også de nevnte gulvrenserne utmerket.

Vil du vite mer om gulvvask, kan du også lese denne utdypende artikkelen fra Plusstid, hvor det er flere tips og triks å hente.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse