GoPro 6 test og prissammenligning – Se ekspertenes vurdering

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over det nye actionkameraet GoPro 6, som er en ny versjon av den utrolig populære og nyskapende forgjengeren GoPro 5.

GoPro 6 er laget til forbrukere som ønsker å fange de unike øyeblikkene som kjennetegnes av bevegelse eller utrolige omgivelser, og samtidig få en meget høy kvalitet på opptakene.

Modellen har blitt testet av en rekke eksperter, som alle vurderer hva det er verdt å merke seg ved GoPro 6. Den er vurdert av tolv ulike ekspertkilder, som blant annet nettsidene wired.com, digitaltrends.com, digitalfoto.dk og cnet.com.

Vi gjennomgår ulike tester for å gi deg bedre oversikt over kameraets funksjoner, alternativer, brukervennlighet, fordeler og ulemper. I artikkelen linker vi også til ulike YouTube-videoer for å gi deg en bedre visuell oversikt.

I denne artikkelen finner du:
🔸
Introduksjon til GoPro 6
🔸 En gjennomgang av ekspertenes vurdering av GoPro 6
🔸 YouTube-videoer for bedre visuell oversikt

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Introduktion til GoPro 6

Hører du med til gruppen av videoentusiaster som har lidenskap for å filme og fange alle viktige øyeblikk, og som ikke vil gå på kompromiss med kvaliteten på det innspilte videomaterialet? Da vil GoPro 6 mest sannsynlig være et godt kjøp.

Hvis du videre er en fartsglad og eventyrlysten sjel som ønsker å forevige alle øyeblikk, uansett om du er i skiløypene i rasende fart, på vandring mellom jungler og fjell eller rett under havets blå overflate, så bør du se nærmere på GoPro 6.

GoPro 6 er nemlig et kamera som er laget for actionfylte reiser og opplevelser rundt omkring i hele verden.

Legg merke til at kameraet koster mye penger, men til gjengjeld får du et topp moderne kamera med den nyeste teknologien, som er laget for å gjøre kvaliteten på videoene utrolig bra og levende.gopro 6 test

GoPro 6 i korte trekk – funksjon og muligheter

GoPro 6 ser til forveksling ut som forgjengeren sin GoPro 5 og er utformet som en liten mørkegrå firkant med skjerm og linse. GoPro 6 er et lite og kompakt kamera, som kan puttes i lommen, og modellen veier bare 118 gram i seg selv. Siden GoPro 6 og GoPro 5 og 6 er så like, kan du også bruke det samme tilbehøret.

Det er derimot en del som skiller modellene innvendig, siden GoPro 6 har en GP1-chip prosessor. Modellen kan støtte 4K-opptak, noe som betyr at du kan ta 60 bilder per sekund med modellen. Når det er snakk om slow motion, kan du ta hele 240 bilder per sekund. Modellen er ytterligere utstyrt med en elektronisk bildestabilisator, som sikrer at rystelser minimeres og ikke forstyrrer filmingen.

gopro6-hero-black

Den høyeste videooppløsningen er på 3840 x 2160 og modellen har en bildeoppløsning på 12 Mp. Du kan filme i ulike moduser, inkludert nattvisning, og det er mulighet for å filme med time-lapse.

Hvis du vil bruke kameraet til å ta bilder, så kan du ta stillbilder i HDR og RAW.

GoPro 6 er utstyrt med en 2 tommers berøringsskjerm med flere ulike innstillinger og menyer. Hvis du har på deg hansker, kan du også styre modellen gjennom knapper, og hvis du ikke har tid til å trykke og berøre kameraet så har modellen også en integrert talestyring med tre mikrofoner. Talestyringen har tolv ulike og forhåndsinnstilte kommandoer. Denne funksjonen må slås på manuelt, men når det er gjort kan du både spille, deaktivere, slå på kameraet og mye mer med stemmen.

GoPro 6 kommer med et batteri som har en levetid på 1 time og 55 minutter. Modellen har også GPS, som kan holde styr på ulike data om tid og sted.

gopro 6 prissammenligningDu kan bruke modellen både for turgåing, løping, sykling, vintersport og vannsport. Hvis du er nødt til å dykke under overflaten, så er GoPro 6 også vanntett til ti meter uten bruk av ekstra beskyttelse.

For å få opptakene fra GoPro 6 over på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen, kan du laste ned GoPro-appen. Modellen kan kommunisere med andre enheter gjennom Bluetooth, WiFi, USB og HDMI. Overføring av data er tre ganger raskere enn tidligere.

GoPro 6 spesifikasjoner:
🎥 12 megapikselkamera med 30 bilder/sekund
🎬 4K60 og 1080p240
💦 Vanntett ned til ti meter uten kamerahus
🔊 WiFi og Bluetooth
👆Touch-display
📣 Talestyring
🎯 GPS måler høyde, distanse med meter

.
På land, til havs eller i luften? Hvis du vil se med egne øyne hva du kan bruke GoPro 6 til, så kan du se på denne YouTube-videoen fra GoPro selv. Videoen viser kameraets mange bruksområder:


Dette sier ekspertene om GoPro 6:

I denne delen vurderer vi hver av de tolv testene av GoPro 6, der eksperter fra ulike magasiner har testet GoPro 6 og gitt sin vurdering av kameraet.

Tomsguide.com 

Toms Guide Logo
⭐️ Vurdering: 9 av 10 stjerner

Den internasjonale teknologinettsiden Tomsguide.com kaller GoPro Hero 6 for det beste action-kameraet på markedet. I forhold til sin forgjenger kommenterer ekspertene fra Tomsguide.com at GoPro har gjort markante forbedringer ved GoPro Hero 6.

Mens utsiden ser nesten identisk ut som forgjengeren så har denne modellen en raskere GP1-prosessor på innsiden med et unikt chip-system. Det betyr at GoPro Hero 6 kan filme 4K-videoer som ifølge ekspertene er bedre enn forgjengerens. I tillegg til dette er det også lagt til en «Zoom-funksjon» hvor du har mulighet til å komme enda nærmere motivet kun ved å trykke på Zoom-knappen.

Perfekt til slow motion-filming 

gopro hero 6Hvis man er interessert i å filme i slow motion så er GoPro Hero 6 et godt valg ifølge ekspertene fra Tomsguide.com. De forklarer at slow motion-funksjonen er enda mer imponerende nå som det er mulig å filme med en oppløsning på 1080p og 240 fps, mens Hero 5 kun var i stand til å filme med 720p og 240 fps.

Tomsguide.com merker seg også den digitale billedstabiliseringen og kaller den et «imponerende trekk». Allerede ved Hero 5 var det fantastisk, men det er enda bedre på GoPro Hero 6. Hvis det er risting i videoen så forklarer ekspertene at det ikke er kameraets skyld. Billedstabiliseringen er nemlig fremragende – derfor vil du få et jevnt resultat uansett hva du filmer. Selve belysningen er heller ikke noe problem under opptak da kameraet filmer bra selv under mørkere forhold.

Bedre lyd med GoPro 6

Tomsguide.com merker seg også at GoPro Hero 6 er synlig forbedret når det kommer til videoopptak med lyd i forhold til de eldre generasjonene. Hos GoPro Hero 6 er bakgrunnslydene dempet litt slik at vind, passerende biler og andre lyder ikke er like fremtredende i opptaket. Tomsguide.com mener imidlertid at det er nødvendig med en ekstern mikrofon hvis du vil bruke lyden på opptakene dine med GoPro Hero 6.

Batterilevetiden halter fremdeles hos GoPro 

Når det kommer til batterilevetiden så er ikke Tomsguide.com like imponert. Denne er nemlig ikke forbedret i forhold til tidligere generasjoner, men batteriet holder likevel i ca. 1 time – noe som er veldig vanlig når det kommer til kameraer fra GoPro.

Ladetiden var ifølge ekspertene bedre enn forventet. Det tok ca. 3 timer å fullade kameraet via en laptop. Det vil imidlertid gå raskere å lade kameraet ved hjelp av en stikkontakt eller en desktop.

Avslutningsvis bemerker ekspertene fra Tomsguide.com at kameraets Wifi også er blitt oppgradert slik at du nå kan overføre filer enda raskere. Dette mener Tomsguide.com er «gode nyheter» da du sannsynligvis vil filme flere 4K-videoer som er større filer.

Les hele anmeldelsen her.

Her kan du se en presentasjonsvideo av GoPro Hero 6. Videoen er produsert av GoPro: 


Expertreviews.co.uk

expertreviews logo
⭐️ Vurdering: 4 av 5 stjerner

Det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk starter sin anmeldelse av GoPro Hero 6 med å kalle kameraet «et fremragende action-kamera med god billedkvalitet og billedstabilisering».

De legger imidlertid også merke til at prisen for kameraet er «temmelig høy» – derfor er dette noe man bør være oppmerksom på. De mener imidlertid at kameraet er verdt pengene da GoPro Hero 6 er det beste kameraet noensinne fra GoPro.

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk merker seg at de nye funksjonene består av evnen til å filme i 4K – samt en generelt forbedret stabilisering og marginalt bedre billedkvalitet.

Hvis du noensinne har sett eller holdt et GoPro Hero 5-kamera vil GoPro Hero 6 føles gjenkjennelig da de fysisk sett er identiske. GoPro Hero 6 har den samme rektangulære formen og den samme firkantede fremragende linsen på framsiden. 2 knapper er fremdeles plassert øverst til høyre, og i likhet med den forrige modellen er det også en 2-tommers touchskjerm på baksiden som kan brukes til å ramme bildene dine og endre innstillingene.

Expertreviews.co.uk bemerker imidlertid at dette betyr at alt tilbehøret fra GoPro Hero 5 også passer til Hero 6. Dette liker de veldig godt da man kan oppgradere kameraet sitt uten å måtte kjøpe masse nytt utstyr. GoPro Hero 6 er vanntett ned til 10 meter, noe som betyr at du ikke alltid trenger å holde kameraet unna vann.

Ny prosessor forbedrer kvaliteten

Ekspertene forklarer at den største nye funksjonen ved GoPro Hero 6 finnes på innsiden. Kameraet har nemlig fått en ny prosessor – kalt GP1 – og dette leverer en prestasjon som er 2 ganger bedre enn forgjengeren. Det er nå mulig å gjøre opptak i 4K.

Ifølge Expertreviews.co.uk er ikke dette den eneste forbedringen. Den andre store forbedringen er bedre billedstabilisering. Dette garanterer en ekstremt jevn og glatt stabilitet som kun er en fordel ved videoopptak. Ekspertene nevner at håndholdte opptak er veldig stabile – i tillegg til at det å gjøre opptak mens man går også er ganske stabilt grunnet billedstabiliseringsfunksjonen.

God anmeldelse av batteriet – men ta med en powerbank 

Expertreviews.co.uk beskriver batterilevetiden til GoPro Hero 6 som å være «ganske bra». Ved testing av kameraet kunne ekspertene ta videopptak i nesten 1 time med 4K med GPS og EIS aktivert før batteriet ga seg og måtte lades. Ekspertene skriver imidlertid at ladingen heldigvis ikke tar lang tid. De gjør forbrukerne oppmerksomme på at man må ta med seg noen ekstra batterier eller en powerbank dersom man har skal filme med kameraet en hel dag.

Alt i alt konkluderer Expertreviews.co.uk med at GoPro Hero 6 er et «fremragende kamera» da det kan brukes til mange ting. Det har alle funksjonene du trenger, men avslutningsvis nevner de at det ikke er stor forskjell på denne modellen i forhold til forgjengeren GoPro Hero 5. Derfor er ikke dette en nødvendig investering hvis man ikke vil kjøpe et dyrt kamera.

Les hele anmeldelsen her.

Hvis du vil se GoPro Hero 6 kameraets evner under vann når det brukes riktig så kan du ta en titt her når GoPro tar deg under armen og fridykker med tigerhaier:


M3.se 

m3
⭐️ Vurdering: 4.5 av 5 stjerner

Det svenske teknologimagasinet M3.se åpner med å forklare at GoPro Hero 6 har fått mange oppgraderinger i forhold til forgjengeren. Nå er det nemlig mulig å filme med 1080p og 240 bilder pr. sekund. Det er imidlertid ikke store forskjeller når det kommer til utseendet og designet av GoPro Hero 6 i forhold til de tidligere generasjonene av kameraet. M3.se bemerker at GoPro Hero 6 er vanntett ned til 10 meter – noe de er imponerte over.

Ekspertene fra M3.se nevner også at GoPro Hero 6 er et «robust kamera» som er brukervennlig. Det er enkelt å håndtere både når det kommer til opptak og de ulike innstillingene da dette fungerer via knappene eller touchskjermen. M3.se er igjen imponerte over hvordan GoPro klarer å utnytte den lille skjermen til å kontrollere så mange forskjellige innstillinger og justeringer.

4K-opptak med 60 bilder pr. sekund 

Med GoPro Hero 6 er det mulig å filme med 4K-oppløsning med 60 bilder pr. sekund. Dette muliggjør «gode slow motion-effekter» ifølge M3.se. Hvis du heller velger 1080p-oppløsningen forklarer M3.se at du har mulighet til å ta opptak med opptil 240 fps, noe som gir deg en «ekstrem slow motion».

Ekspertene fra M3.se legger også merke til at billedstabiliseringen er enda bedre med dette kameraet da det gir et «godt og stabilt resultat». De er imponerte over billedkvaliteten på GoPro Hero 6 da alle bildene er «kontrastrike med gode detaljer». Kameraet tilbyr mange manuelle innstillinger både når det kommer til videoer og stillbilder.

Begeistret for stemmekontrollen 

M3.se mener at stemmekontrollen på kameraet er «en liten men artig funksjon». Med kommandoen «GoPro – start opptak» er det mulig å starte et videoopptak med kameraet. Ellers er det også mulig å kontrollere denne funksjonen ved hjelp av appen hvis man er koblet til Wifi. Hvis du har slått på skjermen vil det som regel påvirke batterilevetiden betraktelig.

Under optimale forhold – det vil si med alt deaktivert – er det ifølge M3.se mulig å bruke kameraet i ca. 1,5 timer med 4K-opptak. Batteriets levetid forkortes imidlertid raskt hvis du slår på skjermen – derfor er det alltid en god idé å ta med et ekstra batteri eller en powerbank.

Ekspertene fra M3 avslutter anmeldelsen med å forklare at GoPro Hero 6 kombinerer fantastiske bilder med smarte funksjoner. I tillegg er det en enkel brukerflate samt massevis av tilbehør til mye forskjellig bruk. Selv om prisen er høy er modellen ifølge M3.se utvilsomt «kongen blant action-kameraer akkurat nå».

Les hele anmeldelsen her.

Her kan du se hvordan man kan bruke GoPro Hero 6 kameraet til å forevige sine spesielle øyeblikk:


Alphr.com

Alphr
⭐️ Vurdering: 4 av 5 stjerner 
 

Den internasjonale internettportalen Alphr.com sin første kommentar til GoPro Hero 6 er at det er «et fantastisk action-kamera, men det er imidlertid veldig dyrt». Ekspertene fra Alphr.com legger først og fremst merke til kameraets vannresistens da det er vanntett ned til 10 meter – noe de mener at svært få moderne Smarttelefoner eller kameraer er i dag.

Alphr.com kommenterer deretter designet og utseendet til GoPro Hero 6. Dette mener de ikke er bemerkelsesverdig annerledes enn forgjengeren da de har nøyaktig de samme proporsjonene. Så hvorfor skal forbrukerne investere i dette kameraet? Til dette forklarer Alphr.com at det er på grunn av kameraets videoformater og billedkvalitet. Hero 6 kan nemlig ta videoopptak i 4K i 60 fps – i stedet for 30 fps som var begrensningen for GoPro Hero 5. Dette skyldes kameraets nye og kraftigere GP1-prosessor. Ifølge Alphr.com er ikke dette alt – den andre store forbedringen er at opptak med Hero 6 er kodet med det nye videokomprimeringsformatet HEVC H.265.

God billedstabilisering 

God billedstabilisering En ting du bør være oppmerksom på er at du ikke kan bruke GoPro Hero 6 billedstabilisering i 4K 60 fps-innstilling. Den gode nyheten er at du kan bruke billedstabiliseringen i 4K 30fps-innstilling, noe man ikke kan gjøre med Hero 5. Alphr.com er veldig imponerte over billedstabiliseringen og kaller den både «fremragende» og «fantastisk» da den er effektiv når det kommer til utjevningen av håndholdte bilder.

Enkel å bruke, men appen er skuffende

Ekspertene fra Alphr.com er veldig imponerte over brukervennligheten ved GoPro Hero 6. Det er nemlig mulig å gjøre stort sett alt med den 2-tommers touchskjermen på baksiden av kameraet som ekspertene mener er «veldig brukbar». Her kan du finne de forskjellige innstillingene, funksjonene og avspillingsmulighetene. Ekspertene slet aldri med å finne det de trengte, hvordan de skulle starte et videoopptak eller ta et bilde – da hele designet av skjermen og mulighetene var fremragende. Alphr.com er imidlertid ikke imponerte over GoPro-appen som de ikke synes er spesielt smart eller brukervennlig.

Forbedret billedkvalitet 

Billedkvaliteten er ifølge ekspertene fra Aplhpr.com en av de beste elementene ved GoPro Hero 6. Billedkvaliteten er «fremragende» bådetil video og stillbilder – selv om bildene er ubehandlet. 60 fps-innstillingen er fantastisk til actionbilder som reduserer uklarhet selv under raske scener. Til tross for HEVC-komprimeringen som drastisk reduserer filstørrelsene er kvaliteten fremdeles fantastisk. I dårliglys eller mørke mener Alphr.com at du bør være oppmerksom på at dette kameraet ikke er det beste. De mener likevel at GoPro Hero 6 er det beste action-kameraet på markedet når det kommer til billedkvalitet.

Ekspertene fra Alphr.com avslutter sin anmeldelse med å gien god anbefaling til GoPro Hero 6, som du bør kjøpe hvis du trenger et action-kamera som er det beste på markedet. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det er mulig å kjøpe et nesten like bra kamera som er mye billigere – derfor skal man virkelig ha bruk for de ekstra og forbedrede funksjonene før man investerer i GoPro Hero 6.

Les hele anmeldelsen her.


 Chip.de

chip.de
⭐️ Vurdering: “Sehr gut” hos Chip.de

Det tyske nettmagasinet Chip.dk har også prøvd GoPro 6 og kaller dette actionkameraet for “Kongen på tronen”. Hvis du har penger (modellen er ikke billig), så vil GoPro 6-kameraet være et drømmekamera for actioneventyreren som ønsker å filme opplevelsene.

Chip.de legger merke til at den har bedre bildekvalitet sammenlignet med tidligere modeller, noe som er utrolig bra. Ekspertene kaller bildekvaliteten for “førsteklasses”, siden modellen oppdager bilder i skarpe oppløsning med 60 bilder per sekund – og i slow motion er det snakk om 240 bilder per sekund. Dette er veldig, veldig høye tall.

Vil du se hva GoPro 6 kan få til i storslått natur, så kan du se på denne YouTube-videoen, hvor slow motion-opptakene demonstreres på New Zealand:

Chip.de har vurdert GoPro 6 på flere parametere, og det første er selvfølgelig bildekvaliteten, som får en score på 93,2 prosent. Deretter kommer utstyret og brukervennligheten, som får 100 prosent, og batterilevetiden på 77,6 prosent.

Den litt lavere, men fortsatt gode scoren til batteriet er fordi batterilevetiden på knapt to timer ikke overholdes helt. Ifølge Chip.de sin test kan GoPro 6 kan filme i cirka 70 minutter, noe som fortsatt er bra.

Chip.de er fornøyd med at modellen har forbedret dataoverføring og raskere WiFi, noe som tidligere har vært problematisk. Dette betyr at modellen nå kan overføre enda lengre opptak på kortere tid. Du kan selv overføre bildene live.

GoPro 6 sin talestyring og vanntetthet uten ekstra beskyttelse er også aspekter som chip.de er fornøyd med. De skriver at hvis du allerede kjenner til GoPro sine betjeningssystemer, så er betjeningen lett tilgjengelig på den to tommers store berøringsskjermen.

Hvis du er ny vil det ta litt tid å venne seg til systemet. Les hele anmeldelsen her.


Techradar.com

techradar

⭐️ Vurdering: 4,5 av 5 stjerner

Den internasjonale teknologisiden techradar.com kaller GoPro 6 for det mektigste actionkameraet noensinne, og mener det er mange fordeler med kameraet. Modellens forbedringer i forhold til tidligere modeller er betydelig, og teller blant annet et nytt og unikt chip-system kalt GP1 prosessor, som gjør at GoPro 6 kan ta 4K-videoopptak som er dobbelt så bra som hos forgjengeren GoPro 5.

Dette betyr at bildene blir mye bedre og har en bedre overgang mellom hverandre med høyere skarphet.

Hvis du vil gjøre slow motion-opptak, så er GoPro 6 også det rette valget ifølge techradar.com. Hvis du er en ekte videoentusiast, så vil denne funksjonen alene være nok til å investere i kameraet, siden du får svært forbedret stabilitet, dynamisk rekkevidde og bedre bilder under dårlige lysforhold.gopro-hero-6-kamera

Techradar.com fremhever også modellens betjening gjennom berøringsskjermen. Denne fungerer veldig bra og gjør modellen veldig responsiv. Hvis det er for vanskelig å betjene GoPro 6 med fingrene, så er techradar.com også glade for modellens talestyring, som kan slås på manuelt. Det er enkelt å aktivere den og gi den enkle kommandoer sette i gang kameraet.

Det er tolv talekommandoer som dekker omtrent alt du trenger. Som en ekstra bra funksjon, kan du selv slå av GoPro 6 med stemmen. Modellen kommer da i søvnmodus, som gjør at det bruker mindre strøm, inntil du slår på kameraet igjen. Dette kan du også gjøre gjennom stemmen. Hvis du ikke gjør noe, vil GoPro 6 slå seg av helt etter åtte timer.

Techradar.com nevner også noen andre fordeler med GoPro 6, som innebærer en vanntett kropp, som faktisk er vanntett, og en klart forbedret WiFi-forbindelse og hastighet.

Men du må betale for god bildekvalitet, mange funksjoner og spesifikasjoner på GoPro 6, siden modellen er et svært dyrt kamera. Les hele anmeldelsen her.


Ekstra Bladet

ekstra-bladet
⭐️ Vurdering: 5 av 6 stjerner

Eksperter fra den danske avisen Ekstra Bladet testet GoPro 6 sammen med forgjengeren GoPro 5 for å finne ut om den nye versjonen er mye bedre enn den forrige versjonen.

Ekstra Bladet har sammenlignet modellene på parametere bildestabilisering, lydkvalitet, bildekvalitet og funksjoner. De konkluderer med at konkurransen er tett, men GoPro 6 blir kåret som vinner.

Det skjer med begrunnelse om at GoPro 6 er en del dyrere enn forgjengeren, men på den annen side, har flere av kameraets aspekter blitt betydelig forbedret. De danske ekspertene merker seg spesielt bildekvaliteten og funksjonaliteten hvor GoPro 6 stråler.

Bildekvaliteten på GoPro 6 er betydelig forbedret, siden modellen virkelig er god til å vise bildene riktig og raskt bytter mellom lyse og mørke scener. Dette gir også langt bedre opptak.

gopro6-outdoor

Billede taget med GoPro 6

Spesifikasjonene på GoPro 6 imponerer også, siden du kan ta opp i høyere kvalitet med for eksempel 4K, som har 60 bilder per sekund og slow motion 1080p med 240 bilder per sekund.

Bildestabilisering er viktig på et godt actionkamera, og det har GoPro 6. Ifølge Ekstra Bladet er den enormt forbedret i forhold til forgjengeren. GoPro 6 er vanntett, noe som er et stort pluss, men på den annen side halter lyden litt på modellen.

De danske ekspertene mener at du bør ta opp lyden på en ekstern mikrofon i stedet, hvis lyden er viktig for deg og du vil bruke opptakene til for eksempel en blogg.

Ekstra Bladet kommenterer til slutt at GoPro 6 fungerer gjennom en touchmeny. Betjeningen er mye raskere på GoPro 6, men det må også nevnes at det kan være litt vanskelig å sortere gjennom de mange alternativene som er tilgjengelige på GoPro 6. Dette kan kreve litt tilvenning. Les hele anmeldelsen her.


Engadget.com

engadget_logo
⭐️ Vurdering: 4,5 av 5 stjerner

Eksperter fra den store teknologisiden engadget.com synes ikke umiddelbart at GoPro 6 ser annerledes ut enn forgjengeren GoPro 5. Faktisk er modellene så identiske at du knapt kan se forskjell på de to modellene. Men etter noen minutters bruk, er det klart for ekspertene at GoPro 6 virkelig er ulik forgjengeren.

GoPro 6 tilbyr betydelige forbedringer når det gjelder flere forskjellige aspekter. Det gjelder hovedsakelig bildestabilisering, slow motion og bildekvalitet.

Eksperter mener at vurderingen av kameraet til slutt står eller faller på bildekvaliteten, for uten god bildekvalitet er alle funksjoner og spesifikasjoner likegyldig. Heldigvis for GoPro 6 er det spesielt bildekvaliteten som imponerer. Dette skjer delvis på grunn av den nye GP1-chipen.

Ekspertene forteller at man kan se forskjellen umiddelbart, siden bildene er synlig skarpere. Du kan for eksempel se at bladene på trærne har langt flere teksturer når du tar naturvideoer.

Tidligere var det egen stødig hånd eller plasseringen av et objekt som sørget for et stabilt bilde eller video.

GoPro 6 gir elektronisk bildestabilisering, slik at overgangen mellom bildene blir rolige og glidende i stedet for hakkete. Det resulterer i mye bedre videokvalitet, samt mer naturlige bilder. Dette er en stor fordel hvis du ønsker å filme sterke bevegelser, for eksempel fotturer, løp eller skateboarding. Hvis du gjør opptak i slow motion, vil du også få glede av de mange alternativene innen denne formen for opptak.

Teknologisiden engadget.com finner ikke mange ulemper med GoPro 6. Prisen er litt høy og ekspertene hadde foretrukket et nytt design i forhold til forgjengeren.

Vil du vite mer om engadget .com sin gjennomgang av GoPro 6, så du kan se det hele visuelt på denne YouTube-videoen. Les hele anmeldelsen her.


Wired.com

wired
⭐️ Vurdering: 8 av 10 stjerner

Det amerikanske teknologimagasinet wired.com sin første kommentar om GoPro 6 er at hvis du er entusiastisk i forhold til slow motion-opptak og bra 4K, så er modellen et veldig godt valg.

Det legges positiv vekt på at modellens kompakte og lille design, noe som gjør det enkelt å ta med seg GoPro 6 ut og filme. Du trenger ikke GoPro 6 for å ta gode opptak utenfor, men hvis du bryr deg om video-nerderi, så tilbyr dette kraftige kameraet mange opplevelser.GoPro-Snorkeler

Gjennom den nye prosessor-chipen GPI forbedres bildekvaliteten betydelig. Det har kanskje ikke så stor betydning for en gjennomsnittlig hobbyfotograf, men hvis du er en profesjonell eller semi-profesjonell videoskaper, så er forskjellen svært stor.

Høy oppløsning og myk overgang mellom bildene gir virkelig gode videoopptak, og det gjelder også opptak i slow motion.  240 bilder per sekund gir mulighet til å se alle detaljene, og vil passe veldig bra til for eksempel sportsopptak, der du kan se alle detaljene. I denne forbindelse nevner wired.com at du også bør ha en moderne og kraftig datamaskin, hvis opptakene fra GoPro 6 skal kunne ses på sitt beste.

Wired.com bemerker bare noen problemer ved filming, og det gjelder videoopptak i dårlig lys. Denne funksjonen er fortsatt bedre enn hos tidligere kameraer, men du kan fortsatt oppleve litt “støy” på opptakene. Dette kan imidlertid redigeres bort i de aller fleste tilfellene.

Batterilevetiden er et annet aspekt hvor ekspertene fra wired.com ikke er imponert. Du bør derfor investere i et ekstra batteri, siden batteriet på GoPro 6 også tappes raskt når kameraet bare ligger aktivert i lommen.

Wired.com konkluderer med at GoPro 6 trolig vil være litt for dyrt hvis du ønsker å investere i ditt første actionkamera. Men hvis du har erfaring innen feltet og ønsker det beste av det beste, så vil GoPro 6 være et godt valg til tross for prisen. Les hele anmeldelsen her.


Tek.no

tek.no
⭐️ Vurdering: 9 av 10 stjerner

Det første ekspertene fra den norske teknologi- og forbrukersiden legger merke til med GoPro 6, er at modellen er forvirrende lik GoPro 5, men som en bonus, betyr det også at de to modellene kan bruke det samme tilleggsutstyret.

De norske ekspertene var ikke så imponert over bildekvaliteten på forgjengeren GoPro 5, samt noen andre av modellens funksjoner. Derfor starter tek.no i det små på papiret, hvor det kan sees at GoPro 6 har fått flere løft. Dette gjelder spesielt bildefrekvensen og bildekvaliteten. Dette testes også i praksis og det konkluderes med at GoPro 6 virkelig er langt bedre enn alle andre konkurrentene på markedet.

Begrunnelsen er at bildets skarphet er enda bedre. Når det filmes i rolige omgivelser, så fremstår bildene skarpere og eksponeringen blir bedre. Når det filmes med mer bevegelse i bildet, blir kontrasten enda klarere hos GoPro 6, siden modellen leverer mye skarpere bilder og bedre stabilitet.

Det er mange mindre funksjoner på GoPro 6, som kan være både underholdende og morsomme. Tek.no legger også merke til GPS-systemet, som lar deg registrere både hastighet, distanse, høyde, kompass og G-force.

Ekspertene er også glade for modellens betjening, som har blitt mye mer håndterlig siden forgjengerne fra GoPro. Det er ikke lenger uoversiktlige listemenyer med tung navigasjon. Det er erstattet med god oversikt og en enkel touch-berøringsskjerm.

Men ekspertene kritiserer modellen blant annet når det gjelder touchskjermen, fordi du ikke kan bruke den med hansker på. Det gjør det nødvendig å bruke gammeldagse knapper i stedet.

I tillegg konkluderer tek.no med at prisen på GoPro 6 er litt for høy i forhold til hva kameraet kan. Det endrer derimot ikke det faktum at dette er et svært nyttig kamera med gode funksjoner og utmerket bildekvalitet.

Som nevnt av ekspertene fra tek.no, så er det ikke til å komme utenom at GoPro 6 og dens forgjenger GoPro 5 har mange av de samme egenskapene og har flere av de samme funksjonene.

Vil du se forskjellen med egne øyne, så se på denne YouTube-videoen hvor ulikhetene demonstreres. Les hele anmeldelsen her.


Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk
⭐️ Vurdering: 4 av 5 stjerner

Det første den engelske teknologisiden techadvisor.co.uk legger merke til ved GoPro 6, er modellen sin forbedrede og imponerende bildekvalitet, talestyring og vanntetthet.

GoPro 6 ser til forvirring ut som forgjengeren sin GoPro 5, og som med så mange andre testkilder sammenlignes de to modellene med hverandre. Techadvisor.co.uk bemerker at GoPro 5 var et meget nyskapende og banebrytende kamera med både vanntetthet, bedre bildekvalitet, samt økt videostabilisering.

Men ifølge de engelske ekspertene kan GoPro 6 bare gjøre det litt bedre. Som en bonus gjør de to modellenes likhet til at tilbehøret til GoPro 5 også kan brukes til GoPro 6. Det gjør modellen litt billigere i drift, siden prisen ellers er høy.

Modellen er vanntett ned til ti meter, og hvis du bare utfører mer overfladiske dykkeopptak, så behøver ikke modellen ytterligere vannbeskyttelse. Det er imponerende og gjør det enkelt å ta kameraet med overalt.

GoPro-dykker

Ifølge ekspertene er bildekvalitet og stabilitet GoPro 6 sitt mest attraktive aspekt, og med dobbelt så god kvalitet i forhold til forgjengeren, så er dette også imponerende.

Siden modellen arbeider med tre akser i stedet for to når det gjelder stabilitet vil opptakene bli mer glidende, for eksempel hvis du filmer når du går opp og ned. GoPro 6 er både god til både dag- og kveldsopptak, men hvis du vil se hvordan GoPro 6 virkelig kommer til sin rett, så bør du filme i omgivelser med rikelig lys.

Hvis du trenger å filme i slow motion, noe som er ideelt for idrettsutøvere, så får du med GoPro 6 et svært detaljert slow motion- videoopptak.

Der hvor de fleste eksperter er mest opptatt av GoPro 6 sine evner innen videoopptak, så bemerker de engelske ekspertene at bildene har blitt bedre. Blant annet kan du angi opptil ti sekunders long exposures (bilder med lang eksponering) for nattbilder. Les hele anmeldelsen her.


Pcmag.com

PCMag
⭐️ Vurdering: ”Excellent” hos Pcmag.com

Datamagasinet pcmag.com skriver i sin gjennomgang av GoPro 6 at modellen hovedsakelig er en oppgradering av forgjengeren GoPro 5, siden de to modellene har ganske likt utseende og er nesten identiske å se på.

Pcmag.com nevner at GoPro 6 er et veldig dyrt kamera, men på den annen side er oppgraderingen i forhold til GoPro 5 så merkbar at det er verdt de ekstra pengene. Pcmag.com nevner i denne sammenheng at GoPro 6 er det beste actionkameraet de har testet.

Bildekvaliteten er blant aspektene hvor GoPro 6 har en klar oppgradering ifølge pcmag.com, og denne oppgraderingen har mye bedre stabilitet, samt et langt høyere antall bilder per sekund. Dette alene forbedrer modellens kvalitet betydelig, siden videoopptakene blir langt mer flytende og uten hakking.GO-PRO-HERO-BLACK-6

Innspillingskvaliteten på slow motion-opptak har også fått et solid kvalitetsløft, slik at du kan se disse opptakene helt tett på og i god og profesjonell kvalitet.

Pcmag.com er også glade for GoPro 6 sin kompakthet, og selv om touchskjermen er liten, er den brukervennlig og kun på to tommer.

Lyset fra skjermen er skarpt og det er lett å se innholdet fra flere vinkler, samt at touch-funksjonen fungerer veldig fint. Hvis du ikke ønsker ikke å bruke manuell betjening, så fremhever pcmag.com at du kan bruke talestyringen på GoPro 6 til å betjene kameraet.

Når det gjelder tilkoblinger, så har GoPro 6 sin trådløse forbindelse blitt forbedret. Modellen fungerer både med Bluetooth og WiFi og kan kommunisere med både iOS og Android-telefoner gjennom en app. GoPro 6 har også GPS-funksjon, slik at du alltid kan se riktig klokkeslett og legge til opptakssted. Les hele anmeldelsen her.


Digitaltrends.com

Digital trends
⭐️ Vurdering: 4 av 5 stjerner

Teknologisiden digitaltrends.com har også testet actionkamera GoPro 6 og kaller modellen for den beste på markedet. Det legges spesielt vekt på oppgraderingen i forhold til forgjengeren GoPro 5, som både særegen og brukbar.

Om du skal betale den høye prisen for GoPro 6 koster, er et spørsmål om smak og behov. Digitaltrends.com mener at du bør se på om du virkelig har bruk for alle funksjonene og den ekstra høye bildekvaliteten som GoPro 6 tilbyr. Hvis du for eksempel er en semiprofesjonell idrettsutøver eller en ekte bilde-/videogeek som trenger eksepsjonelt høy bildekvalitet, så kommer du ikke utenom at GoPro 6 er det beste du kan kjøpe for penger. Hvis du ikke har fullt så høye krav, så kan du nøye deg med forgjengeren GoPro 5, som nå har falt i pris.

GoPro 6 bringer udiskutabelt mange nye kvaliteter og funksjoner frem i lyset, med en helt unik og fantastisk bildekvalitet, der modellen støtter 4K og dermed tar opp mange bilder per sekund. Det er også en imponerende bildestabilitet, dynamisk rekkevidde og klare farger, som gir ekstra gode opptak.

GoPro 6 er en investering i fremtiden, siden kvalitet og robusthet er høy og du kan bruke dette kameraet i mange år fremover.

Vil du se GoPro 6 i aksjon med 4K, så se på denne YouTube-videoen fra Bali, hvor farger og bildekvalitet kommer tydelig frem:

I tillegg til kvaliteten på opptakene fremhever digitaltrends.com også modellens vanntetthet uten noen ekstra beskyttelse, samt den innebygde touchskjermen, som fungerer uten problemer. Hvis du kjenner til GoPro fra tidligere, så det er veldig lett å komme i gang.

Digitaltrends.com nevner imidlertid at du bør være klar over at det kreves en kraftig datamaskin, hvis du ønsker å få maksimalt ut av redigeringen med GoPro 6 sine videoopptak. Les hele anmeldelsen her.


Digitalfoto.dk

digitalfoto.dk logo
⭐️ Anbefalt av Digitalfoto.dk

Den danske fotosiden Digitalfoto.dk deltok på GoPro sin pressekonferanse for lanseringen av modellen GoPro 6. Deretter testet de danske ekspertene den nye modellen. Forventningene var høye og de danske ekspertene var imponert over modellen allerede ved første prøve.

Dette gjelder spesielt for antall bilder per sekund, siden modellen kan filme opptil 240 bilder per sekund. Dette er en dobling i forhold til tidligere og kan gjøres på grunn av den nye og kraftigere bildechipen PG1.

Siden bildefrekvensen på GoPro 6 er så høy som den er, så er dette kameraet spesielt egnet hvis du vil gjøre ekstreme slow motion-opptak, siden det gir mange bilder per sekund og en bedre og mer flytende bildekvalitet.

Digitalfoto.com sin testing av GoPro 6 viste også at modellen er spesielt bra å skaffe seg, hvis du er opptatt av videodelen. Ifølge de danske ekspertene minner de vanlige bildene om de du tar med et bra smarttelefon-kamera. Oppløsningen for levende bilder har med den imponerende 4K, med en bildefrekvens på 60.

Under opptak var det spesielt rask dynamikk, siden kameraet raskt kan bytte mellom lyse og mørke områder. Dette imponerte ekspertene, i tillegg til de mange detaljene som kameraet kommer med, også helt i ytre områder.

gopro-ski

En av GoPro 6 sine kule funksjoner er talestyring. Det er delte meninger om talestyringen er god og sensitiv nok, spesielt i støyende omgivelser.  De danske ekspertene har derfor testet funksjonen og konkluderer med at den fungerer helt fint. Kameraet vil adlyde bare ved at du sier en kommando. Les hele anmeldelsen her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
⭐️ Vurdering: 9 av 10 stjerner

En av verdens største testsider, trustedreviews.com, mener at GoPro 6 er et noe dyrt actionkamera, men hvis du ønsker markedets aller beste modell, så bør du fortsatt investere i GoPro 6. Ekspertene kaller modellen for en videreutvikling av en allerede vinnende formel – med henvisning til forgjengeren GoPro 5.

Som de fleste andre testkilder er trustedreviews.com, først og fremst imponert over den forbedrede bildekvaliteten, som kommer med en spesialdesignet GP1-chip. Den gjør at du nå kan ta bilder med mye høyere oppløsning og ta langt flere bilder per sekund. Prestasjonen blir faktisk to ganger så bra sammenlignet med forgjengeren GoPro 5.

Blant de mange andre forbedringene på GoPro 6 er spesielt touchskjermen verdt på å legge merke til, ifølge trustedreviews.com. Visningskvaliteten er blitt bedre og fargene lysere, mens touch-responderingen er veldig forbedret. Modellen vil nå registrere den minste berøring.

Ekspertene vurderer også stemmestyringen, som i teorien er en veldig god idé. Imidlertid kan det være vanskelig å få det til å fungere hvis du er på steder med mye bakgrunnsstøy, som for eksempel der hvor det er mye vind.

Videre bemerker ekspertene de nettbaserte funksjonene. Det inkluderer den tilhørende GoPro-appen som vet når det er nye opptak på kameraet og automatisk laster det ned. WiFi-tilkoblingen har også blitt forbedret, noe som betyr at du kan overføre filer raskere. Legg derimot merke til at slike overføringer sliter på batteriet.

Ifølge trustedreviews.com er det totalt sett bare fordeler med GoPro 6. Hvis det skal nevnes noen ulemper, er det igjen prisen og den noe uhåndterlige talestyringen, samt at kameraet til tider kan være veldig varmt. Les hele anmeldelsen her.


Cnet.com

cnet logo
⭐️ Vurdering: 4,5 av 5 stjerner

Ekspertene fra den amerikanske teknologisiden cnet.com kaller GoPro 6 for et “episk lite kamera”. Modellen vurderes ut ifra fire ulike aspekter, som inkluderer design, funksjonalitet, ytelse og bildekvalitet, der skalaen går fra 0-10.

GoPro 6 scorer høyt på alle parametere med 9 i både design, funksjon og ytelse, samt 8 i bildekvalitet. Dette er en veldig høy score og ekspertene er veldig imponert over GoPro 6.

Ekspertene legger umiddelbart merke til at utseendet på GoPro 6 ikke avviker fra forgjengeren GoPro 5. Mange av funksjonene er de samme, og det inkluderer blant annet vanntetthet ned til ti meter, innganger, kontrollpanel, betjening og batteri.

Alle disse aspektene var også veldig bra hos forgjengeren, men ekspertene ser raskt at det er mer i GoPro 6 enn hva øynene kan se. På den annen side må du betale mye penger for å få den nyeste teknologien på GoPro 6.

Det er spesielt GoPro 6 sin nyskapende elektroniske bildestabilisering ekspertene fremhever som en stor fordel på GoPro 6. Når du beveger deg er det uunngåelig å ikke riste på kameraet, men GoPro 6 sin bildestabilisering motvirker rystelsene fra vibrasjonene. Ifølge ekspertene er det fortsatt en god idé med en holder til kameraet, om du skal gjøre store utfoldelser.

I tillegg fremheves bildekvaliteten på GoPro 6, siden den nye GP1-chipen gjør at du kan ta flere bilder per sekund. Det gir bedre bilder og mer jevne overganger mellom bildene.

Fargene er også klarere og bildene skarpere. Legg imidlertid merke til at den nye teknologien i kameraet også krever en kraftig datamaskin.

I tillegg legger Cnet.com vekt på GoPro 6 sine forbedrede forhold for mobiltelefon, nettbrett og datamaskin. GoPro har hatt fokus på å lage mobile apper, som gjør det enklere å redigere og dele videoopptak med mobiltelefonen. GP1-chipen gir mer makt til å overføre, slik at hele overførings-prosessen går raskere. GoPro 6 har derfor raskere WiFi enn tidligere.

Cnet.com finner heller ikke mange problemer eller svakheter med GoPro 6. I likhet med andre testkilder nevner de også den høye prisen og batterilevetiden, som tappes raskt når du bruker de mange ekstrafunksjonene. Les hele anmeldelsen her.


Samlet konklusjon ⭐️

Tidligere har vi vi gjennomgått hva ekspertene fra tolv ulike testkilder sier om actionkameraet GoPro 6.

Det er mye de samme aspektene som fremheves, og her er det spesielt snakk om den forbedrede bildekvaliteten på GoPro 6, i forhold til forgjengeren GoPro 5. De to modellene ligner hverandre til forvirring på utsiden, men bildestabilisering gir nå langt bedre og mer rolige opptak. Slow motion-opptakene blir også helt utrolig bra.

I tillegg fremheves en rekke mindre funksjoner, som skaper et komplett produkt. Her er det blant annet snakk om vanntettheten ned til ti meter, en god touchskjerm med talestyring, samt en forbedret WiFi-tilkobling.

hero-6-goproEkspertene finner stort sett ingen ulemper med GoPro 6, bortsett fra en ting som alle er enige om: prisen. GoPro 6 er nemlig et meget dyrt kamera.

I tillegg er noen av ekspertene litt misfornøyd med batterilevetiden, og det er nødvendig med en svært kraftig datamaskin, hvis du skal få maksimalt ut av videoene.

Hvis du ønsker å sammenligne GoPro 6 med GoPro 5, så kan du med fordel lese artikkelen vår om GoPro 5. I denne artikkelen sammenligner vi også en lang rekke eksperttester, slik at du kan få fullt overblikk over hva ekspertene mener om kameraet

Andre kameraer for ditt eventyr

For eventyrlystne som liker å kjøre bil eller båt, kan det være interessant å sjekke ut ryggekamera. Ryggekamera gir en ekstra trygghet når du skal rygge, da det gir deg et bedre overblikk over området bak bilen eller båten. Sammen med GoPro 6, kan ryggekamera hjelpe deg å dokumentere de spennende øyeblikkene på veien


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvem har testet GoPro Hero 6?

Tomsguide.com, Expertreviews.co.uk, M3.se, Alphr.com, Chip.de, Techradar.com, Ekstra Bladet, Engadget.com, Wired.com, Tek.no, Techadvisor.co.uk, Pcmag.com, Digitaltrends.com, Digitalfoto.dk, Trustedreviews.com og Cnet.com

🤓 Hvordan er GoPro Hero 6 blitt testet?

GoPro Hero 6 er blitt vurdert ut ifra kameraets tekniske spesifikasjoner, batteritid, innebygde funksjoner og brukervennlighet.

🤔 Hva er fordelene ved et GoPro kamera?

GoPro kameraer er for de fleste mennesker essensen av action-kamera. De kan ligge i lommen, lage knivskarpe videoer, er vanntette og kan tåle en relativt hard behandling. Ønsker du deg et kamera som du alltid kan ha med deg på farten, klar til å dokumentere store og små opplevelser, er GoPro et opplagt valg for deg.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere