Garmin Vivofit 3 Test – Se de beste tilbudene på Vivofit 3

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Her får du en oversikt over den smarte aktivitetsklokken Vivofit 3 fra Garmin. I denne testen ser vi på hvilke funksjoner klokken fra Garmin har å tilby og hva ekspertene mener om klokken. Vi ser også nærmere på når klokken vil være et godt valg.

Denne Garmin Vivofit 3 testen inneholder:

🔸 En gjennomgang av klokkens funksjoner og alternativer.
🔸 En guide for å komme i gang med klokken.
🔸 En gjennomgang av hvordan Garmin Vivofit 3 klarer seg i diverse tester.
🔸 Råd for å optimalisere aktvitetsnivået i hverdagen.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter selv, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over hvordan Garmin Vivofit 3 klarer seg i tester på nettet.


garmin vivofit 3

.
Det er godt både for vår fysiske og psykisk helse å være i nok aktivitet i hverdagen. Men det kan være en utfordring å prioritere det i en hektisk hverdag. Hvis du har problemer med å lage en oversikt over hvor mye du rører på deg i løpet av dagen, så kan en aktivitetsklokke være til god hjelp og motivasjon for å røre deg nok i hverdagen.

Nedenfor ser vi på hvordan Garmin Vivofit 3 fungerer og hva du kan bruke funksjonene til. Vi gjennomgår også en rekke tester og vurderinger i forhold til hvordan Garmin Vivofit 3 fungerer i praksis. Til slutt gir vi deg noen tips om hvordan du kan optimalisere aktivitetsnivået i en travel hverdag.

Garmin Vivofit 3 – perfekt for å måle din daglige aktivitet

Det anbefales at et voksent menneske flytter på seg minst 30 minutter om dagen, i moderat til høy intensitet. Det anbefales også at du går 10 000 skritt om dagen. Disse anbefalingene er med på å forhindre livsstilssykdommer som diabetes, hjerte- og karsykdommer og fedme.

Avhengig av hva arbeidet ditt består av og hvilke gjøremål du har i løpet av dagen, så er det veldig individuelt, hvordan aktivitetsnivået ser ut i løpet av en vanlig dag. Med Vivofit 3 fra Garmin, kan du se om du når anbefalingene i løpet av dagen.

Garmin Vivofit 3 er laget i et praktisk design som gjør den behagelig å bære. Klokken sitter på en reim, laget i et fleksibelt og mykt gummimateriale. Reimen kan justeres i størrelsen og er tilgjengelig i forskjellige farger.

Klokken gir deg blant andre indikasjoner på hvor mange skritt du har tatt i løpet av dagen og hvor mange kalorier du har forbrent. Klokken kan også regne om antall skritt til kilometer. Vivofit 3 har en intelligent funksjon kalt “Move IQ” som kan skille mellom dine bevegelser som gange, kjøring, svømming, sykling eller trening.

Her kan du se en presentasjonsvideo av Garmin Vivofit 3:

En klokke med mange funksjoner

Aktivitetsklokken fra Garmin Vivofit 3 passer for deg, som har et ønske om å røre deg mer i løpet av dagen, eller for deg som bare ønsker å følge litt med på ditt daglige aktivitetsnivå. Klokken har batterikapasitet til å samle data 24 timer i døgnet i opptil ett år før batteriet må byttes. Dette betyr at du ikke trenger å lade batteriet, noe som er tilfelle med mange andre aktivitetsklokker.

På skjermen kan du se hvor mange skritt du går daglig, nedtelling til daglig aktivitetsmål, distanse, forbrente kalorier, dato, kalender og tid. Klokken kan lagre opp til en måneds aktivitetsdata for hele døgnet. På klokken er det en knapp som du bruker til å navigere og betjene skjermen med. Via Bluetooth eller en USB-kontakt, kan du overføre data til datamaskinen eller til Garmin sin app, som kalles “Garmin Connect”.

Her kan du se en presentasjonsvideo av Vivofit 3 og klokkens funksjoner:

Garmin står bak teknologien “Move IQ”, som er en teknologi Garmin har introdusert i mange av sine elektroniske produkter, inkludert Garmin Vivofit 3. Det er en teknologi som automatisk kan identifisere hvilken aktivitet du gjør, og dermed gir deg en omfattende oversikt over hvor mye tid du har brukt på hver aktivitet. Funksjonen Move IQ kan skille mellom sykling, svømming, løping og gange.

Her finner du en gjennomgang av hvordan du kommer i gang med Garmin Vivofit 3:


Slik kobler du Garmin Vivofit 3 til smarttelefonen

Med Garmin Connect-appen kan du raskt overføre innsamlede data og få en oversikt over hvordan aktivitetsnivået ditt er. Appen kan lastes ned smarttelefonen eller nettbrettet. Med appen kan du holde orden på data, dele dataene dine og analysere dem. Du kan se når ulike aktiviteter har funnet sted i kalenderen og danne deg en rask oversikt over mengden av dine aktiviteter.

Du kobler klokken til Garmin Connect-appen ved å slå på Bluetooth-funksjonen på smarttelefonen eller nettbrettet ditt. Deretter må du koble klokken direkte gjennom Garmin Connect-appen. Dataene vil deretter bli overført automatisk. Du kan holde et øye med aktivitetsnivået både gjennom appen på din smarttelefon eller på datamaskinen. Hvis du vil åpne Garmin Connect-kontoen på datamaskinen, logger du deg bare på gjennom nettsiden.

Her kan du se en presentasjonsvideo av hvordan du kobler klokken din med Garmin Connect på smarttelefonen:

Hva sier ekspertene om Garmin Vivofit 3?

Vi har gjennomgått en rekke vurderinger av hvordan Garmin Vivofit 3 klarer seg i ulike tester og kommer her med en klar vurdering av disse. Vi har linket til vurderingen på hver test, slik at du har mulighet til å lese hele artikkelen.

Techradar: Slipp å lade med Vivofit 3

Det engelske teknologimagasinet Techradar har testet og vurdert Garmin Vivofit 3. De fremhever spesielt batteriets levetid, som er en stor fordel hos Garmin Vivofit 3. De skriver at det er en befrielse at aktivitetsklokken ikke krever å lades hele tiden, sammenlignet med mange andre klokker. Når batteriet er flatt, bytter du bare ut batteriet med et nytt, og deretter holder det i omtrent ett år.

Dette er den tredje versjonen i Vivofit-rekken. Den nye versjonen har blant annet fått en oppgradert og mer elegant skjerm. Skriften i skjermen har også blitt strømlinjeformet. Gummireimen har også fått et diamant-liknende mønster. Techradar synes at reimen kan virke litt stor og klønete rundt armen. Garmin har derimot utviklet en lås for den nye Vivofit 3, som sikrer at armbånd ikke faller av.

Skjermbildet får positiv respons for sin klarhet i dagslys, noe som gjør det lett å se hva som står på skjermen. Imidlertid synes Techradar at det er en enkel klokke med minimale funksjoner. Det er ingen GPS, pulsmåler eller høydemåler i klokken, noe som betyr at den ikke egner seg særlig godt til for eksempel løp. Du kan lese hele vurderingen fra Techradar her.Chip.de: 99,4% nøyaktighet

Det tyske nettmagasinet Chip har testet Vivofit 3 fra Garmin. De skriver at den nye Move IQ-funksjonen i Vivofit 3 er en stor oppgradering i forhold til sine forgjengere. Det er en funksjon som gjenkjenner bevegelser du gjør i løpet av dagen, og dermed kan skille mellom ulike aktiviteter.

Aktivitetsklokken er vanntett helt ned til 50 meter og har høy nøyaktighet i sine målinger. Det tyske nettmagasinet Chip har testet nøyaktigheten nærmere. Bladet skriver at resultatet av testen endte på 99,4% nøyaktighet, noe som sies å være svært tilfredsstillende.

Chip fremhever også den lange batterilevetiden, som er en stor fordel når du har et ønske om å måle ditt daglige aktivitetsnivå. Du kan lese hele vurderingen fra Chip her.


Tek.no: Nye funksjoner i tredje generasjon

Den norske forbrukersiden Tek har testet Garmin Vivofit 3, og sammenligner den blant annet med klokkens forgjengere i sin vurdering. Tek bemerker at skjermen har blitt en del mindre enn sine forgjengere. Skjermen på Vivofit 2 hadde et mål på 25,5 x 10 mm, og skjermen på nye Vivofit 3 har en skjerm på 10 x 10 mm.

Tek fremhever at klokken kan tas av og settes på ulike armbånd. På denne måten kan du justere klokken etter din egen stil. Gummiarmbåndet er tilgjengelig i ulike farger og mønstre. Låsemekanismen er forbedret sammenlignet med tidligere modeller. Det er en mekanisme som kan rotere, og dermed sikrer at armbåndet blir sittende på armen.

Selv om Garmin Vivofit 3 har noen gode oppdateringer i forhold til sine forgjengere, så skriver Tek at det er vanskelig å forstå hvor Garmin vil med nye Garmin Vivofit 3. Ifølge kritikerne er det nemlig for få funksjoner. Men nettsiden fremhever levetiden på batteriet, samt klokkens evne til å måle nøyaktig. Du kan lese hele vurderingen fra Tek her.


Dinside.no: En klokke som er lett å forstå

Dinside.no har testet Garmin Vivofit 3. De er begeistret over at du ikke trenger å lade klokken hele tiden. De bemerker derimot at klokken kan være litt utfordrende å ta på armen. På grunn av låsemekanismen, kreves det litt øvelse og gode finmotoriske ferdigheter, for å ta på seg klokken.

Funksjoner blir vurdert som enkle å bruke. Anmelderen skriver at det er en klokke som passer godt for de som ikke så tekniske, og ikke har det store behovet for en rekke ulike funksjoner. På menyen du kan navigere med en enkel knapp, og få informasjon om dagens aktivitetsnivå.

Anmelderen fra Dinside.no er generelt fornøyd med den enkle brukervennligheten, samt nøyaktigheten. Den får også positiv respons for lang batterilevetid. Når det er sagt, så er ikke Dinside.no så veldig fornøyd med kombinasjonen av funksjoner på klokken og funksjonene i appen. Du kan lese hele vurderingen fra Dinside.no her.


Digital Trends: 3,5 av 5 stjerner

Den amerikanske nettplattformen Digital Trends har anmeldt Garmin Vivofit 3 og gir klokken en total poengsum på 3,5 av 5 stjerner. Digital Trends skriver at det er en enkel aktivitetsklokke, som er nøyaktig og presis.

Selv om Vivofit 3 ikke har innebygd pulsmåler, så fremhever Digital Trends at det er muligheten for å koble klokken til en Garmin ANT+ pulsmåler. ANT+ er navnet på funksjonen du kobler til klokken og overføre data med. Vivofit 3 kommer med armbånd og bruksanvisning. Det er ikke med noen ledninger, fordi klokken går på batteri.

Digital Trends synes den lange levetiden på batteriet er et stort pluss. Ofte er vi tvunget til å lade ulike elektroniske apparater regelmessig. Det slipper du ved å kjøpe en Garmin Vivofit 3. Digital Trends mener imidlertid at klokken mangler noen funksjoner, slik som vibrasjonsvarsler, for at den skal kunne få toppkarakter hos dem. Du kan lese hele vurderingen fra Digital Trends her.


Jims Review Room: Vurdering av Garmin Vivofit 3

Jim har spesialisert seg på å vurdere elektronikk. I sin video gjennomgår han produktene og snakker om de forskjellige funksjonene, slik at forbrukeren vil få en rask oversikt over produktet. Han har også vurdert Garmin Vivofit 3, der han gjennomgår produktets funksjoner og brukervennlighet.

Du kan se anmeldelsen her:


5 tips for å optimalisere aktivitetsnivået i hverdagen

Det kan være vanskelig å prioritere trening og bevegelse i en travel hverdag. Derfor har vi har samlet en rekke tips om hvordan du kan optimalisere aktivitetsnivået i hverdager uten at det tar for mye tid.

Reis deg opp i løpet av dagen
Har du en stillesittende jobb foran en dataskjerm, så reis deg opp i minimum 5 minutter hver time. Det tar to til tre ganger mer energi å stå opp, fremfor å sitte ned. I tillegg bruker du mer energi og forbrenner mer kalorier, slik at du også forhindrer smerter i rygg og problemer med musearm.

Gjør rent
Selv om rengjøring ofte er et kjedelig ork som må gjøres, så er det faktisk en veldig god kilde til solid bevegelse. Når du skrubber overflater, støvsuger, tørker støv og flytter rundt på møbler, så vil du forbrenne mange kalorier mens du styrke musklene.

Gå deg sunn
Hvis du synes det er vanskelig å trene i hverdagen, så gå deg en tur når sjansen byr seg. Det kan være en liten tur i lunsjpausen, en spasertur over til din kollega, i stedet for å sende en epost eller en kveldstur etter middag. En spasertur er gunstig for mange ting. Du forbedrer både din fysiske og psykiske helse ved å gå deg en tur.

Være aktive sammen i helgene
Inviter familie og venner til en aktiv dag i helgen. I stedet for å sitte rundt bordet hele kvelden, ta en spasertur, et utendørs ballspill, en sykkeltur eller en svømmetur. Du kan bruke klokken utenpå den komfortable våtdrakten din. Det er en god og hyggelig måte å få rørt deg på, samtidig som du kan ha det gøy med de du bryr deg om.

Dropp bilen og ta sykkelen i stedet
motion cykelBruk sykkelen så ofte du kan. Det er en enkel og effektiv måte å røre seg på. Ofte har man noen gjøremål i løpet av dagen, som ikke er så langt fra huset. Du kan for eksempel sykle for å gjøre mindre innkjøp eller for å gjøre fritidsinteresser. Det er en enkel og effektiv måte å forbrenne kalorier på, samtidig som du sparer bensin.

Padel tennis
Hvis du er en aktiv person som liker å spille ulike sporter, kan du også være interessert i å oppgradere ditt utstyr. En sport som har økt i popularitet i Norge de siste årene er padel. En padel racket kan være et godt tillegg til din samling av sportsutstyr, og det kan gi deg mange timer med moro og aktivitet på banen.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvem har testet Garmin Vivofit 3?

Techradar, Chip.de, Tek.no, Dinside.no, Digital Trends og Jims Review Room.

🤓 Hvordan er Garmin Vivofit 3 blitt testet?

Garmin Vivofit 3 er blitt vurdert ut ifra hvor nøyaktige klokkens aktivitetsmålinger er. I tillegg er den blitt vurdert på brukervennlighet, batteritid og innebygde funksjoner, samt dens potensiale som smartklokke.

🤔 Hvordan velger man den riktige modellen?

Det kan være en fordel å starte med å definere hvilke funksjoner som er viktige for deg. De fleste modellene kommer med funksjoner som pulsmåler og kalorimåler. Vurderer du å kjøpe en modell som også kan brukes som smartklokke så er det en god idé å undersøke skjermens kvalitet litt nærmere. Det kan i tillegg være verdt å undersøke batteritiden.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere