Garmin Vivoactive HR test – Les alt om Garmin Vivoactive HR her

0

I denne artikkelen får du en oversikt over fitness-klokken fra Garmin kalt Garmin Vivoactive HR, som både kan fortelle deg hva klokken er, hvor høy pulsen din er, samt holde øye med bevegelsene og aktivitetene dine.

Modellen har blitt testet av en lang rekke eksperter, blant annet stuff.tv, digitaltrends.com, chip.de, dcrainmaker.com og klikk.no, som alle gir en vurdering av klokkens funksjoner, betjening og bruk.

Vi gjennomgår de forskjellige testene for å gi deg en bedre oversikt over klokkens funksjoner, muligheter og anvendelighet, og underveis linker vi til forskjellige YouTube-videoer for å gi en bedre visuell oversikt og forståelse.

Artikkelen inneholder:
– Introduksjon til Garmin Vivoactive HR
– Gjennomgang av hvordan Garmin Vivoactive HR klarer seg i testene

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Introduksjon til Garmin Vivoactive HR

Hvis du allerede er vant til å gå med klokke, så blir det ikke noe problem å bytte ut den gamle klokken med Garmin Vivoactive HR som bare plasseres rundt håndleddet slik som en helt vanlig klokke. Garmin Vivoactive HR er likevel ikke en helt vanlig klokke, for den er både intelligent og smart.

Garmin Vivoactive HR

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 744,00 Kr. 0,00 Kr. 1 744,00 Kr. Les mer
1 799,00 Kr. 0,00 Kr. 1 799,00 Kr. Les mer
2 199,00 Kr. 0,00 Kr. 2 199,00 Kr. Les mer

 

Garmin Vivoactive HR i korte trekk

Garmin Vivoactive HR er litt større enn andre fitnessklokker, men reimen er myk og enkel å feste rundt håndleddet. Det er meningen at man alltid skal ha på seg klokken (også om natten), slik at alle data om bevegelse og puls måles.

Garmin Vivoactive HR er utstyrt med flere forskjellige aktiviteter som gange, løping, sykling, svømning, roing, skiløp og til og med golf. Det betyr at stort sett uansett hva du foretar deg, så har Garmin Vivoactive HR et program som kan måle aktiviteten din.

Skjermen styres med touch samt et par knapper, og bruken er relativt enkel. Du kan sette personlige mål og samle data om dine bevegelser, og det er mulig å holde styr på aktivitetsnivået uansett hva du foretar deg av aktiviteter.

Garmin Vivoactive HR måler både puls, avstand, skritt, tempo og distanse mens du er aktiv, og måler også pulsen din når du sover. Som en ekstra bonus har Garmin Vivoactive HR en innebygd GPS-funksjon.

For å kunne holde styr på treningen din og bevegelsesmønstrene dine, kan du koble Garmin Vivoactive HR til Smartphonen din via Garmin Connect appen. Appen er da i stand til å lage grafer og skjemaer som reflekterer aktiviteten din, slik at du enkelt og oversiktlig kan følge med.

Garmin Vivoactive HR app

Garmin Vivoactive HR gir deg altså informativ og interessant informasjon og bevegelsesmønsteret ditt og aktivitetene dine, men klokken går også inn og forteller deg det dersom du beveger deg for lite.

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Garmin Vivoactive HR:

Dette sier ekspertene om Garmin Vivoactive HR

I dette avsnittet gjennomgår vi hver av de 5 sidene hvor gaget-ekspertene har testet Garmin Vivoactive HR og gitt sin vurdering av klokken.


Stuff.tv
stuff-tv

Det britiske mannemagasinet Stuff kaller Garmin Vivoactive HR for ”probably all the fitness watch you’ll ever want” og er generelt meget begeistrede for modellen. Stuff.tv understreker også at modellen lever opp til Garmins sedvanlige høye kvalitet.

Garmin forhandler en lang rekke fitness-trackers og utendørs GPS-klokker, og Garmin Vivoactive HR ligger et godt sted i midten med en overkommelig pris, som de fleste fitness-klokke-interesserte vil ha råd til.

Stuff.tv er spesielt glade for at Garmin Vivoactive HR har en daglig skritt- og sove-tracker med pulsmåler, som vises på en fargeskjerm med touch. Dessuten har klokken også en GPS-funksjon og mulighet til å måle flere sportsgrener på en gang.

GPS-funksjonen er nemlig en stor bonus og en god ekstrafunksjon som ikke alle fitness-klokker har – det betyr også at man kan etterlate mobiltelefonen hjemme.

Garmin Vivoactive HR kan holde styr på en lang rekke aktiviteter, blant annet gange, løping, hopping, trapper, hekkeløp, sykling, svømming, golf og mye annet.

Stuff.tv mener at Garmin Vivoactive HR er et riktig godt valg hvis man egentlig bare ønsker å gjøre sine bevegelser mer effektive i hverdagen. Setter du bare fast klokken rundt håndleddet og går på jobb som normalt, så vil den holde styr på hjerterytme og antall skritt/avstand, men også søvnen din om natten. Klokken teller også etasjer du går opp – og dersom du ønsker det kan du sette daglige mål for bevegelse. Hvis du når disse målene så begynner klokken å vibrere positivt som en påminnelse om at du har gjort en god jobb.

På en annen side legger klokken også merke til om du beveger deg for lite. Da vil den vibrere på en annen og mer negativ måte og oppfordre deg til å bevege deg, samtidig som at et rødt barometer vokser på skjermen. Hvis du synes disse påminnelsene er irriterende eller trykker for hardt på den dårlige samvittigheten din, så kan du slå de av. Stuff.tv bemerker at påminnelsene faktisk fungerer godt som en positiv påminnelse til å bevege seg mer.

Et annet positivt aspekt som Stuff.tv fremhever ved Garmin Vivoactive HR er den lange batterilevetiden på omkring 5 dager. Det er meningen at klokken skal sitte på armen din hele tiden (også om natten). Det gjelder også når du tar et bad eller er under vann, for Garmin Vivoactive HR er nemlig vanntett, og du kan til og med svømme med klokken på da den er vanntett ned til 50 meter.

Vil du bruke flere av klokkens funksjoner enn bare de daglige påminnelsene, er det som nevnt god mulighet for dette da kun ett enkelt trykk på skjermen bringer deg en meny med sportsgrener, og her kan du også sette personlige mål. Du kan bevege deg veldig mye – og veldig lenge – for klokken har en utholdenhet på 13 timer dersom man konstant bruker GPS-funksjonen, da denne forkorter batterilevetiden.

En annen smart funksjon ved Garmin Vivoactive HR som Stuff.tv merker seg, er muligheten for samspill med mobiltelefonen. Via Garmin Connect appen på telefonen kan klokken og telefonen nemlig ”kommunisere”, hvor man eksempelvis kan se sitt aktivitetsnivå på grafer. Dette fungerer veldig godt og virker som enda en motivasjon til å bevege seg mer.

Stuff.tv konkluderer med at Garmin Vivoactive HR er et veldig godt kjøp. Modellen er noenlunde prisvennlig og har veldig mange gode og brukbare funksjoner. Ett av de eneste minusene er utseendet, for Stuff.tv merker seg at klokken ikke er så veldig fin å se på, men stilen er likevel holdt minimalistisk.


Digitaltrends.com
Digital trends

Teknologi-nettstedet Digitaltrends.com er også fryktelig tilfredse med Garmin Vivoactive HR. De skriver at Garmin helt klart er på høyde med både Apple og Samsung når det gjelder GPS fitness-klokker, og Garmin Vivoactive HR er en god tilføyelse til Garmins populære Vivo-serie av fitness-klokker.

Noe av det første Digitaltrends.com bemerker seg er Garmin Vivoactive HRs design. Da eldre klokker i samme serie er både tynne, stilige og elegante, så er Garmin Vivoactive HR noe større og tykkere – og kommer kun i én farge: Sort. Dermed går Garmin vekk fra å lage en fitness-klokke med et smart utseende, men konsentrerer seg om å lage en klokke som i større grad passer til sportsutøvere og mosjonister.

Klokken er spent fast rundt håndleddet med en silikon-reim som kan tas av og skiftes ut dersom man ønsker det. Skjermen er i størrelsen 21 x 29 millimeter og har touch-funksjon. Under skjermen sitter knappene man bruker til å navigere med, og det er enkelt å komme i gang med å bruke klokken.

En stor fordel ved Garmin Vivoactive HR som Digitaltrends.com fremhever, er kommunikasjonen mellom Smartphone og Garmin Vivoactive HR. Man skal bare laste ned Garmin Connect appen, og så kommuniserer telefon og klokke sammen via Bluetooth. Når telefon og klokke snakker sammen, så overfører appen også gode og brukbare notifikasjoner til klokken som man kan bruke underveis. Det er videre også enkelt å redigere skjermen etter behov og preferanse, slik at man kan få fremhevet de måleenhetene man ønsker, eksempelvis kaloriforbruk eller puls.

Nedenfor kan du se hvordan du kobler til Garmin Vivoactive HR til din Smartphone:

Efter flere test-prøvinger kommer Digitaltrends.com frem til at Garmin Vivoactive HR er et riktig godt valg for deg som kan litt av alt når det kommer til sport, og som ikke går intensivt til verks med kun én sportsgren og forventer alle data omkring denne aktiviteten.

Garmin Vivoactive HR er spesielt god til svømning, løping og sykling, men vil man bruke klokken eksempelvis til triatlon hvor man skal kombinere sportsgrener, så blir det problematisk da den ikke har en multisports-funksjon. Garmin Vivoactive HR måler distanse, hastighet og tempo, men ikke dypere mål.

Når det er sagt, så roser Digitaltrends.com Garmin Vivoactive HR for dens gode målings-aktiviteter, for det er veldig lett å følge med på de enhetene man har valgt å se på skjermen – og så fort man stopper så blir data fra aktiviteten lastet opp til appen, slik at man kan holde styr på sine aktiviteter på telefonen.

En annen stor fordel ved Garmin Vivoactive HR er batterilevetiden, og bruker man ikke GPS-funksjonen, kan klokken holde en ukes tid. Bruker man GPS-funksjonen et par ganger om dagen, vil batterilevetiden være 4-5 dager, og det anser Digitaltrends.com også som veldig imponerende.

Prisen er også overkommelig, og klokken vil komme til å holde lenge da Garmin hele tiden sørger for ny, gratis Software som bare skal installeres på klokken – så er den så god som ny igjen.

En av de eneste minusene ekspertene fra Digitaltrends fant, var klokkens litt klossete utseende og touch-skjermen som ikke alltid responderer dersom man for eksempel har på hansker.

Alt dette er likevel bare småting, og Digitaltrends.com konkluderer med at Garmin Vivoactive HR er en veldig god fitness-klokke til en god pris.


Chip.de
chip.de

Det tyske online-magasinet Chip.de har også testet Garmin Vivoactive HR og legger spesielt merke til at Garmin har overgått seg selv, da modellen før Garmin Vivoactive HR også var en modell som det ble skrytt mye av. Kort og godt konkluderer Chip.de at Garmin Vivoactive HR har markedets beste utstyr takket være god brukervennlighet og intelligent teknologi. Spesielt visningen av data på skjermen har blitt markant forbedret, og helhetsinntrykket fremstår som skarpere.

Chip.de nevner også at prisen er veldig god, for den ligger langt under prisen på andre fitness-klokker som kan det samme som Garmin Vivoactive HR.

En av de smarteste tingene ved Garmin Vivoactive HR er ifølge Chip.de at denne klokken nå fullstendig erstatter brystbeltet som man ellers var tvunget til å ha på seg under trening, dersom man ønsket å få nøyaktige målinger som pulsslag og distanse.

Garmin Vivoactive HR pulsmaaler knap

Garmin Vivoactive HRs optiske pulsmåler måler pulsen konstant under trening, men faktisk måles pulsen også hele døgnet med jevne mellomrom – også når man sover. Med Garmin Vivoactive HR kan man enkelt følge med på sine pulsmålinger og se utviklingen i de fra natt til dag – og til trening.

GPS-funksjonen er noe av det som Chip.de spesielt fremhever. Denne funksjonen er nemlig veldig bra, og de dataene klokken registrerer er både presise og konstante: Det gjelder både for tempo, hastighet og avstand. Spesielt vil sykkelentusiaster ha stor glede av Garmin Vivoactive HA som er kompatibel med Garmins tilbehør til sykkelhjul, eksempelvis kadens-sensor og radar.

Garmin Vivoactive HRs allsidighet ses dessuten tydelig da klokken også er velegnet til utøvere av skisport. Skiløpere kan alltid se tid og tempo, og Garmin Vivoactive HR gjenkjenner en lang rekke områder, inkludert heiser og nedstigninger. Denne sporingen er markant forbedret i Garmin Vivoactive HR fremfor tidligere modeller.

Chip.de konkluderer med at Garmin Vivoactive HR er et veldig godt kjøp. Modellens egenskaper er veldig gode, og nøyaktigheten er veldig høy – dermed kan man være sikker på å innsamle korrekt data. Klokken er enkel å bruke, og GPS-funksjonens sporing gjør det enklere å få presise målinger. Selv med GPS-funksjonen påslått hele tiden har Garmin Vivoactive HR en meget lang batterilevetid, som langt overstiger de valgte aktivitetenes tidsforbruk per dag. Ett av de eneste minusene som Chip.de nevner er at klokken kun kommer i sort, men dette er bare småting.


Dcrainmaker.com
DC Rainmaker logo

Fitness-bloggen Dcrainmaker.com har utført en meget omfattende test av Garmin Vivoactive HR, hvor stort sett alle områder og funksjoner har blitt gjennomtestet. Det konkluderes at Garmin Vivoactive HR er en bra og solid fitness-klokke som kan holde styr på veldig mye data.

Spesielt roser Dcrainmaker.com presisjonen på Garmin Vivoactive HR opp i skyene. Klokken viser nemlig gjennom flere tester at de dataene som innsamles både er korrekte og presise.

GPS-funksjonen roses også gjentatte ganger, og da spesielt de mange mulighetene som en innebygget GPS-tracker gir. GPS’en fungerer dessuten like bra dersom man foretar seg aktiviteter som løping, sykling eller svømming.

Garmin Vivoactive HR aktiviteter

Dcrainmaker.com går ikke så langt som å si at Garmin Vivoactive HR er en enkel fitness-klokke, men vurderer likevel at andre Garmin-modeller har flere funksjoner som vil passe bedre til elite-sportsutøveren eller den veldig seriøse utøveren.

Vurderingen sier også at omkring 90-95% av løpere vil være tilfredse med Garmin Vivoactive HRs funksjoner, og det samme gjelder andelen av de som foretrekker å bruke klokken som en hverdagsklokke hvor det det er det samlede bevegelsesnivået som teller mest.

Som tidligere nevnt kan Garmin Vivoactive HR kobles til en Smartphone via appen Garmin Connect. Dcrainmaker.com vurderer at prosessen er veldig enkel og foregår via Bluetooth. Dataene fra klokken blir automatisk overført til appen, hvor man kan se aktivitetene sine. Appen kan lastes ned til både iOS, Android og Windows Phones, og notifikasjoner blir overført fra telefonen til klokken slik at man hele tiden holdes oppdatert om features og muligheter. Som et ekstra smart aspekt kan man laste ned flere forskjellige widgets og apper til fitness-klokken som fungerer veldig bra – blant annet en vær-widget som kan bli nyttig underveis på løpe- eller sykkelturen.

Dcrainmaker.com bemerker også at i sammenligning med andre fitness-klokker, så har Garmin Vivoactive HR en klar fordel: Man får veldig mye for pengene med denne modellen, og det alene gir Garmin Vivoactive HR et klart forsprang i forhold til andre fitness-klokker på markedet. En av de eneste ulempene ved denne modellen er klokkens størrelse, for den er en del mer klossete enn andre modeller, men er man villig til å gå på kompromiss med utseendet, så vinner Garmin Vivoactive HR klart på pris i forhold til kvalitet og funksjoner.


Klikk.no
klikk.no

Testnettstedet Klikk.no har testet fitness-klokken Garmin Vivoactive HR, og ekspertene er veldig imponerte over modellen. Kort og godt beskriver de klokken som et allround-armbåndsur som er ett skritt videre fra skrittelleren, da Garmin Vivoactive HR inneholder mange flere muligheter for registrering av aktiviteter og trening. Nettstedet anbefaler produktet og vurderer at man som alminnelig mosjonist eller treningsentusiast vil få mer glede av produktet enn hvis man er en veldig seriøs utøver som ønsker styr på alle data.

Klikk.no har sett på alle funksjoner fra utseende til bruk, og bemerker at Garmin Vivoactive HR er en meget maskulin modell med en sort gummireim. Klokken er veldig behagelig å ha på også over lengre tid. Skjermens oppløsning og batterilevetid går hånd i hånd, noe som synes godt på Garmin Vivoactive HR som har en meget lang batterilevetid. Derfor er skjermen heller ikke å finne i den høyeste oppløsningen, men oppløsningen er på ingen måte så lav at det irriterer ekspertene.

Klikk.no er også veldig glade for den tilhørende Garmin Connect-appen, som godt kan virke litt uoversiktlig for en helt ny bruker. Det tar likevel kort tid å sette seg inn i de mange funksjonene, og deretter vil man få veldig god bruk for dem.

Hvis man er ny bruker, kan man med fordel se videoen nedenfor hvor det både demonstreres hvordan man kommer i gang med klokken, men også hvordan man ”parrer” Garmin Vivoactive HR med telefonen:

Registreringen av aktiviteter er enda et aspekt som fungerer veldig bra og automatisk på Garmin Vivoactive HR. Beveger man seg i mer enn 10 minutter så vil klokken registrere ens aktivitet og arkivere de tilhørende dataene. Når man forbinder klokken til telefonen via internettet, så vil appen på telefonen registrere de nye dataene. Likevel bemerker Klikk.no at hvis man trener meget intensivt, så vil nok Garmin Vivoactive HR ha for få funksjoner.

En annen stor fordel ved Garmin Vivoactive HR er dens nøyaktige pulsmåling. Klikk.no har testet nøyaktigheten, og de konkluderer med at Garmin Vivoactive HR både responderer raskt og er meget nøyaktig. På en 30-minutters lang sykkeltur i intervall-trening var klokken uten problemer i stand til å følge presist med fra start til slutt, og målingen av pulsen var helt nøyaktig.

Ønsker du å lære mer om hvordan den håndledds-baserte pulsmålingen fungerer på Garmin Vivoactive HR, så se mer nedenfor:

Som konklusjon skriver Klikk.no at de bestemt anbefaler et kjøp av Garmin Vivoactive HR og gir modellen 5 av 6 stjerner. Prisen er enda et pluss, og det samme er GPS-funksjonen som betyr at man ikke trenger å ha med mobiltelefonen på turen.


Konklusjon

Etter å ha blitt testet av ekspertene fra 5 forskjellige nettsteder, kan det konkluderes at ekspertene er veldig imponerte over Garmin Vivoactive HR. Der er stor enighet om at klokken har mange gode og brukbare funksjoner som spesielt vil passe til den type sportsutøver som gjør litt av alt uten å gå inn i de minste detaljene av treningen.

Garmin Vivoactive HR puls

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 744,00 Kr. 0,00 Kr. 1 744,00 Kr. Les mer
1 799,00 Kr. 0,00 Kr. 1 799,00 Kr. Les mer
2 199,00 Kr. 0,00 Kr. 2 199,00 Kr. Les mer

 

Garmin Vivoactive HR er pålitelig og utstyrt med GPS, slik at man hele tiden kan holde øye med geografien. Modellen har et sublimt godt batteri, og det er lett å få modellen til å kommunisere med Garmin Connect appen som samler inn alle data.

Der er videre stor enighet om at Garmin Vivoactive HR er en veldig prisvennlig modell og at man får veldig mye for pengene.

Der er meget få negative kommentarer om Garmin Vivoactive HR, og generelt sett er det her stort sett kun snakk om klokkens litt klossete utseende.