Gaming PC test-oversikt: De beste gaming PC-er i følge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Drømmer du om en intens spillopplevelse som drar deg inn i spillets historie med nydelig grafikk og vakre detaljer? Da vil en gaming PC være midt i blinken for deg. Gaming kan være en spennende og lærerik type underholdning som hjelper deg med å leve i nuet.

Samtidig vil du få en sansemessig stimulerende opplevelse og mange nye inntrykk mens du jobber deg gjennom oppgavene du blir tildelt i spillet. Elsker du å spille dataspill, men lurer på hvilken PC som vil være best til deg?

I denne artikkelen gjennomgår vi de beste modellene ifølge ekspertene, slik at du på en enkel og oversiktlig måte kan finne all den informasjonen du har bruk for. Har du lyst til å lese mer om de ulike modellene og testene, så finnes det en liste over de ulike undersøkelsene vi henviser til helt nederst i denne artikkelen.

Før du kjøper en PC til gaming bør du tenke over følgende:

Kjøper jeg en PC kun for å spille ett enkelt spill – eller har jeg tenkt å spille mange ulike spill?
Hvilke spill har jeg tenkt å spille – og krever de mye når det kommer til grafikk
Vil jeg ha en «future-proof» PC som kan spille trippel A titler med kjempegod grafikk i mange år fremover?
Hvor stort budsjett har jeg?
Har jeg tenkt å gjøre mer enn bare å spille spill på PC-en min? Som for eksempel streaming, filmer eller videoredigering?
Vil jeg spille spill mens jeg reiser – eller vil jeg bare ha PC-en stående hjemme?

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Viktig å tenke på når du skal kjøpe en PC til gaming

Det kan være forvirrende å skulle velge én PC til gaming når det er en jungel av modeller å velge mellom. En gaming PC er en stor investering, så det er nok lurt å ta kjøpet seriøst og sørge for at du har gjort grundige undersøkelser. Dette kan vi heldigvis hjelpe deg med å forenkle litt. 

Samme størrelse passer ikke til alle
Gaming PC-er kommer i mange ulike former og størrelser. Det finnes små modeller, middels store modeller og gigastore modeller. Du kan til og med få bærbare PC til spill, som er enda mindre og lettere å ta med seg.

Små modeller
Dersom du har lite plass og vil ha en maskin som du kan gjemme litt bort, så kan det være lurt å velge en liten modell. Dette er ideelt til gamere som for eksempel ikke har en stor gaming pult, eller som vil bruke PC-en sin sammen med et hjemmekinoanlegg.

Om du velger en liten modell så kan det imidlertid begrense mulighetene du har for å oppgradere i fremtiden. Små modeller vil som regel også bråke mer enn større modeller – og det er gjerne fordi det er mindre plass til kjøleelementer. 

Middels store modeller
En middels stor modell vil være et bra kompromiss og er som regel det alternativet som er mest ideelt for de fleste brukere. De er små nok til å plasseres under, oppå eller inni en vanlig pult. I tillegg vil den være stor nok til å gi deg muligheten til å oppgradere senere – og til å kjøles ned da det er nok plass til kjøleelementer.

Du blir imidlertid nødt til å betale litt ekstra dersom du vil ha sidepaneler av glass eller fancy farger – men du vil selv vite om dette er noe som er viktig for deg eller ikke. 

Store modeller
De største modellene er ofte så store at de ikke vil få plass oppå en standard pult uten å stikke utenfor kanten på pulten. Noen modeller er til og med så store at de ikke engang får plass under pulten. Derfor er det veldig viktig at du vet hva den potensielle modellen har som mål på forhånd – slik at du vet den vil passe inn der du vil ha den. 

En stor modell anses gjerne som premium og vil være litt dyrere enn middels store eller små modeller. De er imidlertid veldig enkle å jobbe med – for de har mer enn nok lagringsplass til alt du måtte komme til å trenge. Du kan også ofte skreddersy en slik modell til dine egne preferanser når det kommer til selve kassen. 

Prosessoren
Når du skal kjøpe en PC til gaming så vil den første spesifikasjonen du ser være for prosessoren – og det er det god grunn til. Prosessoren avgjør nemlig hvordan systemet vil fungere med tanke på software. 

Derfor er prosessoren et veldig viktig element å tenke på. Du kan velge mellom 2 til 16 kjerner, og det kan lønne seg at du ikke går lavere enn 4 hvis du ikke vil få noen problemer med software. 

Intel prosessorer vil som regel være best til gaming – da selskapets i9-10900K er en av de aller beste prosessorene til gaming – men det er også ganske dyrt. 

GPU for best mulig grafikk
Dersom du er en seriøs gamer så er grafikkortet muligens det viktigste du bør sjekke – spesielt dersom du vil ha en vakker og klar spillopplevelse med en høy bildefrekvens og fantastisk oppløsning. NVIDIA GTX 16500 eller 3060 vil være flotte til nettopp dette. 

Det kan fort bli dyrt å investere i gode grafikkort, men det er likevel verdt det dersom oppløsningen er viktig for deg – og det vil være lurt å gå for de nyere kortene da disse stadig oppgraderes til det bedre. 

Ikke kast bort penger på unødvendig RAM
Det er ingen vits i å kaste bort pengene dine på unødvendig RAM som du faktisk ikke trenger. En god grunnlinje for RAM vil ligge på rundt 16 GB. 

Du kan også ta til takke med 8 GB hvis spillene du spiller er litt eldre, eller du ikke synes det gjør noe å måtte ofte bildefrekvens eller små detaljer for å spare penger. Lagringsplass er også det letteste elementet å oppgradere senere dersom du vil ha større plass. 

Kjøling
Tenk også over om du vil ha en modell som tilbyr en god kjøling slik at den ikke overopphetes så lett.  Kan du klare deg uten – eller kanskje med en modell med mindre kapasitet for nedkjøling?

Beste tilbehør for gaming PC

En viktig faktor for en god gaming-opplevelse er lydkvaliteten. Her er gaming headset et godt tilbehør å ha. En gaming headset gir deg god lydkvalitet og mulighet til å høre alle lydeffekter, samtaler med andre spillere og musikk som spilles under spillingen. Det kan også ha en innebygd mikrofon som gjør at du kan kommunisere med andre spillere.

En gaming PC er utvilsomt hjertet i en gamers oppsett, med kraftig maskinvare og imponerende ytelse som gjør det mulig å nyte de nyeste spillene i høy oppløsning og med høy bildefrekvens. Men når man fokuserer på å bygge den ultimate gaming PC, er det viktig å ikke glemme de små, men like viktige, tilbehørene som forbedrer spillopplevelsen. Et av disse tilbehørene er en musematte.

En musematte, også kjent som museunderlag, er en ofte oversett komponent i et gaming oppsett, men det er en som kan ha stor innvirkning på spillytelsen. En god musematte gir en jevn og stabil overflate som sikrer presisjon og kontroll når man bruker gamingmusen. Dette kan være spesielt viktig i spill der nøyaktighet og hurtige reaksjoner er avgjørende.

I tillegg til riktig utstyr er en gaming-skjerm også en viktig faktor for å få den beste spillopplevelsen. En gaming-skjerm har vanligvis en høy oppdateringshastighet og responsrate, noe som gir en mer flytende og responsiv spillopplevelse. Det kan også gi deg et større synsfelt og en mer detaljert grafikk.


FAQ

Hva er gaming?
Gaming – eller det å spille dataspill – er en hobby som personer i alle aldre interesserer seg for. Å spille dataspill er en trygg aktivitet som er både morsom og underholdende – som i tillegg forbedrer kognitive og sansemessige evner.
Hva er de aller viktigste spesifikasjonene for en gaming PC?
Er du seriøs med gamingen din så er grafikkortet det viktigste – spesielt hvis du vil ha en klar og detaljert spillopplevelse med en høy bildefrekvens og fantastisk oppløsning.
Er gaming PC-er verdt å kjøpe?
Hovedgrunnen til at folk flest velger å kjøpe en gaming PC er fordi den er utstyrt med kraftigere komponenter – spesielt når det kommer til grafikkort, CPU og generell spillkvalitet.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
PCgamer.com

PCgamer er en global autoritet når det kommer til gaming. I over 20 år har de skrevet om gaming – og i dag tilbyr de leserne sine både en nettbasert og fysisk print versjon. PCgamer.com skriver om nyheter og alt som rører seg innen gaming-verden, og i dette tilfellet er det snakk om modellen Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037).

Testen ble utført: Den 9 oktober 2019
Du kan lese mer om testen her.

Amazon.de

Amazon er en internasjonal markedsplass for handel der du kan kjøpe alt ifra film og musikk til hageredskaper, bøker, klær, smykker og kjøkkenredskaper. Hos Amazon kan kundene skrive anmeldelser av varene de kjøper, og disse anmeldelsene kan komme andre potensielle kunder til gode. Her er det snakk om den tyske versjonen av nettsiden og PC-en Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037).

Du kan lese mer om modellen her.

Techradar.com

Techradar.com er et internasjonalt teknologimagasin som dreier seg om utviklingen innen den teknologiske verden. Ekspertene skriver derfor både om nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter til leserne sine. I denne omgang har Techradar.com testet modellene Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW) og HP OMEN GT11-0001NO.

Testen ble utført: Den 16 desember 2020
Du kan lese mer om Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW) her.

Testen ble utført: Den 11 desember 2020
Du kan lese mer om HP OMEN GT11-0001NO her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasinet Testberichte.de tester og anmelder forbrukerprodukter som de vurderer på grunnlag av produkttester fra forskjellige kilder sine anmeldelser og vurderinger. Deretter videreformidler de resultatene til forbrukerne slik at det er enklere å finne det beste produktet til hjemmet. Her har de testet Acer Predator Orion 5000 PO5-615s.

Testen ble utført: Desember 2019
Du kan lese mer om testen her.

Bestbuy.com

Bestbuy.com er en internasjonal forhandler av alt innen elektronikk – for eksempel TV, datamaskiner, telefoner, dataspill og hvitevarer. Brukerne kan i tillegg skrive anmeldelser av produktene som kan gagne andre potensielle kjøpere. Her er det snakk om modellen Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 (90MV007HMW).

Du kan lese mer om modellen her.

Pcmag.com

Pcmag.com er et internasjonalt teknologimagasin med avdelinger i flere forskjellige land. Pcmag.com har fokus både på datamaskiner så vel som teknologi generelt sett. Her skriver de alt ifra nyhetsartikler, hjelpeartikler, guider, trender og tips til anmeldelser. I denne omgang har ekspertene sett nærmere på Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 (90MV007HMW).

Testen ble oppdatert: Den 18 februar 2021
Du kan lese mer om testen av modellen her.

Currys.co.uk

Currys er en nettside som tilbyr mange ulike teknologiske produkter til kundene sine. Her kan du lese brukeranmeldelser og se hva brukerne mener om ulike produkter i praksis. Her er det snakk om modellen ACER Aspire XC-895.

Du kan lese mer om modellen her.

NetonNet.no

NetonNet.no er en nettbutikk som gir kundene sine tilgang til mange ulike apparater, verktøy og dingser når det kommer til teknologi og hjemmeelektronikk. Her kan du lese brukeranmeldelser og finne ut hva brukerne mener om ulike produkter i praksis. Her er det snakk om modellen ACER Aspire XC-895.

Du kan lese mer om modellen her.


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du og også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre interessante artikler om ulike produkter. 

Les også vår artikkel: Gamingstol test 2021 | Beste (billige) gamingstoler

I forlengelse av artikkelen vår om gaming PC-er så vil vi også fremheve vår artikkel om massasjepistoler. Det kan være lurt dersom du er en person med ømme muskler, for en slik maskin kan hjelpe deg med mange fysiske plager. 

Dersom du er glad i fysisk aktivitet så vil vi også fremheve våre artikler om elektriske sparkesykler og SUP brett slik at du kan velge de beste produktene for deg, uansett om du foretrekker aktiviteter på land eller på vann.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW) – stasjonær gaming PC med fantastisk grafikkort

✅ 9,3 av 10 mulige poeng hos nederlandske coolblue.nl
✅ 4,5 av 5 mulige stjerner hos svenske gamingutrustning.se

Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW)

Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW) er en stasjonær gaming PC med mange kraftige komponenter. Dersom du vil ha mye valuta for pengene, men likevel setter grafikkinnstillinger høyt på lista over ting som er viktige for deg, så vil Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW) være et godt valg. 

Se spillopplevelsen i et nytt lys

På innsiden av denne kule maskinen finnes det en tredje generasjons AMD Ryzen 5 prosessor, NVIDIA GeForce RTX 2060, 512 GB SSD og 16 GB RAM. Du vil kunne se spillopplevelsen i et nytt lys med Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW).

AMD Ryzen 5 3600 prosessoren vil kunne levere en veldig høy ytelse dersom du skal sammenligne ytelsen med tidligere generasjoner – noe som gir Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW) mer enn nok kraft til å kunne utføre tunge oppgaver som bruker mye av prosessoren. 

Prosessoren har 6 fysiske kjerner og en maksimal hastighet på 4,2 GHz. Dette gjør modellen perfekt til multitasking – og det klarer den raskt og effektivt. Ekspertene hos nettsiden Techradar.com er veldig fornøyde med modellen og gir den en god anmeldelse. 

Fantastisk grafikkort og stort lagringsminne

Denne modellen er utstyrt med et NVIDIA GeForce RTX 2060 grafikkort og en optimal ytelse. NVIDIA Turing GPU arkitekturen er kraftig – og denne modellen vil vise deg den nyeste teknologien på markedet samt et 6GB superraskt GDDR6 minne. Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW) er derfor perfekt til spill!

Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW) har i tillegg et raskt SSD lagringsminne i motsetning til tradisjonelle mekaniske harddisker. SSD vil bruke mindre strøm, og er ikke like sensitive når det kommer til vibrasjoner eller støt. 

Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW) er utstyrt med et arbeidsminne med DDR4 RAM med en kapasitet på 16GB. I tillegg vil du her få et effektivt kjølesystem som kalles Legion Coldfront 2.0 slik at maskinen ikke overopphetes.

Fordeler

 • Kraftig maskin
 • Selges til en god pris
 • Solid performance under gaming – til og med på de nyeste AAA spillene
 • RGB lys
 • NVIDIA G
Ulemper

 • Ingen USB Type C i frontportene

Spesifikasjoner ved Lenovo Legion T5 26AMR5 (90RC000TMW):
 AMD Ryzen 5 3600
 512 GB SSD og 16 GB RAM
 NVIDIA GeForce RTX 2060 6 GB
 Intel Core i7-10700K
 Legion Coldfront 2.0 kjølesystem
 USB 3.2 Gen 1
 Displayport
 HDMI


Acer gaming PC Predator Orion 5000 PO5-615s 

✅ 77 av 100 mulige poeng hos den tyske nettsiden Testberichte.de

Acer Predator Orion 5000 PO5-615s

Dersom kun det beste av det beste er godt nok for deg, så vil Acer Predator Orion 5000 PO5-615s gaming PC være et perfekt valg for deg. Dette er en premium modell med mange gode funksjoner og spesifikasjoner. 

Orion 5000 har vært på markedet en stund, men her er det snakk om den aller nyeste 2021-modellen PO5-615s. Man kjenner igjen modellen med én gang da designet er veldig likt som hos de tidligere modellene. 

4K gaming og CoolerMaster liquid cooling

Dette er en imponertende modell da den er utstyrt med GeForce RTX 2070 Super, Intel Core i7 10700K og 16 GB DDR4-3200, og den har mer enn nok kraft til å gi deg en imponerende kvalitet på de aller mest krevende spillene. 

Acer har forbedret kjølesystemet fra tidligere modeller – og her har modellen derfor blitt designet med CoolerMaster liquid cooling som hjelper maskinen med å kjøle seg ned slik at den ikke overopphetes – til og med når du spiller i Turbo-modus.

Generøse tilkoblingsmuligheter

Acer Predator Orion 5000 PO5-615s has massevis av tilkoblingsmuligheter slik at du vil ha tilgang til alt du trenger – uansett hva slags bruker du er. Acer Predator Orion 5000 PO5-615s har hele 10 USB-porter totalt sett. Dette inkluderer 1 x USB-C 3.1, 4 x USB-A 3.1 Gen1, 3 x USB-A 3.1 Gen2 med power-off lading samt 2 x USB-A 2.0. 

I tillegg til dette vil du også få tilgang til HDMI 2.0 og flere DisplayPort tilkoblinger for multi-skjerm gaming og streaming. Ekspertene hos den tyske nettsiden Testberichte.de er også svært fornøyde med modellen da de gir den en god vurdering. 

Fordeler

 • Til og med krevende spill får en god oppløsning og hastighet
 • Stor lagringsplass
 • Premium modell
Ulemper

 • Ligger i den dyrere enden av prisskalaen

Spesifikasjoner ved Acer Predator Orion 5000 PO5-615s:
 SSD 512 GB
 HDD 1 TB
 NVIDIA GeForce RTX 3080 grafikkprosessor
 Intel Core i7 10700K / 3.8 GHz (10. generasjon)
 16 GB installert / 64 GB (maks) – DDR4 SDRAM


ACER Aspire XC-895 – flott gaming PC

✅ 8,7 av 10 mulige poeng hos den britiske nettsiden Currys.co.uk
✅ 4,8 av 5 mulige stjerner hos nettsiden NetonNet.no

ACER Aspire XC-895

ACER Aspire XC-895 er et åpenbart valg for deg som gjerne vil ha en kompakt og stillegående gaming PC. Denne modellen passer like bra til jobb som den passer til underholdning, og med en blank finish vil den se ekstra flott ut på hjemmekontoret eller gaming-rommet ditt. 

Stor lagringsplass

ACER Aspire XC-895 gaming PC vil gi deg en stor lagringsplass til alle favorittspillene dine. Du vil få hele 1 TB til rådighet med Intel Optane. Dette vil også gi deg mer enn nok lagringsplass til filmer, musikk, videoer, bilder og andre filer – faktisk så mye at du mest sannsynlig aldri vil trenge å slette noen filer. 

Dersom du streamer så vil ACER Aspire XC-895 – med sin sjette generasjons WiFi – kunne sørge for at streamingen din går som en drøm uten forstyrrelser. 

Alle portene du kan komme til å trenge

ACER Aspire XC-895 vil gi deg mulighet til å bruke alle porter du kan komme til å trenge. Det inkluderer en USB-C port til rask lading eller dataoverføring. I tillegg vil du ha hele 7 USB porter til rådighet som også vil kunne gi deg rask lading – og mye plass til ekstra utstyr. 

Brukerne er også veldig fornøyde med ACER Aspire XC-895 – noe brukeranmeldelsene på nettsiden NetonNet vitner om. En av brukerne har følgende å si om modellen: 

«Helt fornøyd. Jeg er ingen ekspert, har brukt datamaskinen i noen uker siden min forrige datamaskin ble ødelagt etter mange år. Er veldig fornøyd med min nye Acer. Den er betydelig mindre, veldig rask og helt lydløs. Jeg er veldig fornøyd med kjøpet, men savner imidlertid en CD-enhet» (oversatt fra svensk).

Fordeler

 • Hexa-core
 • Glossy og kompakt design
Ulemper

 • Vanskelig å oppgradere

Spesifikasjoner ved ACER Aspire XC-895:
Intel Core i5 10400 prosessor
8 GB RAM / 16 GB Intel Optane
1 TB HDD lagringsplass


Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037) 

✅ God anbefaling hos nettsiden PCgamer.com
✅ 4 av 5 mulige stjerner fra brukerne hos tyske Amazon.de

Medion ERAZER ENGINEER X10 MD35037

 

Er du på utkikk etter en stasjonær maskin til gaming som kan tilfredsstille alle forventningene du har når det gjelder spillytelse så vil Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037) være et perfekt valg. 

Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037) er utstyrt med mange kraftige komponenter – dette inkluderer blant annet det kraftige NVIDIA GeForce RTX 3080 som toppen av kransekaka, i tillegg til 11 generasjons Intel Core i7, 1 TB SSD, 1 TB HDD og hele 16 GB RAM. 

På grunn av alle disse komponentene kan du som gaming-entusiast spille lange og intense økter med Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037) uten å måtte gå på kompromiss med innstillingene for grafikk. 

Fantastisk prosessor og høy hastighet

Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037) er utstyrt med en Intel Core i7-117000F prosessor. Denne prosessen er utstyrt med 8 kjerner, 16 tråder og vil ha et betraktelig lavere strømforbruk sammenlignet med tidligere generasjoner. 

Hastigheten ligger på 4,9 GHz – i tillegg til at modellen er utstyrt med flere intelligente funksjoner for ytelse, og disse vil tilpasse maskinen til de oppgavene du skal utføre. 

4K detaljrik gaming

Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037) leveres med NVIDIA GeForce RTX 30080 dersom du foretrekker detaljrik gaming med latterlig høy FPS. NVIDIA GeForce RTX 30080 vil kunne gi deg et grafikkminne på 10 GB GDDR6 og en høy klokkehastighet. 

Grafikkortet bruker NVIDIA sin fantastiske Ampere arkitektur, og er bygd for blant annet ekte strålesporing som også er i sanntid – pluss en bilderate og oppløsning som er kjempehøy – samt støtte for DLSS. Ved hjelp av AI algoritmer så vil dette kunne gi deg en enestående oppskalering for ekstra høy ytelse. 

Imponerer ekspertene

Det er mange gode ord å finne om Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037) på nett. Ifølge gaming-ekspertene på nettsiden PCgamer.com så er denne modellen veldig god. De anbefaler modellen på det sterkeste og konkluderer testen sin med følgende påstand:

«If you thought Medion was a cheap brand that just threw components together to create a low-cost PC, think again. We always expect a PC to be more than the sum of its parts while costing less (or about the same) and the Erazer achieves this. It’s solid, well-built, uses quality components, the cable management is impressive and the LED-based design flourishes remain attractive without transforming your room into a night club».

Fordeler

 • Kompakt design
 • Velbygd og liten i størrelsen
 • Stillegående
 • Komponentene kommer fra velkjente PC-merker
Ulemper

 • Begrenset mulighet for å utvide 

Spesifikasjoner ved Medion ERAZER ENGINEER X10 (MD35037):
 Intel Core i7-11700F
 NVIDIA GeForce RTX 30800 (10 GB)
 1 TB SSD, 1 TB HDD og 16 GB RAM
 WiFi 6


HP OMEN GT11-0001NO – et gaming PC powerhouse 

✅ God anmeldelse hos nettsiden Techradar.com

HP OMEN GT11-0001NO

 

 

HP OMEN GT11-0001NO er et «gaming PC powerhouse» som er verdt alle pengene. Dersom du ser etter en modell som har alt du kan trenge i ett og samme produkt, så vil HP OMEN GT11-0001NO være maskinen for deg!

Når det gjelder CPU så er denne modellen utstyrt med en AMD Ryzen 5 3600 / 3.6 GHz, med en maksimal Turbo-hastighet på hele 4.2 GHz og 6 kjerner. 

God minnehastighet

HP OMEN GT11-0001NO har en installert lagringsplass på 16 GB og DDR4 SDRAM. Her vil du få en virkelig minnehastighet på 3200 MHz og 2 konfigurasjonsfunksjoner på 8 GB hver. 

Denne datamaskinen har en harddisk av typen SSD M.2 med en kapasitet på 512 GB. Dersom kvaliteten på grafikken er veldig viktig for deg så vil ikke HP OMEN GT11-0001NO skuffe. Den er nemlig utstyrt med en NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER grafikkprosessor – slik at du kan spille favorittspillene dine uten å bekymre deg for at grafikken skal være dårlig. 

I tillegg vil du her få et 6 GB GDDR6 SDRAM videominne og et DVI, HDMI og DisplayPort videogrensesnitt.

Surround sound

Med HP OMEN GT11-0001NO vil du få en lydutgang som er tilpasset DTS Headphone:X som lydstandard, med en surround sound lydmodus på 5.1. Da kan du virkelig leve deg inn i spillet og høre lyden som om du skulle vært i selve spillet selv. 

Ekspertene hos nettsiden Techradar.com er svært fornøyde med HP OMEN GT11-0001NO og kommer med en flott konklusjon etter å ha testet modellen: «While we do agree that the HP Omen Desktop PC may not be the best-looking gaming PC out there, it has more than decent upgradability and most importantly, it is one of the best ones when it comes to performance. This powerhouse will run any processor- and graphics-heavy game like butter, giving you a gaming experience so seamless. You’ll feel like you’re part of the game».

Fordeler

 • Kabinett med RGB logo og en børstet finish
 • Kraftig maskin
 • Lett å oppgradere
 • Opptil 165 Hz refresh rate
 • AMD Ryzen 5 
Ulemper

 • Ser ikke like kul ut som andre modeller

Spesifikasjoner ved HP OMEN GT11-0001NO:
AMD Ryzen 5 3600
512 GB SSD 
16 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER


Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 (90MV007HMW) 

✅ 4 av 5 stjerner hos nettsiden Bestbuy.com
✅ God anmeldelse hos den britiske nettsiden PCmag.com

Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 90MV007HMW

 

Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 (90MV007HMW) vil være et godt valg for deg som gjerne vil ha en kompakt stasjonære spill PC som egner seg godt som en allround datamaskin – både til hverdagslige oppgaver og til enklere spill. 

Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 (90MV007HMW) drives blant annet av en AMD Ryzen 5 3500U prosessor og en AMD Radeon RX Vega 8-grafikk. Modellen byr også på rask en SSD lagring med en kapasitet på 512 GB. Dette vil gi deg en raskere oppstart av Windows og andre programmer – i tillegg til plass til dokumenter, bilder og spill. 

God grafikk

Denne modellen er utstyrt med en integrert AMD Radeon RX Vega 8 grafikk. Dette vil kunne la deg nyte videoavspilling i høy kvalitet – i tillegg til at du kan redigere bilder og video. 

Med en dedikert grafikk vil du få en bedre ytelse til gaming og grafisk redigering. Både bildebehandling og spill vil derfor kjøre bedre. 

Den britiske nettsiden PCmag.com har både gode og mindre gode ting å si om modellen. Den synes det er en bra modell, men gjør brukeren obs på at multitasking kan være litt vanskelig. Ekspertene har følgende å si om modellen:

«The Lenovo IdeaCentre 3 is an entry-level desktop with limited capacity. It struggles with multitasking and running intensive graphics apps. It is able, however, to juggle a dozen Chrome browser tabs, smoothly stream HD video, and run Word, Excel, and other everyday office apps.

Just don’t try that all at once, or much of it in combination. I experienced lag when running more than a handful of lightweight apps at one time».

Fordeler

 • Flott design
 • Bra performance 
 • Kan multitaske hverdagslige programmer
 • God lagringsplass
Ulemper

 • Passer kun til enklere spill
 • Blir fort varm

Spesifikasjoner ved Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 (90MV007HMW): 
 512 GB SSD
 16 GB RAM
 AMD Ryzen 5 3500U prosessor
 Radeon RX Vega 8 grafikk
 High Definition Audio

 

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere