Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

2024s beste fotmassasjeapparater: Oppdag den ultimate avslapping og komfort

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING juni 26, 2024.

2024s beste fotmassasjeapparater: Oppdag den ultimate avslapping og komfort

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Visste du at foten inneholder over 7000 nerveender, som gjør den til en av de mest følsomme delene av kroppen vår? Forestill deg at du kan utnytte kraften til å forynge og roe ned disse nerveendene etter en lang arbeidsdag eller en intensiv treningsøkt. Engang var fotmassasjeapparater en luksus forbeholdt luksusferiesteder, men i dag er de blitt en viktig del av mange hjemmehusholdninger, og de har blitt stadig mer populære de siste årene.

Moderne fotmassasjeapparater tilbyr nå intrikate metoder, behagelige varmefunksjoner, tilpassbare intensitetsregulering og mye mer. Men med så mange valgmuligheter på markedet, hvordan finner man fram?

Denne artikkelen vil fungere som din definitive guide, og synker ned i en verden av fotmassasjapparater. Vi har nøye vurdert disse avslappingsapparatene ut fra en rekke kriterier, fra massasjeteknikk til priser og tilbakemeldinger fra andre brukere. Når du er ferdig med å lese denne guiden, vil du være velutstyrt til å kunne finne det som passer for deg.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 3 beste foot massage machine i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte foot massage machine

Merk, vi har ikke klart å finne uavhengige tester av denne typen produkt, og har primært analysert kundens egen "test" av produktet, gjennom kundeanmeldelser om de aktuelle produktene. Kundeanmeldelsene er analysert i sammenheng med informasjon om produktet og pris.

Beurer FM 60 - fotmassasjeapparat med 18 massasjehoder

God fotmassasjeapparat for de fleste brukere

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Beurer FM 60:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 18 massasjehoder
 • 2 massasjehastigheter og massasjefunksjoner
 • Valgfri varmefunksjon

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår omfattende analyse kan vi konkludere med at Beurer FM 60 virkelig utmerker seg blant infrarøde fotmassasjeapparater. De fremtredende funksjonene, som Shiatsu-massasjehodene, den brukervennlige betjeningen og de integrerte infrarøde lyspunktene, lever mer enn opp til forventningene.

En liten begrensning er at Beurer FM 60 kun er designet for å passe til skostørrelse opptil 44. Noen modeller på markedet går opp til størrelse 47, noe som kan begrense bruken. Vi mener imidlertid at dette ikke skal være en årsak til ikke å kjøpe produktet. Vi anbefaler Beurer FM 60 ut fra dens muligheter, brukervennlighet og effekten som den gir.

Fordeler

 • Kan vinkles til ønsket posisjon
 • Praktisk kabeloppbevaring
 • Pustende nettingstoff
 • Farget LED på/av-knapp

Ulemper

 • Varmefunksjonen slås automatisk på med den intense massasjeinnstillingen
 • Passer kun opp til skostørrelse 44

Beurer FM 60 er klar til å gjøre drømmen til virkelighet, uansett om du trenger revitalisering til føttene dine. Drømmen om avslappende fotmassasje på et øyeblikk er et skritt nærmere virkeligheten takket være 18 massasjehoder som sørger for et helt spesielt øyeblikk for føttene dine. Tre massasjehoder behandler hælpartiet, tre myker opp forfoten og innsiden av tærne, og de siste tre gir føttene dine ny energi.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Beurer FM 60

Spesifikasjoner

 • Type massasje: Shiatsu, Elting, Varme
 • Intensitetsnivåer: 2
 • Maks. fotstørrelse: 44
 • Strømkilde: Ledning
 • Vekt: 2,1 kg

Terapeutisk shiatsumassasje

For mange er det et varmt, vannfylt basseng som gir assosiasjoner til fotmassasje. Beurer FM 60 bryter imidlertid med denne tradisjonen og tilbyr en unik opplevelse som retter seg mot shiatsu-massasjens lange historie og terapeutiske kraft. Dette massasjeapparatet er spesielt designet for å massere refleksområdene under føttene og kombinerer funksjonalitet og komfort slik at du får optimal avslapning etter en lang dag. Beurer FM 60 er uten vann og avhengig av sine shiatsu-massasjehoder, noe som sørger for en dyp og forfriskende massasje som stimulerer og lindrer slitne muskler.

Praktisk og brukertilpasset betjening

For at du skal få fullt utbytte av massasjens fordeler, kan Beurer FM 60 tilpasses akkurat slik du vil ha den ved hjelp av justerbare funksjoner. Du velger mellom to intense hastigheter alt etter hvor mye press du ønsker. For de kjølige kveldene, eller bare for å gi en ekstra avslappende følelse, kan du aktivere oppvarmingsfunksjonen. Som nevnt tidligere, er apparatet også hensiktsmessig i bruk. Du betjener det intuitivt fra fotbrettet, og slipper å bøye deg unødig; blått lys indikerer en standard massasje, mens rødt lys signaliserer en oppvarmet, rask massasje. Med de høydejusterbare føttene kan du til og med justere vinkelen slik at massasjen passer din personlige kroppsbygning.

Merk: For å få en enda bedre og mer unik opplevelse med Beurer FM 60, er det en god idé å samtidig bruke dine egne soneterapikart. Før du starter massasjen, setter du på små, fargekodede klistremerker på føttene dine som tilsvarer de ulike refleksområdene og kroppsdelenes soner. Mens de 18 massasje-elementene på Beurer FM 60 utfører sin magi over føttene dine, kan du konsentrere deg om å kjenne følelsene i hvert bestemt område. På denne måten kan du tilpasse og utdype den terapeutiske effekten av hver massasjeøkt.

Hva siger brukere og eksperter om Beurer FM 60?

Etter å ha lest ulike anmeldelser av Beurer FM 60, kan vi trekke frem noen vanlige synspunkter fra brukerne.

Multifunksjonaliteten er blant det brukerne setter størst pris på, den kan brukes til fotmassasje, men er like effektiv for rygg og ben, noe mange ser på som positivt. En person påpekte at den er “enkel å bruke og håndtere, selv for folk som ikke kan teknikk”.

Noen har kommentert at varmefunksjonen aktiveres ved intens massasje, og ikke kan justeres separat. Dette er likevel nødvendig å merke seg, siden denne integrerte modusen er konstruert for å gi best mulig resultat og skape synergien mellom varme og intensitet for maksimal avslapning.

Mer om Beurer FM 60

Spesifikasjoner

 • Type massasje: Shiatsu, Elting, Varme
 • Intensitetsnivåer: 2
 • Maks. fotstørrelse: 44
 • Strømkilde: Ledning
 • Vekt: 2,1 kg

Flowlife Flowfeet - svært justerbar modell for hele familien

God valuta for pengene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
23% Flowlife Flowfeet

Se priser og tilbud på Flowlife Flowfeet:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Innebygd timer på 15 minutter for hvert program
 • Tre forskjellige programmer og styrkenivåer
 • Behandling med varme og infrarødt lys

Forbrukerlivs vurdering

Etter å ha analysert Flowfeet fotmassasjeapparat grundig, er vi klare til å fremheve de viktigste funksjonene og fordelene. Først og fremst er det tre programmer som sikrer optimal fotavslapning, uansett fotens tilstand. For det andre er det justeringsmulighetene, som gjelder både varme og trykk, som virkelig skiller den ut.

I vår undersøkelse bemerket vi imidlertid at den høyeste innstillingen kan være litt intens for noen brukere. Denne intensiteten er en ulempe for noen få, men understreker samtidig enhetens styrke for de som trenger dypere lindring. Når det gjelder størrelsen, krever Flowfeet litt mer plass, men den leverer også effekt og en rekke fordeler, noe som gjør den til en verdig investering for dine avslappende stunder. Basert på disse funksjonene og gjennom en rekke brukeranmeldelser, kan vi konkludere med at dette fotmassasjeapparatet tilbyr en komplett fotpleieopplevelse. Vi mener at dette ikke bare er et kjøp, men en investering i fotkomfort og velvære.

Fordeler

 • Vaskbart innvendig trekk
 • Masserer og varmer føttene samtidig
 • Stabil og enkel å bruke
 • Svært justerbar
 • 100 dagers kundetilfredshetsgaranti

Ulemper

 • Høyeste innstilling er litt intens for noen
 • Tar litt plass

Med en innebygd 15-minutters timer til hvert program, er Flowfeet et trygt valg i en travel hverdag. Så sørger en rask og effektiv behandling for at du kan være raskt til beina igjen når tiden er knapp.

TIPS: Det er lurt å kjøre et program ca. 3 ganger i uken for best mulig effekt.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Flowlife Flowfeet

Spesifikasjoner

 • Type massasje: Infrarød, varme, lufttrykk
 • Intensitetsnivåer: 3
 • Maks. fotstørrelse: 46
 • Strømkilde: Ledning
 • Vekt: 6,5 kg

Tilpassbare massasjeprogrammer for alle behov

Hvis du er lei av at føttene blir slitne uten at det plager lommeboken, kan Flowfeet Foot Massager fra Flowlife hjelpe deg. Dette rimelige apparatet tilbyr deg ikke bare ett, ikke to, men hele tre ulike massasjeprogrammer som imøtekommer dine unike fotbehandlingsbehov.

Program 1 for en helhetlig fotopplevelse. Det starter med en jevn massasje av hele fotsålen, kombinert med et mildt trykk fra luftputene for å løse opp i eventuelle spenninger.

Program 2 for en mer intensiv behandling med kraftige massasjer og luftputers strekkende effekt.

Program 3 som er utviklet for å stimulere blodsirkulasjonen takket være luftputenes massasjeeffekt. Den er ideell for slitne eller hovne føtter.

For å forbedre fotmassasjeopplevelsen ytterligere, kan du nå sømløst kombinere innstillinger, intensiteter og funksjoner for å oppnå en miks som føles riktig for deg. Forestill deg hvor godt det føles å nyte en massasje mens du samtidig opplever den varme følelsen (takket være infrarød teknologi) og trykkpåvirkningen fra virvelmassasjemetoden.

Innovative funksjoner for en komplett opplevelse

Flowfeet er laget med stor omtanke for brukerne sine. Den masserer ikke bare føttene dine, men klemmer også varmt om dem, slik at du får en omfavnelse full av koseri og glede hver gang du bruker den. Den kan vaskes enkelt på innsiden, og du kan være trygg på holdbarheten og påliteligheten fordi vi har en kundetilfredshetsgaranti på 100 dager og 2 års garanti. Bestiller du nå, kan du forvente rask levering om 1-3 dager.

MERK: Passer til fotstørrelse maks 46.

Hva siger brukere og eksperter om Flowlife Flowfeet?

Etter å ha undersøkt anmeldelser kan vi trygt konkludere med at Flowfeet fotmassasjeapparat kan fremvise en klart positiv respons fra de daglige brukerne. Det får en solid vurdering på 4,6 av 5 på Trustpilot.com, noe som tyder på god kundetilfredshet og konsekvent høy kvalitet og service fra Flowlife.com.

Men når det gjelder tilbakemeldinger fra personer med personlig erfaring, ser artister og idrettsutøvere ut til å være villige til å argumentere for Flowfeet-massasjeapparatet; kjente fotballspillere, som Elias Durmaz og Jessica Wick, bruker det til å øke restitusjonen etter trening. Brukerne har gitt direkte tilbakemeldinger:

“I min kamp mot hælsporene har dette apparatet vært avgjørende.”

“Etter å ha brukt den i litt over en uke har jeg merket betydelig bedring av føttene mine.”

Mer om Flowlife Flowfeet

Spesifikasjoner

 • Type massasje: Infrarød, varme, lufttrykk
 • Intensitetsnivåer: 3
 • Maks. fotstørrelse: 46
 • Strømkilde: Ledning
 • Vekt: 6,5 kg

Medisana FM 888 foot massager - kombinasjon av fotreflekssone- og trykkmassasje

God for intensiv fotmassasje

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Medisana FM 888 foot massager:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 2 massasjetyper
 • Rødt lys og varmefunksjon
 • Timer for automatisk avstengning

Forbrukerlivs vurdering

Medisana FM 888 gir en dyp og grundig massasjeopplevelse, støttet av Shiatsu-massasjeteknikken og en ekstra varmefunksjon. Det praktiske, vaskbare stintet og den lange ledningen bidrar til en enda bedre brukeropplevelse, mens automatisk avslåing sikrer optimal bruk opptil 15 minutter. Selv om noen har bemerket at massøren kanskje ikke er ideell for dem med spesielt følsomme føtter, mener vi at dette understreker dens effektivitet. Hvis du lengter etter en kraftig massasje, holder ikke FM 888 tilbake. Vi mener at det er et apparat som vil tilfredsstille deg hvis du ønsker en kraftig massasje til å løse opp og avlaste de ømme kroppsdeler.

Fordeler

 • Uttakbart og vaskbart innerfôr
 • Passer opp til skostørrelse 46
 • Lang snor
 • 2 nivåer av hardhet
 • Tar ikke mye plass

Ulemper

 • Ikke ideell for følsomme føtter ifølge brukerne

Enten du er sliten av å stå på føttene hele dagen eller bare ønsker å øke blodsirkulasjonen, er Medisana FM 888 fotmassasjeapparat ditt verktøy for å få revitaliserte og uthvilte føtter på kun få minutter. Apparatet kombinerer tradisjonell Shiatsu-massasje rettet mot fotsålene og hælene, samt kompresjonsmassasje for fotsålene, og tilbyr to ulike intensitetsnivåer slik at du kan tilpasse behandlingen etter eget ønske.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Medisana FM 888 foot massager

Spesifikasjoner

 • Type massasje: Shiatsu, Kompresjon
 • Intensitetsnivåer: 2
 • Maks. fotstørrelse: 46
 • Strømkilde: Ledning
 • Vekt: 4,1 kg

Flere tiår med engasjement for ditt velvære

Helt siden jeg ble kjent med Medisana for imponerende 40 år siden, har denne tyske perlen vært en trofast helseleverandør. Motttoet “Din helse i gode hender” er ikke bare et slagord, det er et løfte om høy kvalitet og grundig profesjonalitet. Med FM 888 kan du velge rødlys- og varmefunksjon inni massasjehodene, og oppleve en terapeutisk behandling som ingen annen. Denne funksjonen er som skapt for å myke opp spente muskler, og sørger for at føttene ikke bare blir skjemt bort, men virkelig får en etterlengtet pause.

Praktisk funksjonalitet møter kvalitet

FM 888 er spesiallagd for de med store føtter, ettersom den passer til skostørrelse 46. Og dette fotmassasjeapparatet har mer å tilby. Den er laget av et materiale som er svært enkelt å vedlikeholde, og det avtakbare og vaskbare innerforet prioriterer god hygiene, slik at hver massasje føles like frisk og ren.

Hva siger brukere og eksperter om Medisana FM 888 foot massager?

Den generelle tendensen blant tidligere kjøpere av dette produktet indikerer at det har blitt veldig positivt mottatt. De har rost den omfattende massasjefunksjonen og uttalt: “Alt føles grundig massert.” Den lange ledningen gjør at du ikke er avhengig av et strømuttak i nærheten, noe som gjør massasjematten enda mer brukervennlig.

På ekspertfronten fremhever Testberichte.de “enkel håndtering” og roser den praktiske funksjonen med “vaskbart fôr”. Deres konklusjon er at FM 888 er et utmerket produkt for slitne og ømme føtter.

Mer om Medisana FM 888 foot massager

Spesifikasjoner

 • Type massasje: Shiatsu, Kompresjon
 • Intensitetsnivåer: 2
 • Maks. fotstørrelse: 46
 • Strømkilde: Ledning
 • Vekt: 4,1 kg

5 ting du bør vurdere før du kjøper fotmassasjemaskinene

 • Massasjemetoder

  Massasjemetoder er først og fremst de teknikkene som fotmassasjeapparatet bruker for å lindre spenninger og ubehag. De vanligste typene å se etter er:

  • Shiatsu-massasje: Shiatsu er en japansk massasjeteknikk der man bruker fingre, tommel og håndflater til å trykke på bestemte områder av kroppen. Shiatsu-fotmassasjeapparater har roterende noder som imiterer disse trykkpunktene og gir en dyp og intens massasje. De løser opp spenninger og er for deg med veldig ømme eller trette føtter.
  • Luftkompresjon: Denne massasjemetoden bruker justerbare puter som blåses opp og tømmes for å legge press på føttene. Den imiterer følelsen av hender som klemmer. Dette er et mildere alternativ som er supert for deg som søker en avslappende massasje eller har følsomme føtter.
  • Perkusjonsmassasje: Denne metoden innebærer raske og jevne slag som løsner opp i muskulaturen. Et perkusjonsmassasjeapparat er perfekt for å fremme sirkulasjonen og anbefales spesielt til personer med kalde føtter eller problemer med blodsirkulasjonen.

  Selv om de fleste massasjemaskiner bruker en kombinasjon av disse teknikkene, blir shiatsu-masserene ofte ansett for å minne mest om massasje du får fra menneskehender.

 • Varmefunksjon

  Varmeterapi kan bidra til å få musklene til å slappe mer av, øke blodsirkulasjonen og lindre smerter. Mange fotmassasjeapparater har en varmefunksjon, men effektiviteten og justerbarheten kan variere. Noen fotmassasjeapparater lar deg justere varmen, noe som gir deg mer kontroll. De fleste har også en sikkerhetsfunksjon som slår av apparatet etter 15 eller 20 minutter, for å sikre sikker bruk. Vi anbefaler imidlertid at personer med diabetes unngår varmefunksjonen, da skadevirkningene kan bli alvorlige – enten det er varmt eller kaldt.

 • Intensitet og kontroller

  Et massasjeapparat med ulike intensitetsnivåer dekker en rekke ulike behov, fra de som ønsker en skånsom avslapning, til de som trenger en kraftigere massasje for å dempe smerter. Noen modeller har flere trinn, mens andre har en intensitet som passer alle.

  Justerbare trinn kan enkelt tilpasses dine skiftende behov, slik at flere kan bruke apparatet. Det som passer én person, kan være for hardt for en annen, så det er lurt å se etter massasjeapparater med flere trinn hvis apparatet skal brukes av flere i familien. Når det gjelder betjeningsmuligheter, bør disse bli enkle å håndtere. Noen modeller leveres med en fjernkontroll, mens andre har berøringsknappene plassert på selv massasjehodet.

  For noen kan dette være et avbrudd i avslapningsrutinen, mens andre ikke plages av å måtte gjøre en liten pause for å justere innstillingene. Til syvende og sist er dette opp til personlige preferanser.

  TIPS: Hvis du er på utkikk etter den perfekte fotmassasjeapparatet, bør du gå for et med avtakbare og vaskbare fothylser. Dette vil bidra til å opprettholde rensligheten når du bruker det, hindre bakterievekst og holde det klart til neste gang.

 • Pris

  Prisklassen du har til rådighet vil ha stor betydning for funksjoner og samspillet med andre brukere når du skal kjøpe en fotmassasjemaskin. For dem som har et stramt budsjett, kan apparater i den lavere prisklassen, dvs. 500 NOK, være enkle og effektive og tilby grunnleggende funksjoner som vibrasjon- og rullemassasje. Disse modellene passer godt for den tilfeldige brukeren som ønsker å avlaste slitne føtter etter en lang arbeidsdag. I den mellomste prisklassen på 800-1200 NOK får du maskiner med flere sofistikerte funksjoner som varmeterapi, flere massasjemoduser og bedre ergonomi. De passer best for folk med moderate behov eller mindre plager. I det dyrere segmentet, som koster over 1500 NOK, finner du avansert teknologi som Shiatsu-massasje og mulighet til å tilpasse massasjen med fjernkontroll. Disse premiummodellene passer fortrinnsvis for personer med spesifikke terapeutiske behov som idrettsutøvere eller personer med kroniske plager. Hver prisklasse dekker ulike behov og preferanser, og det er derfor viktig at du vurderer egne behov og ønsker opp mot funksjonene og mulighetene i de forskjellige modellene i markedet.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Begge typer vurderinger utfyller hverandre. Brukervurderingene gir deg en idé om praktisk bruk og drift av massasjeapparatet, mens ekspertanmeldelsen gir et mer dyptgående og analytisk perspektiv. Ved å fokusere på begge deler tar vi sikte på å gi en helhetlig evaluering for å hjelpe deg med å ta opplyste kjøpsavgjørelser.

arrow-more

Tester og anmeldelser av foot massage machine som er brukt i artikkelen

Kundeanmeldelser

Trustpilot

Trustpilot er en ledende plattform for anmeldelser der selskaper og forbrukere kan dele sine erfaringer.

Testfamilien.dk

Testfamilien.dk er en plattform for produkter som brukes under virkelige forhold. Brukerne får tilgang til omfattende vurderinger av produkter, inkludert fotmassasjeapparater, slik at de får en klarere forståelse av hvor effektive produkts funksjoner er i hverdagen.

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google der du kan søke, sammenligne og handle produkter. Tjenesten samler brukeranmeldelser, slik at du får en samlet oversikt over produktenes ytelse og tilfredshet.

Flowlife Flowfeet Fotmassör – Du kan se anmeldelsene her.

Beurer FM 60 – Du kan se anmeldelsene her.

Homedics Deluxe Shiatsu Foot Massager – Du kan se anmeldelsene her.

Amazon

Amazon er en global nettbutikk som tilbyr et bredt spekter av produkter. De skiller seg ut med sitt robuste anmeldelsessystem, med kundevurderinger og grundige anbefalinger for de fleste produkter som de tilbyr, inkludert fotmassasjeapparater. Denne funksjonen fungerer som en hjørnestein i byggingen av kundenes tillit, slik at de kan ta velbegrunnede, informerte beslutninger.

Beurer FM 60 – Du kan se anmeldelsene her.

Homedics Deluxe Shiatsu Foot Massager – Du kan se anmeldelsene her.

Fungerer fotmassasjeapparater virkelig?

Fotmassasjeapparater er utviklet for å imitere teknikkene og trykket som profesjonelle massører bruker for å lindre ømme og slitne føtter. Om de fungerer eller ikke, avhenger av hva slags resultat du forventer. Fysiologisk sett kan fotmassasjeapparater stimulere blodsirkulasjonen, bidra til å lindre spenninger og potensielt redusere hevelser i føttene. Når føttene masseres, stimuleres muskelfibrene og blodtilførselen øker, noe som kan være spesielt gunstig etter lange dager med stående eller mye gange. I tillegg kan stimuleringen bidra til å løse opp knuter eller ømme områder, noe som kan ha en beroligende effekt.

Fra et psykologisk synspunkt kan fotmassasjeapparater også gi betydelig lindring. Massasjen frigjør endorfiner, som er kroppens naturlige smertestillende midler, og kan fremkalle en tilstand av avslapping og stressreduksjon. Mange opplever fotmassasje som svært avslappende, spesielt når det kombineres med andre beroligende øvelser eller omgivelser.

Det er imidlertid viktig å merke seg at selv om mange har nytte av fotmassasjeapparater, er ikke alle apparater like gode. Kvalitet, design og massasjetype (f.eks. shiatsu, elting, rulling eller luftkompresjon) kan påvirke effektiviteten. I tillegg kan det som fungerer for én person, ikke nødvendigvis fungere for andre på grunn av individuelle preferanser og følsomhet.

Hvordan bruke en fotmassasjeapparat?

Å bruke et fotmassasjeapparat kan være en behagelig måte å lindre stress og spenninger i føttene på, spesielt hvis du bruker mye tid på dem i løpet av dagen. Her får du en detaljert guide til hvordan du bruker et fotmassasjeapparat på en skånsom og effektiv måte.

 • Velg riktig massasjeapparat: Det finnes ulike typer fotmassasjeapparater, for eksempel manuelle, elektriske, varmemassasjeapparater, shiatsu- og vannmassasjeapparater. Hvilken type du bør velge, avhenger av dine personlige preferanser og behov. Et elektrisk eller shiatsu-massasjeapparat kan for eksempel gi en dyp massasje, mens et varmende massasjeapparat kan bidra til å berolige og få musklene til å slappe av. Undersøk alle typene og velg det som passer best for dine behov.
 • Plassering av massasjeapparatet: De fleste fotmassasjeapparater er bærbare og kan plasseres på gulvet der du sitter, eller der du foretrekker å slappe av. Sørg for at massasjestolen er i en behagelig høyde på gulvet, slik at du ikke trenger å anstrenge bena eller ryggen. Mange massasjestoler kan benyttes i en hvilestol eller til og med i sengen.
 • Forbered det som skal masseres: Før du masserer føttene, er det viktig at du rengjør dem. Dette opprettholder ikke bare hygienen på apparatet i massasjestolen, men forbedrer også massasjens resultat ettersom rene føtter lettere kan respondere på avslappingsprosessen. Du kan også bløtlegge føttene i varmt vann i 10-15 minutter for å myke opp huden og forberede musklene på massasjen.
 • Bruk av massasjestolen: Når du har plassert føttene på de angitte stedene i fotmassasjeapparatet, er det flere ulike knapper eller en fjernkontroll som gir deg muligheten til å velge mellom noen få ulike innstillinger. Du kan justere intensiteten, hastigheten og temperaturen etter egne preferanser. Det anbefales å starte med de laveste innstillingene og gradvis øke dem for å unngå ubehag.
 • Massasjens varighet: En fotmassasje pågår vanligvis i ca. 10-20 minutter. Overdriv ikke, da kan det gi overstimulering, som kan føre til sårhet eller ubehag.
 • Pleie etter massasjen: Etter massasjen er det viktig å drikke rikelig med vann for å skylle ut giftstoffer som kan ha blitt løst opp under massasjen. Hvis fotmassasjeapparatet bruker varme, kan det også være nyttig å smøre føttene med fuktighetskrem for å unngå tørrhet.
 • Rengjøring og vedlikehold: Husk å gjøre rent fotmassasjeapparatet. De fleste fotmassasjeapparater krever at du tørker av de delene som berører føttene med en fuktig klut og litt miljøvennlig såpe. Sjekk bruksanvisningen for spesifikke instruksjoner. Det sikrer at apparatet holder seg i orden og varer lenger.

Alltid husk at selv om et fotmassasjeapparat kan lindre smerter, er det ingen erstatning for medisinsk behandling. Ved fotskade eller kroniske smerter i foten, er det lurt å rådføre seg med helsepersonell.

Når du bruker fotmassasjeapparatet, er det viktig å være oppmerksom på hvordan kroppen din reagerer. Hvis du føler ubehag eller smerte, anbefales du å umiddelbart avslutte massasjen og besøke helsepersonell hvis nødvendig.

Bedrifts- og konferansemassasje gir dine ansatte muligheten til å oppleve profesjonell velvære msmassasje midt i arbeidshverdagen og fungerer som en fin pause på en konferansevirksomheten.

Å bruke et fotmassasjeapparat kan være en avslappende, stresslindrende og foryngende opplevelse. Viktigst er å velge et massasjeapparat av god kvalitet og utvikle en fast rutine for å oppnå best mulig resultat.

Hva er fordelene med fotmassasjeapparat?

 • Lindrer smerter og spenninger: Med fotmassasjeapparater kan du redusere muskelspenninger og lindre smerter i føttene. Det kan være veldig fordelaktig hvis du tilbringer mye tid stående eller har en jobb hvor du står mye og blir overarbeidet. Massasjeapparatets beroligende virkning kan også hjelpe til med å løsne opp stive muskler og forbedre fotkomforten. I tillegg kan massasjeapparater, inkludert massasjepistoler som er designet for å lindre muskelsmerter, være effektive til å lindre muskelspenninger og verk i kroppen.
 • Forbedrer blodsirkulasjonen: Når du bruker et fotmassasjeapparat, kan det bidra til å stimulere blodsirkulasjonen i føttene og leggene. Dette er spesielt gunstig for personer med dårlig sirkulasjon. Bedre blodsirkulasjon kan føre til økt oksygen- og næringsopptak i musklene, bedre restitusjon og redusert muskelømhet.
 • Lindrende effekt på stress og angst: En fotmassasje kan bidra til å fremme avslapping og redusere stress og angst. Det skyldes at massasjen aktiverer det parasympatiske nervesystemet, som hjelper kroppen med å slappe av og reduserer produksjonen av stresshormoner.
 • Bedre søvn: En fotmassasje kan også fremme avslapping og redusere stress og dermed gi en bedre natts søvn. Dette kan være spesielt gunstig for personer som har søvnproblemer eller annen type søvnforstyrrelser.
 • Bidrar til å lindre smerter ved plantar fasciitt og plattfot: Regelmessig fotmassasje kan bidra til å lindre ubehaget ved tilstander som plantar fasciitt og plattfot. Massasjeapparater kan strekke, myke opp og styrke plantar fascia og andre fotmuskler.
 • Forbedrer humøret og reduserer hodepine: I henhold til soneterapien har visse stimuleringspunkter på føttene kontakt med ulike organer og systemer i kroppen. Ved å trykke på disse punktene under en fotmassasje kan hodepine reduseres.
 • Reduserer omfanget av ødemer hos gravide: Ødemer – eller hevelser i føttene og anklene på grunn av væskeopphopninger – kan lindre ubehaget på et senere tidspunkt i svangerskapet. Regelmessig fotmassasje kombinert med riktig hvile kan bidra til å redusere ødemer.
 • Motvirker nevropati: Riktig fotmassasje kan lindre symptomene ved perifer neuropati, som nummenhet eller prikking i føttene. Det kan stimulere nervene og opprettholde nervefunksjonen.
 • Forbedrer humøret og motvirker depresjon: Massasje av føttene kan gi en dyp funksjonell avspenning, frigjøre endorfiner (kroppens egne lykkehormoner) og senke kortisolnivåene (et stresshormon), noe som forbedrer humøret.—ignorer sluttetheten i originalene

Hvordan rengjør du et fotmassasjeapparat?

 • Trekk ut støpselet til massasjeapparatet: Begynn alltid med å trekke ut støpselet til massasjeapparatet for å ivareta sikkerheten. Det er viktig å sørge for at apparatet ikke er koblet til en strømkilde når du rengjør det, siden elektrisitet og vann ikke kan blandes.
 • Les produsentens instruksjoner: Før du begynner å rengjøre, bør du sjekke produsentens rengjøringsinstruksjoner som fulgte med fotmassasjeapparatet. Noen modeller kan ha spesifikke rengjøringsanbefalinger eller forholdsregler.
 • Fjern eventuelle avtakbare deler: Har fotmassasjeapparatet avtakbare deler, for eksempel stofftrekk eller innlegg, bør du ta dem av hvis det lar seg gjøre. Ved å sjekke produsentens instruksjoner kan du se om delene kan vaskes i maskin eller om de må vaskes for hånd.
 • Tørk av massasjeenheten: Tørk av utsiden av fotmassasjeapparatet med en fuktig klut. Du kan bruke mild såpe om nødvendig, men sørg for å vri kluten godt, slik at den ikke blir for våt. Unngå slipende rengjøringsmidler og skrubber, da disse kan ripe opp overflaten på massasjeapparatet.
 • Rengjør fotsengene: Hvis ikke fotsengene kan tas ut, bruker du en fuktig klut og mild såpe. Husk å komme til i alle kroker der svette og smuss kan samle seg.
 • Tørk massasjeenheten: Etter rengjøring må du tørke av fotmassasjeapparatet med et tørt håndkle og la det lufttørke helt før du tilkobler det igjen. Dette er spesielt viktig for elektriske fotmassasjeapparater, for å unngå at enheten kortslutter eller skades av fuktighet.
 • Rengjør etter hver bruk: Hvis mulig, bør du prøve å rengjøre fotmassasjeapparatet etter hver gangs bruk. Dette bidrar til at apparatet holder seg hygienisk og forlenger levetiden.
 • Oppbevaring: Når du ikke bruker apparatet, bør du oppbevare det på et rent og tørt sted for å unngå støvansamlinger. Noen fotmassasjeapparater leveres med en oppbevaringspose eller et deksel som kan beskytte apparatet.

Husk at fotmassasjeapparater varierer mye i design og materialer, så ikke alle rengjøringsmetoder passer for alle modeller. Sjekk alltid produsentens instruksjoner før du rengjør apparatet.

Er det greit å bruke et fotmassasjeapparat hver dag?

Daglig bruk av et fotmassasjeapparat har mange fordeler, særlig for dem som tilbringer mange arbeids- eller fritidstimer på føttene, eller for de som har plager i føttene. Vi kommer med noen tips om du vurderer daglig bruk:

Selv om det kan være greit å bruke et fotmassasjeapparat hver dag, er det viktig å være oppmerksom på varigheten og intensiteten på hver økt. Overdreven bruk kan føre til ømhet og smerte, og i verste fall kan allerede eksisterende tilstander forverres.

Det er også forskjell på behovet og følsomheten for fotmassasje fra person til person. Selv om noen kanskje har godt av å ta en økt fotmassasje hver dag, foretrekker andre sjeldnere behandlinger. Hvis du har en medisinsk tilstand, spesielt en som har med føtter eller sirkulasjon (for eksempel diabetes, nevropati eller blodpropp) å gjøre, er det viktig at du først rådfører deg med helsepersonell før du begynner å bruke et fotmassasjeapparat. Visse tilstander kan gjøre føttene mer følsomme eller utsatte for skade.

Det beste er ofte å kjenne etter på kroppens signaler. Hvis føttene føles bra etter bruk av massasjeapparatet, er det et godt tegn. Hvis du derimot merker smerter, økt hevelse eller ubehag, bør du redusere hyppigheten, varigheten eller intensiteten på behandlingen eller oppsøke lege.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme