Test av knebøystativ – her er de beste til hjemmetrening

Senest opdateret den Artikkelen er en annonse 0

Det finnes få øvelser som er mer effektive enn knebøy når det kommer til å trene den nedre halvdelen av kroppen. Ikke bare kan du styrke musklene i kroppen fort – du vil også kunne se resultater relativt raskt, noe som er en stor fordel dersom du for eksempel har lyst til å bli større.

Styrketrening ved hjelp av et knebøystativ vil også kunne hjelpe deg med å utføre øvelsene korrekt slik at du kan styrke ledd, sener og skjelett – i tillegg til at stativene er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner som sørger for at du kan løfte vekter på en trygg måte, også når du trener alene.

Styrketrening kan også hjelpe deg med å gå ned i vekt dersom du trener med en intensitet som virkelig gjør at du blir svett. Et knebøystativ er derfor et allsidig redskap å ha uansett hva slags mål du har for helsen eller utseendet ditt.

På grunnlag av tester utført av eksperter – samt brukeranmeldelser fra brukere som har testet alle modellene i praksis, har vi her valgt ut en rekke av de beste knebøystativene som markedet har å by på.

Dette bør du tenke på før du kjøper deg et knebøystativ:

green-elmBudsjett: Du kan finne knebøystativ i prisklasser helt ifra 2000 til 20.000 kroner, derfor er det veldig viktig at du tenker over hva du har råd til og hva du faktisk har bruk for. 
green-elmSikkerhetsfunksjoner: Dette er muligens det aller viktigste aspektet å tenke på for at du ikke skal komme til skade. Sjekk om stativet kommer med sikkerhetsfunksjoner som for eksempel spotterarmer dersom du mister en vektstang, og om det kan boltes fast til gulvet.
green-elmVekter: Vil du ha et knebøystativ som kommer med vekter, eller har du kanskje allerede vekter du kan bruke? Sjekk om vekter følger med – og hva slags vekter de ulike stativene har mulighet til å holde. 
green-elmMaksimal vekt: Det er også viktig å sjekke hvor mange kilo stativet klarer å bære – inkludert eventuelle vekstskiver som skal oppbevares.
green-elmMaterialer: Det er viktig at knebøystativet du vurderer å kjøpe er laget av kraftige og sterke materialer. Tykt stål vil for eksempel være et bra alternativ. Det finnes mange alternativer – og husk å sjekke at modellen du vurderer også er skikkelig sveiset i alle skjøtene. 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ – justerbarhet kombinert med bevegelsesfrihet 

Vår anbefaling

 • 4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

Body Solid Pro Power Rack GPR378

 

Butik Pris

Annoncer

20.499,00 Les mer

Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ er ypperlig for deg som elsker å trene styrke, men som ikke vil inngå noen kompromisser når det kommer til treningsutstyret ditt.

Justerbar med mye frihet
Dette er et knebøystativ som vil kunne gi deg en stor bevegelsesfrihet – samtidig som du kan justere både hyllene og sikkerhetsstillingene. Dette er utrolig viktig dersom du skal løfte tunge vekter når du er alene – slik at de ikke faller ned mens du trener og skader deg.

Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ passer til alle slags treningsbenker – og dette gjelder også dersom du driver med ekstremtrening. Dersom du har lyst til å bli større på kort tid så er dette en perfekt modell for deg.

11 gauge stålrammer
Dette knebøystativet er utstyrt med veldig kraftige 11 gauge stålrammer med en sveiset konstruksjon på 4 sider. Dette gir modellen en stor styrke, noe som definitivt er en fordel når det kommer til treningsstativer.

Ripesikker konstruksjon
Med Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ så får du et stativ med en elektrostatisk påført pulverlakkfinish. Det vil med andre ord si at lakken er motstandsdyktig mot riper – også under de mest brutale treningsøktene.

Fornøyde brukere
Brukerne hos Amazon elsker Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ og gir den nesten full pott med 4,5 av 5 mulige stjerner etter å ha testet modellen i praksis. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«I’d categorize this rack for use by high-level amateurs, or lower-level professionals. I use the rack to regularly squat over 385lbs and it feels entirely solid. I have no doubt that it can support much more weight than I throw at it. The construction and finish are nearly on par with commercial equipment.»

Fordeler

 • Veldig solid knebøystativ
 • Kan holde en vekt på ett tonn
 • Mye valuta for pengene
 • Komfortabelt grep på pull-up stangen
Ulemper

 • Monteringsinstruksjonene kunne vært tydeligere
 • Designet kunne vært bedre for maksimal utnyttelse i bruk

Body Solid Commercial Rack SPR500 Knebøystativ – plassbesparende med mindre fotavtrykk

Best til prisen

 • 4,8 av 5 mulige stjerner hos Aimworkout.com

Body Solid Commercial Rack SPR500

Butik Pris

Annoncer

16.613,00 Les mer

Body Solid Commercial Rack SPR500 Knebøystativ er designet til deg som helst vil ha et komplett kommersielt halvstativ som er bygget til å kunne holde en tung vekt.

Plassbesparende modell
Dette halvstativet er et alternativ til de store stativene som tar opp en masse plass. Ikke bare er modellen derfor plassbesparende, men stativet vil også kunne gi et mindre fotavtrykk enn helstativ som er lukket.

Mulighet for mange ulike øvelser
Når det kommer til ulike øvelser så er det bare fantasien som setter grenser med Body Solid Commercial Rack SPR500 Knebøystativ. Modellen er ideell til øvelser som for eksempel markløft eller knebøy, men her er det bare å eksperimentere med ulike øvelser da modellen vil kunne være behjelpelig med stort sett alt.

Sikker trening under tunge forhold
Body Solid Commercial Rack SPR500 Knebøystativ vil kunne tilby deg en sikker trening – også når du trener med veldig tunge vekter.

Modellen er nemlig utstyrt med blant annet førsteklasses J-cup liftoffs, sikkerhetsspotterarmer og en integrert stang for øvelser som pull-ups, chin-ups og andre øvelser som bygger overkroppen.

Hovedrammen måler 7,6 x 7,6 cm, og hullavstanden for spotterarmene ligger på 2,5 cm. Dette vil sikre at du alltid vil kunne finne den perfekte avstanden uten å måtte gå på kompromiss med sikkerheten.

Testet av eksperter
Ekspertene hos nettsiden Aimworkout.com har testet modellen, og her er de svært fornøyde med hva den kan tilby. Ekspertene har tildelt modellen hele 4,8 av 5 mulige stjerner, og konkluderer med at dette er en fantastisk budsjettmodell med et perfekt design for effektiv vekttrening.

Fordeler

 • Stål av høy kvalitet
 • Kan enkelt holde nesten 500 kilo
 • Kommer med en solid garanti
Ulemper

 • Litt for enkel modell
 • Mangler noen tilleggsfunksjoner som større stativ har

Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym – et helt treningsstudio i ett produkt

Beste premiumvalg

 • 4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

Body Solid DELUXE Power Rack

 

Butik Pris

Annoncer

41.856,00 Les mer

Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym er et nydelig valg for deg som vil ha et helt treningsstudio hjem hos deg selv i ett og samme produkt.

Fullt utstyrt treningsstudio
Med Body Solid DELUXE Power Rack får du et helt hjemmegym i ett og samme produkt. Modellen gir deg like mange muligheter som et fullutstyrt treningsstudio vil, så her finnes det ingen grenser for hva slags øvelser du kan utføre.

Strukturen og stasjonene gjør imidlertid modellen egnet til bruk i treningsstudio så vel som til hjemmetrening. Det vil nok være en stor fordel å kunne utføre alle de samme øvelsene komfortabelt i ditt eget hjem – uten behov for en spotter som kan hjelpe til.

Mange gode egenskaper
Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym har mange gode egenskaper som er verdt å nevne. Her vil du få en 95 kg justerbar lat pull-down til trening av rygg. I tillegg vil modellen tilby deg en Pec Deck-funksjon for en effektiv trening av brystmusklene.

Når det kommer til underkroppen så vil du kunne utføre benkpress i alle mulige vinkler (flat, incline, decline) – samt leg extensions og leg curls for trening av fremside og bakside av lår samt preacher curls for en isolerende trening av biceps.

Brukertesting i praksis
Brukerne hos Amazon har kunnet teste Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym i praksis over tid, og deretter skrive en anmeldelse av modellen. Brukerne virker veldig fornøyde med modellen da de har gitt den hele 4,5 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Took a good while to assemble…. over a couple of days because the instructions were somewhat tricky. No words. Just pictures and they arent the most accurate…so that definitely could use improvement. Otherwise the machine looks great and the equipment Is quality.»

Fordeler

 • Tåler en tung vekt
 • Stabil modell
 • Stor rygg og behagelig sete som begge kan justeres
Ulemper

 • Dyr modell
 • Designet kunne vært bedre

Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ – solid og monteringsfri konstruksjon 

Perfekt i kommersiell setting

 • 3 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000

Butik Pris

Annoncer

27.285,00 Les mer

Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ er et ypperlig valg dersom du ser etter et multistativ som kan brukes i en kommersiell setting – som for eksempel på et treningssenter, hotell eller på en arbeidsplass.

Maksimerer knebøy
Knebøy er en utrolig viktig øvelse dersom du raskt vil få større muskler i nedre del av kroppen. Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ vil kunne gi deg en trygg og behagelig plattform å gjøre dette på da den vil maksimere knebøy og andre lignende øvelser.

Modellen er nemlig utstyrt med en solid ramme av stål med liftoffs som gir deg flere alternativer for komfortable startposisjoner. Her får du et solid og justerbart grep som gjør at du trygt kan øke og maksimere belastningen.

Innebygd vektoppbevaring
Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ kommer med en innebygd oppbevaring til vekter, slik at vektplatene holdes akkurat der du trenger dem. Modellen kommer også med innebygde styrkepinner dersom du skal drive med ekstrem plyometrisk trening.

Ideell til pull-ups og chin-ups
Dette stativet kommer med en innebygd stang slik at du kan inkorporere massevis av pull-ups, chin-ups og andre motstandsøvelser som bruker kroppsvekt. Derfor er dette en veldig allsidig modell – og i tillegg kommer den med et monteringsfritt vektsystem som gjør modellen ekstra enkel å komme i gang med.

Flotte brukeranmeldelser
Brukerne hos Amazon har gitt Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ en middels god anmeldelse på 3 av 5 stjerner, og her skriver de flotte anmeldelser av modellen. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«It’s built like a tank. So far I’ve done toes to bar (i weigh 240lbs) and the thing doesn’t even flinch. I also failed on a squat of 315 and dropped it on the safety bars about a foot and a half away and it caught it just fine, not even a mark. It has everything you could ask for. 5 and a half years later and this thing is still holding strong. Aside from minor cosmetic stuff, this thing is still in perfect condition.»

Fordeler

 • Veldig sterk modell som tåler tung bruk
 • Praktiske oppbevaringsmuligheter til vekter
 • Livstidsgaranti
Ulemper

 • Pinnene kan komme i veien for markløft

Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym – moderne og kult design

Til deg som vil ha «all in one»

 

Body Solid Benkpress PSM144XS

Butik Pris

Annoncer

19.999,00 Les mer

Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym er et supert valg for deg som vil ha en modell som kan brukes til alle øvelser du kan tenke deg, for her får du et «all in one» stativ.

Praktisk og rimelig modell
Denne modellen er utrolig populær blant brukerne, for dette er et revolusjonerende treningsstativ. Modellen er både praktisk og overkommelig når det kommer til pris.

Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym kan tilby mer enn 10 ulike typer trening som effektivt kan hjelpe til med å forme kroppen din akkurat slik du vil ha den, og stativet er ideelt til øvelser som blant annet benkpress, cable flyes og lat pull-downs.

Ripefritt belegg og smarte sikkerhetsstenger
Dette treningsstativet er utstyrt med et spesielt belegg som forhindrer og motvirker riper – en stor fordel når du driver med tung vekttrening.

Du kan også stille inn sikkerhetsstenger som griper fatt i vektstangen dersom du skulle være uheldig og miste den. Dette er spesielt fordelaktig dersom du skal utføre lave knebøy eller benkpress.

Vektene kan justeres opp til 68 kg, og de er enkle å justere. Rammen i seg selv er i tillegg utrolig stabil, for en effektiv og grundig treningsøkt uansett hva slags nivå du befinner deg på.

Testet av eksperter
Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym er blitt testet av ekspertene hos BestFitnessEq.com, og her har modellen fått en god anmeldelse. Ekspertene konkluderer med følgende i sin anmeldelse av PSM144XS:

«It’s a pretty complete strength training system with a heavy-duty construction. It offers the possibility to perform more than 50 quality exercises in order to train all muscle groups. In all, it’s a versatile piece of equipment, perfect for any home gym set up.»

Fordeler

 • Over 50 ulike øvelser
 • Heavy duty glassfiber
 • Forsterkede nylonskiver
 • Perfekt til alle typer av hjemmegym
Ulemper

 • Mansjetter til ankler og D-håndtak er ikke inkludert
 • Benstroppen kan ikke festes til den lave remskiven på lat-maskinen

Body Solid Power Rack GS348 Knebøystativ – naturlige bevegelser og god trygghet

Perfekt til deg som trener alene

 • 4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos FitDir.com

 

Body Solid Power Rack GS348

 

Butik Pris

Annoncer

21.428,00 Les mer

 

Body Solid Power Rack GS348 Knebøystativ er modellen for deg dersom du vil ha en modell som gir naturlige bevegelser og en god muskelkontakt mens du trener. Her får du et komplett treningsstudio du kan bruke når du trener hjemme.

Smithsystem med 20 låsepunkter
Denne modellen er utstyrt med et Smithsystem med hele 20 låsepunkter. Det er en stor fordel da du kan stoppe når som helst og vite at du er helt trygg i tilfelle du skulle miste vektstangen.

Vektstangen er hele 180 cm lang og har en diameter på 55 mm. Den glir godt og gir naturlige bevegelser – derfor er den også veldig lett å kontrollere. Stangen veier 11 kg alene.

Olympiske vektskiver
Body Solid Power Rack GS348 Knebøystativ kan kun brukes med olympiske vektskiver, derfor er modellen utstyrt med 6 holdere på 500 mm til olympiske vektskiver. Vektskivene er imidlertid ikke inkludert i kjøpet, så dette er noe du eventuelt blir nødt til å kjøpe i tillegg.

Modellen måler 210 cm i høyden, 167 cm i lengden og 162 cm i bredden. Den veier 125,3 kg i seg selv, men har en vektgrense på så mye som 454 kg.

Glade brukere
Brukerne hos FitDir.com har gitt Body Solid Power Rack GS348 Knebøystativ nesten full pott på 4,5 av 5 mulige stjerner. Brukerne har skrevet anmeldelser etter å ha testet modellen i praksis over tid, som gir et genuint bilde av hvordan modellen faktisk er. En av brukerne har følgende å si om knebøystativet:

«I love that this machine has the squat rack/half cage in addition to the smith machine so it really allows for numerous exercises. It also comes with a piece that you can attach to the machine to hold an olympic bar. The smith machine moves really smooth, the bar is lighter than an olympic bar, but still works great & I have not had any issues with it.»

Fordeler

 • God og trygg stabilitet
 • Veldig enkel å sette sammen
 • Gir naturlige bevegelser og god muskelkontakt
Ulemper

 • Kan kun bruke olympiske vektskiver
 • Vektskiver er ikke inkludert

Helsefordeler ved å trene knebøy

Det finnes utrolig mange gode helsefordeler ved å trene øvelser som for eksempel knebøy. Du vil selvsagt bli sterkere, bygge mer muskelmasse og se bedre ut – men det er langt flere fordeler å hente, og de vil vi fortelle deg mer om her.

Styrker kjernemuskulaturen
Knebøy kan hjelpe til med å styrke kjernemuskulaturen i kroppen din, som igjen vil gjøre hverdagslige bevegelser som å bøye seg eller stå rett opp og ned mye enklere.

En sterk kjernemuskulatur vil også kunne forbedre balansen din, redusere smerter i korsryggen og gi deg en bedre holdning.

Reduserer risikoen for skader
Dersom du trener på en måte som styrker musklene i den nedre halvdelen av kroppen din, så vil det bli mye enklere for deg å utføre øvelser hvor du bruker hele kroppen. Musklene vil dermed hjelpe deg med å utføre øvelsene korrekt samt å forbedre balanse, mobilitet og holdning mens du trener.

Du vil i tillegg kunne redusere risikoen for skader ved at du utfører øvelsene korrekt – det er fordi både sener, leddbånd og skjelettet styrkes.

Forbrenner kalorier
Det er ikke bare kondisjonstrening som kan hjelpe deg med å forbrenne kalorier. Styrkeøvelser som knebøy kan nemlig også forbrenne flere kalorier enn du tror. Dersom du utfører øvelsene med en høy intensitet så kan du forbrenne massevis av kalorier også under styrketrening.

Dersom du for eksempel veier ca. 70 kg så vil rundt 30 minutter med intens styrketrening eller vektløfting kunne forbrenne ca. 223 kalorier.

I tillegg til de kroppslige fordelene som påvirker helsen så er det også en stor fordel at du kan utføre styrkeøvelser stort sett hvor som helst – og når du først har mestret korrekt teknikk så kan du prøve mange ulike variasjoner av knebøy-øvelsen.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Amazon.com

Amazon er en internasjonal markedsplass for handel der du kan kjøpe alt ifra film og musikk til hageredskaper, bøker, klær, smykker og kjøkkenredskaper hvor kundene kan skrive anmeldelser. Her er det snakk om Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ, Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym og Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ.

Du kan lese mer om Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ her.
Du kan lese mer om Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym her.
Du kan lese mer om Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ her.

Aimworkout.com

Aimworkout.com er en internasjonal nettside med eksperter som tester produkter og gir sine profesjonelle anmeldelser. Her er det snakk om Body Solid Commercial Rack SPR500 Knebøystativ.

Du kan lese mer om Body Solid Commercial Rack SPR500 Knebøystativ her.

BestFitnessEq.com

BestFitnessEq.com er en internasjonal nettside som utfører grundige tester av all slags treningsutstyr. Her er det snakk om modellen Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym.

Du kan lese mer om Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym her.

Fitdir.com

Fitdir.com er en amerikansk nettbutikk som selger alt du kan tenke deg av utstyr til trening. Her har brukerne anmeldt modellen Body Solid Power Rack GS348 Knebøystativ.

Du kan lese mer om Body Solid Power Rack GS348 Knebøystativ her.

 

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om internett-relaterte produkter.

Er du interessert i ulike typer trening i hverdagen så kan du også ta en titt på våre artikler om tredemøller og ellipsemaskiner. Er du imidlertid glad i vannsport så kan du med fordel lese vår artikkel om SUP brett. Liker du å følge med på målingene dine og se fremskritt så kan det også være lurt å vurdere en pulsklokke.


FAQ

Hvilket knebøystativ er best?
Body Solid Pro Power Rack GPR378 Knebøystativ, Body Solid DELUXE Power Rack Hjemmegym, Pro Club Line Multi Squat Rack Machine SMR1000 Knebøystativ, Body Solid Commercial Rack SPR500 Knebøystativ, Body Solid Benkpress PSM144XS Hjemmegym og Body Solid Power Rack GS348 Knebøystativ.
Hvor mye koster et knebøystativ?
Et knebøystativ trenger ikke være veldig dyrt. Du kan finne en god modell til ca. 2000 kroner, men dersom du har plass i budsjettet så kan du finne de aller beste modellene i 10 – 15,000 kronersklassen.
Hvordan velge et bra knebøystativ?
Det lønner seg alltid å lese tester og anmeldelser, men det er også viktig å se etter funksjoner som for eksempel at stativet kan boltes fast i gulvet, at det er laget av sterke materialer i høy kvalitet (gjerne tykt stål), at modellen har spotterarmer for økt sikkerhet og eventuelt andre sikkerhetsfunksjoner som kan gjøre treningen din så trygg som mulig.