Brødrister Test – Finn de beste brødristerne – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

En god brødrister er et enkelt produkt som kan gjøre en stor forskjell for frokostbordet. Denne artikkelen handler om tester av ulike brødristere.

Artikkelen er laget slik at vi utifra ekspertenes vurderinger i de ulike testene, gjennomgår brødristerne en for en, for å finne ut hva som gjør hver enkelt modell til et bra kjøp.

Vi har sett nærmere på testene fra blant annet den svenske motparten Råd & Rön, samt klikk.no, den engelske testnettsiden Goodhousekeeping.co.u,  samt den svenske tv-kanalen svt.se.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

I denne artikkelen får du:

 En oversikt over de beste brødristerne.
 Råd når du skal velge nye brødrister.
 Informasjon om hva brødristeren gjør med brødet.
 Forslag til oppskrifter hvor du får utnytte av brødristeren.
 En gjennomgang av testene vi har studert og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet 


Dualit Newgen 

Testvinner hos det store teknologimagasin T3.com

Dualit Newgen

Modellen Dualit Newgen er, sammen med en rekke andre brødristere, blitt testet av det store internasjonale teknologimagasinet T3.com for å finne frem til de beste modellene på markedet.

Brødristerne ble testet på utvalgte parametere som ristingsevner, funksjoner og design – før det deretter ble gitt en samlet poengsum.

Dualit Newgen klarer seg generelt sett svært godt i testen og imponerer ekspertene – derfor kåres denne brødristeren til testvinner.

Brødrister i flott design

Dualit Newgen hører til blant de svært stilige brødristerne som virkelig kommer til å både fylle og pynte på kjøkkenbenken. Her er det snakk om en brødrister hvor man legger i brødskivene slik at en heve/senke-mekanisme kan senke brødet ned i maskinen slik at det kan ristes.

Man kan få modellen i flere forskjellige farger avhengig av individuell smak og preferanser, og selve designet heller mot vintage/retro-stilen. Med en vekt på 3,5 kilo veier modellen en del.

Dualit Newgen er en rask modell som kan riste opptil 65 brødskiver per time.

Velg selv ristingsgrad

På Dualit Newgen kan man velge å riste enten 1 eller 2 brødskiver av gangen. Modellen er utstyrt med oversiktlige knapper på fronten – der man styrer modellen. Her kan man også velge hvor godt brødet skal ristes.

Man kan velge mellom 2 ulike varmeinnstillinger, og det finnes også en tinefunksjon.

Hvis man har med tykkere brød å gjøre – for eksempel boller – kan man kjøpe en spesialrist til tykkere brødtyper slik at maskinens allsidighet økes.

Veldig flott og velfungerende modell, ifølge ekspertene

Dualit Newgen er blitt testet av det internasjonale teknologimagasinet T3.com. I en test av flere ulike brødristere kåret ekspertene denne modellen til testvinner.

Dette er fordi ekspertene synes nesten alt ved denne modellen er velfungerende. Det forklares at både ristingen og konsistensen på brødet blir helt perfekt – noe som virkelig gir velristet brød.

Modellen kommer med utskiftbare deler slik at den i teorien kan holde for alltid.

Ekspertene trekker frem at man selvsagt kan kjøpe mye billigere modeller på markedet, men her sammenligner de Dualit Newgen med en Rolex-klokke i forhold til billigere modeller som også kan vise hva klokken er.

En av de eneste ulempene ekspertene nevner er varmen, for her skriver de at modellen fort kan bli litt varm på utsiden.

Mål og vekt på Dualit Newgen 
Høyde: 26 centimeter
Bredde: 22 centimeter
Dybde: 21 centimeter
Vekt: 3,5 kilo

Spesifikasjoner ved Dualit Newgen 
Type: Brødrister
Produsent: Dualit
Effekt: 1200 watt
Antall brødskiver som kan ristes samtidig: 2
Justerbar varmeinnstilling: Ja, 2 innstillinger 

Utvalgte fordeler ved Dualit Newgen: 
Flott modell i vintage-stil
Plass til 2 skiver brød av gangen
2 innstillinger for risting
Tinefunksjon
Rask modell 


Smeg TSF01 Brødrister 

Toppscorer hos det store teknologimagasinet T3.com 
Anbefalt hos den britiske avisen Telegraph.co.uk

Smeg TSF01

.
Modellen Smeg TSF01 Brødrister er blitt inkludert i 2 ulike tester utført av teknologimagasinet T3.com og avisen Telegraph.co.uk. Begge nettstedene har testet flere forskjellige brødristere som vurderes både individuelt og sammenlignet med hverandre.

Smeg TSF01 Brødrister klarer seg svært godt i begge testene. Ettersom ekspertene er svært imponerte over modellen, anbefales den til forbrukerne av Telegraph.co.uk, og stemples som toppscorer hos T3.com.

Stilig brødrister i vintage-stil

Ett av Smeg TSF01 Brødrister sine klare kjennetegn er designet – som er tro mot de andre produktene fra Smeg. Her er det snakk om et vintage-design hvor brødristeren er inspirert av stilen på 1950-tallet.

Brødristeren kommer også i 8 forskjellige farger. Dette inkluderer blå, grønn, krem, hvit, rød, rosa, sort og stål.

Modellen er av den typen der brødet senkes ned ovenfra, og det er plass til 2 brødskiver av gangen.

På denne modellen finnes det til sammen 6 ristingsnivåer slik at man kan riste brødet slik man foretrekker det – samt flere spesialfunksjoner. Dette inkluderer også en funksjon for gjenoppvarming, tining og en bagel-funksjon.

Mange smarte funksjoner og flotte farger, ifølge ekspertene

Smeg TSF01 Brødrister er blitt testet av det internasjonale teknologimagasinet T3.com, og her kommenterer ekspertene at modellen imponerer veldig med flere smarte funksjoner – pluss muligheten til å få modellen i mange flotte farger.

Ifølge ekspertene kan designet være både en fordel og en ulempe da de mener at modellen ikke vil falle i smak for alle forbrukerne med sitt vintage-utseende. Selv synes de imidlertid at designet på denne brødristeren er veldig flott.

Ekspertene roser også Smeg TSF01 Brødrister for å være svært stabil, og den står helt stødig på alle slags underlag. Modellen har også brede lommer til brødet, og brødet blir ristet jevnt og fint.

Unikt design og spesielt god til bagels, ifølge ekspertene

Smeg TSF01 Brødrister er også blitt testet av de britiske ekspertene fra avisen The Telegraph, og her får modellen en god anmeldelse.

Ifølge ekspertene finnes det både fordeler og ulemper ved denne modellen. Fordelene går mest på designet, som er veldig flott i en stil inspirert av 50-tallet. Det forklares også at gjenoppvarmingsfunksjonen og tinefunksjonen fungerer fint, og at ristingen av brød generelt sett også blir jevnt og fint.

Spesielt risting av bagels fungerer godt på denne modellen, men smulebrettet er litt vanskelig å håndtere – og det kan også være vanskelig å få noen brødskiver til å sprette opp etter at de er ferdig ristet.

Ifølge ekspertene genererer modellen også en del mer varme enn de andre modellene.

Mål og vekt på Smeg TSF01 Brødrister 
Høyde: 20 centimeter
Bredde: 31 centimeter
Dybde: 20 centimeter
Vekt: 2,4 kilo

Spesifikasjoner ved Smeg TSF01 Brødrister 
Type: Brødrister
Produsent: Smeg
Effekt: 950 watt
Antall brødskiver som kan ristes samtidig: 2
Justerbar varmeinnstilling: Ja, 6 innstillinger

Utvalgte fordeler ved Smeg TSF01 Brødrister: 
Veldig stilig modell i vintage-stil
Kommer i 8 forskjellige farger
6 nivåer for risting
Mulighet for gjenoppvarming
Bagel-funksjon


KitchenAid Artisan 5kmt2204

Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

KitchenAid Artisan 5kmt2204

De fleste brødristere klarer å riste både ferskt og frossent brød, og det kan også KitchenAid Artisan 5kmt2204. Modellen har også en autosensor med varmeholdningsfunksjon, som automatisk reduserer eller løfter brødet og holder det varmt. Den har sju innstillinger, slik at du kan enkelt velge din foretrukne grad av risting. Brødristeren har også en nedtellingstidtaker i LED, slik at du kan holde øye med brødet. Så det er massevis av funksjoner som sørger for at brødet blir ristet akkurat slik du liker det.

KitchenAid Artisan 5kmt2204 sine velfungerende varmeelementer sørger for at brødet blir ristet jevnt på hele overflaten. Modellen kan imidlertid mer enn å riste vanlig brød, for produsenten har laget KitchenAid Artisan 5kmt2204 slik at den også kan riste både bagels og lapper.

Sterk modell

KitchenAid Artisan 5kmt2204 er en rask brødrister, og selv med en risting på rundt to minutter, så går det ikke utover kvaliteten på modellen. KitchenAid Aetisan-serien er kjent for kvaliteten sin og KitchenAid Artisan 5kmt2204 er enda et kvalitetsprodukt, som gir et meget godt kvalitetsinntrykk.

Modellen er sterk og kraftig, i tillegg til at det er tenkt på designet. Brødristeren er tilgjengelig for eksempel i den kjente, kraftig røde KitchenAid-fargen og selve grillristen er designet med runde kanter og enkel design.

En god investering

At KitchenAid Artisan 5kmt2204 er en stor modell, det kommer du ikke utenom. Den veier knapt fem kilo og er også i den høye enden av prisskalaen. Modellen er på alle måter en stor investering, men på den annen side, er ekspertene enige om at det er en virkelig god brødrister, som har mange flere funksjoner enn andre gode brødristere.

I tillegg til muligheten for å riste bagels og lapper, så kan du også riste brødet på den ene siden. Modellen har en smart holde-varm-funksjon, som navnet antyder, kan holde brødet varmt. Det er praktisk i et hektisk kjøkken, hvis både morgenkaffen, avisen, familiemedlemmer og rundstykker skal passe sammen.

Utvalgte fordeler med KitchenAidArtisan 5kmt2204:
Virkelig gode risteevner.
Det er ogå mulighet for å riste bagels og lapper.
Høy kvalitet og flott design.
 Kraftig og stabil.
Mange funksjoner.


Bosch TAT8613

Toppscorer hos engelske goodhousekeeping.co.uk
Toppscorer hos klikk.no

Bosch TAT8613

Bosch TAT8613 er testet av både det britiske testnettstedet goodhousekeeping.co.uk samt hos klikk.no sammen med sju andre brødristere. De har sett på blant annet risting, farge, konsistens, brukervennlighet og ekstra funksjoner. Eksperter fra begge testnettstedene vurderer at Bosch TAT8613 er en virkelig god brødrister av typen hvor du legger brødet på to.

Alle brødskivene blir like

Bosch TAT8613 klarer å gjøre både fersk og frossent brød om til et velduftende måltid på få minutter ved bruk av de gode varmeelementene i maskinen. Det er plass til to skiver samtidig, og modellen har blitt testet med seks brødskiver. Ekspertene mener at alle brødskivene blir veldig gode og like.

Dette betyr at temperaturkontrollen er ganske bra, for på de to første brødskivene  er varmeelementene kalde i begynnelsen, og på de to siste brødskivene er de allerede gjennomvarme. Men det utgjør ingen forskjell for Bosch TAT8613, som leverer seks fine og like brødskiver.

Flott farge og tekstur

Bosch TAT8613 sørger for at brødet du legger i får en veldig fin gyldenbrun farge, og at brødet blir sprøtt og knasende uten å bli tørt. Hvis du ikke er så glad i brødskiver til frokost, er det også mulig å grille bagels med modellen. Bagels er litt kraftigere og med hardere skorpe, men blir også velristede og velsmakende, mens fargen blir fin og jevn.

Hvis du har problemer med å få brødet ut av maskinen igjen, finnes det et manuelt løftehåndtak som kan være nyttig når du griller tykkere og bredere brødvarianter.

Enkel å bruke

Bosch TAT8613 er en avansert brødrister som er enkel å bruke. Det virker veldig lett å bruke modellen, og det gjelder også smulebrettet, som er lett å fjerne og tømme. Bosch TAT8613 har også et fint og elegant design som vil pynte opp ethvert kjøkken.

For å passe inn i alle kjøkken får du modellen i fargene svart, hvit og rød. Designets fullendte stil kompletteres ytterligere ved at den har en velfungerende lagringsplass til strømledningen, slik at den lange ledningen ikke ødelegger det visuelle helhetsinntrykket.

Bosch TAT8613 gir inntrykk av god kvalitet og er stabil og solid. Med en vekt på 2100 gram ligger den midt i vektskalaen og er akkurat så tung at den er mer stabil, men likevel lett å flytte rundt på.

Utvalgte fordeler med Bosch TAT8613:
Fungerer bra både fra kald starttemperatur, og når den allerede er varm.
Brødet blir gyldent og får en velristet tekstur.
Også god til å riste bagels.
 Enkel å bruke.
Fint design.


Dualit Lite

Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Dualit Lite

.
Dualit Lite er enda en toppmodell med flere fine detaljer som gjør brødristingen litt enklere. Brødristerne fra Dualit er håndlagde i England, noe du tydelig kan se på kvaliteten.

Som en ekstra fordel kan Dualit Lite riste mer enn bare brød, for du kan også putte bagels i maskinen. På den måten blir bruksalternativene forbedret, slik at personer som ikke bare spiser ristede brødskiver, kan få glede av modellen.

Rask og smart

I tillegg til å grille brødet bra, så gjør Dualit Lite det også fort. Dualit Lite hører også til de mer avanserte modellene med flere smarte funksjoner.

Blant annet er det mulig å grille brød på den ene siden, og det er spesielt nyttig når du skal riste bagels. Bagels skal nemlig bare ristes på utsiden for at den skal holde seg myk på innsiden. Det er også en pausefunksjon, slik at du kan stoppe ristelprosessen om tiden krever det. Du finner også en tinefunksjon.

Høy brukervennlighet

En god brødrister må også være enkel å betjene, så brukervennligheten er også på topp hos Dualit. Brødristeren har for eksempel funksjonen “high lift” og “Pop and Peek”, som gjør det mulig for deg å sjekke brødet underveis uten å forstyrre ristingen. Modellen har også et kult berøringsbelegg som sikrer at overflaten alltid er kjølig, så du ikke risikerer å brenne fingrene under bruk.

Dualit Lite er en type brødrister, hvor du legger brødet ned, og det er lett å både legge i og fjerne brødet uten store problemer. Hvis du har problemer med å få opp brødet, er det en løftefunksjon som kan brukes å manuelt for å få opp brødet.

Smulebrettet fungerer også som et solid løftehåndtak som er enkel å finne og tømme. Husk at selv om smulebrett forårsaker problemer, så er det en dårlig ide å riste smulene ut av maskinen, siden de kan sette seg fast og redusere maskinens ytelse. Om du er i tvil om noe, kan du enkelt se i bruksanvianingenm som er både er gjennomført og informativ.

Utvalgte fordeler med Dualit Lite:
Rister brødet godt og gir det en fin og jevn farge.
Det er også mulighet for å riste bagels.
Rask modell.
Mulighet for å riste brødet kun på den ene siden og pausefunksjon.
God bruksanvisning.


Gode råd for valg av brødrister

ristet broed

Duften av ristet brød fyller kjøkkenet og frokostbordet ønsker deg velkommen med nyristet brød og bagels. En brødrister er uunnværlig på kjøkkenet, og er et godt og enkelt alternativ til ovnen, når frokostbrødet skal endres fra mykt til sprøtt. I løpet av minutter kan du få deilig ristet brød, og ofte kan du riste brød direkte fra tint tilstand.

Noen bruker brødristeren sjeldent, mens andre bruker den hver dag. Det finnes mange modeller på markedet, så hvis du bruker brødristeren ofte, så kan det være lurt å vurdere ulike faktorer når du skal kjøpe deg en ny. Nettbutikken Skousen.no guider deg her til de tingene du må være klar over når du skal kjøpe ny brødrister. Først må du vurdere hvilken brødrister du ønsker og deretter hvilke funksjoner du trenger:

Typer brødristere:

Liggende brødrister: Dette er den enkle versjonen, som er ganske enkel å bruke. Det er en flat versjon, hvor brødet legges oppå risten. Det er ofte plass til fire brødskiver, noe som er mer enn i den stående brødristeren, som ofte bare kan riste to skiver samtidig. Alt du trenger å gjøre er å legge brødet på risten og stille inn tidtakeren. Da vil brødristeren slå seg av automatisk når tiden er gått, men du må selv snu brødet.

Stående brødrister: Her legges brødet ned ovenfra og ned i hullene på brødristeren. Deretter ristes brødet på begge sider samtidig, og brødskivene skyves automatisk opp når de er ferdigristet. Vanligvis er det plass til to brødskiver, men noen modeller har også plass til fire stykker. Denne typen er raskere enn den liggende brødristeren.

Funksjoner:

Opptiningsfunksjon: Kontroller at frossent brød tiner raskt, slik at det får den samme sprøheten og gyldne fargen som de ferske brødskivene.

Gjenoppvarmingsfunksjon: Kan varme opp brødet igjen etter at det er ristet. Dette er praktisk hvis brødet har ligget på tallerkenen og blitt kald.

Angi grillgrad: Du kan selv stille inn varmen, og dermed hvor hardt brødet skal ristes.


Dette gjør brødristeren din med brødet

Vi ser bare ferskt eller frossent brød bli gjort om til sprøtt brød med en himmelsk duft når brødristeren startes. Samtidig skjer det prosesser nede i brødet som vi ikke kan se, både på godt og vondt. Danske Coop.dk forklarer hva som skjer her:

Positiv innvirkning på brødet

Den gode effekten som brødristeren har på brødet ditt, er en form for foryngelsesprosess. Brød som allerede er halvtørt, vil bli ferskt igjen når brødristeren motvirker brødets aldring. Dette betyr at brødet blir både mykere og mindre tørt under skorpen. Denne prosessen gjennomføres ved at den tilførte varmen endrer den kjemiske strukturen på brødets stivelse fra hardt til mykt. Det er også årsaken til at nybakt brød føles helt mykt på innsiden etter å ha vært i ovnen.

Negativ påvirkning på brødet

braendt toast
Den dårlige nyhed er, at brændt brød kan være kræftfremkaldende. Drug Administration anbefaler, at du begrænser dit indtag af brændt mad og spiser brødet, når det har fået en gyldenbrun farve.

Akrylamid findes blandt andet i brød, pommes frites, pommes frites og kaffe. Især kaffe- og kartoffelprodukter kan indeholde meget høje niveauer af det skadelige stof

Koker du maten din, er det ingen fare, siden akrylamid ikke dannes ved koking.


Oppskrifter til brødristeren din

En brødrister kan lett inngå som en del av kjøkkenutstyret, som brukes til å lage både frokost og middag. Nedenfor finner du to oppskrifter på pitabrød, hvor det er brødristerens oppgave å sikre at pitabrødene blir både varme og sprø uten å knekke av tørrhet.

Grillet fullkornspitabrød med cottage cheese fra Coop.dk

Ingredienser (4 pers.):

2 store plommer
8 ss. Cottage cheese
4 ss. sesamfrø
1 sitron
4 fullkorns pitabrød
Salt
Pepper

Slik gjør du det:
– Legg sesamfrø på en kald stekepanne.
– Skru på varmen og rist frøene.
– Skyll, rens og fjern steiner på plommene og kutt dem i terninger.
– Bland cottage cheese med plommene, sitronsaft, salt, pepper og ristede sesamfrø.
– Del det i fire porsjoner.
– Legg pitabrødene i brødristeren og grill dem på begge sider.
– Del det varme pitabrødet i fire.
– Server en porsjon med dressing og fire kvarte stykker med pitabrød til hver person.
– Dypp pitabrødet i dressingen og server gjerne med et glass melk til.


Pitabrød med nuggets, knasende grønnsaker og limedressing fra Aarstiderne.dk

Ingredienser (2 pers.):

1 pakke kyllingnuggets
½ pose gulrøtter i staver
½ bunt vårløk kuttet fint
2 avokadoer i terninger
1 hjertesalat i grove stykker
1 agurk i skiver
1 pakke pitabrød i halve skiver
1 kopp cremefraiche 18%
1 lime
Finhakket persille
Olivenolje
Salt
Pepper

Slik gjør du:
– Skyll grønnsakene og la dem renne av seg vannet. Hakk og skjær dem etter det som står i anvisningene.
– Stek kyllingnuggets i olivenolje på pannen i 5-6 minutter per side på middels varme til de er gylne, sprøe og gjennomvarmede.
– Legg gulrøtter, vårløk, avokado, salat og agurk på en tallerken.
– Legg pitabrødene på brødristeren.
– Mens pitabrødene varmes, rører du cremefraiche med salt, pepper, persille og litt limejuice.
– Server på samme tid og fyll de varme pitabrødene med grønnsaker, kyllingnuggets og cremefraiche.


10 smakfulle oppskrifter med ristet brød

Ristet brød trenger ikke være en kjedelig brødskive med smør til frokost – ristet brød kan faktisk brukes som et fundament for mange smakfulle smørbrød. Her kommer vi med 10 oppskrifter hvor ristet brød er inkludert. Oppskriftene kan leses i full versjon hos Self.com.


Ristet brød med avokado og granateple-kjerner

avocado-granataeble-toastIngredienser

Ristet brød

Avokado i skiver

Kjerner fra et granateple

Smør til brødet

Fremgangsmåte

Skrell en avokado og hakk den i skiver. Fjern kjernene fra et granateple. Rist en skive brød, smør den med din foretrukne smørtype og legg skiver av avokado og granateple-kjerner oppå.


Ristet brød med jordbær, avokado og cheddarost

Ingredienser

Ristet brød

Most avokado

Jordbær i skiver

Cheddarost

Honning

Fremgangsmåte

Skrell en avokado og mos den til en kremaktig masse. Skyll jordbærene og skjær dem i skiver. Rist en skive brød og smør den med den mosede avokadoen. Legg de halverte jordbærene oppå skiven sammen med skiver av cheddarost. Hell eventuelt litt honning over.


Ristet brød med egg

ristet-brod-med-aegIngredienser

Ristet brød

Hardkokte egg i skiver

Krydderurter

Fremgangsmåte

Kok et egg til det er hardkokt. Skjær egget i skiver og rist en skive brød. Legg skivene med egg oppå det ristede brødet og pynt med de urtene du foretrekker.


Ristet brød med eple, skinke og geitost

Ingredienser

Ristet brød

Eple i skiver

Italiensk skinke

Geitost

Fremgangsmåte

Skyl og skjær et eple i skiver. Rist en skive brød og legg geitost og skinke på brødet. Pynt med epleskiver.


Ristet brød med eggerøre og asparges

roeraeg-og-ristede-asparges-toastIngredienser

Ristet brød

Eggerøre

Asparges, grønne

Baconskiver

Fremgangsmåte

Lag en eggerøre i pannen og skyll en bunt med grønne asparges. Rist en skive brød og legg eggerøren oppå brødet. Pynt med fersk asparges og eventuelt baconskiver.


Ristet brød med cottage cheese, avokado og tomat

Ingredienser

Ristet brød

Avokado i skiver

Tomat i skiver

Cottage cheese

Fremgangsmåte

Skrell en avokado og skjær den i skiver. Vask en tomat og skjær den i skiver. Rist en skive brød og ha på et tykt lag med cottage cheese på brødet. Pynt med skiver av tomat og avokado.


Ristet brød med ricotta og fiken

ricotta-og-fignerIngredienser

Ristet brød

Fiken i skiver

Ricotta

Nøtter

Fremgangsmåte

Rens og skjær fiken i skiver. Hakk eventuelt noen nøtter. Rist en skive brød og smør ricotta utover brødet – man kan eventuelt smake til med honning og sitron. Legg skivene av fiken på brødet og pynt eventuelt med nøtter, for eksempel pistasjnøtter.


Ristet brød med laks

laks-og-Avocado-toastIngredienser

Ristet brød

Laks

Avokado i skiver

Ringer av rødløk

Kremost til brødet

Kapers

Fremgangsmåte

Rist en skive brød. Smør kremost på brødet og legg avokadoskivene på brødet. Legg tynne lakseskiver oppå og pynt med ringer av rødløk og kapers.


Ristet brød med ricotta og pære

Ingredienser

Ristet brød

Ricotta

Pære i skiver

Honning

Nøtter 

Fremgangsmåte

Vask og skjær pæren i skiver. Rist en skive brød og smør ricotta på brødet. Pynt med skiver av pære, honning og eventuelt nøtter etter egen smak.


Ristet brød peanøttsmør og bringebær

hindbaer-peanutbutter-toastIngredienser

Ristet brød

Peanøttsmør

Bringebær

Fremgangsmåte

Rens og skyll bringebærene. Rist en skive brød og smør den med peanøttsmør. Pynt deretter brødskiven med bringebærene.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Magimix 11541 gjennomsiktig brødrister 

Toppscorer hos den britiske avisen Telegraph.co.uk 
93 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute

Magimix 11541

.
Modellen Magimix 11541 er blitt testet av 2 ulike eksperter. Her er det snakk om den britiske avisen Telegraph.co.uk samt det store britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute.

Denne brødristeren klarer seg veldig godt i begge testene hvor ulike aspekter ved modellen er blitt testet og vurdert. Derfor stemples Magimix 11541 til toppscorer hos Telegraph.co.uk, og modellen får hele 93 av 100 mulige poeng av husholdningsekspertene.

Spesiell modell med gjennomsiktige sider

Magimix 11541 ser ikke ut som andre brødristere på markedet når det kommer til utseendet, for den er designet med sider av herdet glass som er varmeresistent.

Det betyr at man kan sitte og se på at brødristeren tilbereder brødet mens fargen og teksturen endrer seg. Det at man kan se at brødet blir ristet betyr også at man kan holde et øye med at brødet ikke brennes.

Magimix 11541 har plass til 2 brødskiver og kommer med hele 8 nivåer for bruning, noe som er ganske mye.

I tillegg til dette finnes det også en smart bagel-funksjon som spesialiserer seg på å tilberede bagels og funksjoner til gjenoppvarming og tining. Modellen er av den typen som senker brødet ned ovenfra.

Interessant produkt – på en god måte, ifølge ekspertene

Magimix 11541 er blant annet blitt testet av ekspertene fra den britiske avisen The Telegraph, som er svært interesserte i modellen. Først og fremst var de veldig spent på å teste denne modellen som er blitt omtalt mange steder da det her er snakk om en unik brødrister med gjennomsiktig glass som gjør at man kan se at brødet bli ristet.

Ekspertene mener det er veldig morsomt å følge med på denne prosessen – selv om det ser ut som en torturscene fra en lavbudsjett-skrekkfilm.

Når det kommer til selve ristingen, klarer Magimix 11541 seg veldig godt, ifølge ekspertene. De forklarer at modellen rister brødet jevnt og fint, og at tilberedningen av bagels blir fin.

Ekspertene nevner imidlertid et par ulemper ved modellen. Dette går på at modellen er veldig stor, noe som gjør at små brødskiver nesten forsvinner. De nevner også at modellen er veldig dyr.

Godt valg hvis man har høyt budsjett, ifølge ekspertene

Magimix 11541 er også blitt testet av husholdningsekspertene fra Good Housekeeping Institute sammen med en rekke andre brødristere.

Denne modellen ender på en flott andreplass i testen med 93 av 100 poeng, og det skyldes at ekspertene mener denne modellen er svært velfungerende og kommer med mange forskjellige funksjoner.

Good Housekeeping Institute kommenterer imidlertid også at denne modellen er litt dyr, men dersom man ikke har noe imot å bruke mye penger på en brødrister, så er den verdt pengene.

Mål og vekt på Magimix 11541 
Høyde: 22,5 centimeter
Bredde: 39,5 centimeter
Dybde: 18 centimeter
Vekt: 3,9 kilo

Spesifikasjoner ved Magimix 11541 
Type: Brødrister
Produsent: Magimix
Effekt: 1450 watt
Antall brødskiver som kan ristes samtidig: 2
Justerbar varmeinnstilling: Ja, 8 innstillinger

Utvalgte fordeler ved Magimix 11541: 
Unik modell med glass-sider
Kan følge med på at brødet ristes
8 varmenivåer
Spesialfunksjon til bagels
Annerledes modell som passer godt til gadget-elskeren


Electrolux EAT7800

Electrolux EAT7800

.
Både den norske testnettsiden klikk.no og den svenske offentlige tjenesteleverandøren SVT har testet ulike brødristere for å finne den beste og har inkludert Electrolux EAT7800 i sin test. I klikk.no sin test ble den testet mot sju andre brødristere og hos svt.se ble den testet mot to andre brødristere. Ekspertene vurderte etter testen at Electrolux EAT7800 er en virkelig god brødrister, som slår sine konkurrenter og den blir kåret som testvinner i begge testene.

Rister både den første og den siste brødskiven like godt

Den viktigste oppgaven til brødristeren er å levere velristet brød som verken er for brent eller hvitt. Electrolux EAT7800 har blitt testet på dette området, og ekspertene gir mye ros til modellen. Electrolux EAT7800 kan riste to brødskiver samtidig, og modellens risteevner har blitt testet i tre omganger, slik at totalt seks brødskiver har blitt ristet. Vurderingen er at både de første brødskivene, hvor varmeelementene er kalde, og de siste brødskivene, hvor varmeelementene er veldig varme, vil gi like, fine og jevne brødskiver.

God temperaturkontroll

Electrolux EAT7800 sin temperaturkontroll fungerer godt, siden det er temperaturen som bestemmer hvor hardt brødet blir ristet. Det tar litt over to minutter å få ferdiggrillet brød med god konsistens. Den vil være sprø utenfor og myk inni. Husk at hvis du griller brødet for lenge, så risikerer brødet å bli veldig tørt på innsiden og mørkt på utsiden, slik at utsiden får en litt bitter smak.

God til flere typer brød

Electrolux EAT7800 er en av de brødristerne, hvor du kan grille mer enn bare brød. Det følger med en spesiell rist, som er laget spesielt for å grille rundstykker. Risting av rundstykker går både raskt og gir et godt resultat.

Du betjener modellen med trykknapper, og den er enkel å bruke. Det er også mulig å endre temperaturnivået på Electrolux EAT7800, slik at du kan riste ulike typer brød på ulike varmenivåer.

Utvalgte fordeler med Electrolux EAT7800:
Brødet blir velristet.
Både den første og siste brødskiven blir ristet jevnt og fint.
God temperaturkontroll.
Mulighet for å riste rundstykker.
Enkel å bruke.


Philips HD2628

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

 

.
Brødristeren fra Philips griller brødet raskt og den klarer to brødskiver samtidig. Modellen er en tradisjonell, stående modell hvor brødskivene blir ristet på begge sider samtidig. Brødristeren har også en opptiningsfunksjon, slik at den også kan brukes for å tine frossent brød. Designet er ganske enkelt og i børstet stå.

Enkel å bruke

krummeskuffe Philips HD2628I tillegg til å gi velgrillede brødskiver, så er også brukervennligheten med Philips HD2628 veldig bra. De moderne brødristerne kan mer enn bare å varme brødet og Philips HD2628 har flere gode funksjoner og kontrollelementer, slik at det er enkelt å sette inn brødet og ta det ut igjen.

Det er også enkelt å åpne smulebrettet på bunnen og tømme brødristeren for smuler.

Sikkerheten er også bra med en automatisk sikkerhetsavbryter, hvis brødet sitter fast. I tillegg finnes det sklisikre føtter på modellen og på utsiden som ikke blir varme under bruk.  Generelt sett gir derfor Philips HD2628 et veldig godt kvalitetsinntrykk.

Det er som nevnt mulighet for oppvarming og opptining, og med en vekt på 1400 gram og en ledning på 88 cm, så er modellen svært håndterlig og lett å flytte rundt på kjøkkenet.

Utvalgte fordeler med Philips HD2628:
Alternativ for både fersk og frossent brød.
Tradisjonell stående modell.
Fargen vil være glatt og gyllenbrun.
Rask modell.
Mulighet for oppvarming av brød.


KitchenAid A II MED SIL T/4 SK

Brukerfavoritt

.
KitchenAid A II MED SIL T-4 SK

.

.
KitchenAid A II MED SIL T/4 SK er ikke tatt med i noen av testene, men vi har likevel valgt å ta den med i artikkelen vår, siden forbrukerne selv er så glad i modellen. Vi har sett på brukervurderinger på nettsiden whiteaway.com, der modellen får 5 av 5 stjerner, der brukerne spesielt fremhever den høye kvaliteten og gode funksjonaliteten.

4 brødskiver samtidig

KitchenAid A II med SIL T/4 SK er en av de større brødristere i stående fasong, der brødet legges ned ovenfra. Dette betyr at modellen kan riste fire brødskiver på samme tid, hvor de fleste andre modellene bare kan riste to. På denne modellen bør du heller ikke presse brødet ned i hullene, for en innebygd funksjon gjør at brødet selv senker seg ned til varmeelementene. KitchenAid A II MED SIL T/4 SK kan riste både ferskt og frossent brød, og den innebygde opptiningsfunksjonen fungerer også veldig bra.

Jevne og like

Selv når du rister fire brødskiver samtidig, vil alle fire skivene bli like sprøe og ristede. Fargen blir gyldenbrun og jevn, slik at brødskivene varmes likt over hele. Dermed unngår du både brente deler på brødet og deler som fortsatt er myke og hvite.

Generelt sett er KitchenAid A II MED SIL T/4 SK en solid kvalitetsbrødrister, som selv rister brødet i løpet av kort tid, også frosne brød. Når brødet er ferdig ristet, vil du høre et lite pip som en indikator.

Fin og sterk brødrister

En av KitchenAid sine karakteristikker er merkets solide produkter og vakre og unike utseende. Produktene har for vane å skille seg ut, og det gjør også KitchenAid A II MED SIL T/4 SK. Modellen er stor og har en flott grå farge, så designet er enkelt og pent. Designet er også en av de tingene som brukerne fremhever ved modellen, og ord som luksus og høy kvalitet brukes ofte av eierne av KitchenAid A II MED SIL T/4 SK.

Utvalgte fordeler med KitchenAid A II MED SIL T/4 SK:
Kan riste fire brødskiver samtidig.
Rister brødet både fint og sprøtt.
Nyttige funksjoner som letter arbeidet.
Høy kvalitet.
 Fint design.


Bosch TAT6A913 

83 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute

Bosch TAT6A913

.
Modellen Bosch TAT6A913 er blitt testet av det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute i en test hvor flere andre brødristere også er blitt inkludert. Ekspertene har laget en liste over flere kriterier som Bosch TAT6A913 og de andre modellene er blitt testet ut ifra – og her imponerer denne brødristeren ekspertene stort. Modellen klarer seg så godt at den får 83 av 100 mulige poeng.

Enkel og stilig brødrister

Bosch TAT6A913 vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha en flott og stilig brødrister med et mer tradisjonelt utseende. Denne modellen er nemlig fin og enkel i en luksuriøs stil, men samtidig gjør den heller ikke så mye ut av seg.

Modellen er av den typen hvor brødet senkes ned ovenfra, og her er det plass til 2 brødskiver. For å kunne riste tykkere typer brød så er lommene ekstra romslige – det samme gjelder varmeelementet som dermed sørger for å riste hele arealet selv på store brødskiver.

Modell med intelligente sensorer

Bosch TAT6A913 er laget til å kunne riste brødet til perfeksjon slik at det hverken blir for mykt eller for lyst. Derfor er modellen laget med intelligente sensorer som konstant holder øye med varmen og brødet.

I tillegg til dette finnes det også en elektronisk brunings-kontroll med mulighet til å stoppe og avbryte underveis. Bosch TAT6A913 har også en justerbar sprøhets-funksjon til brødskorpen – samt en smart tinefunksjon. Brødet løftes lett opp i en glidende bevegelse via en knapp på siden.

Flott, rask og effektiv ifølge ekspertene

Bosch TAT6A913 er blitt testet sammen med en rekke andre brødristere av husholdningsekspertene fra Good Housekeeping Institute, og modellen får en flott plassering samt en god poengsum på 83 av 100 mulige poeng.

Ekspertene forklarer at denne brødristeren først og fremst er veldig flott i sitt enkle og minimalistiske design, og den føles også svært robust og holdbar. Når det gjelder evne til å riste brød, kommenteres det at brødet ristes godt og jevnt – samt at det får en flott, gylden farge uansett om man kun rister én enkelt skive eller flere rett etter hverandre. I tillegg til dette får modellen også ros for hvor rask den er da den kan riste brødet på under 2 minutter.

Mål og vekt på Bosch TAT6A913 
Høyde: 18,8 centimeter
Bredde: 30 centimeter
Dybde: 17 centimeter
Vekt: 2,2 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch TAT6A913 
Type: Brødrister
Produsent: Bosch
Effekt: 1090 watt
Antall brødskiver som kan ristes samtidig: 2
Justerbar varmeinnstilling: Ja, 6 innstillinger

Utvalgte fordeler ved Bosch TAT6A913: 
Flott og stilig brødrister
Klassisk modell i luksus-stil
Ekstra romslige lommer
Med intelligente varmesensorer
Elektronisk kontroll for bruning


Philips hd4825

Beste budsjettvalg hos den svenske avisen vlt.se

Philips hd4825

 

.
Philips hd4825 er testet av den svenske avisen vlt.se sammen med fem andre brødristere fra ulike merker og i ulike prisklasser. Philips hd4825 finnes i budsjett-klassen, men til tross for dette leverer modellen ifølge ekspertene et veldig godt resultat. De er så imponert av modellen i forhold til prisen at de kårer den til “beste budsjett-valg”.

Gyldenbrune brødskiver

Til tross for at Philips hd4825 er å finne i den billigere enden av prisskalaen, så har Philips med modellen hd4825 fortsatt produsert en god og enkel brødrister.

Ekspertene mener at den ikke ser så fin ut og kan virke litt plastikkaktig, men resultatet på det ristede brødet feiler det absolutt ingenting. Faktisk slår Philips hd4825 flere av de dyrere modellene når det kommer til vurderingen av de ristede brødskivene. Med Philips hd4825 blir de flotte og gyldenbrune med ønsket sprø tekstur.

Enkel men god

Philips hd4825 er heller ikke en avansert brødrister, som har alle slags kule funksjoner, slik som de dyrere modellene har. Fokuset er på den primære funksjonen, som er å riste brødet raskt og levere brødskiver, som både er jevne og med riktig farge.

Philips hd4825 sin hastighet fungerer også fint, og brødet blir raskt ristet ferdig. Husk også at hastigheten spiller en viktig faktor, i tillegg til at du som forbruker ikke ønsker å vente for lenge. Dess raskere brødristeren griller brødet, jo mindre er sjansen for at brødet blir tørt.

Få men nyttige funksjoner

Philips hd4825 bundPhilips hd4825 har alle de nødvendige funksjonene for å sikre en god risting på brødristeren, hvor du legger brødet i ovenfra. Dette gjelder blant annet brødløft-funksjonen, som gjør at maskinen selv løfter opp brødskiven når den er ferdig ristet, slik at du ikke trenger å stikke fingrene ned i den varme maskinen.

Philips hd4825 har både en opptiningsfunksjon, som lar deg tine opp brødet raskt, og en gjenoppvarmingsfunksjon. Gjenoppvarmingsfunksjonen er veldig fin, hvis brødet har blitt kaldt i brødboksen, siden den kan varmes raskt opp igjen. Det er også svært enkelt å tømme brødristeren for smuler ved hjelp av smulebrettet.

Utvalgte fordeler med Philips hd4825:
Brødet blir gyldenbrunt og velristet.
Rimelig modell.
Få, men gode og effektive funksjoner.
Enkel modell.
Mye for pengene.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke brødristere er best i test?

Dualit Newgen, Magimix 11541, Philips HD2628, KitchenAid Artisan 5kmt2204, Electrolux EAT7800, Philips hd4825 og Dualit Lite

Hvordan testes brødristerne?

Brødristerne vurderes ut ifra hvor jevnt og gyllent de rister brødet, og hvor lang tid det tar før brødet er ferdig ristet. I tillegg synes det også på brukervennlighet og konstruksjonskvalitet.

Hvilke funksjoner bør brødristeren ha?

Det er en god idé å gå etter en modell med timerfunksjon, oppvarmingsfunksjon og innstilling av ristingsgraden.


Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører tester av ulike produkter, som forbrukerne trenger i hverdagen. For denne artikkelen har vi sett nærmere på en test hvor de har testet 77 brødristere for å vurdere modellens risteevner, tid, brukervennlighet og funksjoner.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Goodhousekeeping.co.uk
Denne engelske siden både tester og skriver om ulike produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en egentlig test av brødristere, men siden har kontinuerlig testet et utvalg av diverse produkter til kjøkkenet. Her er det snakk om en brødrister fra Philips, og alle produktene får karakterer i en skala opp til 100 for å avgjøre hvor gode de er. Les mer her.
Ekspertene har også foretatt 2 ulike tester der flere av modellene i denne artikkelen er blitt inkludert:
Den ene testen kan leses her, hvor Magimix 11541 er blitt inkludert.
Testen hvor Bosch TAT6A913 er blitt inkludert kan leses her.

Klikk.no
Nettstedet klikk.no gjør hundrevis av forbrukertester hvert år, hvor de spenner bredt, alt fra bolig og bil til mote, helse, elektronikk osv. I denne testen er det testet åtte brødristere gjennom ulike oppgaver for å finne ut hvilken brødrister som klarer testen best. Les mer her.

SVT.se
SVT er den nasjonale offentlige servicetilbyderen av TV i Sverige. Kanaler håndterer alt innen offentlig tjeneste i tillegg til forbrukerstoff. Her har de testet tre brødristere fra et dyrt, middels og billig merke på tid, risting og bruksfunksjoner. Les mer her.

VLT.se
VLT står for Vestmanlands Läns Tidning og er en av Sveriges største aviser. Avisen skriver både innenriks- og utenriksnyheter i tillegg til sport, men forbrukerstoff  har også en plass i avisen. Her er seks forskjellige brødristere av varierende kvalitet blitt testet og sammenlignet. Les mer her.

Telegraph.co.uk 
Telegraph.co.uk er en av de mest tradisjonsrike britiske avisene. Avisen så dagens lys i 1855 og kommer fremdeles ut på trykk samtidig som at avisen også har et stort liv på nettet. Avisen skriver hovedsakelig om nyheter fra inn- og utland, men også om sport, underholdning, kultur og livsstil. Her prøver ekspertene å finne frem til de beste brødristere på markedet i en test hvor modelleneSmeg TSF01 Brødrister, Tefal Toast N Egg og Magimix 11541 er blitt inkluder. Ønsker du å lese mer om testen, kan du klikke på denne linken.

T3.com  
T3.com er et amerikansk teknologi- og gadget-magasin med fokus på diverse emner innen teknologi – som blant nyheter, anmeldelser, guider og artikler. Det fokuseres spesielt på elektroniske forbrukerprodukter som telefoner, datamaskiner, lyd, spill og fitness hos T3.com. Her har magasinet utført en test av ulike brødristere for å finne frem til de beste modellene. Dualit Newgen og Smeg TSF01 Brødrister er blitt inkludert i denne testen. Les mer om testen ved å klikke her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I tillegg til ovennevnte tester, har vi også sett på forbrukerens vurderinger hos Amazon. Vi har sett nærmere på en brødrister fra Kitchen Aid og undersøkt hva vanlige forbrukere mener om modellen. Les mer her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere