Bosch vannkoker test 2021 – Her er de beste Bosch vannkokerne ifølge ekspertene

Senest opdateret den 0

Best i Test 2021 – I denne artikkelen ser vi nærmere på tester av vannkokere fra Bosch som eksperter og brukere har anmeldt. 

Vi gjennomgår de ulike testene for å gi deg en oversikt over vannkokere fra Bosch som har fått gode anmeldelser fra ekspertkildene. Deretter tar vi en titt på alternative vannkokere fra andre produsenter.

Vi har sett nærmere på tester fra Forbrukerrådet Tænk, den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og de tyske testmagasinene Test.de og Testsieger.de.

I tillegg har vi også tatt en kikk på et par brukeranmeldelser for å finne ut av hva forbrukerne sier.

Ønsker du å lese mer så gir vi deg en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne testen av Bosch vannkokere inneholder:
🔸 Gjennomgang av de beste vannkokerne fra Bosch
🔸 Gjennomgang av alternative vannkokere
🔸 Kjøpsguide: Dette bør du tenke på ved kjøp av en vannkoker
🔸 Slik rengjør du vannkokeren din
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere få en oversikt over de beste produktene på markedet. 

Bosch vannkoker test – Her er de 6 beste vannkokerne fra Bosch

I avsnittet nedenfor finner du en gjennomgang av de vannkokerne fra Bosch som har fått de beste anmeldelsene. Forbrukerliv har analysert en rekke anerkjente tester fra både inn- og utland samt gjennomgått en rekke brukeranmeldelser.

Du finner også en prissammenligning av de ulike vannkokerne slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst.


Bosch TWK8613

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
✅ Testvinner hos det tyske testmagasinet Test.de 
✅ Testvinner hos det danske Forbrukerrådet Tænk

Bosch TWK8613

Butik Pris

Annoncer

699,00 Les mer
730,00 Les mer
730,00 Les mer
confidentliving.no 838,00 Les mer
794,00 Les mer

.
Bosch TWK8613 er blitt testet og anmeldt av tre ekspertkilder. Dette inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, det danske Forbrukerrådet Tænk og den tyske nettsiden Test.de. De tre ekspertene er imponerte over vannkokeren som de har kåret til en av testvinnerne i testene deres.

Ekspertene er spesielt imponerte over modellens brukervennlighet og effektivitet. Samtidig er de fornøyde med vannkokerens lave pris. Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved vannkokeren.

Stilren vannkoker med temperaturvalg

Ved kjøp av Bosch TWK8613 får man en stilren vannkoker i et elegant design.

Vannkokeren er utstyrt med en utvidet sokkel slik at betjeningen er ekstra enkel.

På betjeningspanelet kan man stille inn temperaturen på vannet ved å velge mellom de fire forskjellige temperaturene: 70, 80, 90 og 100 grader. I tillegg kan man også bruke en funksjon som holder vannet varmt i opptil 30 minutter.

Sikker vannkoker

Bosch TWK8613 er en sikker vannkoker som er utstyrt med tre sikkerhetsfunksjoner. Den kommer blant annet med automatisk stopp-funksjon slik at vannkokeren automatisk slår seg av når kokepunktet er nådd.

I tillegg slår vannkokeren seg av når kannen blir løftet av sokkelen. Den har også en overopphetingsbeskyttelse slik at vannkokeren blir slått av ved en altfor stor belastning.

I tillegg til at Bosch TWK8613 er sikker så er den også funksjonell. Den har nemlig et avtakbart kalkfilter av rustfritt stål og en utvendig vannindikator på begge sider. Den kommer også med en 360-graders sokkel slik at vannkokeren enkelt kan plasseres på selve sokkelen.

Stor kapasitet

Bosch TWK8613 er utstyrt med flere temperaturer, derfor er det mulig å koke vann til ulike formål. Ikke nok med det, men man kan også koke opp 1,5 liter vann av gangen.

Takket være vannkokerens effektive motor med en effekt på 2400 Watt så blir vannet varmet opp til den valgte temperaturen på kort tid. Man trenger derfor ikke vente lenge på at vannet skal bli klart til en kopp te eller kaffe.

Fordeler ved Bosch TWK8613:
Tre sikkerhetsfunksjoner
Fire temperaturer
Kapasitet på 1,5 liter
360-graders sokkel
Holder vannet varmt i opptil 30 minutter


Bosch TWK7203

✅ Toppscorer hos det danske Forbrukerrådet Tænk 
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch TWK7203

Butik Pris

Annoncer

.
Både det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Bosch TWK7203. Her utmerker vannkokeren seg spesielt på grunn av modellens temperaturinnstillinger og enkle programmering.

Ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med vannkokerens vekt da de mener at den er forholdsvis tung. De nevner også at den er vanskeligere å holde ren enn andre modeller.

Temperaturvalg og TouchControl-betjening

Med Bosch TWK7203 får man en vannkoker med praktiske funksjoner og en enkel betjening. Vannkokeren er blant annet utstyrt med temperaturvalg der man har mulighet til å velge mellom syv forskjellige temperaturer mellom 70 og 100 grader.

Temperaturen stilles inn via TouchControl-betjeningen som består av et touch-display. Dette sikrer en enkel betjening da alle funksjonene aktiveres bare ved å trykke på knappen.

På displayet finnes det i tillegg en KeepWarm-funksjon. Her kan man holde vannet varmt på den valgte temperaturen i opptil 30 minutter.

Vannkoker med dobbeltisolert kanne

Bosch TWK7203 er utstyrt med en dobbeltisolert kanne som sørger for å holde på varmen. Ikke nok med det, med dette sikrer også at vannkokeren ikke blir for varm å holde i.

Man risikerer derfor ikke å brenne seg på vannkokeren selv om den akkurat har kokt opp vann.

Når vannet er ferdig kokt så vil vannkokeren gi fra seg et dempet lydsignal slik at man blir gjort oppmerksom på at vannet har oppnådd ønsket temperatur. Man trenger derfor ikke stå ved siden av vannkokeren for å holde øye med når den er ferdig.

Sikker vannkoker med stor kapasitet

Bosch TWK7203 kommer med en kapasitet på hele 1,7 liter. Det er derfor mulig å koke opp en stor mengde vann på én gang slik at det er nok til hele familien – eller et par ekstra gjester.

Vannet kokes raskt opp takket være den effektive motoren med en effekt på 2200 Watt. Når vannet har nådd kokepunktet vil vannkokeren slås av automatisk.

Ved rengjøring av Bosch TWK7203 er det mulig å fjerne kalkfilteret. Rengjøringen er forholdsvis enkel da vannkokeren har en 90 graders åpning. Dette gjør det enklere å komme til nedi vannkokeren og rense den skikkelig.

Fordeler ved Bosch TWK7203:
 
Kapasitet på 1,7 liter
Dempet lydsignal
Dobbeltisolert kanne
Syv temperaturinnstillinger
TouchControl-betjening


Bosch TWK7809

✅ God anmeldelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk 
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch TWK7809

Butik Pris

Annoncer

.
Bosch TWK7809 er blitt testet og anmeldt av de danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. I de to testene har vannkokeren henholdsvis fått en god anmeldelse og blitt kåret til en av toppscorerne.

Dette er blant annet på grunn av at ekspertene er imponerte over modellens yteevne, kapasitet og solide design. De er imidlertid mindre fornøyde med koketiden.

Elegant og enkel vannkoker med ledningsoppruller

Bosch TWK7809 er en vannkoker som er laget i et elegant og enkelt design. Dette gjør at vannkokeren kan stå på kjøkkenbenken slik at man ikke trenger å sette den bort etter bruk.

Ønsker man likevel å sette vannkokeren i kjøkkenskapet så kan man bruke den praktiske ledningsopprulleren. Her kan man skjule ledningen slik at den er enklere å plassere i skapet.

Vannkoker med effektiv motor og flere sikkerhetsfunksjoner

Med Bosch TWK7809 får man en vannkoker med en effektiv motor. Motoreffekten ligger nemlig på 2200 Watt. Man kan derfor få vannet kokt opp forholdsvis raskt, også dersom man fyller vannkokeren med vann helt opp til maksimumkapasiteten. Kapasiteten ligger på 1,7 liter vann.

Når vannkokeren er ferdig med å koke opp vannet så vil den slå seg av automatisk. Den kommer i tillegg med en sikring mot tørrkoking og overoppheting slik at den slår seg av automatisk dersom det oppstår en for høy belastning.

Funksjonell vannkoker 

Bosch TWK7809 er en funksjonell vannkoker som er utstyrt med en av/på- knapp. Knappen må bare vippes opp eller ned alt etter som man vil slå den på eller av.

I tillegg kommer vannkokeren med et avtakbart kalkfilter samt en lokkåpner med trykknapp. Det avtakbare kalkfilteret gjør det enklere å rengjøre vannkokeren, mens knappen til lokkåpneren sikrer at du kan bruke én hånd til å åpne kannen og helle varmt vann i en kopp.

Fordeler ved Bosch TWK7809:
Avtakbart kalkfilter
Kapasitet på 1,7 liter
Flere sikkerhetsfunksjoner
Ledningsoppruller
Effektiv motor


Bosch TWK6A813

God bedømmelse hos Testsieger.de

Bosch TWK6A813

Butik Pris

Annoncer

.
Bosch TWK6A813 er blitt testet og anmeldt av den tyske siden Testsieger.de.

De tyske ekspertene har gitt vannkokeren en god anmeldelse da de er imponerte over vannkokerens praktiske funksjoner og høye kvalitet. Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med vannkokeren så nevner de at både sokkelen og lokket lett blir varme – noe man bør være oppmerksom på.

Vannkoker med stor kapasitet

Bosch TWK6A813 er laget til å være en effektiv og rask vannkoker som koker opp vann til mange formål. Vannkokeren har nemlig en stor kapasitet på 1,7 liter slik at man kan koke opp mye vann av gangen.

Dersom man ønsker å koke en liten mengde vann så kommer Bosch TWK6A813 med en praktisk funksjon som kalles One-Cup. Denne funksjonen gjør at man har mulighet til å koke mindre mengder vann.

Uansett om man koker en stor eller liten mengde vann så sikrer vannkokerens kraftige varmeelement for at vannet kokes opp raskt. Motoreffekten ligger nemlig på hele 2400 Watt.

Enkel betjening 

Med Bosch TWK6A813 får man en vannkoker som er enkel i bruk. Den er designet til å kunne betjenes ved bruk av kun én hånd.

Betjeningen er enkel og oversiktlig med en knapp til åpning samt en av/på-knapp.

Selve håndtaket er også laget på en måte som gjør at man ikke brenner seg når man heller vann i en kopp, gryte eller lignende.

Det finnes i tillegg en markering for hvor mye vann som er i vannkokeren. Dette gjør det enklere å fylle opp vannkokeren med akkurat den mengden vann man har bruk for.

Sikker vannkoker med autostopp-funksjon 

Bosch TWK6A813 er ikke bare en praktisk vannkoker, den er også sikker.

Den kommer med flere sikkerhetsfunksjoner, blant annet en sikring mot overoppheting samt tørrkokingsbeskyttelse. På den måten blir vannkokeren hverken overopphetet eller kokes tørr.

Sist, men ikke minst, kommer Bosch TWK6A813 med en autostopp-funksjon.

Det vil si at vannkokeren slår seg av automatisk når kannen blir løftet av sokkelen.

Fordeler ved Bosch TWK6A813: 
Kapasitet på 1,7 liter
Flere sikkerhetsfunksjoner
Autostopp-funksjon
One-Cup-funksjon
Enkel betjening


Bosch TWK3A051

✅ 3,7 av 5 stjerner basert på brukeranmeldelser hos Skousen.dk

Bosch TWK3A051

Butik Pris

Annoncer

374,00 Les mer
374,00 Les mer
374,00 Les mer

.
Bosch TWK3A051 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær vannkoker blant forbrukerne. Vannkokeren har nemlig fått gode brukeranmeldelser hos den danske forhandleren Skousen.dk.

Her skriver brukerne at vannkokeren er utstyrt med praktiske funksjoner samt at den fungerer optimalt uten noen problemer. Én av brukerne nevner imidlertid at vannkokeren ikke er enkel å rengjøre.

God vannkoker med svært rask oppvarming ifølge brukerne  

Ifølge brukerne hos den danske forhandleren Skousen.dk er Bosch TWK3A051 en «svært god vannkoker» som kommer med flere praktiske funksjoner. Brukerne er spesielt fornøyde med modellens autostopp-funksjon når man løfter kannen fra sokkelen.

I tillegg nevner en bruker at Bosch TWK3A051 er utstyrt med en svært rask oppvarming. En annen bruker merker seg i tillegg at vannkokeren kommer med en enkel påfylling uten at man trenger å åpne lokket.

Brukerne skriver mange rosende ord om Bosch TWK3A051. Imidlertid skriver en bruker at det ikke er enkelt å rengjøre vannkokeren fordi «det er veldig vanskelig å fjerne kalkrester».

Rask og sikker oppvarming

Takket være Bosch TWK3A051 sin effektive motor med en effekt på 2400 Watt blir vannet varmet opp raskt. Man kan derfor lage en kopp te, kaffe eller koke litt vann til matlaging på kort tid.

Kapasiteten er på 1 liter, derfor er den mindre enn andre modeller. Til gjengjeld er vannkokeren utstyrt med tre sikkerhetsfunksjoner. Vannkokeren kommer med en tørrkoking- og overopphetingsbeskyttelse samt en autostopp-funksjon som avbryter kokingen dersom kannen løftes fra sokkelen. Det finnes i tillegg en lås på lokket som øker sikkerheten ytterligere.

Enkel betjening

Bosch TWK3A051 er enkel å betjene på grunn av dens enkle og praktiske funksjoner. Ved påfylling av vann trenger man ikke åpne lokket da det kan skje med lokket lukket.

I tillegg kommer vannkokeren med en 360-graders sokkel slik at man enkelt kan plassere vannkokeren på plass når man skal koke vann.

Når man skal slå på vannkokeren må man bruke knappen med lys. Modellen kan slås på og av med den samme knappen.

Etter bruk kan vannkokeren oppbevares på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet. Oppbevares den i kjøkkenskapet så kan man bruke vannkokerens ledningsoppruller for en enklere oppbevaring av ledningen.

Fordeler ved Bosch TWK3A051: 
Enkel oppbevaring
Flere sikkerhetsfunksjoner
360-graders sokkel
Effektiv motor
Enkel betjening


Bosch TWK7403

✅ Ingen anmeldelser

Bosch TWK7403

Butik Pris

Annoncer

.
Bosch TWK7403 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester. Vi har likevel valgt å ta med vannkokeren i vår artikkel fordi den er en enkel og praktisk modell. På den måten får brukerne en bedre oversikt over de ulike vannkokerne fra Bosch som finnes på markedet.

Effektiv vannkoker med en stor kapasitet 

Bosch TWK7403 er en effektiv vannkoker som koker vann raskt og effektivt. Takket være modellens motor på 2200 Watt trenger man ikke vente lenge på varmt vann til matlaging, te eller kaffe.

I tillegg har Bosch TWK7403 en kapasitet på hele 1,7 liter, derfor kan man varme opp en stor mengde vann på én gang. Ønsker man å koke en liten mengde vann så kan man det også. Modellen er nemlig utstyrt med en indikator til å varme opp vann til kun én kopp.

Tre sikkerhetsfunksjoner 

Med Bosch TWK7403 får man en sikker vannkoker med tre sikkerhetsfunksjoner.

Disse inkluderer tørrkoking- og overoppheting, autostopp og en funksjon som avbryter kokingen når vannkokeren fjernes fra sokkelen. I tillegg står vannkokeren stabilt og solid på kjøkkenbenken under bruk da sokkelen er utstyrt med gummiføtter.

Ved rengjøring av vannkokeren kan man fjerne kalkfilteret som er plassert ved tuten på kannen. Det er i tillegg enkelt å komme til nede i vannkokeren da åpningen er stor. Lokket åpnes ved et enkelt trykk på en knapp.

Enkel oppbevaring 

Bosch TWK7403 er utstyrt med en ledningsoppruller slik at man enkelt kan oppbevare ledningen når vannkokeren ikke er i bruk. Man kan derfor lett plassere vannkokeren enten på kjøkkenbenken eller i et kjøkkenskap uten at ledningen er i veien hele tiden.

Ikke nok med at oppbevaringen er enkel, men Bosch TWK7403 kommer også med en enkel betjening.

Betjeningen foregår ved hjelp av av/på- knappen med lys. Da kan man raskt se om vannkokeren er avslått eller påslått. Den 360-graders sokkelen sikrer også at det er enkelt å plassere kannen på basen.

Fordeler ved Bosch TWK7403:
 
Avtakbart kalkfilter
Tre sikkerhetsfunksjoner
Enkel betjening
Ledningsoppruller
Kapasitet på 1,7 liter


Alternativer til vannkokere fra Bosch

I avsnittene ovenfor har vi gjennomgått et utvalg av vannkokere fra Bosch som har fått gode anmeldelser av eksperter og forbrukere. I neste avsnitt gjennomgår vi alternativer til vannkokere fra Bosch da det også finnes andre anbefalelsesverdige modeller på markedet. På den måten får man en enklere oversikt over modeller fra andre produsenter. Man kan dermed sammenligne disse ut ifra ekspertenes og forbrukernes vurderinger – samt modellenes funksjoner og spesifikasjoner.


Siemens TW86103

✅ Testvinner hos det danske Forbrukerrådet Tænk
✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

siemens-tw86103

Butik Pris

Annoncer

891,00 Les mer
891,00 Les mer
891,00 Les mer

.
Siemens TW86103 er blitt testet og anmeldt av både danske og svenske eksperter.

Dette inkluderer det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön som begge har kåret vannkokeren til en av testvinnerne i sine store tester.

Ekspertene er spesielt imponerte over modellens gode kvalitet og effektive evne til å holde vannet varmt i en god stund. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over modellens vekt da de mener den er forholdsvis tung.

Brukervennlig vannkoker

Siemens TW86103 er enkel å betjene, og det er enkelt å fylle på vann da man kan gjøre det direkte gjennom helletuten. Derfor trenger man ikke åpne lokket når man skal fylle vann i kannen. Kapasiteten ligger på 1,5 lite, og man har mulighet til å avlese vannmengden ved å ta en titt på merkingen på vinduet.

Ikke nok med det – Siemens TW86103 kommer også med tre sikkerhetsfunksjoner. Disse funksjonene sørger for en sikker oppvarming av vannet da modellen hverken blir overopphetet eller fortsetter å koke etter at man har løftet vannkokeren av basen. I tillegg til dette så slår den seg også av automatisk når kokepunktet er nådd.

Justerbar vannkoker 

I tillegg til å være en brukervennlig vannkoker så kommer Siemens TW86103 også med smarte funksjoner. Det er blant annet mulig å stille inn vanntemperaturen etter ønske og behov.

Temperaturen kan stilles inn til enten 70, 80, 90 eller 100 grader – derfor kan man bruke vannkokeren til mange formål. Den integrerte LED-indikatoren viser den spesifikke temperaturen.

Siemens TW86103 kommer også med en KeepWarm-funksjon slik at man har mulighet til å holde vannet varmt på den ønskede temperaturen i opptil 30 minutter. Det gjør at man kan koke vannet på forhånd slik at det er klart til bruk når man trenger det.

Enkel betjening

Betjeningen av selve vannkokeren er enkel og svært brukervennlig. Lokket på modellen åpnes med ett enkelt trykk på en knapp – det gjør både rengjøring og påfylling av vann lekende lett.

Selve motoren har en effekt på 2400 Watt, så vannet kommer til å kokes raskt. Når man er ferdig med å bruke vannkokeren så kan den uten problemer pakkes bort takket være den praktiske ledningsopprulleren. Her er det mulig å skjule ledningen slik at modellen kan settes fint og ryddig i et kjøkkenskap.

Fordeler ved Siemens TW86103: 
Ledningsoppruller
Tre sikkerhetsfunksjoner
KeepWarm-funksjon
Fire temperaturer
Enkel påfylling


Philips HD9350

✅ Testvinner hos det danske Forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Philips HD9350

Butik Pris

Annoncer

386,00 Les mer
386,00 Les mer
386,00 Les mer

.
Philips HD9350 er blitt testet og anmeldt av det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Begge ekspertene er imponerte over vannkokeren som de har kåret til henholdsvis testvinner og toppscorer.

Dette har de blant annet gjort på grunn av vannkokerens presise temperaturer og raske oppvarming. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over at vannet enkelt kan renne forbi filteret.

Holdbar vannkoker med stor kapasitet 

Med Philips HD9350 får man en holdbar vannkoker laget i et elegant design i rustfritt stål. Kapasiteten ligger på hele 1,7 liter, så man har mulighet til å koke både store og små mengder med vann av gangen. Vannstanden kan leses av på indikatoren som er plassert under håndtaket.

Philips HD9350 er samtidig en sikker modell som er plassert på et flatt varmeelement. Dette sikrer en rask oppkoking av vannet, i tillegg til at det er enkelt å både fylle på vann og rengjøre kannen takket være modellens store åpning. Den er også utstyrt med et multi-sikkerhetssystem som forhindrer tørrkoking.

Flere praktiske funksjoner

Philips HD9350 er utstyrt med flere praktiske funksjoner – blant annet et micro mesh-filter. Dette filteret er avtakbart og er plassert på helletuten. Det gjør at filteret fanger de små kalkpartiklene helt ned til 200 mikro.

Når vannkokeren er påslått så kan man raskt se dette på indikatoren. Den vil nemlig lyse når modellen er på, slik at man aldri er i tvil om dette. Påfyllingen skjer via lokket eller tuten. Lokket åpnes med fjære-lukkemekanismen.

Ledningsfri kanne

Philips HD9350 er en ledningsfri kanne som er plassert på en 360-graders sokkel. Det gjør det enkelt å løfte av kannen og sette den på plass igjen.

Videre kommer modellen også med en ledningsoppruller som kan plasseres under basen. Man kan dermed enkelt gjemme bort ledningen uansett om kannen skal bli stående på kjøkkenbenken eller plasseres i et kjøkkenskap.

Sist, men ikke minst, er Philips HD9350 utstyrt med en effektiv motor med en effekt på 2200 Watt.

Fordeler ved Philips HD9350: 
Ledningsfri kanne
Micro mesh-filter
Flatt varmeelement
Multi-sikkerhetssystem
360-graders sokkel


Kjøpsguide: Dette bør du tenke på ved kjøp av en vannkoker fra Bosch

Bosch TWK7203Hvis du lurer på hvorfor noen egentlig trenger en vannkoker så kan du umulig være en ivrig te- eller kaffedrikker.

En vannkoker er et praktisk redskap å ha på kjøkkenet dersom du liker å raskt og enkelt kunne koke opp vann til kaffe, te eller matlaging på null komma niks.

Faktorer du bør tenke på når du kjøper en vannkoker

Hvis du har bestemt deg for at det gir mening å ha en vannkoker hjemme så er det et par ting du bør tenke på mens du leter etter den riktige modellen til dine behov.

Hastighet 
For de aller fleste som elsker vannkokere så er det viktigste at den er rask og effektiv. Hvis en av dine største grunner til å kjøpe en vannkoker er å fremskynde prosessen med å koke vand så bør du se etter en vannkoker som har rykte på seg for å være rask.

De fleste vannkokere tar mellom tre til fire minutter når det kommer til at koke opp vann, men det finnes også noen modeller som er raskere enn dette. Ta en titt på de ulike modellene sine produktbeskrivelser og finn ut hva produsenten sier.

Du kan også ta en titt på brukeranmeldelser av de vannkokerne du vurderer å kjøpe – da kan du se hvordan andre kunder opplever modellene når det gjelder koketid. 

Temperaturinstillinger 
TemperaturinstillingerDrikker du mye te så er det en fordel å ta en titt på vannkokerens temperaturinnstillinger. Enkelte typer te smaker nemlig best når de brygges ved forskjellige temperaturer.

Selv om én temperatur fungerer bra for svart te, så er den ikke ideell for smaken av for eksempel grønn te. Å ha mulighet til å stille inn temperaturen er også en fordel når det kommer til blant annet vann til kaffe.

De mer budsjettvennlige vannkokerne gir deg ikke mulighet til å stille inn temperaturen. Dersom dette er en viktig funksjon for deg så bør du sørge for å se etter en vannkoker som gir deg mulighet til å velge mellom de ulike temperaturene. Samtidig kan det også være en god idé å kontrollere at innstillingene inkluderer de temperaturene du har tenkt å bruke. 

Prisen 
prisDe enkle vannkokerne med begrensede funksjoner kan koste så lite som et par hundre kroner – og noen ganger også mindre. Modeller i en høyere kvalitet med flere funksjoner og en større kapasitet kan koste så mye som over 1000 kroner.

Hvis du bare ser etter en vannkoker som raskt varmer opp vann til te, og du ikke er altfor bekymret over hvor holdbar modellen skal være, så går det fint å velge en av de mer budsjettvennlige modellene.

Hvis du imidlertid heller vil ha mulighet til å velge mellom ulike temperaturer, materialer av god kvalitet og en større sannsynlighet for at vannkokeren kommer til å holde lenge, så burde du gå etter en av de dyrere modellene.

Størrelse og kapasitet 
Det er to hovedfaktorer du bør tenke på når det kommer til størrelsen. Den første er kapasiteten. Lager du vanligvis en kopp kaffe eller te til én person, eller brygger du som regel drikker til flere?

De fleste vannkokere er store nok til at koke opp vann til flere kopper, mens andre modeller har en mindre kapasitet. Sørg for å tenke igjennom behovene dine og sammenlign de ulike modellenes kapasitet før du tar et endelig valg.

Den andre viktige faktoren man bør tenke på er selve størrelsen på modellen i forhold til hvor mye plass du har på kjøkkenbenken. Hver gjenstand du tilfører på et kjøkken skal plasseres ett eller annet sted, og de fleste kjøkken har en begrenset mengde med plass på kjøkkenbenken da man også skal ha plass til å tilberede mat.

Før du kjøper en vannkoker så bør du finne ut hvor på kjøkkenet du vil plassere vannkokeren, og helst sjekke om det faktisk er plass til den. Det er best å vite hva du har plass til på forhånd enn å kjøpe en modell du ikke kan sette på kjøkkenbenken når du først har kjøpt den.  

Brukervennlighet 
BrukervennlighetGenerelt sett er vannkokere enkle å bruke, men enkelte modeller har funksjoner og designmuligheter som gjør de mer brukervennlige enn andre modeller.

Dersom du prioriterer enkelhet og hastighet så kan du finne en enkel vannkoker som ikke har ulike temperaturinnstillinger og funksjoner – som også vil være enklere å finne ut av enn noen av de mer avanserte modellene.

Dersom du imidlertid liker de ekstra mulighetene som kommer med en av de mer avanserte modellene så bør du være sikker på at du velger en modell som du ikke synes er altfor vanskelig å bruke.

En vannkoker som enten er ledningsfri eller har en avtakbar ledning vil generelt sett være enklere i bruk enn en modell som du må ha i nærheten av en stikkontakt hver gang du bruker den.

En vannkoker med praktiske funksjoner, som for eksempel en KeepWarm-funksjon og autoslukk, vil sørge for at selv de mest glemsomme brukerne ikke trenger å bekymre seg for alle småtingene de må huske.

Utvendig varme 
Dersom du ikke vil bekymre deg for å brenne deg når du bruker vannkokeren så er det lurt å ta en titt på hva andre brukere sier når det kommer til hvor varmt apparatet blir på utsiden.

En vannkoker som er laget av glass eller plast klarer seg nok bedre på dette området enn en modell som er laget av metall. Dette er noe du bør være oppmerksom på dersom du er interessert i en modell som ikke skal bli altfor varm utvendig under bruk.

Vekt 
VektHvis vannkokeren din for det meste blir stående på kjøkkenbenken så trenger du ikke tenke så mye på modellens vekt, men dersom du vil være i stand til å kunne ta med deg vannkokeren på farta – eller om du synes det er vanskelig å løfte en full kanne når du skal helle varmt vann i en kopp – så bør du se etter en modell som ikke veier så mye. De fleste vannkokere vil ha vekt inkludert i spesifikasjonene sine slik at du enkelt kan sammenligne hvilke muligheter du har.

Ønsker du å lese mer om hvordan du best kan velge den helt riktige vannkokeren til dine behov så kan du klikke på denne artikkelen fra Which.co.uk eller denne artikkelen fra Goodhousekeeping.com.


Slik rengjør du en vannkoker fra Bosch

Slik rengjør du en vannkoker fra Bosch

Rengjøring er viktig når det kommer til å vedlikeholde vannkokeren din. I tillegg til at vannkokeren fort kan dekkes av kalk eller se skitten ut, så kan det også påvirke hvor effektiv den er – samt hvordan kaffen eller teen din smaker dersom du ikke rengjør den. Her finner du noen enkle tips som kan hjelpe deg med å rengjøre vannkokeren din.

Slik avkalker og rengjør du en vannkoker

Trinn-for-trinn-guide til rengjøring

1⃣ Fyll vannkokeren halvveis med like mengder med vann og hvit eddik.

2⃣ Slå på vannkokeren og kok opp blandingen.

3⃣ Slå av vannkokeren og fjern ledningen fra stikkontakten.

4⃣ Lad blandingen bli stående i kannen i ca. 15-20 minutter. Deretter kan du helle ut vannet og skylle utstyret. Du må muligens gjøre dette flere ganger for å sørge for at det ikke er noen eddik-rester igjen i kannen.

5⃣ Tørk kannen innvendig med en ren klut og la den tørke helt.

6⃣ Når kannen er helt tørr så kan du koke opp vann til drikker i den igjen.

Dersom det henger igjen litt lukt av eddik så kan du koke opp vann et par ganger til før bruk. Dersom det er mye kalk som skal fjernes så kan du bruke en sterkere eddikblanding og la den stå i kannen i en time eller over natten.

vannkokerDu bør imidlertid være oppmerksom på at enkelte produkter ikke egner seg godt til å bli rengjort med eddik. I slike tilfeller kan du heller fylle vannkokeren med vann, skvise en sitron i, og legge skiver av den samme sitronen i blandingen.

Det finnes også andre gode muligheter når det kommer til avkalking og rengjøring av vannkokeren din dersom du ikke vil eller ikke kan bruke eddik.

En annen mulighet er å bruke bakepulver. Her kan du koke opp vann i vannkokeren og la vannet stå i kannen i ca. 1 time. Deretter heller du ut vannet og skyller kannen.

Når kannen er nedkjølt så kan du drysse litt bakepulver i bunnen og tørke av med en ren klut. Til slutt skylles kannen grundig med kaldt vann slik at alt bakepulveret fjernes.

Når det kommer til utvendig rengjøring av vannkokeren så kan du bruke alle slags oppvaskmidler eller såper, og tørke av med en ren og fuktig klut. Dersom du har en vannkoker i rustfritt stål så kan du alternativt bruke olivenolje og gni det utenpå vannkokeren. Det kan hjelpe til med å gjøre den skinnende ren.

Ekstra tips og triks

💠 Mange har en tendens til å la vannet stå igjen i vannkokeren etter bruk, men dette er ikke bra da vannet kan etterlate kalk og andre partikler i bunnen. Derfor bør du sørge for at du alltid tømmer kannen helt etter bruk. Det er best å kun koke opp den mengden med vann som man har tenkt å bruke.

💠 Du skal helst rengjøre vannkokeren din én gang i uken, og avkalke den innvendig cirka en gang i måneden eller annenhver måned avhengig av hvor ofte du bruker den.

💠 I og med at vannkokerens varmeelement er plassert i bunden, bør du huske at den ikke må senkes ned i vann.

Dersom du er interessert i å lese mer om rengjøring og avkalking av vannkokere så kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Expressen.se.


FAQ – Ofte stillede spørsmål

🤩 Hvilken vannkoker fra Bosch er best i test?

Bosch TWK8613

🤓 Hvordan testes vannkokerne fra Bosch?

Vannkokerne blir vurdert ut ifra hvor raskt og nøyaktig de får varmet opp 1 liter vann til 100 grader. I tillegg til dette blir det også sett på brukervennlighet, kvalitet, støynivå, energiforbruk og sikkerhet.

🤔 Hva skal en vannkoker kunne?

I hovedsak så skal vannkokere kun koke vann, men det er likevel en god ide å se etter en modell med en kort koketid, høy sikkerhet og et effektivt kalkfilter.


Gjennomgang av testkilder

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske Forbrukerrådet Tænk arbeider med et vell av ulike aspekter som har med det danske forbrukerlivet å gjøre. Her leverer de flotte artikler med gode råd, guider, tester og anmeldelser av mange ulike forbrukerprodukter.

Her har de utført en stor test av vannkokere hvor Bosch TWK8613, Bosch TWK7203, Bosch TWK7809, Siemens TW86103 og Philips HD9350 er blitt inkludert. Alle modellene har fått en god anmeldelse.

Ønsker du å lese anmeldelsene av de ulike modellene så kan du klikke på denne linken. Vær oppmerksom på at full tilgang til testen krever et abonnement. Det er imidlertid også mulig å kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med mange ulike aspekter som har med svenskenes forbrukerliv å gjøre. Dette inkluderer blant annet tester og anmeldelser av forbrukerprodukter.

I denne omgang har Råd & Rön testet vannkokere. Her har de sett nærmere på Bosch TWK8613, Bosch TWK7203, Bosch TWK7809, Siemens TW86103 og Philips HD9350.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever et abonnement. Hvis man ønsker å se resultatet av én enkelt test så er det mulig å kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Test.de 🇩🇪
Det tyske testmagasinet Test.de fokuserer på å lage tester av forbrukerprodukter slik at forbrukerne kan skaffe seg en oversikt over de ulike fordelene og ulempene ved produktene. Her er det snakk om en stor test av vannkokere – blant annet modellen Bosch TWK8613 som er blitt kåret til testvinner. Du kan lese hele testen av vannkokeren her.

Testsieger.de 🇩🇪
Den tyske nettsiden Testsieger.de tester forbrukerprodukter innenfor kategoriene hus og hage. De samler ulike tests og vurderer dem i forhold til hverandre.

Til slutt lager de sin egen vurdering og anmeldelse av produktet, som forbrukerne kan lese. I denne omgang har den tyske nettsiden anmeldt Bosch TWK6A813, som de har gitt en god bedømmelse. Ønsker du å lese hele testen så kan du klikke på denne linken.


 Andre relevante tester og artikler

Dersom du ikke fant det du lette etter så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som kanskje kan være av interesse for deg.

Skaff deg en oversikt over markedets best anmeldte vannkokere med vår generelle vannkoker test. I denne testen har vi samlet de modellene – på tvers av produsenter – som har fått de beste anmeldelsene. Du finner også en prissammenligning slik at du raskt kan finne den forhandleren som selger modellen til best pris.

Du kan også lese vår store KitchenAid vannkoker test der vi gir deg en oversikt over de beste modellene fra det amerikanske kvalitetsmerket.

Dersom du er ekstra glad i merket Bosch så har vi også en lang liste med artikler kun om deres produkter.

Her kan du for eksempel lese vår Bosch kjøkkenmaskin og vår Bosch kaffetrakter test hvor begge inneholder testvinnende modeller.

Også innenfor hvitevarer ligger Bosch helt i teten. Her kan du blant annet lese vår Bosch ovn test, vår Bosch kjøleskap test, vår Bosch vaskemaskin test, vår Bosch tørketrommel test og vår Bosch oppvaskmaskin test. I alle disse testene kan du lese ekspertenes anmeldelser og finne prissammenligninger samt nyttig informasjon om emnet.