Bluetooth Høyttaler Test – Her er Best i Test Bluetooth høyttalerne

0

19 juni 2017

I denne Bluetooth høyttalertesten ser vi nærmere på de beste Bluetooth-høyttalere på markedet akkurat nå. De er svært populære og blant de yngre generasjonene er det tradisjonelle stereoanlegget på vei til å bli erstattet av “anlegg” med smarttelefonen som kjerne og Bluetooth-høyttalere som lydkilde. Det gjør hele løsningen mobil, noe som er en av de største grunnene til populariteten.

Bluetooth-høyttalere finnes i alle prisklasser og kvaliteter, men de fleste billige plasthøyttalerne kan langt fra ta over for de stasjonære HiFi-anleggene. Men det kan flere av de bedre produktene på markedet, og det er disse vi setter fokus på her. Det betyr selvsagt også at prisen følger med kvaliteten. En god høyttaler koster en del, og prisen blir ikke lavere av at det ofte er stort fokus på ekstra kompakt design.

Denne artikkelen inneholder:
Presentasjon av bluetoothyttalere som har vunnet tester i forskjellige testmagasiner og aviser.
– G
jennomgang av de kildene vi har brukt for å finne de beste bluetoothyttalerne.

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.

Bang & Olufsen BeoPlay A1

6 av 6 stjerner hos Computerworld.dk
Anbefalt av Aftonbladet.se
✅ 9 av 10 stjerner hos M3
9 av 10 stjerner i Mobil.nu
5 av 6 stjerner hos Lydogbillede.dk

bang-olufsen-beoplay-a1

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Slik som alt annet fra danske Bang & Olufsen blir det lagt mye vekt på designet når det kommer til BeoPlay A1. Høyttaleren er designet av den danske møbeldesigneren Cecilie Manz og temaet er en lekker aluminiumsoverflate med laserskårne huller kombinert med rustikt håndtak og oppheng i lær. Modellen A2 som er større har faktisk blitt solgt i over 200 000 eksemplarer og er med det det mest solgte B&O-produktet noensinne. Så det er ikke så rart at de følger opp suksessen med A1. Og anmelderne er også begeistret for det nye produktet.

Det som er nytt ved A1 er størrelsen – med en diameter på bare 13 centimeter og en høyde på såvidt 5 centimeter er det den minste høyttaleren fra dette merket til nå. Den cirkelrunde høyttaleren ser ikke ut av stort, men den overrasker virkelig når det blir satt på lyd. Alle testpanelene er imponerte over den svært rene lyden der ikke minst bassen er i særklasse. Det kommer blant annet fra den innebygde 3 tommers bassenheten som er spesialutviklet for A1, men også fra høyttalerens konstruksjon som på en smart måte utnytter bordflaten som ekstra bassforsterker.

Avansert elektronikk sikrer perfekt lyd

I et intervju avslørere sjefsdesigneren fra B&O på prosjektet at en av hemmelighetene bak den gode lyden er avansert digital behandling av lyden kombinert med overvåking av høyttalerenhetene. Det betyr i realiteten at elektronikken hele tiden korrigerer og kompenserer for ulineære elementer og andre begrensninger som finnes i de små høyttalerenhetene, slik at lyden alltid er perfekt og uforvrengt.

Selv om BeoPlay A1 er ganske liten, yter den imponerende 2 x 140 Watt i henholdsvis bass- og diskantenhet, og det skyldes blant annet det kraftige innebygde batteriet på 2200 mAh. I praksis gir dette en driftstid på opp mot 24 timer én opplading, noe som også er ett av de punktene som flere testpaneler legger merke til. Det er mer enn dobbelt så lenge som de fleste andre trådløse høyttalere i samme klasse.

beoplay-a1

Designet med tanke på bruk som møtehøyttaler

Den lille BeoPlay A1 kan mer enn å avspille musikk. Den har nemlig en innebygd mikrofon og kan derfo også brukes som håndfri speakerphone. Også her legger flere av testpanelene merke til den geniale konstruksjonen med mikrofonplassering og en svakt hvelvet bunn som gjør at mikrofonen virker optimalt i alle retninger. Enheten kan derfor settes midt på bordet i møtelokalet, og eventuelle fjerndeltakere kan uten problemer høre alle stemmene rundt bordet.

BeoPlay A1 er i bunn og grunn en monohøyttaler, men den innebygde elektronikken gir likevel en viss romklang i lyden. Skikkelig stereo krever at du kjøper to høyttalere, men da blir stereobildet også helt optimalt. Det finnes også en app både til IOS og Android der man kan få en equalizer på mobilen, og mulighet for å velge mellom forskjellige forhåndsprogrammerte lydbilder.

Fordeler ved BeoPlay A1:
🔵 Lekkert design til lav pris etter B&O-standard
🔵 Imponerende ytelse i forhold til størrelsen
🔵 Svært lang driftstid på en opplading
🔵 Avansert digital lydbehandling sikrer lyd uten forvrenging
🔵 Velfungerende som speakerphone ved møter
🔵 Smart app til både IOS og Android


Marshall Stanmore

Toppkarakter hos Teknisk Ukeblad
Testvinner hos Lydogbillede.dk
Toppkarakter hos Meremobil.dk
Toppkarakter hos Ekstra Bladet
Toppkarakter hos Ljudochbild.se
Toppkarakter hos Bestbuy.com
Editors Choice hos PCmag i England
Spitzenklasse hos tyske Hifitest.de

 marshall-stanmore

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 661,00 Kr. 0,00 Kr. 2 661,00 Kr. Les mer
2 695,00 Kr. 0,00 Kr. 2 695,00 Kr. Les mer

 

Det legendariske merket Marshall er vanligvis mest kjent fra den profesjonelle rock-scenen, der de i mange tiår har vært den førende leverandøren blant annet av gitarforsterkere, høyttalere og lignende utstyr.

Den siste tiden har de åpnet for salg til vanlige forbrukere, der blant annet flere forskjellige Bluetooth-høyttalere nå er tilgjengelige for mannen i gata. En av de minste modellene er Marshall Stanmore og akkurat denne modellen har virkelig tatt anmelderne med storm. Det er ikke snakk om en transportabel høyttaler slik som de andre, men en flyttbar stasjonær enhet som feier stort sett alle andre høyttalere av banen når det gjelder lydstyrken.

I alle de testene vi har lest, er anmelderne svært overrasket over lydstyrken i Stanmore-høyttaleren selv om den med dimensjonen 35 x 19 x 19 centimeter er en av de relativt store modellene i gruppen. Den kan spille kontinuerlig med 85 Watt uten å forvrenge lyden, og mange anmeldere beskriver den som en perfekt festhøyttaler eller en komplett erstatter for et solid, gammeldags stereoanlegg.

Det alternative designet imponerer og får toppkarakter

Det helt unike ved Marshall – i stil med egen historie og tradisjon – er at de har valgt å designe høyttaleren som en klassisk gitarforsterker. Til og med ledningen med jackplugg er utformet som spiralledning slik som de ledningene som tradisjonelt sett blir brukt til elgitar.

I tillegg har de holdt designet i vintagestil, sterkt inspirert av rockens gullalder på 60- og 70-tallet. Kabinettet har trekk i kunstlær og frontstoffet er akkurat slik man kunne forventet det på datidens høyttalere. Styreknappene til volum, bass og diskant er klassiske manuelle potensiometer med store skruknapper, og strømknappen er en stor, gyllen vippekontakt. Det er gjennomført stil på alle fronter, og flere av anmelderne gir absolutt toppkarakter for designet.

marshall-stanmore-hojtaler

Helhjertet rock-høyttaler med sans for andre sjangere

Designet avslører nesten på forhånd at denne trådløse høyttaleren retter seg mot rockfans, og det er også den konklusjonen, testpanelene kommer frem til. Bassenheten er perfekt til å gjengi trommene og bassgangen i rock, og diskanten supplerer perfekt når gitarene drar på. Det viser seg at høyttaleren også er ganske utmerket til blant annet elektronisk musikk og andre sjangere.

Marshall Stanmore får også toppkarakter i de fleste testene når det gjelder byggekvaliteten. Konstruksjonen er svært solid og vekten sniker seg også opp på over 5 kilo. Et annet element som trekker opp snittet er det store utvalget av tilkoblingsmuligheter. Det er både Bluetooth i ekstra høy digital kvalitet, RCA/phono-løsning, optisk digital inngang og mulighet for vanlig jackplugg-tilkobling.

Hvis du vil lese en mer detaljert Marshall Stanmore test, kan du klikke på linken.

Fordeler ved Marshall Stanmore:
🔵 Et legendarisk merke fra rockens storhetstid
🔵 Spennende og svært gjennomført design i vintage-stil
🔵 Kan spille svært høyt, og eventuelt brukes som festhøyttaler
🔵 Klangen er avstemt perfekt til rock
🔵 Svært solid konstruksjon
🔵 Uvanlig mange tilkoblingsmuligheder

Du kan se en videoanmeldelse av Stanmore-høyttaleren her:


Bose SoundLink Mini II

5 av 5 stjerner hos Bestbuy.com
Editors choice hos Pcmag.com
9 av 10 stjerner i Mobil.nu

bose-soundlink-mini-ii

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 935,00 Kr. 0,00 Kr. 1 935,00 Kr. Les mer

 

Bose er nok mest kjent for Hifi-høyttalere av den litt dyrere typen, men den nye Bluetooth-høyttaleren SoundLink Mini II ligger på et svært rimelig prisnivå – faktisk helt ned i den billige enden av prisskalaen. Denne modellen er en forbedret versjon av SoundLink Mini. Designet er fremdeles det samme lekre og solide aluminiumskabinettet som med mål på bace 18 x 5 x 5 centimeter lett får plass i én hånd.

På tross av størrelsen veier Bose SoundLink Mini II likevel 670 gram, og det vitner om at det er et kompakt kvalitetsprodukt, noe flere av anmelderne også nevner. Årsaken til vekten er blant annet større batteri, som nå har en kapasitet på 10 timers musikkavspilling, noe som rekker for de fleste. Du lader den svært lett med ladestasjonen som følger med, eller med en vanlig USB-kabel.

Avanserte voice-funksjoner til Bluetooth-kobling

Selv om det kan være ulike alternative tilkoblingsmuligheter i trådløse høyttalere, er det klart at Bluetooth er den mest brukte typen, og her briljerer Bose SoundLink Mini II. Selve oppkoblingen til musikkilden kan i noen tilfelle være litt trøblete, men med denne modellen kan det gjøres på sekunder. En innebygd stemme (av typen behagelig kvinne) informerer både om batterinivå og detaljer om oppkoblingen. Med denne høyttaleren er det til og med mulig å koble på to forskjellige kilder på en gang.

En av de andre nyhetene i den nye Bose SoundLink Mini II er en innebygd mikrofon som gjør det mulig å bruke enheten til telefonkonferanser eller som håndfri speakerphone. Det er selvsagt ikke den primære funksjonen for en Bluetooth-høyttaler, men det er veldig greit å ha, og går tilsynelatende heller ikke ut over prisen.

 

bose_soundlink_mini_speaker

Veldig god lyd med alle musiksjangere

Den viktigte funksjonen for en trådløs høyttaler er selvsagt å levere god lyd, og her lever Bose opp til ryktene og leverer fantastisk lydkvalitet for pengene. Flere av testekspertene påpeker at den innebygde signalprosessoren håndterer bassfrekvensene litt forskjellig alt etter volum. Men de konkluderer også at det er nødvendig for en høyttaler som Bose SoundLind Mini II hvis den skal kunne levere velfundert bass med så liten størrelse. Den generelle vurderingen er at modellen utkonkurrerer de fleste andre trådløse høyttalerne med samme størrelse når det kommer til overbevisende bass.

Også ved høy lydstyrke spiller Bose SoundLink Mini II rent og uten forvrenging i hele lydspekteret, og den takler alle musikksjangere uten problemer. Denne modellen gjengir alle lydsjangere nesten perfekt, og spiller mer enn høyt nok for en vanlig stue. Samtidig gjør størrelsen denne høyttaleren til en perfekt reisepartner. Hvis du virkelig har bruk for å fylle store festlokaler med høy musikk, er lille Bose SoundLink Mini II kanskje ikke det beste valget.

Fordeler ved Bose SoundLink Mini II:

🔵 Velkjent og gjennomtestet design med flere forbedringer
🔵 God og solid konstruksjon
🔵 Batteritid på 10 timer og simpel lading med ladestasjon eller USB
🔵 Smarte voice-funksjoner til kobling
🔵 Innebygd mikrofon til speakerphone-bruk
🔵 Utrolig stor bass i forhold til den kompakte størrelsen
🔵 Velegnet til alle musikksjangere


Sonos Play:1

6 av 6 stjerner hos Computerworld.dk
6 av 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
6 av 6 stjerner hos Lydogbilde.no
6 av 6 stjerner hos Ljudochbild.se
5 av 5 stjerner hos Whathifi.com

sonos play 1

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 818,00 Kr. 0,00 Kr. 2 818,00 Kr. Les mer

 

Sonos er den ubestridde kongen innen trådløs lyd, ikke mindst når det kommer til strømming og styring av enheter i flere rom. Sonos Play:1 er ikke helt ny, men den fortsetter med å være en av de aller beste trådløse enhetene på markedet. Denne modellen skiller seg litt ut fra de fleste andre i testen fordi den er uten batteri, og derfor best egnet for stasjonær bruk. Det er den til gjengjeld perfekt for, og det er bare toppkarakterer å få på alle de parameterne den ble ble testet.

Sonos Play:1 havner i den laveste halvdelen rent prismessig, og den ser heller ikke ut av stort med den beskjedne størrelsen på ca. 16 x 12 x 12 centimeter. Men når du løfter den, veier den overraskende 1,8 kilo, og det er nesten alltid et overbevisende tegn på god kvalitet. Det gjelder i alle fall for denne modellen, som er rammet inn av et solid stålgitter og til og med tåler å bli brukt i fuktig miljø, for eksempel på badet med både damp og høy luftfuktighet.

Ypperlig lyd – og med mulighet for forbedringer

Sonos Play:1 leverer – ikke overraskende – riktig god lyd. Faktisk er den ”skremmende god”, som en anmelder uttrykker det. Men på den andre siden er det jo opplagt at en høyttaler med i så beskjeden størrelse ikke kan levere optimalt hvis det trengs mye bass ved høy volum. Heldigvis er denne modellen bare en liten del av utstyrssortimentet fra Sonos, så det er for eksempel lett å kjøpe og koble på en subwoofer, hvis man har behov for det.

Hvis du vanligvis hører musikk på moderat lydstyrke, klarer Sonos Play:1 faktisk alt til absolutt toppscore. Bassen er stram og hard, mellomtonen er helt kontrollert og diskanten er detaljert og raffinert. Den takler med andre ord alle musikksjangere, og det er til og med mulig å koble sammen to enheter for et komplett stereolydbilde.

sonos-play-bluetooth-hojtaler

Full kontroll via WiFi og smarttelefon

Lyden er helt i topp, men det som virkelig lokker frem begeistringen hos anmelderne er kontrolldelen. Alt blir styrt fra en app på telefonen, og det er lekende lett å koble på flere enheter og styre alt derfra. Du kan for eksempel høre den samme musikken overalt i huset (hvis du har installert flere Sonos-enheter), eller forskjellig musikk i hvert sitt rom, som til og med kan avspilles på forskjellig lydnivå.

En av de helt store styrkene ved Sonos-systemet er dessuten kompabiliteten med alle strømmetjenestene som holder på å overta markedet. Mange av oss dropper nå å opprettholde den fysiske musikksamlingen og skifter over til strømming. Med appen fra Sonos har du direkte tilgang til for eksempel Wimp, Spotify, TDC Play og alle de tusenvis av radiokanaler som er tilgjengelige på nettet. Og så er systemet også svært brukervennlig og intuitivt – både oppsett og i daglig bruk.

Fordeler ved Sonos Play 1:

🔵 Markedets absolutt beste system til strømming
🔵 Gjennomtestet modell og svært attraktiv pris
🔵 Tung og solid konstruksjon som også tåler fuktig miljø
🔵 Øyeblikkelig kompatibel med andre produkter fra Sonos
🔵 Perfekt lyd ved alle musiksjangere
🔵 Brukervennlig app som er kompatibel med alle relevante strømmetjenester


Sonos Play:5

6 av 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
5,5 stjerner av 6 hos Mobilsiden.dk
5 av 5 stjerner hos Whathifi.com
6 av 6 stjerner hos Ljudochbild.se
6 av 6 stjerner hos Lydogbilde.no

sonos-play-5-ii

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 995,00 Kr. 0,00 Kr. 4 995,00 Kr. Les mer

 

I avsnittet over presenterte vi den relativt billige Sonos Play:1, men Sonos har selvfølgelig også andre og større produkter i sortimentet. Et eksempel er Sonos Play:5, som er av en helt annen kaliber, men også til markant høyere pris. Denne modellen ble nylig redesignet, og den største nyheten i produktet er nok Trueplay, en spesiell innebygd romkorreksjon. Via mikrofonen i smarttelefonen din stiller høyttaleren seg inn etter den spesielle oppbyggingen av hvert rom (justeringen skjer når høyttaleren blir installert), og etterpå avspiller den lyd optimalt i stuen din. En funksjon som med god grunn gleder anmelderne.

Noen av ekspertene er litt skeptiske til det svært nøytrale designet på Sonos Play:5, som med et kritisk blikk kanskje kan virke litt kjedelig. De samme ekspertene innrømmer likevel at det på den andre siden kan være en fordel når høyttaleren skal passe diskré inn i ulike hjem. Kabinettet er utført i kvalitetsmaterialer med en svart, svakt buet form med tett metallgitter, og høyttaleren finnes i flere farger.

Den diskré utsiden byr på massevis av styrke

Med Sonos Play:5 er det absolutt ikke snakk om en mobil høyttaler. Vekten ligger på hele 6,4 kilo, og med dimensjoner på 36 x 20 x 15 centimeter er dette ikke en enhet man bare slenger i veska. Det er selvsagt heller ikke intensjonen for denne modellen, ettersom den er en del av produktprogrammet til Sonos, som tilbyr lett installert godlyd i hjemmet. Her briljerer høyttaleren også, for sammenlignet med en tradisjonell høyttaler er denne liten og nett og kan plasseres nesten hvor som helst med det diskré designet.

Den lille boksen har hele 6 innebygde høyttalerenheter fordelt på 3 firetommers bassenheter og et tilsvarende antall diskantenheter. De er arrangert slik at Sonos Play:5 faktisk leverer et utmerket stereobilde, selv med bare én høyttaler. Om man vil ha et fullverdig stereobilde er det lett å koble på en enhet til, men da blir prisen selvfølgelig doblet. Det blir vurdert at den løsningen gir lyd det ikke fins maken til. Uansett om du velger en eller to høyttalere, kan du spille svært høyt uten å forvrenge lyden.

sonos-play5

Utrolig brukervennlig, ikke minst til strømming

I de testene og anmeldelsene vi har sett på, er anmelderne generelt enige om at Sonos-systemet er noe av det mest brukervennlige på markedet. Det gjelder både den første oppsettingen og daglig bruk. Alt skjer selvsagt trådløst, og Sonos har allerede på forhånd inngått avtaler med alle de store strømmetjenestene slik at du med en gang har full tilgang til tjenester som Spotify og alle de andre, og tusenvis av gratis radiokanaler på nettet.

Selv om appen utvilsom er den beste på markedet, er det et par kritikere som henger seg opp i at det må klikkes mye for å bla i menyene. Men du kan veldig enkelt sette sammen egne spillelister der du kan blande sanger fra forskjellige leverandører. Og etterpå kan du velge å styre musikken direkte fra høyttaleren om du ikke vil bruke telefonen. Det er volumknapper på enheten, og det også en knapp som spoler frem til neste låt på listen.

Fordeler ved Sonos Play 5:
🔵 Redesignet og kraftig forbedret toppmodell
🔵 Innebygd automatisk romkorreksjon
🔵 Nøytralt design som passer inn overalt
🔵 Hele 6 høyttalerenheter og store kraftreserver
🔵 Forvrengingsfri lyd og perfekt til alle musiksjangere
🔵 Brukervennlig både i oppsett og daglig bruk
🔵 Mulighet for kontroll direkte på høyttaleren


Sony SRS-X77

6 av 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
6 av 6 stjerner hos Ljudochbild.se
6 av 6 stjerner hos Lydogbilde.no

 sony-srs-x77

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Ved første øyekast virker Sony SRS-X77 kanskje litt gammeldags å se på, men når man har lest anmeldelsen fra det danske magasinet Lydogbillede.dk må man innrømme at dette nok er en “ulv i fåreklær”. Denne høyttaleren er ikke helt billig selv om den er ganske kompakt med dimensjoner på 30 x 13 x 6 centimeter.

Det kompakte designet går ikke på noen måte ut over bassen, som faktisk klarer å få underlaget i bevegelse. Så legg bort nøkler og mynter hvis musikken skal være høy. Og det blir den lett! Høyttaleren spiller alle musikksjangere akkurat slik de bør lyde.

Mange ekstrafunksjoner i forhold til andre høyttalere

Sony SRS-X77 støtter naturligvis Bluetooth, men bruker den spesielle LDAP-protokollen. Det er ikke noen man trenger tenke på som bruker, men man hører det kanskje. Dette systemet får mer data sendt over enn vanlig Bluetooth-overføring. Sony har jevnt over brukt en del triks til å forbedre lydkvaliteten i denne modellen, og til sammen gir det et svært godt resultat.

I tillegg til vanlig Bluetooh kan denne høyttaleren kobles på trådløst nett, og har også en teleskopantenne for eventuelt å forbedre signalet. Denne modellen utmerker seg ved at den er kompatibel med Google Cast, Spotify Connect og AirPlay, og det er kontrollknapper direkte på enheten.

sony-srs-x77-hojtaler

Multiromsfunksjon og integraring med andre Sony-produkter

Sony SRS-X77 kan brukes akkurat som den er, men den har faktisk også en multiromsfunksjon, som gjør det mulig å koble sammen denne enheten og andre produkter fra Sony, slik at du kan få lyd i flere rom.

Både høyttaleren og de avanserte funksjonene kan du styre fra mobiltelefonen med appen fra Sony der du også kan velge forskjellige forhåndsprogrammerte lydprofiler for høyttaleren. Det eneste problemet som blir påpekt med Sony SRS-X77 er de blanke overflatene som har en tendens til å avsløre fettete fingrer.

Fordeler ved Sony SRS-X77:
🔵 Kompakt design med massevis av lyd
🔵 Perfekt reproduksjon av alle musikksjangere
🔵 LDAP-protokoll for enda bedre Bluetooth-overførsel
🔵 Mulighet for WiFi-tilkobling og ekstra antenne
🔵 Støtter Google Cast, Spotify og AirPlay
🔵 Kontrollknapper direkte på høyttaleren
🔵 Avansert app til styring og integrerbar med multiromsfunksjoner


Marshall Stockwell

8 av 10 stjerner hos M3
4,6 av 5 stjerner hos Techaeris.com

marshall-stockwell

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 599,00 Kr. 0,00 Kr. 1 599,00 Kr. Les mer
1 995,00 Kr. 0,00 Kr. 1 995,00 Kr. Les mer

 

Marshall har tradisjonelt sett utelukkende fokusert på utstyr til den profesjonelle musikkindustrien, og det setter sitt preg på høyttalermodellene også, både med solid konstruksjon og massevis av “trøkk”. I motsetning til de andre modellene fra samme merke, er Marshall Stockwell en mer bærbar modell med en vekt på bare 1,2 kilo, noe som er mer likt andre trådløse høyttalere i samme kategori.

Slik som storebrødrene kan Marshall Stockwell spille svært høyt, noe som overrasket redaksjonen hos det danske magasinet M3 da de testet den relativt lille høyttaleren på 26 x 14 x 6 centimeter sommeren 2016. Den trådløse høyttaleren fra Marshall er ikke billig, men leverer også et lydbilde med god tyngde og naturlighet, også ved høy volum.

Lekkert design og lang batteritid

En av de tingene som også overrasket testpanelet var den lange batteritide. Spesifikasjonene opplyser en batteritid på helt opp til 25 timer, men det kommer selvsagt an på hvor høy musikk du spiller. I en praktisk test kom redaksjon 21 timer, og det er fremdeles markant mer enn de fleste andre høyttalerne i samme kategori.

Generelt er det mye skryt til designet, som likt som andre modeller fra Marshall legger seg langs det klassiske designet for gitarforsterkere fra rockes storhetstid på 60- og 70-tallet. Det viser seg blant annet i skikkelige skruknappet til kontroll av volum, bass og diskant. En spesiell detalj ved Stockwell-modellen er at kontrollpanelet kan senkes ned i kabinettet under transport slik at potensiometerne blir beskyttet.

marshall_stockwell_speaker

Fordeler ved Marshall Stockwell:
🔵 Lav vekt på bare 1,2 kilo
🔵 Uvanlig kraftig lyd i forhold til størrelsen
🔵 Ekstra lang batteritid
🔵 Klassisk retro-design i gjennomført stil
🔵 Manuelle kontrollknapper på høyttaleren
🔵 Spesiell beskyttelsesfunksjon til transport


Philips BT6000

8 av 10 stjerner hos M3
4 av 6 stjerner hos Lydogbillede.dk

 philips-bt6000-bluetooth-hojtalere

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
790,00 Kr. 0,00 Kr. 790,00 Kr. Les mer
1 049,00 Kr. 0,00 Kr. 1 049,00 Kr. Les mer

 

I denne artikkelen har vi sett på trådløse høyttalere i alle prisklasser, og vi avslutter nå med Philips BT6000 som er det absolutt billigste produktet i denne presentasjonen. Det sier kanskje seg selv at denne høyttaleren ikke leverer like bra som produkter som er fem ganger dyrere. Men Philips BT6000 klarer seg faktisk ganske bra i tester, ikke minst når man tar hensyn til prisen.

Denne modellen er sylinderformet med mål på ca 19 x 7 centimeret – omtrent samme størrelse som en brusboks på en halv liter. Det er derfor også den minste høyttaleren i presentasjonen vår, og helt perfekt å ta med i lomma eller sekken. Byggekvaliteten er utmerket, ikke minst på grunn av de robuste metallelementene som utgjør størstedelen av overflaten. Magasinet M3 nøler ikke med å anbefalet produkter fordi det gir valuta for pengene.

To innebygdeyttalerenheter og 360 graders utstråling

På tross av de beskjedne målene har Philips likevel fått plass til to høyttalerenheter. Det gir mulighet for å sende lyd ut i alle retninger. Uansett om du legger eller henger høyttaleren får du god lyd i 360 graders vinkel.

De relativt små enhetene klarer ikke så mye basstung elektromusikk på full styrke, men til vanlig popmusikk er Philips BT6000 veldig god. Den utmerker seg ved å ha vanntett konstruksjon (IPX-4-klassifisert). Så den tåler fint en regnbyge eller to. Tettet med gummi i bunnen forhindrer høyttaleren at det kommer fukt i AUX- og USB-inngangen.

philips-bt6000

Enkel og ukomplisert kontroll

Det er virkelig ikke komplisert å koble opp høyttaler via Bluetooth. Det er bare én knapp, og hvis du vil koble sammen via NFC krever det bare en berøring på toppen. Resten av styringen foregår via en skruknapp på toppen som både skrur av og på og justerer volum. Du kan gjøre alt med øynene lukket og uten å tenke over det.

Med en vekt på under 500 gram er det selvsagt ikke plass til et stort batteri, men Philips BT6000 klarer likevel å spille musikk i 8 timer på fullt batteri, så det er mer enn godkjent. Som en ekstra bonus har den lille høyttaleren til og med innebygd mikrofon og speakerphone-funksjon, så du kan ha en liten gruppesamtale med vennene.

Fordeler ved Philips BT6000:
🔵 Attraktiv pris og mye høyttaler for pengene
🔵 Praktisk og transportabel med små dimensjoner og lav vekt
🔵 To høyttalerenheter og 360 graders lydutstråling
🔵 Fukttett (IPX-4) og med gummibeskyttelse av porter
🔵 Enkel og ukomplisert styring
🔵 Innebygd mikrofon og speakerphone-funksjon


Libratone Zipp Mini

8 av 10 stjerner i Mobil.nu
5 av 6 stjerner hos Lydogbillede.dk

libratone-zipp-mini-bluetooth-hojtaler

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 990,00 Kr. 0,00 Kr. 1 990,00 Kr. Les mer

 

Som navnet antyder er Libratone Zipp Mini en miniversjon av den populære Libratone Zipp, men den nye versjonen er litt mindre og ender derfor i et prisnivå midt på treet. Hvis du ikke kjenner til høyttaleren fra før, bør det nevnes at “Zipp”-delen i navnet kommer fra høyttalerstoffet, som på lur måte kan tas av med glidelås. Det er mulig å kjøpe stoff i forskjellige farger slik at du kan velge yndlingsfargene dine og bytte på dem på et blunk.

Med Libratone Zipp Mini får du en liten “termos” med en høyde på 22 centimeter og diameter på 10 centimeter. Det er kanskje på grensen for hva man klarer å stappe ned i en full sekk, men den er fin til å flytte rundt på i hjemmet, ta med ut på terrassen eller på hytta. Og på grunn av størrelsen har det blitt plass til et sett fantastiske høyttalerenheter med separat bass og diskant. Det høres på lyden, som i følge anmelderne er presis og naturtro over hele spekteret. En ekstra fordel er den runde formen som sender lyd ut 360 grader.

Mange funksjoner til prisen

Batterikapasiteten ligger noenlunde på samme nivå som konkurrentene i prisklassen – rundt 10 timers spilletid på fullt batteri. Men denne lille saken overrasker fordi Libratone også har fått plass til ekte multiromsfunksjoner. Det betyr at du kan styre helt opp til 16 høyttalere fra smarttelefonen din, plassert rundt i forskjellige rom i huset.

Til styringen kan du laste ned en spesiell app (finnes både til IOS og Android) som gir deg full kontroll med hver enkelt høyttaler, både i forhold til plasseringen av både høyttaler og lytter, og når det gjelder å justere lydbildet på hver lokasjon. Hver høyttaler kobles lett sammen via det trådløse nettet i huset. Det er en funksjon som du ellers bare finner på mye dyrere modeller.

libratone-zipp

Gode effektressurser og styring direkte på enheten

På tross av den relativt beskjedne størrelsen leverer Libratone Zipp Mini en styrke på 60 watt med de innebygde klasse D-forsterkerne. Libratone er selv litt forsiktige og anbefaler enheten til små rom, men i testene viser det seg at den lille høyttaleren i praksis klarer mer enn som så. Det hjelper selvsagt også at det smarte designet inkluderer en håndleddsstropp i lær. Ofte tar man den med seg rundt både ute og inde. Da kan man alltid ha den like i nærheten, og da er det absolutt ingen problemer å få rikelig lydstyrke uansett hvilket humør du er i.

Du kan naturligvis strømme trådløst til Libratone Zipp Mini som en normal Bluetooth-højttaler, men denne modellen støtter også Spotify Connect, så den kan spille musikk alene. Du kan styre musikken fra mobilen, og i tillegg er det et berøringsfelt på toppen av høyttaleren for manuell styring.

Fordeler ved Libratone Zipp Mini:
🔵 Mange muligheter for å tilpasse design via utskiftbart stoff
🔵 Lett å flytte og henge opp på grunn av lærstropp
🔵 Gode høyttalerenheter og 360 graders lydutstråling
🔵 Multiromsfunksjon med opp til 16 sammenkoblede høyttalere
🔵 Støtter både WiFi, Bluetooth og selvstendig strømming
🔵 Kraftige klasse D-forsterkere med 60 Watts ytelse


Marshall Kilburn

10 av 10 stjerner hos Tek.no
5 av 6 stjerner hos Lydogbillede.dk (6 stjerner for kvaliteten)

marshall_kilburn

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Les mer
2 095,00 Kr. 0,00 Kr. 2 095,00 Kr. Les mer

 

Tidligere i artikkelen tok vi for oss den litt mer stasjonære høyttaleren Marshall Stanmore, men Marshall har også lansert en vanlig bærbar modell med innebygd batteri, nemlig Marshall Kilburn, som minner om Stanmore på mange måter. Designet er basert på gitarforsterke i vintage-stil, og er gjennomført i alle detaljene på en måte som samler stjerner hos anmelderne.

Fordi Marshall Kilburn er en bærbar modell har den bærestropp som er svært behagelig i bruk. Det er også nødvendig ettersom høyttaleren er litt tungere enn gjennomsnittet med en vekt på 3 kilo. Det skyldes blant annet den innebygde laderen – konkurrentene har typisk laderen som en separat enhet. Denne modellen har også et uvanlig solid batteri som kan levere musikk på middels volum i 18 timer på én opplading, og middels volum er faktisk gamle mye på en Marshall Kilburn.

Ekstremt lydnivå blåser alle konkurrentene av banen

Marshall er først og fremst kjent for profesjonelt rockutstyr med ekstrem effekt, og det kommer virkelig til uttrykk med Marshall Kilburn, i følge anmelderne. De er svært imponerte over den enorme lydstyrken som leveres med en batteridrevet høyttaler som troll alt bare måler 24 x 14 x 14 centimeter.

Styrken på full volum er så kraftig at redaksjonen på teknikkmagasinet Tek.no mente at de kunne føle lydtrykket på avstand – noe som er helt uvanlig for en transportabel Bluetooth-høyttaler. Likevel spiller enheten ren lyd også på høy volum, der konkurrenter ofte må gi opp.

marshall-kilburn-hojtaler-bluetooth

Først og fremst designet til rockmusik

Både design og ytelse appellerer til rock, og det er da også det segmentet Marshall Kilburn først og fremst sikter mot. Den er perfekt til bassgang, gitarsoloer og tunge trommepassasjer, mens stille og delikat musik ikke er spisskompetanse.

Høyttaleren har en stor bassenhet montert i midten, og to diskanter på hver sin side av bassen. Det genererer et flott stereobilde for en enkelthøyttaler, hvis den står med litt avstand til lytteren. Det er ikke helt optimalt i alle situasjoner, men det gjelder egentlig for alle enkelthøyttalerne, der Kilburn faktisk klarer seg bedre enn gjennomsnittet.


Libratone Too

✅ Toppscorer hos den tyske avisen Chip.de

Libratone Too bluetooth hojttaler

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 395,00 Kr. 0,00 Kr. 1 395,00 Kr. Les mer
1 395,00 Kr. 0,00 Kr. 1 395,00 Kr. Les mer

 

Danske Libertone har skapt en kompakt Bluetooth-høyttaler som måler 21 x 6,5 x 5.9 cm og veier 588 gram. Den er rørformet, og strukturert slik at den gir 360-graders spredning av lyd.

Denne modellen har ifølge produsenten en batterilevetid på cirka 12 timer per lading, når du spiller med normal lydstyrke.

Libratone hojtaler ved stranden

Danske Libertone har skapt en kompakt Bluetooth-høyttaler som måler 21 x 6,5 x 5.9 cm og veier 588 gram. Den er rørformet, og strukturert slik at den sprer 360-graders lyd.

Denne modellen har ifølge produsenten en batterilevetid på cirka 12 timer per lading, når du spiller med normal lydstyrke.

Den har en rekke nyttige funksjoner, for eksempel gir den mulighet for trådløs kobling med andre Libratone høyttalere, samt muligheten til å koble to telefoner til enheten samtidig.

Det er også verdt å merke seg at denne modellen er vanntett, slik at du ikke behøver å være redd for at den blir våt. Det tåler både regn, så vel som å få sølt en drink på seg.

I vurderingen hos Chip.de skriver anmelderne at den holder Bluetooth-signalet klart, med en avstand til telefonen på opptil 13 meter, og den klarer også å motta signal gjennom en lukket dør. Ifølge deres test, så holdt batterilevetiden i mer enn 20 timer, noe som er vesentlig lenger enn de 12 timene som produsenten lover at minimum holder.

Utvalgte fordeler med Libratone Too:

🔵 360 graders spredning av lyd
🔵 Mulighet for å tilkoble flere telefoner
🔵 Kan kobles til andre libratone høyttalere
🔵 Vannavvisende
🔵 Kraftige høyttalere gir god lyd
🔵 Liten og kompakt

Du kan se en presentasjonsvideo fra produsenten her:


Libratone One Click

✅ 5 av 6 stjerner hos Lydogbilde.no
✅ 3,8 av 5 stjerner hos det danske nettstedet Recordere.dk

Libratone Click One bluetooth

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 499,00 Kr. 0,00 Kr. 1 499,00 Kr. Les mer

 

Dette er enda en kritikerrost trådløs Bluetooth-høyttaler fra danske Libratone.

Denne modellen fra Libratone har et justerbart design, som betyr at du kan tilpasse den til de forskjellige situasjoner der den skal brukes. Se mer om denne funksjonen i videoen.

Click One har en 3 «woofer, 1» tweeter og to passive drivere for 360-graders lyd, som gir en virkelig god lyd. Lydogbillede.dk skriver også at den klarer seg bedre enn de fleste når det gjelder lydkvalitet. De skriver at man glemmer at det er en relativt billig høyttaler, fordi lyden er så imponerende.

Men de skriver også at Libratone Click ikke er en «party-høyttaler», noe de forklarer at ingen reisehøyttaler på markedet kan anses som.

Men den beholder sin gode lyd opp til sin grense ved 88 dB, som betyr at det er mulig å spille opp til fest, uten problemer.

Man bør være klar over at denne høyttaleren ikke er sammenlignbar med stasjonære høyttalere. Hvis du velger å kjøpe denne høyttaleren, så får du en reisehøyttaler som leverer topp kvalitet i sin kategori. Som én av testanmelderne skrev, gjorde han den feilen å slå av sine Pioneer VSX-1131 AV-mottakere og Sony Studio høyttalere, før han testet Libratone Click, noe du ikke bør gjøre når lyden er i en annen kategori fra slike høyttalere.

Libratone-One-Click bluetooth hoejtaler

Når det gjelder designet, så beskriver kritikerne det som «veldig ryddig og minimalistisk i uttrykket «. Den er også vannavstøtende, som er en stor fordel hvis den brukes utendørs eller til fest, hvor det kan bli sølt drikke.

Installasjon av Libratone Click beskrives som å være svært enkel, siden du bare trenger å slå den på, og deretter er det bare å finne Bluetooth-navnet på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen, så er man i gang.

Det er mulighet for å koble en høyttaler med to telefoner samtidig, og du har også mulighet til å koble flere Libratone høyttalere til en telefon, for eksempel hvis du trenger en høyttaler i hver ende av rommet.

Ifølge produsenten holder batterilevetiden opptil tolv timer på en lading, som kritikerne også er enig i.

Til slutt skal det også nevnes at det er en app til Libratone, som blant annet gir mulighet for å lage «Soundspaces», som forenklet betyr «flere lydsoner».

Utvalgte fordeler med Libratone One Click:

🔵 Vannavvisende
🔵 Får ros for sin gode lyd
🔵 360 graders spredning av lyd
🔵 Mulighet for å tilkoble flere telefoner
🔵 Kan kobles til andre libratone høyttalere
🔵 Justerbart design

Du kan se en presentasjonsvideo av høyttaleren her:


Bluetooth Høyttaler Test – Disse kildene har vi brukt:

BeoPlay A1

Aftonbladet: En av journalistene i svenske Aftonbladet har skrevet om opplevelsene sine med Beoplay i en liten artikkel. Du kan lese vurderingen hans her.

M3: Sveriges store gadget-side M3 er kjent for å anmelde ny teknikk. De har også anmeldt Beoplay i en test med 12 forskjellige trådløse høyttalere. Du kan lese testen her.

Lydogbillede.dk: Lydogbillede.dk er Danmarks største testside innen musikkutstyr. De har laget en lang og svært grundig test af Beoplay som du kan se her.

Computerworld.dk: Danmarks største datamagasin på nett har også hatt Beoplay til testing. Her var de også svært begeistret forden lille trådløse høyttaleren fra B&O. Du kan lese testen her.

Mobil.nu: Mobil.nu har utført en liten test av høyttaleren, der de tilsammen testet 6 forskjellige bluetooth-høyttalere. Les hele testen her.


Marshall Stanmore

Meremobil.dk: Hos danske Meremobil.dk har de laget en grundig test av Marshall Stanmore-høyttaleren som de kaller for “den ultimate rock’n’roll-høyttaleren”. Du kan lese hele testen her.

Lydogbillede.dk: Hos Lydogbillede.dk gjennomgår de Marshall Stanmore-høyttaleren i en test og gir den 6 stjerner for kvalitetsinntrykket, og de stempler den til ”Spesielt Anbefalt”. Du kan lese hele testen her.

Ekstrabladet.dk: Danmarks største nettavis har også sett nærmere på høyttaleren, som de er veldig begeistret for, både kvaliteten på materialet og lyden. De skriver blant andet at den har autentisk design og tillitsvekkende kvalitet. Du kan lese testen her.

TU.no: Det store teknikkmagasin tu.no har også sett nærmere på høyttaleren. Du kan lese hele deres vurdering av Stanmore-høyttaleren her.

Ljudochbild.se: Svenske ljudochbild.se har utført en test av Marshall Stanmore-høyttaleren, der den både får toppkarakter og blir ”Spesielt anbefalt”. Du kan lese hele testen her.

Pcmag: Engelske Pcmag har laget en liten gjennomgang av høyttaleren på hjemmesiden deres. Også her får den toppkarakter. Du kan lese artikkelen her.

Hifitest.de: Tyske Hifitest.de har også hatt Marshall Stanmore til testing, og her gir de den kommentaren ”Spitzenklasse” . Du kan lese hele artikkelen her.

Bestbuy.com: Amerikanske Bestbuy.com har samlet en mange brukeranmeldelser av produktet på hjemmesiden deres. Du kan lese over 400 brukeranmeldelser på siden deres her.


Bose SoundLink Mini II

Pcmag: Engelske Pcmag har også hatt Bose SoundLink Mini II til testing. Du kan lese deres gjennomgang av høyttaleren ved å klikke her.

Bestbuy.com: Amerikanske Bestbuy.com har samlet over 4500 brukeranmeldelser av Bose-høyttaleren på hjemmeside deres. Du kan lese hva brukerne mener om denne bluetooth-høyttaleren her.


Sono Play 1

Computerworld.dk: Sonos Bluetooth-høyttaler har vært under lupen hos danske Computerworld, som har utført en god test av produktet. De velger å gi den 6 stjerner. Les hele testen her.

Lydogbillede.dk: Lydogbillede.dk har også testet høyttaleren, og de gir den også 6 stjerner og blir ”Spesielt Anbefalt” av testmagasinet. Du kan lese testen her.

Whathifi.com: Det store amerikanske teknikkmagasinet whathifi.com har sett nærmere på Sono Play-høyttaleren i en test på hjemmesiden deres. Du kan lese hele testen her.


Sonos Play 5

Mobilsiden.dk: Mobilsiden.dk har laget en test av Sonos Play 5, og de skriver den har fantastisk lyd og en rolig utside. Den blir også belønnet med toppkarakter af testpanelet. Du kan lese hele testen her.

Whathifi.com: Amerikanske Whathifi.com har også utført en grundig test av produktet, og her ender de også med å gi høyttaleren toppkarakter. Du kan lese testen her.

Lydogbillede.dk: Hos Lydogbillede.dk har man også testet produktet grundig, og de avslutter med å gi toppkarakter og ”Spesielt Anbefalt”. Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres her.


Libratone Zipp Mini

Lydogbillede.dk: Danmarks største testmagasin innen lyd har undersøkt Libratone-høyttaleren. Det resulterte i toppkarakter og 6 av 6 stjerner for funksjonalitet. Les hele testen her.

Mobil.nu: Mobil.nu har også vurdert høyttaleren og er like begeistret for den lille, flotte høyttaleren. Du kan se vurderingen deres her.


Marshall Kilburn

Tek.no: Teknikkmagasinet Tek.no har testet Marshall Killburn-høyttaleren. De har skrevet en grundig og god analyse av produktet, og ender med å gi det 10 av 10 poeng. Du kan lese hele testen her.

Lydogbillede.dk: Danske lydogbillede har også vurdert Killburn-høyttaleren, og her får den også mange rosende ord. Les hele anmeldelsen her.


Sony SRS-X77

Lydogbillede.dk: Hos Lydogbillede.dk er de svært fornøyde med denne Bluetooth-høyttaleren fra Sony, som får 6 av 6 stjerner fra telstpanelet. På nettsiden deres blir denne modellen “spesielt anbefalt”. Les hele artikkelen her.


Marshall Stockwell

M3: Den store svenske teknikksiden M3 har sett nærmere på Marshall Stockwell og har testet både kvalitet på lyd og materialer. Du kan lese hele testen deres her.

Techaeris.com: Det amerikanske teknikkmagasin har også hatt høyttaleren til testing. Her har de gjennomgåt alt fra lyd og design til batteritid, pris og mye mer. Du kan lese testen her.


Philips BT6000

M3: Svenske M3 har testet denne bluetooth-høyttaleren fra Philips. Her analyserer de lydkvaliteten og det samlede inntrykket av høyttaleren. Se testen her.

Lydogbillede.dk: Også hos danske Lydogbillede har de vurdert modellen og skrevet om plusser og minuser ved denne høyttaleren. Du kan lese om holdningen deres her.


Libratone Too

Chip.de: Tyske chip.de har laget en artikkel hvor de går gjennom ti ulike Bluetooth-høyttalere. Her er det Libratone som klarer seg best. Førsteplassen går til Libratone Mini, mens Libratone Too vil bli plassert på andreplass. Les hele testen her.


Libratone Click One

Lydogbilde.no: Magasinet Lydogbilde.no har laget en svært grundig test av Libratone One Click, hvor en av magasinets eksperter tester høyttaleren fra ende til annen. Les hele testen her.

Recordere.dk: Det danske elektronikk-nettstedet recordere.dk har også hatt en Libratone One Click til test. I testen blir lydkvalitet, design og mye mer, gjennomgått i detalj. Du kan lese hele testen her.