Guide for blue light briller – Beste blålysbriller (2022)

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Visste du at øynene våre er beskyttet mot UV-lys? Bare 1 % av UV-lyset når inn til det indre øyet. Blått lys trenger derimot gjennom netthinnen og kan skade lysfølsomme celler. Dette kan føre til makuladegenerasjon -i verste fall kan man få irreversible øyeskader, inkludert blindhet. Løsningen på eksponering for blått lys er blue light briller, også kalt blålysbriller. Slike briller  blokkerer ut skadelig blått lys fra skjermer, telefoner, nettbrett og datamaskiner, og kan bidra til å redusere tretthet i øynene, samtidig som de beskytter synet ditt.


Miller Gold – klassiske blue light briller med antistatiske og vannavvisende egenskaper

Vår anbefaling

✅ 4,3 / 5 stjerner basert på over 800+ anmeldelser på TrustPilot
✅ Ripebestandig glass
✅ Enkel å rengjøre på grunn av antistatisk og vannavvisende design

 

Akkurat nå kan du få 3 par briller for kun 699 NOK (Spar opp til 348 NOK)

Den største fordelen med Miller Gold blue light briller er at de er laget av herdet glass, noe som gjør de slitesterke mot riper. De er perfekte for deg som ønsker klassiske blålysbriller med styrke.

 • Herdet glass med ripe-beskyttelse
 • Rustfritt stål
 • 100 dager gratis retur

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miller Gold blue light briller

Miller Gold blue light briller har en innfatning laget av rustfritt stål, som vil si at de har god holdbarhet. De er tilgjengelige med flere ulike styrkenivåer, fra +0,00 til +3,50. Med andre ord kan så og si alle kan finne et par blålysbriller som passer sine behov.

Miller Gold er et godt alternativ enten du trenger blålysbriller med styrke eller bare vil beskytte øynene mot blått lys fra skjermer. Brillene har antistatiske og vannavstøtende egenskaper. Dette bidrar til å holde brillene fri for støv og skitt, og gjør de motstandsdyktige mot vannskader. Det bidrar også til å beskytte linsene mot riper og andre skader.

Blålysbrillene kan prøves på gjennom AR før du kjøper dem, for å se om de passer for deg. AR er en teknologi som lar deg se deg selv med en digital versjon av brillene. Dette sørger for at du du kan føle deg tryggere på at du tar det riktige valget.

Er du usikker på hvilke briller som passer best til stilen din? Prøv stilguiden deres som hjelper deg å finne de riktige brillene for din stil på under 2 minutter

Fordeler

 • Tilgjengelige styrkenivåer fra  +0,00 til +3,50
 • CE godkjent
 • Filtrerer ut 30 % av det blå lyset
 • Antistatiske og vannavvisende egenskaper
 • Du kan prøve blålysbrillene på gjennom AR før du kjøper
Ulemper

 • Ingen UV-beskyttelse
 • Rengjøringsklut følger ikke med

Forbrukerlivs vurdering

Miller Gold blue light briller er CE-godkjente, noe som betyr at de er sertifisert for å oppfylle de nødvendige sikkerhets- og kvalitetsstandardene. De filtrerer også bort 30 % av det blå lyset som kan være skadelig for øynene dine over tid. Brillestengene er laget av acetat, et slitesterkt og lett materiale, som også har behagelig passform.

Miller Gold blue light briller har ikke UV-beskyttelse, så de egner seg ikke for bruk i direkte sollys. Det følger heller ikke med rengjøringsklut, så du må bruke en egen myk klut for å rengjøre linsene regelmessig. Til tross for dette anbefaler vi diss brillene grunnet slitesterkt innfatningsmateriale og linsenes tilleggsfunksjoner.

Er du i tvil om du bør ha styrke i blue light brillene dine? Du kan ta en gratis online test her

Spesifikasjoner:
Form: Rund
Farge: gull
Rammemateriale: Rustfritt stål


Gunnar Optiks Ellipse Computer – Blue light briller med innfatning i rustfritt stål

Beste “premium”-valg

✅ Lette og behagelige å ha på
✅ Linser med bredt format

Den største fordelen med disse blålysbrillene er en innfatningen i rustfritt stål, noe som gjør dem solide og beskyttet mot riper. Disse brillene passer også godt for deg som foretrekker “vintage”-stilen, da disse blålysbrillene nettopp har denne estetikken. 

 • Innfatning i rustfritt stål
 • Justerbare neseputer i silikon
 • Blokkerer skadelig blått lys og 100 % UV-lys

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Gunnar Optiks Ellipse Computer

De justerbare neseputene er en viktig egenskap ved disse blålysbrillene. De sikrer en komfortabel og tettsittende passform. Putene er laget av silikon, som gjør dem myke og smidige, samtidig som de kan justeres for å passe til forskjellige neser.

På denne måten sitter brillene godt på plass, selv under anstrengende aktiviteter, og de vil være behagelige å ha på over lengre tid. Denne modellen blokkerer også 100 % av skadelig UV-lys, noe som er viktig dersom du bruker mye tid utendørs eller er opptatt av å beskytte øynene mot solens skadelige stråler.

Styrkenivåer for denne modellen er fra -8 til +4,5, som betyr at brillene er egnet for de aller fleste. De slanke brillestengene bidrar til å fordele trykket jevnt, slik at brillene er komfortable å bruke selv over lengre tid. De er også designet for å være kompatible med hodetelefoner, slik at du lett kan høre på musikk samtidig som du bruker brillene. 

Fordeler

 • Styrkenivåer: -8 til +4,5
 • Linser med bredt format
 • Lette og behagelige å ha på
Ulemper

 • Høyere prisklasse

Forbrukerlivs vurdering

Det at Gunnar Optiks Ellipse har bredt format på linsene bidrar til en klar og uhindret visning av dataskjermen. Brillenes letthet gjør dem behagelige å ha på seg over lengre tid. I tillegg vil denne lettheten sørge for at de ikke sklir nedover nesen eller føles for tunge. Den litt høyere prisen på Gunnar Optiks Ellipse vil noen se på som en ulempe, da det finnes andre blålysbriller på markedet som er rimeligere. Til tross for denne mindre ulempen, er disse blålysbrillene vårt beste “premium”-valg, på grunn av dobbel beskyttelse, innfatning av høy kvalitet og stort rekkevidde av styrkenivåer.

Spesifikasjoner:
Form: Rund
Farge: svart
Innfatning: Rustfritt stål


Adams Black – Blue light briller med fleksible hengsler

Beste “fleksible”-valg

✅ 4,3 / 5 stjerner basert på over 800+ anmeldelser på TrustPilot
✅ Ripebestandig glass
✅ Enkel å rengjøre på grunn av antistatisk og vannavvisende design

 

Akkurat nå kan du få 3 par briller for kun 699 NOK (Spar opp til 348 MOK)

Den største fordelen med Adams Black blue light briller er at de er fleksible, noe som betyr at de kan passe til et bredere utvalg av hodestørrelser enn tradisjonelle blålysbriller. De er også godt egnet for deg som ønsker ekstra brede blålysbriller, da de gir mer dekning enn andre modeller.

 • Høy kvalitet og naturlig acetat
 • Fleksible hengsler
 • Herdet glass med ripebeskyttelse

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Adams Black 

Adams Black blue light briller er laget av naturlig acetat, som er et slitesterkt materiale av høy kvalitet. De er laget av tremasse og bomullsfibre, så disse er miljøvennlige og nedbrytbare. De er også allergivennlige, så de er et godt valg for de med sensitiv hud.

Denne modellen har herdet glass med ripebeskyttelse, noe som gjør dem slitesterke og godt egnet til daglig bruk. De har antistatiske og vannavvisende egenskaper, som vil holde brillene rene og fri for støv og skitt. Disse egenskapene bidrar også til at glassene ikke dugger, slik at du kan se godt selv når det er varmt og fuktig.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan disse blålysbrillene ville se ut på deg kan du bruke AR for å prøve dem. AR er en teknologi som lar deg se deg selv med en digital versjon av brillene. Slik at du får en ide om hvordan brillene vil se ut på deg før du kjøper dem. På denne måten kan du være sikker på at du tar den beste beslutningen.

Er du usikker på hvilke briller som passer best til stilen din? Prøv stilguiden deres som hjelper deg å finne de riktige brillene for din stil på under 2 minutter

Fordeler

 • Styrkenivåer fra +0,00 til +3,50
 • 100 dagers gratis retur
 • CE godkjent
 • Du kan prøve blålysbrillene på gjennom AR før du kjøper
 • Antistatiske og vannavvisende egenskaper
Ulemper

 • Ingen UV-beskyttelse
 • Rengjøringsklut følger ikke med

Forbrukerlivs vurdering

Adams Black blue light briller har et bredt utvalg av styrkenivåer, fra +0,00 til +3,50. Dette gjør dem til et godt valg for nesten alle forbrukere. I tillegg tilbyr selskapet 100 dagers gratis returrett, slik at du trygt kan prøve dem på hjemme. Brillene er også CE-godkjent, som betyr at de oppfyller alle sikkerhetskravene i EU. Adams Black blue light briller har ikke UV-beskyttelse, noe som kan være en ulempe for folk som tilbringer mye tid utendørs. I tillegg kommer ikke brillene med rengjøringsklut, så du må selv sørge for å holde dem rene og fri for støv og skitt. Likevel anser vi disse blålysbrillene som det beste “fleksible”-valget på grunn av brillenes fleksible hengsler.

Er du i tvil om du bør ha styrke i blue light brillene dine? Du kan ta en gratis online test her

Spesifikasjoner:
Form: Firkantet
Farge: svart
Innfatning: Naturlig acetat


Edward’s Turtle – Blue light briller med fleksible hengsler og gummibelegg

Beste “design” valg

Den største fordelen med Edward’s Turtle er at den er laget med TR90 Swiss materiale-teknologi, som gjør de sterkere og mer holdbare enn andre briller på markedet. De er ideelle for deg som ønsker en god blanding av rektangulær og rund ramme.

 • Gummibelegg med matt overflate
 • Herdet glass med ripe-beskyttelse
 • Laget med TR90 Swiss materiale-teknologi

 Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Edward’s Turtle

Edward’s Turtle blue light briller har et gummibelegg med matt overflate. Dette gjør at brillene er lette å gripe etter, samtidig som de sitter behagelig på ansiktet og ikke sklir av. Brillene har herdet glass med ripebeskyttelse, som betyr at de vil tåle en del slitasje samtidig som de unngår riper.

Disse blålysbrillene filtrerer bort 30 % av det blå lyset, noe som er gunstig for deg som leter etter lindring fra tretthet i øynene og hodepine. Hvis du ikke er fornøyd med kjøpet, kan du returnere brillene innen 100 dager og få full refusjon. Dessuten kan blålysbrillene prøves på gjennom AR før du eventuelt kjøper dem. Dette gir deg mulighet til se hvordan brillene vil se ut på deg.

Fordeler

 • Styrkenivåer fra +0,00 til +3,50
 • Fleksible hengsler
 • 100 dager gratis retur
 • Antistatiske og vannavstøtende egenskaper
Ulemper

 • Ingen UV-beskyttelse
 • Rengjøringsklut følger ikke med

Forbrukerlivs vurdering

Edward’s Turtle blue light briller er et godt valg for deg som trenger blålysbriller med fleksible hengsler og styrke. Disse blålysbrillene har et bredt spekter av styrkenivåer, fra +0,00 til +3,50, som gjør dem til en god løsning for alle som trenger korrigerende briller.

De har ikke UV-beskyttelse, så sørg for å bruke UV-beskyttelse hvis du skal være ute i solen med disse brillene. I tillegg følger det ikke med rengjøringsklut til brillene, så det er viktig å være forsiktig når du rengjør dem -bruk en myk klut. Vi synes likevel at denne modellen er det beste design-valget, da de har et bredt synsfelt samtidig som de har et mykt uttrykk.

Spesifikasjoner:
Form: Firkantet og rund
Farge: brun
Rammemateriale: TR90 Swiss materiale-teknologi


Hva kan blålysbriller bidra til?

De kan forbedre søvnkvaliteten din

Hvis du er en av dem som vrir og vender på deg om natten, kan dette være på grunn av det blå lyset som sendes ut av skjermene dine. Blått lys undertrykker produksjonen av hormonet melatonin -hormonet som får deg til å føle deg trøtt. Ved å bruke blålysbriller kan du filtrere bort det blå lyset og få en bedre nattesøvn.

De kan redusere øyebelastning ved bruk av skjerm

På et eller annet tidspunkt har vi alle opplevd belastning på øynene ved bruk av skjerm. Symptomer inkluderer tørre øyne, hodepine og nakke- og skuldersmerter. Å bruke blålysbriller kan bidra til å redusere disse symptomene ved å blokkere ut det skadelige blå lyset fra skjermene. 

De kan hjelpe deg med å fokusere bedre

Synes du det er vanskelig å fokusere på jobb eller skole? Blålysbriller kan bidra her også. Ved å blokkere ut det blå lyset, gjør brillene at du kan fokusere bedre og øke produktiviteten.

Hvor mye blått lys blokkeres ut av blålysbriller?

 Mengden blått lys som blir blokkert ut av blålysbriller kan variere avhengig av brillenes merke og stil. Noen briller hevder å blokkere opptil 100 % av blått lys, mens andre blokkerer 50-90 %. Det er likevel viktig å huske på at ingen linse kan blokkere alt blått lys fullstendig.

Hvis du ser etter et par blålysbriller som blokkere ut mest mulig blått lys, kan det være lurt å vurdere å investere i et par gulfargede vernebriller. Disse brillene er designet for å beskytte øynene dine mot skadelige UV-stråler og andre typer intenst lys, noe som gjør dem ideelle for bruk ved sveising eller arbeid med andre farlige materialer.

Selv om disse vil beskytte øynene dine mot eksponering for blått lys, er de kanskje ikke det mest praktiske eller komfortable alternativet for daglig bruk. Hvis du bare leter etter et par briller for å redusere tretthet i øynene ved skjermbruk hele dagen, kan et par mindre intense gulfargede briller være et bedre alternativ.

Hvordan rengjøre blålysbriller?

Det finnes to typer blålysbriller: de med antirefleksbelegg (AR) og de uten. AR-belegg bidrar til å redusere gjenskinn og fingeravtrykk, noe som gjør dem ideelle for daglig bruk. Likevel kan disse beleggene også lett få riper i seg, så det er viktig å håndtere dem med forsiktighet.

Her er noen tips for rengjøring av begge typer briller:

For briller med AR-belegg:

 • Bruk kun destillert vann eller LensPens-rensevæske som er spesielt utviklet for AR-belagte linser. Vanlig såpe og vann vil forårsake striper.
 • Spray en liten mengde rengjøringsmiddel på linsen og bruk en mikrofiberklut til å tørke i en sirkulær bevegelse til linsen er ren.
 • Pass på å ikke trykke for hardt eller bruke for mye kraft, da dette kan skade belegget.
 • For å fjerne fingeravtrykk eller hardtsittende skitt, kan du bruke en blåsebørste eller trykkluftbeholder (pass på så du ikke berører overflaten av linsen med munnstykket) før du gjentar trinnene ovenfor.

For briller uten AR-belegg:

 • Såpe og vann vil være tilstrekkelig i de fleste tilfeller. Bare sørg for å skylle godt og tørke med en mikrofiberklut for å unngå striper.
 • Hvis du trenger noe sterkere kan du bruke rødsprit fortynnet i vann. Igjen, sørg for å skylle godt og tørke med en mikrofiberklut etterpå.
 • For å fjerne fingeravtrykk eller smuss, bruk en blåsebørste eller trykkluftbeholder før du gjentar trinnene ovenfor.

Når bør du bruke blålysbriller?

Det beste er å begynne å bruke blålysbriller hvis du opplever symptomer på computersynsyndrom (CVS). CVS er en tilstand som er forårsaket av langvarig eksponering for digitale skjermer. Symptomer inkluderer belastning av øynene, hodepine, tørre øyne, tåkesyn og nakke- og skuldersmerter. Hvis du begynner å oppleve noen av disse symptomene, er det en god idé å investere i et par blålysbriller.

I tillegg til CVS-symptomer, begynner mange også å bruke blålysbriller om kvelden for å redusere eksponeringen for blått lys før sengetid. Dette er fordi blått lys kan forstyrre din naturlige søvnsyklus ved å undertrykke melatoninproduksjonen. Ved å bruke blålysbriller om kvelden kan du redusere eksponeringen for blått lys og forbedre søvnkvaliteten.


FAQ

Hvilke blålysbriller er de beste?
De beste blålysbrillene er de som er designet for spesifikt å blokkere ut blått lys. Noen briller har et belegg som bidrar til å redusere mengden blått lys som sendes ut, mens andre er laget av materialer som bidrar til å filtrere ut blått lys.
Hva er blålysbriller?
Blålysbriller er designet for å redusere tretthet og belastning av øynene ved å filtrere ut skadelige bølgelengder av blått lys. Blått lys, som sendes ut av skjermer som datamaskiner, nettbrett og telefoner, er knyttet til en rekke problemer, inkludert tørre øyne, hodepine og søvnproblemer.
Hva gjør blålysbriller?
De har et spesielt belegg som filtrerer bort en del av det blå lyset som kommer fra skjermer. Dette kan bidra til å redusere digital øyebelastning og forbedre søvnkvaliteten din. Det er imidlertid viktig å merke seg at blålysbriller ikke vil eliminere all eksponering for blått lys. I tillegg har det meste av forskningen på blålysbriller blitt gjort på voksne; det er foreløpig begrenset forskning på hvor effektive de er for barn.
Hvordan fungerer blålysbriller?
Blålysbriller har spesielle linser som blokkerer ut blått lys. Ved å filtrere ut blått lys vil disse brillene la kroppen din produsere melatonin mer effektivt, slik at du får bedre nattesøvn.
I tillegg til å forbedre søvnen kan blålysbriller også bidra til å redusere belastningen på øynene i løpet av dagen. Overdreven eksponering for blått lys kan forårsake digital øyebelastning, som inkluderer symptomer som tørre øyne, hodepine og tretthet. Ved å filtrere ut blått lys kan blålysbriller bidra til å redusere disse symptomene.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Gunnar RZR-30007 – Blue light briller med bredt format 

Best for gamere

Gunnar blue light briller er for alle som bruker mye tid foran skjerm, enten du er gamer, student eller kontorarbeider. Det brede formatet på linsene gir svært god dekning og beskyttelse for øynene.

 • Justerbare neseputer i silikon
 • Aluminium-magnesium rammekonstruksjon
 • Linser med bredt format 

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Gunnar RZR-30007

Rammen til Gunnar RZR-30007 blue light briller er laget av aluminium og magnesium, noe som gjør den slitesterk og lett. Denne kombinasjonen er også svært motstandsdyktig  mot korrosjon, noe som betyr at brillene ikke vil ruste over tid. Derfor er de godt egnet for utendørsaktiviteter, og for de som er utendørs i ulike værforhold.

De har justerbare neseputer i silikon som gir en komfortabel og tilpasset passform på brillene. Du kan justere størrelsen og formen på neseputene for å unngå at brillene glir ned og sikre at de forblir tettsittende. Brillene har også myke termoplastiske gummistenger som gjør dem mer behagelige å ha på. Gummistengene bidrar også til å holde brillene på plass, noe som er spesielt viktig når du er aktiv utendørs.

Denne modellen har mikrokonstruerte linselåser som holder linsene på plass og hindrer dem i å bevege seg rundt. Dette sikrer et klart og skarpt bilde til enhver tid, uavhengig av aktiviteten du deltar i.

Fordeler

 • Stenger med myk termoplastgummi
 • Mikrokonstruerte linselåser
 • Svært detaljert firekjerners-hengseldesign
 • Skjulte fjærhengsler
Ulemper

 • Ikke egnet for mindre ansikter

Forbrukerlivs vurdering

Gunnars RZR-30007 blue light briller har svært fin utforming og er av de mest detaljerte brillene på markedet. Hengseldesignet er firekjernet, hvor hver arm på hengslet passer tett inn i den andre for et sømløst, polert utseende. I tillegg er hengslene skjult, som gjør at brillene ser slanke ut. Disse blålysbrillene er likevel ikke egnet for mindre ansikter, da de kan oppleves som for store for enkelte individer. Totalt sett anser vi disse brillene for å være de beste for gamere, da de har linser med bredt format som gir en ideell gaming-opplevelse.

Spesifikasjoner:
Form: Firkantet
Farge: svart
Innfatning: Aluminium-magnesium

 

Når du allerede skal investere i nye briller, bør du også vurdere nye lesebriller. Du kan lese mer om vår test-guide om lesebriller her

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere