Bilsete Test: Her er de beste bilsetene ifølge eksperter

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Best i Test 2021: Denne artikkelen handler om en test av bilseter hvor de forskjellige modellene har vært igjennom flere tester. Etter nøye beregninger har ekspertene vurdert hvilke modeller som er de beste.

Vi gjennomgår de forskjellige testene for best å kunne guide deg til å finne det bilsetet som passer best til dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra en lang rekke kilder, deriblant det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, samt Forenede Danske Motorejere (FDM) og den tyske motparten til FDM Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC).

Vi har valgt å dele inn bilsetene etter aldersgrupper for best mulig oversikt. Etter undersøkelsene av bilsetene kommer vi også med et avsnitt om regler for bilseter samt gode råd til bruk av dem.

Ønsker du å lese mer, har vi inkludert en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne testen av bilseter inneholder:

🔸 Oversikt over de beste bilsetene – inndelt etter aldersgrupper
🔸 Informasjon om regler for bilseter samt tips og gode råd
🔸 Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Beste bilseter til de minste barna
(ca. 0-1 år / 13 kilo)

Man kan bruke et bilsete helt fra fødselen av i et bakovervendt bilsete som spesielt beskytter hals og nakke ved uhell.

Sørg for å stramme selen slik at barnet sitter godt fast. Når barnets hode har begynt å rekke over kanten kan man bytte sete til den neste størrelsen.

Denne setetypen er designet til mindre barn på 0-13 kilo og ca. 0-1 år.


Britax Baby-Safe Plus – beste bilsete barn på 1 år

Vår anbefaling

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
6 av 6 mulige stjerner hos Forenede Danske Motorejere (FDM) (test 2011)
3,5 av 5 mulige stjerner hos Motherandbaby.co.uk
«Bra bilsete som er enkelt å installere» ifølge det store engelske testmagasinet Which.co.uk
«Sehr gut» ifølge det store tyske testmagasinet Stiftung Warentest
Britax-Baby-Safe-Plus-bilsete

.Britax Baby-Safe Plus har blitt inkludert i 5 forskjellige tester utført av forskjellige eksperter både fra Danmark, Sverige, England og Tyskland. Til tross for landenes forskjeller er det imidlertid enighet om at det med Britax Baby-Safe Plus er snakk om et veldig bra bilsete.

Bilsetet fra Britax mottar ulike kommentarer, men alle rangerer fra godt over middels til absolutt best. Dette vitner om at det med Britax Baby-Safe Plus er snakk om et utrolig velfungerende bilsete som både er sikkert, enkelt å installere og bra for barnet.

Nederst i denne artikkelen kan man finne linker til alle de ovenstående testene. Legg imidlertid merke til at det er snakk om flere tester fra FDM, og her er det snakk om en test fra 2011.

Klassisk og beskyttende bilsete

Britax Baby-Safe Plus har et klassisk utseende som er pent og flott uten å skille seg altfor mye ut.

Britax Baby-Safe Plus sitt store fokus er på sikkerhet – da dette bilsetet er designet med en gjennomarbeidet SI-puteteknologi som gir ekstra beskyttelse av barnet ved sidekollisjon i trafikken. Det betyr at setet demper mesteparten av kraften slik at barnet ikke påvirkes så mye.

Britax Baby-Safe Plus er derfor laget for å være så sikker som mulig og gi best mulig beskyttelse.

Også fokus på komfort

I tillegg til at produsenten har fokusert hovedsakelig på sikkerheten så har barnets komfort også vært en vesentlig faktor. Helt små barn er nemlig mer kroppslig mottakelige enn større barn, og derfor er det viktig med optimal og korrekt plassering av barnet i setet.

Britax Baby-Safe Plus er derfor skapt med dype og polstrede sider som passer til barnets passform. Det finnes også en justerbar sele og nakkestøtte for å kunne tilpasse setet til barnets individuelle form.

Bilsetet kan monteres med bilens trepunktssele eller isofix-base. Britax Baby-Safe Plus er også en del av Click & Go-reisesystemet som gjør at modellen også kan monteres på barnevogner.

Skryt over hele linjen fra ekspertene

Ekspertene har ikke mye å utsette på Britax Baby-Safe Plus. De skriver at det her er snakk om et bilsete av høy kvalitet som fungerer veldig godt. Setet er enkelt å montere med isofix, og som en ekstra bonus kan det også brukes med bilens eksisterende seler. Det gjør bruken mer allsidig.

Setet viser seg også å være trygt i tester, og barnet kommer til å sitte godt og behagelig.

Britax Baby-Safe Plus passer til barn på opptil 18 måneder med en maksvekt på 13 kilo. Setet er laget til bakovervendt montering.

Utvalgte fordeler ved Britax Baby-Safe Plus:


Sikker modell med PI-puteteknologi
Ekstra beskyttelse ved sidekollisjon
Dype og polstrede sider for god komfort
Kan brukes med isofix eller med bilens seler
Kan også monteres på barnevogner

Her kan du se en liten video fra produsenten som forklarer hvordan du installerer setet:


Maxi Cosi Citi

Beste testvinner

Testvinner hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
Anbefalt av Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
”Good overall result” hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
Maxi-Cosi-Citi-bilsete

.
Maxi Cosi Citi har blitt testet av 3 forskjellige eksperter. Deriblant teller det danske motorforbundet FDM, den tyske motparten ADAC samt det engelske testmagasinet Which.co.uk.

De danske, tyske og engelske ekspertene har testet Maxi Cosi Citi på flere områder, og alle de 3 ekspertene gir Maxi Cosi Citi flotte kommentarer og plasseringer.

God sidebeskyttelse

Maxi Cosi Citi er et flott bilsete som er designet til å ta hånd om de alle minste babyene helt fra de er nyfødte. Setet er nemlig designet til å kunne tilby den nyfødte optimal sittestilling som tar hensyn til den skjøre benstrukturen.

For å kunne sikre barnet i trafikken er Maxi Cosi Citi utstyrt med Side Protection System som spesielt beskytter ved sidekollisjon i trafikken. Systemet gjør at setets sider demper kraften fra sammenstøtet og skåner barnets nakke og hode.

Mange fordeler for bæreren

Maxi Cosi Citi er ikke bare laget for å gi god komfort til barnet, men også for å gjøre bæringen av modellen så behagelig som mulig. Derfor er ikke setet særlig tungt med en vekt på kun 2,8 kilo – som ligger i den lave enden av skalaen for bilseter i denne klassen.

Utover dette har modellen et ergonomisk håndtak som gjør setet lett å bære, og det er også mulighet for å montere modellen på barnevogner fra Maxi Cosi. Maxi Cosi Citi har også solbeskyttelse i designet slik at barnet beskyttes mot direkte sollys.

Spesielt god ved frontkollisjon

Ekspertene har testet Maxi Cosi Citi på flere områder. De skriver at modellen gir veldig god beskyttelse i testene av frontkollisjon. Utover dette står bilsetet stabilt og trygt på bilens sete hvor det er spent fast.

Ekspertene skriver også at det er enkelt å installere modellen og at risikoen for feilmontering er minimal. Det har også blitt sett på barnets komfort, og her vurderer ekspertene at setet er behagelig for barnet med god benstøtte og sittekomfort.

Maxi Cosi Citi passer til barn på opptil 18 måneder og har en maksvekt på 13 kilo. Maxi Cosi Citi veier i seg selv 2,8 kilo. Setet er laget for bakovervendt montering.

Utvalgte fordeler ved Maxi Cosi Citi:


Bra bilsete til nyfødte
Side Protection System
Lett modell på 2,8 kilo
Ergonomisk håndtak
Kan brukes på barnevogner fra Maxi Cosi

Her kan du se hvordan du installerer Maxi Cosi Citi. Videoen er utarbeidet av produsenten:


Cybex Aton M i-Size

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
Toppscorer hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
Toppscorer hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God anmeldelse hos det store engelske testmagasinet Which.co.uk
God anmeldelse hos det store tyske testmagasinet Stiftung Warentest

Cybex-Aton-M-i-Size-bilsete

.
Cybex Aton M i-Size har blitt testet av en lang rekke eksperter fra forskjellige land, og ekspertene er enige om at Cybex Aton M i-Size er et veldig bra bilsete. I testene får modellen enten en flott anmeldelse eller plassering som toppscorer.

Høy sikkerhet

Cybex Aton M i-Size er laget for å gi det lille barnet veldig god beskyttelse. Derfor er modellen designet i overensstemmelse med de nye reglene og sikkerhetsteknologiene på markedet. Den kan også brukes med isofix-montering i bilen.

Cybex Aton M i-Size er ideell til de helt små barna – også til de nyfødte. Barnet ligger godt og trygt i setet, og modellen har en integrert sidekollisjonsbeskyttelse dersom man skulle komme utfor et uhell i trafikken.

God komfort for barnet

Cybex Aton M i-Size beskytter barnet både mot uhell og ujevnheter i trafikken, i tillegg til at barnet ligger behagelig. Bilsetet er godt polstret og gir god komfort til barnet slik at det gis optimal støtte. Det finnes også et avtakbart innlegg til nyfødte slik at de aller minste kan få en flatere vinkel å sitte i.

Modellen kommer også med ekstra brede seler som sitter behagelig mot barnets kropp. For at man skal kunne bruke denne modellen mens barnet vokser (opptil 13 kilo) finnes det en høydejusterbar nakkestøtte med 11 posisjoner.

Ros fra ekspertene

Cybex Aton M i-Size får veldig mange gode kommentarer av ekspertene, og det skrives først og fremst at Cybex Aton M i-Size er et veldig godt og trygt bilsete. Modellen viste sin robusthet og veldig lave risiko for belastning på barnet i testene av både front- og sidekollisjon.

Bilsetet forble stående stabilt på stedet. Ekspertene skriver også at Cybex Aton M i-Size kommer med gode instruksjoner og veiledninger som gjør risikoen for feilmontering veldig lav. De roser også modellens store grad av komfort som gjør kjøreopplevelsen behagelig for barnet.

Utvalgte fordeler ved Cybex Aton M i-Size med isofix base:


Kan brukes med isofix i bilen
 Ideell også til nyfødte – avtakbart innlegg til nyfødte medfølger
Integrert sidekollisionsbeskyttelse
God komfort for barnet med brede seler
Høydejusterbar nakkestøtte med 11 posisjoner

Her kan du se en video fra Cybex hvor de forklarer nærmere om bilsetet:


Beste bilseter til mellomstore barn
(ca. 1-4 år / 9-18 kilo)

Når det er snakk om bilseter til mellomstore barn bør man også velge et bakovervendt bilsete for å øke sikkerheten ved uhell. Barnet sitter trygt og godt plassert i setet, i tillegg til at barnets nakke og hals beskyttes ekstra godt i et bakovervendt sete.

Plasser helst setet i bilens baksete, men forsetet kan også brukes hvis airbagen er avslått. Legg merke til at barnet nå tar litt mer plass og at det derfor kreves litt mer plass til dette setet.

Denne typen bilsete er designet til mellomstore barn på 9-18 kilo og ca. 1- 4 år.


BeSafe iZi Kid X2 i-Size 

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
Toppscorer hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
Toppscorer hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
4,5 av 5 mulige stjerner hos Mumii.co.uk
Toppkarakter hos det store engelske testmagasinet Which.co.uk
God anmeldelse hos det store tyske testmagasinet Stiftung Warentest

BeSafe iZi Kid X2 i-Size

BeSafe iZi Kid X2 i-Size har blitt testet av en lang rekke forskjellige eksperter – blant annet det danske forbrukerrådet Tænk, motorforeningene FDM og ADAC, og testmagasinene Which.co.uk og Stiftung Warentest. Det er stor enighet blant ekspertene om at BeSafe iZi Kid X2 i-Size er et veldig bra bilsete som får imponerende topplasseringer og toppkarakterer.

Sikker modell i overensstemmelse med i-Size reglene

BeSafe iZi Kid X2 i-Size er et veldig bra bilsete med et flott design og en robust struktur. Robusthet er ett av nøkkelordene for denne modellen da den er laget i overensstemmelse med de nye og strenge i-Size-reglene. Det betyr at man med BeSafe iZi Kid X2 i-Size er sikret ett av markedets tryggeste bilseter som gir maksimal beskyttelse av barnet.

Dette bilsetet er utstyrt med Side Impact Protection som spesielt beskytter barnet ved sidekollisjon. Da vil modellen dempe kraften fra kollisjonen slik at barnet ikke kommer til skade.

Justerbar modell

BeSafe iZi Kid X2 i-Size er designet til barn mellom 61 og 105 centimeter, men ettersom det spenner såpass vidt er det mulig å justere setet etter barnets størrelse. Modellen har derfor justerbare isofix-armer som betyr at man kan justere barnets benplass. Utover dette kan man også endre på både nakkestøttens, selenes og setets innstillinger slik at det passer til barnets individuelle størrelse.

BeSafe iZi Kid X2 i-Size er lett å håndtere og veier kun 4,2 kilo. Da er det lett å bære setet og sette det på plass. Når det skal festes i bilen skjer dette via bilens isofix-brakett.

Høy sikkerhet ifølge ekspertene

Ekspertene gleder seg over at BeSafe iZi Kid X2 i-Size er produsert i henhold til de nyere i-Size reglene som gjør setet tryggere. Modellen har også blitt testet med formål å vurdere hvor mye barnet påvirkes ved et eventuelt sammenstøt. Her skriver ekspertene at påvirkningen blir minimal både ved front- og sidekollisjon.

Ekspertene skriver også at BeSafe iZi Kid X2 i-Size er et veldig stabilt bilsete som er enkelt å montere i bilen med veldig liten risiko for feilmontering. Utover dette har ekspertene sett nærmere på barnets komfort i setet og skriver at det her er snakk om et bilsete hvor barnet sitter behagelig og har god benstøtte.

Dette bilsetet veier i seg selv 4,2 kilo. Setet brukes bakovervendt og med isofix.

Utvalgte fordeler ved BeSafe iZi Kid X2 i-Size:


I overensstemmelse med de nye i-Size reglene
Side Impact Protection sidekollisjons-sikkerhetssystem
Justerbar isofix-armer
Justerbar nakkestøtte, seler og innstilling av setet
Monteres enkelt med isofix

Her kan du se en liten introduksjonsvideo av bilsetet fra BeSafe:


Beste bilseter til store barn
(ca. 4-10 år / 15-36 kilo)

De fleste barn vokser ut av det tradisjonelle bilsetet når de er mellom 3 og 4 år. Deretter skal det tradisjonelle bilsetet byttes ut med selepute med rygglene. Puten løfter opp barnet og brukes med selen som hører til bilen – noen modeller kan også settes fast med isofix. Selen skal plasseres foran kroppen og gå over barnets skulder.

Denne typen bilsete er designet til store barn på 15-36 kilo og ca. 4-10 år.


Britax Römer Kid II

Testvinner hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
«Godt kjøp» ifølge den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
God anmeldelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
God anmeldelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God anmeldelse hos det store tyske testmagasinet Stiftung Warentest

Britax Römer Kid II

.
Britax Römer Kid II har blitt testet i 5 forskjellige tester som alle kommer frem til den samme konklusjonen. Her er det snakk om den danske motorforeningen FDM og dens tyske motpart ADAC, det danske forbrukerrådet Tænk, den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det tyske testmagasinet Stiftung Warentest.

Alle ekspertene har veldig mange positive kommentarer til Britax Römer Kid II og gir modellen gode anmeldelser over hele linjen.

God beskyttelse

Britax Römer Kid II er et bilsete fra det kjente merket Britax Römer, og modellen lever helt opp til de høye forventningene man har til dette merket. Britax Römer Kid II er designet i overensstemmelse med de lovbestemte kravene slik at forbrukeren med Britax Römer Kid II er sikret et bilsete som er veldig trygt.

Britax Römer hever sikkerheten på denne modellen ved å inkorporere ekstra høye sider som er både polstrede og myke. De gir ekstra beskyttelse ved en eventuell sidekollisjon da de absorberer mesteparten kraften fra sammenstøtet.

Mykt og behagelig sete

Barnet som sitter i Britax Römer Kid II vil få en behagelig kjøreopplevelse uavhengig av om det veier 15 eller 36 kilo. Denne modellen er designet til å kunne følge barnet lenge og kan derfor justeres på flere områder slik at bilsetet gir optimal beskyttelse og komfort de årene det brukes. Her er det snakk om en justerbar nakkestøtte og rygglene samt flere innstillinger på selve setet.

Hvis barnet sovner kommer hodet til å ligge godt og trygt i nakkestøtten, og hvis barnet har lyst til å følge med på kjøreturen så er setet plassert såpass høyt at hun eller han kan se ut av vinduet. Dette kan også redusere risikoen for at barnet blir bilsykt.

Stabil og sikker, skriver ekspertene

Britax Römer Kid II har vist seg å holde det produsenten lover gjennom forskjellige eksperttester.

Ekspertene har fokusert spesielt på sikkerhet, og her viser bilsetet en minimal risiko for skader ved både side- og frontkollisjon. Utover dette merker ekspertene seg at setet er veldig enkelt å installere i bilen og at risikoen for feilmontering er veldig lav. Man bruker bare bilens eget selesystem og plasserer 3-punktsselen over bekken og skuldre – ikke hals og mage.

Utover dette skriver ekspertene at man imidlertid skal være oppmerksom på at utsikten kan være begrenset, i tillegg til at setet krever en del plass i bilen.

Britax Römer Kid II passer til barn på opptil ca. 12 år med en maksvekt på 36 kilo. Bilsetet brukes vendt fremover med bilens sele. Denne modellen veier 5,1 kilo.

Utvalgte fordeler ved Britax Römer Kid II:


Ekstra høye sider
Kan brukes i lang tid i takt med at barnet vokser
Justerbar nakkestøtte og rygglene
Forskjellige sitteposisjoner
Enkel montering med bilens selesystem

Her kan du se en video som viser hvordan bilsetet skal monteres:


Regler og gode råd for bruk av bilseter💡

Når man setter seg inn i en bil som fører så skal man være oppmerksom på at man faktisk er pliktig til at barn under 15 år er spent fast korrekt.

Hvis dette ikke er tilfellet og man blir stoppet får man en prikk på førerkortet og en klekkelig bot.

Utover dette må man også være oppmerksom på at barn under 135 centimeter skal være fastspent med godkjent sikkerhetsutstyr. I dette avsnittet gjennomgår vi reglene for når man har barn i bilen.


Dette skal du legge merke til ved bilsetet

FDM skriver at man spesielt skal se etter 1 av de 2 følgende aspektene på et bilsete for å se om det er helt lovlig:

ECE-mærke: Se etter om det finnes et ECE-merke. Dette sikrer at bilsetet lever opp til de fastsatte kravene i EU. Etter selve merket følger det noen tall som man også skal legge merke til. De følgende kombinasjonene er en garanti for at setet er helt godkjent: ECE-44-03, ECE-44-04 og ECE-R-129.

i-Size: Siden 2013 har i-Size vært standarden for sikkerhetsgodkjenning av bilseter. Legg imidlertid merke til at dette kun gjelder nye bilseter, og ikke hvis man har en tidligere modell. I-Size festes med isofix-brakett som finnes i baksetet på alle nyere biler. Det er snakk om 2 små metallbøyler som sitter skjult mellom rygglenet og setet som man klikker fast i-Size-bilsetet med. Rådet for Sikker Trafikk anbefaler at man velger et i-Size-bilsete hvis bilen har isofix-brakett. Les mer om i-Size nedenfor.

Utover dette skriver FDM og Politi.dk om en rekke andre forhold man skal være oppmerksom på når man tar med barn under 135 centimeter med i bil:

🔸 Plasser barnet i et dedikert bilsete inntil det er ca. 4 år gammelt
🔸 Bilsetet skal helst vende bakover
🔸 Bilsetet skal helst være plassert i baksetet
🔸 Skal barnet plasseres i forsetet så må setet justeres så langt bak som mulig, og husk å koble fra airbagen
🔸 Reglene gjelder både i personbiler og varebiler
🔸 Ved drosjekjøring gjelder ikke reglene hvis utstyret ikke er til rådighet i drosjen
🔸 Ved busskjøring skal barn over 3 år, som er under 135 centimeter, bruke sikkerhetssele hvis det finnes
🔸 Alle i bilen skal ha på seg sikkerhetssele – barn under 135 centimeter skal bruke eget bilsete
🔸 Det må ikke transporteres flere mennesker enn det er sikkerhetsseler til
🔸 Barn over 135 centimeter er som regel store nok til å bruke den normale sikkerhetsselen i bilen


Hva er i-Size?

Rådet for Sikker Trafikk skriver at en ny godkjennelse av bilseter trådte i kraft i oktober 2013. Denne nye godkjennelsen heter i-Size. Tænk skriver at denne nye i-Size standarden strammer inn reglene og gjør det tryggere å transportere små barn.

I forhold til den gamle ordningen betyr det forbedringer slik at setene ikke lengre bestemmes til spesifikke vektklasser, men i stedet etter barnets høyde (bilsetene har imidlertid fremdeles en maksvekt).

Den nye i-Size-ordningen betyr også at bilsetene blir testet i en sidekollisjonstest før godkjennelse, og at bilsetene kun kan få et godkjenningsstempel hvis barn under 15 måneder kan ligge bakovervendt. Nå er det også krav om at setene skal ha rygglene da dette beskytter ved en eventuell sidekollisjon.

Whatcar.com tilføyer at grunnen til at barn bør sitte bakovervendt er at dette er den tryggeste posisjonen å plassere dem i. Barnets skjelett er ikke like utviklet som hos voksne og flere av barnas organer er plassert litt annerledes. Dette gjelder også hodet, som utgjør en mye større prosentdel av kroppen enn hos voksne. Derfor har barn bruk for mer beskyttelse, noe de også får når de er plassert bakovervendt.

Her kan du se hvordan det foregår når FDM tester bilseter:


Bilsete og alder 👶🏼 👦🏼 👧🏼

Rådet for Sikker Trafikk anbefaler at man alltid tar med både barn og bil når man skal ut og kjøpe bilsete. Vær sikker på hva barnet veier slik at barnets vekt ikke overstiger den vektgrensen setene har. Plasser barnet i det setet man ønsker å kjøpe og legg merke til om barnet sitter godt.

Spenn fast selen og vær oppmerksom på om den blir montert korrekt. Legg også merke til om barnets hode ikke når opp over kanten av bilsetet. Bilsetene inndeles som nevnt etter høyde og ikke vekt, så hvis barnet er for høyt skal man velge et annet bilsete.

Riktignok inndeles bilseter etter høyde, men man kan også inndele bilseteklassene etter alder: Til mindre barn, mellomstore barn og større barn.

Mindre barn (0-13 kilo og ca. 0-1 år): Man kan bruke bilsetet fra fødselen av i et bakovervendt sete som beskytter hals og nakke ved et eventuelt uhell. Sørg for å stramme selen godt slik at barnet sitter helt fast. Når barnets hode har begynt å nå over kanten så skal man bytte bilsete.

Mellemstore barn (9-18 kilo og ca. 1-4 år): Her skal man også velge et bakovervendt bilsete for å øke sikkerheten ved et eventuelt uhell. Plasser helst setet i baksetet, men forsetet kan også brukes hvis airbagen er avslått. Legg merke til at barnet nå tar litt mer plass og at det også kreves litt mer plass til bilsetet.

Store barn (15-36 kilo og ca. 4-10 år): De fleste barn vokser ut av det tradisjonelle bilsetet når de er mellom 3 og 4 år, og deretter skal det byttes ut med en selepute med rygglene. Puten løfter opp barnet og brukes med bilens tilhørende seler – noen modeller kan også brukes med isofix. Selen skal plasseres foran kroppen og gå over barnets skulder.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke bilseter er best i test?

Britax Baby-Safe Plus, Maxi Cosi Citi og Britax Römer Kid II

🤓 Hvordan er bilsetene blitt testet?

Bilsetene er blitt vurdert ut ifra deres sikkerhet og brukervennlighet. I praksis er de blitt testet i både frontkollisjon og sidekollisjon. I tillegg har ekspertene testet brukervennligheten i tre forskjellige biltyper. Her er det sett på risikoen for å montere bilstolen feil, samt barnets komfort.

🤔 Hvordan velger man den riktige bilsete?

Det første du skal sikre deg er at barnet passer innenfor bilstolens vekt, høyde og aldersbestemmelser. Når bilstolen tas i bruk skal du være oppmerksom på om stolen monteres riktig og at barnets hode ikke stikker opp over kanten på bilstolen. Sjekk også at selen sitter riktig.


Bilsete Test – disse kildene har vi brukt:

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) 🇩🇪 

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club – kalt ADAC i dagligtale – er den tyske motparten til danske FDM. ADAC er både Tysklands og Europas største forening for bilister med ca. 17 millioner medlemmer.

ADAC ble opprettet i 1903 og arbeider i dag med alle tenkelige aspekter innenfor bil og kjøring. Her er det snakk om en test av bilseter. Du kan lese mer om testen her. 

Forenede Danske Motorejere (FDM) 🇩🇰

Forenede Danske Motorejere – kalt FDM i dagligtale – er en forening for danske bilister som ble stiftet i 1909. Foreningen utgir bladet Motor og jobber i dag med alle aspekter innenfor bil og kjøring – både når det kommer til nyheter, regler, bilferier, bilkjøp, bilpleie, biltilbehør og mye mer.

FDM foretar også forskjellige tester og her er det snakk om 6 forskjellige tester av bilseter fra henholdsvis 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017.

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en svensk forbrukerorganisasjon som tester og vurderer forskjellige forbrukerprodukter. Her har Råd & Rön testet bilseter og det er snakk om 2 forskjellige tester – en ny og en gammel. Felles for begge testene er at det blant annet fokuseres på sikkerhet, komfort og brukervennlighet.

Du kan lese mer om den nye testen her og den gamle testen her, men full tilgang krever imidlertid abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte individuelle tester.

Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰

Tænk er det danske forbrukerrådet. Her utføres omfattende tester og sammenligninger av dagligdags- og forbrukerprodukter. Her er det snakk om forskjellige tester av bilseter – en ny og en gammel (legg merke til at kun den nye testen er tilgjengelig). I begge testene testes produktene innenfor blant annet sikkerhet, komfort og brukervennlighet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte individuelle tester.

Madeformums.com 🇺🇸

Madeformums.com er en internasjonal nettside som handler om mor og baby. Her skrives det om graviditet, fødsel, babyer, småbarn og barneprodukter. I denne forbindelse foretas det også vurderinger av forskjellige bilseter. Du kan lese mer her og her.

Motherandbaby.co.uk 🇬🇧

Motherandbaby.co.uk er et britisk nettsted for alt som handler om foreldre og barn. Motherandbaby.co.uk gir også ut Storbritannias største babymagasin og skriver om alt innenfor barnas verden. Dette gjelder nyheter, råd, artikler, guider og tester. Her har Motherandbaby.co.uk testet 4 forskjellige bilseter. Les mer om Cybex Aton 5 her, Britax Baby-Safe Plus her, Maxi-Cosi AxissFix i-Size her og Concord Reverso Plus i-Size her.

Mumii.co.uk 🇬🇧

Mumii.co.uk er et britisk mor/barn-nettsted som også utgir et magasin for mødre. Mumii.co.uk arbeider med alle relevante mor/barn-relaterte emner og byr på nyheter, informasjon, underholdning og tester av barneprodukter. I denne forbindelse har Mumii.co.uk testet 2 forskjellige bilseter. Du kan lese mer her og her.

Stiftung Warentest 🇩🇪 

Stiftung Warentest er et tysk testmagasin som arbeider med alle slags elektronikk- og husholdningsprodukter. Her har Stiftung Warentest foretatt en test av flere bilseter. Les mer om Cybex Aton M i-Size her, Concord Air Safe her, Britax Baby-Safe Plus her, Recaro Privia her, Recaro Zero. 1 Elite her, Recaro Zero. 1 i-Size her, BeSafe iZi kid X2 i-Size her, Maxi-Cosi AxissFix i-Size her, Concord Reverso Plus i-Size her, Cybex Juno 2-fix her, Kiddy Phoenixfix 3 her, Cybex Pallas M-fix her, Cybex Solution X2-fix her, Britax Römer kidfix SL-Sict her, Britax Römer Kid II her og Cybex Solution M her.

Which.co.uk 🇬🇧

Englands største forbrukermagasin med nesten 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrukerne og målet er å utgjøre en forskjell i livene deres. Which? tester forskjellige husholdningsprodukter jevnlig, og her er det snakk om en test av flere bilseter. Les mer om Cybex Aton M i-Size her, Cybex Aton 5 her, Britax Baby-Safe Plus her, Recaro Privia her, Maxi-Cosi Citi her, Recaro Zero. 1 Elite her, Recaro Zero. 1 i-Size her, BeSafe iZi kid X2 i-Size her, Maxi-Cosi AxissFix i-Size her, Concord Reverso Plus i-Size her, Cybex Juno 2-fix her, Kiddy Phoenixfix 3 her og Cybex Solution M her, men fuld adgang til testene kræver dog abonnement.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere