Betakaroten test-oversikt: Beste betakaroten for en flott sommerglød

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Er du glad i sol og varme, men sliter du kanskje litt med å oppnå brunfargen og å holde på den utover høsten? Eller sliter du med soleksem og solbrenthet? Da kan det hende betakaroten kan være noe for deg. Betakaroten kan hjelpe kroppen din med å oppnå en dyp og langvarig brunfarge på en helt naturlig måte. 

Gulrøtter, spinat, salat, tomater, rødbeter, brokkoli og squash er alle superfoods som har én ting til felles – betakaroten. Listen over disse næringsrike og fargerike grønnsakene gir deg kanskje allerede en idé om rollen betakaroten spiller når det kommer til å forbedre helsen din og immunforsvaret ditt.

Å inkludere et sunt kosthold og god ernæring i livsstilen din er en revolusjon i seg selv. Det krever en bevisst innsats og god planlegging hver dag for å sikre at du gir kroppen din den beste næringen som er tilgjengelig. De betakarotenrike bladgrønnsakene samt og gule- og oransjefargede grønnsaker gir også et levende og fristende måltid. 

Dersom du imidlertid ikke greier å spise nok betakaroten via kostholdet så kan det være lurt å gå til innkjøp av et kosttilskudd av høy kvalitet som har rene og gode ingredienser, og kanskje også ekstra vitaminer og mineraler. Det finnes utrolig mange ulike kosttilskudd å velge mellom – og derfor har vi gjort arbeidet med å finne frem til noen av de beste modellene som markedet har å by på, slik at det skal bli enklere for deg å ta et informert og trygt valg. 

Dette bør du tenke på før du kjøper betakaroten:

 • Type: Det finnes flere ulike typer betakaroten. Du kan for eksempel kjøpe tabletter som kun inneholder betakaroten, eller du kan få mer komplekse modeller som inneholder ekstra vitaminer og mineraler som kan være til fordel for kroppen og helsen din generelt sett. 
 • Pris: Når du kjøper et nytt kosttilskudd må du tenke over budsjettet ditt: Hvor mye er du villig til å bruke? Dette produktet kommer i ulike prisklasser, og med det følger kvalitet. Du må derfor vurdere dine personlige behov og hvor mye du vil bruke. 
 • Ingredienser: Gå grundig igjennom ingrediensene for å sjekke at tablettene ikke inneholder noen unødvendige ingredienser eller allergener. Mange kosttilskudd er fri for f.eks. gluten, laktose, gjær, sukker og gelatin, men ikke alle. Ofte henger pris og ingredienser sammen når det gjelder kosttilskudd. De beste modellene vil inneholde ingredienser av kvalitet, som f.eks. alger eller kaldpresset olivenolje. 
 • Dose: Det er uhyre viktig at du ikke overskrider den anbefalte døgndosen som står på boksen du kjøper. Dette kan nemlig være giftig for kroppen. Dersom du holder deg til den anbefalte dosen, og kosttilskuddet ikke har en innvirkning på andre kosttilskudd eller medikamenter du tar, så vil det være et effektivt og trygt hjelpemiddel. 
 • Merke: Uansett hva slags kosttilskudd du kjøper så er det viktig at du leser deg opp om selve merket eller produsenten. Det er viktig at du sjekker om produsenten faktisk får en tredjepart til å teste produktene, sik at du vet at kosttilskuddet er trygt og faktisk inneholder det som står på esken. 
 • Brukeranmeldelser: Når du velger et produkt er det alltid en god idé å se hva andre kunder sier om produktet og forhandlerne, og i tillegg se på ekspertanmeldelser og offisielle tester av produktene.

Betakaroten Premium™ – for en rask og langvarig brunfarge

Naturlig og effektiv med premium ingredienser

Betakaroten Premium

 

Betakaroten Premium™ er et glimrende valg dersom du vil ha et kosttilskudd som absorberes utrolig bra av kroppen og passer til sensitiv hud. Kosttilskuddet har også kobber og biotin som hjelper til meg å gi deg klar hud og et glansfylt hår. 

 • Maksimal absorbering av kroppen
 • Med kobber og biotin for flott hud og hår
 • Passer til sensitiv hud

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har inkludert Betakaroten Premium™ i vår oversikt over de beste modellene på markedet, og en av hovedgrunnene til dette er at vi elsker at modellen har rene og naturlige ingredienser. Vi liker spesielt godt hvor godt kapslene absorberes av kroppen. 

Fordeler

 • Egnes for vegetarianere og veganere
 • Naturlig
 • Raske og effektive resultater
 • Beskytter mot frie radikaler
Ulemper

 • Egner seg ikke for røykere

 Dette bør du tenke på før du kjøper Betakaroten Premium™:

Naturlige ingredienser
Betakaroten Premium™ har kun naturlige ingredienser av premium standard. Her får du i tillegg kobber og biotin som hjelper til med å gi deg flott hud og hår. Perfekt dersom du vil ha et naturlig kosttilskudd som tar raskt opp av kroppen. 

15 mg
Husk å ikke overskride anbefale døgndose da dette kan være giftig for kroppen. Dosen kan variere mellom ulike kosttilskudd, men med denne modellen får du hele 15 mg betakaroten per kapsel, som er mer enn nok til å kunne gi deg en raskere og langvarig brunfarge. 

Eksternt analysert
Betakaroten Premium™ er blitt analysert eksternt, som er en stor fordel slik at du kan være sikker på at kosttilskuddet faktisk inneholder akkurat det produsenten lover. 


Bio-Life Super Betakaroten 60 Kapsler – for en naturlig og gylden brunfarge

Bredspektret vitamintilskudd for normal hud

Bio-Life Super Betakaroten 60 Kapsler

 

Bio-Life Super Betakaroten 60 Kapsler er et bredspektret vitamintilskudd for deg som vil ha en naturlig og gylden brunfarge om sommeren. Modellen inneholder naturlig alfa- og betakaroten som bidrar til normal pigmentproduksjon i både hud og hår. Her får du et bredspektret vitamin- og mineraltilskudd som også inneholde antioksidanter. 

 • Inneholder naturlig alfa- og betakaroten
 • Bidrar til normal pigmentproduksjon
 • Bredspektret vitamin- og mineraltilskudd med antioksidanter

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Bio-Life Super Betakaroten 60 Kapsler da vi er svært imponerte over den gode vitamin- og mineralblandingen med ekstra antioksidanter. Dette bidrar til å beskytte kroppen din mot frie radikaler som soleksponering kan forårsake, noe vi setter stor pris på. 

Fordeler

 • Praktisk emballasje
 • GMP sertifisert
 • 100 % vegansk
 • Enkle å svelge
Ulemper

 • Kan ta litt lenger tid å se resultater for enkelte brukere

 Dette bør du tenke på før du kjøper Bio-Life Super Betakaroten 60 Kapsler:

Med ekstra vitaminer og mineraler
Med Bio-Life Super Betakaroten 60 Kapsler får du et kosttilskudd med flere gode fordeler. Her får du ikke bare rent betakaroten, men i tillegg flere vitaminer og mineraler som er gunstige for kroppen – spesielt når du er ute i solen. Dette inkluderer blant annet vitamin E, C, sink og selen. 

Dose på 15 mg
Her får du 15 mg betakaroten per kapsel, som holder lenge dersom du skal få en jevn og fin brunfarge, men gjerne vil hjelpe kroppen litt slik at det skjer raskere. Husk å ikke overskride anbefale døgndose da dette kan være giftig for kroppen.


Vita Pura Royal Tan Betakaroten – for en rask og dyp farge

Best for en dyp og gylden brunfarge

Vita Pura Royal Tan

Vita Pura Royal Tan Betakaroten er et nydelig valg for deg som vil ha en veldig dyp og veldig rask brunfarge. Modellen inkluderer aktive ingredienser for sterkere hår og negler, i tillegg til at det motvirker aldringstegn som rynker. Tablettene er også fri for både gluten og gelatin. 

 • Inneholder aktive ingredienser for sterkere hår og negler
 • Motvirker rynker og andre aldringstegn
 • Fri for gluten og gelatin

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har inkludert denne modellen i vår artikkel om markedets beste betakaroten-kosttilskudd da vi er spesielt imponerte over modellens evne til å kunne gi en dyp og langvarig brunfarge på en effektiv og sunn måte. VI liker også godt at modellen er fri for allergener som gelatin og gluten. 

Fordeler

 • Gir langvarige resultater
 • Gir huden en naturlig og frisk glød
 • Non-GMO
 • Nok tabletter til 1 måned per pakke
 • Anbefales ikke for gravide eller ammende personer
Ulemper

 • Anbefales ikke for gravide eller ammende personer

Dette bør du tenke på før du kjøper Vita Pura Royal Tan Betakaroten:

Fri for allergener
I denne ingredienslisten finnes det ingen allergener. Det vitner om et produkt av kvalitet, og allergenene tablettene er fri for inkluderer også gelatin og gluten, som ofte kan finnes i kosttilskudd dersom man ikke er forsiktig. 

15 mg per tablett
Dosen kan variere mellom ulike kosttilskudd, men med Vita Pura Royal Tan Betakaroten får du hele 15 mg betakaroten per kapsel. Dette er en gjennomsnittlig dose sammenlignet med andre modeller, og det er mer enn nok til å kunne gi deg en rask og langvarig brunfarge. Husk å ikke overskride anbefale døgndose da dette kan være giftig for kroppen. 


Betakaroten Original™ – naturlig betakaroten for alle solentusiaster

Jevn og glødende brunfarge hele året

Betakaroten Original

Betakaroten Original™ er et glimrende valg dersom du vil ha en jevn glød hele året – og ikke bare om sommeren. Disse tablettene hjelper pigmentene i huden din med å produsere en dypere og mer langvarig farge som tas raskt opp i kroppen og i tillegg beskytter mot soleksem. 

 • Hjelper hudens pigmenter med å produsere en dyp og langvarig farge
 • Tas raskt opp av kroppen
 • Beskytter mot soleksem

Forbrukerliv sin anbefaling

Vi anbefaler Betakaroten Original™ på det sterkeste da vi er svært imponerte over hvor godt kroppen klarer å absorbere produktet. Tablettene er pakket med ingredienser som gjør at kosttilskuddet tas raskt opp i blodet, slik at du vil få maksimal effekt av tablettene på null komma niks. Vi liker også at tablettene beskytter mot soleksem. 

Fordeler

 • Kan tas med ut uten mat
 • Inneholder vitaminer og mineraler
 • Enkle å svelge
 • Kan brukes hele året
Ulemper

 • Burde ikke tas av gravide eller ammende personer

 Dette bør du tenke på før du kjøper Betakaroten Original™:

Ekstra mineraler og vitaminer
Betakaroten Original™ gir deg ikke kun betakaroten, men kommer også med en nøye utvalgt samling av vitaminer og mineraler som hjelper kroppen med å absorbere kosttilskuddet optimalt, i tillegg til å holde deg frisk og sunn. Her får du også et tilskudd av kobber som hjelper til med å gi kroppen en normal hudpigmentering. 

6 mg betakaroten
Disse tablettene inneholder 6 mg med betakaroten per tablett. Det er viktig at du velger en dose som passer til kroppen din og til de resultatene du ønsker å oppnå. 6 mg er nok til å gi pigmentene dine et lite boost. Husk å ikke overskride anbefale døgndose da dette kan være giftig for kroppen. 

Analysert eksternt
Betakaroten Original™ er blitt analysert eksternt, som er en stor fordel slik at du kan være sikker på at kosttilskuddet faktisk inneholder akkurat det produsenten lover. Dette er det viktig at du alltid sjekker, uansett hva slags kosttilskudd du skal gå til anskaffelse av.


Beta Caroten, 60 caps – for en naturlig brunfarge

100 % naturlig

Beta Caroten 60 caps

Beta Caroten, 60 caps er perfekt for deg som vil ha en naturlig brunfarge fra et helt naturlig produkt. Tablettene inneholder solsikkeolje for optimalt opptak i kroppen – i tillegg til at kapslene er laget av cellulose slik at de er perfekte til veganere og vegetarianere. De inneholder også grønne mikroalger (Dunaliella salina). 

 • Beriket med solsikkeolje for optimalt opptak i kroppen
 • Vegetarisk kapsel laget av cellulose
 • Laget av grønne mikroalger (Dunaliella salina)

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Beta Caroten, 60 caps da vi er utrolig imponerte over at produktet er 100 % naturlig. Dette er en stor fordel på et marked der det finnes mange ulike syntetiske ingredienser i kosttilskuddene dersom du ikke er obs på det. Vi elsker også at kapslene inneholder grønne mikroalger, for disse inneholder viktige næringsstoffer som ikke alltid er så enkle å få i seg andre steder.

Fordeler

 • Uten egg, gluten, laktose og sukker
 • Trenger ikke tas med mat
 • Enkel å absorbere
 • Kraftig antioksidant
Ulemper

 • Gir ikke beskyttelse mot solskade

 Dette bør du tenke på før du kjøper Beta Caroten, 60 caps:

100 % naturlig
Dette kosttilskuddet er laget av 100 % naturlige ingredienser, og er i tillegg helt uten allergener som egg, gluten, laktose og sukker. I tillegg er kapslene laget av grønne mikroalger som kan gi kroppen din viktige næringsstoffer. Her får du et produkt med en premium ingrediensliste. 

Hele 50 mg betakaroten
Disse kapslene inneholder hele 50 mg betakaroten per kapsel, som er mer enn 3 ganger så mye som gjennomsnittet. Husk å ikke overskride anbefale døgndose da dette kan være giftig for kroppen. Her vil du imidlertid få et langvarig og ypperlig resultat gjennom hele sommeren – men vær obs på at du også trenger å bruke solkrem for å beskytte huden din mot solskader. 


Solaray Betakaroten 150 Kapsler – effektivt kosttilskudd som forbereder huden på soleksponering

Beste valg for sunn hud

Solaray Betakaroten 150 Kapsler

Solaray Betakaroten 150 Kapsler er pakket med flotte ingredienser. Kapslene inneholder blant annet kaldpresset olivenolje for effektiv absorbering som bidrar til et godt immunforsvar. Modellen kan også gi huden en naturlig beskyttelse mot UV-stråler. 

 • Kaldpresset olivenolje for god absorbering
 • Kan gi naturlig beskyttelse mot UV-stråler
 • Bidrar til et godt immunforsvar

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Solaray Betakaroten 150 Kapsler da du her vil få mye valuta for pengene med hele 150 kapsler i hver eske. Vi liker også spesielt godt at produktene inneholder kaldpresset olivenolje, for dette vitner ikke bare om en høy standard på ingrediensene – det hjelper også kroppen med å absorbere ingrediensene best mulig. 

Fordeler

 • Beskytter mot solbrenthet
 • God kilde til vitamin A
 • Naturlig karotenoidkompleks
 • Bra for synet
Ulemper

 • Inneholder gelatin

 Dette bør du tenke på før du kjøper Solaray Betakaroten 150 Kapsler:

Høy standard på ingrediensene
Ved kjøp av Solaray Betakaroten 150 Kapsler så kan du regne med en høy standard når det kommer til ingrediensene. Her får du nemlig kaldpresset olivenolje, som sjeldent brukes da det er litt dyrere enn andre typer oljer, men det er imidlertid mye bedre for kroppen. Tablettene inneholder også helt naturlige fargestoffer. 

3 mg betakaroten
Solaray Betakaroten 150 Kapsler inneholder 3 mg betakaroten per kapsel. Dette er en litt mindre dose per kapsel sammenlignet med andre modeller, men tablettene vil likevel gi deg en gradvis og jevn farge når huden din utsettes for solstråler. Husk å ikke overskride anbefale døgndose da dette kan være giftig for kroppen. 


Nature’s Sunshine Betakaroten 100 Kapsler – kosttilskudd som beskytter huden

Ren og naturlig betakaroten med sink

Nature's Sunshine Betakaroten 100 Kapsler

 

Nature’s Sunshine Betakaroten 100 Kapsler er ypperlige dersom du vil beskytte huden din ekstra godt i sommerværet. Kosttilskuddet forbedrer dannelsen av nye hudceller og beskytter cellene dine mot oksidativt stress. I tillegg er kapslene helt fri for allergener som gjær, sukker, laktose og kunstige fargestoffer. 

 • Forbedrer dannelsen av nye hudceller
 • Beskytter celler mot oksidativt stress
 • Uten gjær, sukker, laktose og kunstige fargestoffer

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Nature’s Sunshine Betakaroten 100 Kapsler da vi elsker de naturlige ingrediensene og hvor godt kapslene beskytter cellene i huden mot oksidativt stress. Vi liker spesielt godt at kapslene også er uten allergener og kunstige fargestoffer, noe som vitner om et produkt av høy kvalitet som vil hjelpe deg med både solbeskyttelse og sommerfargen – men husk likevel å alltid bruke solkrem. 

Fordeler

 • Opprettholder normal hud
 • Forbedrer opptaket av vitamin A
 • Inneholder betakaroten fra alger, gulrøtter og rødbeter
 • Praktisk eske
Ulemper

 • Ikke passende for vegetarianere

Dette bør du tenke på før du kjøper Nature’s Sunshine Betakaroten 100 Kapsler:

Med sink
Nature’s Sunshine Betakaroten 100 Kapsle inneholder også sink, som er et viktig mineral som er uhyre viktig for kroppen og immunforsvaret. Kapslene er laget av gelatin og er derfor ikke egnet for veganere eller vegetarianere. I tillegg inneholder kapslene sukker, men kapslene gjør også at du kan forbedre kroppens opptak av vitamin A. 

3 mg betakaroten per kapsel
Dette kosttilskuddet inneholder 3 mg betakaroten per kapsel samt 15 mg sink. Dette er nok til at du vil kunne få en jevn og gylden farge dersom du skal ut og sole deg om sommeren – men det er imidlertid litt mindre enn hva andre kapsler inneholder. 


Hva er egentlig betakaroten? 

Betakaroten er et rød-oransje pigment som finnes i planter og frukt – da spesielt i gulrøtter og andre fargerike grønnsaker.  Betakarotener grunnen til at enkelte grønnsaker eller frukter får en gul, oransje og rød farge.

Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, som er essensielt for god helse, men vitamin A kan også være giftig ved for høye nivåer. Betakaroten er et karotenoid (fargestoff) og en antioksidant, som hjelper til med å beskytte cellene i kroppen mot oksidativt stress. Mat rik på vitamin A inkluderer blant annet løk, gulrøtter, erter, spinat og squash. 

Menneskekroppen omdanner betakaroten til vitamin A (retinol) – betakaroten er en forløper for vitamin A. Vi trenger vitamin A for en sunn hud og friske slimhinner, et godt immunforsvar og en god øyehelse.

Vær forsiktig med dosen

Betakaroten i seg selv er ikke et essensielt næringsstoff, men vitamin A er det. Fordelen med betakaroten i kosten er at kroppen bare konverterer så mye den trenger. Overskudd av vitamin A er imidlertid giftig. Giftige vitamin A-nivåer kan oppstå hvis du tar for mye kosttilskudd. Derfor er det uhyre viktig at du holder deg til den anbefalte døgndosen som står på esken. 

Det er en rekke måter betakaroten kan være til fordel for menneskers helse. En av disse er a betakaroten er en antioksidant. En antioksidant er et stoff som hemmer oksidasjonen av andre molekyler; det beskytter derfor kroppen mot frie radikaler. Frie radikaler skader cellene gjennom oksidasjon. Til slutt kan skaden forårsaket av frie radikaler forårsake flere kroniske sykdommer.

Hvor mye betakaroten kan tas per dag?

Voksne og tenåringer kan ta 6 til 15 milligram (mg) betakaroten (tilsvarer 10 000 til 25 000 enheter vitamin A-aktivitet) per dag. Barn kan ta 3 til 6 mg betakaroten (tilsvarer 5 000 til 10 000 enheter vitamin A-aktivitet) per dag. Barn bør helst få all betakaroten fra kostholdet – og ikke fra ekstra kosttilskudd. 

De som spiser minst fire daglige porsjoner med betakarotenrik frukt og grønnsaker har lavere risiko for å utvikle kreft eller hjertesykdom. Betakaroten kan også bremse svekkelsen av kognitiv funksjon i hjernen. Oksidativt stress antas å være en nøkkelfaktor når det kommer til svekkelse av kognitiv funksjon. Betakaroten holder også lungene friske når vi blir eldre. 

Finnes også i mat

Betakaroten finnes i mange ulike typer frukt og grønt. Dette inkluderer for eksempel aprikoser, brokkoli, asparges, kinakål, gulrøtter, grapefrukt, kål, løk, erter, plommer, paprika, gresskar, spinat, søtpoteter og squash for å nevne noen av dem. Hvis du følger et sunt kosthold rikt på betakaroten, så trenger du ikke kosttilskudd. Som nevnt tidligere så kan for mye kosttilskudd føre til et uønsket overskudd av betakarotennivåer – dette kan ikke skje hvis kilden din er fra maten du spiser.

Eventuelle bivirkninger

Forskere har funnet ut at røyking kan påvirke kroppens nivå av betakaroten. Røykere med høye betakarotennivåer har også en høyere risiko for lungekreft og andre røykerelaterte kreftformer enn andre røykere. Folk som ikke røyker, men som likevel har et høyt betakaroteninntak, har imidlertid en lavere risiko for lungekreft. Det skal også nevnes at det høye inntaket av betakaroten som regel skyldes kosttilskudd, og ikke betakaroten som vi får i oss via kostholdet. 

Betakaroten kan også ha uønskede virkninger dersom det blir tatt sammen med enkelte legemidler. Dette inkluderer statiner, kolesterolsenkende legemidler, vektkontrollmedisin og mineralolje mot forstoppelse. I tillegg kan langvarig bruk av alkohol også ha en negativ innvirkning på kroppens evne til å ta opp betakaroten, og dette kan igjen ha en negativ effekt på leveren. 

Beskytter mot solskader ved erytropoietisk protoporfyri

Studier tyder på at høye doser betakaroten kan gjøre enkelte personer mindre følsomme for solen. Dette gjelder personer med erytropoietisk protoporfyri, en sjelden genetisk tilstand som forårsaker smertefull solfølsomhet og leverproblemer. 

I slike tilfeller kan betakaroten brukes for å redusere solfølsomheten. Dette må gjøres i samarbeid med en lege som kan justere dosen med betakaroten over en periode på flere uker, og personen som skal behandles må også eksponeres for mer sollys. Husk alltid å bruke solkrem uansett. 

Dersom du er interessert i flere artikler om ulike skjønnhetsprodukter markedet har å by på, så kan du med fordel kaste deg over en av våre andre artikler om for eksempel markedets beste rettetang. Kanskje er du også interessert i hvilke hårfønere som er de beste ifølge brukere og eksperter.


FAQ

Hva slags betakaroten er best?
Det finnes mange gode modeller å velge mellom, men dersom du velger Betakaroten Premium™, Bio-Life Super Betakaroten 60 Kapsler, Vita Pura Royal Tan Betakaroten, Betakaroten Original™, Beta Caroten 60 caps, Solaray Betakaroten 150 Kapsler eller Nature’s Sunshine Betakaroten 100 Kapsler så vil du ikke ta en dårlig valg.
Hva gjør egentlig betakaroten?
I kroppen omdannes betakaroten til vitamin A (retinol). Vi trenger vitamin A for et godt syn og god øyehelse, for et sterkt immunforsvar og for en sunn hud og slimhinner. Å ta store doser vitamin A kan være giftig, men kroppen din omdanner bare så mye vitamin A fra betakaroten som den trenger dersom det kommer fra mat. Betakaroten kan bidra til å opprettholde hudens helse og utseende, og kan i tillegg beskytte huden mot UV-stråling fra solen.
Fungerer betakaroten?
Betakaroten, som finnes i grønnsaker som gulrøtter, spinat og erter, er en forløper til vitamin A som har flere fordeler for huden, øynene, cellefornyelsen og organhelse. Kosttilskuddet øker også produksjonen av melanin, som vil forbedre din evne til å bli brun og holde på brunfargen over lengre tid.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere