Her er de beste padelracketene ifølge ekspertene

Senest opdateret den Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere. 0

Elsker du å spille squash og tennis så vil padel være midt i blinken for deg. Denne sporten kombinerer nemlig squash og tennis. 

Den er lett å lære for alle aldersgrupper og her trenger du ikke massevis av tilbehør for å spille – du trenger bare en partner, 2 racketer og en ball. 

Vil du finne ut hvilken padelracket som kan hjelpe deg med å gå seirende av banen med hodet hevet så kan du lese videre her. 

I denne artikkelen går vi gjennom ekspertenes favoritt-padelracketer. Deretter får du mer informasjon om hvordan du kan velge riktig modell til akkurat dine behov samt en liten introduksjon til spillereglene. 

Dette bør du tenke på før du kjøper en padelracket:

🔸 Hvor ofte har du tenkt å spille? Er du en profesjonell spiller som skal ut i turneringer, eller liker du å spille med vennene dine en gang i uken?
🔸 Hvilket nivå er du på? Er du nybegynner, eller har du spilt racket lenge?
🔸 Hvor stort budsjett har du? Har du råd til en premium modell, eller vil en mer budsjettvennlig modell være best for deg?
🔸 Hvilken spillestil har du? Spiller du på venstre eller høyre side, er du offensiv eller defensiv? Er du i god form, eller har du kanskje noen tidligere skader du må tenke på?

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Head Graphene 360+ Delta Hybrid – Vår anbefaling

✅ Høy poengsum hos den spanske nettsiden Padelworldpress.es
Head Graphene 360 Delta Hybrid
Butik Pris

Annoncer

2.290,00 Les mer
.
Modellen Head Graphene 360+ Delta Hybrid er en padelracket som er perfekt til deg dersom du anser deg selv som en erfaren og avansert spiller. Dette er en unisex modell som lett kan brukes av alle kjønn.

Oppgradert modell

Head Graphene 360+ Delta Hybrid er en modell som er utvikler til å kunne gi deg en enda bedre spillbarhet – og denne oppdaterte modellen er enda bedre enn fjorårets modell. Den er både kraftig og effektiv, og er laget med Graphene 360+ for ekstra holdbarhet. 

Modellen er i tillegg utstyrt med Power Foam for å kunne gi deg ekstra kraft. Head ha nemlig utviklet denne oppgraderte versjonen til å ha en ruglete overflate for ekstra godt spinn. Hullstrukturen er her annerledes enn på den tidligere modellen da produsenten vil kunne gi deg en kontroll som er enda bedre – og et endra større «sweet spot». 

Kraft som hovedegenskap

Når det kommer til balanse så vil denne modellen anses som «middels», og den egenskapen produsenten Head har lagt mest vekt på her er helt klart kraften. 

Head Graphene 360+ Delta Hybrid veier 360-380 gram og er derfor ideell dersom du anser deg selv som en avansert spiller. Modellen vil kunne generere godt spinn, og den er svært manøvrerbar når du vil spille ditt beste. 

Utmerket til offensive spillere

Den spanske nettsiden Padelworldpress.es har testet modellen og gitt modellen en høy poengsum da de mener den er utmerket til offensive spillere. Ekspertene har følgende å si om modellen:

«It was born to define and it shows. All its materials seem to optimize its performance when the power is required and the auction, either by three or any other type, is outstanding. It is felt, enjoyed and earned. A shovel Head Padel which is clearly intended for those aggressive and definitive backhand players seeking a prototype that gives them an extra offensive in his shots and, also, give them the definitive step towards power.»

Spesifikasjoner ved Head Graphene 360+ Delta Hybrid:
 Varemerke: Head
 Balanse: Middels
 Inkludert futteral: Ja
 Hovedegenskap: Kraft
 Modell: Unisex
 Overflate: Ruglet
 Ramme: 38 mm
 Spillertype: Avansert
 Vekt: 360-380 gram

Fordeler ved Head Graphene 360+ Delta Hybrid:

 • Skaper et godt spinn
 • Enkel å manøvrere
 • Kraftig modell
Ulemper ved Head Graphene 360+ Delta Hybrid:

 • Ikke det beste valget for nybegynnere
 • Hovedsakelig egnet til offensive og erfarne spillere


Head Flash Pro – Best til prisen

✅ 6,5 av 10 poeng hos nettsiden Padeljoy.com
Head Flash Pro
Butik Pris

Annoncer

994,00 Les mer
.
Dersom du er nybegynner og har lyst til å forbedre padel ferdighetene dine så vil Head Flash Pro være den perfekte modellen for deg. 

Flott budsjettmodell

Når du finner ut hvordan padel fungerer og forbedrer ferdighetene dine, så vil du kanskje ikke bruke alle pengene du har på en padelracket. Derfor er dette en perfekt og fornuftig modell å ha mens du lærer deg spillet.

Head Flash Pro vil gi deg maksimalt med kraft, samtidig som du vil få en god kontroll slik at du kan lære deg sporten. Denne padelracketen bør du derfor velge dersom du har lyst til å utfordre noen og sette fart i spillet. 

God holdbarhet med karbonramme

Head Flash Pro er utstyrt med en ramme av karbon, som vil gi deg en god holdbarhet. Selve kjernen er myk slik at du kan få all den kraften du trenger slik at du kan sprade av banen som seirende. 

Ekspertene hos nettsiden Padeljoy.com er svært fornøyde med modellen Head Flash Pro og gir den en poengsum på hele 6,5 av 100 mulige poeng. De mener dette er en flott modell å kjøpe dersom du er nybegynner, og har følgende å si om modellen:

«A great looking and comfortable padel racket for beginners in search of a good all-round racket. If you are looking for a relatively cheap padel racket that can help you develop your game, this is worth taking a closer look at.»

Spesifikasjoner ved Head Flash Pro:
Varemerke: Head
Balanse: Middels
Form: Dråpe
Hovedegenskap: Kraft
Kjerne: Soft
Modell: Herre
Overflate: Slett
Ramme: 38 mm
Spillertype: Nybegynner eller mosjonist
Vekt: 360-380 gram

Fordeler ved Head Flash Pro:

 • Flott budsjettmodell til nybegynneren
 • Komfortabel å spille med
 • Modellen har et stort ««sweet spot» 
Ulemper ved Head Flash Pro:

 • Mindre kontroll på spins
 • Ikke den beste kvaliteten som finnes på markedet


Starvie Metheora Warrior – Premiumvalg

✅ 8,5 av 10 mulige poeng hos nettsiden Padeljoy.com
Starvie Metheora Warrior
Butik Pris

Annoncer

3.295,00 Les mer
.
Starvie Metheora er denne artikkelens premiumvalg for deg som er en avansert bruker og kun vil ha det beste av det beste. 

Designet i samarbeid med proffspiller

Starvie Metheora Warrior er produsert og designet i samarbeid med stjernespilleren Matias «The Warrior» Diaz. Padelracketen er designet for avanserte spillere som gjerne vil ha mye kraft, en god kontroll og presisjon i hvert eneste slag. 

I tillegg til dette så er denne modellen eksplosiv og gir en utrolig bra hastighet i ballen. Racketen er laget av 100 % karbonkomponenter og er derfor ekstra motstandsdyktig og holdbar. 

Derfor er Starvie Metheora Warrior en komplett modell deg som elsker å spille racket. 

For utfordrende til nybegynnere

Nettsiden Padeljoy.com har testet Starvie Metheora Warrior og kommet til en endelig konklusjon om at Starvie Metheora Warrior er fantastisk til avanserte spillere, men at nybegynnere burde velge en enklere modell. 

Ekspertene synes modellen er fantastisk og lever godt opp til stempelet som «premiumvalg». De har følgende å si om modellen:

«The Starvie Metheora Warrior is a padel racket with very specific characteristics, making most people either love it or hate it. Experienced players with good technique looking for a stiff racket tends to like it, while the average player can find it too hard and difficult to play with. Based on the above, we can only recommend this racket If you’re looking for a round racket with exceptional control and attacking qualities» 

Spesifikasjoner ved Starvie Metheora Warrior:
Varemerke: Starvie
Balanse: Lav
Form: Rund
Hovedegenskap: Kontroll
Overflate: Ruglet
Ramme: 38 mm
Spillertype: Avansert eller mosjonist
Vekt: 350-375 gram

Fordeler ved Starvie Metheora Warrior:

 • Stilig design
 • Premium modell av fantastisk kvalitet
 • Designet av proffspiller 
Ulemper ved Starvie Metheora Warrior:

 • Dyr modell
 • Passer kun til erfarne spillere


Babolat Viper Air – best til defensivt spill

✅ 8,5 av 10 poeng hos nettsiden Padeljoy.com

Babolat Viper Air

Butik Pris

Annoncer

2.790,00 Les mer
.
Dersom du er en defensiv spiller som vil ha en padelracket som reflekterer spillerstil, så vil Babolat Viper Air være en perfekt modell for deg.

Dråpeformet racket 

Babolat Viper Air vil kunne assistere deg og dine raske bevegelser – samtidig som den vil gi en eksplosiv kraft på nettet. Air-modellen er den mykeste av de tre nye modellene i Viper-serien fra Babolat. 

Babolat Viper Air vil derfor kunne gi deg et middels tyngdepunkt for best mulig manøvrerbarhet og kraft – både i angrep og i forsvar. 

Kjerne med X-EVA-teknologi

Babolat Viper Air er utstyrt med en kjerne av den nye teknologien X-EVA. Denne teknologien inneholder hele tre forskjellige typer skum slik at kjernen kan tilpasses til de egenskapene du ønsker deg fra racketen din. 

Ekspertene fra nettsiden Padeljoy.com er fornøyde med modellen og gir den hele 8,5 av 10 mulige poeng i sin test. Ekspertene har følgende å si om Babolat Viper Air:

«Babolat has defined a specific playing style for this racket and has done it well in our opinion. It delivers what it’s supposed to do, speed. We can only recommend this racket to experienced players, as it requires good technique to deliver the right results.»

Spesifikasjoner ved Babolat Viper Air:
Varemerke: Babolat
Balanse: Middels
Modell: Unisex
Form: Dråpe
Hovedegenskap: Kontroll og balanse
Overflate: Ruglet
Ramme: 38 mm
Spillertype: Avansert eller mosjonist
Vekt: 350-360 gram

Fordeler ved Babolat Viper Air:

 • Fleksibel modell
 • God kontroll
 • God til spins
Ulemper ved Babolat Viper Air:

 • Ikke så kraftig


Babolat Technical Veron – best til offensivt spill

✅ 8 av 10 mulige poeng hos nettsiden Padeljoy.com

Babolat Technical Veron

Butik Pris

Annoncer

2.399,00 Les mer
.
Dersom du elsker å spille offensivt så vil Babolat Technical Veron være modellen for deg. Uansett om du anser deg selv som mosjonist eller som en avansert spiller, så vil Babolat Technical Veron kunne hjelpe deg med å vinne. 

Siste super-serie

Babolat Technical Veron er en av de nyeste modellene fra Babolat sin super-serie. Sammenlignet med Viper-serien så er ikke Veron-serien så vanskelig og utfordrende i bruk.

Babolat Technical Veron er nemlig designet til et aggressivt spill, og med Technical Veron sitt design leverer modellen det som loves. 

Skapt for mye kraft i angrep

Dersom målet ditt er å dominere banen med tunge slag, så er det denne modellen du burde velge. Selve støtflaten er laget av materialet Carbon Flex – Babolat sin nye teknologi som fletter sammen glass- og karbonfiber. 

Denne flettingen av de ulike fibrene lager nemlig en overflate der karbonfibrene gjør at du kan få en eksplosiv hastighet – og fibrene av glass gjør hastigheten lett tilgjengelig dersom du skulle oppleve en «sleivtreff». 

Nettsiden Padeljoy.com har testet Babolat Technical Veron og mener dette er en flott modell til erfarne brukere. De har følgende å si om modellen:

«The Viper Technical doesn’t offer any surprises, delivering what is expected from this type of racket. It’s all about explosivity and power. It’s not a racket for the beginner player, as it requires accurate hits to deliver positive results. If you are looking to add power to your game and have some previous padel experience, the Viper Technical is worth trying.»

Spesifikasjoner ved Babolat Technical Veron:
Varemerke: Babolat
Balanse: Høy
Form: Diamant
Hovedegenskap: Kraft
Overflate: Ruglet
Ramme: 38 mm
Spillertype: Avansert eller mosjonist
Vekt: 360-370 g

Fordeler ved Babolat Technical Veron:

 • Kraftig modell
 • Veldig bra til offensivt spill
 • Ligger godt i hånden
Ulemper ved Babolat Technical Veron:

 • Ikke så bra til defensivt spill


RS X-Series Cayetano Rocafort – komfortabel racket med perfekt kontroll

✅ 8 av 10 poeng hos nettsiden Padeljoy.com

RS X-Series Cayetano Rocafort

Butik Pris

Annoncer

2.899,00 Les mer
.
Modellen RS X-Series Cayetano Rocafort er en flott modell for deg som vil ha stålkontroll over racketen din. 

Lettvekts-modell

Denne modellen veier lite da vekten ligger på kun 360-375 gram. Dersom du er en avansert spiller som vil ha kraft i hvert slag så vil overflaten til RS X-Series Cayetano Rocafort glede deg. 

Overflaten er nemlig laget av karbon for best mulig holdbarhet og respons ved hvert slag, noe som vil gi deg full kontroll over spillingen din. 

Designet av toppspiller

RS X-Series Cayetano Rocafort er blitt designet av toppspilleren Cayetano Rocafort. Selve formen er rund, og racketen har en nydelig respons når du slår ballen. 

Denne modellen kan brukes uansett om du anser deg selv som en avansert spiller eller en mosjonist. RS X-Series Cayetano Rocafort er veldig komfortabel og ligger godt i hånden, med et nydelig design som vil glede øyet til alle som ser den. 

Nettsiden Padeljoy.com har testet RS X-Series Cayetano Rocafort og gitt den hele 8 av 10 poeng. Ekspertene synes at modellen er fantastisk, men ønsker seg en struktur på selve overflaten da den er helt glatt på RS X-Series Cayetano Rocafort. Ekspertene har følgende å si om modellen:

«Moving up the court it continues to deliver good results. It’s responsive in volleys and bandejas and the softer core helps generate speed in smashes. It’s lacking some weight and balance to be truly powerful, but the overall impression is positive.»

Spesifikasjoner ved RS X-Series Cayetano Rocafort:
Varemerke: RS
Balanse: Lav
Form: Rund
Hovedegenskap: Kontroll
Overflate: Slett
Ramme: 38 mm
Spillertype: Avansert eller mosjonist
Vekt: 360-375 g

Fordeler ved RS X-Series Cayetano Rocafort:

 • Nydelig design
 • Perfekt kontroll
 • Lettvekts-modell
 • Veldig komfortabel
Ulemper ved RS X-Series Cayetano Rocafort:

 • Ikke så kraftig


Adidas AdiPower Junior 3.0 – premium barnemodell

Adidas AdiPower Junior 3.0

.
Adidas AdiPower Junior 3.0 er en premium barnemodell som kan klare å dekke alle behovene som en fremtidig padelstjerne kan trenge. 

Stort «sweet spot»

Adidas AdiPower Junior 3.0 har et stort «sweet spot» som gjør at du vil få en god balanse med et oversized hode. 

Vekten er tilpasset og vil hjelpe deg med både utviklingen og kontrollen. Adidas AdiPower Junior 3.0 har fått et unikt design som er blitt inspirert av Marta Ortega sin racket – derfor vil denne padelracketen se kul ut uansett om den brukes til hun, hen eller han. 

God balanse

Dersom balanse er viktig – som det ofte er når man som barn skal lære seg noe nytt – så er denne modellen fra Adidas et godt valg. Balanse anses nemlig som selve hovedegenskapen til AdiPower Junior 3.0. 

Formen er rund, og overflaten er ruglet. En ruglet overflate vil gi god kontakt med ballen slik at du kan gå seirende av banen – med nye ferdigheter og en ny følelse av selvtillit. 

Adidas er et merke som igjen og igjen viser at de produserer kvalitet, derfor kan du her være sikker på å få en modell av ypperste kvalitet – selv om den er litt dyr til å være en barnemodell. Dersom du har budsjett til det så vil du ikke angre.

Spesifikasjoner ved Adidas AdiPower Junior 3.0:
 Varemerke: Adidas
 Balanse: Middels
 Form: Rund
 Hovedegenskap: Balanse
 Modell: Barn/Junior, unisex
 Overflate: Ruglet
 Ramme: 36 mm
 Vekt: 310-330 g

Fordeler ved Adidas AdiPower Junior 3.0:

 • God balanse
 • Stort «sweet spot»
 • Veldig komfortabel
 • Lett å spille med
Ulemper ved Adidas AdiPower Junior 3.0:

 • Litt dyr for en barnemodell

Adidas Metalbone CTRL – ypperlig kontroll til avanserte spillere

✅ 8,5 av 10 mulige poeng hos nettsiden Padeljoy.com

Adidas Metalbone CTRL

Butik Pris

Annoncer

3.999,00 Les mer
.
Adidas Metalbone CTRL er en perfekt modell til deg som er en avansert spiller som vil ha en veldig god kontroll over padelracketen din.

Kraft og kontroll i ett og samme produkt 

Med Adidas Metalbone CTRL vil du få leke deg med et padel-våpen hvor kraft og kontroll veier likt. Her vil du kunne få et mentalt overgrep i spillet når du skal spille en viktig match – og igjen beviser Adidas at de er et merke av kvalitet som forbrukerne kan stole på. 

Miljøvennlig modell

Dersom du velger å gå til innkjøp av Adidas Metalbone CTRL så vil du gjøre både deg selv og miljøet en tjeneste – for denne modellen er nemlig en del av det nye #GREENPADEL initiativet. 

#GREENPADEL innebærer at Adidas bidrar til å plante trær i regnskogen for å redusere CO2 utslipp med 50 kg.

Ekspertene hos nettsiden Padeljoy.com har testet denne modellen og gir den hele 8,5 av 10 mulige poeng. Ekspertene har følgende å si om modellen:

«Metalbone CTRL is an innovative racket with a lot of control. It delivers excellent results in the defensive game and the volleys. It is responsive in the attack but is lacking weight in the overhead shots. If you have a good technique, you will not have any problems generating power in the attack.»

Spesifikasjoner ved Adidas Metalbone CTRL:
 Varemerke: Adidas
 Balanse: Middels
 Form: Rund
 Hovedegenskap: Kontroll
 Spillertype: Avansert
 Overflate: Grov
 Ramme: 38 mm
 Vekt: 360-380 g

Fordeler ved Adidas Metalbone CTRL:

 • Miljøvennlig kjøp
 • Fantastisk kontroll
 • Justerbar vekt og balanse
 • Enkel å spille med
Ulemper ved Adidas Metalbone CTRL:

 • Svakere på overhead slag
 • Hardere å få skikkelig kraft

Slik velger du riktig padelracket

Å velge en perfekt padelracket til dine behov kan virke som en vanskelig oppgave. Derfor vil vi hjelpe deg med oppgaven – slik at du kan få all den selvtilliten du trenger når du skal spille.

Det er et par ting du bør tenke på før du går til innkjøp av en padelracket. Nedenfor vil du finne en liten kjøpeguide som kan være lur å ha i tankene når du skal velge en modell.

Bruk, nivå og budsjett
Det er viktig å tenke over hvor ofte du skal bruke padelracketen din og hva grunnene dine er. Skal du for eksempel spille turneringer, eller skal du bare spille med vennene dine en gang i uken? Dersom du spiller mye, så vil det lønne seg å gå for en premium modell som er litt dyrere. Tenk også over budsjettet ditt slik at du vet hva du har råd til. 

Formen på padelracketen
Det finnes hovedsakelig 3 ulike former å velge mellom, og hver av formene har sine fordeler og ulemper. Du kan velge mellom en modell som er rund, diamant-formet eller dråpeformet. Runde racketer er best til nybegynnere da de ofte er litt enklere i bruk og gir en god kontroll.

Diamantformede racketer passer best dersom du anser deg selv som en mer aggressiv spiller. De er litt vanskeligere å spille med, og vil ikke gi den samme kontrollen som nybegynnere trenger. Her kan du imidlertid få en større fart og kraft på ballen.

Dråpeformede racketer gir en god balanse mellom kontroll og kraft, og vil ligge et sted midt imellom de diamantformede og de runde racketene – et slags kompromiss mellom både kontroll og kraft. 

Balanse
Sjekk hva slags balanse racketen har – dette bestemmes ofte av hvordan vekten distribueres i racketen. Lav balanse er enklest å håndtere – og en høy balanse vil gi mer kraft i spillet, men redusere kontroll og komfort. En middels balanse er et bra kompromiss mellom håndterbarhet og kraft.


Spilleregler

Det finnes noen regler du må følge når du skal spille padel. De ligner veldig på reglene for tennis da du server ved å slå ballen slik at den spretter mot bakken først. I tillegg finnes det er par regler for veggene. 

I padel så teller man de 3 beste av 5 sett. Det er flere måter å score poeng på:
🔸 ballen spretter mot bakken 2 ganger på motstanderens side
🔸 motstanderen slår ballen inn i nettet
🔸 motstanderen slår ballen utenfor spillområdet
🔸 motstanderen treffes av ballen


FAQ

Hva er padel?
Padel er en racketsport som er en blanding mellom squash og tennis.
Hvordan er padel annerledes enn tennis?
Padel har kortere og hardere racketer, og ballen skal sprette mot veggen. Padel er også litt enklere å lære seg enn tennis.
Er ballen for padel og tennis den samme?
Ballene ser like ut, men de er forskjellige. En padelball har mindre sprett enn en tennisball, noe som gjør at den sakker farten når den spretter mot veggene.

Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Padelworldpress.es

Padelworldpress.es er en spansk nettside som skriver om alt som har med padel å gjøre. Nettsiden tilbyr leserne sine nyheter, intervjuer, rapporter og analyser, slik at alle entusiastene kan holde seg oppdatert om alt som rører seg innen padel-verdenen. I dette tilfellet har Padelworldpress.es testet modellen Head Graphene 360+ Delta Hybrid.

Testen ble utført: Den 9 august 2020

Du kan lese mer om testen her

Padeljoy.com

Nettsiden Padeljoy.com har som mål å hjelpe spillere med å finne de aller beste produktene til padel – uansett hva slags budsjett og preferanser du måtte ha. Her testes de nyeste og beste produktene, og de har siden 2019 utført upartiske tester og skrevet anmeldelser av mange ulike produkter. Padeljoy har testet mange av modellene i vår artikkel:

Du kan lese mer om Head Flash Pro her

Du kan lese mer om Starvie Metheora her.

Du kan lese mer om Babolat Viper Air her

Du kan lese mer om Babolat Technical Veron her

Du kan lese mer om RS X-Series Cayetano Rocafort her

Du kan lese mer om Adidas Metalbone CTRL her


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre treningsrelaterte artikler om ulike produkter. 

I forlengelse av vår artikkel om racketer til padel så vil vi også fremheve vår artikkel om SUP-brett. SUP-brett er perfekt for deg som elsker å være aktiv ute. Dersom du vil kunne løpe som kardio-trening uansett vær så vil du kanskje synes at artikkelen vår om tredemøller er interessant.

Kanskje du har ømme muskler etter å ha trent for mye? Da kan det være lurt å lese vår artikkel om massasjepistoler. Dersom du vil komme deg raskt frem – uten å bruke bilen – så har vi også skrevet en artikkel om elektriske sparkesykler.