Multigym test-guide: Her er de beste multigymmene for dig

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Er du glad i å trene kroppen, og vil gjerne ha et produkt som har alt i ett når det kommer til trening? Kanskje du vil lage deg et lite treningssenter hjemme, uten å måtte kjøpe inn tusen forskjellige maskiner for å trene? Da vil et multigym være noe for deg. 

Det finnes utrolig mange modeller å velge blant på markedet, derfor har vi gjort arbeidet med å finne frem til de beste modellene som finnes – basert på både brukeranmeldelse og eksperttester. Ekspertene har utført grundige testere av hver modell, og testet de på alle tenkelige aspekter. Brukerne har skrevet ærlige anmeldelser etter å ha testet modellene i praksis over lang tid. 

Dette bør du tenke på før du kjøper et multigym:

 • Type: Når du kjøper et multi treningsapparat så bør du tenke over de ulike variasjonene av produktet, og hvilken type som er den rette for deg. Du kan for eksempel velge mellom et kombinert multigym eller et benkpress multigym. Benkpress-versjonen kan festes til rammen og lar deg trene brystmusklene, mens et kombinert multigym er mer praktisk. Her får du benkpress og trinse kombinert – som lar deg trene alle muskelgrupper i både øvre og nedre deler av kroppen.
 • Pris: Når du kjøper et multigym må du tenke over budsjettet ditt: Hvor mye er du villig til å bruke? Dette produktet kommer i ulike prisklasser, og med det følger kvalitet. Du må derfor vurdere dine personlige behov og hvor mye du vil bruke.
 • Størrelse: Når du kjøper et multigym bør du tenke over hvor mye ledig plass du har du rådighet. Ta gjerne mål slik at du er helt sikker på at modellen passer. Det kan også lønne seg at du velger en modell som er kompakt og har et lite fotavtrykk under produksjonen for å gjøre modellen så miljøvennlig som mulig.
 • Funksjoner: Avhengig av hvilken type trening du ønsker å gjøre, så kan du velge mellom ulike funksjoner på de fleste multigym. Tenk derfor over hva du har tenkt å bruke modellen mest til – og skriv en liste over de modellene som kan tilby nettopp dette.
 • Brukeranmeldelser: Når du velger et produkt er det alltid en god idé å se hva andre kunder sier om produktet og forhandlerne, og i tillegg se på ekspertanmeldelser og offisielle tester av produktene.

arrow-more

Slik vurderer og velger vi ut produktene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære forhandlere på jakt etter de beste produktene på markedet. Vi har partnerskap med en rekke av landets største forhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av produkyrt til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering.

Hos Forbrukerliv vurderer vi produkterne ut ifra parametere som:

  1
 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • 2
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • 5
 • Eventuelle offisielle tester

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


 Abilica Multi 970 Multigym – budsjettvennlig og plassbesparende

Best til prisen

Abilica Multi 970 Multigym

Abilica Multi 970 Multigym er et briljant valg for deg som vil få mye valuta for pengene når du skal kjøpe treningsutstyr – og som har et budsjett å holde deg til. Denne modellen vil kunne forbedre styrketreningen din betraktelig, og har et vektmagasin på opptil 68 kg. I tillegg er modellen kompakt og plassbesparende, som er en stor fordel dersom du ikke har så mye plass til rådighet. 

 • Forbedret styrketrening
 • Vektmagasin på 68 kg
 • Kompakt design

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har valgt å kåre denne modellen til «best til prisen» da vi mener du får utrolig mye valuta for pengene, og det plassbesparende designet er en utrolig stor fordel dersom du vil få så mye ut av plassen som mulig. Vi liker også alle mulighetene modellen gir for en grundig styrketrening.

Fordele

 • Effektiv trening av armer, rygg og skuldre
 • Tar liten plass
 • Enkel å sette sammen
Ulemper

 • Anbefales ikke å bruke i en garasje

Dette bør du tenke på før du kjøper Abilica Multi 970 Multigym:

Svært plassbesparende
Abilica Multi 970 Multigym er en av de mest plassbesparende og kompakte modellene på markedet når det kommer til design. Modellen kan enkelt stues bort i et hjørne for å gjøre plass til mer utstyr – for den måler kun 130 cm i lengden, 114 cm i bredden og 211 cm i høyden. 

Mange gode øvelser
Med Abilica Multi 970 Multigym får du et solid apparat med et vektmagasin på 68 kg. Dette er mer enn nok for de fleste brukere – med mindre du driver med bodybuilding. Du vil her få mulighet til å utføre treningsøvelser som benkpress, pec-dec, nedtrekk, opptrekk, roing og benvippe.

Spesifikasjoner:
Lengde: 130 cm
Bredde: 114 cm
Høyde: 211 cm
Vektmagasin: 68 kg
Vekt: 101 kg
Maks brukervekt: 130 kg


inSPORTline ProfiGym C100 Multigym – multifunksjonell treningsstasjon

Vår anbefaling

 

inSPORTline ProfiGym C100

 

inSPORTline ProfiGym C100 Multigym er ypperlig dersom du vil ha et multigym apparat som virkelig leverer når det kommer til både pris og kvalitet. Her får du en modell som er laget av materialer av ypperste kvalitet, for den er nemlig laget av stål og er utrolig stabil. 

 • God kvalitet
 • Konstruksjon av stål
 • Svært stabil

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har kåret denne modellen til «Vår anbefaling» da vi mener den er den perfekte kombinasjon av kvalitet, pris og stabilitet. Vi liker spesielt godt modellens stabilitet, og den sterke og kraftige konstruksjonen av stål som kan holde alt du trenger av utstyr.

Fordeler

 • Tilbyr mer enn 100 ulike øvelser
 • Myk polstring og behagelig rygglene
 • Enkel justering av motstand opp til 75 kg
Ulemper

 • 75 kg er muligens for lett for bodybuildere

Dette bør du tenke på før du kjøper inSPORTline ProfiGym C100 Multigym:

God størrelse
Denne modellen er utstyrt med en stålkonstruksjon med en rammeprofil som måler 40×80 mm/50×100 mm. I seg selv måler hele stativet 200 x 120 x 200 cm, noe som gjør det relativt kompakt og enkelt å plassere i hjørnet i et rom.

Tren alle kroppens muskler
inSPORTline ProfiGym C100 Multigym lar det utføre over 100 ulike øvelser som går på alle kroppens muskler. For å styrke armene og ryggmuskler kan du bruke den øverste pulldown stasjonen – og hvis du vil trene benmuskler kan du bruke leg-curl funksjonen. Det finnes også en stasjon for ryggmusklene, for da kan du bruke modellen som en romaskin ved hjelp av trekkstasjonen nederst på maskinen, og på siden av maskinen for armmusklene dine.

Spesifikasjoner:
Konstruksjon: Stål
Rammeprofil: 40×80 mm/50×100 mm
Sklisikre håndtak 25 mm i diameter
Setet kan justeres i 4 posisjoner
Vekter: 75 kg (15 x 5 kg vektblokker)
Polstringstykkelse: 4 cm
Mål: 200 x 120 x 200 cm
Maksimal brukervekt: 150 kg
Egenvekt: 190 kg


 Finnlo Bio Force Multigym – tar lite plass og veier lite

Trygg og funksjonell trening

 • 4,6 av 5 stjerner fra brukerne hos Google Shopping

Finnlo Bio Force Multigym

Finnlo Bio Force multi treningsapparat passer utrolig bra for deg som vil ha en trygg og lett modell som er kompakt i designet, derfor tar lite plass og er relativt lett i vekt sammenlignet med andre lignende modeller. Modellen er utrolig stillegående, av god kvalitet og utstyrt med en egen skivelåsmekanisme. 

 • Svært stillegående
 • Av veldig god kvalitet
 • Utstyrt med skivelåsmekanisme

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Finnlo Bio Force Multigym varmt da den imponerer oss sterkt. Ikke bare fordi den er av god kvalitet og kan trene hele kroppen – men spesielt fordi den er ekstra stillegående i bruk. Dette er en stor fordel dersom den skal plasseres hjemme der det bor flere mennesker, for da vil du ikke forstyrre andre mens du for eksempel trener tidlig om morgenen.

Fordele

 • Hydraulisk motstand tilsvarende opptil 100 kg vekter
 • To transporthjul gjør den enkel å trille
 • Enkel å sette sammen med klare instruksjoner
 • Gir jevne og korrekte bevegelser
 • Kan brukes til stort sett alle motstandsøvelser
Ulemper

 • Setet har kun 2 posisjoner
 • Ryggstøtten kan ikke justeres

Dette bør du tenke på før du kjøper Finnlo Bio Force Multigym:

Enkel å plassere
Finnlo Bio Force Multigym er relativt enkel å plassere da den måler 125 cm i lengden, 165 cm i bredden og 208 cm i høyden. I tillegg vil du få 2 transporthjul med på kjøpet som gjør den enkel å trille dersom du har lyst til å flytte på modellen.

Hydraulisk motstand
Denne modellen tilbyr en hydraulisk motstand som tilsvarer opptil 100 kg i vekter. Det vil være mer enn nok til de fleste brukere. I tillegg kan modellen brukes til alle slags motstandsøvelser, med et behagelig og polstret sete med en solid ryggstøtte. 

Hva sier brukerne om Finnlo Bio Force Multigym?
Finnlo Bio Force Multigym apparat imponerer brukerne hos Google Shopping da de tildeler modellen hele 4,6 av 5 mulige stjerner. Brukenrne trekkes spesielt frem den fantastiske hydrauliske motstanden som en stor fordel ved maskinen, men nevner også at ryggstøtten ikke kan justeres. 

Spesifikasjoner:
Lengde: 125 cm
Bredde: 165 cm
Høyde: 208 cm
Type motstand: TNT (Total Nitrocell Technology), 100 kg (2 x 50 kg)
Motstandsnivåer: Justerbar i 2,25 kg trinn
Antall brukere: 1
Transporthjul: Ja
Medfølger: Nedtrekkstang og enhånds drahåndtak
Vekt: 67 kg
Maks brukervekt: 135 kg


Finnlo Hammer Bio Force Extreme Multigym – funksjonell trening for hele kroppen

Smart modell for stille og funksjonell trening

 • 4,6 av 5 stjerner fra brukerne hos Google Shopping

Finnlo Hammer Bio Force Extreme Multigym

Finnlo Hammer Bio Force Extreme Multigym tilbyr deg en stillegående og funksjonell trening av hele kroppen, som vil passer perfekt dersom du for eksempel bor sammen med andre mennesker og liker å trene tidlig om morgenen. Du vil her få ekstrem variasjon i treningen din med denne maskinen, med et innovativt TNT motstandssystem og mer enn 100 ulike øvelser. 

 • Ekstremt variert trening
 • Innovativt TNT motstandssystem
 • Mer enn 100 ulike øvelser

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har valgt å inkludere denne modellen i vår artikkel om de beste multigymmene på markedet da modellen virkelig presterer på mange områder. Vi er spesielt glade for alle de ulike øvelsene modellen tilbyr og elsker hvor variert treningsøktene kan bli med Finnlo Hammer Bio Force Extreme Multigym.

Fordele

 • Komfortabel polstring
 • Avtakbare seter
 • Enkel å flytte på
Ulemper

 • Det kan være litt vanskelig å stille inn ønsket motstand

Dette bør du tenke på før du kjøper Finnlo Hammer Bio Force Extreme Multigym:

Måler 180 x 228 x 208 cm
Finnlo Hammer Bio Force Extreme Multigym måler 180 x 228 x 208 cm. Modellen er kompakt nok til at du kan sette den i et hjørne av rommet uten at den står i veien for andre apparater eller aktiviteter. Den er også stabil og solid nok til intense økter.

Fantastisk motstandssystem og over 100 ulike øvelser
Med denne modellen får du ingen vekter som blokkerer treningen – på grunn av det innovative TNT-motstandssystemet. Dette gir deg mer enn 100 treningsmuligheter – som for eksempel butterfly, benkpress, slips, benpress, armbøy, roing, tricepsøvelser, benpress, benløft, magetrening, bilateral trening og mye mer.

Hva sier brukerne om Finnlo Hammer Bio Force Extreme Multigym?
Brukerne hos Google Shopping har gitt denne modellen 4,6 av 5 mulige stjerner. De er ekstra imponerte over hvor komfortabel modellen er i praksis, og trekker flere ganger frem alle de ulike øvelsene som modellen kan tilby. 

Spesifikasjoner:
Lengde: 134 cm
Bredde: 168 cm
Høyde: 210 cm
Type motstand: TNT (Total Nitrocell Technology), 125 kg (2 x 62.5 kg)
Motstandsnivåer: Justerbar i 2,25 kg trinn
Puter: Comfort pute i Ergo Design
Antall brukere: 1
Transporthjul: Ja
Medfølger: Lat bar, 2 x enhånds nedtrekkshåndtak, 2 x fotmansjetter og tau for magetrening
Vekt: 78 kg
Maks brukervekt: 135 kg


 Abilica Multi 4 ST Multigym – 2 brukere kan trene samtidig

 Abilica Multi 4 ST Multigym

Abilica Multi 4 ST Multigym er glimrende dersom 2 personer vil trene samtidig. Her kan dere trene alle kroppens muskler i ett og samme produkt. Her kan hele familien glede seg over mer enn 20 ulike øvelser, for her finnes det noe for enhver smak og behov. 

 • Styrker hele kroppen
 • 20 ulike øvelser
 • For hele familien

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler denne modellen fra Abilica varmt fordi vi liker at hele familien kan dele produktet. Det faktum at 2 brukere kan trene samtidig synes vi er et stort pluss, for da blir treningen både morsommere og mer sosial, noe som virkelig kan hjelpe på motivasjonen.

Pros

 • God stabilitet
 • Stor variasjon
 • Høydejusterbare seter
Cons

 • Maks. motstand på 90 kg holder kanskje ikke for veldig tung trening

Dette bør du tenke på før du kjøper Abilica Multi 4 ST Multigym: 

Enkel å plassere
Abilica Multi 4 ST Multigym apparat er relativt enkel å plassere da modellen måler 210 cm i lengden, 205 cm i bredden og 205 cm i høyden. Dette gjør at modellen for eksempel kan plasseres i et hjørne av rommet, slik at du kan utnytte plassen din til det fulle. 

4 arbeidsstasjoner
Abilica Multi 4 ST Multigym  er et solid apparat med et innebygd vektmagasin på hele 90 kg. Her får du så mye som 4 arbeidsstasjoner og mange variasjonsmuligheter. Du kan utføre øvelser som for eksempel benkpress, pec-dec, nedtrekk, opptrekk, knebøy, roing og benvippe. I tillegg har modellen gode polstring og høyderegulerbare seter for individuell tilpasning til begge personene som trener samtidig. 

Spesifikasjoner:
Lengde: 210 cm
Bredde: 205 cm
Høyde: 205 cm
Vektmagasin: 90 kg
Medfølger: Treningsplansje
Vekt: 240 kg 


 Tunturi HG80 hjemmegym – til nybegynnere og erfarne brukere

Komplett styrkestasjon

Tunturi HG80 Hjemmegym

Tunturi HG80 Hjemmegym passer best til deg som anser deg selv som nybegynner når det kommer til trening – eller til deg som har litt erfaring med å trene hjemme. Her får du en komplett styrkestasjon i et kompakt produkt. Modellen gir deg en optimal holdning mens du trener, og har en solid og stødig konstruksjon av stål. 

 • Kompakt og komplett treningmaskin
 • Optimal holdning under treningen
 • Robust konstruksjon av stål

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har valgt å inkludere Tunturi HG80 Hjemmegym i denne artikkelen om de beste multigymmene markedet har å by på. En av hovedgrunnene til dette er at vi elsker hvor kompakt modellen er med tanke på hvor mange øvelser den lar deg utføre. Vi liker også hvordan maskinen legger alt til rette for en perfekt holdning under treningsøkten.

Fordele

 • Ryggstøtten og setet kan justeres uavhengig av hverandre
 • Spar plass ved å legge sammen benken
 • 2 høye og 2 lave remskiver
Ulemper

 • I den dyrere enden av prisskalaen

Dette bør du tenke på før du kjøper Tunturi HG80 Hjemmegym: 

Enkel oppbevaring
Med denne modellen kan du legge sammen treningsbenken dersom du vil at den skal ta mindre plass. I tillegg kan setet, ryggstøtten, de høye trinsene og benstøttene justeres for en optimal holdning mens du trener. 

2 høye og 2 lave remskiver
Ved kjøp av Tunturi HG80 Hjemmegym får du en benk med en høydejusterbar benstøtte. Modellen har også to høye og to lave remskiver for festing av treningsmateriell. Du kan for eksempel feste utstyr som grepsrekke, et triceps -tau eller en lat -trekkstang. Modellen leveres med en rett lat -trekkstang, en buet kort stang, et håndtak og en ankelrem.

Spesifikasjoner:
Inkluderte vekter: 14 stk à 5 kg. (Totalt 70 kg).
Dimensjoner: L 233 x B 122 x H 223 cm
Netto vekt: 187,5 kg
Maks. brukervekt: 150 kg
Ryggstøtte: Justerbar i 9 stillinger
Sete: Justerbar i 3 stillinger


Finnlo Home Gym Bio Force Super multigym – funksjonell trening for hele kroppen

Ekstrem trening uten vekter og bråk

Finnlo Home Gym Bio Force Super Multigym

Finnlo Home Gym Bio Force Super Multigym er et nydelig valg for deg som synes funksjonell trening av alle kroppens muskler er viktig – spesielt for deg som bor med andre. Modellen er stillegående slik at du unngår å vekke alle andre i huset dersom du for eksempel trener tidlig om morgenen. Modellen tilbyr 4 strekkpunkter per side, omfattende trening av bena og en justerbar ryggstøtte i 5 posisjoner. 

 • 4 strekkpunkter per side
 • Omfattende trening av bena
 • Justerbar ryggstøtte i 5 posisjoner

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler Finnlo Home Gym Bio Force Super Multigym varmt da den virkelig gir kroppen din valuta for pengene. Vi elsker hvor omfattende treningen kan bli – spesielt når det kommer til de nedre musklene i bena. Vi liker også de 4 strekkpunktene som gir deg gode muligheter til å utføre mange ulike øvelser.

Fordele

 • Mange justerbare skyveposisjoner
 • Gir en jevn motstand på opptil 100 kg
 • Balansert trening av kroppens svakere muskler
Ulemper

 • Ikke så komfortabel for større brukere

Dette bør du tenke på før du kjøper Finnlo Home Gym Bio Force Super Multigym:

Plasseres enkelt i alle rom
Denne modellen kan du enkelt plassere i de fleste rom. Den måler kun 125 cm i lengden, 165 cm i bredden og 208 cm i høyden. Modellen er derfor kompakt nok til å stå i et hjørne slik at den ikke opptar all plassen i rommet den skal plasseres i.

Balansert trening av svakere muskler
Finnlo Home Gym Bio Force Super multi treningsapparat fokuserer på kroppens svakere muskler, som vi ofte kan komme til å overse mens vi trener de store muskelgruppene. Modellen kan nemlig brukes slik at du kan trene for eksempel musklene i nedre halvdel av bena – på en balansert og optimal måte når det gjelder ergonomi. 

Spesifikasjoner:
Lengde: 125 cm
Bredde: 165 cm
Høyde: 208 cm
Type motstand: 100 kg (2 x 50 kg)
Motstandsnivåer: Justerbar i 2.25 kg trinn
Benk: 120 x 49 x 106 cm.
Antall brukere: 1
Transporthjul: Ja
Medfølger: Treningsbenk, nedtrekkstang og enhånds drahåndtak
Vekt: 92 kg
Maks brukervekt: 135 kg


Bodylift Finnlo Maximum Multigym – profesjonell styrketrening hjemme

Bruker kroppsvekt som motstand

Multigym Bodylift Finnlo Maximum

Multigym Bodylift, Finnlo Maximum er glimrende til deg som er avansert når det kommer til trening, og som gjenre vil ha mulighet til å trene tungt og grundig hjemme hos deg selv. Modellen tilbyr blant annet en perfekt funksjonalitet, en mulig motstand på 150 % av kroppsvekten din og mange ulike treningsøvelser. 

 • Perfekt funksjonalitet
 • 150 % av kroppsvekt
 • Mange ulike treningsøvelser

Forbrukerliv sin vurdering

Her hos Forbrukerliv har vi inkludert Multigym Bodylift, Finnlo Maximum som en av de beste modellene på markedet da vi anbefaler den på det sterkeste. Grunnen er at du her får en hard og intens treningsøkt med hele 150 % av din egen kroppsvekt, slik at du garantert får en tung nok vekt til å forbedre ferdighetene dine. 

Fordele

 • Mange justerbare skyveposisjoner
 • Gir en jevn motstand på opptil 100 kg
 • Balansert trening av kroppens svakere muskler
Ulemper

 • Ikke så komfortabel for større brukere

Dette bør du tenke på før du kjøper Multigym Bodylift, Finnlo Maximum:

Kompakt modell
Multigym Bodylift, Finnlo Maximum måler 140 cm i lengden, 110 cm i bredden og 203 cm i høyden. Disse målene gjør modellen ganske kompakt i størrelsen, og derfor er den enkel å plassere i de fleste rom. Modellen har også en maksimal brukervekt på 120 kg og veier 95 kg i seg selv. 

Bruker kroppsvekt
Denne modellen bruker kroppsvekten din som motstand. Den gjør det derfor mulig for deg å få en belastning på hele 150 % av din egen kroppsvekt, slik at du kan bli sterkere på en kontrollert – men likevel intens – måte. I tillegg har den mange ulike skyveposisjoner slik at du kan skreddersy maskinen til å passer perfekt til akkurat din kropp. 

Spesifikasjoner:
Lengde: 140 cm
Bredde: 110 cm
Høyde: 203 cm
Vekt: 95 kg
Maks brukervekt: 120 kg

 


Hva er egentlig et multigym?

Et multigym er et enkelt apparat innen treningsutstyr som lar deg styrke en rekke muskler uten behov for mange forskjellige maskiner. De er flotte til hjemmebruk da de lar deg jobbe med en rekke store muskelgrupper, og de tar heller ikke for mye plass. I tillegg kan de være mer kostnadseffektive siden de er utrolig allsidige. Noen har til og med en innebygd justerbar treningsbenk.

Å holde seg i form betyr å finne et treningsregime som fungerer for deg. Å gå til det lokale treningsstudioet kan være både tidkrevende og dyrt – i tillegg til at de maskinene du vil bruke kanskje ikke alltid er ledige nøyaktig når du trenger de.  Det å være i stand til å utføre vekttreningen hjemme betyr at du kan spre treningen utover dagen, for eksempel om morgenen, ettermiddagen eller til og med midt på natten. Det beste er at du ikke trenger å forholde deg til noen andre. 

Fordeler ved multigym

Et multigym har mange gode fordeler å komme med. En av de største vil være en variert treningsøkt – et multigym lar deg trene mange forskjellige muskelgrupper med bare én maskin. Så i stedet for å investere i nytt utstyr for hver kroppsdel, så kan du heller jobbe med hele kroppen på én gang.

Styrketrening spiller en viktig rolle i å supplere kondisjonstreningen. Maskinen kan sørge for at musklene dine blir tatt vare på, og hjelper deg med å redusere risikoen for skade, samt å øke hastigheten og styrken din. Du vil også kunne danse og synge rundt omkring uten at noen dømmer deg – noe de fleste av oss ikke tør å gjøre på offentlige treningssentre. 

Tilgjengelighet er også en stor fordel. Noen ganger er det bare lettere å gå på treningssenteret når du vet at det vil være færre folk der, men hvis treningsøktene kl. 22.00 begynner å gjøre deg lei av treningssenteret, så vil det å ha et multigym hjemme la deg trene uansett tid – uten at du må skynde deg eller stå i kø.

Et multigym er også svært plassbesparende. En slik maskin er nemlig designet for å ta så lite plass som mulig, så de er perfekte for alle som ønsker å få mest mulig ut av garasjen eller kjelleren. I lengden kan du også spare mye penger – for et medlemskap på treningssenter kan være dyrt. Derfr er det er økonomisk fornuftig å ha et treningsstudio hjemme. Med en så enkel tilgang kan du også få maksimal bruk ut av modellen – og maksimal valuta for pengene.

Hvilket multigym bør velge vil avhenge av hvilke muskelgrupper du vil trene. Det kan også være lurt å tenke over hvor mye vekt det er sannsynlig at du kommer til å løfte – og vær ærlig med deg selv her. Dersom du allerede bruker en god tung vekt så kan det være lurt å velge et mer avansert multigym som tåler en tyngre belastning.

Et multigym er perfekt for både nybegynnere og mer erfarne brukere. Maskinen er veldig allsidig og lar deg jobbe målrettet mot en rekke muskelgrupper. Et multigym kan håndtere opptil maksimalt 180 kg belastning. Modellene kan holde flere ulike vektskiver og inkluderer som regel en polstret benk for latnedtrekk og øvelser for kjernemuskulaturen. Med et ekspertdesignet kabelsystem på plass så lar et multigym deg trene rygg, armer, skuldre og mage på en trygg måte, slik at du får en full treningsøkt for overkroppen.

Er du interessert i annet utstyr til hjemmetrening som sykkelruller så har vi mye mer å by på. Du kan med fordel kaste deg over en av våre andre artikler om for eksempel romaskiner og tredemøller – både til privat bruk og til kommersiell bruk. Les også om de beste bokseputene.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du føler at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av alle produkter, og derfor stoler vi på både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både danske og internasjonale nettbutikker. Vårt forskningsteam har undersøkt markedet og undersøkt alle relevante kilder.I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt følgende modeller: 

Du kan lese mer om Finnlo Bio Force Multigym her.
Du kan lese mer om Finnlo Hammer Bio Force Extreme Multigym her.
Du kan lese mer om TOP SPORT SP 20XL MULTIGYM her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


TOP SPORT SP 20XL multigym

TOP SPORT SP 20XL MULTIGYM

TOP SPORT SP 20XL MULTIGYM er ypperlig til deg som er nybegynner, men som likevel vil skaffe deg treningsutstyr som er av beste kvalitet og kan hjelpe deg med å forbedre ferdighetene dine og bli sterkere. Her får du mulighet til å utføre 30 ulike øvelser på en modell med god polstring og en solid konstruksjon. 

 • Mer enn 30 ulike øvelser
 • Stødig konstruksjon
 • God polstring I setet

Forbrukerliv sin vurdering

TOP SPORT SP 20XL MULTIGYM liker vi godt nok til å anbefale den blant de beste modellene på markedet. Det er fordi modellen er laget av en utrolig god kvalitet som er brukervennlig, uten at det virker overveldende. Vi liker også den gode polstringen i setet svært godt – da dette vil gjøre treningsøktene dine ekstra behagelige.

Fordele

 • Inkluderer plugg-inn vekter
 • Mye valuta for pengene
 • Aktiverer alle musklene i kroppen
Ulemper

 • Maksimal motstand er kun 45 kg

Dette bør du tenke på før du kjøper TOP SPORT SP 20XL MULTIGYM: 

Gode dimensjoner
Denne modellen fra TOP SPORT er utstyrt med gode dimensjoner da den måler 145 x 115 x 200 cm. Dette er nok til at du kan sette den inntil en vegg i et mindre rom, uten at du trenger å bekymre deg for om den skal ta opp altfor stor plass i rommet.

Trener alle kroppens muskler
Med TOP SPORT SP 20XL MULTIGYM får du tilgang til over 30 ulike øvelser, og her vil du derfor kunne trene alle kroppens muskler slik at du blir sterkere og mer muskuløs i en fei. Modellen kan trene alle muskler i ben og armer, i tillegg til kjernemuskulaturen. 

Hva sier brukerne om TOP SPORT SP 20XL MULTIGYM?
Brukerne hos Google Shopping tildeler modellen 4,4 av 5 stjerner etter å ha testet den i praksis over tid. Brukerne er spesielt imponerte over de 4 remskivene og den justerbare ryggstøtten, men nevner også at de skulle ønske den maksimale motstanden var litt høyere. 

Spesifikasjoner:
Maks. brukervekt: 120 kg
Dimensjoner: 145 x 115 x 200 cm
Kan trene: Ben, armer og mage
Maskinens vekt: 45 kg


Body-Solid Two Stack Gym G9S Hjemmegym – kvalitetstrening for 3 brukere

Beste premiumvalg

Body-Solid Two Stack Gym G9S Hjemmegym er et perfekt valg dersom du vil øke kvaliteten på styrketreningen din, og om du mener at kun det beste er godt nok for deg og dine når det gjelder trening. Her får du stimulert musklene på det dypeste, med ekstra muligheter for ben-øvelser og justerbare seter. 

 • Dyp stimulering av muskler
 • Tilleggsmuligheter for kraftig benpress og lårpress
 • Justerbare seter

Forbrukerliv sin vurdering

Vi har valgt å kåre denne modellen til «vår anbefaling» da dette vi mener modellen virkelig presterer optimalt på alle områder. Modellen er av beste kvalitet og gir deg utrolig mange muligheter til ulike øvelser som går på hele kroppen – noe vi ikke kan anbefale varmt nok.

Fordele

 • Valgfri vertikal knehevings-/dipstasjon (GKR9)
 • Ideell for bruk både hjemme og i kommersiell setting
 • Benmansjetter som justeres automatisk under trening
Ulemper

 • Dyr modell

Dette bør du tenke på før du kjøper Body-Solid Two Stack Gym G9S Hjemmegym:

Stabil modell med en god størrelse
Body-Solid Two Stack Gym G9S Hjemmegym måler 226 cm i lengden, 193 cm i bredden og 212 cm i høyden. Modellen er også stabil og kraftig i konstruksjonen da den veier hele 437.5 kg. Her kan du derfor ta i et tak med kraftige øvelser og intense økter – og være sikker på at modellen lett takler påkjenningen. 

Egen kne-stasjon
Body-Solid Two Stack Gym G9S Hjemmegym kommer med en egen stasjon som kan hjelpe knærne dine. Modellen har nemlig en vertikal knehevings-/dipstasjon (GKR9) som du (og to til av dine nærmeste) kan bruke til å styrke viktige muskler i bena. 

Spesifikasjoner: 

Lengde: 226 cm
Bredde: 193 cm
Høyde: 212 cm
Vekt: 437.5 kg


FAQ

Hva er en multigym?

Et multigym er et treningsutstyr som lar brukerne utføre flere øvelser i en maskin, vanligvis rettet mot forskjellige muskelgrupper.

Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper et multigym?
Hvilket multigym du burde velge vil avhenge av hvilke muskelgrupper du vil trene. Det kan også være lurt å vurdere hvor mye vekt det er sannsynlig at du kommer til å løfte – spesielt hvis du allerede bruker en ganske tung vekt. Da kan det være lurt å velge et mer avansert multigym som tåler en tyngre belastning.
Hvor mye koster et multigym?
Du kan finne et multigym til rett over 6000 kroner i den laveste enden av prisskalaen, men de aller fleste vil koste litt mer enn dette. De dyreste modellene koster i underkant av 60 000 kroner, men gjennomsnittsprisen på en modell av god kvalitet vil ligge på rundt 10 000 til 15 000 kroner.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere