Fossil Smartklokke Test-guide %%currentyear%% – De beste Fossil smartklokkene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over markedets beste Fossil smartklokker.

Her er det snakk om til sammen 8 modeller som hører til blant ekspertenes favoritter.

Artikkelen er bygget opp slik at de utvalgte klokkene fra Fossil blir gjennomgått én etter én. Vi begynner med å gi deg informasjon om hva ekspertene har å komme med av fordeler og ulemper, og deretter beskriver vi hvordan hver av smartklokkene fra Fossil fungerer.

Etter denne gjennomgangen gir vi deg en liste over de ekspertkildene vi henviser til – samt linker til testene deres. Deretter følger det en guide til andre relevante tester og artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Denne artikkelen om tester av Fossil smartklokker inneholder:

green-elmOversikt over de 8 beste Fossil klokkene på markedet
green-elmGjennomgang av hva ekspertene mener
green-elmMer informasjon om apparatenes funksjoner
green-elmInformasjon om hva en smartklokke kan
green-elmGode råd før du kjøper din nye Fossil klokke
green-elmGjennomgang og linker til diverse teser som vi har undersøkt og analysert
green-elmEn guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Fossil smartklokke test 2023 – Her er de 8 beste ifølge ekspertene

Videre i artikkelen følger en gjennomgang av 1 av de beste Fossil klokkene på markedet. Her finner du både testvinnere, toppscorere, favoritter og andre modeller slik at variasjonen blir stor. Det vil finnes noe for enhver lommebok og smak.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hva ekspertene fremhever ved hver modell, og her vil du også kunne finne en prissammenligning av de ulike modellene. På den måten kan du raskt og enkelt se hvor du kan finne de laveste prisene.


Gode råd før du kjøper den neste smartklokken din

Som nevnt ovenfor kan en Fossil smartklokke veldig mye – den kan vise både klokken og notifikasjoner fra telefonen, fungere som treningspartner, brukes til å høre på musikk, betale og mye mer.

Det finnes en lang rekke ulike modeller på markedet – derfor kan det være vanskelig å velge den ene fremfor den andre. Basert på ekspertkunnskap fra de danske nettsidene Techtruster.dk og guider vi deg her til hva du bør tenke over før du kjøper den neste smartklokken din:

Smartklokke eller løpeklokke

Det kan være vanskelig å finne ut av forskjellene mellom «smartklokker» og «løpeklokker», og sannheten er at de to typene ligner mye på hverandre. Som en tommelfingerregel vil de fleste smartklokkene også kunne kategoriseres som løpeklokker, men ikke alle løpeklokker er smartklokker.

Hvis du vil ha en klokke til hverdagsbruk som kan fungere med alle mulighetene ovenfor (notifikasjoner, beskjeder, telefonsamtaler, betaling og så videre), så bør du velge en vanlig smartklokke. Som en bonus vil du også kunne foreta trenings- og helsemålinger.

Hvis du i stedet er en seriøs atlet så vil en løpeklokke kunne levere flere målinger rundt aktivitet, men i mange tilfeller vil de ikke kunne gjøre så mye annet.

Personlig behov

Tenk over hva du har bruk for, for jo flere funksjoner desto høyere vil prisen som regel være. Kan du klare deg med et par funksjoner, eller kan du ikke leve uten de mest avanserte? For eksempel kan enkelte modeller kun vise når du får meldinger eller anrop, mens man med andre modeller kan svare direkte via klokken.

Design

Noen smartklokker ser ut som helt vanlige armbåndsur, mens andre er mer sportspregede – det er en smakssak hva man foretrekker. Husk at den er laget til å bæres som en vanlig klokke, så velg gjerne en som passer til alle anledninger.

Betjening

Tenk over om du vil ha en klokke som kan betjenes ved hjelp av touch, eller om du foretrekker knapper på siden. Noen modeller kan også styres med stemmen.

Brukervennlighet

Hvis du ikke er en teknologi-nerd så kan du med fordel velge en klokke som er brukervennlig og enkel å finne ut av. Mange funksjoner kan i noen tilfeller skape forvirring og trøbbel.

Pris

Prisen er ofte avhengig av produsent, kapasitet og funksjoner. Som nevnt: Jo mer teknologi, desto høyere pris. Tenk godt over hva du har bruk for: Kan du bli fornøyd med de mest grunnleggende funksjonene, eller er det nødvendig med alle de høyteknologiske?

Husk at pris og kvalitet ikke alltid henger sammen – du kan også få en velfungerende smartklokke til en lav pris, mens en høy pris ikke er en garanti for god kvalitet. Her kan du med fordel lese ekspertenes vurderinger som kartlegger det diverse modeller har av fordeler og ulemper. Du finner link til undersøkelsene lenger ned i artikkelen.

Helse

Som sagt inneholder de fleste smartklokkene trenings- og helsefunksjoner. De mest grunnleggende funksjonene kan være en veldig god ide – som for eksempel pulsmåler, distansemåler, kaloriforbrenning og skritteller. Mange kan også gi informasjon om søvn og søvnmønstre.

GPS

Noen smartklokker kommer med en innebygd GPS som imidlertid spesielt vil tiltrekke atletene.

Batteri

En smartklokke bruker et batteri som strømkilde, og et godt batteri vil være essensielt. Noen produkter kan vare opptil flere uker per lading, mens andre må lades hver dag. Batteritiden påvirkes spesielt av hvor mye man aktivt bruker klokken.

Kompatibilitet

Legg merke til at ikke alle klokker fra forskjellige produsenter kan kommunisere med alle smarttelefoner. Android-smartklokker (som Fossil) fungerer med både Android og iPhone, mens en klokke fra Apple kun kan kommunisere med en iPhone.


Fossil Smart Test 2022: Disse kildene har vi brukt

 

Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Amazon.co.uk / Amazon.com

Amazon er en internasjonal nettbutikk der man kan kjøpe alt ifra klær og sko til kjøkkenredskaper, elektronikk, film og smykker. Nettsiden har flere nasjonale avdelinger i tillegg til den originale Amazon.com, blant annet i Storbritannia med Amazon.co.uk. Hos Amazon kan brukerne skrive anmeldelser for å hjelpe andre kjøpere:

Les mer om brukernes anmeldelser av Fossil Gen 3 Q Venture hos Amazon.co.uk.
Les mer om brukernes anmeldelser av Fossil Gen 4 Explorist hos Amazon.com.

Androidauthority.com
Androidauthority.com er et teknologimagasin med fokus på å levere nyheter, ekspertkunnskap, tips, guider og tester av forskjellige Android produkter. Her har ekspertene sett nærmere på én Fossil smartklokke, nemlig Fossil Gen 5 Carlyle. Du kan lese anmeldelsen i full lengde hos Androidauthority.com.
Androidcentral.com
Androidcentral.com er et stort internasjonalt teknologimagasin og samfunn for Android-brukere som har som formål å være den beste kjøpsguiden for Android-produkter på markedet. Her leveres det artikler, nyheter, tips, informasjon, guider og tester av forskjellige Android-produkter – og her har ekspertene foretatt en test av de beste klokkene fra Fossil som markedet har å by på. Modellene Fossil Gen 5 Carlyle, Fossil Gen 4 Q Venture, Fossil Sport, Fossil Gen 5 Julianna og Fossil Collider er inkludert i denne testen som kan leses hos Androidcentral.com.
Androidpolice.com
Androidpolice.com er et teknologimagasin med alt til Android. Magasinet skriver artikler, nyheter, guider, tips og tester forskjellige Android-produkter. Her er det snakk om en test av én Fossil smartklokke, nemlig Fossil Collider. Les hele testen hos Androidpolice.com.
Bestbuy.com
Bestbuy.com er en internasjonal forhandler av alt innen elektronikk – for eksempel TV, datamaskiner, telefoner, dataspill og hvitevarer. Brukerne kan i tillegg skrive anmeldelser av produktene som kan gagne andre potensielle kjøpere. Brukerne har her sett nærmere på én Fossil smartklokke, nemlig Fossil Gen 4 Explorist. Les mer om hva de har av kommenterer hos Bestbuy.com.
Pocket-lint.com

Pocketlint.com er et gadget- og teknologimagasin som skriver om alt innen dette feltet. Det gjelder artikler, nyheter, tips, guider og tester av alt ifra kameraer til telefoner, TV, lyd og små gadgets. I denne omgang har ekspertene sett nærmere på to modeller:

Les mer om testen av Fossil Gen 5 Julianna her.
Les mer om testen av Fossil Gen 5 Garrett her.

Techradar.com

Techradar.com er et internasjonalt teknologimagasin som dreier seg om utviklingen innen den teknologiske verden. Ekspertene skriver derfor både om nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter til leserne sine. I denne omgang har Techradar.com testet følgende modeller:

Les mer om testen av Fossil Gen 5 Carlyle hos Techradar.com.
Les mer om testen av Fossil Sport hos Techradar.com.
Les mer om testen av Fossil Collider hos Techradar.com.
Les mer om testen av Fossil Gen 3 Q Venture hos Techradar.com.
Les mer om testen av Fossil Gen 4 Explorist hos Techradar.com.

Thefairytaletraveler.com
Thefairytaletraveler.com er en reise- og livsstils blogg som er inspirert av kjente steder fra film, litteratur og historie. I forbindelse med både reiser og livsstil skriver bloggen også av og til anmeldelser av utvalgte forbrukerprodukter, og her gjelder det Fossil Gen 4 Q Venture. Les anmeldelsen i full lengde hos Thefairytaletraveler.com.
Tomsguide.com
Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin som guider forbrukerne til å foreta de beste valgene innen teknologiens område. Derfor utfører ekspertene en rekke forskjellige tester, og deretter skriver de en anmeldelse og gir en vurdering. Her har Tomsguide.com testet én Fossil smartklokke, nemlig modellen Fossil Sport. Du kan lese hele anmeldelsen hos Tomsguide.com.
Wareable.com

Wareable.com er et internasjonalt teknologimagasin med fokus på såkalte «wearables» – det vil si elektroniske gadgets eller produkter man kan ha på seg. Det inkluderer smartklokker, fitness-målere og løpeklokker med mer – og her kan man finne artikler, nyheter, trender, guider og tester av forskjellige produkter. Her har ekspertene testet følgende smartklokker fra Fossil:

Les mer om testen av Fossil Gen 4 Q Venture hos Wareable.com.
Les mer om testen av Fossil Gen 3 Q Venture hos Wareable.com.

 

Andre relevante tester og artikler

I denne artikkelen har vi sett nærmere på 8 Fossil klokker som hører til blant ekspertenes favoritter.

Det finnes imidlertid mange andre gode smartklokker fra andre produsenter, og her har spesielt Garmin gjort seg gjeldende. Derfor har vi skrevet en lignende artikkel om Garmin smartklokker der ekspertene også gjennomgår sine favorittmodeller fra Garmin.

Til de mer seriøse løperne har vi også skrevet en artikkel om de beste aktivitetsklokkene på markedet der du kan finne mer informasjon om ekspertenes 14 favoritt-løpeklokker.

I tillegg kan du også finne inspirasjon og et større utvalg i vår artikkel om pulsklokker som gir deg muligheten for å finne den perfekte pulsklokken til dine behov.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Fossil Collider

 • Kåret til «Beste hybrid-smartklokke» hos teknologimagasinet Androidcentral.com
 • 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
 • 8 av 10 stjerner hos teknologimagasinet Androidpolice.com

Fossil Collider

Fossil Collider er blitt testet av 3 ekspertpaneler, som inkluderer teknologimagasinene Androidcentral.com, Techradar.com og Androidpolice.com. Denne modellen fra Fossil får her flotte toppscorer over hele linjen.

Androidcentral.com kårer modellen til «Beste hybrid-smartklokke» da de mener at Fossil klokken klarer å kombinere et tradisjonelt design med velfungerende smart-funksjoner. Det betyr at man ikke får en touch-skjerm her, og derfor skjer betjeningen via knappene på siden – og skjermen leverer heller ikke et fargerikt utseende. Til gjengjeld har batteriet en veldig lang levetid, noteres det, og det er gode muligheter for å påvirke designet selv.

Ekspertene oppsummerer opplevelsen med klokken slik: «It’s called a hybrid for a reason: You get the best of both worlds».

Techradar.com gir 3,5 av 5 stjerner og anbefaler det spesielt til den forbrukeren som aktivt leter etter en hybrid-smartklokke. De fremhever at denne modellen føles som et friskt pust som kommer med velvalgte funksjoner.

Hybrid-klokke

Ønsker du deg en mellomting mellom en tradisjonell klokke og en smartklokke så vil Fossil Collider være et godt valg. Det betyr at man får det beste fra begge verdener uten å gå i dybden med noen av typene.

Designet er derfor veldig flott og stilig, og urskiven ser ut som en helt vanlig urskive. Materialet er av rustfritt stål, mens remmen er av skinn. Dette gir en lang holdbarhet og et flott estetisk uttrykk. I og med at dette er en hybrid-modell så vil det ikke finnes like mange funksjoner som på de andre smartklokkene, men den har fremdeles de mest essensielle.

Moderne teknologi

Det betyr at man vil kunne pare klokken med telefonen slik at den viser notifikasjoner, meldinger og anrop direkte på urskiven. I tillegg finner man et par enkle aktivitetsmålinger som gjør at man generelt sett kan holde styr på helsen.

Denne klokken fra Fossil går på batteri, og det kan vare i opptil 2 dager. Den har Bluetooth og Wi-Fi til kommunikasjon med andre enheter, og det er full kompatibilitet med både iPhone og Android.

Spesifikasjoner ved Fossil Collider – nøkkelopplysninger

Produsent: Fossil
Type: Fossil smartklokke
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Materiale, rem: Skinn
Batteritid: Opptil 48 timer per lading
GPS: Nei
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,2 centimeter
Vekt: 72 gram

Fordeler ved Fossil Collider

Toppscorer i eksperttester
Hybrid
Estetisk design
Mellomting mellom en tradisjonell klokke og en smartklokke
Essensielle smart-funksjoner


Fossil Gen 4 Q Venture

 • Kåret til «Best valuta» hos teknologimagasinet Androidcentral.com
 • Kåret til «Den hotteste smartklokken» hos reise- og livsstilbloggen Thefairytaletraveler.com
 • 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Wareable.com

 

Fossil Gen 4 Q Venture er blitt testet av tre forskjellige hold med eksperter, og det inkluderer teknologimagasinene Androidcentral.com og Wareable.com samt reise- og livsstilbloggen Thefairytaletraveler.com. Alle tre steder får denne smartklokken fra Fossil mye ros.

Androidcentral.com kårer modellen til «Best valuta» fordi de mener at man her får mye valuta for pengene. Ekspertene deler ut ros for det flotte designet med mange gode funksjoner – i tillegg til at klokken kan kjøpes til en overkommelig pris og er laget av svært god kvalitet.

I tillegg fremheves det spesielt at skjermen har levende farger og er svært tydelig. Det er også en stor fordel at klokken er vanntett.

Ekspertene summerer opplevelsen med denne smartklokken fra Fossil slik: «If you are looking for a great looking watch and would like to save some money, the Fossil Venture is a good one to check out».

Teknologimagasinet Wareable.com gir 3,5 av 5 stjerner og kaller klokken for «A stylish, everyday watch that gets some welcome new features». De fremhever at denne modellen er et flott tillegg til en rekke smartklokker fra Fossil, og at spesielt designet vekker begeistring. I tillegg får klokken ros for de gode betalingsmulighetene, GPS, brukervennligheten, prisen og pulsmålingene. Imidlertid noterer de seg at man sannsynligvis vil få behov for mer på fitness-området dersom man er seriøs med treningen sin.

Enkel, men bra

Fossil Gen 4 Q Venture hører til blant de mer enkle Fossil klokkene, noe som betyr at den har en lavere pris, men fremdeles en veldig god kvalitet. Produktet kommer i et kraftig materiale i rustfritt stål med en utskiftbar skinnrem for et flott og elegant uttrykk.

Skjermen er en AMOLED-skjerm med touch, og urskiven er rund og med klare farger. Kapasiteten ligger på 4 GB, noe som er utmerket. I tillegg finner man flere smart-funksjoner som blant annet gjør det mulig å se notifikasjoner og meldinger, måle aktivitet og puls, høre musikk, foreta betalinger og bruke GPS.

Personlig klokke

Det er gode muligheter for å designe og personliggjøre klokken selv da man kan velge sine egne bilder. Urskiven er regulerbar, og dermed kan man designe etter humøret. Klokken går på batteri, og batteritiden ligger på opptil 24 timer per lading – dette avhenger selvfølgelig av hvor mye man bruker den. Ladingen kan foretas trådløst.

I tillegg til dette så har modellen både Bluetooth og Wi-Fi, og den er kompatibel med både iPhone og Android-telefoner. Som en smart bonus finnes det et innebygd lys, og i tillegg er den vanntett nok til å ha det på i dusjen eller på en svømmetur.

Spesifikasjoner ved Fossil Gen 4 Q Venture – nøkkelopplysninger

Produsent: Fossil
Type: Fossil smartklokke
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Product specification Materiale, rem: Skinn
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 24 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 3,1 centimeter
Vekt: 48 gram

Fordeler ved Fossil Gen 4 Q Venture

Toppscorer i eksperttester
Elegant
Overkommelig pris
Bra smart-funksjoner
Innebygd lys


Fossil Gen 3 Q Venture

 • 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
 • 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Wareable.com
 • 4,1 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon.co.uk

 

To forskjellige hold med eksperter har testet Fossil Gen 3 Q Venture med gode resultater, og disse inkluderer teknologimagasinene Techradar.com og Wareable.com. I tillegg har brukerne hos Amazon gitt denne smartklokken fra Fossil mye ros.

Techradar.com gir 3,5 av 5 stjerner, og dermed har de funnet både fordeler og ulemper. Derfor beskriver de også klokken som «A sleek smartwatch that’s slightly short on features». Altså en designmessig flott klokke som mangler et par funksjoner. De forklarer også at den er behagelig å ha på seg med en klar skjerm – samt en velfungerende prosessor og et godt batteri. De trekker imidlertid frem at spesielt fitness-entusiaster muligens vil føle at funksjonene ikke er tilstrekkelige.

Wareable.com gir også 3,5 av 5 stjerner og forklarer at det her er snakk om en attraktiv Fossil klokke som leverer det som er forventet. Den kan designes etter behov rent utseendemessig, og det gjør den spennende for begge kjønn. Når det gjelder funksjoner så skiller den seg vesentlig ut, og det savnes noen moderne funksjoner som for eksempel mulighet til å betale ved hjelp av klokken.

Ekspertene oppsummerer opplevelsen slik: «A slim watch that’s a good fit for men and women».

Generasjon 3 til både menn og kvinner

Fossil Gen 3 Q Venture vil være et godt valg hvis man vil ha en Fossil smartklokke som har det mest grunnleggende i forhold til smart-funksjoner og aktivitetsmålinger. Her er det snakk om en generasjon 3-versjon som derfor er litt mer funksjonsfattig enn de nyere generasjonene. Til gjengjeld vil prisen som regel være lavere.

Modellen er imidlertid fremdeles flott laget i kraftig rustfritt stål. Det gjelder både selve urskiven og remmen. Den er enkel og grei i uttrykket med en rund OLED-skjerm. Denne er muligens ikke av den nyeste standarden, men den leverer fortsatt en god kvalitet. Den har en kapasitet på 4 GB – noe som er utmerket.

De essensielle funksjonene

Som sagt så har produktet de mest essensielle funksjonene, og disse inkluderer blant annet visning av notifikasjoner, meldinger og anrop. Det skal imidlertid nevnes at modellen ikke gir mulighet for direkte betaling. På fitness-området er det mulig å få grunnleggende målinger som kaloriforbrenning, distanse og skritteller, men det finnes hverken pulsmåler eller GPS.

Som en ekstra bonus er Fossil Gen 3 Q Venture vanntett og kommer med en batteritid på opptil 24 timer før den må lades igjen. Den er kompatibel med iPhone og Android-telefoner, og den har Bluetooth og Wi-Fi til kommunikasjon med andre enheter.

Spesifikasjoner ved Fossil Gen 3 Q Venture – nøkkelopplysninger

Product specification Produsent: Fossil
Product specification Type: Fossil smartklokke
Product specification Materiale, klokke: Rustfritt stål
Product specification Materiale, rem: Rustfritt stål
Product specification Oppløsning: 320 x 290 piksler
Skjerm: OLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 24 timer per lading
GPS: Nei
Pulsmåler: Nei
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,2 centimeter

Fordeler ved Fossil Gen 3 Q Venture

Toppscorer i eksperttester
Velfungerende generasjon 3-klokke
God pris
Litt enklere modell
God kompatibilitet og kommunikasjonsmuligheter


Fossil Gen 5 Garrett!

 • 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Pocket-lint.com
 • 4,4 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Fossil.com

 

Fossil Gen 5 Garrett er blitt testet av teknologimagasinet Pocket-lint.com som gir modellen 4 av 5 stjerner, og er dermed svært fornøyde. I tillegg har brukerne hos produsenten også testet denne modellen fra Fossil med stor begeistring og gir den 4,4 av 5 stjerner.

Techradar.com beskriver modellen som en blanding av «stil og substans» og er derfor imponerte over det ytre så vel som det indre. Ekspertene mener at dette er en av de flotteste smartklokkene som finnes og at den oser av luksus. Som en bonus så ligger prisen mot den lavere enden av prisskalaen. I tillegg får modellen ros for GPS og pulsmåler, samt for at den er utstyrt med en klar skjerm. På den negative siden savner de et bedre batteri og en kraftigere magnet til lading.

Ekspertene oppsummerer opplevelsen slik: «This is a stellar everyday lifestyle-focused smartwatch».

Stort og markant

Hvis du leter etter en bemerkelsesverdig Fossil smartklokke så vil Gen 5 Garrett-modellen være et godt valg. Klokken er nemlig kraftig og tar en del plass, og man vil legge godt merke til den. Designet er kronografisk og minner litt om de klassiske stoppeklokkene med mange knapper. Det finnes imidlertid også touch til betjening, og uttrykket er svært maskulint.

Innvendig er modellen spekket med moderne teknologi slik at man her får et produkt som har både smartfunksjoner og funksjoner til trening og helse. Når det gjelder smartfunksjoner så kan man her se notifikasjoner fra blant annet sosiale medier, meldinger og anrop, samt kalender via paring med telefonen, og det er også mulig å styre musikk og betale ved hjelp av klokken.

Hjelper helsen din

I tillegg har den en rekke trenings- og helsefunksjoner som hjelper deg til en bedre hverdag. Dette inkluderer målinger for distanse, kalorier og skritt, men også mer avanserte målinger som GPS og pulsmåling. Klokken er imidlertid mer en livsstilklokke enn at den er laget til trening.

Den er også kompatibel med iPhone og Android-telefoner, og Bluetooth og Wi-Fi gir en enkel kommunikasjon. Batteriet har en brukstid på ca. 24 timer per lading, så hvis man lader den opp hver dag så vil det være batteri nok.

Spesifikasjoner ved Fossil Gen 5 Garrett – nøkkelopplysninger

Produsent: Fossil
Type: Fossil smartklokke
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Materiale, rem: Silikon
Oppløsning: 416 x 416 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 8 GB
Batteritid: Opptil 24 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,6 centimeter
Vekt: 160 gram

Fordeler ved Fossil Gen 5 Garrett

Toppscorer i eksperttest
Stort og maskulint design
Mange smart-funksjoner
GPS og pulsmåler
Passer til iPhone og Android


Fossil Gen 5 Carlyle

 • Testvinner hos teknologimagasinet Androidcentral.com
 • 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
 • 4,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Androidauthority.com

Fossil Gen 5 Carlyle

 

 

Fossil Gen 5 Carlyle er blitt testet av tre forskjellige hold av eksperter fra henholdsvis teknologimagasinene Androidcentral.com, Techradar.com og Androidauthority.com, og alle de tre ekspertkildene er svært imponerte over denne smartklokken fra Fossil.

Androidcentral.com gir til og med modellen en plassering som testvinner. Den flotte plasseringen gis fordi ekspertene fremhever mange aspekter som fordeler. Dette dreier seg om designet som gir denne Fossil-klokken et klassisk armbåndsur-utseende.

Klokken er veldig smal og lett å bære, og man legger nesten ikke merke til at man har det på seg. I tillegg

kommenterer ekspertene at produktet er fullt av moderne teknologi og funksjoner. Skjermen føles imidlertid litt mørk når man befinner seg i direkte sollys.

Androidcentral.com oppsummerer opplevelsen slik: «The Fossil Gen 5 Carlyle is a complete package of style and performance that helps to make this the best Fossil has to offer». Techradar.com har også testet denne klokken fra Fossil, og de kaller den for «The most high-tech Fossil yet».

Modellen får hele 4 av 5 stjerner, og ekspertene forklarer at dette er en av de beste smartklokkene på markedet. De understreker at den ikke er feilfri, men at den har veldig mange gode funksjoner og at de fremhever de allsidige funksjonene og det gode batteriet. I tillegg er klokken både solid og pålitelig, og den kommer til en fornuftig pris – kvaliteten tatt i betraktning.

Stilig og moderne

Fossil Gen 5 Carlyle vil være et godt valg hvis man vil ha en Fossil smartklokke med alle de nyeste funksjonene, men samtidig foretrekker et design som er stilig og elegant. Det kommer med en flott rem av skinn som er utskiftbar, samt en urskive som er rund og har klare farger. Skjermen er en AMOLED-skjerm med touch, og materialet på selve uret er av rustfritt stål.

Produktet er spekket med den mest moderne teknologien, og derfor kan du bruke denne klokken fra Fossil til blant annet å se notifikasjoner, foreta betalinger, betjene musikk samt måle puls og aktivitet. Den har til og med en GPS, som vil være spesielt attraktivt for aktive brukere, pluss et innebygd lys.

Kraftig teknologi

Fossil Gen 5 Carlyle kommer også med en svært kraftig prosessor og mye minne – den har en kapasitet på 8 GB. I tillegg er klokken vanntett slik at man også kan ha det på seg i dusjen eller når man bader, og i tillegg finnes det gode muligheter for kommunikasjon – både via Bluetooth og Wi-Fi.

Denne klokken fra Fossil går på batteri, og batteritiden ligger på opptil 36 timer per lading. Den har forskjellige batteriinnstillinger som kan forlenge eller forkorte batteritiden. Man kan bruke klokken til både iPhone og Android smarttelefon.

Spesifikasjoner ved Fossil Gen 5 Carlyle – nøkkelopplysninger

Produsent: Fossil
Type: Fossil smartklokke
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Materiale, rem: Skinn
Oppløsning: 416 x 416 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 8 GB
Batteritid: Opptil 36 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,4 centimeter
Vekt: 80 gram

Fordeler ved Fossil Gen 5 Carlyle

Testvinner
Flott design
Mange smart- og aktivitetsfunksjoner
Med innebygd lys
Kan brukes med både iPhone og Android


Fossil Sport

 • Kåret til «Beste fitness-klokke» hos teknologimagasinet Androidcentral.com
 • 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
 • 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Tomsguide.com

Fossil Sport

Fossil Sport er blitt testet hos 3 hold med eksperter som inkluderer teknologimagasinene Androidcentral.com, Techradar.com og Tomsguide.com. Over hele linjen får denne smartklokken fra Fossil flotte poengsummer og anmeldelser.

Androidcentral.com kårer modellen til «Beste fitness-klokke» og forklarer at en klokke til trening bør ha noen spesifikke funksjoner for at den skal være optimal: Disse nevnes som sensorer for datamålinger, et godt batteri og en lav vekt, og de noterer seg at denne klokken har alle disse elementene – pluss veldig mye mer. De nevner også at den er laget av god kvalitet, og som en bonus ser den også flott ut. De kommenterer at grunnen til at de ikke kårer den til testvinner er at det mangler RAM.

Ekspertene oppsummerer opplevelsen med klokken slik: «So if you want a watch with some pizazz while you get your sweats on, the Fossil Sport is just the ticket».

Techradar.com gir modellen 4 av 5 stjerner og beskriver opplevelsen med klokken slik: «Fitter. Happier. More productive». De skriver at dette er en fantastisk klokke til fitness-entusiasten, men at den høye prisen og det lettvektige utseendet imidlertid kan holde tilbake noen av forbrukerne. Leter du etter en velfungerende trenings-partner så er det vanskelig å finne et bedre valg, kommenteres det.

Best til sport

Hvis du vil ha en smartklokke fra et anerkjent merke som har en høy profil innen aktivitet, så vil Fossil Sport være et godt valg. Her er det snakk om en fitness-smartklokke, og det kan man se på flere fronter: Blant annet på designet – for klokken har et svært sportspreget uttrykk.  Dermed er den ikke så estetisk elegant som de andre Fossil klokkene.

Det finnes også en GPS og mange muligheter for målinger innen all aktivitet, og disse kan enkelt ses ved at man blar seg igjennom dataene. Det er gode treningsmål innebygd, og klokken motiverer deg til å nå målene dine. Det er en nøyaktig pulsmåler ved håndleddet som kan hjelpe deg med å forstå tilstanden din, og modellen kan vise deg når du er mest stresset.

Flott skjerm

Selv om det her er fokus på sport så fungerer den bra som en smartklokke. På urskiven kan man nemlig se for eksempel notifikasjoner og telefonsamtaler. Kapasiteten er bra og ligger på 4 GB, og oppløsningen på skjermen er høy og flott. I tillegg er den vanntett, så man kan også ha på seg klokken hvis man skal svømme. Den har en lang batteritid på opptil to døgn. Modellen er kompatibel med både iPhone og Android-telefoner, og det kan kommuniseres via både Bluetooth og Wi-Fi. Som en smart ekstrafunksjon har den også et integrert lys.

Spesifikasjoner ved Fossil Sport – nøkkelopplysninger

Produsent: Fossil
Type: Fossil smartklokke
Materiale, klokke: Aluminium
Materiale, rem: Silikon
Oppløsning: 390 x 390 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 48 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,3 centimeter
Vekt: 40 gram

Fordeler ved Fossil Sport

Toppscorer i eksperttester
Laget til fitness-entusiasten
Sports-design
Se notifikasjoner og telefonsamtaler
Gode pulsmålinger


Fossil Gen 5 Julianna

 • Kåret til «Mest moteriktige smartklokke» hos teknologimagasinet Androidcentral.com
 • 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Pocket-lint.com

Fossil Gen 5 Julianna

To forskjellige ekspertpaneler har testet Fossil Gen 5 Julianna, og disse inkluderer teknologimagasinene Androidcentral.com og Pocket-lint.com. Begge kildene er svært fornøyde og gir flotte kommentarer og poengsummer til denne smartklokken fra Fossil.

Androidcentral.com kårer modellen til «Mest moteriktige smartklokke», og ekspertene er spesielt imponerte over designet og utseendet. Klokken er imidlertid mer enn bare et flott smykke, understreker ekspertene, for den har en god kvalitet og mange funksjoner å by på. Dette inkluderer blant annet en kraftig prosessor, mye plass, mange RAM, mikrofon, høyttaler og så videre. På minussiden savner de imidlertid et bedre batteri, og i tillegg er skjermen vanskelig å lese i direkte sollys.

Ekspertene oppsummerer opplevelsen med klokken slik: «With the Julianna, Fossil has packaged everything the Gen 5 Carlyle (testvinneren) has to offer into a wearable with just a bit more fashion sense».

Pocket-lint.com er også imponerte og skriver at hvis man ikke liker Apple, så vil Fossil Gen 5 Julianna være det beste valget: Den er velfungerende og kommer uten problemene som de tidligere versjonene slet med, og har nå bedre batteri og GPS – samt pulsmålinger og en mer fleksibel prestasjon generelt sett. De noterer seg imidlertid at det her er snakk om en stor klokke rent fysisk, og personer med smale håndledd vil i enkelte tilfeller oppleve at den føles ubehagelig å ha på seg hele dagen.

Designet til både kvinner og menn

Fossil Gen 5 Julianna er laget til å være en Fossil Gen 5’s modell til kvinner. Klokken ligger derfor litt mer mot den feminine siden, men forskjellene er ikke så markante mellom Julianna og Carlyle, som er «herre-versjonen».

Kvaliteten og innmaten er imidlertid den samme, noe som gjør denne klokken fra Fossil til et veldig godt kjøp – spesielt til den forbrukeren som foretrekker det nyeste og beste. Denne klokken kan nemlig mange ting, og smartfunksjonene ligger i den svært moderne enden av skalaen: Det inkluderer muligheten til å se notifikasjoner, meldinger og anrop fra telefonen, høre musikk og foreta betalinger.

Også til trening

I tillegg finnes det en rekke helse- og treningsfunksjoner som blant annet pulsmåling og aktivitetsmåling. Modellen kommer også med GPS samt et innebygd lys. Prosessoren er kraftig og har en kapasitet på 8 GB, noe som er en del. Den er også vanntett slik man kan bade og svømme med klokken på, og selve materialet er av rustfritt stål.

Skjermen er en AMOLED touchskjerm, og man kan kommunisere via Bluetooth og Wi-Fi. Batteriet er laget til å kunne vare lenge, og batteritiden ligger derfor på opptil 36 timer per lading. Man kan bytte batteriinnstilling for å spare på strømmen. I tillegg er denne klokken fra Fossil kompatibel med både iPhone og Android-telefoner.

Spesifikasjoner ved Fossil Gen 5 Julianna – nøkkelopplysninger

Produsent: Fossil
Type: Fossil smartklokke
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Materiale, rem: Metall
Oppløsning: 416 x 416 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 8 GB
Batteritid: Opptil 36 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,4 centimeter
Vekt: 80 gram

Fordeler ved Fossil Gen 5 Julianna

Populær hos ekspertene
Til både menn og kvinner
Kan brukes til å se notifikasjoner, høre musikk og foreta betaling direkte på klokken
Gode fitness- og treningsmålinger
Stor kapasitet og AMOLED touchskjerm


Fossil Gen 4 Explorist

 • 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
 • 4,2 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Bestbuy.com
 • 4,2 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon.com

 

Fossil Gen 4 Explorist

 

Fossil Gen 4 Explorist er blitt testet av ekspertene fra teknologimagasinet Techradar.com der den får en god poengsum. Brukerne er også begeistret for denne smartklokken fra Fossil hos henholdsvis Bestbuy.com og Amazon.com.

Techradar.com gir modellen 3,5 av 5 stjerner og er dermed godt fornøyde. De forklarer at dette ikke er den mest avanserte smartklokken på markedet, men at den fremdeles kommer med mye god og moderne teknologi samt et veldig flott design. I tillegg nevner de at produktet har en fornuftig pris slik at man ikke vil gjøre et ufornuftig valg med denne klokken.

Ekspertene oppsummerer opplevelsen med smartklokken slik: «With Generation 4, Fossil has solved some of the biggest problems with the range and the Fossil Gen 4 Explorist is a solidly recommendable smartwatch because of this new tech».

Brukerne er også svært imponerte, og på begge forhandlersidene Bestbuy.com og Amazon.com får den 4,2 av 5 stjerner i gjennomsnitt. Brukerne fremhever forskjellige aspekter som positive, men den gode kvaliteten, det flotte designet og de bra funksjonene går igjen flere steder.

Flott Generasjon 4

Fossil Gen 4 Explorist hører til i Generasjon 4 og er dermed en velfungerende modell som føles moderne og tidsriktig. Designet er både sofistikert og elegant, og modellen er utstyrt med en urskive i rustfritt stål og en rem i enten skinn eller silikon.

Skjermen er med touch og er en såkalt AMOLED-skjerm. Med den veldig høye oppløsningen fremstår den som levende og lettleselig, og det øker brukervennligheten. I tillegg til touch er det et par knapper på siden. Innmaten gir forbrukeren alt det han eller hun kunne tenke seg, og det inkluderer for eksempel en kompatibilitet med iPhone så vel som Android-telefoner samt en kommunikasjon via Bluetooth og Wi-Fi.

Foretar mange målinger

Fossil Gen 4 Explorist passer bra til både den forbrukeren som er interessert i smart-funksjoner og fitness-entusiasten. Det er mulig fordi skjermen er i stand til å vise notifikasjoner, meldinger, anrop og velge musikk – og til og med foreta betalinger rett fra håndleddet.

I tillegg har klokken nøyaktige fitness-funksjoner som distansemåler, skritteller, kaloriforbrenning, GPS og pulsmåling. Man kan også sette seg mål for dagens trening slik som klokken motiverer en til å gjøre. Som en bonus er modellen vanntett slik at man også kan bade eller svømme med den på, og i tillegg ligger batteritiden på ca. 24 timer per lading.

Spesifikasjoner ved Fossil Gen 4 Explorist – nøkkelopplysninger

Produsent: Fossil
Type: Fossil smartklokke
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Materiale, rem: Skinn, silikon
Oppløsning: 454 x 454 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 24 timer per lading
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,5 centimeter
Vekt: 141 gram

Fordeler ved Fossil Gen 4 Explorist

Toppscorer i eksperttest
Stilig og elegant
Kompatibel med iPhone og Android
Viser notifikasjoner og lar deg velge musikk og foreta betalinger
Flere fitness-funksjoner som pulsmåling og GPS


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken Fossil smartklokke er den beste?
Det finnes mange gode Fossil klokker på markedet, og de følgende 8 (som vi har inkludert i denne artikkelen) hører til blant ekspertenes absolutte favoritter: Fossil Gen 5 Carlyle, Fossil Gen 4 Q Venture, Fossil Sport, Fossil Gen 5 Julianna, Fossil Collider, Fossil Gen 3 Q Venture, Fossil Gen 4 Explorist og Fossil Gen 5 Garrett.
Hva vurderer ekspertene ut ifra i en test av smartklokker fra Fossil?
Ekspertene dømmer modellene ut fra forskjellige parametere når de ser nærmere på både Fossil klokker og modeller fra andre merker. Det dreier seg spesielt om den generelle kvaliteten, designet, holdbarheten, batteriet, funksjonen, presisjon, brukervennlighet, pris og anvendelighet. Du kan finne mer informasjon om ekspertenes kommentarer nedenfor i kildeoversikten.
Hvordan velger jeg den beste klokken fra Fossil til mine behov?
Det finnes mange forskjellige smartklokker fra Fossil å velge mellom, og de varierer innen både design, pris, funksjoner og innhold med mer. Noen er avanserte, mens andre er mer enkle – derfor bør du tenke over hva du har behov for i den nye Fossil smartklokken din, og velge en modell som passer dine behov og kriterier.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere