Utforsk de beste sprinkelsengene i 2023: En guide til komfort, holdbarhet og stil

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: november 20, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Utforsk de beste sprinkelsengene i 2023: En guide til komfort, holdbarhet og stil

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Det er mange hensyn å ta når du skal velge riktig sprinkelseng for ditt barn. Dette inkluderer blant annet materialer, sikkerhetsstandarder, pris, design og stil. Avgjørelsen kompliseres ytterligere av det store utvalget av informasjon og anbefalinger på nettet, noe som ofte fører til beslutningsvegring. En sprinkelseng er mer enn bare et møbel – det er et sted der den lille skal tilbringe mye av tiden sin i løpet av de første leveårene.

Denne omfattende guiden har som mål å forenkle prosessen ved å gi deg den informasjonen du trenger om sprinkelsenger – fra typer og materialer til ulike standarder og de nyeste trendene. Med denne kunnskapen i bagasjen kan du trygt ta et valg som sikrer både komfort og sikkerhet for den lille, og som legger til rette for rolige netter og søte drømmer.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 3 beste sprinkelseng i testguiden 2023:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte sprinkelseng

Se hele tabellen

5 ting du bør vurdere før du kjøper

 • Montering og materialer

  Når det gjelder montering og materialkvalitet, er det flere faktorer som spiller inn på sprinkelsengens generelle funksjonalitet, sikkerhet og holdbarhet. La oss se nærmere på hvert enkelt aspekt:

  • Materialer: En sprinkelseng av høy kvalitet bør være laget av solide, holdbare og giftfrie materialer. Vanlige materialer i sprinkelsenger er massivt tre, metall og konstruerte treprodukter som MDF (medium density fiberboard) eller sponplater. Barnesenger i heltre, spesielt de som er laget av harde tresorter som eik eller lønn, har en tendens til å være mer slitesterke og holdbare. Men godt konstruerte sprinkelsenger laget av konstruerte treprodukter av høy kvalitet kan også ha god holdbarhet.
  • Oversiktlig bruksanvisning: En tydelig og omfattende monteringsanvisning er avgjørende for en enkel og problemfri monteringsprosess. Manualen bør inneholde trinnvise instruksjoner, diagrammer og helst tydelige visuelle fremstillinger som kan guide deg gjennom monteringsprosessen. En velskrevet og brukervennlig bruksanvisning bidrar til å sikre at barnesengen monteres riktig, noe som reduserer risikoen for potensielle sikkerhetsfarer.

  For å avgjøre kvaliteten på montering og materialene til en bestemt sprinkelseng er det lurt å lese produktanmeldelser, se etter sikkerhetssertifiseringer og undersøke produsentens omdømme og merittliste. Disse tiltakene kan bidra til å sikre at den valgte sprinkelsengen oppfyller de ønskede standardene for kvalitet og holdbarhet.

 • Justerbarhet

  Mange sprinkelsenger har flere justerbare madrasshøyder, slik at du kan tilpasse sengen etter hvert som barnet vokser. Denne funksjonen er spesielt nyttig når barnet begynner å stå oppreist, da det å senke madrasshøyden bidrar til å forhindre at barnet klatrer eller faller ut av sengen ved et uhell. I tillegg til justerbar høyde kan noen sprinkelsenger også gjøres om til småbarnssenger eller til og med senger i full størrelse.

  Selv om disse konvertible barnesengene kan ha en høyere startkostnad, kan de vise seg å være kostnadseffektive i det lange løp. Etter hvert som barnet går fra barneseng til småbarnsseng og til slutt til seng i full størrelse, slipper du å kjøpe nye senger, noe som sparer penger og sikrer at barnesengen kan vokse med barnet. Denne funksjonen forlenger sprinkelengens levetid og funksjonalitet, noe som gjør den til en verdifull investering for foreldre som ønsker langsiktig verdi og allsidighet.

 • Design

  Når du vurderer utformingen av en sprinkelseng, er det viktig å vurdere om den er kompatibel med standard madrasser og tilbehør. Du bør undersøke om sprinkelsengen har plass til madrasser i standardstørrelser, slik at du får flere valgmuligheter. Vurder også om sprinkelsengen krever spesifikt eller spesialtilpasset tilbehør, da dette kan påvirke bekvemmeligheten og tilgjengeligheten. I tillegg bør du undersøke målene på sprinkelsengen for å sikre at den passer godt inn i barnerommet, både med tanke på plassbegrensninger og manøvrerbarhet. Større sprinkelsenger kan by på utfordringer når det gjelder flyttbarhet. 

 • Pris

  I det rimeligere prissjiktet finner du sprinkelsenger til rundt 1500 kroner, som kan være gode sprinkelsenger hvor prisen ikke nødvendigvis går på bekostning av sikkerhet eller funksjonalitet. I det øvre prissjiktet finner du mer luksuriøse sprinkelsenger til flere tusen kroner, med førsteklasses materialer, avansert design og tilleggsfunksjoner. Disse eksklusive modellene passer for dem som ønsker et snev av luksus og eleganse i innredningen av barnerommet. Til syvende og sist gjelder det å finne den perfekte balansen mellom pris og ønskede funksjoner, slik at du kan ta en velinformert beslutning basert på dine spesifikke behov og ditt budsjett.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Brukeranmeldelser gir førstehåndserfaringer fra personer som har kjøpt den gitte sprinkelsengen. Slike anmeldelser gir ofte informasjon om aspekter som holdbarhet, hvorvidt monteringen var enkel og hvor komfortabel den virker å være. Disse anmeldelsene gir ofte et bredt spekter av perspektiver, og gir en omfattende forståelse av barnesengens styrker og potensielle ulemper. Ekspertanmeldelser kommer derimot fra fagfolk som vurderer barnesenger ut fra sikkerhetsstandarder, konstruksjonskvalitet, design og funksjonalitet. Deres ekspertise gir vurderingene troverdighet og kan hjelpe potensielle kjøpere med å ta informerte beslutninger.

arrow-more

Sebra Baby - Sprinkelseng som vokser med barnet

 • check 4 stjerner hos Pricerunner.dk
 • check 4,8 stjerner hos Google Shopping

Se priser og tilbud på Sebra Baby:

 • Behandlet med en antibakteriell og giftfri tremaling i forskjellige farger
 • Kan brukes i alle fire faser av barnets oppvekst
 • Monteringen er enkel og tar ca. 20 minutter

Forbrukerlivs vurdering

Sebra Baby er en gjennomtenkt blanding av funksjonalitet og estetikk. Den kan tilpasses gjennom fire vekststadier – fra sprinkelseng for nyfødte til juniorseng – noe som gjør den til en allsidig investering for enhver familie. Designet er inspirert av den klassiske danske Juno-sengen og kombinerer tradisjon med moderne funksjonalitet. Den har en justerbar base for ulike høyder, avtakbare sider for enkel overgang og en tilpasset madrass for optimal passform og komfort.

Selv om barnesengen ligger i en høyere prisklasse, er det viktig å ta hensyn til de langsiktige fordelene og besparelsene den gir. Ettersom barnesengen kan brukes fra fødselen og frem til ca. syv års alder, slipper du å kjøpe flere senger etter hvert som barnet vokser. Derfor mener vi at selv om Sebra er dyrere enn de fleste barnesenger på markedet, vil prisen lønne seg i det lange løp, takket være justerings- og utvidelsesmulighetene.

Fordeler

 • Basen kan justeres på lav og høy innstilling
 • Begge sider er avtakbare
 • Designet er opprinnelig hentet fra Juno-sengen, som ble designet i 1942
 • Laget av bjørketre

Ulemper

 • I en høyere prisklassen
 • Størrelsen er ikke standard

Sprinkelsengen Sebra Baby er laget av bjørketre og innredet med antibakteriell, giftfri maling i en rekke farger, og er dermed en gjennomtenkt kombinasjon av design og sikkerhet. Dette gjør denne sprinkelsengen til et godt alternativ for bevisste foreldre som ønsker en holdbar og helsevennlig seng til sin lille.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Sebra Baby

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 112,5/155 x 70 cm

Fire faser av bruk
Sebra Baby-sengen er nøye utformet for å tilpasse seg de ulike stadiene i barnets vekst, noe som gjør den til en sprinkelseng som vokser med barnet. Den firefasede brukervennligheten starter med det nyfødte stadiet, der sengen er i øvre posisjon, noe som gir enkel tilgang til barnet. Når babyen begynner å sitte opp uten hjelp, går sengen over til den andre fasen, der madrassen er plassert i nedre posisjon, noe som gir økt sikkerhet når barnet begynner å utforske. Overgangen til småbarnsfasen innebærer at en eller to sider fjernes, noe som gir større frihet, men som likevel sikrer barnets sikkerhet med madrassen i nedre posisjon.

Vi anbefaler imidlertid at du alltid tar hensyn til barnets behov, f.eks. hvis barnet kaster seg mye rundt når det sover, kan det være lurt å beholde sidene litt lenger for å unngå at barnet faller ned på gulvet. Til slutt, i junior-fasen, utvides barnesengen til en juniorseng som passer til barnet er rundt 7 år. Designet tar også hensyn til foreldrenes komfort, med en justerbar bunnhøyde som kan heves for nyfødte og senkes etter hvert som barnet vokser. Vær imidlertid oppmerksom på at barnesengen har en unik størrelse som gjør det nødvendig å kjøpe en spesialdesignet Sebra-madrass. Denne skumgummimadrassen er av høy kvalitet og leveres i to deler for å passe til barnesengens forvandling, er omsluttet av et oeko-tex bomullstrekk og kan kjøpes sammen med sengen.

Enkel og rask montering
Monteringen av Sebra Baby er enkel og tar vanligvis rundt 20 minutter. Pakken inneholder alle nødvendige monteringskomponenter, og du trenger bare å bruke en stjerneskrutrekker. Overgangen fra en fase til en annen, som for eksempel å fjerne sidegitteret for småbarns- eller juniorsengen, krever ikke fullstendig demontering, noe som forenkler prosessen. Det gjennomtenkte designet er hentet fra den ikoniske Juno-sengen, som ble designet i 1942 av den danske designeren Viggo Einfeldt, og har en tidløs skandinavisk estetikk og funksjonalitet som smelter sømløst sammen med moderne interiør.

Hva sier forbrukere og eksperter om Sebra Baby?

Ekspertene fra Pricerunner.dk beskriver Sebra Baby som en “uttrekkbar og vakkert designet barneseng med lang levetid”. Som fordeler fremhever de “enkel montering av langsiden og utvidelse av sengen”. Brukeromtalene stemmer overens med ekspertomtalene, da disse også fremhever godt design og enkel montering. I en av kommentarene fra Googles samling av brukeranmeldelser står det: “vakkert treverk og veldig enkelt å sette sammen”.

Mer om Sebra Baby

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 112,5/155 x 70 cm

Babybay Original - Sprinkelseng som kan monteres til en voksenseng

 • check Bedst i test av sidesenger hos Pricerunner.dk
 • check Redaktørens valg hos BabyGearLab.com
 • check 4,3 stjerner hos Amazon

Se priser og tilbud på Babybay Original:

 • Godt alternativ til tradisjonelle sprinkelsenger de første månedene
 • Enkel å montere med tydelige instruksjoner
 • Kan festes til ulike modeller av senger for voksne

Forbrukerlivs vurdering

Babybay Original er en oppfinnsom løsning på tradisjonelle sprinkelsenger som kombinerer justerbarhet, bærbarhet og en åpen side for de første seks månedene av barnets liv. Den brukervennlige monteringen, den justerbare høyden og kompatibiliteten med ulike voksensenger gjør den til et praktisk valg. En av begrensningene med Babybay Original er at den ikke kan brukes utover de første spedbarnsmånedene.

Designet har imidlertid en kreativ løsning for å forlenge brukbarheten. Når barnet har vokst ut av sprinkelsengen, kan den forvandles til en halvmåneformet “benk” som barnet kan sitte på, eller brukes som et dekorativt element i rommet. Vi mener at kombinasjonen av funksjonalitet og fleksibilitet gjør Babybay Original til et godt valg for foreldre som ønsker en nær, trygg og tilpasningsdyktig soveplass for sin lille.

Fordeler

 • Sengebunnen kan justeres trinnløst i høyden
 • Lett å nå babyen
 • Laget av tre, men føles ikke tung
 • Du kan kjøpe ekstra hjul hvis du ønsker å kunne trille sengen rundt

Ulemper

 • Egnet for bruk bare de første 6 månedene

Babybay Original er et godt alternativ til tradisjonelle sprinkelsenger de første månedene, da den kan monteres til din egen seng og er i standard størrelse for barn opp til ca. seks måneders alder. Dette gjør den til en praktisk løsning for foreldre som ønsker et nært og trygt sted for sine spedbarn, med en god balanse mellom brukervennlighet og komfort.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Babybay Original

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 87 x 46 cm

Alternativ til tradisjonelle sprinkelsenger
I motsetning til tradisjonelle sprinkelsenger har Babybay Original en åpen side som er designet for å ligge tett inntil foreldrenes seng, slik at barnet får en intim sovemulighet. De tydelige monteringsanvisningene forenkler monteringsprosessen, og sengens høyde kan justeres sømløst slik at den passer perfekt til foreldrenes seng. For foreldre som har behov for ekstra mobilitet eller høyde, kan Babybay Original også utstyres med ekstra hjul som gjør den enkel å manøvrere rundt i rommet uten at det går ut over stabiliteten eller sikkerheten.

Kompatibel med ulike sengemodeller
Babybay Originals design sikrer at den passer til et bredt spekter av senger for voksne, takket være de unike sengebena og de fleksible forankringskrokene. Disse krokene kan justeres slik at de passer både over og under foreldrenes seng, noe som gjør det mulig å feste den sikkert til sengerammer som går helt ned til gulvet, eller til en enkel boxmadrass med ben. Babybay Original tar liten plass og har et strømlinjeformet design, noe som sammen med den lette, men robuste trekonstruksjonen gjør den til et praktisk og estetisk tilskudd til mindre soverom. Selv om Babybay Original er laget av naturmaterialer, er den likevel lett nok til at den er enkel å flytte, noe som gjør denne sengen til et svært funksjonelt og praktisk valg.

Hva sier forbrukere og eksperter om Babybay Original?

Ekspertene i BabyGearLab.com beskriver Babybay Original som en “kvalitetsseng i tre som også ser flott ut”. De ga den gode karakterer for pusteevne og kvalitet, og de er fornøyde med at den “holder babyen nær og gir enkel tilgang til mating, beroligelse og samvær om natten”. Ekspertene fra Pricerunner.dk konkluderte med at den er enkel å montere, og fremhever at den passer til de fleste voksensenger takket være det spesifikke designet. Forbrukerne på Amazon er også stort sett fornøyde med Babybay-sengen, og noen fremhever spesielt at den er enkel å montere, har god ventilasjon og at barnet alltid er i nærheten.

Mer om Babybay Original

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 87 x 46 cm

Stokke Sleepi Mini - Kompakt og estetisk tiltalende sprinkelseng

 • check 4,6 stjerner hos Google Shopping

Se priser og tilbud på Stokke Sleepi Mini:

 • Plassbesparende design
 • Høydejusterbar sokkel i 4 nivåer
 • Madrass inkludert

Forbrukerlivs vurdering

Stokke Sleepi Minis kompakte design er svært plasseffektiv, ideell for små hjem eller leiligheter, og den er laget i treverk fra FSC®-sertifiserte skoger. Den faste og pustende madrassen sørger for et komfortabelt sovemiljø, samtidig som den kan tilpasses barnets vekst fra nyfødt til fem år med et utvidelsessett.

Selv om Stokke Sleepi Mini har mange positive sider, er det verdt å nevne en liten ulempe: den unike formen kan begrense utvalget av kompatibelt tilbehør. Selv om det finnes en rekke tilbehør som pustende madrasser, tekstiler og en sengehimmel, er utvalget kanskje ikke like stort som for mer konvensjonelt formede barnesenger. Til tross for denne ulempen mener vi likevel at du får både vakker design og solid konstruksjon, så det er verdt å investere litt mer penger enn du ville gjort i en enklere sprinkelseng.

Fordeler

 • For 0-6 måneder og med utvidelsessett opp til 5 år
 • Med låsbare svingbare hjul
 • Buede kanter, ingen skarpe hjørner
 • Treverket kommer fra godt forvaltede FSC®-sertifiserte skoger

Ulemper

 • Begrenset utvalg av tilbehør på grunn av den unike formen

Stokke Sleepi Mini har et kompakt og plassbesparende design og er et utmerket valg for å optimalisere mindre boarealer og samtidig bevare interiørets estetikk. Den er spesielt gunstig for nybakte foreldre som bor i små hjem eller leiligheter, og som ønsker en komfortabel sprinkelseng for den nyfødte.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Stokke Sleepi Mini

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 82 x 67 cm

Madrass inkludert
Stokke Sleepi Mini har en madrass laget av Sorona® Bicomponent Stretch-fibre, som ikke bare sikrer den nødvendige fastheten, men også gir optimal luftgjennomstrømning. Denne viktige detaljen bidrar til å holde den lille avkjølt, samtidig som den sørger for en trygg og komfortabel liggeflate. Sprinkelsengen passer for nyfødte fra 0-6 måneder, og med det valgfrie utvidelsessettet kan den tilpasses og vokse med barnet ditt helt opp til femårsalderen. Utformingen av sengen reflekterer fokus på sikkerhet med buede kanter og ingen skarpe hjørner, noe som minimerer potensielle farer. I tillegg er treverket fra FSC®-sertifiserte skoger, noe som sikrer at materialene kommer fra ansvarlige kilder.

4 høydenivåer
Stokke Sleepi Mini har også en praktisk høydejusterbar base som gjør det mye enklere å løfte barnet inn og ut av sprinkelsengen. Med fire justerbare høydenivåer gir sengen den nødvendige sikkerheten og fleksibiliteten som passer til barnets alder og utviklingstrinn. De låsbare, svingbare hjulene gjør det mulig å flytte sprinkelsengen fra rom til rom, noe som gjør den enda mer praktisk. Vi anbefaler at du følger tipset som gjelder for de fleste sprinkelsenger: å justere Sleepi Minis madrasshøyde i takt med at barnet vokser. I de første månedene vil en høyere madrass gjøre at du slipper å bøye deg langt ned for å løfte barnet. Etter hvert som barnet vokser og blir mer mobilt, kan du senke madrassnivået for å ivareta sikkerheten og komforten.

Hva sier forbrukere om Stokke Sleepi Mini?

Ifølge Googles samling av forbrukeranmeldelser berømmes Stokke Sleepi Mini for sin flotte estetikk. En av forbrukerne kommenterte: “Barnesengen er nydelig og passer godt inn i hjemmet vårt”.

Mer om Stokke Sleepi Mini

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 82 x 67 cm

Tester og anmeldelser av sprinkelseng som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Pricerunner.dk

PriceRunner er et nettsted som sammenligner priser og gir produktinformasjon for å hjelpe forbrukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger. Pricerunner.dk har gjennomført en omfattende test av barnesenger og vurdert faktorer som montering og kvalitet, funksjoner, design og tilgjengelighet. De har undersøkt materialene som er brukt, vurdert monteringsanvisningens klarhet og sengens stabilitet og robusthet. Det ble også vurdert hvor enkelt det er å bytte mellom ulike innstillinger, inkludert å fjerne eller tilpasse den ene langsiden for å få plass til et voksende barn. Utformingen av barnesengene ble vurdert med tanke på kompatibilitet med standard madrasser og tilbehør, samt behovet for spesifikke produkter. 

Du kan lese en anmeldelse av Done by Deer her.
Du kan lese en anmeldelse av Sebra Baby her.
Du kan lese en anmeldelse av Babybay Original her.

RedDot.org

RedDot Award er en anerkjent internasjonal designkonkurranse som arrangeres i Tyskland, og som hyller fremragende design i ulike produktkategorier, deriblant barnemøbler. Med fokus på designinnovasjon, funksjonalitet og estetikk anerkjenner Red Dot Award fremragende design som prioriterer sikkerhet, ergonomi og egnethet for barn. Vinnerproduktene i kategorien barnemøbler er eksempler på kreative og praktiske løsninger som skaper et harmonisk og engasjerende miljø for barn. Den prestisjetunge RedDot Award fungerer som en fremragende plattform som anerkjenner og inspirerer til eksepsjonelle designprestasjoner innen barnemøbler.

Du kan lese en anmeldelse av Done by Deer her.

BabyGearLab.com

BabyGearLab.com er et nettsted for anmeldelser og tester av alle slags babyrelaterte produkter. Det ble grunnlagt av Dr. Juliet Spurrier, en sertifisert barnelege, med et mål om å skape en nettressurs som gir grundige, objektive og gode anmeldelser av babyutstyr. Nettstedet utmerker seg ved at produktene som anmeldes, testes grundig. Hvert produkt kjøpes inn og testes side om side med lignende produkter i virkelige miljøer, noe som betyr at anmeldelsene er upartiske og ikke påvirkes av produsentene. BabyGearLabs testmetode er omfattende. I testprosessen undersøkes ulike faktorer, blant annet brukervennlighet, byggekvalitet, sikkerhetsfunksjoner og generell ytelse. Anmeldelsene inneholder ofte detaljerte bilder, fordeler og ulemper, kriterier for evaluering og resultatene av omfattende produkttester.

Du kan lese en anmeldelse av Babybay Original her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en omfattende tjeneste som legger til rette for sømløs netthandel ved å samle produktinformasjon, inkludert priser og forhandlerinformasjon, fra ulike nettbutikker. Tjenesten forenkler shoppingprosessen ved at du kan søke etter et produkt og sammenligne priser og forhandlere på ett og samme sted. En av de mest fremtredende funksjonene i Google Shopping er integreringen av brukeranmeldelser, som spiller en avgjørende rolle for å forbedre handleopplevelsen og hjelpe kundene med å ta informerte beslutninger. Når du søker etter produkter, kan du se den gjennomsnittlige stjernevurderingen og lese anmeldelser fra andre kunder. Disse vurderingene inneholder ofte detaljer om produktets kvalitet, funksjonalitet og om det levde opp til forbrukerens forventninger.

Du kan lese brukeranmeldelser av Sebra Baby her.
Du kan lese brukeranmeldelser av Stokke Sleepi Mini her.

Amazon

Amazons nettbaserte markedsplass har en funksjon for brukeranmeldelser som gjør det mulig for kunder å gi tilbakemelding på produkter de har kjøpt. Denne funksjonen er viktig for å informere potensielle kjøpere om kvaliteten, funksjonaliteten og den generelle tilfredsheten med et produkt basert på reelle brukeropplevelser. Potensielle kjøpere kan sortere disse anmeldelsene på ulike måter: etter de beste anmeldelsene, de nyeste anmeldelsene eller stjernevurderinger. I tillegg har Amazon en funksjon der kundene kan angi om de synes en bestemt anmeldelse var nyttig. Anmeldelsene med flest “nyttige” stemmer blir ofte uthevet slik at andre kjøpere enkelt kan lese dem.

Du kan lese brukeranmeldelser for Babybay Original her.

FAQ

Hvilken størrelse har en sprinkelseng?
En standard sprinkelseng måler vanligvis 120 cm i lengden og 60 cm i bredden. Denne størrelsen er vanlig for sprinkelsenger og gir en standarddimensjon for madrasser og sengetøy.
Spedbarn kan vanligvis ligge i en sprinkelseng til de er rundt 2-3 år gamle, eller til de vokser ut av sengens størrelse eller vekt. Det nøyaktige tidspunktet kan imidlertid variere avhengig av barnets vekst, utvikling og individuelle behov.
Trenger en ettåring en sprinkelseng?
Selv om det kan variere avhengig av individuelle forhold og preferanser, kan mange ettåringer gå over fra en sprinkelseng til en småbarnsseng, spesielt hvis de har vokst ut av størrelsen eller viser tegn på at de er klare for det. Det er viktig å ta hensyn til faktorer som sikkerhet, komfort og barnets utviklingsmessige milepæler når man skal velge den mest hensiktsmessige sovemåten for ettåringen.

Når skal man ta av siden på sprinkelsengen?

Det riktige tidspunktet for å ta av en side på sprinkelsengen er vanligvis når barnet viser tegn på å kunne klatre ut av sengen på egen hånd, eller når det har nådd en viss alder, vanligvis rundt 2-3 år. Det er imidlertid viktig å ta hensyn til hvert enkelt barns utvikling, sikkerhet og komfort før man fjerner siden på sprinkelsengen. Noen barn kan ha behov for tryggheten i en sprinkelseng en lengre periode, mens andre kan være klare for en småbarnsseng tidligere.

Når skal madrassen på sprinkelsengen senkes?

Madrassen i sprinkelsengen bør senkes ned når barnet begynner å vise tegn til å kunne trekke seg opp i stående stilling eller når barnet er så høyt at det kan klatre ut av sengen. Dette skjer vanligvis når barnet er mellom 6 og 8 måneder gammelt. Ved å senke madrassen kan du forhindre at barnet faller ut av sengen ved et uhell eller forsøker å klatre over sidene. Det er viktig å sørge for at madrasshøyden i sprinkelsengen er justert til et nivå der barnet trygt kan stå og sitte uten å risikere å velte over rekkverket. Kontroller madrasshøyden jevnlig etter hvert som barnet vokser, og foreta justeringer for å opprettholde et trygt sovemiljø.

Er en sprinkelseng trygg for en nyfødt?

En sprinkelseng kan absolutt være en trygg plass for en nyfødt, forutsatt at den overholder visse sikkerhetsstandarder. Det innebærer blant annet en robust madrass som sitter godt fast og ikke etterlater noe mellomrom mellom madrassens kanter og sengens sider. Hvis du velger et babynest i stedet for løst sengetøy, puter eller kosedyr, kan du redusere faren for ulykker betydelig. Det er også viktig å inspisere barnesengen jevnlig for å se etter tegn på slitasje, for å sikre at den er intakt og dermed at babyens sovemiljø alltid er trygt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme