Utforsk de beste sprinkelsengene i 2023: En guide til komfort, holdbarhet og stil

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: april 9, 2024.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Utforsk de beste sprinkelsengene i 2023: En guide til komfort, holdbarhet og stil

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Det er mange hensyn å ta når du skal velge riktig sprinkelseng for ditt barn. Dette inkluderer blant annet materialer, sikkerhetsstandarder, pris, design og stil. Avgjørelsen kompliseres ytterligere av det store utvalget av informasjon og anbefalinger på nettet, noe som ofte fører til beslutningsvegring. En sprinkelseng er mer enn bare et møbel – det er et sted der den lille skal tilbringe mye av tiden sin i løpet av de første leveårene.

Denne omfattende guiden har som mål å forenkle prosessen ved å gi deg den informasjonen du trenger om sprinkelsenger – fra typer og materialer til ulike standarder og de nyeste trendene. Med denne kunnskapen i bagasjen kan du trygt ta et valg som sikrer både komfort og sikkerhet for den lille, og som legger til rette for rolige netter og søte drømmer.

Seneste endring:

07/03/2024 la vi til nye barnesenger i artikkelen vår: Maxi-Cosi Iora og Nonomo Swing, en barneseng for tvillinger.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 5 beste sprinkelseng i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte sprinkelseng

Se priser og tilbud på Sebra Baby:

 • Behandlet med en antibakteriell og giftfri tremaling i forskjellige farger
 • Kan brukes i alle fire faser av barnets oppvekst
 • Monteringen er enkel og tar ca. 20 minutter

Forbrukerlivs vurdering

Sebra Baby er en gjennomtenkt blanding av funksjonalitet og estetikk. Den kan tilpasses gjennom fire vekststadier – fra sprinkelseng for nyfødte til juniorseng – noe som gjør den til en allsidig investering for enhver familie. Designet er inspirert av den klassiske danske Juno-sengen og kombinerer tradisjon med moderne funksjonalitet. Den har en justerbar base for ulike høyder, avtakbare sider for enkel overgang og en tilpasset madrass for optimal passform og komfort.

Selv om barnesengen ligger i en høyere prisklasse, er det viktig å ta hensyn til de langsiktige fordelene og besparelsene den gir. Ettersom barnesengen kan brukes fra fødselen og frem til ca. syv års alder, slipper du å kjøpe flere senger etter hvert som barnet vokser. Derfor mener vi at selv om Sebra er dyrere enn de fleste barnesenger på markedet, vil prisen lønne seg i det lange løp, takket være justerings- og utvidelsesmulighetene.

Fordeler

 • Basen kan justeres på lav og høy innstilling
 • Begge sider er avtakbare
 • Designet er opprinnelig hentet fra Juno-sengen, som ble designet i 1942
 • Laget av bjørketre

Ulemper

 • I en høyere prisklassen
 • Størrelsen er ikke standard

Sprinkelsengen Sebra Baby er laget av bjørketre og innredet med antibakteriell, giftfri maling i en rekke farger, og er dermed en gjennomtenkt kombinasjon av design og sikkerhet. Dette gjør denne sprinkelsengen til et godt alternativ for bevisste foreldre som ønsker en holdbar og helsevennlig seng til sin lille.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Sebra Baby

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 112,5/155 x 70 cm

Fire faser av bruk
Sebra Baby-sengen er nøye utformet for å tilpasse seg de ulike stadiene i barnets vekst, noe som gjør den til en sprinkelseng som vokser med barnet. Den firefasede brukervennligheten starter med det nyfødte stadiet, der sengen er i øvre posisjon, noe som gir enkel tilgang til barnet. Når babyen begynner å sitte opp uten hjelp, går sengen over til den andre fasen, der madrassen er plassert i nedre posisjon, noe som gir økt sikkerhet når barnet begynner å utforske. Overgangen til småbarnsfasen innebærer at en eller to sider fjernes, noe som gir større frihet, men som likevel sikrer barnets sikkerhet med madrassen i nedre posisjon.

Vi anbefaler imidlertid at du alltid tar hensyn til barnets behov, f.eks. hvis barnet kaster seg mye rundt når det sover, kan det være lurt å beholde sidene litt lenger for å unngå at barnet faller ned på gulvet. Til slutt, i junior-fasen, utvides barnesengen til en juniorseng som passer til barnet er rundt 7 år. Designet tar også hensyn til foreldrenes komfort, med en justerbar bunnhøyde som kan heves for nyfødte og senkes etter hvert som barnet vokser. Vær imidlertid oppmerksom på at barnesengen har en unik størrelse som gjør det nødvendig å kjøpe en spesialdesignet Sebra-madrass. Denne skumgummimadrassen er av høy kvalitet og leveres i to deler for å passe til barnesengens forvandling, er omsluttet av et oeko-tex bomullstrekk og kan kjøpes sammen med sengen.

Enkel og rask montering
Monteringen av Sebra Baby er enkel og tar vanligvis rundt 20 minutter. Pakken inneholder alle nødvendige monteringskomponenter, og du trenger bare å bruke en stjerneskrutrekker. Overgangen fra en fase til en annen, som for eksempel å fjerne sidegitteret for småbarns- eller juniorsengen, krever ikke fullstendig demontering, noe som forenkler prosessen. Det gjennomtenkte designet er hentet fra den ikoniske Juno-sengen, som ble designet i 1942 av den danske designeren Viggo Einfeldt, og har en tidløs skandinavisk estetikk og funksjonalitet som smelter sømløst sammen med moderne interiør.

Hva sier forbrukere og eksperter om Sebra Baby?

Ekspertene fra Pricerunner.dk beskriver Sebra Baby som en “uttrekkbar og vakkert designet barneseng med lang levetid”. Som fordeler fremhever de “enkel montering av langsiden og utvidelse av sengen”. Brukeromtalene stemmer overens med ekspertomtalene, da disse også fremhever godt design og enkel montering. I en av kommentarene fra Googles samling av brukeranmeldelser står det: “vakkert treverk og veldig enkelt å sette sammen”.

Mer om Sebra Baby

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 112,5/155 x 70 cm

Se priser og tilbud på Babybay Original:

 • Godt alternativ til tradisjonelle sprinkelsenger de første månedene
 • Enkel å montere med tydelige instruksjoner
 • Kan festes til ulike modeller av senger for voksne

Forbrukerlivs vurdering

Babybay Original er en oppfinnsom løsning på tradisjonelle sprinkelsenger som kombinerer justerbarhet, bærbarhet og en åpen side for de første seks månedene av barnets liv. Den brukervennlige monteringen, den justerbare høyden og kompatibiliteten med ulike voksensenger gjør den til et praktisk valg. En av begrensningene med Babybay Original er at den ikke kan brukes utover de første spedbarnsmånedene.

Designet har imidlertid en kreativ løsning for å forlenge brukbarheten. Når barnet har vokst ut av sprinkelsengen, kan den forvandles til en halvmåneformet “benk” som barnet kan sitte på, eller brukes som et dekorativt element i rommet. Vi mener at kombinasjonen av funksjonalitet og fleksibilitet gjør Babybay Original til et godt valg for foreldre som ønsker en nær, trygg og tilpasningsdyktig soveplass for sin lille.

Fordeler

 • Sengebunnen kan justeres trinnløst i høyden
 • Lett å nå babyen
 • Laget av tre, men føles ikke tung
 • Du kan kjøpe ekstra hjul hvis du ønsker å kunne trille sengen rundt

Ulemper

 • Egnet for bruk bare de første 6 månedene

Babybay Original er et godt alternativ til tradisjonelle sprinkelsenger de første månedene, da den kan monteres til din egen seng og er i standard størrelse for barn opp til ca. seks måneders alder. Dette gjør den til en praktisk løsning for foreldre som ønsker et nært og trygt sted for sine spedbarn, med en god balanse mellom brukervennlighet og komfort.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Babybay Original

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 87 x 46 cm

Alternativ til tradisjonelle sprinkelsenger
I motsetning til tradisjonelle sprinkelsenger har Babybay Original en åpen side som er designet for å ligge tett inntil foreldrenes seng, slik at barnet får en intim sovemulighet. De tydelige monteringsanvisningene forenkler monteringsprosessen, og sengens høyde kan justeres sømløst slik at den passer perfekt til foreldrenes seng. For foreldre som har behov for ekstra mobilitet eller høyde, kan Babybay Original også utstyres med ekstra hjul som gjør den enkel å manøvrere rundt i rommet uten at det går ut over stabiliteten eller sikkerheten.

Kompatibel med ulike sengemodeller
Babybay Originals design sikrer at den passer til et bredt spekter av senger for voksne, takket være de unike sengebena og de fleksible forankringskrokene. Disse krokene kan justeres slik at de passer både over og under foreldrenes seng, noe som gjør det mulig å feste den sikkert til sengerammer som går helt ned til gulvet, eller til en enkel boxmadrass med ben. Babybay Original tar liten plass og har et strømlinjeformet design, noe som sammen med den lette, men robuste trekonstruksjonen gjør den til et praktisk og estetisk tilskudd til mindre soverom. Selv om Babybay Original er laget av naturmaterialer, er den likevel lett nok til at den er enkel å flytte, noe som gjør denne sengen til et svært funksjonelt og praktisk valg.

Hva sier forbrukere og eksperter om Babybay Original?

Ekspertene i BabyGearLab.com beskriver Babybay Original som en “kvalitetsseng i tre som også ser flott ut”. De ga den gode karakterer for pusteevne og kvalitet, og de er fornøyde med at den “holder babyen nær og gir enkel tilgang til mating, beroligelse og samvær om natten”. Ekspertene fra Pricerunner.dk konkluderte med at den er enkel å montere, og fremhever at den passer til de fleste voksensenger takket være det spesifikke designet. Forbrukerne på Amazon er også stort sett fornøyde med Babybay-sengen, og noen fremhever spesielt at den er enkel å montere, har god ventilasjon og at barnet alltid er i nærheten.

Mer om Babybay Original

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 87 x 46 cm

Troll Lukas - Sprinkelseng i standardstørrelse

Se priser og tilbud på Troll Lukas:

 • Laget av MDF og bjørketre fra Nord-Europa
 • Sengestørrelsen er standard
 • Bunnen av sengen kan justeres i tre forskjellige høyder

Forbrukerlivs vurdering

Med sin standard sengestørrelse passer Troll Lukas til madrasser og sengetøy i standardstørrelser, samtidig som den er kompatibel med universelle sengehester. Det klassiske og enkle designet gjør at den sømløst passer inn i ulike interiørstiler, noe som gjør sengen til et tidløst tilskudd til ethvert barneværelse. En av de mest fremtredende egenskapene til Troll Lukas-sprinkelsengen er den justerbare sengebunnen med tre ulike høydeposisjoner.

Dette gjør det mulig for foreldre å tilpasse sengebunnen til barnets utviklingstrinn og bevegelser. Når sengebunnen er i den laveste posisjonen er den ganske lav, noe som kan gjøre det vanskelig for lave foreldre å nå ned når de skal legge barnet forsiktig i sengen, men denne ulempen kan unngås ved å bruke de høyere posisjonene i spedbarnsalderen, gå over til den midterste posisjonen når barnet kan sitte oppreist, og til slutt justere til den laveste posisjonen i småbarnsfasen. Dessuten mener vi at Troll Lukas-sprinkelsengen har den ekstra fordelen at den kan utvides, ettersom den kan gjøres om til en juniorseng og senere til en barnesofa, slik at sengen fortsetter å være funksjonell i løpet av barnets ulike vekstfaser.

Fordeler

 • Alt verktøy som kreves for montering følger med Troll Lukas
 • Klassisk og enkelt design
 • Mulighet for å utvide sprinkelsengen til juniorseng og barnesofa

Ulemper

 • I den laveste posisjonen kan sengebunnen være for lav

Troll Lukas barneseng er laget av robust MDF og bjørketre fra Nord-Europa. Dette materialvalget kan være spesielt attraktivt for de som setter pris på både holdbarhet og estetikk.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Troll Lukas

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 120 x 60 cm

Klassisk og standardisert design
Troll Lukas har standard sengestørrelse, noe som er en stor fordel for foreldre som ønsker fleksibilitet og bekvemmelighet i innredningen av barnerommet. Denne standardstørrelsen sikrer kompatibilitet med madrasser og sengetøy som er tilgjengelig hos de største forhandlerne, noe som gir sømløs passform og enkel innredning. Dessuten passer denne sprinkelsengen også til universelle sengehester, noe som gjør den enda mer allsidig. Når det gjelder design, har Troll Lukas en klassisk og enkel estetikk som passer til ulike interiørstiler.

Justerbar i 3 høyder
Troll Lukas er ytterligere praktisk med sin justerbare sengebunn som kan stilles inn i tre ulike høyder. Denne funksjonen gjør det mulig for foreldre å tilpasse sprinkelsengen til barnets alder og bevegelighet, slik at den kan brukes etter hvert som barnet vokser. I tillegg kan Troll Lukas utvides til en juniorseng og etter hvert til en barnesofa, noe som betyr at dette møbelet kan dekke barnets behov i mange år. Sprinkelsengen leveres komplett med alle nødvendige monteringsverktøy, noe som gjør monteringsprosessen enkel. Under monteringen kan det være en fordel å løsne alle skruene litt før du strammer dem helt til. På den måten sikrer du at alle delene passer sammen, noe som gir en smidigere monteringsprosess og et mer stabilt sluttprodukt.

Mer om Troll Lukas

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 120 x 60 cm

Se priser og tilbud på Maxi-Cosi Iora:

 • Justerbar bunn med fem ulike høyder
 • Enkel å brette sammen og ta med i en praktisk veske
 • Maskinvaskbart EcoCare-stoff av 100 % resirkulert materiale

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår vurdering skiller Maxi-Cosi Iora seg ut med sin kombinasjon av funksjonalitet og komfort. Den har justerbare høydeinnstillinger og en enkel skyvemekanisme som sørger for at den sitter godt ved siden av sengen, slik at samsoving blir en problemfri opplevelse. Den polstrede madrassen med justerbare posisjoner er spesielt utviklet for babyens komfort og for å hjelpe dem med refluks. Sengen er laget av 100 % resirkulert EcoCare-stoff, noe som bidrar til at den er enkel å vedlikeholde, og delene kan vaskes i maskin. En viktig funksjon er det store vinduet, som gir mulighet for konstant visuell kontakt med babyen. I tillegg er den romslige kurven et praktisk tillegg som gjør det enkelt å ha det viktigste innen rekkevidde om natten. Det er imidlertid viktig å huske på at Maxi-Cosi Iora ikke er konstruert for å festes til voksensengen. Dette er et designvalg som prioriterer sikkerhet og sikrer at sengen står stabilt.

Fordeler

 • Komfortabel madrass med 4 ulike skråstillinger
 • Stor oppbevaringskurv
 • Fra barnet er nyfødt til det er ca. 6 måneder gammelt
 • Stort vindu

Ulemper

 • Kan ikke festes til sengen

Maxi-Cosi Iora er enkel å slå sammen og montere, og har en praktisk reiseveske som gjør den enkel å ta med seg. Den er et godt alternativ hvis du ofte er ute og reiser eller skal overnatte hos besteforeldrene, slik at babyen din har det komfortabelt uansett hvor dere drar.

Gjennomgang: En detaljert gjennomgang av Maxi-Cosi Iora

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 55,4 x 96,4 x 74,8 cm
 • Maks. vekt: 9 kg
 • Materiale: EcoCare 100 % resirkulert stoff

Justerbar høyde og stigning

Etter vår mening er en av Maxi-Cosi Ioras fremste egenskaper de fem ulike høydene, takket være den justerbare bunnen, som gjør det enkelt å skyve babyen ned og få den til å passe perfekt ved siden av sengen. Denne funksjonen er spesielt nyttig for å opprettholde en opplevelse av samsoving, og sørger for at du og babyen ligger komfortabelt på samme høyde hele natten. Selv om andre modeller, for eksempel Tutti Bambini CoZee, har flere høydejusteringer, mener vi at 5 høydenivåer er mer enn nok for alle behov.

Iora leveres dessuten med en polstret madrass som gir den lille en behagelig komfort. Madrassen er ikke bare myk, den er også designet med fire skråstillinger, noe som kan være en stor fordel for babyer som lider av refluks. Utformingen av Iora gjør dessuten at den kan fungere både som en 2-i-1-seng og en frittstående barneseng, noe som gjør den til et allsidig alternativ for barnet ditt fra fødselen til det er ca. 6 måneder gammelt.

Stoff som er lett å rengjøre

I tillegg til det funksjonelle designet kan Maxi-Cosi Iora skilte med materialer av høy kvalitet. Ifølge produsenten er den laget av 100 % resirkulert EcoCare-stoff, noe som øker holdbarheten og kvaliteten. Ikke minst har dette stoffvalget også praktiske fordeler – det maskinvaskbare innerstoffet med glidelås er svært enkelt å rengjøre.

Dessuten er det store vinduet et gjennomtenkt tillegg som sikrer at du alltid har god oversikt over babyen, selv når siden er oppe, noe som bidrar til å styrke tilknytningen. Den store kurven under barnesengen er et annet høydepunkt, og gir god plass til alt det viktigste, for eksempel mat, bleier eller ekstra laken.

Her er et profftips: Fyll kurven med det du trenger om natten for å minimere forstyrrelser under nattstellet. På denne måten har du alt du trenger innen rekkevidde, noe som gjør det enklere å våkne midt på natten.

Hva sier brukere og eksperter om Maxi-Cosi Iora?

Vi har sett nærmere på bruker- og ekspertomtaler av Maxi-Cosi Iora-barnesengen og funnet noen hovedpunkter. Over 1300 brukeranmeldelser på Google roser ofte den enkle monteringen. En bruker skriver blant annet: “Den var så enkel å montere, og den er også superenkel å sette sammen når du skal reise.” Den er også kåret til Amazon’s Choice, blant annet på grunn av størrelsen, de mange høydejusteringene, robustheten og muligheten til å folde den sammen når du skal reise.

Ekspertanmeldelser, som den fra Pricerunner.dk, understreker at den egner seg godt til små soverom, mens Madeformums.com fremhever kvaliteten og det praktiske. Independent.co.uk har kåret den til “Best for Design” og fremhever dens estetiske appell og funksjonelle eleganse. New York Times’ Wirecutter har dessuten kåret den til nummer én i sin gjennomgang av de beste barnesengene ved siden av sengen, noe som understreker den høye statusen den har på markedet.

Mer om Maxi-Cosi Iora

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner: 55,4 x 96,4 x 74,8 cm
 • Maks. vekt: 9 kg
 • Materiale: EcoCare 100 % resirkulert stoff

Nonomo Swinging Hammock Set Twin Classic - alternativ til klassiske barnesenger

Se priser og tilbud på Nonomo Swinging Hammock Set Twin Classic:

 • Laget for tvillingbabyer
 • Hengevugge og madrass kan vaskes i maskin på 30°.
 • Takkrok, forlengelseskjede og fjær inkludert

Forbrukerlivs vurdering

Med funksjoner som et justerbart soveområde, brukervennlige trykknapper for sikker lukking og en praktisk bæreveske, sørger Nonomo hengevugge for bekvemmelighet og trygghet for foreldre. Men i motsetning til andre slyngevugger vi har vurdert, som Babynohr, Moonboon, Membantu og Zleepii, leveres ikke Nonomo med stativ eller motor, og må derfor henges opp i taket.

Selv om dette kan virke som en ulempe, bidrar den faktisk til en skånsom, gyngende bevegelse som etterligner den beroligende følelsen spedbarn opplever i livmoren, noe som bidrar til bedre søvnkvalitet og generelt velvære. I tillegg sparer den takmonterte designen verdifull gulvplass og eliminerer behovet for ekstrautstyr, noe som gjør den til et praktisk og plassbesparende valg i moderne bomiljøer.

Fordeler

 • 100 % økologisk bomull
 • Ergonomisk riktig
 • Tverrstang laget av PEFC-sertifisert eik
 • Inkluderer bæreveske

Ulemper

 • Har ikke motor og stativ

Endelig kan du slutte å bekymre deg for at du ikke kan ta deg av begge tvillingene dine samtidig. Med Nonomos hengevugge som er designet spesielt for tvillingbabyer, kan en av tvillingene nyte den beroligende gyngebevegelsen mens du konsentrerer deg om den andre, enten det er mating, bleieskift eller bare trøst.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Nonomo swing cradle

Spesifikasjoner

 • Materiale: Økologisk bomull og polyester
 • Stativ inkludert: Nei
 • Motor inkludert: Nei
 • Maks. brukervekt: 15 kg
 • Dimensjoner: 85 x 30 cm

Kan tilpasses med takkrok og tverrstang

Nonomo hengevugge er utstyrt med takkrok, forlengelseskjede og fjær (som tåler opptil 30 kg, med mulighet for å kjøpe en sterkere fjær separat), og gir den naturlige gyngebevegelsen som babyer synes er beroligende og minner om tiden i livmoren. Vuggens justerbare liggeplass, som styres av en PEFC-sertifisert tverrstang i eik, gjør det dessuten mulig å tilpasse plassen etter tvillingenes preferanser, enten de foretrekker å sove tett inntil hverandre eller med større bevegelsesfrihet. Trykknappene ved foten av vuggen gjør det enkelt å lukke vuggen for et trygt sovemiljø, og den er godkjent for babyer fra 2,5 kg til 15 kg.

Ergonomisk design

Slyngevuggen og madrassen, som er laget av polyester, er laget av 100 % økologisk bomull og kan enkelt vaskes i maskin på 30 grader, slik at babyens sovemiljø forblir rent og friskt. Vuggens ergonomiske design sørger dessuten for en jevn vektfordeling, slik at babyen får en sunn og buet rygg og ikke blir flat i hodet. I tillegg holder lommen i bunnen av vuggen madrassen på plass og gir ekstra beskyttelse mot smuss. Nonomo-vuggen har et stilig design som passer inn i moderne hjem, og leveres med en praktisk bæreveske som gjør den enkel å transportere og sette opp uansett hvor du er.

Mer om Nonomo Swinging Hammock Set Twin Classic

Spesifikasjoner

 • Materiale: Økologisk bomull og polyester
 • Stativ inkludert: Nei
 • Motor inkludert: Nei
 • Maks. brukervekt: 15 kg
 • Dimensjoner: 85 x 30 cm

5 ting du bør vurdere før du kjøper

 • Montering og materialer

  Når det gjelder montering og materialkvalitet, er det flere faktorer som spiller inn på sprinkelsengens generelle funksjonalitet, sikkerhet og holdbarhet. La oss se nærmere på hvert enkelt aspekt:

  • Materialer: En sprinkelseng av høy kvalitet bør være laget av solide, holdbare og giftfrie materialer. Vanlige materialer i sprinkelsenger er massivt tre, metall og konstruerte treprodukter som MDF (medium density fiberboard) eller sponplater. Barnesenger i heltre, spesielt de som er laget av harde tresorter som eik eller lønn, har en tendens til å være mer slitesterke og holdbare. Men godt konstruerte sprinkelsenger laget av konstruerte treprodukter av høy kvalitet kan også ha god holdbarhet.
  • Oversiktlig bruksanvisning: En tydelig og omfattende monteringsanvisning er avgjørende for en enkel og problemfri monteringsprosess. Manualen bør inneholde trinnvise instruksjoner, diagrammer og helst tydelige visuelle fremstillinger som kan guide deg gjennom monteringsprosessen. En velskrevet og brukervennlig bruksanvisning bidrar til å sikre at barnesengen monteres riktig, noe som reduserer risikoen for potensielle sikkerhetsfarer.

  For å avgjøre kvaliteten på montering og materialene til en bestemt sprinkelseng er det lurt å lese produktanmeldelser, se etter sikkerhetssertifiseringer og undersøke produsentens omdømme og merittliste. Disse tiltakene kan bidra til å sikre at den valgte sprinkelsengen oppfyller de ønskede standardene for kvalitet og holdbarhet.

 • Justerbarhet

  Mange sprinkelsenger har flere justerbare madrasshøyder, slik at du kan tilpasse sengen etter hvert som barnet vokser. Denne funksjonen er spesielt nyttig når barnet begynner å stå oppreist, da det å senke madrasshøyden bidrar til å forhindre at barnet klatrer eller faller ut av sengen ved et uhell. I tillegg til justerbar høyde kan noen sprinkelsenger også gjøres om til småbarnssenger eller til og med senger i full størrelse.

  Selv om disse konvertible barnesengene kan ha en høyere startkostnad, kan de vise seg å være kostnadseffektive i det lange løp. Etter hvert som barnet går fra barneseng til småbarnsseng og til slutt til seng i full størrelse, slipper du å kjøpe nye senger, noe som sparer penger og sikrer at barnesengen kan vokse med barnet. Denne funksjonen forlenger sprinkelengens levetid og funksjonalitet, noe som gjør den til en verdifull investering for foreldre som ønsker langsiktig verdi og allsidighet.

 • Design

  Når du vurderer utformingen av en sprinkelseng, er det viktig å vurdere om den er kompatibel med standard madrasser og tilbehør. Du bør undersøke om sprinkelsengen har plass til madrasser i standardstørrelser, slik at du får flere valgmuligheter. Vurder også om sprinkelsengen krever spesifikt eller spesialtilpasset tilbehør, da dette kan påvirke bekvemmeligheten og tilgjengeligheten. I tillegg bør du undersøke målene på sprinkelsengen for å sikre at den passer godt inn i barnerommet, både med tanke på plassbegrensninger og manøvrerbarhet. Større sprinkelsenger kan by på utfordringer når det gjelder flyttbarhet. 

 • Pris

  I det rimeligere prissjiktet finner du sprinkelsenger til rundt 1500 kroner, som kan være gode sprinkelsenger hvor prisen ikke nødvendigvis går på bekostning av sikkerhet eller funksjonalitet. I det øvre prissjiktet finner du mer luksuriøse sprinkelsenger til flere tusen kroner, med førsteklasses materialer, avansert design og tilleggsfunksjoner. Disse eksklusive modellene passer for dem som ønsker et snev av luksus og eleganse i innredningen av barnerommet. Til syvende og sist gjelder det å finne den perfekte balansen mellom pris og ønskede funksjoner, slik at du kan ta en velinformert beslutning basert på dine spesifikke behov og ditt budsjett.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Brukeranmeldelser gir førstehåndserfaringer fra personer som har kjøpt den gitte sprinkelsengen. Slike anmeldelser gir ofte informasjon om aspekter som holdbarhet, hvorvidt monteringen var enkel og hvor komfortabel den virker å være. Disse anmeldelsene gir ofte et bredt spekter av perspektiver, og gir en omfattende forståelse av barnesengens styrker og potensielle ulemper. Ekspertanmeldelser kommer derimot fra fagfolk som vurderer barnesenger ut fra sikkerhetsstandarder, konstruksjonskvalitet, design og funksjonalitet. Deres ekspertise gir vurderingene troverdighet og kan hjelpe potensielle kjøpere med å ta informerte beslutninger.

arrow-more

Tester og anmeldelser av sprinkelseng som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

PriceRunner.se

PriceRunner er et nettsted som sammenligner priser og gir produktinformasjon for å hjelpe forbrukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger. Pricerunner.dk har gjennomført en omfattende test av barnesenger og vurdert faktorer som montering og kvalitet, funksjoner, design og tilgjengelighet. De har undersøkt materialene som er brukt, vurdert monteringsanvisningens klarhet og sengens stabilitet og robusthet. Det ble også vurdert hvor enkelt det er å bytte mellom ulike innstillinger, inkludert muligheten til å fjerne eller tilpasse den ene langsiden for å få plass til et voksende barn. Utformingen av barnesengene ble vurdert med tanke på kompatibilitet med standard madrasser og tilbehør, samt behovet for spesifikke produkter.

Du kan lese en anmeldelse av Maxi-Cosi Iora her.

Independent.co.uk

Independent.co.uk skiller seg ut som et ledende britisk nyhetsnettsted, kjent for sin tidsriktige og omfattende dekning på ulike områder. De er opptatt av å gjennomføre grundige tester og anmeldelser med stor vekt på upartiskhet og nøyaktighet. Denne detaljorienterte tilnærmingen ligger til grunn for den pålitelige og grundige rapporteringen, som spenner over et bredt spekter av temaer, inkludert politikk, livsstil, underholdning og globale hendelser. Deres fokus på faktarapportering og innsiktsfulle analyser gjør dem til en pålitelig kilde for lesere som er på jakt etter allsidige nyhetsperspektiver.

Du kan lese en anmeldelse av Maxi-Cosi Iora her.

NY Times - Wirecutter

The New York Times’ Wirecutter er et fyrtårn av ekspertise innen produktanmeldelser og -anbefalinger. Plattformen er kjent for sine grundige testmetoder og detaljerte analyser, og setter en høy standard for evaluering av produkter under reelle forhold. Wirecutters ekspertteam går dypt inn i hvert enkelt produkts funksjonalitet, holdbarhet og generelle ytelse, noe som sikrer at vurderingene er objektive og basert på solid dokumentasjon. De omfattende anmeldelsene dekker et bredt spekter av kategorier, inkludert teknologi, husholdningsapparater, utendørsutstyr og personlige artikler, noe som gjør dem til en ressurs for forbrukerne.

Du kan lese en anmeldelse av Maxi-Cosi Iora her.

MadeForMums.com

MadeForMums.com er en omfattende nettressurs dedikert til å gi foreldre og omsorgspersoner detaljerte og pålitelige produktanmeldelser, råd om barneoppdragelse og støtte fra fellesskapet. De har spesialisert seg på baby- og barneprodukter og utfører grundige anmeldelser som kombinerer ekspertanalyser med testing i den virkelige verden. Prosessen er grundig, og involverer et team av eksperter og foreldre-testere som vurderer produkter på tvers av ulike kategorier som sikkerhet, brukervennlighet, komfort og stil. Hvert produkt evalueres ut fra praktisk bruk, holdbarhet og verdi for pengene, noe som sikrer at anmeldelsene ikke bare er informative, men også pålitelige.

Du kan lese en anmeldelse av Maxi-Cosi Iora her.

Pricerunner.dk

PriceRunner er et nettsted som sammenligner priser og gir produktinformasjon for å hjelpe forbrukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger. Pricerunner.dk har gjennomført en omfattende test av barnesenger og vurdert faktorer som montering og kvalitet, funksjoner, design og tilgjengelighet. De har undersøkt materialene som er brukt, vurdert monteringsanvisningens klarhet og sengens stabilitet og robusthet. Det ble også vurdert hvor enkelt det er å bytte mellom ulike innstillinger, inkludert å fjerne eller tilpasse den ene langsiden for å få plass til et voksende barn. Utformingen av barnesengene ble vurdert med tanke på kompatibilitet med standard madrasser og tilbehør, samt behovet for spesifikke produkter. 

Du kan lese en anmeldelse av Done by Deer her.
Du kan lese en anmeldelse av Sebra Baby her.
Du kan lese en anmeldelse av Babybay Original her.

RedDot.org

RedDot Award er en anerkjent internasjonal designkonkurranse som arrangeres i Tyskland, og som hyller fremragende design i ulike produktkategorier, deriblant barnemøbler. Med fokus på designinnovasjon, funksjonalitet og estetikk anerkjenner Red Dot Award fremragende design som prioriterer sikkerhet, ergonomi og egnethet for barn. Vinnerproduktene i kategorien barnemøbler er eksempler på kreative og praktiske løsninger som skaper et harmonisk og engasjerende miljø for barn. Den prestisjetunge RedDot Award fungerer som en fremragende plattform som anerkjenner og inspirerer til eksepsjonelle designprestasjoner innen barnemøbler.

Du kan lese en anmeldelse av Done by Deer her.

BabyGearLab.com

BabyGearLab.com er et nettsted for anmeldelser og tester av alle slags babyrelaterte produkter. Det ble grunnlagt av Dr. Juliet Spurrier, en sertifisert barnelege, med et mål om å skape en nettressurs som gir grundige, objektive og gode anmeldelser av babyutstyr. Nettstedet utmerker seg ved at produktene som anmeldes, testes grundig. Hvert produkt kjøpes inn og testes side om side med lignende produkter i virkelige miljøer, noe som betyr at anmeldelsene er upartiske og ikke påvirkes av produsentene. BabyGearLabs testmetode er omfattende. I testprosessen undersøkes ulike faktorer, blant annet brukervennlighet, byggekvalitet, sikkerhetsfunksjoner og generell ytelse. Anmeldelsene inneholder ofte detaljerte bilder, fordeler og ulemper, kriterier for evaluering og resultatene av omfattende produkttester.

Du kan lese en anmeldelse av Babybay Original her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en omfattende tjeneste som legger til rette for sømløs netthandel ved å samle produktinformasjon, inkludert priser og forhandlerinformasjon, fra ulike nettbutikker. Tjenesten forenkler shoppingprosessen ved at du kan søke etter et produkt og sammenligne priser og forhandlere på ett og samme sted. En av de mest fremtredende funksjonene i Google Shopping er integreringen av brukeranmeldelser, som spiller en avgjørende rolle for å forbedre handleopplevelsen og hjelpe kundene med å ta informerte beslutninger. Når du søker etter produkter, kan du se den gjennomsnittlige stjernevurderingen og lese anmeldelser fra andre kunder. Disse vurderingene inneholder ofte detaljer om produktets kvalitet, funksjonalitet og om det levde opp til forbrukerens forventninger.

Du kan lese brukeranmeldelser av Sebra Baby her.
Du kan lese brukeranmeldelser av Stokke Sleepi Mini her.
Du kan lese brukeranmeldelser av Maxi-Cosi Iora her.

Amazon

Amazons nettbaserte markedsplass har en funksjon for brukeranmeldelser som gjør det mulig for kunder å gi tilbakemelding på produkter de har kjøpt. Denne funksjonen er viktig for å informere potensielle kjøpere om kvaliteten, funksjonaliteten og den generelle tilfredsheten med et produkt basert på reelle brukeropplevelser. Potensielle kjøpere kan sortere disse anmeldelsene på ulike måter: etter de beste anmeldelsene, de nyeste anmeldelsene eller stjernevurderinger. I tillegg har Amazon en funksjon der kundene kan angi om de synes en bestemt anmeldelse var nyttig. Anmeldelsene med flest “nyttige” stemmer blir ofte uthevet slik at andre kjøpere enkelt kan lese dem.

Du kan lese brukeranmeldelser for Babybay Original her.
Du kan lese brukeranmeldelser av Maxi-Cosi Iora her.

FAQ

Hvilken størrelse har en sprinkelseng?
En standard sprinkelseng måler vanligvis 120 cm i lengden og 60 cm i bredden. Denne størrelsen er vanlig for sprinkelsenger og gir en standarddimensjon for madrasser og sengetøy.
Spedbarn kan vanligvis ligge i en sprinkelseng til de er rundt 2-3 år gamle, eller til de vokser ut av sengens størrelse eller vekt. Det nøyaktige tidspunktet kan imidlertid variere avhengig av barnets vekst, utvikling og individuelle behov.
Trenger en ettåring en sprinkelseng?
Selv om det kan variere avhengig av individuelle forhold og preferanser, kan mange ettåringer gå over fra en sprinkelseng til en småbarnsseng, spesielt hvis de har vokst ut av størrelsen eller viser tegn på at de er klare for det. Det er viktig å ta hensyn til faktorer som sikkerhet, komfort og barnets utviklingsmessige milepæler når man skal velge den mest hensiktsmessige sovemåten for ettåringen.

Når skal man ta av siden på sprinkelsengen?

Det riktige tidspunktet for å ta av en side på sprinkelsengen er vanligvis når barnet viser tegn på å kunne klatre ut av sengen på egen hånd, eller når det har nådd en viss alder, vanligvis rundt 2-3 år. Det er imidlertid viktig å ta hensyn til hvert enkelt barns utvikling, sikkerhet og komfort før man fjerner siden på sprinkelsengen. Noen barn kan ha behov for tryggheten i en sprinkelseng en lengre periode, mens andre kan være klare for en småbarnsseng tidligere.

Når skal madrassen på sprinkelsengen senkes?

Madrassen i sprinkelsengen bør senkes ned når barnet begynner å vise tegn til å kunne trekke seg opp i stående stilling eller når barnet er så høyt at det kan klatre ut av sengen. Dette skjer vanligvis når barnet er mellom 6 og 8 måneder gammelt. Ved å senke madrassen kan du forhindre at barnet faller ut av sengen ved et uhell eller forsøker å klatre over sidene. Det er viktig å sørge for at madrasshøyden i sprinkelsengen er justert til et nivå der barnet trygt kan stå og sitte uten å risikere å velte over rekkverket. Kontroller madrasshøyden jevnlig etter hvert som barnet vokser, og foreta justeringer for å opprettholde et trygt sovemiljø.

Er en sprinkelseng trygg for en nyfødt?

En sprinkelseng kan absolutt være en trygg plass for en nyfødt, forutsatt at den overholder visse sikkerhetsstandarder. Det innebærer blant annet en robust madrass som sitter godt fast og ikke etterlater noe mellomrom mellom madrassens kanter og sengens sider. Hvis du velger et babynest i stedet for løst sengetøy, puter eller kosedyr, kan du redusere faren for ulykker betydelig. Det er også viktig å inspisere barnesengen jevnlig for å se etter tegn på slitasje, for å sikre at den er intakt og dermed at babyens sovemiljø alltid er trygt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme