Barnevogn Test 2021 – Finn de beste barnevognene – Best i Test guide

Senest opdateret den Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere. 0

Barnevognen er uunnværlig for de fleste småbarnsfamilier, men det store markedet kan være forvirrende og gjøre det vanskelig å velge mellom alle de ulike modellene.

I denne testen har vi samlet de beste barnevognene som tilbys akkurat nå, basert på en rekke uavhengige tester og omtaler av produktene. Det er barnevogner i alle prisklasser og til hvert behov, som gir deg stor sjans til å finne den riktige modellen for deg.

Denne artikkelen inneholder:

🔸 Presentasjon av barnevogner som har vunnet tester i hele Skandinavia
🔸 Gjennomgang av de forskjellige testene og kildene vi har brukt

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Britax B Motion 4 Plus

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænkk

Britax B Motion 4 Plus klapvogn

Butik Pris

Annoncer

.
Modellen Britax B Motion 4 Plus har blitt inkludert i det danske forbrukerrådet Tænk sine tester av barnevogner. De danske ekspertene kommer til den konklusjonen at Britax B Motion 4 Plus skal kåres til testvinner. Modellen er både allsidig, komfortabel og lett å manøvrere. Den kan brukes til barn på opptil 17 kilo.

Lett og bevegelig

Britax B Motion 4 Plus vil sikre både fører og barn en veldig behagelig trilleopplevelse. Modellen er nemlig utstyrt med gummihjul som er luftfylt og dette gjør at Britax B Motion 4 Plus kjører godt på alle slags underlag. Dette er tilfellet uansett om det er snakk om for eksempel asfalt, grus, ujevnt underlag, fliser, gulv eller tepper.

Britax B Motion 4 Plus har også en spesiallaget fjæring bak på vognen som sørger for at barnet alltid sitter komfortabelt.

For helt optimal komfort for føreren, kan denne modellen også justeres i høyden. Styret er også polstret for et godt og behagelig grep.

Britax B Motion 4 Plus er en barnevogn som veier lite og kan klappes sammen med en enkel enhånds-mekanisme.

Allsidig bruk

Man kan bruke denne modellen til flere formål enn bare som barnevogn. Modellen har avtakbare CLICK & GO-adaptere som kan brukes til montering av en Britax babyvognstol, eller til å løfte rammen slik at man har en barnevogn klar til kjøring i stedet.

Som sagt kan modellen brukes til barn på opptil 17 kilo, men bruker man Britax B Motion 4 Plus til helt små barn så kan man stille inn setet i flere posisjoner – inkludert en flat liggeposisjon – som er viktig for de aller minste barna.

God til hverdagsbruk

Vanligvis vil man kunne bruke en barnevogn i all slags vind og vær, og ha de med i mange forskjellige situasjoner. Britax B Motion 4 Plus er laget til å kunne slites på denne måten og er derfor en robust barnevogn.

For å kunne bruke modellen hver dag har Britax B Motion 4 Plus en avtakbar og vannavvisende kalesje med en utluftningsklaff i netting til de regnfulle dagene. Den har også en avtakbar og romslig varekurv til besøket på butikken. Denne kurven kan romme opptil 4 kilo.

Mål sammenlagt: 27 x 58 x 70 cm.
Mål utslått: 105 x 58 x 100 cm.

Utvalgte fordeler ved Britax B Motion 4 Plus:
Lett manøvrerbar barnevogn med luftfylte gummihjul
Kan legges sammen med én hånd
CLICK & GO adaptere for allsidig bruk
Kan brukes til barn på opptil 17 kilo
Avtakbar og vannavvisende kalesje, samt varekurv

Her kan du se en liten video som viser produktet: 


Britax Smile 2

 ✅ Testvinner hos det svenske magasinet Bäst i Test

Britax Smile 2

Da det svenske testmagasinet Bäst i Test testet 14 av de mest populære barnevognene i 2015, var det Britax Smile 2 som gikk av med seieren. Egentlig er det en oppdatering av den tidligere Brio Smile (som også var testvinner), og Britax’ oppkjøp av Brio har virkelig hjulpet på kvaliteten. Den nye modellen er forbedret på de fleste områdene, med blant annet en økt belastningskapasitet på 17 kilo og mer lydløs justering av kalesjen. Selve trekket er også glattere og lekrere.

Den nye modellen er også mer kompatibel med de andre produktene fra Britax: Liggedelen, som i den nye modellen er mer komfortabel, kan blant annet brukes sammen med flere av de andre produktene i programmet, slik som babystolen fra Britax som kan monteres rett på chassiset.

Stabil firehjulsmodell med stor manøvredyktighet

I testen får Britax Smile 2 blant annet ros for å være lett å styre. Vognen er kun 57 centimeter bred og de vendbare framhjulene gjør det lett å komme seg rundt også i tettere folkemengder. Framhjulene kan også låses, noe som er mer behagelig når du skal trille rett fram. Lufthjulene håndterer også fint ujevnt terreng og takler også snø.

Chassiset har god fjæring og det “knekkbare” håndtaket vekker også begeistring hos testpanelet, som også bemerker at konstruksjonen uten gjennomgående bakaksel gjør det lettere å forsere for eksempel trapper. Fotposen og beskyttelsesbøylen blir vurdert til å passe best for barn under 2 år, men ettersom det også er den primære målgruppen for denne budsjettvennlige modellen, er det ingen tvil hos testpanelet om hvem som vinner testen.

Fordeler ved Britax Smile 2:
Forbedret modell av tidligere testvinner
Kompatibel med Britax’ øvrige produktprogram
Økt stabilitet med fire hjul
Smal konstruksjon på bare 57 centimeter
Manøvrerbart design med låsbare framhjul
Konstruert uten gjennomgående bakaksel
Attraktiv pris


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke barnevogner er best i test?

Britax B Motion 4 Plus

🤓 Hvordan er barnevognene blitt testet?

Barnevognene er blitt vurdert ut ifra deres sikkerhet og holdbarhet, samt merking og innhold av uønskede kjemikalier. I tillegg er de blitt brukertestet av virkelige familier og deretter blitt anmeldt ut ifra hvor gode de er i praksis.

🤔 Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper en barnevogn?

For å finne den riktige modellen som passer best til dine behov så kan det være en god idé å stille seg selv følgende spørsmål: Skal barnevognen også kunne brukes som klappvogn? Skal barnet kunne sitte begge veier? Til slutt – hvor skal jeg trille med barnevognen?


Barnevogn Test – Kilder brukt i artikkelen

For å utarbeide denne artikkelen har vi brukt en rekke kilder som også blir referert til i teksten. Om du vil vite mer, kan du selv lese mer hos kildene som er listet opp nedenfor.

Tænk.dk 🇩🇰
Tænk er Danmarks mest kjente forbrukermagasin. Det har nære relasjoner til den danske Forbrugerstyrelsen og er en anerkjent upartisk kilde til tester og forbrukeropplysning som ofte blir sitert i medier og hos produsentene som blåstempel. I denne artikkelen har vi sett på Tænks test av barnevogner fra 2012. Det er en litt eldre test, men 19 modeller ble testet og mange av de er fremdeles på markedet. Om du abonnerer på magasinet kan du lese hele testen her. Ellers er det mulig å kjøpe tilgang til denne ene testen for et lite beløp.

Resultatene er presentert i et oversiktlig interaktivt skjema der du kan sortere og sammenligne produktene etter forskjellige kriterier. Ved å klikke deg inn på det enkelte produktet, kan du se poengsummen på hvert av de mange områdene som ble testet. Tænk gir også en god oppsummerende og subjektiv bedømmelse i tekstform

Klikk.no 🇳🇴
Nettmagasinet Klikk.no publiserte en svært interessant test i 2014, som i motsetning til de fleste andre testene ble basert direkte på brukernes erfaringer i praksis. Magasinet har samlet inn data fra 500 barnevogns-brukere og har systematisert og fortolket tilbakemeldingene. Dette gir et svært troverdig bilde av kvaliteten på vognene – også etter flere års bruk. På den måten har man oppsummert opptil 80 års brukserfaring på hver eneste barnevogn! Artikkelen kan du lese helt gratis her.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges største og mest anerkjente forbrukermagasin Råd & Rön, har publisert en test i 2016 der de ser nærmere på de mest populære barnevognene hvor flere av de testede modellene er ganske nye på markedet. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at det krever abonnement å logge inn og få all informasjon samt tilgang til et interaktivt skjema der du kan sortere produktene etter pris, type og andre funksjoner. Når du klikker deg inn på hvert produkt får du også se poengene for alle de testede områdene.

Aftenposten.no 🇳🇴
Den store avisen Aftenposten.no utga i november 2015 en artikkel der de hadde testet 6 forskjellige barnevogner. Her er det først og fremst fokus på vogner som kan brukes til jogging og løpetrening. Resultatene er skrevet i et organisert skjema, men du kan se en grundigere beskrivelse av testen og resultatene i selve artikkelen der de går mer i dybden med hver modell. Artikkelen har også en del tips og triks til hvordan du bruker barnevogn i kombinasjon med treningsøktene dine. Se artikkelen gratis på avisens hjemmeside.

Bäst-i-Test 🇸🇪
Det svenske magasinet Bäst-i-Test publisert en artikkel i 2015 der de testet 15 av de mest populære barnevognene på markedet. Testen er ikke så stringent som for eksempel hos danske Tænk, men er mer basert på de subjektive vurderingene hos redaksjonen etter de hadde testet vognene. Du finner også masse informasjon om hver modell slik at du selv kan få et grundig inntrykk av hver barnevogn.

Test.no 🇳🇴
Det norske nettmagasinet Test.no presenterte en oversikt over de beste barnevognene i desember 2015. De har ikke utført testene selv, men henter informasjon fra eksterne tester og setter det sammen ved å regne ut ulike testresultater på en poengskala fra 1 til 100. Deretter finner de gjennomsnittssummen for hvert produkt.

Anmeldelser på nettet ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for barnevogner er enormt, derfor er det er kun utvalgte modeller som blir med i forskjellige tester. Dette betyr ikke at de vognene som ikke blir testet er dårligere. Heldigvis er det nå ganske vanlig at forbrukerne selv anmelder produktene på nettet, og disse anmeldelsene har vi selvsagt også brukt i vurderingen vår.