Babycall Test – Finn de beste babycallene

0

Som småbarnsforeldre er det alltid nok å bekymre seg for, spesielt om barnet sover eller ikke. Her er babycaller en genial løsning: Plasser den ene enheten i rommet til barnet og ha den andre på deg. Slik vet du alltid om barnet er våkent.

Det er ikke alltid enkelt å vite hvilken babycall man bør velge. I denne artikkelen har vi laget en babycall-test av flere tester fra ulike forbruker- og testmagasiner i hele Skandinavia.

Her presenterer vi ulike testvinnere og anbefalte modeller, og nederst i artikkelen finner du en presentasjon av hver test sammen med kildene vi har brukt.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Philips Avent SCD570

Testvinner hos Klikk.no

Philips Avent SCD570

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
869,00 Kr. 0,00 Kr. 869,00 Kr. Les mer
1 239,00 Kr. 0,00 Kr. 1 239,00 Kr. Les mer
1 262,00 Kr. 0,00 Kr. 1 262,00 Kr. Les mer
1 299,00 Kr. 0,00 Kr. 1 299,00 Kr. Les mer

 

Nettmagasinet Klikk.no har laget en grundig test av babycaller. Philips Avent SCD535 vinner testen med en gjennomsnittskarakter på 5,2 av 6. Et par områder der den briljerer er rekkevidde og lyd. Under testen presterte denne modellen helt opp til 700 meter i åpent landskap. Den fungerer også perfekt over mindre avstander og mellom bygninger. Lydkvaliteten får også toppkarakter, og alarmen gjør det bra i interferenstesten der den filtrerer bort mye bakgrunnsstøy.

Batteriet har også god og lang holdbarhet slik at du slipper å tenke på lading hele tiden, i tillegg er ladekablene lange og gode. I tillegg får denne modellen ros for å tilby konstant overvåking slik at du også kan høre hvis det ikke skjer så mye i den andre enden.

Vi presenterer her Philips Avent SCD570 som er en videreutvikling med forbedret funksjon. Dette er en god babycall som garanterer høy lydkvalitet og dekning.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 God rekkevidde
🔵 Brukervennlig
🔵 Suveren lyd
🔵 Konstant tilkobling
🔵 Lang batteritid
🔵 Talk-back-funksjon
🔵 Temperaturvisning
🔵 Oppladbar


Philips Avent SCD501

Testvinner hos tyske Stiftung Warentest

philips-avent-scd501

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
489,00 Kr. 0,00 Kr. 489,00 Kr. Les mer
750,00 Kr. 0,00 Kr. 750,00 Kr. Les mer
750,00 Kr. 0,00 Kr. 750,00 Kr. Les mer
750,00 Kr. 0,00 Kr. 750,00 Kr. Les mer

 

Denne babyalarmen fra Philips ble kåret til testvinner av tyske Stiftung Warentest blant 14 andre modeller. Babyalarmen skilte seg spesielt ut med svært god lydkvalitet og lav interferens, men også robustheten, det pålitelige signalet og brukervennligheten blir trukket fram i testen. Denne modellen har kun de helt grunnleggende funksjonene, men disse er av veldig god kvalitet. Dersom du ønsker en babyalarm med masse ekstrafunksjoner, er dette ikke produktet du leter etter. Til tross for mangelen på ekstrafunksjoner, er det lagt mye arbeid i de grunnleggende funksjonene, hvilket betyr at du får krystallklar lyd gjennom sikker forbindelse.

Babyalarmen har en funksjon som Philips kaller for ECO-tilstand: Dette er en funksjon som automatisk setter ned signalstyrken dersom du er i nærheten av barnet ditt, og dermed øker batteriets holdbarhet. Om du beveger den for langt bort fra barnet og ut av senderens rekkevidde, sørger alarmen for å gi deg beskjed, og den forteller deg også at batterinivået er lavt.

Denne babyalarmen har en utendørs rekkevidde på opptil 330 meter og innendørs rekkevidde opp til 50 meter. Batteriene i denne modellen kan ikke lades opp, men til gjengjeld har du mulighet til å plugge foreldreenheten i stikkontakten slik at du ikke trenger å bruke batteriet om du har en strømkilde i nærheten. Philips Avent SCD501 bruker også DECT-teknologi, hvilket betyr at Philips garanterer null interferens fra andre transmitterende produkter, slik som andre babyalarmer og mobiler. Det er også datakryptering i denne modellen, som sikrer privat kommunikasjon slik at du er den eneste som hører babyen din. Det er bygget inn en liten nattlampe i babyalarmen slik at du alltid har lys når du skal se barnet ditt.

Derfor anbefaler vi denne modellen:

🔵 Innebygget nattlampe
🔵 ECO-tilstand
🔵 Stabilt signal
🔵 Hardfør modell
🔵 Mulighet for å koble foreldreenheten til en strømkilde
🔵 100% privat kommunikasjon via DECT-teknologi
🔵 Alarm ved lavt batterinivå
🔵 Alarm ved lavt signal


Neonate BC6500D

✅ 6 av 6 stjerner hos danske voresbørn.dk
✅ Testvinner hos danske søndagsavisen.dk
✅ Karakter 5 av 6 hos klikk.no

Neonate BC6500D

 

Neonate er en kvalitetsalarm som har fått toppkarakter både av danske Søndagsavisen og Voresbørn.dk. I den grundige testen fra magasinet Klikk.no er den også blant favorittene.

Det er en simpel og liten babycall som får pluss for å få plass i lommen. Det danske forumet voresbørn.dk understreker hvor godt signal Neonate BC6500D har. I testen deres kunne de klart og tydelig høre babygråt fra vognen som stod nede mens foreldreenheten var i femte etasje.

Den danske avisen Søndagsavisen gir den også 5 av 5 på karakterskalaen på radiosignal og lyd, som det eneste av produktene som ble testet.

I testen fra Søndagsavisen ble mikrofonens følsomhet målt til å oppfatte barneskrik og gråt på 45 dB. Det er ikke det laveste lydnivået som ble registret i testen, men det er garantert nok til de fleste babyen. Et smart element ved denne modellen er at man kan koble flere babyenheter til foreldreenheten, og passe på flere barn på en gang.

I tillegg har Neonate BC6500D også standby-funksjon slik at den kun sender signal dersom det kommer lyd fra barnet. En solid, smart og praktisk babycall du kan stole på.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Strålende radiodekning
🔵 Oppladbar
🔵 100 meters rekkevidde
🔵 Brukervennlig
🔵 God kvalitet
🔵 Lite og bra design
🔵 Mulighet for å koble til flere babyenheter
🔵 Standby-funksjon


Philips SCD506/01

✅ Kåret til «godt kjøp» hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ «Et godt valg» hos Sundhedsplejersken.dk

Philips Avent SCD506-01

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
994,00 Kr. 0,00 Kr. 994,00 Kr. Les mer
994,00 Kr. 0,00 Kr. 994,00 Kr. Les mer
994,00 Kr. 0,00 Kr. 994,00 Kr. Les mer

 

Denne babycallen er utnevnt til å være et «godt kjøp» av det danske forbrukerrådet Tænk. Det er fordi at du i forhold til babycallens funksjoner, brukervennlighet og pris får virkelig mye valuta for pengene.

Alarmen er utstyrt med Philips DECT-teknologi, som sikrer at det er null interferens og 100% fortrolighet. Med andre ord, risikerer du ikke at signaler fra en annen babycall eller mobiltelefoner går i din babyalarm, og datakryptering gir en sikker og beskyttet forbindelse, slik at det bare er du som kan høre babyen. DECT-teknologien sørger også for at volumet på babycallen er krystallklar og av høy kvalitet, så du kan være sikker på at du alltid kan høre barnet ditt.

Babyalarmen har en innendørs rekkevidde på opptil 50 meter og en utendørs rekkevidde på opptil 330 meter. Det eksakte rekkevidden på alarmen avhenger alltid av omgivelsene og det kan derfor variere litt. Spesielt kan betong være med på å dempe signalet.

Babycallen har en innebygd øko-innstilling, som alltid er aktiv og som reduserer strømmen og radiooverføringen som kreves mellom de to enhetene. Jo nærmere foreldreenheten er barneenheten, dess mer vil øko-innstillingen sikre at du sparer strøm og reduserer radiooverføring.

Babycallen har også en samtalefunksjon eller en såkalt talk-back funksjon, som gjør at du med et enkelt trykk på en knapp kan snakke med barnet gjennom foreldreenheten. Dermed er det mulig å berolige barnet på avstand, hvis det er behov for den.

Foreldreenheten kan holde batteriet i opptil 24 timer, siden det er nødvendig å bytte batterier eller koble enheten i stikkontakten. Enheten har også en innebygd alarm som varsler deg om strømnivået eller om signalet er lavt.

På babyenheten, er det mulig å slå på et beroligende nattlys, så det ikke er helt mørkt i rommet, og det er også mulig å få babyapparatet til spille vuggesanger. Det er verdt å merke seg at babyenheten ikke er blant de minste på markedet. Den krever derfor mer plass på hyllen eller ved hodegavlen enn andre modeller.

Hvis det er lyd i rommet der barnet ligger, vil en lydnivå-indikator slå seg på foreldreenheten. Om lydnivået fortsetter å stige, så vil flere lydindikatorer slå seg på. Dermed kan du enkelt følge med på om noe skjer i barnerommet, selv om foreldreenheten er på lydløs.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Talk-back funksjon
🔵 100% privat tilkobling gjennom DECT-teknologi
🔵 Øko-innstilling
🔵 Innebygd nattlys
🔵 Kan spille vuggesanger
🔵 Alarm ved lavt batterinivå
🔵 Alarm ved lavt signal
🔵 Rekkevidde på opptil 330 meter


Philips Avent Babycall SCD505/00

✅ Testvinner hos Råd & Rön
✅ 5 av 6 stjerner hos voresbørn.d
✅ Karakter 5 av 6 hos Klikk.no

Philips Avent babycall SCD505:00Philips Avent Babycall SCD505/00 er et svært godt alternativ til en simpel alarm der du får mye for pengene. Den er enkel å bruke, ser fin ut og teknologien holder det den lover. Babycallen fra Philips har på grunn av rekkevidde, kvalitet og design fått gode karakterer både hos det danske nettforumet voresbørn.dk og hos det norske nettmagasinet Klikk.no. Philips vant hele testen hos det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön.

Foreldreenheten er liten og kan lett henges rundt halsen, og knappene er enkle og svært intuitive å bruke.

Denne babycallen fra Philips har også talkback-funksjon, hvilket betyr at du som forelder kan fortsette å prate til babyen din for å få den til å slappe av, også på avstand. Dette kan noen ganger spare deg turen til vognen eller opp på rommet om barnet bare trenger å høre den rolige stemmen din.

Babyenheten har også en funksjon hvor den kan spille vuggesanger for barnet og også fungerer som nattlampe. Rekkevidden holder til 330 meter som Philips lover, signalet er helt klart og forbindelsen er perfekt gjennom vegger og andre forhindringer.

Dette er en glimrende babycall til en svært god pris, der teknikk og signal lever opp til alle forventninger.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Brukervennlig
🔵 Talk-back-funksjon
🔵 330 meters rekkevidde
🔵 Klart signal
🔵 Melodier
🔵 Innebygd nattlampe
🔵 Liten og transportabel foreldreenhet
🔵 Rimelig pris


Når du skal kjøpe babycall

Det er noen ting man sikkert spør seg selv om når man gjennomgår det store utvalget av babycaller. Hva er det viktigste elementet for å finne en alarm som gjør akkurat din hverdag enklere? Nedenfor har vi samlet noen punkter som kan være gode å få på plass før du kjøper et ekstra sett ører til å passe barnet ditt.

🍼 Pris
Som med mye annet er det en viss sammenheng mellom pris og kvalitet. De billigste produktene i de testene vi har gjennomgått får også det dårligste resultatet. For de fleste testvinnerne og anbefalingene er det slik at man skal opp i over 1000 kroner for en alarm som fungerer slik den burde. Den eneste av de presenterte modellene i artikkelen som har en prislapp under 1000 kroner er Philips Avent Babycall SC505, som også får ros for kvalitet til lav pris. Ikke gå på kompromiss med prisen når du kjøper babycall – det blir å sløse vekk penger på produkter som ikke virker.

🍼 Dekning
Det viktigste elementet i en babycall er at den sender radiosignaler fra den ene enheten til den andre. Hvis en alarm får dårlig vurdering på dekning, klarer den ikke å utføre oppgaven med å advare deg når barnet ditt gråter. Svenske Råd & Rön advarer spesielt om en babycall fra Topcom – Babytalker 1020 – som slett ikke holder mål dersom man kommer utenfor hørevidde fra barnet. Når du kjøper babycall er det derfor viktig å ha tenkt over hvor den skal brukes. Hvis du vil sette barnevognen langt borte fra der du selv er, er det viktig å velge en modell som scorer bra på dekning og signalrekkevidde. Nabby, som fungerer via smarttelefon, får kritikk av brukerne for dårlig rekkevidde på større avstand, men den fungerer fint inne i huset. Nabby vil derfor passe for deg som skal bruke en babycall inne mens du gjør noe annet.

🍼 Stråling
Noen av de mest bekymrede foreldrene er kanskje skeptiske til å legge en radioenhet ved siden av gullklumpen sin, men det er ingen grunn til panikk. I testen fra Råd & Rön målte de strålingen fra hvert produkt og slo fast at den alltid ligger langt under grenseverdiene som blir anbefalt. Faktisk sender alarmene ut mindre stråling enn en vanlig mobil. Derfor kan dere trygt bruke babycaller uten å frykte påvirkning fra stråling.

🍼 Video eller lyd
Råd & Rön har både testet babycaller med og uten bilde. En babycall med video viser et lite bilde på foreldreenheten slik at man også kan holde øye med barnet mens det sover. Den generelle vurderingen er likevel at de fleste modellene med video ikke klarer å prestere når de blir testet. Videobildet forsvinner med en gang man beveger seg bort fra den andre enheten, og videooverførselen går ut over lydkvalitet og rekkevidde. Anbefalingen vår er å holde det enkelt og velge en alarm som bare sender lyd.


Babycall Tests – disse testene har vi analysert

Voresbørn.dk 🇩🇰
Det danske nettforumet voresbørn.dk har gjennomført en test av babycaller der de tester 6 ulike modeller og vurderer de etter førsteinntrykk, brukervennlighet, signal og lyd, i tillegg til om de er verdt pengene. Neonate 6500D får tittelen testvinner, og det er stor begeistring for denne babycallen som leverer på alle områder. Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres ved å klikke her. Vær oppmerksom at du må bla for å komme til neste testprodukt.

Klikk.no 🇳🇴
Nettmagasinet Klikk.no gjennomførte en grundig test av 8 babycaller i 2013. De testet hvert produkt på områdene rekkevidde, batteritid, interferens, lydkvalitet, design og brukervennlighet, samt spesielle egenskaper. Det ble gitt karakterer fra 1 til 6 på hvert område med en utdypende forklaring til hver egenskap. I tillegg ble det laget en overordnet vurdering og en oversikt over fordeler og ulemper ved hver babycall. Både Neonate og de to kandidatene fra Philips Avent gjorde det bra på alle områder hos Klikk.no. Hele testen er gratis og tilgjengelig på nettsiden deres. Klikk her for å lese den.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön har laget en grundig test av babycaller der de gjennomgikk 13 modeller. Testkandidatene ble blant annet vurdert på brukervennlighet, dekning, signalkvalitet, batteri og om de er til å stole på. Philips Avent Babycall SCD505 fik den beste samlede vurderingen med gode karakterer på hvert testelement, og ekstra pluss for å være relativt billig. Råd & Rön advarer også mot 2 modeller som ikke fungerer i det hele tatt. Du kan lese testen her, men vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement å se hele testen.

Søndagsavisen.dk 🇩🇰
Søndagsavisen er en dansk avis som laget en test av 6 babycaller i 2012. De ulike modellene ble testet på både funksjoner, brukervennlighet, rekkevidde og radiodekning, samt motstand mot radioforstyrrelser og mikrofonens følsomhet. Det ble gitt poeng ut ifra hvordan hver modell presterte. Testen er objektiv og presenterer også de reelle målingene av dekning (50m i samme bygning og 100m annen bygning), laveste barneskrik og høyeste støy som filtreres bort. Denne testen ble utført på et laboratorium i Sveriges Tekniska Forskninsinstitut. Du kan se hele oversikten her.

Livingsmarttv.dk 🇩🇰
På nettsiden Livingsmarttv.dk, en dansk nyhetsblogg om teknologinyheter, gadget-anmeldelser og erfaringer, blir Nabby Babyalarm vurdert i en grundig artikkel. Dette er ikke en sammenlignende test mellom forskjellige produkter, men en mer subjektiv anbefaling av Nabby. Den gjennomgår de mange bra elementene ved babycallen og får økt kredibiliteten ved at artikkelen etter publisering har svart på kritikk fra brukerne. Hele artikkelen er tilgjengelig gratis og du kan lese den her.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Stiftung Warentest, Tysklands svar på et stort forbrukermagasin, har utført en stor test av babyalarmer. Produktene ble vurdert på 5 forskjellige kriterier, nemlig kvalitet på transmisjon, brukervennlighet, batteri, miljø og holdbarhet. Konklusjonen ble at den ideelle babyalarmen må være pålitelig, hardfør, lett å bruke, bør ha god rekkevidde og utsette barnet for minst mulig stråling. De konkluderte også med at det ikke finnes én perfekt babyalarm, slik at det viktig å ha klart for seg hvilke funksjoner man trenger som forelder når man skal velge alarm. Du kan lese hele testen her. Merk at det krever abonnement å få tilgang til hele innholdet.

Sundhedsplejersken.dk 🇩🇰
I samarbeid med danske Coop.dk stiller den danske nettsiden Sundhedsplejersken.dk med sin mangeårige ekspertise og erfaring, og undersøker og vurderer alle produkter som du kan kjøpe for baby hos Coop. Basert på åtte kriterier kårer Sundhedsplejersken.dk produkter som vi kan kalle «et godt valg»:

– Det er et sikkert produkt
– Produktet gjør jobben sin, men passer på samme tid på at det passer godt med barnets utvikling
– Produktet oppfyller krav fra myndighetene
– Produktet kan beskytte barn mot farlige situasjoner
– Produktet er hensiktsmessig i bruk
– Produktet gjør det godt i test fra for eksempel Tænk
– Produktet har miljømerke
– Produktet begrenser ikke barnets utvikling

Du kan lese mer om samarbeidet her.

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrukerrådet Tænk har gjort en test av sju forskjellige babycaller, der de annet vurderer rekkevidde, betjening og funksjoner. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at det krever betaling å få tilgang til hele artikkelen.