Airtrack test-oversikt: Her er de beste airtracks for gymnastikk

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Airtracks er en ny type treningsutstyr som har tatt verden med storm. Det var vanligvis et produkt kun for profesjonelle, men siden ble det tilgjengelig for vanlige mennesker som deg og meg.

En airtrack er et stykke oppblåsbart treningsutstyr som kan brukes til en rekke aktiviteter, inkludert gymnastikk, cheerleading, parkour og tumbling. Vi har funnet de beste airtrackene på markedet ifølge eksperter og tidligere brukere, slik at du lettere kan velge riktig airtrack for dine behov.

Kjøpeguide: Hvordan velge riktig airtrack

Størrelse og materialer
Når man ser på airtracks er størrelsen avgjørende i forhold til plassen man har tilgjengelig. Hvis du ikke har så mye plass verken innendørs eller utendørs, bør du velge størrelse deretter, kanskje til og med gå for en mini airtrack.

Har du god plass til rådighet bør du som en tommelfingerregel heller velge en airtrack som er litt for lang enn en som er for kort.
I tillegg må du vurdere materialene. Her må du ta stilling til om du prioriterer holdbarhet, UV-beskyttelse eller noe annet. Et materiale som PVC gir typisk god styrke og holdbarhet, mens det kreves et spesielt belegg for UV-beskyttelse.
Sistnevnte er spesielt en fordel hvis du forventer å bruke airtracken din utendørs i stor skala. På denne måten kan du unngå at solstrålene skader og sliter for mye på matten.

Funksjoner
Det neste punktet du bør vurdere når du velger en airtrack er funksjonene. Det kan være praktisk å ha håndtak på sidene slik at du enkelt kan bære den, men det er også andre ting som kan være smart.

Du bør for eksempel tenke på om du vil koble den til andre airtracks. Gå i så fall for modeller som har borrelås i endene, som vil gi mulighet for utvidelse.
Du kan også se etter pakkeløsninger hvor du får ting som reparasjonssett og pose til oppbevaring inkludert i kjøpet. Dette er spesielt viktig hvis du regner med å bruke matten ute, hvor det kan være små greiner og steiner som kan lage hull.

Pumpe
Når du velger en oppblåsbar airtrack må du også ha en pumpe. Du kan typisk velge mellom fotpumpe og elektrisk pumpe, som vi også dekker i vår oversikt.
En elektrisk pumpe gjør mye av jobben for deg, mens en fotpumpe er det billigere valget.

Pris
Til slutt må du vurdere prisen på airtracken. Prisen på et produkt er generelt alltid viktig å vurdere, enten det gjelder en sykkelhenger, en robotgressklipper eller sykkelhjelmer til barn.
Her kan det være lurt å spørre seg selv hvor mye airtracken skal brukes.
De vil normalt koste mellom rundt 1.500 og 8.000 kroner, men det vil også være unntak. Er du på jakt etter en mer eksklusiv modell kan du se etter gode airtrack-tilbud.
Hvis du ikke forventer at airtracken skal brukes så mye, bør du fokusere på de rimeligere modellene.

arrow-more


Abilica AirTrack 300 Kit – beste airtracken til barn

 • Komplett sett med pumpe, reparasjonsutstyr og bag for oppbevaring
 • Perfekt for nybegynnere og erfarne
 • Kan brukes både på land og til vanns

God airtrack for hagen

Abilica AirTrack 300-settet er et komplett sett som inkluderer airtrack, oppbevaringspose, pumpe og reparasjonssett. På denne måten får du alt du, som enten nybegynner eller erfaren, trenger til din nye airtrack til hagen. Arealet til modellen er 1 meter i bredden og 3 meter i lengden. Det er derfor ikke en spesielt stor airtrack, noe som gjør den egnet for barn. Men større barn og voksne kan også enkelt bruke den hvis de ikke trenger så mye plass.

Airtrack kommer med den styore fordelen at du kan ta den med ut i vannet. Her kan du bruke den som en god plattform for morsom lek, og på den måten kan hele familien nyte den både i vann og på land. Airtracken i Abilica AirTrack 300-settet kjennetegnes ved å være laget av materialer av meget god kvalitet.

Modellen kommer i DWF (Double Wall Fabric) og sterk 9mm PVC, og overflaten er slitesterk. Det siste gjør at du trygt kan gjøre mange forskjellige turnøvelser uten å være redd for dårlig sikkerhet. Abilica AirTrack er utstyrt med borrelås i endene, noe som kan vise seg å være en stor fordel for deg i praksis. Med borrelåsen kan du koble airtracken til andre, slik at du kan ha et større og lengre område å gjøre øvelser på.

Vi elsker den smarte funksjonen fordi den gir deg som har en stor hage svært gode muligheter til å bruke koblinger og sette sammen flere airtracks. På denne måten kan du få en betydelig lengre plattform, noe som gjør at du kan gjøre andre og vanskeligere øvelser som krever lengre løpeturer. Modellen er også utstyrt med noen kraftige håndtak på sidene. Dette betyr at du enkelt kan flytte rundt på airtracken når du har pumpet den opp. Du må imidlertid alltid huske at underlaget helst skal være fri for skarpe gjenstander som kan lage hull i luftsporet. Unngå derfor småstein, greiner og torner så langt det er mulig.

Fordeler

 • Du kan også bruke airtrack i vann
 • Sterke håndtak slik at du kan flytte den rundt
 • Borrelås i endene slik at du kan koble sammen flere airtracks
 • Materialer av høy kvalitet
Ulemper

 • Ikke spesielt stor
 • Ikke egnet for eliteutøvere

Utvalgte spesifikasjoner
 Maks. personlig vekt: 150 kg
Vekt: 9 kg
Farge: svart og grå
Lengde: 3 meter
Bredde: 1 meter
Tykkelse: 10 cm


Bruk airtracken som treningsverktøy

En airtrack gir deg virkelig gode muligheter til å utføre sunn og morsom trening, og det gjelder både barn og voksne. Spesielt er øvelser som involverer hopp, hopp og landinger åpenbare fordi underlaget er mykt.

På airtracks kan du sannsynligvis ikke gjøre de samme hoppene trampoliner tillater deg, men mattene er fortsatt ekstremt allsidige. Med alle treningsformene du kan gjøre på en airtrack, kan du oppnå mange fordeler som du vil kunne nyte daglig. Det kan være i form av en energiboost, bedre humør, vekttap eller rett og slett bedre livskvalitet.

Du kan gjøre mange forskjellige øvelser på en airtrack, og du kan kombinere øvelsene på en rekke ulike måter. På denne måten kan du lage et treningsprogram som passer akkurat deg og din kropp. Vi har samlet et lite utvalg av øvelsene nedenfor.

Triks

En klassisk øvelse som faktisk er veldig vanskelig hvis du legger energien i den og som garantert vil sette et smil om munnen.

Håndstående

En øvelse for de mer erfarne, som krever spenst og styrke. Et perfekt håndstående kan være et godt mål å trene mot.

Max hopper

Som navnet tilsier, er max jumps en øvelse som går ut på å hoppe så høyt opp i luften du kan. Det handler om å lande kontrollert på airtracken i en posisjon som minner om en knebøy. Øvelsen får deg til å svette, krever fokus og utholdenhet og er en skikkelig god treningsøkt for bena.

Frontflips

Frontflips er omtrent en forover salto. Øvelsen krever at du er eksplosiv og har god kroppskontroll, og det krever også et visst mot. Igjen, dette er ikke en øvelse for nybegynneren, men et åpenbart mål å jobbe mot.
Det er mange andre øvelser som du også kan få mye ut av å gjøre, men ovenfor har vi samlet noen som du kan bruke som inspirasjon i starten.

Hvordan reparere en airtrack

En airtrack kan tilfeldigvis gå i stykker, og det kan være mange årsaker til dette. En av de hyppigste er at du har brukt den i hagen, der en liten gren eller stein har laget et hull.
Hvis dette skjer, er det viktig å vite hvordan du løser problemet. Vi har satt sammen en kort guide som du kan bruke som utgangspunkt.

 • Se etter lekkasjer der luft kan komme ut. Her kan du børste såpevann over luftsporet og se om det bobler noe sted.
 • Klipp et passende stykke av materialet som normalt følger med airtracken.
 • Sørg for at det skadede området er rent og tørt.
 • Påfør rikelig med lim på lappen og sørg for at det er nok til å strekke kantene på lappen når du trykker den ned over hullet. Lim vil vanligvis være inkludert i reparasjonssettet. Hvis ikke kan du eventuelt bruke superlim for mindre punkteringer.
 • Bruk eventuelt en tapetrulle eller lignende til å rulle over lappen mens du bruker en hårføner for å gi varme. Gjør dette i omtrent fem minutter og forlat deretter luftsporet i 24 timer.
  Når det er gjort, er det stor sannsynlighet for at skaden er utbedret. Kontroller eventuelt med såpevann om hullet er lappet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Abilica AirTrack 5m x 1m x 10cm rosa

Praktisk airtrack i rosa

Abilica AirTrack 5m x 1m x 10cm rosa kommer i farger, noe som skiller modellen fra flere av de andre modellene vi har nevnt. Vi anbefaler derfor modellen spesielt for deg som liker farger, eller har barn som liker fargen rosa.

Airtrack kommer med et reparasjonssett slik at du ikke trenger å bekymre deg om den går i stykker. Velger du å bruke produktet i hagen din, kan det relativt lett punkteres dersom det er skarpe gjenstander. Du bør derfor sørge for at produktet ikke kommer i kontakt med for eksempel spisse småstein, kvister og torner fra busker eller trær.  Abilica har laget et airtrack som du enkelt kan koble til andre. Vi mener derfor at modellen passer for deg som har mye plass og som gjerne vil gjøre øvelser som krever lengre løpetur.

En fordel med modellen er at du kan ta den med ut på vannet når du vil ha det ekstra gøy. Her kan hele familien nyte den ved å bruke den som plattform i vannet. På den måten er det ikke bare én person i familien som får oppleve gleden ved en airtrack. Airtrack fra Abilica er et produkt laget av kvalitetsmaterialer. Modellen er laget av 9mm PVC og DWF (Double Wall Fabric) og kommer med en slitesterk overflate. Slitasjesikkerhet er svært viktig fordi du lettere kommer av feil spor på en slitt luftbane.

Du må imidlertid alltid være klar over at du ikke bør være for forhastet når du gjør øvelser på en airtrack. Ved å ta ett skritt av gangen øker du din egen sikkerhet. Airtrack kommer i flere forskjellige størrelser, så du kan velge den som passer best for dine behov. Modellen tåler en personvekt på 150 kg, så alle barn og de aller fleste voksne kan ha det gøy på den. Det gir hele familien gode muligheter for sunn trening ved å for eksempel drive med grunnleggende hoppgymnastikk, som du alternativt kan gjøre på en trampoline.

Fordeler

 • Airtrack og reparasjonssett inkludert
 • Utstyrt med borrelås i endene, slik at du kan kombinere flere airtracks
 • Du kan ta produktet ned i vannet
 • Velg mellom flere størrelser
Ulemper

 • Pumpen må kjøpes separat
 • Krever mye plass hvis du skal bruke den innendørs

Utvalgte spesifikasjoner
 Maks. personlig vekt: 150 kg
Vekt: 14 kg
Farge: rosa og grå
Materialer: 9mm PVC og DWF
Slitasjebestandig overflate
Reparasjonssett inkludert


Abilica Airboard 10 cm

Hoppeplattform med mange alternativer

Abilica Airboard 10 cm er en hoppeplattform som du får til en lav pris. I forhold til airtrackene vi har samlet i oversikten er denne modellen blant de absolutt billigste. Airboardet er enkelt å bruke i kombinasjon med en airtrack. Du kan kjøpe noen av de såkalte kontaktene ved siden av, og på den måten kan du sette sammen flere plattformer. Det er smart fordi du kan utvide mulighetene dine for å gjøre gymnastikkøvelser. Velger du å bruke produktet som en forlengelse av en airtrack, vil det gi en god opplevelse.

Modellen har en tykkelse på 10 cm og en fin lansering, som imidlertid ikke kommer i nærheten av de beste trampolinene. På den annen side er produktet raskt for deg å pumpe opp med enten en elektrisk pumpe eller en fotpumpe. Du må være klar over at pumpe ikke følger med og må derfor kjøpes separat. Vi mener at en stor fordel med plattformen er den lette vekten, som gir deg flere fordeler. Dette betyr først og fremst at modellen er veldig enkel å flytte rundt på, noe som er fint i praksis. På den måten kan mange barn også flytte den selv, så du slipper å gjøre det hver gang.

Samtidig gjør den lette vekten at du enkelt kan ta den med deg hvis du skal et helt annet sted. Det kan være i en park hvis du ikke har hage, men det kan også være fra huset og ut i hagen. Hoppplattformen er ikke spesielt stor, noe som kan være en fordel, men også en ulempe. Med mål på 100 x 60 x 10 cm tar den ikke mye plass og tar ikke mye plass.

På den annen side synes vi ikke at størrelsen passer for deg som vil drive med mer seriøs hoppgymnastikk. I så fall vurderer vi at du i stedet bør koble produktet til en eller flere airtracks. Alt i alt får du med Abilica Airboard en fin plattform for hopping, som er veldig billig og ikke tar mye plass. Modellen er derfor et opplagt valg for deg som har et budsjett, men gjerne vil glede barna med en fin hoppeplattform.

Fordeler

 • Egnet for kombinasjon med airtracks
 • Rabatt
 • Lett
 • Enkel å ta med seg
Ulemper

 • Ikke topp kvalitet
 • Koblinger må kjøpes separat

Utvalgte spesifikasjoner
 Lengde: 1 meter
Bredde: 60 cm
Tykkelse: 10 cm
Kan kombineres med airtracks ved hjelp av koblinger


FAQ

Hva slags aktiviteter kan du gjøre på en airtrack?
På en airtrack kan du gjøre ulike gymnastikkøvelser. Det kan være hopp, kettlebells og vindmøller, og for de mer erfarne kan det være håndstående og salto.
Hva er en airtrack?
En airtrack er en form for oppblåsbar hoppebane som du kan bruke i stedet for en trampoline, og som er spesielt beregnet på hoppegymnastiske øvelser.
Er det en sammenheng mellom pris og kvalitet på airtracks?
Det er vanligvis en sammenheng mellom prisen på et produkt og produktets kvalitet, og dette er også tilfellet for en airtrack. Dette betyr imidlertid ikke at det dyreste alltid er det beste.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere